Dobrý den, Chtěl bych se zeptat zda někdo neví nebo sám nemá zkušenost s povislým bříškem kocoura či kočky? Náš kocour má teď 9 měsíců no už asi tak 2-3 měsíce pozorujeme, že se mu nějak jakoby uvolnila kůže na břiše a visí mu. Čím je to způsobeno? Možná blbá otázka, ale jde s tím ještě něco dělat? Vypadá jako kočka po koťatech #Waugh#, ale přitom nikdy tlustý nebyl...je to nalezenec takže byl spíše naopak vyhublý když jsme se ho ujali a spravil se tak akorát. Krmíme ho Royal Canin Kitten a sem tam konzervy Bozita. Bohužel fotku břichu nemám...#Cat#.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je úplně normálníKaždá kočka, tedy pokud nemá nadváhu má tzv. "klokaní vak"Moje kočky jsou štíhlé a mají ho taky.Mé dcery kočka i sestry kočka to mají taky
A ta má britku.Já mám orientálky, tak na nich je to vidět víc..

Didakt
napsal(a):
Aha:) Díky...uklidnila jste mě A nevíte čím je to způsobeno?Právě že mě mátlo, že některé kočky to nemají, ale to bude možná i tím, že to beru podle venkovních...nevím...
Je to normální. V podstatě je to volná kůže, která slouží jako rezerva, aby se kočka mohla natáhnout, pořádně skočit... v té volné kůži se rád ukládá tuk, ale i jinak štíhlá kočka už ho tam může mít, to je individuální. U tlouštíků se tenhle vak samozřejmě zvýrazňuje.
Většině koček s věkem bříško trochu roste - mají povislou kůži. U Vašeho kocourka bych to tipla na to krmením RC - je to samá kukuřice - což máte prázdné kalorie, co jsou právě na tloušťku.
Za tu cenu seženete Taste of the wild, Brit Care I´m, pokud máte možnost investovat víc, tak Applaws, Acana, N&D, Orijen apod.
Didakt
napsal(a):
Díky za typy:) A já si myslel bůh ví co mu nekupuju za kvalitu
Z toho si nic nedělejte, nejste první ani poslední. Ono RC má velmi promakanou reklamu a dříve to opravdu bylo kvalitní krmení. Bohužel ale přesunuly výrobu do Polska a ta kvalita šla rapidně dolů. Což ale mnoho chovatelů nezaznamenalo, takže dál kupují a doporučují.

RC už jsou v háji.Naše kočka před pěti lety z nich začala mít krvavé průjmy.Teď máme N&D a kočkám hrozně chutnají.Normálně z těch granulí koukají kostičky z ryb a voní jako smažené filé.Perfektní kvalita ale dost drahé...
lavacca
napsal(a):
Většině koček s věkem bříško trochu roste - mají povislou kůži. U Vašeho kocourka bych to tipla na to krmením RC - je to samá kukuřice - což máte prázdné kalorie, co jsou právě na tloušťku.
Za tu cenu seženete Taste of the wild, Brit Care I´m, pokud máte možnost investovat víc, tak Applaws, Acana, N&D, Orijen apod.
Krmením to nebude, já krmím Applows, předtím jsem měla Acanu a kočka (britka) má to vytahené bříško také. Začalo se jí to dělat až ve 2,5 letech po kastraci, do té doby byla twiggy. Vlastně ani teď není tlustá, pohledem shora má pěknou postavu, dokonce i břicho jako takové má pevné, jen tak kůže navíc visí.
alboni
napsal(a):
Krmením to nebude, já krmím Applows, předtím jsem měla Acanu a kočka (britka) má to vytahené bříško také. Začalo se jí to dělat až ve 2,5 letech po kastraci, do té doby byla twiggy. Vlastně ani teď není tlustá, pohledem shora má pěknou postavu, dokonce i břicho jako takové má pevné, jen tak kůže navíc visí.
Tak zrovna britky na to povislé bříško "trpí" víc. Plus se většinou udělá kastrátům, ale je to tam jedinec od jedince. Mám doma kočku, která si po kastraci dál drží linii a asi nikdy kulička nebude.
lavacca
napsal(a):
Tak zrovna britky na to povislé bříško "trpí" víc. Plus se většinou udělá kastrátům, ale je to tam jedinec od jedince. Mám doma kočku, která si po kastraci dál drží linii a asi nikdy kulička nebude.
Napadlo mě, jestli třeba u koček, když se provede kompletní kastrace - tedy vzetí jak dělohy, tak vaječníků, se kůže neuvolní z tohoto důvodu...? Přece jen, není to malý zákrok. Ale je to opravdu jen domněnka, může to být jinak. Každopádně bych se tím netrápila. Ostatně někdo tady psal, nevím jestli jste to zrovna nebyla Vy "Lavacco", že tu kůži mají kočky "vytahanou" z toho důvodu, že potřebují být hodně pohyblivé, kvůli třeba skokům se často potřebují natáhnout na celou svoji délku atp.

napsal(a):
RC už jsou v háji.Naše kočka před pěti lety z nich začala mít krvavé průjmy.Teď máme N&D a kočkám hrozně chutnají.Normálně z těch granulí koukají kostičky z ryb a voní jako smažené filé.Perfektní kvalita ale dost drahé...
Nakoupila jsem více vzorků granulí (z důvodu viz diskuze "Nechutenství") a mezi nimi také ND grain free. "Vypadají" velmi slibně
fikovnice
napsal(a):
Napadlo mě, jestli třeba u koček, když se provede kompletní kastrace - tedy vzetí jak dělohy, tak vaječníků, se kůže neuvolní z tohoto důvodu...? Přece jen, není to malý zákrok. Ale je to opravdu jen domněnka, může to být jinak. Každopádně bych se tím netrápila. Ostatně někdo tady psal, nevím jestli jste to zrovna nebyla Vy "Lavacco", že tu kůži mají kočky "vytahanou" z toho důvodu, že potřebují být hodně pohyblivé, kvůli třeba skokům se často potřebují natáhnout na celou svoji délku atp.
Tak u nás měl povislé břicho i kocour a tam je to jen o vyndání varlátek. :) Takže tím to asi nebude. Ale spíš bývají kastráti žravější (upnou se víc na krmení, když se nemůžou věnovat rozmnožování) a lenivější, takže se jim ukládá na bříško víc tuku.
Jinak máte pravdu, že tu někdo psal i o tom, že kočka je dík tomu pohyblivější.
Tak jsem si koupil pár vzorečků N&D a kocour se po nich může ubouchat:) Krásně voní a mají do detailů vypsané složení. I sama paní v obchodě specializovaném na psí a kočičí stravu mi je doporučovala. Teď se hodně rozmáhají, dokonce i v čekárně u veterináře jsem koukal, že je mají nově v nabídce. Jen si budu muset dávat pozor na dávnvaní. Kocour je teď čerstvě po kastraci a když mu tak chutnají...:) Veterináře jsem se ptal jak je to s N&D u kastrovaných koček a sám mi říkal, že "počítají" i s kastráty, že jsou jakoby "light". Takže můžu jen doporučit

Zatím kočce ani po kastraci neměňte granule.Pokud Vám nebude přibírat, je zbytečné, aby jste mu dával celý život odlehčené granule.Tak jsem byla tak blbá - s prominutím, až mi můj veterinář říkal, proč jim dávám granule pro kastráty, když jsou kočky štíhlé a zdravé.Už je to 5 let od kastrace..Takže papkají normální granule.Jinak N&D jsou na trhu jako jedny z nejlepších.Bohuže my můžeme jenom rybí když ta moje kočka je alergická na jehněčí a kuřecí

Hlavně mu neměřte dávky granulí je to opravdu ještě kotě!Ať se nají kolik chce..
Didakt
napsal(a):
Tak jsem si koupil pár vzorečků N&D a kocour se po nich může ubouchat:) Krásně voní a mají do detailů vypsané složení. I sama paní v obchodě specializovaném na psí a kočičí stravu mi je doporučovala. Teď se hodně rozmáhají, dokonce i v čekárně u veterináře jsem koukal, že je mají nově v nabídce. Jen si budu muset dávat pozor na dávnvaní. Kocour je teď čerstvě po kastraci a když mu tak chutnají...:) Veterináře jsem se ptal jak je to s N&D u kastrovaných koček a sám mi říkal, že "počítají" i s kastráty, že jsou jakoby "light". Takže můžu jen doporučit
Osobně krmím kastráty dál "adult" granulemi (teda u nás mají nejvíc maso + granule spíš jako doplněk) a nikdo z nich není nějaká tlustá koule. Naopak by ta jedna potřebovala ještě přibrat. Spíš to odvíjejte od aktivity kočky a jejích potřeb. Některá kočka bude jíst dle tabulek a bude hubená, jiná bude akorát, atd. Předpokládám, že sami si taky jídlo přesně neodvažujete. ;).
No já to myslel tak...veterinář mě varoval, že kocouři mají všeobecně větší předpoklad k přibírání po kastraci tak jsem se ptal právě na N&D jestli jsou pro něj dobré a doporučil mi je. Jasně, že si jídlo neodvažujeme jenže ten náš je jak kyselina na ně a když mu nasypeme misku je schopen ji mít do čtvrt až půl hodiny prázdnou. Tak se bojím, aby jsme neměli doma kuličku za pár měsíců:) Ale dávám Vám za pravdu. Budu mu dávat kolik sní a uvidíme. Když by začal přibírat začneme to teprve řešit... Rodiče mají kočku po kastraci už nějaký ten rok a na normal granulích je pořád stejná...
Didakt
napsal(a):
Seznamte ho i s masem.
Je to šelma...

Podívejte, takhle to mají moje kočky.Teď už mají zásobníky na gralune dva, k tomu tuňáka ve vlastní šťávě-to jí oba, kapsička, ta je pro kocoura(kočka alergička kapsičky zaplať pánbůh nejí)Myslím si, že pokud toho mají hodně od mala, tak o to míň jí, protože ví, že mají jídla dost a chodí celý den uzobávat a nejvíc toho sní v noci.Když jim dám na noc plný talířek syrového masa, do rána je talíř prázdnýDneska je jim 6 a 5 let ajsou to huběňouři
Noo dávám mu "kapsičky" pravidelně zn. Bozita...je dobrá? Vybíral jsem podle složení a má hodně procent masa a celkově se mi zdála dobrá kvalita. Jinak na syrové maso ho moc nechci navykat. Když jsou nějaké ořezy nebo tak, tak mu dáme, ale jinak ne. A tuňáka spíše sem tam...málo kdy. Nejsem bůh ví jaký boháč abych kocourovi kupoval tuňáka pravidelně

Já jsem na ty mý potvory sama ale dopřeju jim.Je pravda, že jdu vždy po akcích, třeba ted měli tuňáka v Bille 3 ks za 54Kč (normální cena 129, -Kč) a to opravdu jen kus masa a malinko šťávy, musím jim tam přidávat vodu a rozmačkat vidličkou...Jinak kocour dostává kapsičky z Rosmannu, mají tam asi cca 20 druhů, značka Winston, a ty vyšly v D Testu jako jedny z nejlepších na trhu co se týče kvality.Takže tam nakoupím dvacet kapes, jedna stojí cca 6,90Kč.Mají hodně šťávy a uvidíte, že kočkám pojedouJinak v německu kupuju Gourmet- tam mají asi o 20druhů víc než u nás...
Bozita je kvalitní, dobrá ale ten náš zmetek je nechce No a tak 2 - 3x týdně dostávají syrové masíčko-přemražené.Kuřecí nesníme, tak mají buď libové hovězí nebo vepřové.Taky mě můj táta zásobuje kapry(vášnivý rybář), já z nich dělám karbanátky a když kapra předem trochu povařím ve vodě, tak to jsou schopní sníst skoro půlku
Tak děkuji za typ s kapsičkami:) No ten náš odmala papá Bozitu tak asi zůstanu u ní. Jinak my máme zvířat doma více...kdybychom měli jen kocoura více bychom se na něj soustředili a klidně mu i toho tuňáka dopřávali častěji, ale chceme tak nějak dopřávat všem což něco stojí I když kocour je největší mazel tak mu kupujeme dražší granule, kapsičky, pamlsky,...naši mají kočku a ta je na Whiskaskách...ty bych našemu nekoupil no je to otázka priorit...
Ještě bych se chtěl zeptat...kocour má v jedné místnosti "krmný koutek" a opodál záchůdek. No vždy když udělá potřebu, škrábe v záchůdku a pak když vyleze jde automaticky k miskám a začne hrabat kolem nich, někdy i nějakou převrhne, rozsype,...nevíme jak ho to odnaučit nebo čím je to způsobeno. Vím, že hrabání značí, že se kočce něco nelíbí, ale i když jsme vyměnili misky a přesunuly na jiné místo dělá to pořád. Nevíme si rady už...Navíc neumí pít z misky ani napáječky. Prostě to neumí, žbryndá kolem sebe hodně, namáčí si nos a nakonec si namáčí tlapku a olizuje ji...vodu nám pak nepije z misek, ale různě z podmisek květináčů, umyvadla,...nevíte jak jej to naučit? Je to nalezenec, měli jsme ho odmalinka. Nemůže to být tím, že mu to neměl kdo ukázat?

U nás je to stejné.Kocour když mu něco hodně chutná, tak ještě zahrabává misku cca 2 minuty aby měl na příště.Je to zvyk po předcích, kteří si zahrabávali potravu na příště.Dělá to většina koček...
A s tím, že kočka pije vodu z květináčů, to znám.To zase dělá naše Nelinka.Přitom má fontánku, vodu v misce vedle v místnosti a další vodu v hrnci.A stejně v zimě líže na balkoně sníh a pije z květináčů vodu.A packou mi sahá do mého bylinkového čaje, olízne a když jí to chutná tak mi ten čaj i vypijeTo kocour si toho zase ani nevšimne.

Jinak kocour pije taky tak, že voda stříká všude okolo, kočka zase pije normálně.Je to asi kus od kusuHlavně, že pijou
Bozita je kvalitní a pokud chutná, tak bych neměnila. U nás bohužel úspěch neměla (a to dávám kapsičky či paštiky, apod. jen jako mlsku občas - jinak jedeme hlavně na mase a granulky jako doplněk na uzobávání přes den).
Jinak u nás též chutnají ty kapsičky z DM - mají i skvělé složení x ceně.
Co se týče zahrabávání misek - je to přirozený pud, kdy si kočka chce potravu zahrabat na později. Taky mi to občas kočky dělají u masa, kdy přes talířek občas přehodí prostírání, atd. :D To samé občasné šplouchání vody packou, atd. I když teda většinou pijí normálně z misky. Mají celkem 3 místa, kde mají misku s vodou. Mám u ní i misky s granulemi, aby to vždy spláchly. :).

Hezký večer, zkuste před kocourka postavit hrnek plný vody. Některým kočkám se to "líbí" a rády z toho pijí. Pokud se osvědčí, postavte ho někde do rohu mimo misku s krmením. U nás kocour hrabe packou kolem misky, když nechce nebo už nechce
Děkuju:) Už mám aspoň jasno...pořád jsem přemýšlel čím to je to hrabání. Totiž mamka se ptala u zvěrolékařky přímo (protože jejich kočka taky občas hrabe na různých místech v bytě) a ta jí řekla, že je to prý tím, že se kočce něco nelíbí...což se mi právě že nezdálo. Vodu má stále čerstvou, dobrá granule a maso...Tak jsem rád, že už vím:) Bozita chutná, ale taky jak která:) Rybí moc nemusí ale sob, los, krůta,...ta nám leze! A to s hrnkem zkusím teda...to je dobrý nápad. Jsem rád, že pije aspoň něco, ale zrovna starší špinavá voda z podmisek...no nevím:) Jinak náš kocour co má hrozně rád, tak když se pustí malinko voda v koupelně v umyvadle. To si vyhraje i třeba čtvrt hodiny...chytá ji a rovnou pije tak jsme ho naučili aspoň na to...jdeme se umýt a necháme mu mezi tím puštěnou vodu
Didakt
napsal(a):
Děkuju:) Už mám aspoň jasno...pořád jsem přemýšlel čím to je to hrabání. Totiž mamka se ptala u zvěrolékařky přímo (protože jejich kočka taky občas hrabe na různých místech v bytě) a ta jí řekla, že je to prý tím, že se kočce něco nelíbí...což se mi právě že nezdálo. Vodu má stále čerstvou, dobrá granule a maso...Tak jsem rád, že už vím:) Bozita chutná, ale taky jak která:) Rybí moc nemusí ale sob, los, krůta,...ta nám leze! A to s hrnkem zkusím teda...to je dobrý nápad. Jsem rád, že pije aspoň něco, ale zrovna starší špinavá voda z podmisek...no nevím:) Jinak náš kocour co má hrozně rád, tak když se pustí malinko voda v koupelně v umyvadle. To si vyhraje i třeba čtvrt hodiny...chytá ji a rovnou pije tak jsme ho naučili aspoň na to...jdeme se umýt a necháme mu mezi tím puštěnou vodu
Zkuste mu dát odstátou vodu. Některé kočky nerady přímo čerstvě natočenou, ale třeba 1-2 dny odstátou. Zvlášť pokud chodí pít z těch misek pod kytkami, může být zrovna tím jedincem, kterého to láká. ;).

Je pravda, že když dám na stůl čerstvou vodu z kohoutku do skleničky, tak nejdřív vypijou tu ve skleničce ale na fontánu chodí taky, milujou tekoucí vodu.Musí jim vodu vymněňovat tak 2x týdně, nastavila jsem tam i časovač, kdy se voda zapne a vypne abych měla klid, že se nespálí čepadlo, kdyby jim tam náhodou došla voda když jsem na dva dny pryč...Naše Nelinka má ráda i neperlivou Magnezii, je tam spousty minerálů, takže jí dopřeju do malého hrníčku i tuto minerálku ale jen tak 2x do měsíce.
To s tou magnesií je dobrý nápad:) No my už zkoušeli co se dalo i tu odstátou vodu a stejně nic. On prostě pije všude možně a jen výjimečně z misky:) Jak říkám, nejvíce se napije z toho tekoucího kohoutku. Dokonce jsem slyšel, že kočky mají často problémy s pitím, že málo pijí a ke stáří pak mohou mít problémy s ledvinami :( a to bych nerad tak se snažíme mu dávat co nejvíc příležitostí se napít...

No tak to moje kočky pijou až dost.A raději podle mě mají čerstvou vodu z kohoutku, ne odstátou.Když jim měním vodu ve fontáně, tak už čekají na lince, až tam bude čerstvá voda a hned jak jí zapnu, už pijou...Nelinka ta je úplně vzorná.Ta sie nají granulek a hned to zapije vodou z fontány.Zkuste kocourkovi koupit fontánu, když kočka vidí stále tekoucí vodu tak jí to nedá a pije z ní...Je ntak pro zajímavost.včera jsem si koupila pro sebe v lékárně od Dr.Popova psyllium, čistou vlákninu a vím, že to někteří chovatelé používají i při problémech s trávením u koček.Tak jsem jim namíchala trošičku té vlákniny do hrníčku s vodou a do rána byl hrníček prázdný.Strašně jim to chutnalo
Taky bych řekl, že ta čerstvá voda kočky víc láká. No nad fontánkou jsem uvažoval, ale někdo říká, že z toho kočky pijí jiný zas že si toho moc nevšímá a stejně pije všude možně a nemělo vlastně cenu si ji kupovat tak se mi do toho moc nechce ještě když vidím ty ceny, abych pak zjistil, že ji mám vlastně k ničemu:) Nejde o to, že bych šetřil na kočce no spíš, že nechci vyhodit tolik peněz za něco co nevím zda bude 100% fungovat...No to s tím psyliem je taky dobrý nápad no koukal jsem, že psylium je už i v některých značkách krmiv...nevím určitě no je možné, že to byly zrovna ty N&D.

Myslím na 98%, že kočka fontánku uvítá.Ještě jsem neviděla kočku, kterou by nezajímala stále tekoucí voda.Samíček když byl malý a přivezla jsem si ho domů (cca 10týdnů) tak si vždycky před tu fontánku lehl a koukal na tu tekoucí vodu, až u toho usnulOba chodí pít hlavně z fontányJá už jí mám 5 let a stále funguje..Nebude to zbytečná investice...
Didakt
napsal(a):
Noo dávám mu "kapsičky" pravidelně zn. Bozita...je dobrá? Vybíral jsem podle složení a má hodně procent masa a celkově se mi zdála dobrá kvalita. Jinak na syrové maso ho moc nechci navykat. Když jsou nějaké ořezy nebo tak, tak mu dáme, ale jinak ne. A tuňáka spíše sem tam...málo kdy. Nejsem bůh ví jaký boháč abych kocourovi kupoval tuňáka pravidelně
Dobrý den.
Nečetla jsem celou diskusi, ale proč nechcete kocoura navykat na syrové maso? Je to pro ně nejpřirozenější strava a vyjde Vás pravděpodobně i nejlevněji.
Didakt
napsal(a):
Oka tak vyzkouším:).
Ještě jsem pochopila, že máte asi problémy s pitím kocoura (omlouvám se - teď nemám čas číst celou diskusi). Jeden můj kocour se hrozně rád napije, když mu naliju studenou vodu do velkého kelímku od jogurtu, od zákysu - do toho opravdu velkého. A oba vyžadují častou výměnu vody.
Zahrabávání misek řeším (teda vlastně neřeším ) u menšího kocoura, ten zahrabává opravdu důkladně .
lavacca
napsal(a):
Bozita je kvalitní a pokud chutná, tak bych neměnila. U nás bohužel úspěch neměla (a to dávám kapsičky či paštiky, apod. jen jako mlsku občas - jinak jedeme hlavně na mase a granulky jako doplněk na uzobávání přes den).
Jinak u nás též chutnají ty kapsičky z DM - mají i skvělé složení x ceně.
Co se týče zahrabávání misek - je to přirozený pud, kdy si kočka chce potravu zahrabat na později. Taky mi to občas kočky dělají u masa, kdy přes talířek občas přehodí prostírání, atd. :D To samé občasné šplouchání vody packou, atd. I když teda většinou pijí normálně z misky. Mají celkem 3 místa, kde mají misku s vodou. Mám u ní i misky s granulemi, aby to vždy spláchly. :).
Další nová informace - za to mám iFaunu ráda, že se zde člověk dozví spoustu nového !
Jak ten můj malý furt zahrabává (já mám na koberci kus igelitu a na něm misky s jídlem), tak jsem si myslela, že to dělá proto, že je celkem blízko jeden jejich záchod (myslím, že to i někdo v této diskusi psal a že ani přemístění záchodu nepomohlo).
No a dozvídám se, že kočky mají v zahrabávání jídla na "někdy později" stejný pud jako psi. Vlastně velký kocour to dříve dělával také, teď ale stoprocentně vede malý - nají se a usilovně hrabe ten igelit, až celkem často převrhne misky třeba s granulemi.
Fikovnice
No sirové maso nedávám jednak kvůli tomu, že pak kočka vcelku o dost víc smrdí (výkaly) a taky proto, že pokud člověk sežene dobrou značku konzerv či upraveného masa myslím si, že je to pro kočku lepší jelikož v něm má i dodané další potřebné látky:) Jen můj názor...
A jinak misku má kocour tak akorát pro něj...do šířky cca 15-20cm a do výšky tak zhruba 10cm takže myslím, že v tom nebude problém a k tomu má ještě napaječku, kterou jsme po pár měsících zavrhli úplně jelikož z té pije minimálně, ale vodu tam má stále. Vyzkouším to s tím kelímkem a uvidíme:).
Didakt
napsal(a):
Fikovnice
No sirové maso nedávám jednak kvůli tomu, že pak kočka vcelku o dost víc smrdí (výkaly) a taky proto, že pokud člověk sežene dobrou značku konzerv či upraveného masa myslím si, že je to pro kočku lepší jelikož v něm má i dodané další potřebné látky:) Jen můj názor...
A jinak misku má kocour tak akorát pro něj...do šířky cca 15-20cm a do výšky tak zhruba 10cm takže myslím, že v tom nebude problém a k tomu má ještě napaječku, kterou jsme po pár měsících zavrhli úplně jelikož z té pije minimálně, ale vodu tam má stále. Vyzkouším to s tím kelímkem a uvidíme:).
Tak teď jsem se pobavila...prý po syrovém mase je kočky víc cítit. No, bude tady záležet asi dost na kvalitě. Krmím kočky převážně masem + mají jako doplněk kvalitní granule a cítit fakt nejsou. Naopak bylo dost cítit, když jsem si dovezla kočku zvyklou na konzervy a nekvalitní granule - prostě ji to nedělalo dobře. A s přechodem na maso to bylo jako mávnutí kouzelným proutkem.
Syrové maso je pro kočku nejpřirozenější a jsou v něm obsažené všechny potřebné látky. Ano, do konzerv, apod. se zase zpětně většina vmíchává, ale není to trochu škoda je nejdřív zničit tepelnou úpravou a pak je tam zase chemicky dodat?!?
Lavacca
Já píši z vlastní zkušenosti. Když jsem ještě bydlel s rodiči, mají kočku a po syrovém mase prostě více smrděla. Ano sice je to přirozené, ale pro kočky co běhají divoce po venku, ale já mám kočku doma tudíž se jí mění i jídelníček a pokud vím tak granule a konzervy jsou klasickou stravou domácích koček. To, že jim někdo zpestří jídelníček ať už sirovým masem nebo čímkoliv jiným je jeho věc. Já krmím klasicky, kocour je spokojený, granule mu hodně chutnají a případnou konzervu či mlíčko pro kočky rád uvítá. Srst má hustou, lesklou, je vitální, postavu akorát...nevidím důvod mu měnit jídelníček. Ale jsem rád, že jste se pobavila
Didakt
napsal(a):
Lavacca
Já píši z vlastní zkušenosti. Když jsem ještě bydlel s rodiči, mají kočku a po syrovém mase prostě více smrděla. Ano sice je to přirozené, ale pro kočky co běhají divoce po venku, ale já mám kočku doma tudíž se jí mění i jídelníček a pokud vím tak granule a konzervy jsou klasickou stravou domácích koček. To, že jim někdo zpestří jídelníček ať už sirovým masem nebo čímkoliv jiným je jeho věc. Já krmím klasicky, kocour je spokojený, granule mu hodně chutnají a případnou konzervu či mlíčko pro kočky rád uvítá. Srst má hustou, lesklou, je vitální, postavu akorát...nevidím důvod mu měnit jídelníček. Ale jsem rád, že jste se pobavila
Dobrý večer! No ono je to samozřejmě každého věc, čím krmí. Ale já si vážně myslím - pokud třeba chcete uvažovat i ekonomicky - že krmení syrovým masem Vás vyjde nejlevněji. Já jsem třeba dnes kocourům koupila balené plecko - plátky za 19, - Kč (velká sleva - jednak se blíži doba expirace, jednak u nás zavírají obchod, tak asi i proto dali ceny dolů). No a za tu cenu koupím jednu kapsičku nevalné kvality. Maso budou mít oba na dva dny. Ale, jak píšu, je to opravdu každého soukromá věc. Tak hodně radosti s kočičím kámošem!
No levněji...ano když někde chytnete takovou výhodnou koupi dobře, ale když už bych teda krmil kocoura masem tak bych mu chtěl kupovat normální čerstvé a ne zlevněné. Teď to nemyslím nijak ve zlém:) Ale přece jen když se to ani tepelně neupravuje a to maso už tam nějaký ten den leží obzvláště jde li už do slevy tak bych trochu váhal nad jeho kvalitou...nevím...já myslím, že vůbec všeobecně o krmení syrovým masem se dá diskutovat dlouho. Uznávám, že je to přirozená strava plná bílkovin, vitamínů,...ale já jsem prostě našeho kocoura navykl na granule a kapsičky a jak jemu tak mě to tak vyhovuje a nemám potřebu měnit:) A navíc...možná mě teď někdo bude kamenovat, ale nejsem typ člověka, který by měl potřebu zvíře vypiplávat ve vatičce a rozmazlovat. Jasně...obyč maso beru, ale krájet kočce do misky hezké maso na řízky apod. mi příjde trochu barbarské, ale tak to je už pak o prioritách atd. Rád kočce dopřeju...to zase ne, že ne jinak bych teď nekupovakl 10kg N&D
Didakt
napsal(a):
No levněji...ano když někde chytnete takovou výhodnou koupi dobře, ale když už bych teda krmil kocoura masem tak bych mu chtěl kupovat normální čerstvé a ne zlevněné. Teď to nemyslím nijak ve zlém:) Ale přece jen když se to ani tepelně neupravuje a to maso už tam nějaký ten den leží obzvláště jde li už do slevy tak bych trochu váhal nad jeho kvalitou...nevím...já myslím, že vůbec všeobecně o krmení syrovým masem se dá diskutovat dlouho. Uznávám, že je to přirozená strava plná bílkovin, vitamínů,...ale já jsem prostě našeho kocoura navykl na granule a kapsičky a jak jemu tak mě to tak vyhovuje a nemám potřebu měnit:) A navíc...možná mě teď někdo bude kamenovat, ale nejsem typ člověka, který by měl potřebu zvíře vypiplávat ve vatičce a rozmazlovat. Jasně...obyč maso beru, ale krájet kočce do misky hezké maso na řízky apod. mi příjde trochu barbarské, ale tak to je už pak o prioritách atd. Rád kočce dopřeju...to zase ne, že ne jinak bych teď nekupovakl 10kg N&D
Však ano, já Vás určitě kamenovat nebudu, i když máme třeba v něčem stejný přístup a v něčem jiný. Také bych kocourům nekoupila roštěnou nebo svíčkovou, jednak je to podle mě ne úplně normální a jednak na to nemá moje peněženka. No a máte pravdu - že zlevněné maso není čerstvé. Ale zase kupuji maso určené pro lidskou spotřebu...
A - stejně jako Vy - kupuji i granule a občas i ty kapsičky. A tak jak jsou lidé různí, tak jsou i kočky různé - každý z mých dvou kocourů má jiné preference stran jídla. Já se donedávna v granulích moc nevyznala (tedy ani teď nejsem odborník ), ale také mám NandD (kde je, kurňa, na klávesnici to "and" jako symbol? ). Jenže ty moje dvě mrchy prostě granuloví nejsou. To už jó musí být hladoví, když je slysším křupat granule . Možná kdybych jim tak koupila nějaké marketovky... Měla jsem nějaké ještě po minulém kocourovi, ze zajímavosti jsem zkusila nabídnout a ejhle, jak žral (z toho je vidět, že jsou zřejmě extra osolené a chemicky přichucené). Zaměněny za o několik tříd lepší granule a kdepak, to milostpán žrát nebude (to píšu o tom větším kocourovi; na menším jsem tento "experiment" nezkoušela).
Kočka zůstává masožravcem, ať bydlí venku či doma. V tom to vážně není. Navíc znám xx venkovních koček, jež majitelé krmí konzervami a granulemi...ale tady jde o to, co je pro kočku nepřirozenější a nejstravitelnější. A to je a vždy bude syrové maso. Ne tepelně upravená strava.
A dál si stojím za tím, že pokud kočka jí kvalitní maso, tak je cítit minimálně. Mám v bytě 5 koček a po příchodu domů by dle pachu člověk přítomnost koček prostě nepoznal. Bobky mají malé, nezapáchající. Naopak když jsem si přivezla číču, jež byla zvyklá jen na konzervy a granule nevalné kvality, tak to bylo peklo - cca týden než jsem ji zcela převedla na maso a kvalitní granule. Vždy jak navštívila wc, člověk by smrady padnul...
Co se týče financí - samozřejmě, že těžko kupovat kočce panenku, apod. Já osobně dík tomu, že koček máme celkem 10 a tak i na finanční stránku musím kapku více dbát, kupuju krmné maso od Krmiva Nýřany. Je to krásné maso, voňavoučké. Cenově mix masa + drobů vychází kolem 30, -/kg. Samotná svalovina kolem 50, -/kg a můžu říct, že u hovězí svaloviny mám někdy sto chutí z toho masa uvařit guláš než ho dát kočkám, jak je nádherné. Kam se občas hrabe kvalita masa v obchodě..
A vezmu-li, že v průměru za 40, - denně nakrmím 10 koček a porovnám-li to s tím, že bych každé koupila kapsičku kolem 8-9, -, tak je to už dost velké uspoření a přitom vím přesně, co ji dávám a dostanou větší kvalitu než v té kapsičce. Plus k tomu teda mají k dispozici i granule, ale tak ty by si zakously tak jako tak. Takže suma sumárum za mě vede jednoznačně maso.
fikovnice
napsal(a):
...a to byste "Lavacco" navíc za těch 8 - 9, - Kč koupila asi jen nějaké úplně brakové kapsičky. Jinak souhlas!
Přesně tak. I když se přiznám, že jim sem tam jako mňamku koupím kapsičku z DM - Dein Bestes - maso v želé, hodnotily je v dTestu a stojí si to dobře. Ale to dostávají tak 1 kapsu na 2-3 kočky a fakt tak 2-3x do měsíce. Denně bych jim to nedávala - maso je prostě maso.
lavacca
napsal(a):
Přesně tak. I když se přiznám, že jim sem tam jako mňamku koupím kapsičku z DM - Dein Bestes - maso v želé, hodnotily je v dTestu a stojí si to dobře. Ale to dostávají tak 1 kapsu na 2-3 kočky a fakt tak 2-3x do měsíce. Denně bych jim to nedávala - maso je prostě maso.
To já kapsičky kupuji častěji, přece jen mám jen dva kocoury , ale přinejmenším to leze do peněz. Maso je pro ně určitě vhodnější a pořád zastávám názor, že i levnější. Jen občas ty moje potvory jsou mlsné... Některé kapsičky mají raději než syrové maso (mám teda ten pocit) - např. mnou v nějaké diskuzi zmiňované Gourmety. Jenže cena je tam příšerně nadsazená.
fikovnice
napsal(a):
To já kapsičky kupuji častěji, přece jen mám jen dva kocoury , ale přinejmenším to leze do peněz. Maso je pro ně určitě vhodnější a pořád zastávám názor, že i levnější. Jen občas ty moje potvory jsou mlsné... Některé kapsičky mají raději než syrové maso (mám teda ten pocit) - např. mnou v nějaké diskuzi zmiňované Gourmety. Jenže cena je tam příšerně nadsazená.
Jasně, co kočka, to originál. :) Já to spíš beru fakt jako mlsku (něco jako když my mlsáme čokoládu či chipsy, i když víme, že výživová hodnota nic moc), takže fakt jen občas.
jj, Gourmet je hodně cenově nadsazený no. :/.
Já netvrdím, že dávat maso kočce je špatné jen prostě dávám granule a "kapsičky"...bozita je dobrá kvalitní značka krmiv a kocour ji má moc rád tak nevidím důvod měnit stravu. Jak už jsem psal...kocour je spokojený, vitální, v dobré kondici, má krásnou hustou lesklou srst...takže mi ani tak nepříjde, že bych ho o tolik ošizoval:) Ale aspoň teď vím, že je dobré i to sirové maso jen škoda, že neznám žádný obchod tady v Brně, kde by prodávali přímo maso pro kočky...poohlédnu se. Jinak konzervu dávám průběžně, určitě ne každý den.
lavacca
napsal(a):
Tak já jsem shodou okolností byla večer v nákupním centru, kde byla drogerie DM, tak jsem tam koukla na ty kapsičky Dein Bestes...a byla jsem celkem v šoku - cena jedné 8.90 Kč! Vedle se skvěl Whiskas, Felix, Propesko (a já nevím jaká ještě jiná píp) kolem 18, - Kč (i více)! Jsou opravdu ty Dein Bestes kvalitní? No dle toho, že je Vy kupujete, tak jsem jich teda také pár koupila, ale ta cena mě fakt celkem šokuje (podle mě moc nízká na to, aby to bylo kvalitní...?). No ale kluci stejně večeřeli masino...:-D!
fikovnice
napsal(a):
Tak já jsem shodou okolností byla večer v nákupním centru, kde byla drogerie DM, tak jsem tam koukla na ty kapsičky Dein Bestes...a byla jsem celkem v šoku - cena jedné 8.90 Kč! Vedle se skvěl Whiskas, Felix, Propesko (a já nevím jaká ještě jiná píp) kolem 18, - Kč (i více)! Jsou opravdu ty Dein Bestes kvalitní? No dle toho, že je Vy kupujete, tak jsem jich teda také pár koupila, ale ta cena mě fakt celkem šokuje (podle mě moc nízká na to, aby to bylo kvalitní...?). No ale kluci stejně večeřeli masino...:-D!
Jj, mají je za 8,90. Když se koupí set 12 kapsiček, tak vychází jedna 7,50. Dle dTestu vycházelo složení fakt dobře a naším kočkám chutná a fakt voní po mase. :) A v těch v želé není nic rostlinného (v ostatních ano, asi z toho je ta šťáva na to).
Ono zde opět platí, že ne vše, co se zlatem třpytí je pravda - viz předražené kapsičky Whiskas, apod. které maso potkaly z rychlíku - u nich tu cenu totiž tvoří nejvíc náklady na reklamu (a že ta toho spolkne).
A když si to spočítáte, tak u ceny 8,90 za kus máte cenu za kg 89, -. Za což už seženete dobré maso, takže kvalitní by měly být...i když samozřejmě maso je maso, ale pokud má kočka ráda kapsičku a chce ji člověk občas dopřát, nebála bych se dát ty Dein Bestes. Navíc je to německá značka a Němci mívají kvalitní potraviny za dobrou cenu.
Didakt
napsal(a):
Já netvrdím, že dávat maso kočce je špatné jen prostě dávám granule a "kapsičky"...bozita je dobrá kvalitní značka krmiv a kocour ji má moc rád tak nevidím důvod měnit stravu. Jak už jsem psal...kocour je spokojený, vitální, v dobré kondici, má krásnou hustou lesklou srst...takže mi ani tak nepříjde, že bych ho o tolik ošizoval:) Ale aspoň teď vím, že je dobré i to sirové maso jen škoda, že neznám žádný obchod tady v Brně, kde by prodávali přímo maso pro kočky...poohlédnu se. Jinak konzervu dávám průběžně, určitě ne každý den.
Jj, Bozita je kvalitou ok. I když se přiznám, že naše kočky je nechtějí a skončily tak u psů. Je fakt, že i mně teda ten losos od pohledu moc sympatický nebyl... Byl takový gumový...
Maso lze kupovat, jak v lidské kvalitě, tak i krmné. Najdete to nejlépe pod "maso pro psy". V Brně je určitě prodejna, akorát si teď nejsem jista názvem, vím, že ji řešili na "barf" stránkách na FB. Plus jsou tam i pravidelné závozy. Nicméně při počtu jedné kočky bych ji normálně koupila lidskou kvalitu či ji aspoň odřízla pár kousků, když vařím maso sobě. V pestrosti je síla.
A většina koček na granulích trpí časem moč. problémy, protože kočka od přírody málo pije a po kastraci je náchylnější k problémům moč. ústrojí ještě více. Takže ideálně dávat maso či aspoň kvalitní kapsičky/ konzervy a granule spíš jako doplněk než obráceně. Což u vás evidentně nyní je, když dáváte kapsičky jen průběžně, nikoli denně. Tak bych to ještě zvážila - ono nic moc pak léčit záněty močáku či moč. kameny, kdy kočka očůrává byt, protože si myslí, že když nebude čůrat do wc, že ji to bolet nebude, atd. Neberte to jako nějaké vyhrožování, ale spíš upozornění, co taky může nastat...
"Barfem" se krmí v poměru 2-4% tělesné váhy kočky na den, takže u 4 kg kočky to máte cca 100g denně -) cca 3 kg měsíčně. A to peněženku vážně nezruinuje.
Kdybyste o krmí "barfem" uvažoval více, tak doporučuji přečíst toto: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0
Rapotacka11
Hmm...opět se tu objevil nějaký chytrák co rozumuje a ví prd:) Ono i ve zverimexech se prodává mražené maso přímo pro psy a kočky Jen pro info...
Jinak dnes jsem teda našemu kocourovi koupil maso...dobré kvalitní...trochu užral, pak to asi deset minut zahrabával a od té doby to tam leží a nic Takže asi marná snaha...zkusím kuřecí a uvidím. Teď jsem kupoval vepřové...
Jinak díky za další info...rád se přiučím od znalých...
Didakt
napsal(a):
Rapotacka11
Hmm...opět se tu objevil nějaký chytrák co rozumuje a ví prd:) Ono i ve zverimexech se prodává mražené maso přímo pro psy a kočky Jen pro info...
Jinak dnes jsem teda našemu kocourovi koupil maso...dobré kvalitní...trochu užral, pak to asi deset minut zahrabával a od té doby to tam leží a nic Takže asi marná snaha...zkusím kuřecí a uvidím. Teď jsem kupoval vepřové...
Jinak díky za další info...rád se přiučím od znalých...
Kočka, jež dosud maso neměla, se málokdy na maso vrhne s nadšením a spucne celou dávku na posezení. Navíc je dobré ji denní dávku masa rozdělit do více porcí - kočka ráda uďobává celý den. Já např. dávám maso ráno a večer.
Jinak co se týče zahrabávání - to sou pudy, v přírodě by si maso taky zahrábl na později.
Tak já vám nevím... Vidím, že toto vlákno je teď v kurzu , tak to píšu sem, i když tématicky to sem nepatří...
Dnes večer návrat domů (pryč jsem byla jen asi 2hodiny; v práci jsem si vzala dovolenou). Po návratu po chvíli slyším takové jako by rány zpod postele. Tak se tam jdu kouknout - a on tam malý packama se snaží převrátit takovou haldu papírů, které jsem tam naskládala, když míval ty "nehody". No a jak tam koukám, tak můj nos neomylně zacítil opět... . Tak jsem vytáhla celou tu haldu papírů, hned na vršku se skvělo hovišo, které chtěl malý vehementně zahrabat. Jsem z toho pořádně vedle. Už asi více než měsíc byl klid. Nemám nejmenší tušení, co jej k tomu vedlo. Stolici má lepší než velký - ten ještě občas průjmuje. Oba chodili spolehlivě do obou záchodů... Já to tu onehdá psala, ať to nezakřiknu, a ono jo... Ach jo...
Napadá vás, kočičáci, něco? Asi se nedá nic vymyslet, že? Nemocný se mi nejeví, jen je opravdu strašlivě vázaný na mne. Spává se mnou už pravidelně, zatímco velký mu vyklidil místo. Ale sami doma bývají mnohem mnohem déle...
To kočky dělají když se jim něco prostě nelíbí. Náš kocour to dělal nějakou dobu na novém bytě po přestěhování a kočka rodičů to zase dělal po úmrtí psa na kterého byla vázaná a bohužel to sem tam dělá do teď (a je to už skoro rok). No když byl náš kocour ještě prtě byl jsem asi měsíc bez práce a jak jsem začal opět chodit a byl občas sám doma taky to někdy udělal jinam...a jen jsem přišel domů utíkal se schovat hajzlík:) Věděl, že to nesmí a stejně...myslím, že to se zlepší snad časem. Může to být způsobeno i druhým kocourem, že ho třeba nějak utlačuje aniž by jste si toho povšimla nebo na něj prostě žárlí. To může mít více příčin a dokud to kočka sama od sebe nepřestane dělat tak s tím asi bohužel nic nenaděláte...jedině snad kdyby jste našla příčinu. No jak píšu...náš to taky dělal a přestal tak se nebojte, časem ho to snad taky přejde
fikovnice
napsal(a):
Jediné, co mě snad napadá, je, že malý dost často číhá na velkého, když ten je na záchodě a pak na něj udělá výpad (potvora - zneužívá situaci, když je velký v oslabení ). Tak jestli mu to třeba velký neoplatil... Ale to jen spekuluji...
To je klidně možné. A malý to prostě už nevydržel... ty záchody máte oba nekryté? Já bych zkusila 1 záchod zakrýt, ať má možnost soukromí.
lavacca
napsal(a):
To je klidně možné. A malý to prostě už nevydržel... ty záchody máte oba nekryté? Já bych zkusila 1 záchod zakrýt, ať má možnost soukromí.
Ano, oba nekryté. Ono je v bytě strašně málo místa, takže třetí WC jsem už zavrhla. Jinak od toho 10.3. je opět klid... Ale možná mu fakt velký oplatil ten výpad - oni se nezdají, ale to jsou šílené schválnosti, co si dokáží navzájem udělat .
Děkuji také "Didaktovi" za zkušenost!
O tom krytém WC jsem vlastně uvažovala od začátku, co byly ty problémy s nečistotností. Jenže jak se pak malý naučil používat OBĚ WC, tak jsem to už pustila z hlavy (tehdy jsem se dívala u nás ve zveráku a nejlevnější byl kolem 600 - 700 Kč; tak jsem i chvilku uvažovala jej koupit po internetu). No tak teď jsou to zase už cca 4dny, co se žádná "nehoda" nestala. Ale zajímavé je, že velký si jako by jeden z těch záchodů hlídá - ten, co je u mě v pokoji a dost často, jak tam malý třeba začne hrabat, tak velký vyskočí na postel a pozoruje jej upřeně z postele a má takový poněkud naštvaný výraz . Takže možná mu opravdu nějak "zakázal" před těmi pár dny tam jít a malý už nedoběhl na druhý záchod, který je zase v jiné místnosti...
fikovnice
napsal(a):
O tom krytém WC jsem vlastně uvažovala od začátku, co byly ty problémy s nečistotností. Jenže jak se pak malý naučil používat OBĚ WC, tak jsem to už pustila z hlavy (tehdy jsem se dívala u nás ve zveráku a nejlevnější byl kolem 600 - 700 Kč; tak jsem i chvilku uvažovala jej koupit po internetu). No tak teď jsou to zase už cca 4dny, co se žádná "nehoda" nestala. Ale zajímavé je, že velký si jako by jeden z těch záchodů hlídá - ten, co je u mě v pokoji a dost často, jak tam malý třeba začne hrabat, tak velký vyskočí na postel a pozoruje jej upřeně z postele a má takový poněkud naštvaný výraz . Takže možná mu opravdu nějak "zakázal" před těmi pár dny tam jít a malý už nedoběhl na druhý záchod, který je zase v jiné místnosti...
Jo jo, je to možné.
Já mám teda wc doma všechna krytá a pohoda - právě proto, že má číču svůj klid. Jinak tady máte odkaz na suprové kryté wc za 330, - ( http://www.spokojenypes.cz/kocici-toalety/wc-vico-kryte-s-dvirky-56-x-40-x-40-cm?id=69856 ). Mám ho a je fakt skvělé - dobře se sundavá kryt kvůli čištění, dvířka se dají odendat, je i lehčí na manipulaci a hlavně má zvýšenou zadní stěnu, takže i kočka, jež nacouvá úplně dozadu a čůrá po stěně, tak nenačůrá vedle wc (u nízkých misek to proteče skrz tu mezírku mezi miskou a krytem dozadu za wc). Prostě za tu cenu bezkonkurenční toaleta.
Souhlasím...není nad kryté WC. Jednak má kočka soukromí a v klidu si vykoná svou potřebu, taky hned nevíte o tom, že číča udělal před chvílí bobek, protože pokud ho průběžně čistíte není vůbec cítit. Já vychytal v chovatelských potřebách záchůdek za 350, - a super. Nemám výtku a nedovedu si už ani představit, že bych měl záchod otevřený. Sice si zprvu kocour myslel, že je to nový pelíšek a ustlal si v něm, ale jak to na něj přišlo tak hned pochopil:) Taky všechen bordel zůstává uvnitř, tím myslím, že z otevřených záchodů kočka při zahrabávání sem tam něco vysype bokem nebo si i třeba bokem cvrkne:) Na to cvrkání je odbornice mamčina kočka, ale mamka si nedá říct s tím záchodem a má stále nekrytý. Uvidíte, že se investice vyplatí

Tady je wc za 290, - Kč.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/vyklopne/284521
Má ho kolegyně z práce a je celkem spokojená. Je i s filtrem a ten je částečně schovaný, takže nehrozí, že ho kocouři budou vytrhávat. U jiných výrobců je částečně odkrytý a stalo se, že kočky nějaké chovatelky jej vyškubávat a cpaly si to do tlamky. Osobně jsem se s tím ale nesetkala. Já mám wc velké 2x a jedno malé odkryté v předsíni. Je na něm Simons cat :-D a jako nouzovka vyhovuje. Ale jak psal Didakt, pokud se průběžně čistí, tak není problém...
napsal(a):
Tady je wc za 290, - Kč.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/vyklopne/284521
Má ho kolegyně z práce a je celkem spokojená. Je i s filtrem a ten je částečně schovaný, takže nehrozí, že ho kocouři budou vytrhávat. U jiných výrobců je částečně odkrytý a stalo se, že kočky nějaké chovatelky jej vyškubávat a cpaly si to do tlamky. Osobně jsem se s tím ale nesetkala. Já mám wc velké 2x a jedno malé odkryté v předsíni. Je na něm Simons cat :-D a jako nouzovka vyhovuje. Ale jak psal Didakt, pokud se průběžně čistí, tak není problém...
I Vám moc díky "blazice" a zase Vás po čase zdravím!

fikovnice
napsal(a):
I Vám moc díky "blazice" a zase Vás po čase zdravím!
Děkuji za vřelý pozdrav Fikovnice Koukám, že Vy nespíte...
napsal(a):
Děkuji za vřelý pozdrav Fikovnice Koukám, že Vy nespíte...
No jo... . Po smrti mámy jsem kupodivu se spaním problémy neměla... Ale asi to teď zase nějak na mě doléhá, vůbec, ale vůbec nemůžu spát, tak v noci brouzdám po netu, hlavně čtení o zvířatech mi přináši alespoň trochu klidu do duše.
Tak Vám, která doufám problémy se spaním nemá, přeji klidnou dobrou noc a těším se zase na setkání tady, až budeme něco řešit (hlavně ale ne nic závažného).
fikovnice
napsal(a):
No jo... . Po smrti mámy jsem kupodivu se spaním problémy neměla... Ale asi to teď zase nějak na mě doléhá, vůbec, ale vůbec nemůžu spát, tak v noci brouzdám po netu, hlavně čtení o zvířatech mi přináši alespoň trochu klidu do duše.
Tak Vám, která doufám problémy se spaním nemá, přeji klidnou dobrou noc a těším se zase na setkání tady, až budeme něco řešit (hlavně ale ne nic závažného).
Mmch. jsem včera ve 2.30h jela nakupovat - na benzínku - mají tam sortiment Billy za stejné ceny jako v Bille. Už bylo neúnosné to neustálé převalování se v posteli, tak jsem si řekla, že udělám něco, co je potřebné (stejně bych pak přes den na nákup musela). Jen škoda, že tam nemají syrové maso, pro ty moje kočičí chlapy...
Omlouvám se za OT, už zase na mě jde nespaní - cítím se totálně čile, po spánku ani památky, tak tady pročítám diskuse...
No a i kdyby na mě teď spaní přišlo, tak co ti dva zase teď předvádějí, to je síla - honička po celém bytě, samozřejmě vše shazují a vše zakončeno jako by zalehnutím velkého na malého a jeho hysterickým mňaučením (i když schválně to fakt pozoruji - a velký udělá jen náznak výpadu, nemá ani vytažené drápy).
V té souvislosti mě napadá dotaz: kdo máte bytové kočky, také je máte nejvíce aktivní cca mezi 1. a 3.h ranní? Pak ulehnou a chrápou. Myslím, že jsou schopni prospat i půl dne, když jsem v práci. Zkrátka nejvíc řádí tady v tuto dobu.

No.tak u nás je to poslední dobou stejné.Přesně ve dvě v noci mě ty potvory kočičí vzbudí, jdou jíst, lítají po bytě a asi tak hodinku jsou akční.Já už to řeším tak, že si okamžitě beru špunty do uší, abych se vyspala, protože vstávám ráno v šest.A běda, když je někde v bytě komár.Ten Samík má tak vyvinutý sluch, že ho slyší i v obýváku a pak začne tááák mňoukat když se k němu nemůže dostat, že mě donutí vstát, musím vzít koště a komára mu shodit aby si ho mohl sníst a pak mám teprve klid.Jinak by řval celou noc.A siamáci umí řvát Takhle se pasou po ránu na balkoně
fikovnice
napsal(a):
Mmch. jsem včera ve 2.30h jela nakupovat - na benzínku - mají tam sortiment Billy za stejné ceny jako v Bille. Už bylo neúnosné to neustálé převalování se v posteli, tak jsem si řekla, že udělám něco, co je potřebné (stejně bych pak přes den na nákup musela). Jen škoda, že tam nemají syrové maso, pro ty moje kočičí chlapy...
Omlouvám se za OT, už zase na mě jde nespaní - cítím se totálně čile, po spánku ani památky, tak tady pročítám diskuse...
No a i kdyby na mě teď spaní přišlo, tak co ti dva zase teď předvádějí, to je síla - honička po celém bytě, samozřejmě vše shazují a vše zakončeno jako by zalehnutím velkého na malého a jeho hysterickým mňaučením (i když schválně to fakt pozoruji - a velký udělá jen náznak výpadu, nemá ani vytažené drápy).
V té souvislosti mě napadá dotaz: kdo máte bytové kočky, také je máte nejvíce aktivní cca mezi 1. a 3.h ranní? Pak ulehnou a chrápou. Myslím, že jsou schopni prospat i půl dne, když jsem v práci. Zkrátka nejvíc řádí tady v tuto dobu.
U nás občas ve 2 v noci slyším křoupání granulek či mlaskání u jedení masa. :) A pak i hrabání ve wc. ale žádné hraní, honění, apod. to se naštěstí vždy vyblbnou přes den a v noci je klid. Nebo jsem někdy tak vytuhlá, že mě nevzbudí!? :D Ale to spíš asi ne...to by si ráno stěžoval brácha, má docela lehké spaní..
napsal(a):
No.tak u nás je to poslední dobou stejné.Přesně ve dvě v noci mě ty potvory kočičí vzbudí, jdou jíst, lítají po bytě a asi tak hodinku jsou akční.Já už to řeším tak, že si okamžitě beru špunty do uší, abych se vyspala, protože vstávám ráno v šest.A běda, když je někde v bytě komár.Ten Samík má tak vyvinutý sluch, že ho slyší i v obýváku a pak začne tááák mňoukat když se k němu nemůže dostat, že mě donutí vstát, musím vzít koště a komára mu shodit aby si ho mohl sníst a pak mám teprve klid.Jinak by řval celou noc.A siamáci umí řvát Takhle se pasou po ránu na balkoně
Jj, tak u nás to stejné - buď s takovými těmi pavouky s tenkýma nohama a nebo s moly (trochu se stydím, ale má je prý většina domácností). Hlavně velký také jak něco takového objeví, co není v jeho dosahu, tak takové typické mňaučení, mně už je jasný "o co go", tak holt vstanu (nebo se spíš vypotácím) z postele a jdu s kelímkem od jogurtu lovit na stropě hmyz, aby to pak milostpán ještě chviličku pohonil a pak vítězoslavně tlapou rozšlápl tak, že dalších 5min jej hledá, protože jej má rozmáčklý na tlapce zespodu .
lavacca
napsal(a):
U nás občas ve 2 v noci slyším křoupání granulek či mlaskání u jedení masa. :) A pak i hrabání ve wc. ale žádné hraní, honění, apod. to se naštěstí vždy vyblbnou přes den a v noci je klid. Nebo jsem někdy tak vytuhlá, že mě nevzbudí!? :D Ale to spíš asi ne...to by si ráno stěžoval brácha, má docela lehké spaní..
Jj, křupání také občas slyším, ale bezkonkurenčně vedou ty honičky. Dnes byla zase jedna taková ta negativní - zakončená tím, že se velký stavěl k malému bokem a funěl - z toho mi vůbec, ale vůbec není dobře. Malý se vzdává, leží, ječí a velký provádí toto. To, když se honí s tím lítáním ze stromu na zem, znovu na strom, pak na skříň, almaru, atd. - to je všechno v pohodě. Ale to stavění se bokem a funění je takové...no skoro až děsivé a odpuzující. Ale zas je pravda, že velký to někdy udělá poté, co jej malý naštve tím, že na něj číhá, když dělá potřebu na záchodě (a to se mu nedivím, to bych asi taky funěla !).
zrzeček

XXX.XXX.241.8
prosím o radu jaké granule koupit při problému s močovým měchýřem u kocourka
zrzeček
napsal(a):
A o jaký problém konkrétně jde? Obávám se, že takové ty reklamy na granule, které řeší uropotíže...jsou prostě klamavé reklamy. Obecně u problému s ledvinami málo slané, a zajistit častou výměnu vody. A...přejít spíš na maso. Ale nevím, o jaký konkrétně problém se jedná - zánět, lithiáza, retence...? Jak víte, že jde o problém moč.měchýře?
zrzeček
napsal(a):
S tím musíte k vetovi a ne se ptát na internetu, kde Vám může říct kdokoliv cokoliv. Náš kocour měl písek v močáku a krmili jsme Hill's Prescription Diet Feline C/D Urinary Care Multicare. Chutnaly a potíže se nevrátili. Pak jsme pozvolna přešli na N&D a pohoda...
dvahrnce

XXX.XXX.68.49
Dobrý den,
jsem tu úplně nový, tak se omlouvám za dotaz ve vlákně o povislém bříšku - které jsem vyhledal kvůli pupíku mé 9-ti měsíční Sphynx-ky.
A když už se tu řeši i kvalita krmiva, tak se rovnou zeptám - má smysl kupovat granule určené přímo pro Sphynx?
My jsme začínali na Carnilove, bohužel po měsíci se u kočičky objevil průjem, tak jsem přešel na Applaws a granule jí chutnají, zažívání v pořádku.
Teď jste mě tu trošku nahlodali s těmi N&D. A aby toho nebylo málo, příští týden jedu pro druhou Sphynx aby té mojí nebylo smutno a majitelé mi zase doporučovali Royal Canin Exigent 35/30.
Ty RC zde v debatě jsou dle názorů z roku 2015 nic moc, nicméně tyto mají dobré recenze, tak nevím
Kočičkám chci dopřát kvalitní stravu, o peníze až tak nejde, já prožeru daleko víc
Jo a zatím řeším pouze kitten stravu, doporučení od veta je přejít na adultky až od 12. měsíce věku.
Děkuji moc za Vaše postřehy a rady, Petr (a Guzzoušek)
dvahrnce
napsal(a):
Dobrý den,
jsem tu úplně nový, tak se omlouvám za dotaz ve vlákně o povislém bříšku - které jsem vyhledal kvůli pupíku mé 9-ti měsíční Sphynx-ky.
A když už se tu řeši i kvalita krmiva, tak se rovnou zeptám - má smysl kupovat granule určené přímo pro Sphynx?
My jsme začínali na Carnilove, bohužel po měsíci se u kočičky objevil průjem, tak jsem přešel na Applaws a granule jí chutnají, zažívání v pořádku.
Teď jste mě tu trošku nahlodali s těmi N&D. A aby toho nebylo málo, příští týden jedu pro druhou Sphynx aby té mojí nebylo smutno a majitelé mi zase doporučovali Royal Canin Exigent 35/30.
Ty RC zde v debatě jsou dle názorů z roku 2015 nic moc, nicméně tyto mají dobré recenze, tak nevím
Kočičkám chci dopřát kvalitní stravu, o peníze až tak nejde, já prožeru daleko víc
Jo a zatím řeším pouze kitten stravu, doporučení od veta je přejít na adultky až od 12. měsíce věku.
Děkuji moc za Vaše postřehy a rady, Petr (a Guzzoušek)
Vítejte mezi námi kočkaři (a pochlubte se fotkami).
Můj názor je, že je nesmysl kupovat nějaké granule určené pro určité plemeno. Pravdou je, že Sphynx je velmi specifické plemeno, ale i tak...
Asi se tu dozvíte - i ode mě - krmit hlavně syrovým masem. Je to to nejpřirozenější pro kočku, co jí můžete dát. Pokud granule, tak ty nechávám celodenně a kočky si občas "zobnou". Nicméně mám dost vybíravá zvířata, a fakt trvalo než jsem našla značku, která není shit a přitom jim chutná. A to jsou Purizon. Mám pocit, že ještě jim jely Fish4cats, byly dost aromatické - smrad rybiny .
RC fakt není kvalitní značka. Každopádně nejhorší je naučit kočku od začátku na něco méně kvalitního, co je všelijak nevhodně dochucované, protože pak se těžko přeučuje na něco kvalitnějšího. Tak zkuste maso, no a stran granulí jsem Vám názor napsala. Tak ať se daří!
fikovnice: děkuji za tip na granule, vyzkoušíme a uvidíme, jak jí budou šmakovat :)
Syrové maso vyzkouším též, sice s ním normálně nepřijdu do styku jak je rok dlouhý (chlap sám v domácnosti a ke sporáku se postavím tak dvakrát za rok.. ), ale kvůli kočičákovi začnu jezdit z práce okolo řezníka, to nebude problém :)
Fotku se pokouším přidat, zatím je doma stále jen jedna Sphynx, kotě pro které jsem si měl jet je prý nějaké nemocné, tak nevím zda vůbec bude :(
Petr
fikovnice
napsal(a):
Vítejte mezi námi kočkaři (a pochlubte se fotkami).
Můj názor je, že je nesmysl kupovat nějaké granule určené pro určité plemeno. Pravdou je, že Sphynx je velmi specifické plemeno, ale i tak...
Asi se tu dozvíte - i ode mě - krmit hlavně syrovým masem. Je to to nejpřirozenější pro kočku, co jí můžete dát. Pokud granule, tak ty nechávám celodenně a kočky si občas "zobnou". Nicméně mám dost vybíravá zvířata, a fakt trvalo než jsem našla značku, která není shit a přitom jim chutná. A to jsou Purizon. Mám pocit, že ještě jim jely Fish4cats, byly dost aromatické - smrad rybiny .
RC fakt není kvalitní značka. Každopádně nejhorší je naučit kočku od začátku na něco méně kvalitního, co je všelijak nevhodně dochucované, protože pak se těžko přeučuje na něco kvalitnějšího. Tak zkuste maso, no a stran granulí jsem Vám názor napsala. Tak ať se daří!
Naše kočuchy žerou stejné mleté maso s kostmi a vnitřnostmi jako dáváme psům. Na žádných granulích jsme nikdy neměli tak krásné kočky a hlavně jim prakticky nesmrdí výkaly. Vzhledem k tomu, že barfujeme psiska tak kočky dostávají to samé, jen samozřejmě bez přílohy, prostě jen živočišnou složku a občas lžičku kvalitního sardinkového oleje. Až na to, že jsou hodně aktivní a tím pádem hrozně zlobí, má to krmení samá pozitiva
TyVed
napsal(a):
Naše kočuchy žerou stejné mleté maso s kostmi a vnitřnostmi jako dáváme psům. Na žádných granulích jsme nikdy neměli tak krásné kočky a hlavně jim prakticky nesmrdí výkaly. Vzhledem k tomu, že barfujeme psiska tak kočky dostávají to samé, jen samozřejmě bez přílohy, prostě jen živočišnou složku a občas lžičku kvalitního sardinkového oleje. Až na to, že jsou hodně aktivní a tím pádem hrozně zlobí, má to krmení samá pozitiva
Souhlasím, snad vyjma jediné věci. Já mám kočeny tři. Dvěma teda zapáchá stolice otřesně a u jednoho naopak ani nevím, že se vykadil. Všichni žerou +- stejné žrádlo, tak je to pro mě celkem záhadou.
dvahrnce
napsal(a):
fikovnice: děkuji za tip na granule, vyzkoušíme a uvidíme, jak jí budou šmakovat :)
Syrové maso vyzkouším též, sice s ním normálně nepřijdu do styku jak je rok dlouhý (chlap sám v domácnosti a ke sporáku se postavím tak dvakrát za rok.. ), ale kvůli kočičákovi začnu jezdit z práce okolo řezníka, to nebude problém :)
Fotku se pokouším přidat, zatím je doma stále jen jedna Sphynx, kotě pro které jsem si měl jet je prý nějaké nemocné, tak nevím zda vůbec bude :(
Petr
Díky za foto ....a snad jen rada - do nemocného zvířete bych po svých otřesných zkušenostech už nešla.
fikovnice
napsal(a):
Souhlasím, snad vyjma jediné věci. Já mám kočeny tři. Dvěma teda zapáchá stolice otřesně a u jednoho naopak ani nevím, že se vykadil. Všichni žerou +- stejné žrádlo, tak je to pro mě celkem záhadou.
No my máme čtyři kočičky a jednoho kocoura. Když se krmilo granulema, tak u nás skoro nešlo bydlet, jelikož většinu času tráví doma a ven se chodí jen proskočit. + nekonečná frekvence výměny záchodů, neboť se zahrabává jen když je podestýlka čistá. Jakmile se dosáhne určité míry počůranosti, tak si v tom nikdo pacičky nemáchá a nechá se to ležet nahoře, aby lidské obsluze došlo, že se s tím musí něco dělat.
TyVed
napsal(a):
No my máme čtyři kočičky a jednoho kocoura. Když se krmilo granulema, tak u nás skoro nešlo bydlet, jelikož většinu času tráví doma a ven se chodí jen proskočit. + nekonečná frekvence výměny záchodů, neboť se zahrabává jen když je podestýlka čistá. Jakmile se dosáhne určité míry počůranosti, tak si v tom nikdo pacičky nemáchá a nechá se to ležet nahoře, aby lidské obsluze došlo, že se s tím musí něco dělat.
Jo to znám. Já mám teda jen dva záchody (ne že bych jich neměla víc, ale menší panelákový byt nějak neumožňuje mít všude záchodky , tak ten největší je prostě ve sklepě a jestli jej někdy využiju, ani nevím). No a samozřejmě když přijdu domů a začnu čistit, tak je to každý ze záchodů tak nejméně natřikrát. Protože samozřejmě nejlépe se koná potřeba do čistého, že...:-). Takže já vyčistím a hup - už mi na záda dejchá první kocour. Hned tam šupne, třeba se jen vymočí, uklidím a hup - jde nanovo, ale třeba kadit. No a když má člověk tři kočky, tak je to v tomto celkem fičák!
TyVed
napsal(a):
Ještě se zeptám - jakou mletinu dávate kočkám? Já totiž zkoušela opakovaně koupit maso na sekanou (už namleté) a toho se moje kočky ani nedotkly. Stejně je to divné, že všechny 3 moje kočky mají téměř stejné chuťové preference. No a ze syrového všem třem nejvíce jedou játra - buď kuřecí nebo vepřová, event. vepřové ledviny, ale ty se shání pořád hůř. Vím, že to není značka ideál, nicméně ani jeden z nich nemá z vnitřností průjem. Oproti tomu čistou svalovinu moc nemusí. Snad jedině rybu - to jim kupuji filé z tresky.
fikovnice
napsal(a):
Ještě se zeptám - jakou mletinu dávate kočkám? Já totiž zkoušela opakovaně koupit maso na sekanou (už namleté) a toho se moje kočky ani nedotkly. Stejně je to divné, že všechny 3 moje kočky mají téměř stejné chuťové preference. No a ze syrového všem třem nejvíce jedou játra - buď kuřecí nebo vepřová, event. vepřové ledviny, ale ty se shání pořád hůř. Vím, že to není značka ideál, nicméně ani jeden z nich nemá z vnitřností průjem. Oproti tomu čistou svalovinu moc nemusí. Snad jedině rybu - to jim kupuji filé z tresky.
dáváme Vetamix drůběží maso mleté (což jsou myslím mleté skelety) a od té samé značky hovězí směs, což je svalovina a vnitřnosti. Asi 1/3-1/2 toho kuřecího z celkového objemu, jak to vyjde, někdy mi přijde, že je tam těch kostí hodně, tak dávám míň, někdy to jde dát 50/50. Ale naše kočky jsou asi hodně vděční strávníci, nikdy nebyl problém, že by jim něco nejelo.
TyVed
napsal(a):
dáváme Vetamix drůběží maso mleté (což jsou myslím mleté skelety) a od té samé značky hovězí směs, což je svalovina a vnitřnosti. Asi 1/3-1/2 toho kuřecího z celkového objemu, jak to vyjde, někdy mi přijde, že je tam těch kostí hodně, tak dávám míň, někdy to jde dát 50/50. Ale naše kočky jsou asi hodně vděční strávníci, nikdy nebyl problém, že by jim něco nejelo.
Jj, o Vetamixu tu píše víc lidí. Já mám pocit, že moje kočky jsou stran jídla hodně zhýčkané, to je pravda. Moje sousedka, co kdysi měla kočky, se i podivovala, že u jídla nejsou žádné souboje - jako že na sebe navzájem nevrčí. U nich to prý bylo na oddělování u jídla - že se kočky vzájemně hrozně napadaly.
fikovnice
napsal(a):
Jj, o Vetamixu tu píše víc lidí. Já mám pocit, že moje kočky jsou stran jídla hodně zhýčkané, to je pravda. Moje sousedka, co kdysi měla kočky, se i podivovala, že u jídla nejsou žádné souboje - jako že na sebe navzájem nevrčí. U nich to prý bylo na oddělování u jídla - že se kočky vzájemně hrozně napadaly.
No u nás máme dva záchody a tedy pět misek na jídlo, jelikož že by si jí navzájem nestřihly, když jedna strčí druhé nos do talíře, to by neprošlo. I když ty vzájemné vztahy asi máme poněkud ovlivněné tím, že všechny mají stejnou maminku a vyrostly společně, takže i když občas někdo dostane od ostatních za vyučenou, tak většinou je klid a z jejich interakce naznačují, že se mají rády.
S tím jídlem mám pocit, že to mají nějak geneticky zakódované. Prostě maminka je kočka ze statku, která žere cokoliv co jídlo jen vzdáleně připomíná a tyhle to mají asi po ní, jelikož i když se jim od malička snažíme všemožně podstrojovat, tak nechat cokoliv poživatelného v jejich dosahu, se prostě nedá, žerou naprosto všechno. Takže z jejich pohledu je Vetamix naprostý luxus a nejradši by měly nějaké takové ty barevné příšerné granule, to se vsadím, že by považovaly kulinářskou specialitu. Tuhle jedna ukradla rohlík. Ten výraz v očích, když se tím cpala a viděla že jdu a bylo jí jasný, že jí tu drahocenost seberu...
Ale oddělovat u jídla tedy nemusíme, jen ty misky musí stát tak metr od sebe, aby to vyloženě nelákalo k nahlížení.
Krásné dobré ráno všem milovníkům zvířátek. Při najetí na tyto stránky jsem se zatetelila radostí a také přihlásila. Už to tady jedna paní psala, že v noci nespí, tak to máme stejné, já zase od doby co zemřel manžel.Ta noční brouzdání mám moc ráda a tak se také přidám k vám. Psalo se zde o toaletách a tak dám také jeden z experimentů. Mám tři kocourky a dva záchody. Aby byl klid mezi klukama, tak jsem jeden nechala odkrytý, aby si vybrali který jim vyhovuje a co se nestalo, na odkrytý chodí čůrat a na zakrytý chodí na stolici. Nechápu to, ale je to bezvadné, je fakt, že jsem doma a záchůdky jim čistím tak 2 až 3x denně, podle potřeby. Tak to jen tak na uvítanou. Mějte se krásně služebníci kočičí.
Zdravím,dlouho jsem tu nebyla...posílám fotku těch"laloků"pod břichem..Max je má už hodně dlouho..vykastrovaný je od půl roku..Ptala jsem se veterinářky,a ta mi řekla,že je to krmením...ze všech kapsiček mu vyhovují Whiskas-kupuju je po netu po 48ks-vychází jedna asi na 6,50....že prý jsou nejvíc nekvalitní,že je tam sója a masa málo...ale mu chutnají ze všech nejvíce..Granule kupuju "Josery"-ty mu to nahradí...Je tu i o nočním buzení-hodně jsme tu o tom diskutovali-začla jsem ho pouštět na chodbu v paneláku,zvykl si,než to jedné paní začlo vadit,tak teď mňouká u dveří...Noci jsou pořád hrozné..
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!