Dobrý den, prosila bych o radu všechny zkušené.Kotě z útulku, zhruba 2-3měsíce, tudíž brzy odebrané od matky, nalezené ve městě.3 den doma začaly problémy.Horečka, průjem, zvracení.Veterinář nasadil včera atb, dnes sirup na teplotu a kapačky.Přesnou diagnozu nemáme jelikož majitelka nemá finance na testy a další.Kotě odmítá stravu a vodu.Chtěla bych vědět jak a kdy začít rozkrmovat.Co kotěti nabízet.Dnes se zdá po kapačce lepší, reaguje, chodí, je veselejší.To ale ještě nic neznamená.Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě okamžitě koupit pastu CALOPET ta má veškeré vitamíny, dejte si tak 2cm na prst, vemte kotě vzadu za krkem za kůži a dejte mu tu pastu na patro, zavřete mu tlamičku a dávejte mu injekční stříkačkou vodu(bez jehly).Stačí z boku opatrně otevřít tlamičku zase na kůži a z boku dát stříkačku a pomalu vtlačit vodu.Pokud to bylo pouliční kotě může mít kde co.Od chřipky až po bohužel FIP.Budu Vám moc držet palce...Pokud se Vám trošičku rozpapká, tak mu ihned kupte v lékárně sirup IMUNOGLUKANa dávejte mu denně 1 kávovou lžičku.Je to výborná věc betaglukany na nastartování imunity.Sirup je určen pro děti ale normálně ho používají chovatelé koček a mojí kočce taky moc pomohl když měla dlouhodobou chřipku...Za 14 dní byla jako rybičkaNavíc ten sirup není sladký a kočkám moc chutná, nejraději by tu lahvičku vypily celou

A ještě něco, kupte mu konzervičky BRIT CARE, je tam 100%maso s takovou maličkatou rýží.Náš kocour na tom vyrůstal když byl malinký, mají jak s tuňákem tak s lososem, krocanem a zeleninou amají přímo pro malinký koťátka kuřecí s rýří, po tom se mohl můj kocourek utlouct.Zaručuju vám, že bude vždy vylízaná miskaJe to sice dražší ale kotě je v růstu jen jednou, tak ať má do začátku dobré krmivo.Na netu se dají konzervičky sehnat za 19, v Rossmanu je mají za 26Kč.Možná je u vás někde ve zverimexu seženete levněji...
Pamatuji doby, kdy se žádné testy nedělaly.
Dr. starý praktik mě vyslechl, prohlídl zvíře a....zachránil.
Když byl na dov. chodila jsem zoufalá jinam, testů 3 p..., prachů,
že jsem šla do kolen, hokusy-pokusy a kotě málem exlo.
Dr. skončila dov. letěla jsem tam, kotě bylo víc než špatné.
Myslela jsem, že to nezvládnem, ale je v pořádku, nikdy už nemarodilo.
Dr. ze mě prachy netahá.
V tomto případě kotě nežralo, nepilo, nevylučovalo, bylo mu zle, cpalo se za skříň.
3 - 4 dny mu píchala ATB a ještě něco.Celkem 2 injekce denně.
Když mělo krvavý průjem, dala mu po dva dny 2 injekce denně a bylo dobré.
Jo, kde je těm starým, slušným konec
Akorát nevím, co to píchala. Účet mi dala, ale píše nečitelně....

Pro Jan3nin.Nebojte, koťátko je ještě malinké ale zkuste ty konzervičky, sirup a pastu a uvidíte...Granule bych čase taky vyměnila.
Ten Imunoglukan mu dávejte můžete i tu Caloprtku, ale možná by byla lepší pasta Reconvalescent-obsahuje nejen vitamíny ale také kuřecí tuk, který teď slabé koťátko potřebuje, aby mělo energii(stojí kolem 200Kč). Je to pro zvířata po nemoci. Při průjmech a zvracení je hodně důležité zavodňování organismu. Pokud Vám veterinář nedal nějaký rehydratační přípravek, tak já dávám Kulíška. Koupíte v lékárně, cena do 70Kč, je to pro miminka, prášek v pytlíčkách-rozpustit ve vodě a pak dávám stříkačkou do tlamičky.
Na drahé konzervičky se vyprdněte, u řezníka kupte kuřecí nohu a uvařte mu to s trochou mrkve. Vývar mu můžete dávat na pití.
Tak ať se daří marůdkovi
Co se týče krmení, tak bych šla do klasiky - vařené kuřecí s rýží. Na průjem je dobré tam dát i trochu mrkve, ale uvidíte, zda to s ní kotě sní. Až průjem pomine, tak bych ho držela hlavně na mase (ideálně syrové, vařením se přece jen nějaké vitamíny ztratí) a střídat druhy mas (kuře, hovězí, vepřové, ryby). Granulky jen jako doplněk přes den, kdyby mělo hlad.
Plus do nej dostat tekutinu - lze buď vývar (nesolený) či vodu s glukopurem (dodá energii). A pokud nechce pít samo, tak podat injekč.stříkačkou, jak již bylo zmíněno výše.
Plus jsou skvělé vitamínové pasty, co psali také už výše.
A nezbývá než Vám a koťátku držet palce, aby to zvládlo.
Tak uz mam nejake zprávy kotatko se prý dnes po kapacce rozjedlo, půl brit konzervicky a vecer kousek vareneho masa.Stále samo nepije, dostává strikackou, zitra se uvidí jestli bude potřeba další kapacka.Uz si dojde samo na wc a bylo i na procházce po bytě.Myslíte, že má vyhráno, nebo je jen oblbnuté léky tak je mu jakoby líp?

Vypadá to, že máte vyhráno.Dávejte imunoglukan sirup na imunitu.Držím palceA raději než vařené maso, dávejte syrové-přemražené.
Jan3nin
napsal(a):
Tak uz mam nejake zprávy kotatko se prý dnes po kapacce rozjedlo, půl brit konzervicky a vecer kousek vareneho masa.Stále samo nepije, dostává strikackou, zitra se uvidí jestli bude potřeba další kapacka.Uz si dojde samo na wc a bylo i na procházce po bytě.Myslíte, že má vyhráno, nebo je jen oblbnuté léky tak je mu jakoby líp?
Zatím bych ještě úplně nejásala, i když je to na dobré cestě. Teď hlavně kotě držet dál v teple, dostat do něj dostatek tekutin a rozjíst ho - ideálně masíko, to je pro něj to nejpřirozenější.