Terez006

XXX.XXX.107.68
Dobrý den, naše koťátko má průjem. Dostala jsem od veterinářky velké tabletky a mám mu z nich dát jen čtvrtku. Zkoušela jsem to dnes několikrát, ale za žádnou cenu ji nechce sežrat, i když jsem ji zabalila do šunky, potřela paštikou...Prosím poraďte.
Opakuji se.
Když mělo krvavý průjem, dala mu po dva dny 2 injekce denně a bylo dobré.
Jo, kde je těm starým, slušným konec
Akorát nevím, co to píchala. Účet mi dala, ale píše nečitelně...
Je to asi něco"ostřejšího".
Kdysi, když jsem šla se štěnětem s průjmem, Dr. řekl, že nic nepodceníme
a píchl mu 2 inj. řekl, že to léčí jako parvovirozu.
Myslím, že něco podobného dává i kočce.
Naštěstí to byl vžy "jen" průjem a za 2 dny to bylo pryč.
Nemusela jsem kočku cpát práškama.
Léčení bylo rychlé (2 dny, ráno 2 injekce)
a levné. Ale to se dnes nenosí.
Terez006

XXX.XXX.107.68
Injekce dostalo, jednu v neděli, včera plus kapačku, dnes kapačku a léky na doma, které nechce spolknout.
Kotě si posaďte na klín v poloze hřbetem vzhůru. Pokud jste pravák přidržujte si ho pravým předloktím u těla. Pak mu otevřete tlamičku, palec a ukazováček pravé ruky mu dáte mezi stoličky, aby nemohlo tlamičku zavřít a levou rukou mu dáte prášek co nejdál na jazyk. Tlamičku mu pak zavřete a zvrátíte lehce dozadu. Tak podržíte dokud nepolkne. Vše samozřejmě s citem, i když trošku síly je potřeby použít, kočkám se to většinou nelíbí. Ideální je, když Vám kotě někdo podrží.
Pokud prášky nemají odpudivou chuť, tak je dobré je dát do kousku taveného sýra. Co nejmenšího, aby to celé kočka snědla najednou, ale musí ho být tolik, aby se do něj prášek celý vešel. Je lepší ho rozdrtit na několik menších kousků, snáze ho v tom “přehlédnou” a nevyplivnou.
Terez006

XXX.XXX.107.68
Děkuji Vám za rady, rozdrtila jsem prášek a dala do taveného sýra a jak ji to chutnalo!