Indikační přísady do steliva

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2015 19:05
Jan3nin

XXX.XXX.244.44

Zdravím, někde jsem se dočetla že existuje přísada do steliva, která by mě měla upozornit na špatné Ph nebo krev v moči .Máme s tímto nějakou zkušenost?Dá se to sehnat někde na netu? Mimochodem, otázka spíš pro ty co používají hrudkující stelivo nebo mají přehled.Kolikrát zhruba chodí vaše kočičky na malou?

2.3.2015 19:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Kočka má problém ?
Sebe taky tak sledujete ?

2.3.2015 20:07
Jan3nin

XXX.XXX.244.44

Kocour dnes byl dvakrát mimo wc, doteď to bylo bez problémů.Ano, mám trochu strach.

2.3.2015 20:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jan3nin napsal(a):
Zdravím, někde jsem se dočetla že existuje přísada do steliva, která by mě měla upozornit na špatné Ph nebo krev v moči .Máme s tímto nějakou zkušenost?Dá se to sehnat někde na netu? Mimochodem, otázka spíš pro ty co používají hrudkující stelivo nebo mají přehled.Kolikrát zhruba chodí vaše kočičky na malou?

Ano, něco takového jsme kdysi četla, ale název bohužel nevím.

Nicméně hlavním indikátorem je, jak moc čůrá - tj. u hrudkujícího steliva to vidíte hned. Čím větší hrudka, tím dá se říci lépe. Určitě není ok u dospělé kočky hrudka 1-2 cm.

Pokud máte podezření na močový problém, navštivte veta. Stejně i s tím indikačním stelivem je pak potřeba spolupráce s vetem, kdy nasadí správné léky, atd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2015 09:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vezměte mu až bude čůrat moč tak, že pod něj strčíte lžíci a vzorek nechte vyšetřit v laborce.pro jistotu.Není to drahé, domlvute se s veterinářem, kdy tam ten vzorek máte odnést a oni to pošlou do laborky a máte klid.

Přidejte reakci

Přidat smajlík