Wwhiter

XXX.XXX.104.238
Dneska ráno i přes snahu veterinářů nám umřel čtyřletý kocour na toto onemocnění.
Máte s tím někdo zkušenosti, jak často se to u koček vyskytuje?
Dá se proti tomu nějak bránit? Prolezla jsem internet, ale nic moc jsem neobjevila.
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vzácné to není. Bránit se proti tomu nelze. Je to prostě jedna z věcí, které se občas stávají, jako rakovina nebo mrtvice, a prognóza bývá nejistá až špatná, i když kočka přežije, rádo se to vrací.
JolanaS

XXX.XXX.67.131
Přišlo to jako blesk z čistého nebe, najednou vstala, začala syčet bolestí a ve vteřině měla ochrnuté zadní nožky a pak už všechno v háji. Noční veterina nebyla žádná a druhý den už doktor konstatoval, že je to konec... Po 12 letech jsem své miminko nádherné musela nechat uspat... strašně to pořád bolí...

JolanaS
napsal(a):
Přišlo to jako blesk z čistého nebe, najednou vstala, začala syčet bolestí a ve vteřině měla ochrnuté zadní nožky a pak už všechno v háji. Noční veterina nebyla žádná a druhý den už doktor konstatoval, že je to konec... Po 12 letech jsem své miminko nádherné musela nechat uspat... strašně to pořád bolí...
Nic si nevyčítejte, trombóza je špatná věc a ani noční veterina by vám pravděpodobně nepomohla. Šanci mají jen kočičky co jsou jen bolavé, ale jakmile za sebou tahají studené zadní nožičky... je to konečná.
Danyny

XXX.XXX.60.38
Dnes nás postihlo to samé, kočička 4 roky vstala normálně že se jde napít a najednou rána a nefungovaly nohy 😕 zvravela, vzali jsme ji na veterinu. Teď tam leží ale máme počítat s nejhorším

JolanaS
napsal(a):
..naprosto stejny průběh u spusedovic7leteho kocoura, rano spadnul ze skrabadl a obě zadni nohy ochrnute, utracen vetem okamžitě...
Kkkarol777

XXX.XXX.174.12
Dnes nam na toto zemrel kocour. Ani ne dvouletej. Z niceho nic zacal rvat a tahat zadni nozky, jeli jsme okamzite, ale nebylo pomoci. Naprosto necekane. Jeste v breznu na vet prohlidce uplne zdravy a dnes, ze mel hypetroficke a extremne zvtesne ruzne casti srdce, ze mel tezkou foru nejakeho onemocneni, proto to slo tak rychle a masivne... jsme v soku, moc to boli, byl soucasti rodiny, budeme brecet dlouho.