Bazi

XXX.XXX.115.189
Dobry večer,.Je něco proti kočkám, sousedovi kočky mi serou na zahradu.Je proti tomu něco?Třeba posypat ten kus zahrady nebo tak něco?
Bazi

XXX.XXX.115.189
No to je mi jasny, ale našly si místo, kde mam dnes a denně plno hoven, rozhrabany, serou mi.Proto se ptám,.
Citát co jsem vyguglila: "kočkám smrdí citronový muškát, routa vonná apod. Bájo trik jsem odposlechla na Floře-nasázet citronečníky(vygugli si sam), ten docela rychle roste a hlavně průlez tak hustýma trnama má velmi bolestivý dopad na kočičí kožuch.
A další pokus můžeš prubnout na nejvzdálenějším koutě zahrady nasadit šantu kočičí(Nepeta cataria), kočky jsou do ní blázni a drží se vesměs u ní."
Citrusy všeobecně jim smrdí. Zvlášť šlupky. Kozlík lékařský a šanta je přitahují.
Když o tom tak přemýšlím, tak i meduňka lékařská je příjemný keřík a voní po citronu - prý se jí říká máta citronová. Snad by šla nasázet i ta máta (jsou prý různé druhy), zvlášť ta co voní po citrusech by kočkám mohla vadit. Přeju úspěch v humálním odpuzení koček. Já jsem kočkomil a opak zahrádkáře, ale chápu, že kočičince jsou nepříjemný. Prý existuje i přístroj co pomáhá:
http://www.harmony-shop.cz/digi-dum/eshop/32-1-Dum/0/5/59213-Odpuzovac-psu-a-kocek
no nevím nemám zkušenosti...