marcelaamax
napsal(a):
Dobrý den,
mohl by mi někdo doporučit granule? Je to pro vykasrovnaou kočku, která je celoročně venku. Cena by se měla pohybovat do 100 kč za kilo.
V této cenové relaci jsou dobré TOTW (taste of the Wild), Porta grain free, Brit Care I´m (nová řada jen s rýží),.
Hledáme spíše levnější. Zkoušli jsme teď dávat Optima - to nám doporučili ve zverimexu, docela jí chutnali, pak Fitmin - toho se ani nedotkla, Nativia - chutnali, a ještě tu máme Britt tak uvidíme. Vidím to tak, že budeme kupovat buď nativii nebo Britt a střídat to s těmi Optima ať má taky něco lepšího, myslíte že je to vhodné? Je hrozně vybíravá tak se divím že vůbec nějaké žere, byla totiž zvyklá na Whiskas a nic jiného nechtěla. Vydžela i týden nežrat, je to kočka venkovní takže si myslím, že pokud ji prostě nebudou chutnat, pujde se najíst jinam.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě se dá pořídit za "slušnou" cenu Porta 21 Feline Finest Sensible Grain Free - velké balení za 89.90 Kč na Zoohit. Obsahuje cca 70% masa.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/170758#more.
napsal(a):
Ještě se dá pořídit za "slušnou" cenu Porta 21 Feline Finest Sensible Grain Free - velké balení za 89.90 Kč na Zoohit. Obsahuje cca 70% masa.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/170758#more.
70% masa ?
Nebudou to náhodou
ingredience živočišného původu ?
Masa asi tak 25 - 30 % ?

rapotacka11
napsal(a):
70% masa ?
Nebudou to náhodou
ingredience živočišného původu ?
Masa asi tak 25 - 30 % ?
Oprava! 89,90 Kč/kg u velkého balení!
Reaguji na dotaz zadavatelky, kde se ptá na slušné granule do 100, - Kč/kg
Porta 21 grain free neobsahuje dehydrované maso, což by bylo samozřejmě lepší, ale ve složení je vypsán i konkrétní druh masa jež granule obsahují, což by mělo být zárukou dobré kvality.
Mleté drůbeží maso (64%), sušené brambory, čerstvé kuřecí maso (9,15%), kuřecí tuk, řízečky z cukrové řepy (zbavené cukru), sušené pivní kvasnice, celulóza, MOS (Mannan-Oligosacharidy), FOS (Fructooligosaccharid), sušené brusinky, extrakt ze zeleného čaje.
napsal(a):
Oprava! 89,90 Kč/kg u velkého balení!
Reaguji na dotaz zadavatelky, kde se ptá na slušné granule do 100, - Kč/kg
Porta 21 grain free neobsahuje dehydrované maso, což by bylo samozřejmě lepší, ale ve složení je vypsán i konkrétní druh masa jež granule obsahují, což by mělo být zárukou dobré kvality.
Mleté drůbeží maso (64%), sušené brambory, čerstvé kuřecí maso (9,15%), kuřecí tuk, řízečky z cukrové řepy (zbavené cukru), sušené pivní kvasnice, celulóza, MOS (Mannan-Oligosacharidy), FOS (Fructooligosaccharid), sušené brusinky, extrakt ze zeleného čaje.
Moc díky, pokud někde uvidím menší balení, skusím je.
marcelaamax
napsal(a):
Moc díky, pokud někde uvidím menší balení, skusím je.
Je to německá značka, kterou nabízí v ČR jen zoohit, takže jedině u nich objednat 2kg balení.
Naše je mají rády, ale bohužel jsou tvrdší a 2 nejstarší kočky je prostě neukousnou. A nechce se mi kupovat x různých pytlů, takže akorát 2 pytle po 10 kg nabízím v inzerci. Pokud by jste byla náhodou z Prahy - mám tam ještě 1 otevřený - já to míchám s Taste of the Wild, ale asi by to šlo trochu přebrat, aby to byly jen ty porty.
lavacca
napsal(a):
Je to německá značka, kterou nabízí v ČR jen zoohit, takže jedině u nich objednat 2kg balení.
Naše je mají rády, ale bohužel jsou tvrdší a 2 nejstarší kočky je prostě neukousnou. A nechce se mi kupovat x různých pytlů, takže akorát 2 pytle po 10 kg nabízím v inzerci. Pokud by jste byla náhodou z Prahy - mám tam ještě 1 otevřený - já to míchám s Taste of the Wild, ale asi by to šlo trochu přebrat, aby to byly jen ty porty.
Z prahy bohužel nejsem, z internetu objednávam granule psovi, ale z jiných stránek - mám tam slevu. Tak to se mi nevyplatí kvůli poštovnému ty dvě kila objednávat. Kouknu ještě po jiných, ale myslím že jinak bude stačit ta Nativia a Optima Ale děkuji.
marcelaamax
napsal(a):
Z prahy bohužel nejsem, z internetu objednávam granule psovi, ale z jiných stránek - mám tam slevu. Tak to se mi nevyplatí kvůli poštovnému ty dvě kila objednávat. Kouknu ještě po jiných, ale myslím že jinak bude stačit ta Nativia a Optima Ale děkuji.
Jasný, to chápu. Možná zkuste dát inzerát, zda by se nenašel někdo z vašeho okolí, který bre velký pytel a byl ochotný vám je odsypat. ;)
U nás Nativia nechutnala, ale chutná Brit Care I´m, takže jsem se rozhodla, že dál pojedeme ten + občas na zpestření asi ještě TOTW...ale u BC se mi líbí, že je to české. :).
Visán optima nova cat adult chicken and rise:
Složení: čerstvé kuře (>40%), sušené drůbeží maso (>30%), rýže (>15%), kukuřice, kukuřičný gluten, kuřecí tuk, kvasnice, hydrolyzát kuřecích jater (5%), řepná dužina, rybí tuk, ryby, chlorid sodný, celé sušené vejce, fosfát sodný, inulin (zdroj frukto-oligosacharidů 0,1%), manno-oligosacharidy (0,1%), chlorid draselný, extrakt z juky, extrakt z citrusových plodů bohatých na bioflavonoidy.
Za cenu granulí Visán Optima můžete mít o třídu lepší granule, bez obilí - kukuřice, a nabité masem druhově určeným /ne "drůbeží"/. Za sebe doporučuju koupit jednoznačně v e-shopu, nenašla jsem zverimex, kde by byly bezobilné, kvalitní masové a cenově dostupné granule pro kočky. Doporučuji ANF Feline Holistic, Artemis, Go natural cat, Now!, Annamet grain free, Orijen cat, Acana cat, N a D, pokud chcete ušetřit, tak Taste of the wild nebo Brit care bezobilná řada Iam /Ive/.
Marcelamax: jinak doporučuji kupovat větší balení než 2 kg, takto si mohu dovolit koupit lepší granule za výhodnější cenu na kg. Doporučuji pořídit box, do kterého se vleze načatý velký pytel granulí, kde budou hermeticky uzavřeny, potom i sedmikilový pytel rozdělaný pět měsíců není žádný problém..