Placenty – vyjdou později?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2015 14:48
nellisss

XXX.XXX.29.253

Prosím o radu. Rodíme od 10:30. Vylezlo na svět 3. Kotě ale vyšla s ním pouze malá část placenty, zbytek nic. Teď vylezlo 4.. Je ještě šance že placenty vyjdou později nebo už teď je průser? :/.

17.5.2015 14:57
saty

XXX.XXX.10.2

Volejte spíš rovnou na veterinu existuje spousta kde jsou i víkendu a minimálně poradí, máte domluveného veta v případě komplikací? v takovém případě bych volala rovnou jemu...
Zatím bych nechala doběhnou porod kolik víte kolik bude koťat dle uzt?

17.5.2015 15:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

nellisss napsal(a):
Prosím o radu. Rodíme od 10:30. Vylezlo na svět 3. Kotě ale vyšla s ním pouze malá část placenty, zbytek nic. Teď vylezlo 4.. Je ještě šance že placenty vyjdou později nebo už teď je průser? :/.

Chybí mi tu dost info v kolik hodin šlo to 3. a 4.kotě? Občas se stane, pokud jdou 2 koťata krátce po sobě, že placenty vyjdou najednou. Většinou je to do půl hoďky, max. do hodiny. Pokud je to déle a kočka nemá stahy - tj. nějakou snahu o vypuzení, rozhodně veterina!

17.5.2015 15:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

Na veterině by měli kočce píchnout injekci na vyvolání stahů, aby placenty vyšly ven. Nejspíš dají preventivně i ATB, aby nebyl problém.

17.5.2015 15:14
nellisss

XXX.XXX.29.253

lavacca napsal(a):
Chybí mi tu dost info v kolik hodin šlo to 3. a 4.kotě? Občas se stane, pokud jdou 2 koťata krátce po sobě, že placenty vyjdou najednou. Většinou je to do půl hoďky, max. do hodiny. Pokud je to déle a kočka nemá stahy - tj. nějakou snahu o vypuzení, rozhodně veterina!

3.vyšlo v 13:37 a 4.14:45....
DÍKYBOHU placentu teď vypudila. Ulevilo se mi. Na veterinu bych zavolala a domluvila se, jen je 40km ode mě tak jsem napsala prvně sem. Každopádně díky. Teď čekáme ještě na 5.

17.5.2015 15:26
saty

XXX.XXX.10.1

nellisss napsal(a):
DÍKYBOHU placentu teď vypudila. Ulevilo se mi. Na veterinu bych zavolala a domluvila se, jen je 40km ode mě tak jsem napsala prvně sem. Každopádně díky. Teď čekáme ještě na 5.

Chvála bohu je dobře že kočičku hlídáte přeji rychlý a dobrý konec porodu a krásná a zdravá kotátka.

17.5.2015 15:33
nellisss

XXX.XXX.29.253

saty napsal(a):
Chvála bohu je dobře že kočičku hlídáte přeji rychlý a dobrý konec porodu a krásná a zdravá kotátka.

Ona maminka mě totiž nenechá odejit ani na krok :) ale spadl mi kámen ze srdce, moc děkuju

17.5.2015 15:45
saty

XXX.XXX.10.1

nellisss napsal(a):
Ona maminka mě totiž nenechá odejit ani na krok :) ale spadl mi kámen ze srdce, moc děkuju

Chápu taky jsem dostala od kočky najevo že nikam nesmím. První dvě koťata se dokonce rodila prakticky u mě na klíně jelikož odmítala být kdekoli jinde, po dvou koťátkách se konečně povedl přesun do bedýnky vedle, které jsem seděla a během následujících 10 hodin jsme přivítali na svět dohromady 9 prcků
A ti následující 3 měsíce okupovali moji postel, protože maminka prostě odmítala mít koťata i třeba jen 2m ode mě.

17.5.2015 15:49
nellisss

XXX.XXX.44.252

Jeee 9 prcků si nedovedu představit :D :) to musela být deka po 10ti dnech jak vyrostli.:).

17.5.2015 15:59
saty

XXX.XXX.10.1

nellisss napsal(a):
Jeee 9 prcků si nedovedu představit :D :) to musela být deka po 10ti dnech jak vyrostli.:).

Právě že deka nebyla žádná o tu mě připravili po týdnu
no měsíc jsem spala jen napůl v polo sedu a ve strachu že je zalehnu
Po měsíci a něco jsem musela služebně do zahraničí na 5 dní a musím říct že mi nějaká tvrdá matrace na ubytovně a nebo dvanáct hodin v autobuse připadalo jako spaní na obláčku :-D není třeba dodávat že mě po návratu málem sežrali a umazlili.

17.5.2015 16:45
nellisss

XXX.XXX.44.252

saty napsal(a):
Právě že deka nebyla žádná o tu mě připravili po týdnu
no měsíc jsem spala jen napůl v polo sedu a ve strachu že je zalehnu
Po měsíci a něco jsem musela služebně do zahraničí na 5 dní a musím říct že mi nějaká tvrdá matrace na ubytovně a nebo dvanáct hodin v autobuse připadalo jako spaní na obláčku :-D není třeba dodávat že mě po návratu málem sežrali a umazlili.

Já to myslela tak že z těch koťat jste měla jednu velkou deku :D. Já věřím, to já se zas cítím taky jak po porodu. Záda, kolena odrovnaný, unavená, ... víc jak ta kočičí máma :).

17.5.2015 17:13
saty

XXX.XXX.10.1

nellisss napsal(a):
Já to myslela tak že z těch koťat jste měla jednu velkou deku :D. Já věřím, to já se zas cítím taky jak po porodu. Záda, kolena odrovnaný, unavená, ... víc jak ta kočičí máma :).

A já to myslela tak že deku mi sebrali a zbytek spal všude kolem nikoli na mě to už by mi asi leklo...
Jsem ráda že už je to za mnou dobrý skutek po zásluze potrestán a znovu už asi nikdy, maminka je po kastraci zbývající koťátka na ni půjdou rychle taky a bude klid

17.5.2015 17:18
nellisss

XXX.XXX.37.254

saty napsal(a):
A já to myslela tak že deku mi sebrali a zbytek spal všude kolem nikoli na mě to už by mi asi leklo...
Jsem ráda že už je to za mnou dobrý skutek po zásluze potrestán a znovu už asi nikdy, maminka je po kastraci zbývající koťátka na ni půjdou rychle taky a bude klid

Nápodobně. Já mám odrozené dvě kočky a hned jak to bude možné tak taky kastrace. Vìc už taky nikdy :).

17.5.2015 19:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

nellisss napsal(a):

Tak to je fajn. ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2015 12:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já když jem kdysi rodsila 3x naší kočku tak se vždy koťátko dostalo ven v placentě, zabalené a kočka tu placentu hned snědla- a koťátko celé vymyla.Takhle to šlo i když jich měla pět...Nebyl to pěkný pohled ale je to příroda a je to prý naprosto normální...

Přidejte reakci

Přidat smajlík