Adoptované kotě - nemocné oko a bázlivost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2015 17:38
Tina125

XXX.XXX.12.95

Dobrý den,
adoptovali jsme 7 měsíčního kocourka. Ale...je plachý, byl prezentován jako klidný a mazlivý. Tak jsme si říkali, že je normální, že se bojí, ale bojí se fakt hodně. Jenomže mu začal hned druhý den téct z oka žlutý výtok a zjistili jsme, že má škrkavky. Stronghold prý jeden dostal, od nás teď druhý. A na to oko kapky. Jenomže teď je problém, že nevím jak mu je dávat, naháním ho po celém bytě, potom když ho konečně někde odchytnu, tak vrčí, prská a syčí. Pěkně mě poškrábal na ruce. Takže nevím jak tu péči provádět. Jsem fakt naštvaná a nakloněná k tomu ho vrátit. Je normální předat kotě k adopci v takovém stavu? Máte s tím někdo zkušenost? Nechci aby se nakazila aji druhá kočka. Taky dostala pro jistotu strongohld, ale četla jsem, že se jich zbavuje prý obtížně. Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2015 18:33

Při kapání do oka se mi osvědčilo kocoura "zpacifikovat" ručníkem. Pomalu přes hřbet položit ručník a rychle strany ručníku obtočit kolem těla tak, aby packy byly zabalené. Avšak naši kocouři jsou celkem klidní, tak nevím, jestli Vám moje rada pomůže...

20.5.2015 18:36
Tina125

XXX.XXX.12.95

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Při kapání do oka se mi osvědčilo kocoura "zpacifikovat" ručníkem. Pomalu přes hřbet položit ručník a rychle strany ručníku obtočit kolem těla tak, aby packy byly zabalené. Avšak naši kocouři jsou celkem klidní, tak nevím, jestli Vám moje rada pomůže...

To mi ani moc nepomůže, hrůza je ho vůbec chytit a tím se ten jeho strach jen prohlubuje, spíš jsem myslela co celkově s ním a jestli je snad v pořádku dát k adopci takové kotě?

20.5.2015 18:50
joanne.s

XXX.XXX.53.115

Kolik dní už ho máte doma?
A v jakém útulku byl doteď?

20.5.2015 18:54
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Kolik dní už ho máte doma?
A v jakém útulku byl doteď?

Přivezli jsme ho v neděli večer a byl v soukromém útulku, v kterém psát nebudu.

20.5.2015 19:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Vidíte, že to normální je.

Lucky Fox

20.5.2015 19:39
Lucky Fox

XXX.XXX.150.5

V útulku jsou často kočky, které si neprošly ničím pěkným, ztratily důvěru k lidem, nebo se s nimi moc nepotkávaly. Řekla bych, že obvykle pár týdnů trvá, než si taková kočka začne zase budovat vztah k člověku. Tou komplikací z očkem to samozřejmě bude horší. Hned si nové lidi spojí s nepříjmným, to není dobré. Neporadím vám, jestli ho vracet nebo ne, to je asi na vás, ale zkoušela jste mluvit s člověkem z toho útulku? Co řekl na to, že je nemocný? Věděl to? A jak se kocourek choval, když byl ve "svém" prostředí v útulku? Přišel se k vám mazlit? Nebo jste vybírali jen očima a tohle chování zaznamenali až doma?

Lucky Fox

20.5.2015 19:51
Lucky Fox

XXX.XXX.150.5

Anebo – zkuste koupit Feliway difuzér, já s ním mám dobré zkušenosti pri seznamování koček. Třeba to pomůže.

20.5.2015 20:07
Tina125

XXX.XXX.12.95

Lucky Fox napsal(a):
V útulku jsou často kočky, které si neprošly ničím pěkným, ztratily důvěru k lidem, nebo se s nimi moc nepotkávaly. Řekla bych, že obvykle pár týdnů trvá, než si taková kočka začne zase budovat vztah k člověku. Tou komplikací z očkem to samozřejmě bude horší. Hned si nové lidi spojí s nepříjmným, to není dobré. Neporadím vám, jestli ho vracet nebo ne, to je asi na vás, ale zkoušela jste mluvit s člověkem z toho útulku? Co řekl na to, že je nemocný? Věděl to? A jak se kocourek choval, když byl ve "svém" prostředí v útulku? Přišel se k vám mazlit? Nebo jste vybírali jen očima a tohle chování zaznamenali až doma?

Tak byl prezentován jako hodný a mazlivý. A ano bál se, tak jsme si říkali, že je to normální. Ale nečekali jsme, že to bude až takový hysterický strach. Taková kočka se snad s člověkem ani nesblíží. Nevěřím to mu, že tam byl tak mazlivý. Jako moje druhá kočka je taky velice plachá a byla víc, ale nikdy nebyla agresivní.
Asi věděl, bylo mi řečeno že dělají vše co mohou v rámci času a že jsem to oko měla nechat být a počkat až se uklidní a teprve potom mu něco dát. A že doktorka má preparát, kterej tyhle rýmy zastaví. To mě přijde snad jako vtip, tak on úplně zavírá oko a teče mu z toho horda žlutýho a já ho mám nechat být? A ty léky nám samozřejmě dala sama doktorka...
My ale nemáme problém se seznamováním koček.

Lucky Fox

20.5.2015 20:28
Lucky Fox

XXX.XXX.150.5

Tina125 napsal(a):
Tak byl prezentován jako hodný a mazlivý. A ano bál se, tak jsme si říkali, že je to normální. Ale nečekali jsme, že to bude až takový hysterický strach. Taková kočka se snad s člověkem ani nesblíží. Nevěřím to mu, že tam byl tak mazlivý. Jako moje druhá kočka je taky velice plachá a byla víc, ale nikdy nebyla agresivní.
Asi věděl, bylo mi řečeno že dělají vše co mohou v rámci času a že jsem to oko měla nechat být a počkat až se uklidní a teprve potom mu něco dát. A že doktorka má preparát, kterej tyhle rýmy zastaví. To mě přijde snad jako vtip, tak on úplně zavírá oko a teče mu z toho horda žlutýho a já ho mám nechat být? A ty léky nám samozřejmě dala sama doktorka...
My ale nemáme problém se seznamováním koček.

To vím, ale měl by fungovat i třeba při stěhování a adaptaci na nové prostředí, při přesunech, při velkých změnách, které kočky špatně snáší.
Nechci vám radit postupy, jsou tu určitě i zkušenější lidé, co se líp vyznají v chování koček. A nevím, jak jste na tom s místem apod. Já bych asi zkusila kocourkovi vyhradit zatím jednu místnost, kde by mohl být sám, měl tam jídlo, pelíšek a záchodek a postupně by si třeba zabydlel celý byt/dům. Chodit kolem něj a nevšímat si ho, občas na něj promluvit, a jít na něj celkově pomalu. Ale s tím zánětem to bude potíž, to by bylo skoro nejlepší, když by si ho nechali u veta, kde by mohl být v té ubikaci, ale jednak je to dost nákladné a nevím, jestli by se tomu nápadu veterinář nevysmál. Akorát mě napadlo, že by si prostě ty nepříjemné věci nespojoval s Vámi a tím novým prostředím. A pak až bude fit by se začalo od začátku.
Ale pokud bude agesivní hodně a dlouhodobě... Tak to mě fakt nenapadá nic jinýho, než ho asi vrátit, přece na Vás nebude útočit.
Nebo možná zkusit ten uklidňující obojek napuštěný nějakýma kytičkama nebo čím, je fialový, ale jestli se Vám podaří mu ho nasadit ;).

20.5.2015 20:45
Tina125

XXX.XXX.12.95

Lucky Fox napsal(a):
To vím, ale měl by fungovat i třeba při stěhování a adaptaci na nové prostředí, při přesunech, při velkých změnách, které kočky špatně snáší.
Nechci vám radit postupy, jsou tu určitě i zkušenější lidé, co se líp vyznají v chování koček. A nevím, jak jste na tom s místem apod. Já bych asi zkusila kocourkovi vyhradit zatím jednu místnost, kde by mohl být sám, měl tam jídlo, pelíšek a záchodek a postupně by si třeba zabydlel celý byt/dům. Chodit kolem něj a nevšímat si ho, občas na něj promluvit, a jít na něj celkově pomalu. Ale s tím zánětem to bude potíž, to by bylo skoro nejlepší, když by si ho nechali u veta, kde by mohl být v té ubikaci, ale jednak je to dost nákladné a nevím, jestli by se tomu nápadu veterinář nevysmál. Akorát mě napadlo, že by si prostě ty nepříjemné věci nespojoval s Vámi a tím novým prostředím. A pak až bude fit by se začalo od začátku.
Ale pokud bude agesivní hodně a dlouhodobě... Tak to mě fakt nenapadá nic jinýho, než ho asi vrátit, přece na Vás nebude útočit.
Nebo možná zkusit ten uklidňující obojek napuštěný nějakýma kytičkama nebo čím, je fialový, ale jestli se Vám podaří mu ho nasadit ;).

Jo tak vyhradit kočce jednu místnost nám opravdu náš byt neumožňuje. Nevím jsem z něj docela v šoku a mám velmi smíšené pocity S tím okem je to blbý no. Ale ten obojek jsme už jednou měli a ten už nechci ani vidět. Je to akorát drahej, neúčinkující krám

Lucky Fox

20.5.2015 21:38
Lucky Fox

XXX.XXX.150.5

Tina125 napsal(a):
Jo tak vyhradit kočce jednu místnost nám opravdu náš byt neumožňuje. Nevím jsem z něj docela v šoku a mám velmi smíšené pocity S tím okem je to blbý no. Ale ten obojek jsme už jednou měli a ten už nechci ani vidět. Je to akorát drahej, neúčinkující krám

To mě fakt mrzí, ráda bych nějak poradila... Asi se prostě spojit s tím útulkem nebo organizací a uvidíte, co vám na to řeknou.
Jestli funguje obojek, to posoudit nemůžu, měli jsme ho jen jednou pro umírajícího kocourka, chtěli jsme mu všemožně ulevit, protože mu bylo špatně. Akorát měl pěknou barvu. Tedy ten obojek. Malá útěcha...

20.5.2015 21:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Třeba je to kočka, která byla zvyklá i venku (RD)....těžko z ní bude pokojová....
ale kdo ví...

21.5.2015 00:13
Tina125

XXX.XXX.12.95

Lucky Fox napsal(a):
To mě fakt mrzí, ráda bych nějak poradila... Asi se prostě spojit s tím útulkem nebo organizací a uvidíte, co vám na to řeknou.
Jestli funguje obojek, to posoudit nemůžu, měli jsme ho jen jednou pro umírajícího kocourka, chtěli jsme mu všemožně ulevit, protože mu bylo špatně. Akorát měl pěknou barvu. Tedy ten obojek. Malá útěcha...

No v podstatě krom toho, že ho mám nechat mi nic neřekli...

21.5.2015 00:14
Tina125

XXX.XXX.12.95

rapotacka11 napsal(a):
Třeba je to kočka, která byla zvyklá i venku (RD)....těžko z ní bude pokojová....
ale kdo ví...

Tak venku byl, ale u domku pochybuju. Ale z venku byly všechny kočky co jsme měli. ale je pravda, že ty jsem donesla tak ve 2-3 měsících, takže asi taky rozdíl.

21.5.2015 07:31
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mě napadá, že zažil špatné zacházení. Takže lidem nevěří a bojí se. Dejte mu čas, buďte trpělivá, třeba na něho moc spěcháte a nechtíc tlačíte. Nechte ho, ať si zaleze, běžte si po svém. Občas si zkušejte blbnout s jeho hračkami, jen tak sama pro sebe, šustění apod. Až mu otrne, začne se nudit, určitě přijde.
S těma kapkama do očka je to hloupé, že to máte řešit takhle v začátku.
Kdybych v den převzetí kočky viděla, že má jedno očko nemocné, kočku bych si domů neodvezla.
Dejte jí jeden den s tím chytáním a kapáním do oka oraz, ať se může s vámi srovnat.

21.5.2015 10:51
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Mě napadá, že zažil špatné zacházení. Takže lidem nevěří a bojí se. Dejte mu čas, buďte trpělivá, třeba na něho moc spěcháte a nechtíc tlačíte. Nechte ho, ať si zaleze, běžte si po svém. Občas si zkušejte blbnout s jeho hračkami, jen tak sama pro sebe, šustění apod. Až mu otrne, začne se nudit, určitě přijde.
S těma kapkama do očka je to hloupé, že to máte řešit takhle v začátku.
Kdybych v den převzetí kočky viděla, že má jedno očko nemocné, kočku bych si domů neodvezla.
Dejte jí jeden den s tím chytáním a kapáním do oka oraz, ať se může s vámi srovnat.

Když asi je to hloupý, ale ono to tam vidět nebylo. Nevím jestli je to možné, ale to je jako by se mu tím stresem snad spustila rýma nebo co. A co ty škrkavky, je velký problém se jich zbavit? Taky nechci aby je měla aji druhá kočičika. Myslíte že je vůbec nějaká šance, že se někdy nebude bát. Nevím, fakt jsem naštvaná když zjišťuju v jakým je stavu...

21.5.2015 10:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ideální by bylo, kdybyste je mohla dočasně oddělit. Taky bych se bála o tu druhou, aby něco nechytla. Tuším že je to ona, co už tak málo, nebo neochotně žere..

21.5.2015 11:03
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Ideální by bylo, kdybyste je mohla dočasně oddělit. Taky bych se bála o tu druhou, aby něco nechytla. Tuším že je to ona, co už tak málo, nebo neochotně žere..

Jojo je, to se celkem už zpravilo. Právě že je rozdělit nemůžu. Paradoxně jako takhle se rychle docela zkamarádili. On klidně běhá po pokoji a hraje si, ale jak se někdo jenom pohne tak je zle. Mě by ani nevadilo že je to bojínek, ta druhá bývala taky. Ale mě naštvalo v jakým je stavu. Ale vadí mi to útočení. Veterinářka říkala, že se nemám bát, je očkovaná a hned dostala preventivně Stronghold, ale nevím nevím. A museli by být oddělení minimánlně na 14 dní, to se stronghold opakuje aby se to fakt vybilo...

21.5.2015 11:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Přivezli jsme ho v neděli večer a byl v soukromém útulku, v kterém psát nebudu.

Škoda, že nejste ochotná napsat, odkud je. Aspoň by se příští event. zájemci tomuto zařízení obloukem vyhnuli... No ale respektuji to, je to Vaše plné právo.
Nepíšete ale jak se na nového člena domácnosti tváří čičinka...?

21.5.2015 11:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
To mi ani moc nepomůže, hrůza je ho vůbec chytit a tím se ten jeho strach jen prohlubuje, spíš jsem myslela co celkově s ním a jestli je snad v pořádku dát k adopci takové kotě?

Napíšete alespoň cenu?
Já klidně - za mlaďase jsem dala i se stelivem, na které byl zvyklý 450Kč. Kocour byl socializovaný, odparazitovaný a měl za sebou základní očkovací trojkombinaci. Takže cena mi přijde až nízká... A napíšu i odkud je - "SOS Hodonín".

21.5.2015 11:26
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Škoda, že nejste ochotná napsat, odkud je. Aspoň by se příští event. zájemci tomuto zařízení obloukem vyhnuli... No ale respektuji to, je to Vaše plné právo.

Ne to mě nepřijde zase jako dobrý to takhle veřejně psát. Ale jo psala jsem to tady. Kočička je v pohodě. Vlastně to hned vzala. On klidně běhá po pokoji a hraje si, ale jakmile se někdo pohne tak okamžitě prchá a je zle. Už se spolu aji jednou proběhli. Občas se na něj šla podívat. Proběhlo aji zasyčení když se k ní moc hrnul, ale celkově to vypadá že není problém. Tam poplatek nevyžadují takže jsme nachali jen dobrovolný. Fakt nevím co celkově s ním teď. Ale už asi chápu proč Vám tehdy paní z Holubic říkala, že jestli se bude kočka trochu bát tak Vám ji nedá, ono je to tak asi lepší...

21.5.2015 11:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lucky Fox napsal(a):

"Lucky Fox": píšete rozumně, Vaše názory jsou skoro shodné jako moje. Vyjma jediné věci - u nás se obojek (také barvy fialové) napuštěný PRÝ něčím uklidňujícím nejen, že nesetkal s úspěchem, ale po nasazení se kocour choval tak, jako by dostal nějaký nejtěžší záchvat epilepsie (to samozřejmě zjednodušuji do trochu legračního tónu). Ale za mě - ŽÁDNÝ obojek už nikdy více! Obzvlášť, je-li kotě plašan, může se oběsit tak rychle, že zadavatelka ani nestihne nijak zasáhnout. A vím, že obojky mívají bezpečnostní spony, ale nic není nikdy stoprocentně spolehlivé...

21.5.2015 11:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):

Aha, takže máte úplně stejnou zkušenost s obojkem jako já! No hodně mě to, co píšete "Tino" zrovna ve Vašem případě mrzí! Ale zas zkuste si vzpomenout jak těžké začátky jsem měla já - jak dlouho kocour kadil pod postel (to už naštěstí delší dobu nedělá), seznamování se starším kocourem jde velmi pomaloučku, ale mám pocit, že zkrátka posun tam je. Jen to bude chtít hodně trpělivosti...
Váš nový kocour se bojí zřejmě nejen vás (nové neznámé prostředí), ale může se bát třeba i Vaší čičiny. Nevím, můžu se mýlit, ale hned mě to napadlo. Vím, že jste opakovaně psala, že Vaše kočička je hodná, že hledala zemřelého kocourka, atd. - jenže to ten nově příchozí kocourek netuší. Zatím. A vůbec nevím, zda Vám radit kocoura vrátit nebo mu dát ještě chvíli šanci u Vás... Je to těžké rozhodování...

21.5.2015 11:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
ale kdo ví...

Ano, to by také bylo potřeba vědět - jestli třeba v útulku měli voliéry, kde byly kočky přes den venku...?

21.5.2015 11:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Když asi je to hloupý, ale ono to tam vidět nebylo. Nevím jestli je to možné, ale to je jako by se mu tím stresem snad spustila rýma nebo co. A co ty škrkavky, je velký problém se jich zbavit? Taky nechci aby je měla aji druhá kočičika. Myslíte že je vůbec nějaká šance, že se někdy nebude bát. Nevím, fakt jsem naštvaná když zjišťuju v jakým je stavu...

Ale ono můžete mít klidně pravdu! Že se mus stresem ta rýma spustila. Nevím, jestli si vzpomínáte na ten můj příběh, kdy nově donesené kotě muselo být do dvou dnů uspáno kvůli FIP. No a veti tehdy také řekli, že stres z přesunu do nového prostředí, mohl u něj hrát roli...

21.5.2015 11:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):

Promiňte - to o druhé čičince jste psala v posledním Vašem příspěvku, přehlídla jsem to...

21.5.2015 11:50
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Promiňte - to o druhé čičince jste psala v posledním Vašem příspěvku, přehlídla jsem to...

To nic, jste si prostě nevšimla. Myslím, že naší kočičky se nebojí, sám ji vyhledává. Jak jsem psala vyhradit tady kočce místnost prostě nejde, žádnou takovou nemáme. Myslíte že je šance, že by si mohl zvyknout? Jako je pravda, že je tady teprve od neděle. Jen aji pro mě je to po minulém kocourkovi hodně těžký. Holt nasadil laťku hodně vysoko Do voliér chodit mohli, ale aspoň paní tvrdila, že se drží vevnitř a tam taky byl. Jsem z toho nešťastná a taky mě fakt naštvaly aji ty škrkavky jako jak můžou takovou kočku dávat k adopci a jak mi paní může říct, že ho mám nechat být bez pomoci? Fakt nevím co teď, je to hrozně těžký, na jednu stranu bych ho opravdu nejraději dala pryč a na druhou stranu když vidím tu třepající se kuličku a pak jak si hraje, tak je mi ho hrozně líto, prostě nevím, tohle se mi nikdy nestalo.

21.5.2015 11:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
To nic, jste si prostě nevšimla. Myslím, že naší kočičky se nebojí, sám ji vyhledává. Jak jsem psala vyhradit tady kočce místnost prostě nejde, žádnou takovou nemáme. Myslíte že je šance, že by si mohl zvyknout? Jako je pravda, že je tady teprve od neděle. Jen aji pro mě je to po minulém kocourkovi hodně těžký. Holt nasadil laťku hodně vysoko Do voliér chodit mohli, ale aspoň paní tvrdila, že se drží vevnitř a tam taky byl. Jsem z toho nešťastná a taky mě fakt naštvaly aji ty škrkavky jako jak můžou takovou kočku dávat k adopci a jak mi paní může říct, že ho mám nechat být bez pomoci? Fakt nevím co teď, je to hrozně těžký, na jednu stranu bych ho opravdu nejraději dala pryč a na druhou stranu když vidím tu třepající se kuličku a pak jak si hraje, tak je mi ho hrozně líto, prostě nevím, tohle se mi nikdy nestalo.

Můj čistě osobní názor je, že si zvykne. Žádný z mých kocourů tento problém sice neměl, ale Vy máte oproti mně bonus v tom, že si spolu Vaše kočky hrají.
Věřím, že je to pro Vás teď hodně těžké...no ale já jsem ten typ člověka, co spíše dá zvířeti šanci (a pak druhou, pak třetí,... ). Rozhodně ale nechci tvrdit, že můj názor je správný. Spíše píšu, jak bych se asi zachovala já...

21.5.2015 12:04
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Můj čistě osobní názor je, že si zvykne. Žádný z mých kocourů tento problém sice neměl, ale Vy máte oproti mně bonus v tom, že si spolu Vaše kočky hrají.
Věřím, že je to pro Vás teď hodně těžké...no ale já jsem ten typ člověka, co spíše dá zvířeti šanci (a pak druhou, pak třetí,... ). Rozhodně ale nechci tvrdit, že můj názor je správný. Spíše píšu, jak bych se asi zachovala já...

Já vím je to hrozně těžký. On náš kocourek byl společenskej mazílek závislej na lidech, tak se bojím. A jak říkám fakt mě nštval ten jeho stav. Bůhví co všechno ještě nemá. Tak zase si nepředstavujte, že by se spolu mazlili a tak. Dvakrát se lehce proběhli, když to malej přežene, tak si ho ta naše srovná (pouze zasyčí), ale je vidět, že na sebe nejsou vyloženě agresivní a že se sebe navzájem nebojí. Jako ta naše když byla malá tak byla mnohem větší bojínek, byla klidně aji 3 dny v kuse schovaná, ale nikdy a to opravdu nikdy nebyla agresivní. Asi jsem z toho o to víc nešťastná po minulém kocourkovi, toho už asi nikdy žádná kočka nepřekoná. Opravdu neskutečně úžasná klidná a mazlivá povaha. Jen jak odrostl byl z něho fakt miláček. Často mi připomínal spíš psa Ale je pěknej, aji tady je vidět jak to oko zavírá Jak říkám na jednu stranu máme chuť dát ho pryč, ale na druhou si říkám- proboha vážně chceš toho chudáčka poslat zpátky?...

21.5.2015 12:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jé. Dejte mu šanci. Ten je moc roztomilej, maličkej..

21.5.2015 12:30
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jen na něj netlačte, do ničeho nenuťte. Potřebuje jen čas, jistě si zvykne.

21.5.2015 12:31
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Jé. Dejte mu šanci. Ten je moc roztomilej, maličkej..

Áchjo, já se zblázním Je hrozně hezkej a roztomilej taky. A malinkej taky. Naše druhá kočička je taky strašně malá, má jen 3 kila a tenhle je menší než ona :o).

21.5.2015 12:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Když ho celý den necháte, uvidíte, že se začne nudit a přijde za vámi sám.
Jistě zažil od lidí něco nepříjemného, proto útočí.

21.5.2015 12:42
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Když ho celý den necháte, uvidíte, že se začne nudit a přijde za vámi sám.
Jistě zažil od lidí něco nepříjemného, proto útočí.

No naštěstí to nedělá pokaždé. Někdy se jen hrozně třepe, ale aby tady nedošlo k omylu. Nepředstavujte si, že za ním pořád pobíháme a neustále ho dlachníme, to opravdu ne. Bohužel je blbý to očičko. Jinak ho někdy jen jednou pohladím po hlavičce a jdu pryč, ale většinou na něj jenom z dálky mluvíme. Dnes musím říct, že mě překvapilo, že mě vzbudilo jak sedí na posteli a plácá mě do nohou Takový to klasický kotěcí chytání hýbajících se prstů. Ale jak vstanete, tak hotovo. Ale co mě zarazilo a opravdu se mi to nelíbí, je to, že už je v 7 měsících vykastrovaný. Někteří veterináři říkají, že to nevadí, ale nevím podle mě je to hrozně brzo. Je mi ho celkově líto. Asi to neměl vůbec lehký

21.5.2015 13:01
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Je to brzo. Ale slyšela jsem, že útulkovým kocourům se to tak někdy dělá.
Jé, on vás ráno chytal za prsty pod peřinou? To je super, vše se v dobré obrátí, uvidíte.
Je mi jasné, že jste zkušená chovatelka a jste daleka toho, abyste kocoura pořád pronásledovala. Myslela jsem hlavně to očičko, že ho máte celý den nechat, ať si vydechne v klidu. Vím, že vás to očičko trápí, jeho taky. Ale jeho psychika je teď nejdůležitější.

21.5.2015 15:44
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Je to brzo. Ale slyšela jsem, že útulkovým kocourům se to tak někdy dělá.
Jé, on vás ráno chytal za prsty pod peřinou? To je super, vše se v dobré obrátí, uvidíte.
Je mi jasné, že jste zkušená chovatelka a jste daleka toho, abyste kocoura pořád pronásledovala. Myslela jsem hlavně to očičko, že ho máte celý den nechat, ať si vydechne v klidu. Vím, že vás to očičko trápí, jeho taky. Ale jeho psychika je teď nejdůležitější.

Asi to tak dělají, ale fakt se mi to nelíbí, leč nic už s tím neudělám. Taky mě překvapilo, že chytal za ty nohy a přítel mi psal, že jeho taky. Tak zkušená opravdu nejsem. Jen mám spíš nějakou zkušenost s plašáky. Aji u koní takový, myslím ty koně. Nakonec si je získáte, ale trvá to hrozně dlouho, protože všichni byli týraní. A jak říkám moje druhá kočička taková byla taky. To jen minulej kocourek byl trdlo. Zažil taky jako kotě hrozný časy. Pád ho zkopával ze schodů. chytl ho za ocaas a hodil s ním o zeď atd. Fakt se divím, že to to kotě přežilo. Ale stejně se pořád důvěřivě vracel k lidem, byl fakt neskutečný trdlo. Asi jsem v háji, dnes jsem mu nakoupila nějaké hračky a pamlsek. K mému velkému překvapení si ho vzala aji druhá kočička. Na to, že je to sušené maso jsem fakt koukala. Je to moje princezna. Tak uvidíme jak to dopadne.

21.5.2015 20:38
joanne.s

XXX.XXX.39.140

Je fakt, že mně chovatelka kocourka kladla na srdce, ať s kastrací ještě vydržím, nejlépe do roka. prý to má vliv na plný vývoj močáku. tak jsem to dodržela a počkala.

21.5.2015 20:39
joanne.s

XXX.XXX.39.140

Podezírám kočičku, že žere stejný pamlsek zčásti kvůli rovnoprávnosti, zčásti ze žárlivosti. Přece jen jí nový kocourek konkurujesmajlík

21.5.2015 21:55
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Podezírám kočičku, že žere stejný pamlsek zčásti kvůli rovnoprávnosti, zčásti ze žárlivosti. Přece jen jí nový kocourek konkurujesmajlík

Já se toho právě taky bojím, ale prej nový průzkum ukazuje, že to vadí pouze v případě kdyby byl kastrovanej pod tři měsíce, ale moc tomu nevěřím. Ale jak říkám, s tímhle už nic nenadělám. A taky mám strach aby ''dospěl''. Je to možný, ale hodně se jí věnuju a pamlsek a aji jídlo, prostě všechno dostane jako první. A určitě je teď aji mnohem víc umazlená:o).

22.5.2015 12:58
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Nejlepší jak dát kocourkovi kapky je, když jsou na to dva.Jeden drží a druhý kape.Já jsem se to musela naučit, když náš kocourek měl taky hnis v očíčku, dostal nějakou bakterii a nakazil i mojí kočku, tak musely oba dostávat antibiotikový kapky 5 neděl po 4 hodinách.To byl ze začátku boj.Kočka byla chytrá, ta jak viděla kapky v mojí ruce, už utíkala pod postelsmajlíkTak jsem je musela tajně nosit v kapse a když nic netušila, chytla jsem jí nakápla do obou očíček.už přesně nevím ten chmat, ale když jsem je balila do ručníku, tak ještě víc zdivočily, proto jsem je ochytla vždy nečekaně, vzadu vzala za kůži a než se nadály, měli kapky v očíčkách.Ale byl to boj...

22.5.2015 13:50
HANELE77

XXX.XXX.30.183

20 let jsem chovala britky.
Mé kočky (potažmo koťátka) byly dobře socializované, nebojácné.
Několikrát jsem si však dovezla kotě i z jiného chovu. V jednom případě to byl 3 měsíční kocourek, u kterého mi chovatelka zamlčela, že měla v chovu virózu.
Kocour neměl žádné příznaky, ale všechny mé kočky tu virózu chytili. Nejstarší 15-ti letá umřela a kočička 3 týdny před porodem potratila
Až později se mi chovatelka přiznala.
Měla jsem v té době 6 koček - léčení stálo skoro 15 tisíc :(

V druhém případě to byla kočička ze špičkové stanice, na kterou jsem čekala 2 roky. Kočka to byla překrásná, ale šíleně plachá. Koťata byla odchována jen v 1.patře RD v ložnici, neznala běžné zvuky, jiné lidi...
Když jsem si ji ve 3 měsících přivezla, byla tak vystresovaná, že 14! dní byla jen pod skříní. Tam jedla a pila. Na kočkolit chodila jen v noci.
Pak se jakž takž otrkala, na domácí byla milá, ale jak někdo zazvonil, byla pod skříní. Byla taková celý svůj život - 16 let...
Na výstavy chodit nemohla, ze strachu byla agresivní...

Já ze zkušenosti radím vytrvat. Je to kocour, to bývají mazlíci. Mějte se ním trpělivost, nenuťte ho k fyzickému kontaktu, až přijde, přijde...časem přijde určitě.
Zkuste být trpěliví a dejte mu čas, nevíte, co prožil. Takže na strach reaguje agresí...

22.5.2015 13:52
HANELE77

XXX.XXX.30.183

joanne.s napsal(a):
Je fakt, že mně chovatelka kocourka kladla na srdce, ať s kastrací ještě vydržím, nejlépe do roka. prý to má vliv na plný vývoj močáku. tak jsem to dodržela a počkala.

Jestli mohu poradit, ze svých 20-ti letých zkušeností s chovem britek.
Už to dávno vědci vyzkoumali, že předčasná kastrace nemá na samčí či samičí vzhled a vývoj žádný vliv, stejně jako na zdraví.
Tady je o tom moc pěkný článek :
http://depurasangre.cz/kastrace.html.

22.5.2015 16:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

Vzhledem k tomu, že máme i venkovní čičiny a brali jsme si kocoura akorát tak, že v okolí začínaly mrouskat kočky, když měl začít chodit i ven, tak jsme taky kastrovali v 6 měsících. A vše v pohodě. Krásně roste dál, mohutní, atd. Zdravotní problémy nemá. V USA /a že v nich nejsem nějak moc shlédlá/ chovatelé běžně kastrují koťata už kolem 16 týdnů, aby šla do nových domovů už kastrovaná, když jsou určená jen na mazla. A nevím o tom, že by tam měly nějaké boomy koček s problémy.

Spíš jde o to, aby pak kocour dostatečně pil - to se dá nejlépe zajistit přes krmení masem. ;)

Co se týče léčení, atd. Já bych si ho nechala a bojovala za něj. Vrátíte-li ho tam, co ho tam bude čekat, když vám sami řeknou, ať to oko neřešíte?!? Takže za mě na něj jít pomalu, v klidu na něj mluvit /ideální doba, když jí, aby si vás spojoval s něčím příjemným/. Plus před ním mazlit druhou kočenu, atd. aby i žárlil a přišel se sám pomazlit. To ošetřování očka to bude kapku komplikovat, ale osobně bych ho nebalila do ručníku, spíš chytit na krku za kúži a přidržet ho, očko ošetřit, kocoura pohladit, pochválit, případně i nabídnout pamlsek, pokud by si vzal. Však on brzy pochopí, že mu nechcete ubližovat. ;)

My si vzali kocoura z útulku, viz foto, který byl 2 měsíční a hrozný plašánek - teda on je plašší do teď /asi nezažil nic dobrého jako malý/, ale přesto nás ráno vítá, hrne se do náruče, atd. Ale nemá rád cizí lidi, což po něm ale ani nechci, takže pohoda. :) Chtělo to trpělivost - v klidu na něj mluvit, cíleně jsem si ho brala do náruče, pusinkovala ho a učila ho, že se bát nijak nemusí, že ho neukousnu. Asi 14 dní ještě trochu odolával, ale pak "vyměkl" a byl už mazlík.

22.5.2015 16:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

22.5.2015 19:11
saty

XXX.XXX.10.1

lavacca napsal(a):
Ještě to foto, že jo..

Tý jo to je fakt pan kocour

22.5.2015 19:14
saty

XXX.XXX.10.1

HANELE77 napsal(a):
Jestli mohu poradit, ze svých 20-ti letých zkušeností s chovem britek.
Už to dávno vědci vyzkoumali, že předčasná kastrace nemá na samčí či samičí vzhled a vývoj žádný vliv, stejně jako na zdraví.
Tady je o tom moc pěkný článek :
http://depurasangre.cz/kastrace.html.

To mě těší že to píšete, pořád řeším zda kastrovat dřív kočku nebo kocoura - sourozence 26. jim bude 7 měsíců radši bych toho kocoura, ale dost mě děsí možná zdravotní rizika, která jsou popisována, hlavně co se týče močového ústrojí u kocourů.

22.5.2015 21:25
HANELE77

XXX.XXX.0.78

saty napsal(a):
To mě těší že to píšete, pořád řeším zda kastrovat dřív kočku nebo kocoura - sourozence 26. jim bude 7 měsíců radši bych toho kocoura, ale dost mě děsí možná zdravotní rizika, která jsou popisována, hlavně co se týče močového ústrojí u kocourů.

Opravdu se nemusíte bát. V cizině už je to zcela běžné u chovatelů, kteří prodávají koťata na mazlíky, aby na nich lidé nechovali bezpapíráky.
Už to jde i sem, opravdu čas kastrace nemá žádný vliv na zdraví a vzhled jedince.
Koneckonců, já nechala jednoho kocoura kastrovat po chovném využití v 6-ti letech a problém s močovými cestami měl také.
Takže bát se nemusíte, je to spíše věc genetiky a také, jak kocour pije...

23.5.2015 00:52
Tina125

XXX.XXX.12.95

To víte, že si ho necháme. Byla a jsem hrozně naštvaná, ale potom když vidím toho vyděšenýho prcka, tak nemám to srdce ho poslat zpátky. Je hrozně roztomilej. Když třeba sedíme v klidu v posteli, tak řádí po pokoji a je srandovní. Jen se nikdo nesmí zvednout a jít k němu. Ke kontaktu ho nenutíme. Jen je blbý to oko. A to mi přijde, že je lepší když to dělá jeden člověk, než aby se k němu hrnulo víc lidí. A taky to dělám tak, že ho vemu za kůžu, nakapu, pohladím a pustím. Do náruče se vzít nenechá a pohladit vlastně taky ne. Hodně vyhledává společnost naší druhé kočičky. Ale té se to moc nelíbí, chce si s ní hrát a ona před ním utíká. Taky se snažil se s ní pomazlit, ale to před ním zase uskakuje. Párkrát na něho výchovně zasyčela, ale alespoň zatím mezi nima není agresivita. No jo když ona už je to téměř 10 letá dáma:D
Ale jak říkám, nejvíc mě štve ten jeho zdravotní stav a ještě má občas průjem. První den kakal normálně, potom jak dostal ten Stronghold, tak měl hroznej průjem plnej škrkavek a potom byl kakat zase normálně a teď měl opět průjem, tak nevím jestli to může mít souvislost s těma parazitama. Nemá běhavku a není to pořád. Jeho zdravotní stav situaci značně komplikuje, dnes se mi podařilo nakapat mu do oka jenom jednou bohužel, ale už ho má lepší.
Je velký problém se těch škrkavek zbavit? A jak velká je pravděpodobnost, že by je mohla mít aji naše kočička? Stronghold dostala preventivně aji ona.
Článek o té kastraci určo přečtu. A nemá to ani vliv na psychický vývoj? Někdě jsem četla, že pak zůstanou celý život jako koťata.

23.5.2015 08:29
joanne.s

XXX.XXX.45.219

Kočička na něho jistě žárlí, přece jen, je to pro ni "vetřelec" na jejím území. A vidí, jak se o něho staráte..
taky si myslím, že pokud máte kocourka nově, dva lidi co ho drží je pro něj zbytečný stres. Mně se taky osvědčilo nepříjemné věci kocourovi dělal sama, místo toho abychom na něj skákali dva.
Je přitom i potom víc v pohodě. Navíc vy jste teprve ve fázi budování vzájemné důvěry.
Ten průjem bych jednoznačně připisovala Strongoldu. Taky jsme ho měli. Pokud si to dobře pamatuji, tak údajně má účinkovat celý měsíc od aplikace, ne?
To že podruhé škrkavky vidět nebyly nemusí znamenat, že už byl čistý, tak to šlo ven. A sama říkáte, že běhavku evidentně nemá.
Možná by nebylo od věci nechat pak udělat koprologický rozbor exkrementů jak vaší starší kočičce, tak i novému kocourkovi.

23.5.2015 08:35
joanne.s

XXX.XXX.45.219

Jinak tou kastrací v kotěcím věku se netrapte. Výzkum nevýzkum, osobně bych brzkou kastraci kocoura neriskovala. Nejen proto, že chovatelka mého kocoura měla u jiných kocourů právě negativní zkušenost s předčasnou kastrací.
Každopádně váš případ je jasný, nemohla jste nic dělat, útulek to rozsekl za vás. Hlavní je že pohlídáte pitný režim, to je nejdůležitější.
K tomu psychickému vývoji kastrátů: Můj rusáček byl vykastrován až v roce, a stejně je ve 2,5 letech pořád jak puberťáksmajlík

23.5.2015 08:38
joanne.s

XXX.XXX.45.219

Ještě mě napadá ohledně té nákazy druhé kočky. Přidala bych další toaletu, ať maj možnost chodit každý jinam. Vím, že jim těžko poručíte chodit každý jinam, ale i tak sázím na čistotnost většiny koček..

23.5.2015 09:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Tý jo to je fakt pan kocour

Díky. Už je z něj kusanec. :) Přišel k nám jako 1,2 kg prcek a za těch 7,5 měsíce vyrostl z "ošklivého káčátka v krásnou labuť". :).

23.5.2015 09:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):
To víte, že si ho necháme. Byla a jsem hrozně naštvaná, ale potom když vidím toho vyděšenýho prcka, tak nemám to srdce ho poslat zpátky. Je hrozně roztomilej. Když třeba sedíme v klidu v posteli, tak řádí po pokoji a je srandovní. Jen se nikdo nesmí zvednout a jít k němu. Ke kontaktu ho nenutíme. Jen je blbý to oko. A to mi přijde, že je lepší když to dělá jeden člověk, než aby se k němu hrnulo víc lidí. A taky to dělám tak, že ho vemu za kůžu, nakapu, pohladím a pustím. Do náruče se vzít nenechá a pohladit vlastně taky ne. Hodně vyhledává společnost naší druhé kočičky. Ale té se to moc nelíbí, chce si s ní hrát a ona před ním utíká. Taky se snažil se s ní pomazlit, ale to před ním zase uskakuje. Párkrát na něho výchovně zasyčela, ale alespoň zatím mezi nima není agresivita. No jo když ona už je to téměř 10 letá dáma:D
Ale jak říkám, nejvíc mě štve ten jeho zdravotní stav a ještě má občas průjem. První den kakal normálně, potom jak dostal ten Stronghold, tak měl hroznej průjem plnej škrkavek a potom byl kakat zase normálně a teď měl opět průjem, tak nevím jestli to může mít souvislost s těma parazitama. Nemá běhavku a není to pořád. Jeho zdravotní stav situaci značně komplikuje, dnes se mi podařilo nakapat mu do oka jenom jednou bohužel, ale už ho má lepší.
Je velký problém se těch škrkavek zbavit? A jak velká je pravděpodobnost, že by je mohla mít aji naše kočička? Stronghold dostala preventivně aji ona.
Článek o té kastraci určo přečtu. A nemá to ani vliv na psychický vývoj? Někdě jsem četla, že pak zůstanou celý život jako koťata.

Pokud má parazity a odčerví se, většina koček má pak řidší stolici. To je zcela běžné. Ono to tělo se s těmi parazity po odčervení více pere a prostě to má i viditelné výsledky.

Jinak akorát pozor na to, že Stronghold působí jen na oblé červy. Osobně tak doporučuji za 14 dní dát oběma kočkám i klasickou tabletu na odčervení. Já ji nejčastěji rozdrtím na prášek a zamíchám do jídla, aby to kočky snědly bez násilí při strkání tablety do krku. :) ¨

A co se týče chytání kocoura, souhlasím s tím, aby to dělala jedna osoba. Ideálně ta, jež s emu nejvíc věnuje i po stránce mluvení, apod. Aby do budoucna nezanevřel na 1 člena rodiny, že ho ošetřoval a zbytek rozmazloval.

23.5.2015 11:39
joanne.s

XXX.XXX.45.219

Pokud mě paměť nešálí, odčervovací spot-on Stronghold ¨ve zvířátku působí měsíc od aplikace. Takže zda a kdy opakovaně odčervit, tentokrát tabletou, bych se radši optala veta. Přece jen je to zátěž pro játra, ledviny.

23.5.2015 14:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Pokud mě paměť nešálí, odčervovací spot-on Stronghold ¨ve zvířátku působí měsíc od aplikace. Takže zda a kdy opakovaně odčervit, tentokrát tabletou, bych se radši optala veta. Přece jen je to zátěž pro játra, ledviny.

No, takhle - řešili jsme to s vetem, protože před pár roky jsem si přivezla s jednou kočkou blechy a byla to vysloveně invaze. A dávali jsme stronghold právě za 14 dní znovu. Co mi vet tehdy říkal, dá se spot-on, apod. opakovat nejdříve po 1 týdnu. Sice se účinnost uvádí až měsíc, ale po týdnu už se dá prostě dát další.

Co se týče odčervení - tam taky nejdříve po týdnu. Navíc s tím, že látky odčervující kočku v kočce dlouhodobě nezůstávají. Ty projdou zažívacím traktem, vybijí parazity a zas vyfrčí ven. Proto se často i stane, že kočka jež se odčervila nedávno, má zase parazity - prostě je zase sežere v myši a oni se zase namnoží. Takže spoléhat na to, že kočka po podání spot onu měsíc nebude mít parazity, bohužel nelze.

Jinak souhlasím ale s tím, že je to právě větší zátěž na organismus, takže min. týden pauza, spíš těch 14 dní, ať to na kočku není moc všeho naráz.

23.5.2015 17:31
Tina125

XXX.XXX.12.95

Ano působí měsíc, ale myslím, že až tak dlouho ve skutečnosti ne. Jeden dostal už v útulku a stejně je plnej škrkavek a že jich v té první dávce bylo ohromný množství, úplně jsme koukali. Vetka taky říkala myslím, že dáme za 14 dní zase oběma. Ono to totiž zabije ty rodiče, ale ne nakladený vajíčka, musí se to tuším až na 3x opakovat. Jinak záchodky máme dva. Kočička má jeden raději, ale ten malej chodí do obou. Jinak kočičce se hodně věnujeme, aby neměla pocit odstrčení. Ještě jsem se chtěla trochu hloupě zeptat jak často a moc 7 měsíční kotě chodí čůrat? Oproti kočičce chodí častěji a dělá docela malé hrudky. Nevím jestli je to tím, že je ještě tak malý. Já už si to totiž nepamatuju, je to přeci jen dlouho co jsme měli doma koťátko. A taky jsem teď ještě trochu ''postižená'' odchodem kocourka a tak vidím bubáka za každým rohem.
Z kapání do oka se stala hotová hrůza, už se nebojí tolik aby byl ztuhlej strachy, ale utíká. Takže je pak zahnanej do kouta a syčí, prská a vrčí o sto šest. Potom nám klidně vleze do postele a útočí na nás Jen jak zvednete ruku, byť aji pomalu, tak uteče. Za chvíli je zpátky a zase skáče na nohy. Dnes jsem usnula až o půl pátý ráno Ale to kapání už nevím jak mám dělat...

23.5.2015 17:37
joanne.s

XXX.XXX.37.196

Já bych nosila kapky pořád v kapse u sebe, a jak půjdete kolem, šup s nima do oka. Myslíte, že jsou pořád nutné, není to oko už skoro dobré?

23.5.2015 17:39
joanne.s

XXX.XXX.37.196

Dáváte za každý takový nepříjemný úkon/ kapky, stříhání drápků, vyčesávání/ odměnu? já dycky hned za odměnu donesu masovou tyčku z DM, připadá mi, že je pak kocourek hned vlídnější a víc kamarádsmajlík

23.5.2015 17:49
joanne.s

XXX.XXX.37.196

To čurání bych neřešila, dokud v pohodě stíhá do záchodka, nečurá nikam jinam, čurání není krvavé apod, tak bych to brala v pořádku.
S tím spot onem jsem to myslela trošku jinak. Je mi jasné, že nezajistí čistotu kočky celý měsíc. Přece jen je to chemie, zátěž pro organismus kocoura, ve kterém se takto setkají dvě látky zároveň.

23.5.2015 19:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):
Ano působí měsíc, ale myslím, že až tak dlouho ve skutečnosti ne. Jeden dostal už v útulku a stejně je plnej škrkavek a že jich v té první dávce bylo ohromný množství, úplně jsme koukali. Vetka taky říkala myslím, že dáme za 14 dní zase oběma. Ono to totiž zabije ty rodiče, ale ne nakladený vajíčka, musí se to tuším až na 3x opakovat. Jinak záchodky máme dva. Kočička má jeden raději, ale ten malej chodí do obou. Jinak kočičce se hodně věnujeme, aby neměla pocit odstrčení. Ještě jsem se chtěla trochu hloupě zeptat jak často a moc 7 měsíční kotě chodí čůrat? Oproti kočičce chodí častěji a dělá docela malé hrudky. Nevím jestli je to tím, že je ještě tak malý. Já už si to totiž nepamatuju, je to přeci jen dlouho co jsme měli doma koťátko. A taky jsem teď ještě trochu ''postižená'' odchodem kocourka a tak vidím bubáka za každým rohem.
Z kapání do oka se stala hotová hrůza, už se nebojí tolik aby byl ztuhlej strachy, ale utíká. Takže je pak zahnanej do kouta a syčí, prská a vrčí o sto šest. Potom nám klidně vleze do postele a útočí na nás Jen jak zvednete ruku, byť aji pomalu, tak uteče. Za chvíli je zpátky a zase skáče na nohy. Dnes jsem usnula až o půl pátý ráno Ale to kapání už nevím jak mám dělat...

Ano, u koťat jsou menší hrudky normální. Pokud kocourek normální jí, pije a chodí na wc (a nečůrá někam vedle), tak bych to více neřešila. ;)

A co mít kapky v kapse a prostě, jak budete v blízkosti kocoura, chytit, nakapat, pohladit a odměnit a pustit? Já u toho vždy i slovně chválím, že je šikulka, když se nechá ošetřit. ;).

24.5.2015 14:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Já vím je to hrozně těžký. On náš kocourek byl společenskej mazílek závislej na lidech, tak se bojím. A jak říkám fakt mě nštval ten jeho stav. Bůhví co všechno ještě nemá. Tak zase si nepředstavujte, že by se spolu mazlili a tak. Dvakrát se lehce proběhli, když to malej přežene, tak si ho ta naše srovná (pouze zasyčí), ale je vidět, že na sebe nejsou vyloženě agresivní a že se sebe navzájem nebojí. Jako ta naše když byla malá tak byla mnohem větší bojínek, byla klidně aji 3 dny v kuse schovaná, ale nikdy a to opravdu nikdy nebyla agresivní. Asi jsem z toho o to víc nešťastná po minulém kocourkovi, toho už asi nikdy žádná kočka nepřekoná. Opravdu neskutečně úžasná klidná a mazlivá povaha. Jen jak odrostl byl z něho fakt miláček. Často mi připomínal spíš psa Ale je pěknej, aji tady je vidět jak to oko zavírá Jak říkám na jednu stranu máme chuť dát ho pryč, ale na druhou si říkám- proboha vážně chceš toho chudáčka poslat zpátky?...

No jo, typově můj favorit!

24.5.2015 15:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

HANELE77 napsal(a):
Opravdu se nemusíte bát. V cizině už je to zcela běžné u chovatelů, kteří prodávají koťata na mazlíky, aby na nich lidé nechovali bezpapíráky.
Už to jde i sem, opravdu čas kastrace nemá žádný vliv na zdraví a vzhled jedince.
Koneckonců, já nechala jednoho kocoura kastrovat po chovném využití v 6-ti letech a problém s močovými cestami měl také.
Takže bát se nemusíte, je to spíše věc genetiky a také, jak kocour pije...

Naprosto souhlasím! Mám čerstvě po kastraci tu moji "mrchu" - mladšího kocoura. Jde o srpnové kotě, tj. je mu cca 9 měsíců. Neustále jsem se vetky ptala na rizika, zda ještě nepočkat, atd. Řekla mi, že jde o pověry, které se stále mezi lidmi drží, ale že na močové ústrojí (toho jsem se bála nejvíce) nemá kastrace před jedním rokem věku vliv.

24.5.2015 15:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):

Můžu se jen zeptat: po odčervení a následném vypuzení škrkavek byly tyto ještě živé, tj. hýbaly se v trusu? Mám z minulosti dvě rozdílné zkušenosti, tak mě to zajímá.

24.5.2015 15:07
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):
Naprosto souhlasím! Mám čerstvě po kastraci tu moji "mrchu" - mladšího kocoura. Jde o srpnové kotě, tj. je mu cca 9 měsíců. Neustále jsem se vetky ptala na rizika, zda ještě nepočkat, atd. Řekla mi, že jde o pověry, které se stále mezi lidmi drží, ale že na močové ústrojí (toho jsem se bála nejvíce) nemá kastrace před jedním rokem věku vliv.

Taky se budeme chystat na kastraci s tím mým hajzlíkem čím dál tím častěji vyřvává po nocích na okně, ale ségru zatím neprudí tak a se nestane nehoda

24.5.2015 15:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Taky se budeme chystat na kastraci s tím mým hajzlíkem čím dál tím častěji vyřvává po nocích na okně, ale ségru zatím neprudí tak a se nestane nehoda

Koukám, že máme pro ty naše miláčky podobná oslovení!

24.5.2015 15:15

fikovnice napsal(a):

Můj drahý muž říká kocourkům láskyplně "šmejdi", ale podotýkám, že je má opravu rád!

Tina 125: naši kocouři jako koťata také měli malé, ale časté hrudky ve wecku...

24.5.2015 15:42
saty

XXX.XXX.10.1

fikovnice napsal(a):

Hajzlík je láskyplné... před třemi dny u nás doma padali jiná slova... Měla jsem v kuchyni pod linkou, pod dřezem mám tak závěs a prostor, jsem měla postavenou litrovou neotevřenou láhev s olejem, přijdu do mu v láhvi díry od drápů a litr oleje po kuchyni... No to si umíte představit ten slovník když jsem to našla, no což zlost si na nich nevybiju, tak si zanadávám, oni stejně čumí jako že vědí proč se vztekám... tak uklidím, pomazlím, nakrmím no znáte to.

24.5.2015 16:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Hajzlík je láskyplné... před třemi dny u nás doma padali jiná slova... Měla jsem v kuchyni pod linkou, pod dřezem mám tak závěs a prostor, jsem měla postavenou litrovou neotevřenou láhev s olejem, přijdu do mu v láhvi díry od drápů a litr oleje po kuchyni... No to si umíte představit ten slovník když jsem to našla, no což zlost si na nich nevybiju, tak si zanadávám, oni stejně čumí jako že vědí proč se vztekám... tak uklidím, pomazlím, nakrmím no znáte to.

No jo, ty jejich občasné ničitelské výpravy - to je síla. Mně zase často shazují vázy (když nějakou zapomenu dát někam z jejich dosahu) a mladej je schopen se prokousat snad k jakémukoli jídlu - přes cokoli. Zajímavé je, že starší si toto nikdy nedovolil... No ale stejně jsou to naši miláčci !

24.5.2015 17:16
Tina125

XXX.XXX.12.95

Ano dávám mu pamlsky, ale jen sušené maso. Jdou mu dát jen z dálky, ale včera už přišel až k ruce, ale jakmile s ní byť jen trochu pohnete, tak uteče. A z toho důvodu ho nejde ani chytit, když jde okolo. To je nemyslitelný, jen jakmile se pohnete, tak okamžitě uskakuje. Ale zdálo se nám to oko už včera dobrý, tak jsme ho zatím nechali a uvidíme, snad to bude v pořádku. Ale je zajímavý, že v noci útočit na nohy se nebojí. Nevím jestli nebude muset spát v předsíni kvůli tomu. Já vím, že to dělá každý kotě a taky to všechna naše koťata dělala, ale to co dělá on je fakt síla, vydržel to celou noc a útočil na mě aji na přítele. Ale fakt brutálně, máme oba doškrábaný nohy a to dokonce aji přes peřinu a oba jsme se nevyspali. A to jsme si s ním včera tak dlouho hráli (červené světýlko, kočičí udička, balónky, mysičky...) a stejně měl plno energie...

24.5.2015 17:18
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Můžu se jen zeptat: po odčervení a následném vypuzení škrkavek byly tyto ještě živé, tj. hýbaly se v trusu? Mám z minulosti dvě rozdílné zkušenosti, tak mě to zajímá.

Tak on má udělanou kastraci v 6 měsících a to mi přišlo opravdu hodně brzo. Jinak v té první dávce se ty škrkavky ještě lehce hýbaly, ale byl to spíš už takový jakoby dojezd. Potom už ne.

25.5.2015 00:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Tak on má udělanou kastraci v 6 měsících a to mi přišlo opravdu hodně brzo. Jinak v té první dávce se ty škrkavky ještě lehce hýbaly, ale byl to spíš už takový jakoby dojezd. Potom už ne.

Díky za odpověď. U nás se hýbaly škrkavky, když jsme odčervovali našeho pesana, když jsme si jej vzali jako malinké štěndo. Vetka nás varovala, ať se připravíme, že nám bude trus pochodovat po bytě ...no a narovinu - já snesu hodně moc, ale tady těchto potvor (tasemnice, škrkavky) toho se vážně příšerně štítím. No a u našeho tuším úplně prvního kocoura - někdy snad před 30 lety si pamatuji, že škrkavky snad i vyzvracel - dvě - také se jen tak jemně hýbaly, ale asi na to nikdy nezapomenu - kývaly se jim ty "hlavové" části střídavě do stran - brrr! Tehdy ještě nebyla odčervovacích prostředků taková plejáda, a narovinu u venkovských kocourů ani taková péče jako dnes...

25.5.2015 00:07
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Díky za odpověď. U nás se hýbaly škrkavky, když jsme odčervovali našeho pesana, když jsme si jej vzali jako malinké štěndo. Vetka nás varovala, ať se připravíme, že nám bude trus pochodovat po bytě ...no a narovinu - já snesu hodně moc, ale tady těchto potvor (tasemnice, škrkavky) toho se vážně příšerně štítím. No a u našeho tuším úplně prvního kocoura - někdy snad před 30 lety si pamatuji, že škrkavky snad i vyzvracel - dvě - také se jen tak jemně hýbaly, ale asi na to nikdy nezapomenu - kývaly se jim ty "hlavové" části střídavě do stran - brrr! Tehdy ještě nebyla odčervovacích prostředků taková plejáda, a narovinu u venkovských kocourů ani taková péče jako dnes...

Tak ono u nás nebylo ani poznat kde jsou hlavy a kde konce, protože to těma ehm hovínka bylo naprosto propletené, skoro to vypadalo jako jedna obrovská. My tady na to taky koukali jak bacily do lékárny, protože s tímhle jsem se ještě nesetkala. Svrab, blechy, klasiký červ to jo, ale tohle a ještě v takovém množství, to fakt ne...

25.5.2015 00:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Tak ono u nás nebylo ani poznat kde jsou hlavy a kde konce, protože to těma ehm hovínka bylo naprosto propletené, skoro to vypadalo jako jedna obrovská. My tady na to taky koukali jak bacily do lékárny, protože s tímhle jsem se ještě nesetkala. Svrab, blechy, klasiký červ to jo, ale tohle a ještě v takovém množství, to fakt ne...

Tak to teda jo, to je síla! Jestli jich tam bylo až tak moc. To nevím, jestli bych se nepozvracela... To u toho našeho štěníka vyšly tenkrát jen dvě a i tak mi to stačilo...
A můžu se zeptat - vy jste nedostali z útulku očkovák? To já u obou kocourů ano - oba proočkovaní, odčervení, jednak v očkováku a jednak v adopčních papírech zapsána i data a přípravky, které dostali na odčervení a odblešení. To mě teda fakt nemile překvapuje, že máte takovou nedobrou zkušenost. Pokud byste měla ve mě důvěru, tak mi napište do soukromé zprávy o jaký útulek se jedná. Já opravdu nemám zájem nic šířit dál či zveřejňovat. Ale záleží to samozřejmě na Vás...

25.5.2015 00:27
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Tak to teda jo, to je síla! Jestli jich tam bylo až tak moc. To nevím, jestli bych se nepozvracela... To u toho našeho štěníka vyšly tenkrát jen dvě a i tak mi to stačilo...
A můžu se zeptat - vy jste nedostali z útulku očkovák? To já u obou kocourů ano - oba proočkovaní, odčervení, jednak v očkováku a jednak v adopčních papírech zapsána i data a přípravky, které dostali na odčervení a odblešení. To mě teda fakt nemile překvapuje, že máte takovou nedobrou zkušenost. Pokud byste měla ve mě důvěru, tak mi napište do soukromé zprávy o jaký útulek se jedná. Já opravdu nemám zájem nic šířit dál či zveřejňovat. Ale záleží to samozřejmě na Vás...

Jo bylo, no nebyl to moc hezký pohled. Jo dostali a dostal jeden Stronghold, ale je pravda, že u ničeho nebyly razítka a podpis, tak nevím jestli si to tam paní kreslila sama, nebo jak.

25.5.2015 07:40
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Razítko a podpis nebylo ani u očkování? Nebo jen u odčervení, to je klasika.

25.5.2015 11:56
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Razítko a podpis nebylo ani u očkování? Nebo jen u odčervení, to je klasika.

On ještě očkavaný není, dali přednost kastraci. Ale u odčervení není ani nálepka a ani u kastrace není nic. Abych se ještě nedověděla, že vykastrovaný není

26.5.2015 04:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
On ještě očkavaný není, dali přednost kastraci. Ale u odčervení není ani nálepka a ani u kastrace není nic. Abych se ještě nedověděla, že vykastrovaný není

Ale pokud se nepletu, tak základní trojkombinace se dává již malým koťátkům, bez ohledu jestli už je zvíře vykastrované. To tak nějak vypadá, že Vás napálili i s tím očkováním! Vždyť by také mohl přenést něco na Vaši domácí čičku!

26.5.2015 04:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):

Teď to znovu čtu - je mu již 7 měsíců - mám pocit, že v té době měl můj starší kocour v sobě již dva cykly očkování (očkování plus přeočkování). No to je tedy síla! Ach jo, měla jste smůlu! Teď už snad bude vše OK a vychováte si zas mazlíka!

26.5.2015 06:52
joanne.s

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):
Ale pokud se nepletu, tak základní trojkombinace se dává již malým koťátkům, bez ohledu jestli už je zvíře vykastrované. To tak nějak vypadá, že Vás napálili i s tím očkováním! Vždyť by také mohl přenést něco na Vaši domácí čičku!

Taky si myslím, že je to riziko. Nedat kotěti ani první očkování. Nejen pro druhou kočku, ale i pro člověka. A samozřejmě pro tu nenaočkovanou.

26.5.2015 10:35
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):

No oni tvrdí, že nějak zároveň s tím Strongholdem a tuším, že aji s tou kastrací by se to nemělo dávat. To mi teda tvrdila aji naše vetka. Já si to vybrala, protože aji ona se tam o ta zvířata stará. Říkala, že se zas ničeho vážnýho bát nemusíme. Oni je testují na FeLV/FIV, teda pokud nekecají. On tam u nich byl necelej měsíc, než jsme si ho vzali. Naše druhá kočička je normálně očkovaná. Jen mi přijde divný, že u ničeho nejsou ta razítka, ale to vidíte až doma, že. Prý mu všechno dělali na brněnské velké veterině, tak fakt nevím. Zarazilo nás aji to, že jsme si až doma všimli, že má vyholený bříško, nikdo nám nic neřekl. Už mu to zarůstá, jako fakt nás nenapadlo kontolovat mu bříško. Jsem fakt zklamaná, paní teda působila hdně jinak. Máme ho doma víc jak týden a pořád ani neposlala tu smlouvu, no tak ať si ji nacpe víte kam... Už bych ji asi ani nepodepsala. No na nemoc alespoň nevypadá, je hodně živý, až moc. Chtěla bych ho k ní co nejdříve odvézt, jen co půjde ''odchytit''. Dělá pokroky, už aji přišel sám k ruce a nechal se pohladit po tlamičce, ale potom zase odhopkal, bude to trvat no.

26.5.2015 10:48
Tina125

XXX.XXX.12.95

Je paradox, že dříve jsem si nosila koťata z venku a nidky se naštěstí nic nestalo, ale je pravda že dříve se o tom tolik nemluvilo a neinformovalo. Tvrdili u všech, že jsou očkovaní a my se dověděli, že není až když jsme ho měli v přepravce a byli jsme ve dveřích na odchodu. Možná taky neše chyba, že jsem to předpokládala a nezeptala se. Jinak naše vetka teda říkala, že krom těch škrkavek se nemusíme bát, jenom ať nechodí ven. On o to vážně ani zájem nemá. Nezajímá se ani o okna, máme v nich sítě, ale fakt ho vůbec nezajímají, jen jednou nakoukl a odešel. Jak jsem již psala je to opravdu divočák:D Takže snad to bude dobrý a potom budu ráda, že ho tady máme. Tam by ho asi nic dobrýho nečekalo. Vypadá, že mu to začíná docházet, vyvaluje se v polštářích na sedačce jako král a vypadá velice spokojeně. Už se aji zmenšuje intenzita toho syčení a víc se zajímá o okolí. Pořád utíká, hlavně když se postavíme, když si sedneme tak se tolik nebojí a už aji pomalu a opatrně přijde. Ale je zajímavé, že se drží s náma v pokoji, ale jak odejdeme oba do obýváku, tak za chvíli přihopká taky, asi nechce být sám.

26.5.2015 12:42
joanne.s

XXX.XXX.41.2

No oni tvrdí, že nějak zároveň s tím Strongholdem a tuším, že aji s tou kastrací by se to nemělo dávat. To mi teda tvrdila aji naše vetka. Já si to vybrala, protože aji ona se tam o ta zvířata stará.

Tino, co jste si vybrala?

Jinak samozřejmě souhlasím, odčervení, kastrace a očkování každé zvlášť a postupně. Nicméně v jejich případě mi to trochu smrdí, očkování nechat naposled, to je teda hodně podivný nápad. Ta kastrace přece vůbec nespěchala. A za necelej měsíc, kdyby chtěli, stihli odčervení i očkování, s řádným časovým rozestupem. Něco jiného je, pokud byl kocourek ve špatném zdravotním stavu, tam bych rozhodně neočkovala. Ovšem to bych teda ani nekastrovala, že..

26.5.2015 12:58
joanne.s

XXX.XXX.41.2

S tím bříškem, pokud si to vybavuju správně, bříško se kocourkům kvůli kastraci opravdu běžně nevyholuje. Zvláštní, proč to potřebovali.. A jak to myslíte s tím, že mu to všechno dělali na velké brněnské veterině, co všecko - jen kastraci, nebo ještě něco? Odčervení dělají lidi bez veta, tam by mi razítko s podpisem teda nechybělo. A o kastraci taky v očkováku záznam od veta nemám, myslím si.
jinak je super, že kocourek si na vás zvyká, chodí za váma, nechá se pohladit po čumáku, to jsou pokroky!

26.5.2015 13:12
Tina125

XXX.XXX.12.95

Mylím, že jsem si vybrala ten útulek. To by stihli, paní se mi omluvala, že se naží v rámci časových a aji finančních možnostech dělat co můžou. No dělali mu tam prý tu kastraci, čipování, tetování, ten Stronghold a testování na Felv, FIV. Právě mě zaráží taky to bříško, jestli dělali UZV, nebo...Já to opravdu nevím:o( Na nemoc teda opravdu nevypadá, ten už tady pěkně lítá a řádí a hraje si. A opravdu hodně papáme, možná přes ty parazity, anebo jako by chtěl všechno dohnat, je malý a hubený a myslím, že tam neměl to co potřeboval. Asi mu pomalinku začínám docházet, že mu tady nikdo neublíží. Sice utíká, ale vždy jen o kousek a jak uděláme krok pryč tak běží v bezpečné vzdálenosti za náma. A potom najednou když mu nesu misku, tak na mě zasyčí, takže jak kdy, asi chce to čas. Jen nevím jak ho dostat k té veterinářce, když je to takový poděs. A pořád má střídavě průjem, tak nevím jak dlouho to ten Stronghold může způsobovat, asi jí zavolám. Za to naše kočička z něj začíná být na nervy, jak se s ní snaží hrát a ona nechce.

26.5.2015 13:24
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To je dobře, že ona nechce, aspoň nehrozí, že od něj třeba něco chytne.
A proč s ním teď spěcháte k vetovi? S tím očkováním můžete ještě týden počkat, když už to vydrželo tak dlouho. Přece jen měl doteď nemocné očko, je oslabený po strongholdu.
Podle toho jak píšete o jeho chování a projevech, kocourkova psychika i vztah k vám je zatím velmi křehký. Aby po vetovi nebyl zas horší..

26.5.2015 13:26
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Aby nesyčel, tak tu misku k němu nenoste, nechte mu ji na obvyklém místě, kam chodí na žrádlo. Třeba tak bude víc v klidu.

26.5.2015 13:40
Tina125

XXX.XXX.12.95

Tak byla bych taky raději, kdyby se na něj podívala, ale zatím ho tam netahám. A pokud nelhala, tak je testovaný a negativní a co by od něj krom těch škrkavek mohla chytit? Je očkovaná, k čemu by to potom bylo? A do kontaktu se stejně dostanou, občas ji někde přepadne. Já tu misku nenosím k němu, nesla jsem ji na místo jako vždy, ale byl kousek od tam a zasyčel, ale když sem řekla nech toho, tak přestal a jenom koukal a pak se pelášil nabaštit:o).

26.5.2015 13:51
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Věřím, že nechytne nic.
Myslela jsem to tak, že očkování proti chlamydioze má ochranný účinek jen 60 procent, a chlamydiozu můžete od kocourka chytit i vy. To je údajně hlavní význam tohoto očkování, chrání člověka. Jinak co se týče očkování proti komplexu kočičí rýmy, to nemá zcela ochranný charakter, spíše zmírňuje průběh.
Proto neberu očkování jako absolutní ochranu.

26.5.2015 14:00
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Věřím, že nechytne nic.
Myslela jsem to tak, že očkování proti chlamydioze má ochranný účinek jen 60 procent, a chlamydiozu můžete od kocourka chytit i vy. To je údajně hlavní význam tohoto očkování, chrání člověka. Jinak co se týče očkování proti komplexu kočičí rýmy, to nemá zcela ochranný charakter, spíše zmírňuje průběh.

Tak to by jim potom nemuselo pomoct ani to, že by byli očkovaní oba...

26.5.2015 14:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě vám dám tip. Vím že je to diskutabilní, ale přesto. Až půjdete očkovat, řekněte vetovi, že očkovat bez vztekliny. A pokud možno naočkovat látkou bez olejového adjuvans /tuším že je to jen Purevax/
hlavně žádný Biofel od Biovety, velmi nedoporučuji.

26.5.2015 14:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tina125 napsal(a):

Nemuselo. Jen je to lepší.

26.5.2015 14:09
Tina125

XXX.XXX.12.95

Tina125 napsal(a):

Však všechno bude, snad se nic nestane no. Jako je pravda, že mu teklo to oko a aji z nosu, ale úplně se to všechno zastavilo. Tak budu doufat, že se nic nestane a že ho brzo vykrmíme (ne do tlusta) a celkově dáme chudáčka do pořádku. Aktivní je hodně, tak na nic vážného nevypadá. Já tehdy když donesla tu kočičku co máme, tak to bylo šílený. Měla ušní svrab, byla zablešená a to opravdu hodně. A byla hrozně nemocná, teklo jí z očí a z nosu a byla apatická, o nic nejevila zájem. Léky nezabíraly, vetka nad ní už skoro dělala křížek a potom se konečně chytla. Až zpětně si uvědomuji jaké bylo štěstí, že tehdy neočkovaný minulý kocourek od ní nic nechytil. No jo, hodně věcí jsme tehdy nevěděli...

26.5.2015 14:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ono očkování opravdu není všechno. Důležitá je taky imunita zvířátka, kvalitní strava, psychika..

26.5.2015 14:45
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Ono očkování opravdu není všechno. Důležitá je taky imunita zvířátka, kvalitní strava, psychika..

To určitě, heh tak to naše kočička taky nemá moc dobrou psychiku, řekla bych, že jsou si dost podobní, takoví dva bojínci i když kočička je na tom asi hůř. Kocourek se neleká okolních zvuků a neobojí se věcí. Tak snad to bude všechno dobrý.

26.5.2015 14:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Budem držet palce. Já i můj rusáčeksmajlík

30.5.2015 09:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
No oni tvrdí, že nějak zároveň s tím Strongholdem a tuším, že aji s tou kastrací by se to nemělo dávat. To mi teda tvrdila aji naše vetka. Já si to vybrala, protože aji ona se tam o ta zvířata stará. Říkala, že se zas ničeho vážnýho bát nemusíme. Oni je testují na FeLV/FIV, teda pokud nekecají. On tam u nich byl necelej měsíc, než jsme si ho vzali. Naše druhá kočička je normálně očkovaná. Jen mi přijde divný, že u ničeho nejsou ta razítka, ale to vidíte až doma, že. Prý mu všechno dělali na brněnské velké veterině, tak fakt nevím. Zarazilo nás aji to, že jsme si až doma všimli, že má vyholený bříško, nikdo nám nic neřekl. Už mu to zarůstá, jako fakt nás nenapadlo kontolovat mu bříško. Jsem fakt zklamaná, paní teda působila hdně jinak. Máme ho doma víc jak týden a pořád ani neposlala tu smlouvu, no tak ať si ji nacpe víte kam... Už bych ji asi ani nepodepsala. No na nemoc alespoň nevypadá, je hodně živý, až moc. Chtěla bych ho k ní co nejdříve odvézt, jen co půjde ''odchytit''. Dělá pokroky, už aji přišel sám k ruce a nechal se pohladit po tlamičce, ale potom zase odhopkal, bude to trvat no.

"Chtěla bych ho k ní co nejdříve odvézt, jen co půjde ''odchytit''."

Pár dní jsem tu nebyla a moc nechápu tuto větu. Kam chcete kocourka odvézt? Vy jej chcete vrátit do útulku? Nebo máte na mysli odvoz k veterinářce?

30.5.2015 09:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
S tím bříškem, pokud si to vybavuju správně, bříško se kocourkům kvůli kastraci opravdu běžně nevyholuje. Zvláštní, proč to potřebovali.. A jak to myslíte s tím, že mu to všechno dělali na velké brněnské veterině, co všecko - jen kastraci, nebo ještě něco? Odčervení dělají lidi bez veta, tam by mi razítko s podpisem teda nechybělo. A o kastraci taky v očkováku záznam od veta nemám, myslím si.
jinak je super, že kocourek si na vás zvyká, chodí za váma, nechá se pohladit po čumáku, to jsou pokroky!

Vyholení bříška se u kastrace kocourů opravdu nedělá. Nicméně se břicho vyholuje před ultrazvukem břicha. Takže mi to trochu smrdí tím, že měl nějaké zdravotní problémy a oni s ním byli na UZV břicha - asi tedy na brněnské VFU. Pokud byl tak strašně začervený ("Tina" psala, že měl šílené množství škrkavek), tak to mohlo imitovat (anebo dokonce i opravdu způsobit) náhlou příhodu břišní - např. náhlou neprůchodnost střev. Je to sice jen spekulace, ale napadlo mě to ihned po přečtení toho příspěvku...

30.5.2015 09:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Mylím, že jsem si vybrala ten útulek. To by stihli, paní se mi omluvala, že se naží v rámci časových a aji finančních možnostech dělat co můžou. No dělali mu tam prý tu kastraci, čipování, tetování, ten Stronghold a testování na Felv, FIV. Právě mě zaráží taky to bříško, jestli dělali UZV, nebo...Já to opravdu nevím:o( Na nemoc teda opravdu nevypadá, ten už tady pěkně lítá a řádí a hraje si. A opravdu hodně papáme, možná přes ty parazity, anebo jako by chtěl všechno dohnat, je malý a hubený a myslím, že tam neměl to co potřeboval. Asi mu pomalinku začínám docházet, že mu tady nikdo neublíží. Sice utíká, ale vždy jen o kousek a jak uděláme krok pryč tak běží v bezpečné vzdálenosti za náma. A potom najednou když mu nesu misku, tak na mě zasyčí, takže jak kdy, asi chce to čas. Jen nevím jak ho dostat k té veterinářce, když je to takový poděs. A pořád má střídavě průjem, tak nevím jak dlouho to ten Stronghold může způsobovat, asi jí zavolám. Za to naše kočička z něj začíná být na nervy, jak se s ní snaží hrát a ona nechce.

Já měla "Tino" problémy s průjmem u obou kocourů po převzetí z útulků, tedy v našem případě z depozit. Myslím, že je to velmi časté a podepisuje se na tom jednak změna prostředí a tím pádem stres zvířete a pak také změna stravování. V našem případě pomohl čas; v případě druhého kocoura také "Probicol - H" pasta - tu tedy můžu doporučit. Ale chtělo to i dost trpělivosti...však víte, že mladý mi chodil kadit pod postel, a když ze začátku ještě průjmoval, tak to tedy Vám povím byl pro mě pořádný záahul na moje nervy. Denně po návratu z práce uklízet... Všude smrad . Vyplatila se trpělivost, už jsou to týdny, co chodí spořádaně do kočičích WC, i když vnitřně jsem připravená na to, že třeba u něj ještě k nějaké nehodě někdy dojde...
Jo, a omlouvám se - teď, jak se prokousávám dalšími příspěvky, tak jsem pochopila, že vrátit jej samozřejmě nechcete, a že Vám teď jde o to, jak kocourka dostat k vetce.

30.5.2015 09:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Tak byla bych taky raději, kdyby se na něj podívala, ale zatím ho tam netahám. A pokud nelhala, tak je testovaný a negativní a co by od něj krom těch škrkavek mohla chytit? Je očkovaná, k čemu by to potom bylo? A do kontaktu se stejně dostanou, občas ji někde přepadne. Já tu misku nenosím k němu, nesla jsem ji na místo jako vždy, ale byl kousek od tam a zasyčel, ale když sem řekla nech toho, tak přestal a jenom koukal a pak se pelášil nabaštit:o).

Teď to prosím neberte, že Vás chci strašit, ale očkování je proti vybraným nemocem. A pak existuje fůra dalších onemocnění, proti kterým se neočkuje; povětšinou jsou spíše méně závažné...ale varianta, že by nakazil Vaši domácí kočičku tu podle mě je. Ale na druhou stranu, kdyby ji něčím nakazil, asi by se to už projevilo... Držím pěsti!

30.5.2015 10:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Věřím, že nechytne nic.

Teď jste mě "Joanne" trochu dostala: očkování proti chlamydioze?! To přece není v té základní trojkombinaci!
Podle mě v té základní trojkomb. je očkování proti panleukopenii (tzv. kočičí mor) vyvolávané parvoviry, dále proti infekční rhinotracheitidě (tu vyvolávají herpesviry) a dále proti kaliciviróze (tu vyvolává calicivirus). Toto já mám zafixované jako tu základní kočičí očkovací trojkombinaci. Očkování proti chlamydióze sice lze, ale je to spíše "nadstavbové" očkování...
Jo a očkováni proti vzteklině...vzhledem k tomu, že je u nás už roky eradikovaná, tak jsem tuším očkování proti vzteklině u obou kocourů odmítla (vetka mi je ani nijak vehementně nevnucovala). Poté, co se zde objevily diskusní vlákna o postvakcinačním sarkomu, tak si říkám, že někdy "méně" je paradoxně "více".

30.5.2015 10:49
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Teď jste mě "Joanne" trochu dostala: očkování proti chlamydioze?! To přece není v té základní trojkombinaci!
Podle mě v té základní trojkomb. je očkování proti panleukopenii (tzv. kočičí mor) vyvolávané parvoviry, dále proti infekční rhinotracheitidě (tu vyvolávají herpesviry) a dále proti kaliciviróze (tu vyvolává calicivirus). Toto já mám zafixované jako tu základní kočičí očkovací trojkombinaci. Očkování proti chlamydióze sice lze, ale je to spíše "nadstavbové" očkování...
Jo a očkováni proti vzteklině...vzhledem k tomu, že je u nás už roky eradikovaná, tak jsem tuším očkování proti vzteklině u obou kocourů odmítla (vetka mi je ani nijak vehementně nevnucovala). Poté, co se zde objevily diskusní vlákna o postvakcinačním sarkomu, tak si říkám, že někdy "méně" je paradoxně "více".

Vidíte, já si to ani neuvědomila v tom všem a s tím očkováním máte pravdu. Proti vzteklině taky nedáváme. Jinak jsme byli s kočičkou u vetky, protože už asi známe příčinu omezování jídla, udělal se jí zase šíleně kámen a má zánět dásní chudinka. Bavili jsme se s ní o něm a říkala, že tohle už rozhodně nezpůsobuje Stronghold takhle dlouho. Že tam spíš mohlo dojít k narušení střevní mikroflóry těma škrkavkama a nebo rovnou k zánětu střev. Taky říkala, že by ani jako kotě už neměl chodit takhle častěji čůrat po menších hrudkách. Takže buď má zánět močových cest, nebo to spíš tipuje na podráždění od těch střev. Na změnu stravy mi to nesedí, protože sama paná říkala, že krmijou tím co dostanou, takže prostě od Felixe, přes Whiskas po Royal Canin atd. Takže je zvyklý na kde co a než dostal to odčervení, tak průjem neměl. Dostali jsme pro něj probiotika a jak půjdeme znovu příští týden s kočičkou, tak máme donést hovínko a ona se podívá jestli jsou tam ještě vajíčka a popř. některé zánětlivé změny(prý se to dá poznat). Aji ona sama mi říkala, že není zastáncem takhle brzké kastrace a to v žádným případě není ze ''staré školy''. Taky byla překvapená, že má vyholený břicho. Mě je to samozřejmě podezřelý taky. Úplně se začínám bát, co z toho vyleze. Asi parazity ještě mít bude, protože hrozně moc jí, ale fakt hodně. Polívá mě hrůza, že ho tady budeme honit a on bude prskat a syčet atd. Ta cesta k vetce s ním bude jak 10 kroků zpět. Stále se nenechá pohladit. Jo je to aji moje chyba, fakt mě nenapadlo mu prohlížet bříško, ale jsem strašně naštvaná a je to velké ponaučení, nejraději bych teď paní s obrovskou chutí nakopala víte kam... A ne málo. Taky si říkám, co s ním je když má vyholený břicho a že to ta mrcha musela vědět. Jsem opravdu vzteky bez sebe. Kocourka je mi líto, aji když je to pošahanec, nemůže za to...
Já se jí zapoměla zeptat jak odebírat to hovínko. Nikdy jsem to nepotřebovala. To vadí nebo nevadí z písku?

30.5.2015 11:56
joanne.s

XXX.XXX.45.47

fikovnice napsal(a):

Máte pravdu, chlamydie se očkují navíc, mimo trojkombinaci. Já je neočkovala.
Zato lituju, že jsem kdy nechala naočkovat vzteklinu, už to neudělám nikdy. Na mou obhajobu, vet to naočkoval automaticky, jako by to patřilo do úplného základu.

30.5.2015 12:10
joanne.s

XXX.XXX.45.47

Tina: S tím pískem a odběrem na koprologii nevím. Třeba to nevadí, a ono to odebrat bez písku bude asi dost problém..
Četla jsem, že je lepší toho odevzdat k rozboru na koprologii větší vzorek, snad 100 g a pokud možno nejen z jednoho dne.. prostě to asi v každém hov. nemusí být..

30.5.2015 18:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Vidíte, já si to ani neuvědomila v tom všem a s tím očkováním máte pravdu. Proti vzteklině taky nedáváme. Jinak jsme byli s kočičkou u vetky, protože už asi známe příčinu omezování jídla, udělal se jí zase šíleně kámen a má zánět dásní chudinka. Bavili jsme se s ní o něm a říkala, že tohle už rozhodně nezpůsobuje Stronghold takhle dlouho. Že tam spíš mohlo dojít k narušení střevní mikroflóry těma škrkavkama a nebo rovnou k zánětu střev. Taky říkala, že by ani jako kotě už neměl chodit takhle častěji čůrat po menších hrudkách. Takže buď má zánět močových cest, nebo to spíš tipuje na podráždění od těch střev. Na změnu stravy mi to nesedí, protože sama paná říkala, že krmijou tím co dostanou, takže prostě od Felixe, přes Whiskas po Royal Canin atd. Takže je zvyklý na kde co a než dostal to odčervení, tak průjem neměl. Dostali jsme pro něj probiotika a jak půjdeme znovu příští týden s kočičkou, tak máme donést hovínko a ona se podívá jestli jsou tam ještě vajíčka a popř. některé zánětlivé změny(prý se to dá poznat). Aji ona sama mi říkala, že není zastáncem takhle brzké kastrace a to v žádným případě není ze ''staré školy''. Taky byla překvapená, že má vyholený břicho. Mě je to samozřejmě podezřelý taky. Úplně se začínám bát, co z toho vyleze. Asi parazity ještě mít bude, protože hrozně moc jí, ale fakt hodně. Polívá mě hrůza, že ho tady budeme honit a on bude prskat a syčet atd. Ta cesta k vetce s ním bude jak 10 kroků zpět. Stále se nenechá pohladit. Jo je to aji moje chyba, fakt mě nenapadlo mu prohlížet bříško, ale jsem strašně naštvaná a je to velké ponaučení, nejraději bych teď paní s obrovskou chutí nakopala víte kam... A ne málo. Taky si říkám, co s ním je když má vyholený břicho a že to ta mrcha musela vědět. Jsem opravdu vzteky bez sebe. Kocourka je mi líto, aji když je to pošahanec, nemůže za to...
Já se jí zapoměla zeptat jak odebírat to hovínko. Nikdy jsem to nepotřebovala. To vadí nebo nevadí z písku?

No ještě ně napadla taková nejlepší varianta - co když měl kocourek na břiše nějak strašně ušpiněné a slepené chlupy a nešlo to řešit jinak než vyholením břicha? Já vím, je to spíš jen takový utěšující nápad... ...

30.5.2015 18:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Tina: S tím pískem a odběrem na koprologii nevím. Třeba to nevadí, a ono to odebrat bez písku bude asi dost problém..
Četla jsem, že je lepší toho odevzdat k rozboru na koprologii větší vzorek, snad 100 g a pokud možno nejen z jednoho dne.. prostě to asi v každém hov. nemusí být..

Po mně chtěla vetka trus za 3 po sobě následující dny. Do širších zkumavek. Bude to chtít pořídit si nějakou asi plastovou minilopatičku (nebývá u nějakých nanuků?) a ze záchoda vzorky nějak nabrat...

30.5.2015 21:05
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Po mně chtěla vetka trus za 3 po sobě následující dny. Do širších zkumavek. Bude to chtít pořídit si nějakou asi plastovou minilopatičku (nebývá u nějakých nanuků?) a ze záchoda vzorky nějak nabrat...

Tak možný je to taky, kdo ví? Veterinářka nám každopádně říkala, že může mít aji od těch škrkavek zánět střev, prostě se uvidí, jenom doufám, že z toho nevyleze něco fakt vážnýho. Stejně jsem naštvaná a tolik k tomu, že jsem chtěla mazlivýho, hodnýho, zdravýho miláčka. No taky velikánský ponaučení. Příště budu vybírat rozhodně opatrněji a uvážlivěji. A ten písek tam nevadí? Vždyť je to tím obalený, asi se jí raději jetšě zeptám.

31.5.2015 00:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Tak možný je to taky, kdo ví? Veterinářka nám každopádně říkala, že může mít aji od těch škrkavek zánět střev, prostě se uvidí, jenom doufám, že z toho nevyleze něco fakt vážnýho. Stejně jsem naštvaná a tolik k tomu, že jsem chtěla mazlivýho, hodnýho, zdravýho miláčka. No taky velikánský ponaučení. Příště budu vybírat rozhodně opatrněji a uvážlivěji. A ten písek tam nevadí? Vždyť je to tím obalený, asi se jí raději jetšě zeptám.

Jo jo, pozeptejte se. S tím pískem nevím, jak to udělat...
No obě máme takovou "zvláštní" zkušenost s útulkem, resp. v mém případě s depozity. První depozitum úžasné, skvělé, druhé nic moc, ale tragédie to tam nebyla. Bohužel kocour je prostě povahový takový jaký je. Mám teď na mysli mladého. To on mazlící je (na rozdíl od toho Vašeho). Dokonce od návštěv po počátečním osmělování se nechá také hladit a mazlit. Teď mi leží za krkem a přede. Ale to jeho sobectví, žárlivost a nehezké chování vůči staršímu kocourovi mě vážně štvou... Vy máte bojínka, tak buďte ráda, že aspoň neuzurpuje tu Vaši čičinu, když ona už sama od sebe je taková bojácná. Ale musím napsat, že bych lhala, kdybych neviděla u nás žádné pokroky. Už jen to, že je mladej KONEČNĚ čistotný, ale i to sobectví je asi přece jen menší. Asi to u nás bude chtít fakt strašně moc trpělivosti. U Vás jsem zvědavá, jak dopadnete na veterině... No, každopádně držím pěsti!

31.5.2015 23:14
Tina125

XXX.XXX.12.95

No a jak jste to tedy odebírala Vy? Nebo to byl někdo jiný? No nechcte být, tu naši kočičku pěkně prohání a ona ho nechce, je naštvaná a už zaútočila aji na mě, což normálně nedělá. Takže jsem potěšena, chtěla jsem mazlíka a místo toho tady máme dvě kočky na které se nedá sáhnout...

1.6.2015 11:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
No a jak jste to tedy odebírala Vy? Nebo to byl někdo jiný? No nechcte být, tu naši kočičku pěkně prohání a ona ho nechce, je naštvaná a už zaútočila aji na mě, což normálně nedělá. Takže jsem potěšena, chtěla jsem mazlíka a místo toho tady máme dvě kočky na které se nedá sáhnout...

Hmm, to je blbý...smajlík.
No s tím odběrem trusu to u nás nakonec dopadlo tak, že se oběma stolice stabilizovala, průjem ustal, mají hezké bobky a tím pádem se od koprologického vyšetření ustoupilo...

1.6.2015 14:10
Tina125

XXX.XXX.12.95

To nevadí, zavolala jsem jí a už to vím. Stačí jednou, že prý si to nějak upravují. Říkala, že když se to klasicky šupne rovnou pod mikroskop, tak je to potřeba ze 3 dnů, ale u nich ne. Zapomněla jsem, co že to s tím dělají a jak si to upravují. Písek nevadí, že si to očistí. Vzít co nejčerstvější a zakápnout vodou, aby to nevyschlo a šupnout do ledničky. Jó je to chuťovka
Ale on kocourek na ni není zlý a ani agresivní. Je to trdlo, jen si s ní chce hrát a mazlit se, ale ona je holt protivka...

1.6.2015 23:18
Tina125

XXX.XXX.12.95

Hele a když teď tak na to koukám, kdo a proč změnil název tématu?

1.6.2015 23:27
Tina125

XXX.XXX.12.95

Tina125 napsal(a):

Hmm koukám, že u ''Nový kamarád'' je taky změna, to teda nechápu proč? Není tam nic v rozporu s pravidly a vůbec se mi to nelíbí. Jen tak si to měnit, to je hezký... nemocné oko a bázlivost sice byli důležitou součástí tématu, ale ne podstatou. To Vám tedy pěkně děkuji...

2.6.2015 06:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Jen ON ví jak to má být správně.

Správný smajlík tady chybí, takže nezbývá než:

2.6.2015 09:41
Tina125

XXX.XXX.12.95

rapotacka11 napsal(a):

No taky koukám, že je tu nějaký všemohoucí, který si mění názvy jak se mu zlíbí. A úplně tím mění význam. No jo no, ať žije svoboda projevu, opravdu... Za mě teda

7.6.2015 13:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):

Píšete trochu "orwellovsky" ...

7.6.2015 13:50
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Píšete trochu "orwellovsky" ...

Vlastně by to i sedělo - celou iFAUNU můžeme přejmenovat na "Farmu zvířat"!

7.6.2015 13:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):

Jak se vlákno vlastně jmenovalo původně? Já už to zapomněla...

7.6.2015 14:36
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Jak se vlákno vlastně jmenovalo původně? Já už to zapomněla...

Jmenovalo se to jenom Adoptované kotě. Vlastně změnili celou pointu. A druhé téma bylo Nový kamarád a to si tam zase dopsali-pro bázlivou kočičku. Jako přijde mi to až k smíchu, takhle to měnit...

7.6.2015 14:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Jmenovalo se to jenom Adoptované kotě. Vlastně změnili celou pointu. A druhé téma bylo Nový kamarád a to si tam zase dopsali-pro bázlivou kočičku. Jako přijde mi to až k smíchu, takhle to měnit...

Hmm, to jo... Já to psala už někdy dřív... Teď se na mě možná zdejší admin naštve (což bych nerada ) - ale je strašně akční, a asi před půl hoďkou mi už zas nešel vložit příspěvek - stránka se jako by "kousala". Vím, že to asi není záležitost přímo admina, ale narovinu - už mě to štve. Kdyby se mi to dělo i u jiných diskusí, tak neřeknu... Ale tady je asi fakt chyba na straně jejich serveru ... Tak bych uvítala už s tím fakt něco zkusit udělat, než měnit názvy diskusí...

7.6.2015 15:05
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Hmm, to jo... Já to psala už někdy dřív... Teď se na mě možná zdejší admin naštve (což bych nerada ) - ale je strašně akční, a asi před půl hoďkou mi už zas nešel vložit příspěvek - stránka se jako by "kousala". Vím, že to asi není záležitost přímo admina, ale narovinu - už mě to štve. Kdyby se mi to dělo i u jiných diskusí, tak neřeknu... Ale tady je asi fakt chyba na straně jejich serveru ... Tak bych uvítala už s tím fakt něco zkusit udělat, než měnit názvy diskusí...

Jo mě to dělá taky, tyhle stránky se strašně koušou. Mě to třeba dost štve, že si to takhle mění, nevidím k tomu sebemenší důvod, není tam ani nic sprostýho a ani uražlívýho. Jako a za co by se měl naštvat? Za názor? Hm, tak tomu bych se dneska ani nedivila. Znáte to přeci ne - tady panuje naprostá demokracie, které já vládnu pevnou rukou...

7.6.2015 16:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Nejen tady na kočkách.
Drhne to všude.

8.6.2015 17:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Jo mě to dělá taky, tyhle stránky se strašně koušou. Mě to třeba dost štve, že si to takhle mění, nevidím k tomu sebemenší důvod, není tam ani nic sprostýho a ani uražlívýho. Jako a za co by se měl naštvat? Za názor? Hm, tak tomu bych se dneska ani nedivila. Znáte to přeci ne - tady panuje naprostá demokracie, které já vládnu pevnou rukou...

No právě...i když z mé strany to bylo jen takové popíchnutí, aby neřešili ptákoviny (změnu názvu tématu), ale spíš, aby konečně udělali něco se serverem. Já tomu nerozumím ani zbla, ale přece když mají v záhlaví, že jde o největší chovatelský server, tak by s tím už něco udělat mohli...

8.6.2015 17:18
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
No právě...i když z mé strany to bylo jen takové popíchnutí, aby neřešili ptákoviny (změnu názvu tématu), ale spíš, aby konečně udělali něco se serverem. Já tomu nerozumím ani zbla, ale přece když mají v záhlaví, že jde o největší chovatelský server, tak by s tím už něco udělat mohli...

No asi tak, ale to víte, ono je lepší se raději bavit měněním názvů. Chtělo by to smajlíka klepajícího si na čelo

8.6.2015 17:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
No asi tak, ale to víte, ono je lepší se raději bavit měněním názvů. Chtělo by to smajlíka klepajícího si na čelo

8.6.2015 18:07
Tina125

XXX.XXX.12.95

K původnímu tématu. Kocourek dělá teď neuvěřitelné pokroky. Už téměř nesyčí, vlastně teď vůbec, mazlí se a nechá se aji zvednout do náruče a opět se při tom mazlí. Je to pěkný divoch, hodně si hraje. Teď ho ještě musíme dát dohromady po zdravotní stránce, cože bude ještě trvat, má zánět v očích a v jednom poškozenou rohovku. Taky má pořád škrkavky a ještě něco ve střevech, zapoměla jsem název. Takže léčíme ve velkým. Akorát naše druhá kočička dělá, že on neexistuje. On ji zase naopak úplně miluje, pořád ji vyhledává a chce se mazlit, tak snad na něj bude ta naše brzo hodnější. Ale vypadá, že se mu tady začíná nárámě líbit.

9.6.2015 06:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
K původnímu tématu. Kocourek dělá teď neuvěřitelné pokroky. Už téměř nesyčí, vlastně teď vůbec, mazlí se a nechá se aji zvednout do náruče a opět se při tom mazlí. Je to pěkný divoch, hodně si hraje. Teď ho ještě musíme dát dohromady po zdravotní stránce, cože bude ještě trvat, má zánět v očích a v jednom poškozenou rohovku. Taky má pořád škrkavky a ještě něco ve střevech, zapoměla jsem název. Takže léčíme ve velkým. Akorát naše druhá kočička dělá, že on neexistuje. On ji zase naopak úplně miluje, pořád ji vyhledává a chce se mazlit, tak snad na něj bude ta naše brzo hodnější. Ale vypadá, že se mu tady začíná nárámě líbit.

Tak to je krásný a vydařený mourek! A fakt už si to u Vás pěkně užívá! A ani nevypadá nijak nemocně... To je ale šílená "Sophiina volba", že? Mám na mysli jet do útulku a vzít si jednoho, který se bude oproti těm zbylým mít jako princátko - prostě jen někteří mají to štěstí... Moji oba kocouři pochází z prostředí, kde to vypadalo, že je kočkám dobře...ale kolikrát si říkám, že takto rozmazlené kocoury jak mám já, nemá snad nikdo a to mám domluvu s paní z prvního depozita, že kdyby se někdy něco dělo (já třeba musela do špitálu), tak že si mezitím kluky vezme zpět k sobě. To by pro ně byla změna ...

9.6.2015 07:46
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Tak to je krásný a vydařený mourek! A fakt už si to u Vás pěkně užívá! A ani nevypadá nijak nemocně... To je ale šílená "Sophiina volba", že? Mám na mysli jet do útulku a vzít si jednoho, který se bude oproti těm zbylým mít jako princátko - prostě jen někteří mají to štěstí... Moji oba kocouři pochází z prostředí, kde to vypadalo, že je kočkám dobře...ale kolikrát si říkám, že takto rozmazlené kocoury jak mám já, nemá snad nikdo a to mám domluvu s paní z prvního depozita, že kdyby se někdy něco dělo (já třeba musela do špitálu), tak že si mezitím kluky vezme zpět k sobě. To by pro ně byla změna ...

Ano, je hlavně moc roztomilej. Taky mi přijde, že vypadá velice spokojeně. Jenom ta naša druhá mu nedá spát. Tak že jo, paraziti nejsou vidět a to oko má mnohem lepší. Taky jsme kapali celej týden, každý dvě hodiny. Vždy jedny kapky, pár minut počkat a na to druhý kapky, to byla ze začátku taky sranda. Když mi to vetka oznámila, tak jsem myslela, že padnu. Jsem říkala, dyť na sebe nenechá sáhnout. Ona mi říkala, že to takhle třeba naučí a fakt měla pravdu. Opravdu teď dělá krásný pokroky. Ještě mu dneska bude dělat UZV kvůli tomu, že chodí čůrat docela často a po malých hrůdkách, to by taky neměl dělat, tak mám zas strach co se dovíme. Ono právě nebylo těžký si vybrat, protože když jsme přišli, tak se skoro všechny kočky rozprchly a vypadalo to jakoby ani žádný neměli. Ale je pravda, že původně jsme cíleně jeli pro jinýho a nakonec nám učaroval tenhle. Jo to já jim dřív taky vyhrožovala, že je tam na pár dní pošlu, aby viděli, ale nemělo to velký úspěch On se vždycky vyřádí a pak se vyplácne do těch polštářků, ty si velice oblíbil a už jsou jen jeho

9.6.2015 20:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):
Ano, je hlavně moc roztomilej. Taky mi přijde, že vypadá velice spokojeně. Jenom ta naša druhá mu nedá spát. Tak že jo, paraziti nejsou vidět a to oko má mnohem lepší. Taky jsme kapali celej týden, každý dvě hodiny. Vždy jedny kapky, pár minut počkat a na to druhý kapky, to byla ze začátku taky sranda. Když mi to vetka oznámila, tak jsem myslela, že padnu. Jsem říkala, dyť na sebe nenechá sáhnout. Ona mi říkala, že to takhle třeba naučí a fakt měla pravdu. Opravdu teď dělá krásný pokroky. Ještě mu dneska bude dělat UZV kvůli tomu, že chodí čůrat docela často a po malých hrůdkách, to by taky neměl dělat, tak mám zas strach co se dovíme. Ono právě nebylo těžký si vybrat, protože když jsme přišli, tak se skoro všechny kočky rozprchly a vypadalo to jakoby ani žádný neměli. Ale je pravda, že původně jsme cíleně jeli pro jinýho a nakonec nám učaroval tenhle. Jo to já jim dřív taky vyhrožovala, že je tam na pár dní pošlu, aby viděli, ale nemělo to velký úspěch On se vždycky vyřádí a pak se vyplácne do těch polštářků, ty si velice oblíbil a už jsou jen jeho

Vypadá moc spokojeně.

9.6.2015 23:51
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Vypadá moc spokojeně.

Ano to vypadá, ale dnes jsme se dověděli další věc a to, že má ještě jako bonus k tomu písek v močových cestách, prý jenom trošinku. Ale aji tak, v 7 měsících? To k tomu bude během života asi pěkně náchylnej. Ale asi k tomu má sklony a dorazila to ta brzká kastrace. Nevím někdo tvrdí, že to nevadí, já toho teda zastáncem taky nejsem...

10.6.2015 00:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Ano to vypadá, ale dnes jsme se dověděli další věc a to, že má ještě jako bonus k tomu písek v močových cestách, prý jenom trošinku. Ale aji tak, v 7 měsících? To k tomu bude během života asi pěkně náchylnej. Ale asi k tomu má sklony a dorazila to ta brzká kastrace. Nevím někdo tvrdí, že to nevadí, já toho teda zastáncem taky nejsem...

Hmm, tak to máte další patálii...naštěstí ne nějak závažnou. Ale i tak... Bude to chtít hlídat, jestli pořádně pije, apod. Vy máte napájecí fontánku nebo dáváte vodu normálně z misky?

10.6.2015 00:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):

Jo, a v kolika tedy přesně měsících byl kastrován? Ať se dobereme nějaké té věkové hranice, do jakého věku ještě určitě NEkastrovat...

10.6.2015 07:33
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Jo, a v kolika tedy přesně měsících byl kastrován? Ať se dobereme nějaké té věkové hranice, do jakého věku ještě určitě NEkastrovat...

No měli jsme půjčenou fontánu na zkoušku, ale nějak je to nebralo (kočičku a minulého kocourka). Ale už jsme koukali, že tomuhle kocourkovi by jsme ji zkusili pořídit, pořád se chodí dívat do vany, zvlášť po tom když se někdo sprchoval. Já nevím jestli to není zvávažný, teď asi ne, ale během života aby se mu potom nedělali kameny a záněty. Byl kastrován v šesti měsících. Minulého kocourka jsme kastrovali skoro v roce a nikdy neměl žádný potíže. Tak nechápu jak může mít kotě tady v nějakých 8 měsících už písek.

10.6.2015 07:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mně se kocour chodí odjakživa napít z tekoucího kohoutku anebo když odcházím ze sprchy, než voda odtečesmajlík
Jinak jsem mu už před rokem pořídila fontánku a nelituji, pije z ní mnohem raději než z misky. Když byl malej, hodně si s ní i vyhrálsmajlík

10.6.2015 20:13
maja24

XXX.XXX.10.2

joanne.s napsal(a):
Mně se kocour chodí odjakživa napít z tekoucího kohoutku anebo když odcházím ze sprchy, než voda odtečesmajlík
Jinak jsem mu už před rokem pořídila fontánku a nelituji, pije z ní mnohem raději než z misky. Když byl malej, hodně si s ní i vyhrálsmajlík

To znám z domova moc dobře, otevřu dveře sprchy a už je tam a je mu jedno že ještě šlape ve vodě jen aby se mohl napít...
O fontánce taky uvažuju i když s pitím problém nemáme tak i jen pro tu zábavu.

10.6.2015 20:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):

Tak to je u takhle mladého kocourka dost divné, ale no se to dost dvíjí od kvality krmení. Plus samozřejmě od toho, kolik tekutin do sebe dostává.

Čím krmíte? Ideální by bylo ho naučit na syrové maso (to má kolem 80% vody), popř. aspoň konzervy rozdělat s vodou, apod. Prostě se snažit do něj preventivně dostávat dostatek tekutin, aby ledviny proplachoval a ty kameny se netvořily.

Vždy jsme venkovní kocoury kastrovali kolem 7.-8.měsíce a nikdy žádný problém. Teď máme kastrovaného kocoura v 6 měsících - kastrován na konci ledna, tj. už 4 měsíce a je naprosto v pořádku. Baští dál denně masíko, občas si zobne granule, ale fakt nejvíc to maso.

Takže ano, samozřejmě některé kočky k tomu můžou mít vrozeně větší sklony a brzká kastrace to může uspíšit, ale stejně si stojím za to, že pokud kočka dostává kvalitní stravu bohatou na vodu, tak i ta se sklony k těmto potížím bude v pohodě. A naopak kočka, jež k tomu netíhne, ale bude celý život jen na granulích a nebude k tomu dostatečně pít, tak ty problémy velmi pravděpodobně mít bude.

10.6.2015 21:51
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Tak to je u takhle mladého kocourka dost divné, ale no se to dost dvíjí od kvality krmení. Plus samozřejmě od toho, kolik tekutin do sebe dostává.

Čím krmíte? Ideální by bylo ho naučit na syrové maso (to má kolem 80% vody), popř. aspoň konzervy rozdělat s vodou, apod. Prostě se snažit do něj preventivně dostávat dostatek tekutin, aby ledviny proplachoval a ty kameny se netvořily.

Vždy jsme venkovní kocoury kastrovali kolem 7.-8.měsíce a nikdy žádný problém. Teď máme kastrovaného kocoura v 6 měsících - kastrován na konci ledna, tj. už 4 měsíce a je naprosto v pořádku. Baští dál denně masíko, občas si zobne granule, ale fakt nejvíc to maso.

Takže ano, samozřejmě některé kočky k tomu můžou mít vrozeně větší sklony a brzká kastrace to může uspíšit, ale stejně si stojím za to, že pokud kočka dostává kvalitní stravu bohatou na vodu, tak i ta se sklony k těmto potížím bude v pohodě. A naopak kočka, jež k tomu netíhne, ale bude celý život jen na granulích a nebude k tomu dostatečně pít, tak ty problémy velmi pravděpodobně mít bude.

Tak naší stravou to zcela určitě nebude, máme ho jen 3 týdny. UZV se mu dělal právě kvůli tomu, že od začátku chodí docela často na záchod a dělá malý hrudky, takže už s tím musel přijít. Ale naštěstí říkala, že ho tam má fakt jenom trochu. Ale byl na ulici, takže nevím co jedl.

11.6.2015 05:11
karamba

XXX.XXX.110.130

Zdravím diskutující,
dostala jsem se k vašemu problému až dnes. Ještě se chci vrátit k nemocnému oku. Jedna "kočičí máma" vyléčila oči mnoha koťatům i kočkám, co jich volně pobíhalo v okolí a to totálně zahleněných a zahnisaných velice rychle obyčejným černým čajem. Uvaříte silný černý čaj a tamponem oči vymýváte, resp. vymýváním odstraňujete hnis. Postupně se oko rychle vyléčí.
Pomáhá to pochopitelně i lidem. Když mne bolí oči od počítače, při zánětu spojivek, při zarudlém oku. Stačí si na chvilku lehnout nebo víc zakloněni sednout a na oko přiložit pytlíky čaje, nebo tampony. Čaj musí být STUDENÝ!
Budete překvapeni, jak skvěle to zabírá.
Hodně radosti s kočinami. Máme dvě. Obě z útulku. Jedné trvalo 3 měsíce, než vylezla z pod vany v naší přítomnosti, dnes mazel největší. Druhá je orientálka a zažila asi drsné zacházení, takže když partner vstane, prchá dodnes. Přijde i k němu, ale jen když sedí. Je to kocour a asi má dodnes (je u nás už 8.rok) mizerné vzpomínky. Jinak taky zlatý. Obě jsou kastrovány.

11.6.2015 12:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

karamba napsal(a):
Zdravím diskutující,
dostala jsem se k vašemu problému až dnes. Ještě se chci vrátit k nemocnému oku. Jedna "kočičí máma" vyléčila oči mnoha koťatům i kočkám, co jich volně pobíhalo v okolí a to totálně zahleněných a zahnisaných velice rychle obyčejným černým čajem. Uvaříte silný černý čaj a tamponem oči vymýváte, resp. vymýváním odstraňujete hnis. Postupně se oko rychle vyléčí.
Pomáhá to pochopitelně i lidem. Když mne bolí oči od počítače, při zánětu spojivek, při zarudlém oku. Stačí si na chvilku lehnout nebo víc zakloněni sednout a na oko přiložit pytlíky čaje, nebo tampony. Čaj musí být STUDENÝ!
Budete překvapeni, jak skvěle to zabírá.
Hodně radosti s kočinami. Máme dvě. Obě z útulku. Jedné trvalo 3 měsíce, než vylezla z pod vany v naší přítomnosti, dnes mazel největší. Druhá je orientálka a zažila asi drsné zacházení, takže když partner vstane, prchá dodnes. Přijde i k němu, ale jen když sedí. Je to kocour a asi má dodnes (je u nás už 8.rok) mizerné vzpomínky. Jinak taky zlatý. Obě jsou kastrovány.

Já mám také dva útulkáče, oba po vypuštění z přepravky jako by tu žili odjakživa. Tak jen zírám, že 3 měsíce čičina stávkovala/bála se. To je tedy síla! Tak hodně radosti s těmi našimi chlupatými kamarády!

11.6.2015 13:23
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Já mám také dva útulkáče, oba po vypuštění z přepravky jako by tu žili odjakživa. Tak jen zírám, že 3 měsíce čičina stávkovala/bála se. To je tedy síla! Tak hodně radosti s těmi našimi chlupatými kamarády!

Tak naša druhá kočička to dělala taky. Byla pořád schovaná.

11.6.2015 13:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Tak naša druhá kočička to dělala taky. Byla pořád schovaná.

Ta současná, co málo jí?

11.6.2015 13:42
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Ta současná, co málo jí?

Ano přesně. Ta starší, ta byla to stejný. A když třeba prší, je ohňostroj, nebo přijde návštěva atd., tak se schová aji dneska.

11.6.2015 16:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Ano přesně. Ta starší, ta byla to stejný. A když třeba prší, je ohňostroj, nebo přijde návštěva atd., tak se schová aji dneska.

No ona bude asi bázlivka a samozřejmě v tomto věku ji již nezměníte. Tak to já měla v tomto štěstí, že kocouři byli natolik socializovaní, že naprosto IHNED to zde vzali za svůj domov. Hned našli, kde budou pít, kde jíst. Jen s tím mladším jsem měla ze začátku ten hrozný problém s kaděním pod moji postel. To bylo teda fakt šílené utrpení, hlavně ze začátku, když měl při převzetí z depozita průjem... Ještě, že už ho ta neřest přešla a chodí už výhradně do záchodu. Na druhou stranu jej v tomto asi už nikdy nebudu považovat za stoprocentně čistotného a v případě třeba nějakého stresu či nemoci si dovedu představit, že by se k nečistotnosti byl zase schopný vrátit! Nezbývá, než si přát, ať se tak nestane!

11.6.2015 23:39
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
No ona bude asi bázlivka a samozřejmě v tomto věku ji již nezměníte. Tak to já měla v tomto štěstí, že kocouři byli natolik socializovaní, že naprosto IHNED to zde vzali za svůj domov. Hned našli, kde budou pít, kde jíst. Jen s tím mladším jsem měla ze začátku ten hrozný problém s kaděním pod moji postel. To bylo teda fakt šílené utrpení, hlavně ze začátku, když měl při převzetí z depozita průjem... Ještě, že už ho ta neřest přešla a chodí už výhradně do záchodu. Na druhou stranu jej v tomto asi už nikdy nebudu považovat za stoprocentně čistotného a v případě třeba nějakého stresu či nemoci si dovedu představit, že by se k nečistotnosti byl zase schopný vrátit! Nezbývá, než si přát, ať se tak nestane!

Jo ona je a vždycky byla bojínek. A že ji nezměním vím a vlastně ani nechci, nevadí mi to. Holt každý je nějaký. Aji tak se během života hodně zlepšila. Jo to kakání pod postel Vám teda opravdu nezávidím. Třeba už to potom zapomene a nebude to dělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík