Nechali jsme vykastrovat kočičku, přístup veterináře docela zvláštní, vzal si prachy, neřekl nám popel a dal nám poloprobuzenou kočku. Kočka měla na břiše šest stehů a nenechala na sebe sáhnout skoro celý den.Mńoukala bolestí. Hlídali jsme ji jak jsme mohli, ale stejně si ránu občas olízala a dva stehy se jí podařilo vyrvat. Po třech dnech byla pořád silně apatická a celý den prospala a nechtěla nic jíst. Pátý den už něco málo snědla, ale museli jsme jí to dávat z ruky. Z misky si to nevzala. Čůrala normálně. na velké nebyla, protože neměla z čeho. Pátý den jí z rány začal vytékat hnis. A to docela hodně. Jeli jsme okamžitě na veterinu, to byla neděle. Nechali si jí tam, dneska jsme tam volali a prej je to rarita, že se to normálně nestává, musí dostávat antibiotika každej den. A zatím nevíme, kdy si pro ni budeme moct přijet. Košilku ani gázu na stehy nedostala. Máme o ni docela strach. Jen nevím jestli jsme zanebali něco my, nebo spíš na veterině.
Že vám vet jen předá poloprobuzenou kočku a nic, to je normál. já to tak taky měla. můj kocour po kastraci byl špatnej, nechtěl žrát, málo pil, nekadil. Tak jsme už po dvou dnech od kastrace šli radši k vetovi. Zkontroloval ránu /v pořádku/, změřil teplotu/zvýšená, asi zánět. Píchl mu antibiotika, po dvou dnech další, a dobrý.
joanne.s
napsal(a):
Že vám vet jen předá poloprobuzenou kočku a nic, to je normál. já to tak taky měla. můj kocour po kastraci byl špatnej, nechtěl žrát, málo pil, nekadil. Tak jsme už po dvou dnech od kastrace šli radši k vetovi. Zkontroloval ránu /v pořádku/, změřil teplotu/zvýšená, asi zánět. Píchl mu antibiotika, po dvou dnech další, a dobrý.
Nezlobte se, ale mě to zas až tak normální nepřijde. Když jsme kastrovali kočku a to je to 9 let, tak měla stehy jenom 4 a hezky něčím zatřené aby netrčely. V případě lízání jsme dostali límeček. A veterinářka s námi probrala ''možnosti''. Ale na druhou stranu je fakt, že kdyby byla 3 dny apatická...asi tak druhý den bych už raději volala veterinářce. Jak říkám, raději otravovat s každým ''prdem'', než aby byl potom průšvih... :o).
Tina125
napsal(a):
Nezlobte se, ale mě to zas až tak normální nepřijde. Když jsme kastrovali kočku a to je to 9 let, tak měla stehy jenom 4 a hezky něčím zatřené aby netrčely. V případě lízání jsme dostali límeček. A veterinářka s námi probrala ''možnosti''. Ale na druhou stranu je fakt, že kdyby byla 3 dny apatická...asi tak druhý den bych už raději volala veterinářce. Jak říkám, raději otravovat s každým ''prdem'', než aby byl potom průšvih... :o).
Také se domnívám, že přístup veta zadavatelky není úplně OK. Přinejmenším to vypadá, že rána byla infikovaná - otázka je, zda by se to stalo, pokud by kočka měla buď pruban nebo límec. A mnohastehové řezy se už dnes také opravdu příliš nedělají - pokud se něco nevyvrbí při otevření kočky (což nemůžeme vědět), kdy je potřeba ránu rozšířit. I to, že byla kočka apatická tak dlouho, se mi zdá až moc. Co vím, tak by měly být kočky v pohodě do 2 dnů, a není výjimkou, že jsou v naprosté pohodě do několika hod od zákroku... Podle mě jediné řešení - vyměnit veta!
joanne.s
napsal(a):
A jinak u kocourů po kastraci zánět je rarita - to mám od své vetky, nejde o můj výmysl. Ale výjimka potvrzuje pravidlo, že . My jsme také se starším byli po týdnu od kastrace na klinice - u něj šlo "jen" o to, že se mu pomaleji zaceloval otvor v šourku. Zánět neměl, ATB mu nenasadili...
Tina125
napsal(a):
Mě po kastraci a přebírání kocoura poučil, že mám kocoura hlídat, jak se motá, aby nespadl. Ale když po 48 hodinách byl pořád špatnej, tak jsem radši popadla kocoura a šla k vetovi na kontrolu, jestli se něco neděje, to mně nikdo ani říkat nemusel. Souhlasím, raději otravovat s každým prdem, než aby byl potom průšvih. I kocour má zdraví jenom jedno.
Jak jsem psala, je to cca 9 let co jsem kastrovala kočičku a měla tehdy 4 stehy. A měla límeček, ona je teda hodně pružná kočička, takže si zvládla 2 stehy vytáhnout aji přes ten límec, ale asi tak 4-5. den po kastraci. Jinak první den se probírala z nárkozy, večer byla ještě taková unavená, ale už se trošičku najedla a druhý den už byla v pohodě, snad jen trochu víc spavá, ale nic víc.
Náš kocourek byl na kastraci někdy pozdě odpoledne a předali nám ho ještě uspaného dokonce. Asi opravdu záleží na veterináři. Je tedy pravda, že asi celkem špatně snášel tu narkózu, protože se začal budit až někdy okolo půl desáté. Potom ještě upadal do takového polospánku a dokonce pak několikrát zvracel. Byla jsem vzhůru celou noc a hlídala ho. Nicméně k ránu už se i sám napil. První den po kastraci ještě dost polehával a pak už to bylo dobré. Rána se zacelila bez problémů.
Problém je v tom, že si jí tam nechají minimálně do čtvrtka, což je pět dnů od neděle od další prohlídky (kastrovalo se minulé úterý) a Vet. mi neustále zdůrazňuje, že nebudeme nic hradit, že je to všechno v jejich režii. Takže denně atb., žrádlo a další s tím spojený věci zdarma? Jediný co mě napadá, že to zmršili a snaží se to nějak urovnat. Jinak nechápu, proč by byla kočka dva týdny po kastraci v úplně v katastrofálním stavu.
Pietro78
napsal(a):
Problém je v tom, že si jí tam nechají minimálně do čtvrtka, což je pět dnů od neděle od další prohlídky (kastrovalo se minulé úterý) a Vet. mi neustále zdůrazňuje, že nebudeme nic hradit, že je to všechno v jejich režii. Takže denně atb., žrádlo a další s tím spojený věci zdarma? Jediný co mě napadá, že to zmršili a snaží se to nějak urovnat. Jinak nechápu, proč by byla kočka dva týdny po kastraci v úplně v katastrofálním stavu.
Ono jde jenom polemizovat - náš vet taky dělá stehů kolem 6 a kočky byly v pohodě (a neměly ani košilku ani límec, prostě je rána nezajímala a stačilo dojet vyndat stehy a byl klid). Jediný problém byl u mladé, která si taky vytrhla jako ta vaše 2 stehy a rána ji otekla - hnis tam nebyl, ale měla tam tekutinu, takže jsme prvně byli pro ATB a bohužel ji boule nezmizela, takže ji ránu musel vet znovu otevřít, vyčisti a zašít. Ač to byla blbost kočky, že si to vytrhla, tak nám operaci taky neúčtoval. Faktem je, že k němu chodíme už přes 15 let se všemi zvířaty, takže to možná bylo prostě ze známosti. Číča pak dostala límec a krásně se vyhojila a dneska by to na ni nikdo nepoznal, že je vůbec kastrovaná (malé jizvičky, které krásně zarostly).
Nicméně u vašeho veta mi to trochu přijde, že tam opravdu mohli něco podcenit a uvědomují si to, protože několikadenní hospitalizace by byla jinak těžko zadarmo /a to i ze známosti/. Ale fakt těžko říci...
Těžko říct postup veta mi nepřijde úplně 100% v pohodě.
6 stehů ok tak problém nevidím
Přijde mi zvláštní že popisujete bolesti všechny kočky měli očividně ránu citlivou na dotyk ale bolestivou reakci neznám.
Vytržené stehy to se stát může měla jsem první kočku po kastraci s límcem a stejně o pár stehů přišla... moc se kamarádila se psem ten ji solidárně olizoval ránu a stehy jí vyndal... od té doby jenom pruban.
Každopádně dejte vědět jak to s kočenkou vypadá, krčíme všechny palečky a tlapičky ať je líp.
Kočičku už máme doma. Je čilá a vypadá už úplně v pořádku. Ale to co jsem si vyslechl od paní Dr. mě úplně dostalo. Podotýkám, že kočku máme nalezenou od malinkýho 300g koťete doma. Nikdy nebyla venku, opravdu nikdy. Zná jen mě a přítelkyni, cizích lidí se bojí a ani když je otevřený okno, tak se bojí vykouknout. A paní doktorka nám řekla, že takovej problém s tou kastrací byl proto, protože čekala koťata. Jediny co mě napadlo, je, že by je měla s naším psem, ale to je bohužel fena, anebo jedinej chlap v rodině jsem já. Takže jsem se vduchu zasmál, poděkoval a rozloučil se. A už tam nikdy nepáchnu.
Pietro78, tak teď jsem se s chutí zasmála.Tak měla mít koťoštěnata s vaším psem...ta veterinářka se musela na něco vymluvit.Něco pokakala, ale hlavně, že je kočička v pořádku.Jinak každý veterinář dělá kastraci jinak, u nás ve Varech si kočku nechali po kastraci ještě v kotci až do večera na pozorování...blbě snášela narkozu a večer když jsem si jí vyzvedla, tak měla límec, byla divoká, vůbec to nebyla moje zlatá milá kočička.Museli jsme jí nechat i s límcem do rána v přepravce, vůbec jsem nespala, dávala jsem jí v noci stříkačkou vodu a ráno jsem otevřela přepravku, tak vyletěla jako střela, začala narážet do zdí, do topení..než jsme přišli na to, že je to tím límcem.Nesnesla ho na sobě..když jsem jí límec sundala, zase to byla moje milá kočička.Prospala dva dny a za týden byla dobrá...
Pietro78
napsal(a):
Kočičku už máme doma. Je čilá a vypadá už úplně v pořádku. Ale to co jsem si vyslechl od paní Dr. mě úplně dostalo. Podotýkám, že kočku máme nalezenou od malinkýho 300g koťete doma. Nikdy nebyla venku, opravdu nikdy. Zná jen mě a přítelkyni, cizích lidí se bojí a ani když je otevřený okno, tak se bojí vykouknout. A paní doktorka nám řekla, že takovej problém s tou kastrací byl proto, protože čekala koťata. Jediny co mě napadlo, je, že by je měla s naším psem, ale to je bohužel fena, anebo jedinej chlap v rodině jsem já. Takže jsem se vduchu zasmál, poděkoval a rozloučil se. A už tam nikdy nepáchnu.
Kristova noho, někteří veti, to by člověk fakt plakal.
Možná budu hrubá, ale vet, který Vám dá kočku po kastraci, nic Vám k tomu neřekne, nepozve si Vás za den dva na kontrolu, kde dá i injekci proti bolesti - je HOVADO
K tomu už nechoďte ani na očkování a k té vetce už vůbec ne...
To mi bylo z vašeho příspěvku jasné. Když máte jistotu, že kočka nebyla venku ani kocour u vás v bytě.
Ach jo, další vetka, které se nedá věřit. Asi začnem sepisovat celý seznam, ne.
A opravdu bych jí nevěřila. Tohle by snad řekla hned, ne až teď. Dostala strach, a prostě se na něco vymluvila.
Ne, vůbec nemám v plánu tam s čímkoliv jet. Já jsem tam k nim měl docela důvěru, jsou tam vždycky minimálně dva doktoří a sestra. Tak jsem si říkal, že snad víc zkušeností...mám to sice dál, ale zachránili mi už jednou psa (měla zánět dělohy a místní vet to nějak nepoznal, takže jsem jí tam přivezl asi za minutu dvanáct a psu už je skoro 12 let a je pořád ready), ale tohle extempore, kdy pravá ruka neví, co dělá levá a na kočku se pokaždé díval někdo jinej a ve finále se tam skoto pohádali o to, jakej zvolí postup...tak takhle ne. A ve finále, kdy jsme si teda kočku včera odváželi, tak mi slušnost velí zeptat se, co jsem dlužnej. Paní doktorka mi velic teatrálně řekla, že den hospitalizace stojí 600kč plus atb a že tam byla čtyři dny. Ale...že to mám nechat bejt a čekala nějakej strašnej vděk. Poděkoval jsem a tím to pro mě skončilo.
Pietro78
napsal(a):
Ne, vůbec nemám v plánu tam s čímkoliv jet. Já jsem tam k nim měl docela důvěru, jsou tam vždycky minimálně dva doktoří a sestra. Tak jsem si říkal, že snad víc zkušeností...mám to sice dál, ale zachránili mi už jednou psa (měla zánět dělohy a místní vet to nějak nepoznal, takže jsem jí tam přivezl asi za minutu dvanáct a psu už je skoro 12 let a je pořád ready), ale tohle extempore, kdy pravá ruka neví, co dělá levá a na kočku se pokaždé díval někdo jinej a ve finále se tam skoto pohádali o to, jakej zvolí postup...tak takhle ne. A ve finále, kdy jsme si teda kočku včera odváželi, tak mi slušnost velí zeptat se, co jsem dlužnej. Paní doktorka mi velic teatrálně řekla, že den hospitalizace stojí 600kč plus atb a že tam byla čtyři dny. Ale...že to mám nechat bejt a čekala nějakej strašnej vděk. Poděkoval jsem a tím to pro mě skončilo.
Evidentně neměli čisté svědomí, jinak si to nechali zaplatit
Ještě, že to kočička přežila nakonec ve zdraví...ach jo!
Dle mýho už něco zkazil vet při 1.operaci, protože je fakt, že kočka po kastraci je sice unavená a citlivější na ránu, ale aby mňoukala bolestí běžné není. Vždyť se jim běžně dává injekce proti bolesti.
Jinak my teda dostaneme vždy číču ještě malátnou, vet nám zopákne, že se má ohlídat - aby někam nežuchla a nezapadl ji jazyk + že máme ránu hlídat a pokud by se nám něco nezdálo, ať se ozveme. Jinak za 10 dní na stehy a je to ok. A to k němu fakt chodíme léta a už jsme u něj kastrovali přes 20 zvířat, co jsme to jednou počítali, takže už praxi máme a stejně nám to po každé operaci radši zopakuje...takže neříct to je divné...fakt divné...
No a svádět komplikace na to, že byla kočka březí?!? Nota bene, když ani březí být nemohla? Vždyť se i stane, že se odchytí venkovní kočka či to majitel nedohlídá a kastruje se už kočka, jež je chvíli březí (jde to cca do 4 týdnů březosti) a žádné komplikace tam nejsou. Vezmu-li to do detailu, tak tam jde o to, že se navíc vyndají i malé plody. Jinak je to jako u běžné kastrace, takže problémy tipu hnisající rána je prostě blbost svádět na to, že kočka byla březí... a to, že to neřekli už poprvé, tak je jasné, že to teďka jen chtěli na něco svést..
lavacca
napsal(a):
Dle mýho už něco zkazil vet při 1.operaci, protože je fakt, že kočka po kastraci je sice unavená a citlivější na ránu, ale aby mňoukala bolestí běžné není. Vždyť se jim běžně dává injekce proti bolesti.
Jinak my teda dostaneme vždy číču ještě malátnou, vet nám zopákne, že se má ohlídat - aby někam nežuchla a nezapadl ji jazyk + že máme ránu hlídat a pokud by se nám něco nezdálo, ať se ozveme. Jinak za 10 dní na stehy a je to ok. A to k němu fakt chodíme léta a už jsme u něj kastrovali přes 20 zvířat, co jsme to jednou počítali, takže už praxi máme a stejně nám to po každé operaci radši zopakuje...takže neříct to je divné...fakt divné...
No a svádět komplikace na to, že byla kočka březí?!? Nota bene, když ani březí být nemohla? Vždyť se i stane, že se odchytí venkovní kočka či to majitel nedohlídá a kastruje se už kočka, jež je chvíli březí (jde to cca do 4 týdnů březosti) a žádné komplikace tam nejsou. Vezmu-li to do detailu, tak tam jde o to, že se navíc vyndají i malé plody. Jinak je to jako u běžné kastrace, takže problémy tipu hnisající rána je prostě blbost svádět na to, že kočka byla březí... a to, že to neřekli už poprvé, tak je jasné, že to teďka jen chtěli na něco svést..
Jednou se mi stalo, že mi kocour nakryl kočku, která měla jít na kastraci. Bohužel měla tichou říji (u ní neobvyklé - vždycky vřeštěla jako tygr). Byla to chovná kočka (britka s PP), já březost zjistila až v 5 týdnu (vždycky byla obřík a mohutná), takže až se jí začalo bříško fakt vzdouvat.
Koťátka jsem nechtěla, při posledním porodu - císařem - už měla problémy. Navíc mne čekalo stěhování - fakt to nešlo... Tak jsme se s vetkou rozhodly pro kastraci. No výčitky jsem měla hrozné...prý by měla 5 koťátek..
Je pravda, že rána byla větší, kočička musela druhý den přepíchnout injekci proti bolesti, ale to mi vetka spíše řekla, že je zmatená rozbouřenou hladinou hormonů. Pak už byla úplně v pohodě, za 10 dní stehy ven, nic nehnisalo. Kočičku jsem dostala úplně probuzenou, dříve je nedávají - dávají je do kyslíkového stanu.
HANELE77
napsal(a):
Jednou se mi stalo, že mi kocour nakryl kočku, která měla jít na kastraci. Bohužel měla tichou říji (u ní neobvyklé - vždycky vřeštěla jako tygr). Byla to chovná kočka (britka s PP), já březost zjistila až v 5 týdnu (vždycky byla obřík a mohutná), takže až se jí začalo bříško fakt vzdouvat.
Koťátka jsem nechtěla, při posledním porodu - císařem - už měla problémy. Navíc mne čekalo stěhování - fakt to nešlo... Tak jsme se s vetkou rozhodly pro kastraci. No výčitky jsem měla hrozné...prý by měla 5 koťátek..
Je pravda, že rána byla větší, kočička musela druhý den přepíchnout injekci proti bolesti, ale to mi vetka spíše řekla, že je zmatená rozbouřenou hladinou hormonů. Pak už byla úplně v pohodě, za 10 dní stehy ven, nic nehnisalo. Kočičku jsem dostala úplně probuzenou, dříve je nedávají - dávají je do kyslíkového stanu.
Ano, ono se říká, že cca do 5 týdnů, ale lepší do těch 4 týdnů, kdy nejsou ještě ty plody tak veliké no... tak hlavně, že je/byla kočička v pořádku. Prcků je škoda, ale zas lepší možnost než riskovat zdraví maminky..
joanne.s
napsal(a):
Můj kocour měl po kastraci teplotu, vet antibiotika nasadil, takže asi zánět měl. A o žádné raritě vet teda nemluvil. Spíš se divil, že má teplotu, příznak zánětu, ačkoliv rána na pohled vypadala OK..
No já myslím, že moje vetka to myslela tak (s tou raritou), že je to u kocourů tak jednoduchý zákrok (dnes se už rána ani nešije), že zánět je opravdu výjimečný... No ale co vet, to jiný názor...
Janaaa
napsal(a):
Pietro78, tak teď jsem se s chutí zasmála.Tak měla mít koťoštěnata s vaším psem...ta veterinářka se musela na něco vymluvit.Něco pokakala, ale hlavně, že je kočička v pořádku.Jinak každý veterinář dělá kastraci jinak, u nás ve Varech si kočku nechali po kastraci ještě v kotci až do večera na pozorování...blbě snášela narkozu a večer když jsem si jí vyzvedla, tak měla límec, byla divoká, vůbec to nebyla moje zlatá milá kočička.Museli jsme jí nechat i s límcem do rána v přepravce, vůbec jsem nespala, dávala jsem jí v noci stříkačkou vodu a ráno jsem otevřela přepravku, tak vyletěla jako střela, začala narážet do zdí, do topení..než jsme přišli na to, že je to tím límcem.Nesnesla ho na sobě..když jsem jí límec sundala, zase to byla moje milá kočička.Prospala dva dny a za týden byla dobrá...
Já myslím, že někdy je límec pro zvíře tak stresující, že si může až ublížit. Paní z depozita, odkud mám kocoura, límec vůbec neuznává a to chtěla prosím naše původní vetka límec nasadit kocourovi po kastraci. Ještě mi jej vnutila, ať jej u ní koupím - no a já blbka (která nějak neuměla říct "ne") límec slavnostně koupila, abych jej doma někde odložila; ani nevím, kde je... .
joanne.s
napsal(a):
Ano, já vás pochopila. Váš vet prohlásil, že u kocourů je zánět opravdu výjimečný. Můj to neřekl, nepodivil se. Akorát prohlížel tu ranku, hojila se dobře, vypadala dobře, přesto teplota na zánět ukazovala.
No jo, ono i každé zvíře je jiné...a je to tak dobře - kdyby byli všichni ve všem univerzální, byla by to nuda!
Pietro78
napsal(a):
To je síla, ten Váš příběh! A řekl jste tedy vetce, že je nemožné, aby Vaše kočka byla březí a aby Vám vysvětlila jak na takovou hovadinu přišla?
joanne.s
napsal(a):
Já pochopila, že neřek.
Taky bych se s ní nehádala. Ale viděla by mě toho dne naposled.
"Joanne", když jste teď online, prosím, nevíte, ve kterém vlákně jse to diskutovali o tom válci? Nejsem si tedy jistá, zda jste to byla Vy, kdo dával ten odkaz (obrázek)...? Chtěla bych jej ještě teď objednat.
lavacca
napsal(a):
To já bych ji to klidně vpálila, že březí nemohla být...a zajímalo by mě, co by si vymysleli místo toho...
Ano, ani březost není důvod pro to, aby kočce rána hnisala, když se udělá vše, tak jak má.
Jj, já bych také žádala vysvětlení, s kým tedy kočka zabřezla... ! A to by asi bylo to poslední, co bych s nimi řešila a pak upalovat od nich pryč!
fikovnice
napsal(a):
"Joanne", když jste teď online, prosím, nevíte, ve kterém vlákně jse to diskutovali o tom válci? Nejsem si tedy jistá, zda jste to byla Vy, kdo dával ten odkaz (obrázek)...? Chtěla bych jej ještě teď objednat.
Byla jsem to já. už ho mám doma. Teď ho dokonce ještě slevnili na 99, -
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/tunel_pytel/162700
Jinak ve stejném obchodě kupuju i kapsičky a konzervičky, jsou kvalitní a za super cenu, pokud beru po 24ks..
joanne.s
napsal(a):
Byla jsem to já. už ho mám doma. Teď ho dokonce ještě slevnili na 99, -
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/hracky/tunel_pytel/162700
Jinak ve stejném obchodě kupuju i kapsičky a konzervičky, jsou kvalitní a za super cenu, pokud beru po 24ks..
Díky moc! Představte si - já jej před chvílí také objednala a abych měla dopravu zdarma (až od 799, -Kč), tak jsem objednala ještě jiný tunel a různé druhy granulí... Na tunel se těším, ptž ten malý, co teď máme, je v současné době v obrovské oblibě, a teď už i u staršího kocoura.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!