Muf

XXX.XXX.143.32
Prosím o radu. Včera jsme odvezli mrouskající kočičku ke kocourovi. S paní jsem dnes mluvila, že kdyby ji nevytřepala z přepravky tak by vůbec nevylezla i když ji kocourek lákal všemožně ven. Bylo mi řečeno, že existují nějaké kapky na zklidnění a uvolnění když je micina ve stresu. Je možné, že jí ze stresu mrouskání přejde ?
Máte někdo také takovou zkušenost s připouštěním, že i když se kočička mrouská, kocoura nechce ? Je to prvnička a druhý den s kocourkem. Podotýkám, že i jinak je bázlivější. Nemusí malé, hlučné děti, nesnáší jízdu v autě a když příjde návštěva, někde zaleze a kolikrát vyleze až když jsou pryč.
Je to moje první, domácí " kočička a s návštěvami u kocourka nemáme žádné zkušenosti.
U venkovních kočiček to tak nějak vyplyne samo od přírody.
Děkuji za každou radu, nebo Vaší zkušenost.
Muf

XXX.XXX.143.32
Včera jsme ji odvezli a bude u kocourka do soboty. Oba jsou čistokrevní briťáci viz foto.
joanne.s
napsal(a):
Ještě mě napadá, má vybraný kocourek - ženich udělané testy na FIV, FIP, FELV (s negativním výsledkem)? Předpokládám, že vaše kočka ano..
Nechci vás zbytečně poučovat. Ale ne všichni kdo si přejí koťata to dělají..
Nejen tyto, ale u britek jsou velice důležité testy na dědičnou srdeční nemoc
HCM, ty by se správně měly opakovat min. co 2 roky...
http://www.goisovka.cz/hcm/co-je-to-hcm/
a také genetické testy na PKD (ty jsou jednou za život).
http://www.genomia.cz/cz/test/pkd/
I když se Vám kočička i kocour mohou jevit v pořádku, mohou mít, nebo být nositeli těchto nemocí. Budou se Vám pak ozývat majitelé Vašich koťat, že jim kotě od Vás "odešlo" v roce, dvou...
Jinak pokud je kočička takto plachá, neměla jste ji krýt, povaha se dost dědí... Britky (s PP) jsem chovala 20 let, vím, o čem mluvím...
Závisí také, jak dlouho kočička už mrouská. Může být přemrouskaná...
Ke kocourovi se jezdí 2-3 den říje, u kocourka se pak kočka ještě "rozříjí". Majitelka kocoura bude asi nepříliš zkušená. Kočka se "nevytřepává" z přepravky, to jen zvyšuje její stres. Časem vyleze sama.
Jsou bohužel i kočky, které jsou natolik plaché, že se prostě v cizím prostředí nakrýt nenechají...i to jsem zažila.
Ano, mám zkušenost s vystrašenou kočkou. Známá přivezla svojí kočku k našemu kocourovi, ta vyděšená zalezla za pračku a přestože jsem ji nekolikrát vyndavala a kocour se fakt snažil ji přesvědčit, tak neúspěšně. Nakonec si ji odvezli a další mrouskání si pujčili kocoura k sobě. tam se nakrýt nechala.
Muf

XXX.XXX.143.32
Děkuji všem za příspěvky. Snad vše dopadne dobře. Kočička mrouskala třetí den.
Nechceme koťata za každou cenu a kdybych věděla, že jí tím spíš uškodím, nikdy bych do koťat nešla. Další koťata v plánu nemáme jen tato a ta zůstanou v rodině na mazlíčky, pokud ovšem nějaká budou.
Tak trochu jsem tušila, že to asi s její povahou nepůjde lehce a mohla jsem pani požádat jestli by krytí nemohlo proběhnout v jejím domácím prostředí. Kocourek s tímto problém prý nemá.
Jinak paní je zkušená chovatelka a nekryjí s kocourkem poprvé, spíš jsou ojedinělé případy jako je naše micina a tak to viděla jako jedinou možnost jak ji dostat ven i kvůli tomu, aby se alespoń napila a určitě ji, nevytřepávala"...to bylo jen tak řečeno.
Muf

XXX.XXX.143.32
Zdravím, micka je vpořádku, teď čekám zda začne znovu mrouskat či nikoliv. Moc nespolupracovala, většinou byla někde schovaná, ale paní chodí do práce tak snad když byl klid...uvidím. Pokud ne, máme ještě jeden pokus, ale nevím zda ho využiji. nechci ji za každou cenu stresovat.
Muf
napsal(a):
Zdravím, micka je vpořádku, teď čekám zda začne znovu mrouskat či nikoliv. Moc nespolupracovala, většinou byla někde schovaná, ale paní chodí do práce tak snad když byl klid...uvidím. Pokud ne, máme ještě jeden pokus, ale nevím zda ho využiji. nechci ji za každou cenu stresovat.
Být Vámi tak to podruhé už nezkouším - akorát tím budete kočku zbytečně stresovat. A na pohodové zabřeznutí musí mít kočka klid a ne se takhle stresovat... takže dle mého by z toho stejně nic nebylo, pokud se nepovedlo nyní.