joanne.s
napsal(a):
Takový no-name whiskas. samé obilí, aroma, chemie, hlavně že kočkám chutná.
Tak na 1.místě pokud si pamatuju je maso a vedlejší výrobky...což whiskas a ostatní mají rovnou obilí... jako pro masožravce to není žádná hitparáda, ale za tu cenu to ještě jde... i když osobně bych spíš mrkla na Mícu (ale jsou to tvrdší granulky, takže záleží, jak je na tom kočka se zuby).
Nejlepší by bylo napsat jakou cenu za kg jste ochotni akceptovat, pak se dá v té cenové relaci poradit to nej, co se dá za ty peníze pořídit.
joanne.s
napsal(a):
Když už opravdu nízkorozpočtové granule, tak Brit premium. Možná je o fous dražší, ale když koupíte osmikilovku, tak to vychází v poho.
Proto jsem psala, že záleží na rozpočtu. Jako nouzovku bych brala Mícu, ale lepší by byl Brit premium (jako 8 kg vychází na nějakých 55, -/kg).
kobylatko
napsal(a):
Tak to je pěkný ten Brit.Já ho právě našla na netu 10kg myslím něco kolem 600kč to samo Mícu.
Ne, to ne. :)
zde: http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-cat-premium-adult-losos-8-kg/. Např. ve spokojenypes.cz ho máte za 454, - a při nákupu nad 499, - je doprava zdarma, tak stačí přibrat nějakou hračku, apod. a máte to. :) Nakupuji u nich už asi 2 roky a vždy vše super.
lavacca
napsal(a):
Ne, to ne. :)
zde: http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-cat-premium-adult-losos-8-kg/. Např. ve spokojenypes.cz ho máte za 454, - a při nákupu nad 499, - je doprava zdarma, tak stačí přibrat nějakou hračku, apod. a máte to. :) Nakupuji u nich už asi 2 roky a vždy vše super.
Jo vlastně Míca je za 600 až 700 a je to 20kg.No na profi zoo je maj kolem 500kč.
joanne.s
napsal(a):
Přesně. zjistěte si denní krmnou dávku u jednotlivých granulí /každé mají úplně jinou/, a spočtěte, na jak dlouho by vám vybrané balení granclí vydrželo. Po půl roce už kočce granule moc nepojedou, přestanou křupat, případně už budou po expiraci..
Jj, je to sice trochu od tématu, ale také jsem si všimla, jak postupem času se granule mění, anebo třeba jen když je zapomenu v pytli zase zapnout tím uzavíratelným zipem, tak mi přijde, že pak už jednak nejsou granule tak křupavé a druhak už ani kocourům tak nejedou jako když jsou čerstvé...
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice
napsal(a):
Jj, je to sice trochu od tématu, ale také jsem si všimla, jak postupem času se granule mění, anebo třeba jen když je zapomenu v pytli zase zapnout tím uzavíratelným zipem, tak mi přijde, že pak už jednak nejsou granule tak křupavé a druhak už ani kocourům tak nejedou jako když jsou čerstvé...
Ano, jak nejsou vhodné podmínky pro uskladnění a je pytel dlouho načatý, tak krmivo nejen že zvětrá, ale může i žluknout Někde jsem četla, že na to chovatelka přišla až měla kočka trávicí problémy. Proto kupuji dvoukilovky, i když je ekonomičtější větší balení...
Dámy, já kupuji pro jednu kočku klidně šestikilovku. Ale až od doby, co jsem si pořídila velký kontejner na granule. Z velkého pytle si vždy odsypu jen půlkilo, kilo na každodenní doplňování a zbytek hermeticky uzavřu do kontejneru. Byla to investice, ale doporučuju/já mám teda docela drahý Curver/, z dlouhodobého hlediska se to i tak určitě vyplatí.
Slyšela jsem, že obdobně lze úspěšně použít jakýkoliv dobře uzavíratelný plastový kyblík /od křupek, apod/.

joanne.s
napsal(a):
Dámy, já kupuji pro jednu kočku klidně šestikilovku. Ale až od doby, co jsem si pořídila velký kontejner na granule. Z velkého pytle si vždy odsypu jen půlkilo, kilo na každodenní doplňování a zbytek hermeticky uzavřu do kontejneru. Byla to investice, ale doporučuju/já mám teda docela drahý Curver/, z dlouhodobého hlediska se to i tak určitě vyplatí.
Slyšela jsem, že obdobně lze úspěšně použít jakýkoliv dobře uzavíratelný plastový kyblík /od křupek, apod/.
Určitě ten kyblík použít lze a šup s ním do tmavé komory. Tu nemám Ale ten Váš kontejner od Curver nepropouští světlo, což je naprosto ideální... S Vaší kladnou zkušeností o něm budu přemýšlet...

kobylatko
napsal(a):
Tak 20kg je moc to by měl tak na sto let , ten 8kg pytel je ideální.Já mám granulky uskladněný v 10L kyblíku od marmelády , kyblík je bilý tak ani nepropustí světlo :).
To je také dobrý tip. Určitě by se dal "vydyndat" v nějaké malé pekárně Obávám se totiž, že bychom měli 10 l kyblík marmelády také na sto let
napsal(a):
Určitě ten kyblík použít lze a šup s ním do tmavé komory. Tu nemám Ale ten Váš kontejner od Curver nepropouští světlo, což je naprosto ideální... S Vaší kladnou zkušeností o něm budu přemýšlet...
Byl docela drahý. ale mám ho normálně v bytě, a funguje bezvadně. A je moc krásnej s obrázkem kočičky, to jsem ocenila já i kocourek.
Má fajn placatý tvar, takže ač objemný, nezabírá příliš místa.

joanne.s
napsal(a):
Byl docela drahý. ale mám ho normálně v bytě, a funguje bezvadně. A je moc krásnej s obrázkem kočičky, to jsem ocenila já i kocourek.
Má fajn placatý tvar, takže ač objemný, nezabírá příliš místa.
Zřejmě tento? Vypadá prakticky a je i vzhledově pěkný...
http://misky-a-zasobniky-pro-kocky.heureka.cz/curver-kontejner-na-krmivo-6kg/.
fikovnice
napsal(a):
Ano, ideální je mít granule pořádně uzavřené - já nechávám v pytli jen BC I´m, jež mají pytel na zip. Jinak TOTW a další jsem vždy přesypávala do velkých uzavíratelných nádob. Právě z důvodu vyčichnutí granulí a pak prostě kočkám tak nechutnají. Jinak umístěné je mám v suchém sklepě a na denní použití mám menší kyblík s víčkem.
Kočičí svět
napsal(a):
Máte pravdu s tím uzavíráním. U nás v obchodě s krmivy mají normálně pytle s granulemi dokonce nastálo otevřené, naváží vždy podle přání zákazníka. I když mám ten obchod ráda, tady v tom se mi nelíbí a zvažuju, že už jim něco řeknu. Granule mají být uzavřené.
A neprodávají takto navíc ještě takové ty hodně levné, tudíž šunty?
Ol

XXX.XXX.135.65
Také máme doma kyblík charger a je perfektní máme 4 kočičky a granulky z něj jim velice chutnají a jsou stále jako čerstvé i po delší době
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!