Kocour nežravec!POMOC :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Peťana123

7.6.2015 19:55
Peťana123

XXX.XXX.244.44

Zdravím všechny milovníky koček.Mám problém s mým 8. měsíčním kocourkem.Odmítá mi příjmat jakékoliv lepší granule(acana, totw, nd, applaws, brit care, brit cl, ontario)..Co by ale samo žral jsou granule typu royal canin, teď jediné co mu chutnaly FITMIN ale jen pro dospělé kočky.Už si vážně nevím rady, kapsičky dostává mix. kvalitní masové typu applaws nebo brit care a jednou za čas když mám hluboko do kapsy nebo na spěch koupím i nějakou tu kapsu v DM. Dostává i syrové přemražené kuřecí a hovězí maso, občas vnitřnosti nebo lámané kuřecí krky.Jde ale o to že né vždy mám čas jít koupit maso sobě, natož kocourovi, když jedu na víkend občas pryč, potřebuju, aby měl granulky a taky mi jde o to, že v tomto krmivu má přeci jen nějaké vitamíny atd..Co s ním?Mám slevit nároky na granule? Měli jste někdy doma takového nežravce?Co zabralo?

PS: když mu je smíchám třeba s kapsičkou, vybírá granulky jak popelka!

7.6.2015 20:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

Vytrvat! Dejte mu ty kvalitní a vydržte. Kočka u plné misky hlady nepojde. RC mu chutnají, protože jsou dochucované, ale je to cesta do pekel (obsahují karcinogenní látky + obsahem obilí vůbec neodpovídají potřebám masožravce).

Jinak maso nemusíte kupovat neustále čerstvé, dá se i zamrazit. ;).

Peťana123

7.6.2015 20:14
Peťana123

XXX.XXX.244.44

Co si myslíte o fitminu?

8.6.2015 09:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nakupte maso, nabalíčkujte vždy na "velikost myši", našupejte mraky takových minibalíčků do mražáku a máte vystaráno. Pokud jste doma.
Pokud jedete na víkend pryč, taky bych syrové v misce moc nenechávala. Pro tyhle výjimečné případy doporučuji kapsičky a konzervičky Cosma a ShinyCat.

Co se týče granulí, jediná možnost je opravdu vytrvat, v kvalitě granulí neustupujte. Max. zkuste další značku, zatím jen vzorky - doporučuji zkusit Orijen, Annamaet grain free, Go natural Cat, Artemis.
Můj kocour z Acany taky nadšenej nebyl, ale když byl hlad, tak ji žral.

Ontario bych mezi opravdu kvalitní grancle nezařadila, opravdu doporučuji vyškrtnout, málo masa, zato obilí.

8.6.2015 09:17
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fitmin adult kuře

drůbeží moučka (30 %), rýže zlomková, kukuřice, drůbeží tuk, drůbeží játra (4 %), rybí moučka (4 %), cukrovarské řízky sušené, vepřová játra (3 %), škvarková moučka, vejce, sušené jablečné výlisky, sušené inaktivované kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae (1 %), pivovarské kvasnice, lososový olej, pšeničné klíčky, lněné semeno, uhličitan vápenatý, fruktooligosacharidy (0,4 %), chlorid sodný, chlorid draselný, dihydrogenfosforečnan sodný, juka, komplex přírodních antioxidantů (0,02 %).

Mně se složení Fitminu nelíbí. masa málo, z nespecifikované drůbeže, k tomu rýže, kukuřice, drůbeží tuk, škvarková moučka hrůza.
Akorát je to teda o kus lepší než profláklé marketovky whiskas, friskies, kitekat.

8.6.2015 13:28
HANELE77

XXX.XXX.30.183

Já se přidám s reakcí (mám 20-ti leté zkušenosti s chovem čistokrevných britek). Mám kocoura, dnes již má 9 let (a 4 roky je kastrát). Dovezla jsem ho z NL, ovšem byl to totální nežravec, nechtěl skutečně NIC!
Pořád jsem to řešila, byl kost a kůže, což je u výstavního kocoura ještě horší.

Jediné granule, které byl ochoten jíst byly právě RC. Dnes už taky vím, že nejsou nic moc, ale roky jsem jimi krmila dospělé, staré i koťátka. Nikdy nebyl sebemenší zdravotní problém. Umisťovali se v ČR i zahraničí většinou "na bedně".

Takže já bych Vám radila, když nic jiného nechce, krmte RC a masem. Kočky jsou většinou v tomto horší než psi. Pokud jim něco nechutná, vydrží hladovět i několik dní a pak z nového sníst max. aby přežily...

Nevím, zda je kocour kastrovaný, oni se pak většinou po kastraci pěkně rozjedí, pak můžete zkusit i něco jiného.
Třeba ANF, to taky kočkám moc chutná...

8.6.2015 13:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Hanele77, četla jste ten zadavatčin první příspěvek celý? Já to pochopila tak, že kocour není nežravý celkově. On jen nechce nabízené granule, maso i kvalitní kapsičky žere normál.

8.6.2015 13:46
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Asi bych taky povolila u kocoura seniora, který je na to zvyklý odmala a opravdu nežere jinak nic.
Ale u malého kocourka ne. Dyť to má v sobě ty nejhorší, potenciálně rakovinotvorné antioxidanty, to mi vadí víc než fakt, že jde o obilné krmivo z Polska. Už se s ním vidím za pár let na RC na veterině.

Navíc já z toho příspěvku nabyla dojmu, že jen žere nabízených granulí málo. Né že nabízené žádné granule nežere vůbec.

Taky je otázka, kolik zadavatelka denně krmí. Z minula vím, že pokud dám ráno celou kapsičku, večer maso, tak kocour granulím přes den taky moc nedá, i když je jinak žere v poho. Prostě víc nepotřebuje.

8.6.2015 17:17
Tina125

XXX.XXX.12.95

HANELE77 napsal(a):
Já se přidám s reakcí (mám 20-ti leté zkušenosti s chovem čistokrevných britek). Mám kocoura, dnes již má 9 let (a 4 roky je kastrát). Dovezla jsem ho z NL, ovšem byl to totální nežravec, nechtěl skutečně NIC!
Pořád jsem to řešila, byl kost a kůže, což je u výstavního kocoura ještě horší.

Jediné granule, které byl ochoten jíst byly právě RC. Dnes už taky vím, že nejsou nic moc, ale roky jsem jimi krmila dospělé, staré i koťátka. Nikdy nebyl sebemenší zdravotní problém. Umisťovali se v ČR i zahraničí většinou "na bedně".

Takže já bych Vám radila, když nic jiného nechce, krmte RC a masem. Kočky jsou většinou v tomto horší než psi. Pokud jim něco nechutná, vydrží hladovět i několik dní a pak z nového sníst max. aby přežily...

Nevím, zda je kocour kastrovaný, oni se pak většinou po kastraci pěkně rozjedí, pak můžete zkusit i něco jiného.
Třeba ANF, to taky kočkám moc chutná...

Ono je to strašně těžké. Já myslím, že ty zdravotní potížě možná nezpůsobí přímo granule. Prostě si myslím, že u kočiček, které k tomu mají sklon to tahle strava pošoupne a rozjede. Jak říkáte, krmila jste s tím dlouho a nikdy nebyl problém. Já kocourka taky hodně krmila RC (nejen granulama) a když se dožil 13 let začal mít obrovské potíže. Za půl roku jsme zjistili, že má nádor ve střevech a museli jsme se s ním rozloučit. Takže kvalitní stravou se tomu může předejít, nebo to alespoň minimálně oddálit.
Ale jinak s Vámi souhlasím, že kočka je schopná hladovět opravdu dlouho. Hodně lidí tady říká, že u plné misky hlady nepojde, já tomu ale zas tak nevěřím. Vždy se najde extrém, stejně jako u lidí. Zrovna takovou kočku mám, ta když nechce, tak ji nedonutíte. Navíc když je hlady, tak často začně zvracet šťávy. A když už, tak si vezme opravdu jen pár kousků, tu záchovnou dávku. Tak možná hlady nepojde, ale kam by to spělo?...

8.6.2015 21:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):
Ono je to strašně těžké. Já myslím, že ty zdravotní potížě možná nezpůsobí přímo granule. Prostě si myslím, že u kočiček, které k tomu mají sklon to tahle strava pošoupne a rozjede. Jak říkáte, krmila jste s tím dlouho a nikdy nebyl problém. Já kocourka taky hodně krmila RC (nejen granulama) a když se dožil 13 let začal mít obrovské potíže. Za půl roku jsme zjistili, že má nádor ve střevech a museli jsme se s ním rozloučit. Takže kvalitní stravou se tomu může předejít, nebo to alespoň minimálně oddálit.
Ale jinak s Vámi souhlasím, že kočka je schopná hladovět opravdu dlouho. Hodně lidí tady říká, že u plné misky hlady nepojde, já tomu ale zas tak nevěřím. Vždy se najde extrém, stejně jako u lidí. Zrovna takovou kočku mám, ta když nechce, tak ji nedonutíte. Navíc když je hlady, tak často začně zvracet šťávy. A když už, tak si vezme opravdu jen pár kousků, tu záchovnou dávku. Tak možná hlady nepojde, ale kam by to spělo?...

Věřte, že u nás byl taky boj převést všechny kočky na kvalitní krmení a pokud přišla dospělá zvyklá na granule, převést ji na maso. Ale chtělo to jen vydržet a nepovolit - maso mlít a přimíchávat do granulí, vydržet ty otrávené ksichtíky, že už jsem tam zas propašovala maso, atd.. a nyní ? Stojí frontu na maso a to je řečí, ať si pospíším. :) S granulemi to samé - přechod na kvalitní taky otrávené ksichtíky, co to jako je...a ejhle, dneska se jimi cpou a neprotestují. Prostě všechno je to o zvyku.

Ano, výjimka potvrzující pravidlo se občas najde, ale opravdu většina zvířat u plné misky hlady neumře.

8.6.2015 23:24
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Věřte, že u nás byl taky boj převést všechny kočky na kvalitní krmení a pokud přišla dospělá zvyklá na granule, převést ji na maso. Ale chtělo to jen vydržet a nepovolit - maso mlít a přimíchávat do granulí, vydržet ty otrávené ksichtíky, že už jsem tam zas propašovala maso, atd.. a nyní ? Stojí frontu na maso a to je řečí, ať si pospíším. :) S granulemi to samé - přechod na kvalitní taky otrávené ksichtíky, co to jako je...a ejhle, dneska se jimi cpou a neprotestují. Prostě všechno je to o zvyku.

Ano, výjimka potvrzující pravidlo se občas najde, ale opravdu většina zvířat u plné misky hlady neumře.

Tak já netvrdím, že by zrovna pošla hlady, ale spíš hodně málo jedla, což výhledově není dobré. A taky to její zvracení. Zkoušeli jsme jí převést na jiné granulky. Je jí 10 let a v podstatě celou dobu byla zvyklá na RC a to ještě k tomu na ty Royal Canin Exigent 35/30 pro velmi náročné kočky. Když jsem taky procitla jak jsou hrozné, tak jsme zkoušeli Orijen, Acanu, TOTW, Applaws, Brit Care Im a nic z toho nechtěla. Zkoušeli jsme od všech snad všechny příchutě. Jediné co si občas aspoň trochu dá jsou ND Grain Free, nejsou tak dobré, ale alespoň nějaký ústupek v jejím věku asi budu muset udělat no. Jo ještě jedny jedla a to Orijen Regional Red. Říkala jsem si, že bychom jí někdy kupovali jen malinký balení na mlsku, ale ne jenom ty. Protože aji když máme granule pouze jako doplňkové, tak tyhle granule sto jí 2 Kg cca 1.000 Kč. Což je teda dost hrozný

9.6.2015 20:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):
Tak já netvrdím, že by zrovna pošla hlady, ale spíš hodně málo jedla, což výhledově není dobré. A taky to její zvracení. Zkoušeli jsme jí převést na jiné granulky. Je jí 10 let a v podstatě celou dobu byla zvyklá na RC a to ještě k tomu na ty Royal Canin Exigent 35/30 pro velmi náročné kočky. Když jsem taky procitla jak jsou hrozné, tak jsme zkoušeli Orijen, Acanu, TOTW, Applaws, Brit Care Im a nic z toho nechtěla. Zkoušeli jsme od všech snad všechny příchutě. Jediné co si občas aspoň trochu dá jsou ND Grain Free, nejsou tak dobré, ale alespoň nějaký ústupek v jejím věku asi budu muset udělat no. Jo ještě jedny jedla a to Orijen Regional Red. Říkala jsem si, že bychom jí někdy kupovali jen malinký balení na mlsku, ale ne jenom ty. Protože aji když máme granule pouze jako doplňkové, tak tyhle granule sto jí 2 Kg cca 1.000 Kč. Což je teda dost hrozný

Jasný, u takhle starých koček bych to asi nelámala přes koleno, i když převáděla jsem na lepší i 8 letou kočku a taky se nijak blbě netvářila (to spíš ze začátku ofrňovaly ty mladší). Tohle je zrovna kočka, jež v jídle nikdy moc vybíravá nebyla.

MainecoonMiru

9.6.2015 20:55
MainecoonMiru

XXX.XXX.33.11

Tak jak to tady čtu, je na to zadavatelka ještě docela dobře, můj kocour nežere nic. Jenom granule... :(.

10.6.2015 07:37
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Jasný, u takhle starých koček bych to asi nelámala přes koleno, i když převáděla jsem na lepší i 8 letou kočku a taky se nijak blbě netvářila (to spíš ze začátku ofrňovaly ty mladší). Tohle je zrovna kočka, jež v jídle nikdy moc vybíravá nebyla.

Jo no právě kvůli tomu věku je potřeba už asi udělat nějaký ten ústupek, bohužel. Tak ona je zrovna kočka, která byla vždycky v jídle neskutečně vybíravá

11.6.2015 12:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Jo no právě kvůli tomu věku je potřeba už asi udělat nějaký ten ústupek, bohužel. Tak ona je zrovna kočka, která byla vždycky v jídle neskutečně vybíravá

No jo, ale jestli ona nejí málo kvůli tomu zubnímu kameni, jak jste psala, že se jí tvoří často a hodně...?

11.6.2015 12:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

MainecoonMiru napsal(a):
Tak jak to tady čtu, je na to zadavatelka ještě docela dobře, můj kocour nežere nic. Jenom granule... :(.

A zkoušeli jste přejít na něco jiného, hlavně pak na syrové maso?

11.6.2015 13:22
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
A zkoušeli jste přejít na něco jiného, hlavně pak na syrové maso?

Zkoušeli, ale maso nejí vůbec, nikdy ho nechtěla ani jako kotě. Možný je to taky, to se teď ukáže. Zrovna teď jí mám u veterinářky. Šla na vyčištění kamene a bohužel aji trhání některých zubů, nejspíš 2 stoliček, ale to se bude vědět přesněji až to bude mít vyčištění a ona uvidí jak to tam má. Jsem nervózní. Přeci jen jí bude za chvíli už 10 let. Snad to v pohodě zvládne. Večer si pro ni pojedeme. Už ať ji tu mám prdelku moji rozmazlenou

11.6.2015 13:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Zkoušeli, ale maso nejí vůbec, nikdy ho nechtěla ani jako kotě. Možný je to taky, to se teď ukáže. Zrovna teď jí mám u veterinářky. Šla na vyčištění kamene a bohužel aji trhání některých zubů, nejspíš 2 stoliček, ale to se bude vědět přesněji až to bude mít vyčištění a ona uvidí jak to tam má. Jsem nervózní. Přeci jen jí bude za chvíli už 10 let. Snad to v pohodě zvládne. Večer si pro ni pojedeme. Už ať ji tu mám prdelku moji rozmazlenou

Ne ne, teď jsme si špatně rozuměli - já se ptala pána/paní, co psal/a, že kočka jí jen granule. U Vás vím, že jste zkoušeli úplně všechno možný smajlík.

11.6.2015 13:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):

Můžu se zeptat, kde ji máte? Kdyžtak to můžete písnout do soukromé zprávy. Jinak samozřejmě držím pěsti, ať je čičina zas už co nejdřív s Vámi! To bude vítání, že?

11.6.2015 13:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
No jo, ale jestli ona nejí málo kvůli tomu zubnímu kameni, jak jste psala, že se jí tvoří často a hodně...?

Toto byla ta reakce pro Vás a to o tom syrovém mase bylo pro pána/paní, co má kocoura, co žere jen granule...

MaineCoonMiru

11.6.2015 13:39
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19

fikovnice napsal(a):
Toto byla ta reakce pro Vás a to o tom syrovém mase bylo pro pána/paní, co má kocoura, co žere jen granule...

Já jsem psala sem do diskuze téma - Kocourek nechce potravu
Mrkněte :) Budu ráda za váš názor.

11.6.2015 13:41
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):

Já su blbec, to je vidět na co myslím Omlouvám se. Jinak Vám to do zpráv samozřejmě napíšu, kde ji máme. To jo, večer mi má právě zavolat, až bude plně probraná, že si pro ni máme přijet a já už se nemůžu dočkat.

11.6.2015 13:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

MaineCoonMiru napsal(a):
Já jsem psala sem do diskuze téma - Kocourek nechce potravu
Mrkněte :) Budu ráda za váš názor.

Aha, no my jsme zde psaly dlouho jen asi 3, teď přibyli noví účastníci diskuse, což je fajn, akorát tím trochu ztrácím přehled . Ale jsem ráda, protože diskutovat třeba jen ve 3 nebo ve 4 lidech bylo málo.

11.6.2015 13:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Já su blbec, to je vidět na co myslím Omlouvám se. Jinak Vám to do zpráv samozřejmě napíšu, kde ji máme. To jo, večer mi má právě zavolat, až bude plně probraná, že si pro ni máme přijet a já už se nemůžu dočkat.

To se stane. Navíc jste teď asi nervózní, že máte čičinku na zákroku...

11.6.2015 13:47
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
To se stane. Navíc jste teď asi nervózní, že máte čičinku na zákroku...

Ani mi nemluvte. Sice jí brala krev a prohlídla ji, tak by to měla zvládnout, ale víte jak... Člověk může nadávat jak chce a pak se klepe ať je hlavně všechno v pořádku...

11.6.2015 16:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Ani mi nemluvte. Sice jí brala krev a prohlídla ji, tak by to měla zvládnout, ale víte jak... Člověk může nadávat jak chce a pak se klepe ať je hlavně všechno v pořádku...

To bude určitě OK! Hlavně pak večer písněte. Myslím na Vás, ať je to bez jakýchkoli komplikací!

11.6.2015 23:37
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
To bude určitě OK! Hlavně pak večer písněte. Myslím na Vás, ať je to bez jakýchkoli komplikací!

Tak jsme si ji přivezli už odpoledne. Zvládla to líp, než jsme čekali. Ona jim dává po anestezii infuze aby se to rychleji vyplavilo a taky to tak nezatěžuje orgány. Dala nám ji plně probranou, což je úplně úžasný. Bohužel ale přišla skoro o všechny zuby Měla to zkažený až do kořenů. Takže to jídlo asi s největší pravděpodobností bylo tím. Teď je taková bolestivá, je mi jí líto, snad se dá brzo do pořádku.

12.6.2015 06:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Píchla jí něco proti bolesti ?

12.6.2015 08:15
Tina125

XXX.XXX.12.95

rapotacka11 napsal(a):
Píchla jí něco proti bolesti ?

Samozřejmě, že ano. Dneska už vypadá líp, teď se napapala.

12.6.2015 23:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Samozřejmě, že ano. Dneska už vypadá líp, teď se napapala.

Tak to je super!

Přidejte reakci

Přidat smajlík