Kocourek nechce potravu.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MainecoonMiru

9.6.2015 20:46
MainecoonMiru

XXX.XXX.33.11

Dobrý den, mam kocoura 7 měsíců. Je to Maine Coon.
Od jeho tří měsíců, co ho máme, jsem zatím kupovala granule Arden Grange a Applaws.
Snažila jsem se o to, aby měl stravu přirozenou, nakoupila jsem tedy maso atd. Bohužel, byl schopný celý den nejíst.

Nejí opravdu nic, kromě granulek, ani kvalitní paštiky, maso, nic.
První z mích koček, co nechce ani kočičí trávu.

Co s tím ? Ráda bych BARFOVALA, je možnost, že začne jíst pořádně až třeba dospěje ?

Jediné z čeho mam dobrý poit, že mu na granule dávám alespoň lososový olej.. :D :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2015 06:59

Je to s těmi chlupatci, co se jídla týče někdy potíž... Čím bude starší tím spíše může být v jídle konzervativnější. Taky to tak mám doma. Jeden náš kocourek je toho úkazem... Ke granulím si dá pouze jeden druh konzervy a když ho to po čase omrzí, to je teprve "dílo". Najít něco, co by mu šmakovalo. Avšak vytrvávám a nepravidelně nabízím maso. Jako kotě jedl vše, postupně se však omezil jen na to minimum
To však neznamená, že u Vás to musí být stejně. Každá kočka je opravdu unikát!

10.6.2015 08:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To že nechce opravdové maso ani paštiky není zas tak výjimečné. Mám podobnou zkušenost.

Nabídněte tedy aspoň kvalitní kapsičky a konzervičky, paštikám se striktně vyhýbejte. Sama mám pozitivní zkušenost s Brit care, Animonda vom feinsten Select, ShinyCat Gimpet, Cosma thai + original.

Můj taky paštiky nee, kapsičky má nejraději tuňákové, kupodivu pražma mu nejede. Sardinkové taky ne. Kuře ano hlavně s v kombinaci další příchutí. A přesto že podle toho vybírám, čas od času nějakou nečekaně nedožere, to je kočka..

Zkuste nabídnout jinou trávu /vyhněte se cibulovinám/. Můj kocour miluje bazalku a v jednom kuse se snaží dostat k růži, aby ji ohryzalsmajlík

10.6.2015 08:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jinak nepravidelně nabízím mléčné výrobky jako tučný jogurt, tučný tvaroh, zakysaná smetana - vždy jen lžíci.

I když byl nemocný, takové věci do něj vždy dostanu, a to je mlsoun. Akorát to nesmím s ničím zamíchat, ani s oblíbenou kapsičkou.

10.6.2015 09:00

joanne.s napsal(a):
To že nechce opravdové maso ani paštiky není zas tak výjimečné. Mám podobnou zkušenost.

Nabídněte tedy aspoň kvalitní kapsičky a konzervičky, paštikám se striktně vyhýbejte. Sama mám pozitivní zkušenost s Brit care, Animonda vom feinsten Select, ShinyCat Gimpet, Cosma thai + original.

Můj taky paštiky nee, kapsičky má nejraději tuňákové, kupodivu pražma mu nejede. Sardinkové taky ne. Kuře ano hlavně s v kombinaci další příchutí. A přesto že podle toho vybírám, čas od času nějakou nečekaně nedožere, to je kočka..

Zkuste nabídnout jinou trávu /vyhněte se cibulovinám/. Můj kocour miluje bazalku a v jednom kuse se snaží dostat k růži, aby ji ohryzalsmajlík

Ještě přidávám zkušenost. Paštiky u nás taky neměly a nemají úspěch.
Brit care jsou ony jediné konzervy, které kocour sežerynká, ale pouze s tuňákem + příchuť krůtí, zelenina a losos. Pražma a sardinky nikdy. A nad variacemi s kuřetem také ohrnuje nos

Tráva pro kočky, která je oblíbená je Cyperus zumula. Prodává se v hypermarketech. Je to druh šáchoru. Jinak kocouři okusují i mladé lístky obilí. Prodávají se semínka jako "kočičí tráva", ale je to pšenice nebo ječmen. A taky obyčejnou travní směs...

10.6.2015 19:56
miru.m

XXX.XXX.33.11

Všem děkuju za rady, budu zkoušet dále. Bohužel, ozkoušela jsem už mnoho kapsiček a prostě nic... Vždy si ke všemu jen čuchne a jde pryč. Zato sušenky, ty by jedl po kvantech (samozřejmě mu nikdy víc jak malej drobek nedám)...

On nejí ani kočičí pamlsky, jediné co sní jsou bonbony Dreamies... A to pracuji v krámě s chovatelskými potřebami, takže domu nosím skoro každý den různé pamlsky... Ach jo ! A jak já se těšila, že budu dělat maso a pyré a všechno možné... Za měsíc si budu pořizovat druhého kocoura, tak jsem zvědavá, jak bude baštit. :D.

10.6.2015 20:02
joanne.s

XXX.XXX.39.248

Co se týče pamlsků, zkuste minisalámky z DM - takové masové tyčinky. U nás mají větší úspěch než Dreamies /které nechci dávat, je plné obilí/.

10.6.2015 20:05
joanne.s

XXX.XXX.39.248

A nově pamlsky Cosma ze zoohitu, kousíčky sušeného masa, složení super a úspěch veeeeliký, to jsem hleděla.
I masové tyčinky v pytlíku Miamor velmi chutnaly, a složení taky prima.

10.6.2015 20:08
miru.m

XXX.XXX.33.11

joanne.s napsal(a):
A nově pamlsky Cosma ze zoohitu, kousíčky sušeného masa, složení super a úspěch veeeeliký, to jsem hleděla.
I masové tyčinky v pytlíku Miamor velmi chutnaly, a složení taky prima.

Miamor ozkouším, to máme na krámě, děkuju

10.6.2015 20:11

joanne.s napsal(a):
Co se týče pamlsků, zkuste minisalámky z DM - takové masové tyčinky. U nás mají větší úspěch než Dreamies /které nechci dávat, je plné obilí/.

Ty masové tyčinky u nás také vedou. Je tam 95% živočišných ingrediencí (nepátrala jsem a pátrat nebudu jakých ) Ale mají to opravdu jen jako mlsku

10.6.2015 20:13

miru.m napsal(a):
Miamor ozkouším, to máme na krámě, děkuju

A kocourek je krásňučký smajlík

10.6.2015 21:15
miru.m

XXX.XXX.33.11

Děkuji, vyřídím mu to.

On neví, o co přichází. Já bych mu snesla modré z nebe (v podobě kvalitní stravy). A on nechce :/

Až mi dojde Arden Grange, chci koupit granule Orijen - red řadu. Prý jsou top. Máte zkušenost ? :).

10.6.2015 21:32
joanne.s

XXX.XXX.39.248

Já Orijenky krmím už asi rok, střídám rybí a kuřecí, složení super, a kocourovi jako jedny z mála kvalitních granulí šmakují bez potíží.

Regional red jsem zatím nekoupila. V mém stabilním e-shopu je donedávna neměli, a hlavně jsou ještě o kus dražší než řada 6fish..

11.6.2015 18:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

MainecoonMiru napsal(a):
Od jeho tří měsíců, co ho máme, jsem zatím kupovala granule Arden Grange a Applaws.
Snažila jsem se o to, aby měl stravu přirozenou, nakoupila jsem tedy maso atd. Bohužel, byl schopný celý den nejíst.

Co s tím ? Ráda bych BARFOVALA, je možnost, že začne jíst pořádně až třeba dospěje ?

Jediné z čeho mam dobrý poit, že mu na granule dávám alespoň lososový olej.. :D :(.

Narovinu přiznávám, že jsem nepročetla důkladně celou diskusi. Podle mě je nejlepší krmení syrovým masem. Vy píšete, že to úspěch nemělo. Ale zkusili jste také syrovou rybu? Můj starší kocour se může utlouct po "obyčejném" filé. Pokud jste ještě rybu nezkoušeli, tak doporučuji. A možná i různé druhy rybího masa. Obzvlášť, když je zvyklý na lososový olej. Také tu někdo doporučoval koupit lidskou konzervu tuňák ve vlastní šťávě. Já to tedy pak zkusila, zájem byl, ale ne extra, a bolelo to moji peněženku , takže s touto vymožeností jsem skončila.

11.6.2015 18:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

MainecoonMiru napsal(a):

A ještě jedna poznámka - to, že Vám kocour vydržel celý den nejíst, to není žádná dlouhá doba. Náš minulý nevykastrovaný kocour vydržel nejíst snad týden i déle nebo jen někde paběrkoval nějaké zbytky, když ho chytlo vábení koček. Je ale pravdou, že my co máme bytové kočky, asi nemáme to "srdce" a "sílu" vydržet a dívat se na to, když kočka hladoví...

11.6.2015 19:34

miru.m napsal(a):
Děkuji, vyřídím mu to.

On neví, o co přichází. Já bych mu snesla modré z nebe (v podobě kvalitní stravy). A on nechce :/

Až mi dojde Arden Grange, chci koupit granule Orijen - red řadu. Prý jsou top. Máte zkušenost ? :).

Nápodobně smajlík Jsem ochotná utratit za krmení hříšné peníze. Jenže prevítům je to úplně jedno a když vidím jak se v jídle frfní, tak mě berou mory...

MaineCoonMiru

12.6.2015 14:05
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19

fikovnice napsal(a):
Narovinu přiznávám, že jsem nepročetla důkladně celou diskusi. Podle mě je nejlepší krmení syrovým masem. Vy píšete, že to úspěch nemělo. Ale zkusili jste také syrovou rybu? Můj starší kocour se může utlouct po "obyčejném" filé. Pokud jste ještě rybu nezkoušeli, tak doporučuji. A možná i různé druhy rybího masa. Obzvlášť, když je zvyklý na lososový olej. Také tu někdo doporučoval koupit lidskou konzervu tuňák ve vlastní šťávě. Já to tedy pak zkusila, zájem byl, ale ne extra, a bolelo to moji peněženku , takže s touto vymožeností jsem skončila.

Rybu jsem ještě nezkoušela, vyzkouším, ale budou to pro mě muka. Né jen, že nejím vůbec nic co je z ryby, ale nemůžu ryby ani cítit.. :D Ale co bych pro něj neudělala ! Jak píšete, nedokázala bych se dívat jak hladoví den natož týden :( To není pro mě sem měkkota.

12.6.2015 17:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Orijen granule jsou kvalitní, takže pokud lze, klidně zkuste nabídnout.

Dreamies a podobné pamlsky jsou často plné obilí a nic z toho kočka nemá. Já moc nepamlskuji (na chuť občas dostanou kapsičku, jinak mají denně maso + jako doplněk granule), ale když už nějaké, tak Calibra Joy Cat Salmon Sticks (masové tyčky) a občas jim dám i trochu rybích sušenek (sice jsou v nabídce pro psy, ale je to samé maso, takže kradou i kočky :) A to jsou sušenky od Trixie - Premio SALMON COOKIES.

12.6.2015 22:41
miru.m

XXX.XXX.33.11

lavacca napsal(a):
Orijen granule jsou kvalitní, takže pokud lze, klidně zkuste nabídnout.

Dreamies a podobné pamlsky jsou často plné obilí a nic z toho kočka nemá. Já moc nepamlskuji (na chuť občas dostanou kapsičku, jinak mají denně maso + jako doplněk granule), ale když už nějaké, tak Calibra Joy Cat Salmon Sticks (masové tyčky) a občas jim dám i trochu rybích sušenek (sice jsou v nabídce pro psy, ale je to samé maso, takže kradou i kočky :) A to jsou sušenky od Trixie - Premio SALMON COOKIES.

Tyčky od Calibry mám také. Jenže jak to neni podobné granulím, tak to odmítá... Proto mu zřejmě chutnají DREAMIES... Protože jsou to takový, granule, . Každopádně mu dám třeba jednou za dva dny a třeba jen 2-3 kostičky... No co s ním nadělám :/. Teď má ještě 2 pytle 3kg Arden Grange, až to doděláme, objednáme Orijen.

12.6.2015 22:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

miru.m napsal(a):
Tyčky od Calibry mám také. Jenže jak to neni podobné granulím, tak to odmítá... Proto mu zřejmě chutnají DREAMIES... Protože jsou to takový, granule, . Každopádně mu dám třeba jednou za dva dny a třeba jen 2-3 kostičky... No co s ním nadělám :/. Teď má ještě 2 pytle 3kg Arden Grange, až to doděláme, objednáme Orijen.

Tak to je pak blbý no... Dreamies znám - přivezla si je s sebou jedna číča, že je na to zvyklá a hrozně ji chutnají. Po otevření pytlíku a vyvanutí té umělé chuti jak z McDonalda mi bylo jasné, proč. Plus byla zvyklá na RC granule... takže jsem ji postupně učila pomocí sypání RC a Dreamies mezi kvalitní granule, že od teď už ty lepší...a dobrý. Ale vezmu-li obsah x ceně Dreamies, tak je to další marketový eee - něco jako Whiskas, apod. "mňamky".

12.6.2015 23:02
joanne.s

XXX.XXX.33.69

Můj kocour byl od chovatelky taky navyklý na Dreamies.
Přesto už je nekupuju a když dám pamlsek, tak jen opravdu masovou tyčinku nebo ještě raději sušené kousky masíčka. A oboje má obrovský úspěch.

zásadní bylo přeučit na bezobilné granule a pořádné kapsičky, to byl boj.

12.6.2015 23:03
miru.m

XXX.XXX.33.11

lavacca napsal(a):
Tak to je pak blbý no... Dreamies znám - přivezla si je s sebou jedna číča, že je na to zvyklá a hrozně ji chutnají. Po otevření pytlíku a vyvanutí té umělé chuti jak z McDonalda mi bylo jasné, proč. Plus byla zvyklá na RC granule... takže jsem ji postupně učila pomocí sypání RC a Dreamies mezi kvalitní granule, že od teď už ty lepší...a dobrý. Ale vezmu-li obsah x ceně Dreamies, tak je to další marketový eee - něco jako Whiskas, apod. "mňamky".

To víte, že vím, že jakmile se cokoliv pro kočku koupit například v Globusu, je špatné.
Ale mě ten kočičák opravdu nedlabe nic. Sem ráda, že dlabe alespoň kvalitní granule, zkouším nové mlsko pomalu každý den, pracuji v obchodě s chovatelskými potřebami, máme tam toho hafo co nabídnout, ale zatím nechtěl ani jednu kvalitní věc...

Je pravda, že jeho máma je to samé co on, také nepozře nic jiného než granule. Co nadělám. Ale nevzdávám to !.. Zkouším skoro každý den něco nového...

12.6.2015 23:04
joanne.s

XXX.XXX.33.69

Ale na druhou stranu. Pokud krmím kvalitně masem a bezobilnými granulemi, tak občasné kokinko bych Dreamies neřešila. Dyt my lidi taky hrešíme a nejíme jen vše zdravé.

12.6.2015 23:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

miru.m napsal(a):
To víte, že vím, že jakmile se cokoliv pro kočku koupit například v Globusu, je špatné.
Ale mě ten kočičák opravdu nedlabe nic. Sem ráda, že dlabe alespoň kvalitní granule, zkouším nové mlsko pomalu každý den, pracuji v obchodě s chovatelskými potřebami, máme tam toho hafo co nabídnout, ale zatím nechtěl ani jednu kvalitní věc...

Je pravda, že jeho máma je to samé co on, také nepozře nic jiného než granule. Co nadělám. Ale nevzdávám to !.. Zkouším skoro každý den něco nového...

Tak ještě doopravdy zkuste tu rybu. Pokud se Vám rybina ekluje, tak ať to udělá někdo za Vás.
Jo, a moji kocouři občas na Dreamies též ulítavají... !

13.6.2015 09:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Ale na druhou stranu. Pokud krmím kvalitně masem a bezobilnými granulemi, tak občasné kokinko bych Dreamies neřešila. Dyt my lidi taky hrešíme a nejíme jen vše zdravé.

Tak mně spíš přijde zbytečný dávat 30 korun za pytlíček obilí...to už jí za tu cenu koupíte kvalitní sušené pamlsky, co jsou samé maso. :).

13.6.2015 11:59
joanne.s

XXX.XXX.34.239

Jak jsem psala výše, Dreamies už nekupuji. Ale když ho kocourek dostal darem, tak jsem mu to postupně dala.
jinak sama kupuji sušené masové pamlsky jak vy.

13.6.2015 12:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Jak jsem psala výše, Dreamies už nekupuji. Ale když ho kocourek dostal darem, tak jsem mu to postupně dala.
jinak sama kupuji sušené masové pamlsky jak vy.

Ale jo, když to člověk dostane, tak tím kočku nezabije. :) Ale cíleně bych to prostě osobně nekupovala a nekrmila.

13.6.2015 14:54

Sem tam něco pro kočky ochutnám a ty polštářky Dreamies jsou hodně hodně slané. O proti tomu polštářky Gim cat Nutri Pockest jsou sice také, ale když je srovnám s Dreamieskama tak podstatně méně.
Teď jsem měla možnost ochutnat granule Brit care Sanny (superpremium dlouhosrstá kočka) a ty jsou téměř neslané. Dostala jsem vzorek a dala ho našim chlupáčům. Ti udělali chlamst, chlamst a bylo po granulích :-D A to musím zdůraznit, že jeden z nich je velmi konzervativní v jídle (už jsem psala) a ledaco ne že nesní, ale ani neochutná.

13.6.2015 15:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Sem tam něco pro kočky ochutnám a ty polštářky Dreamies jsou hodně hodně slané. O proti tomu polštářky Gim cat Nutri Pockest jsou sice také, ale když je srovnám s Dreamieskama tak podstatně méně.
Teď jsem měla možnost ochutnat granule Brit care Sanny (superpremium dlouhosrstá kočka) a ty jsou téměř neslané. Dostala jsem vzorek a dala ho našim chlupáčům. Ti udělali chlamst, chlamst a bylo po granulích :-D A to musím zdůraznit, že jeden z nich je velmi konzervativní v jídle (už jsem psala) a ledaco ne že nesní, ale ani neochutná.

Tak to vysvětluje velký zájem mých kocourů o Dreamies. Já jsem takový ten člověk, co kupuje věci zásadně ve slevách. Takže za 30Kč bych Dreamies nekoupila, ale když jsem je viděla onehdá za 19Kč, tak jsem zhřešila - tedy za kocoury . Sušené maso - vyzkoušela jsem plno mňamek - nechtějí. Ještě jim jedou takové polštářky od Whiskas v krabičce ve tvaru kočičí hlavy. Vím, co je to za šunt, navíc zde cena otřesná - tuším u nás 35Kč!, takže to mají tak asi jednou za rok. Říkám si, že když takto zhřeší opravdu výjimečně, tak že se jim to na zdraví nepodepíše. A pak ještě se prodává Felix party - nebo tak nějak se to jmenuje. Velikostně balíček cca stejně velký jako Dreamies. Přepokládám, že kvalitou na tom nebude o moc lépe... !

13.6.2015 15:45

fikovnice napsal(a):
Tak to vysvětluje velký zájem mých kocourů o Dreamies. Já jsem takový ten člověk, co kupuje věci zásadně ve slevách. Takže za 30Kč bych Dreamies nekoupila, ale když jsem je viděla onehdá za 19Kč, tak jsem zhřešila - tedy za kocoury . Sušené maso - vyzkoušela jsem plno mňamek - nechtějí. Ještě jim jedou takové polštářky od Whiskas v krabičce ve tvaru kočičí hlavy. Vím, co je to za šunt, navíc zde cena otřesná - tuším u nás 35Kč!, takže to mají tak asi jednou za rok. Říkám si, že když takto zhřeší opravdu výjimečně, tak že se jim to na zdraví nepodepíše. A pak ještě se prodává Felix party - nebo tak nějak se to jmenuje. Velikostně balíček cca stejně velký jako Dreamies. Přepokládám, že kvalitou na tom nebude o moc lépe... !

Felix Party mix mám doma. Také "obdaruňg". Doporučená denní dávka je 40 ks na den! U nás dostanou tak 4 kousky. Předpokládám tedy, že z takového množství nebude žádný problém. Ale jak už bylo několikrát řečeno, ideální je pamlsek ze sušeného masa jako např.: Joy Calibra, Letś Bite!, Softleys, JKCAT, Cosma...

13.6.2015 17:05
miru.m

XXX.XXX.33.11

Tak já si opravdu nemyslim, že z toho, že mu koupim balíček Dreamies, kterej nám vydrží třeba i 4 měsíce tak bude nemocnej. Ono když vám ta kočka opravdu nežere nic a chcete jí sem tam dopřát tak máte radost i z toho, že žere slané obilí... Nedávám mu je ani každý den... dávám 3x 4x do týdne a to třeba po třech kouskách... Calibru mam doma taky, asi 3 druhy a nechce nic... stejně jako nechce všechno ostatní :D :).

13.6.2015 17:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

miru.m napsal(a):
Tak já si opravdu nemyslim, že z toho, že mu koupim balíček Dreamies, kterej nám vydrží třeba i 4 měsíce tak bude nemocnej. Ono když vám ta kočka opravdu nežere nic a chcete jí sem tam dopřát tak máte radost i z toho, že žere slané obilí... Nedávám mu je ani každý den... dávám 3x 4x do týdne a to třeba po třech kouskách... Calibru mam doma taky, asi 3 druhy a nechce nic... stejně jako nechce všechno ostatní :D :).

Souhlasím s Vámi! Také dávám nezdravé pamlsky (např. zrovna Dreamies), ale opravdu s rozumem, málo a málo často. Vždyť já miluju čokoládu, v životě mám celkem smůlu, tak si mám zakázat i ten požitek z čokolády, když mi přináší radost? Prostě všeho s mírou. A vzhledem k tomu, že moji kocouři jako základ mají syrové maso, tak pevně doufám, že občasné nezdravé pamlsky se jim na zdraví nepodepíšou...
Mimochodem, už jste tedy zkusili to syrové rybí maso? Je to opravdu kočka od kočky. Můj mladší kocour se syrové ryby ani nedotkne (teda kupuji levné filé), zatímco starší jakmile vezmu krabičku s filém do ruky, tak už má pohotovost nejvyššího stupně!

13.6.2015 17:29

miru.m napsal(a):

Tak hlavně, že je sytý a nic mu nechybí. Některé kočky se prostě spokojí s málem smajlík Názory odborníků stejně nejsou jednotné a všichni k tomu mají svůj důvod. Někteří doporučují pestrou stravu, jiní doporučují krmení nestřídat... Jeden místní veterinář dokonce doporučuje kočce občas dopřát i lidské jídlo... Je fakt, že některé kočky jsou citlivé na změny a jiné mají "kačení žaludek"... Takže pravdu mají nakonec všichni A teď "babo" raď!

13.6.2015 20:29
farmarsamouk

XXX.XXX.128.54

Osobně v tom nevidím problém.
Máme macíka cca 2 roky ( tušim, tohle by věděla žena) ale co si občas vezme je kapsička ( opravdu ale jen vybrané šarže, když to neni dobrý tak ohrnuje:D).
Každopádně ho krmíme maincoongranulema a nic jiného nejí ani nechce.. kupoval sem mu hovězí, nechtěl, tuňáka, nechtěl, prase, nechtěl, zkouším v průběhu těch dvou let a nic, včera sem mu koupil vepřovou nožičku.. nechce..

Kocour je statnej a krasavec. i když žere jen granule, jediný na co si potrpí je voda z kohoutku ( ta se mu musí zapínat 3x deně aby se napil jako by měl za půl hodiny umřít na dehidrataci:D)

nicméně prvního kocourka co sme měli ( to nebyl úplně maincoon- byl bez pp a ta ženská nás trochu ochcala, takže sme dostali polomrtvé začervené odrbané kotě..) nicméně nechtěl žrát a problém byl v tom, že byl mooc začervený a nemocný... takže mu žena musela vařit.. první co snědl byla tuším rýže se zeleninou a lososem, nebo tuňákem.. Ale nejvíce nám pomohl veterinář.

tak doufám, že Vám to trochu pomohlo:).

14.6.2015 10:13
miru.m

XXX.XXX.33.11

farmarsamouk napsal(a):
Osobně v tom nevidím problém.
Máme macíka cca 2 roky ( tušim, tohle by věděla žena) ale co si občas vezme je kapsička ( opravdu ale jen vybrané šarže, když to neni dobrý tak ohrnuje:D).
Každopádně ho krmíme maincoongranulema a nic jiného nejí ani nechce.. kupoval sem mu hovězí, nechtěl, tuňáka, nechtěl, prase, nechtěl, zkouším v průběhu těch dvou let a nic, včera sem mu koupil vepřovou nožičku.. nechce..

Kocour je statnej a krasavec. i když žere jen granule, jediný na co si potrpí je voda z kohoutku ( ta se mu musí zapínat 3x deně aby se napil jako by měl za půl hodiny umřít na dehidrataci:D)

nicméně prvního kocourka co sme měli ( to nebyl úplně maincoon- byl bez pp a ta ženská nás trochu ochcala, takže sme dostali polomrtvé začervené odrbané kotě..) nicméně nechtěl žrát a problém byl v tom, že byl mooc začervený a nemocný... takže mu žena musela vařit.. první co snědl byla tuším rýže se zeleninou a lososem, nebo tuňákem.. Ale nejvíce nám pomohl veterinář.

tak doufám, že Vám to trochu pomohlo:).

Tak s tou vodou mi mluvíte z duše. :D
Pokaždé co jsem v koupelně tak se mi sápe po nohou a ječí jak kdyby měl, jak vy říkáte, každou vteřinu zemřít na dehydrataci.

Přitom má pořád plnou misku s vodou, ale on je od mala na vodu jak divej, chovatelka říkala, že to má po svojí mámě.. u nás to je tak že když necháme na lince oběd, maso a u toho sklenky s vodou, tak kocour nám vypije pití... :D A furt se chodí cachtat..

14.6.2015 10:22

Miru.m: tchýně mainecoon taky rád vodu. A pije zásadně ze skleničky. A synův majňák bude mít brzy plovací blány, jak se rád rachtá ve vodě :-D.

14.6.2015 13:47
farmarsamouk

XXX.XXX.128.54

Pozor na ty skleničky, já ho zezačátku chtěl naučit, že může pít ze skleničky, ale problémy jsou hned dva
1. milion zničených skleniček
2. je mu pak jedno která je to sklenička, takže pije i z vašich
a může pít i slazené po něco špatného.

proto rači okřiknout když pije ze skleničky:).

14.6.2015 13:55

farmarsamouk napsal(a):
Pozor na ty skleničky, já ho zezačátku chtěl naučit, že může pít ze skleničky, ale problémy jsou hned dva

To dává logiku. S tchyní vycházím dobře, ale bohužel si nic nenechá vymluvit. At je to cokoliv :-/.

MaineCoonMiru

15.6.2015 13:42
MaineCoonMiru

XXX.XXX.33.19

farmarsamouk napsal(a):

Díky bohu, nic zatím nerozbil.. ale je pravda že pokaždý, co ho nemam pod dohledem všechny skleničky dávám mimo dosah, což je skoro nikde... :D.

15.6.2015 16:30
farmarsamouk

XXX.XXX.128.54

9/10 skleniček ikea doporučuje odnaučit:).

15.6.2015 17:09

farmarsamouk napsal(a):
9/10 skleniček ikea doporučuje odnaučit:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík