Renča1122

XXX.XXX.45.152
Máme rok starou kočičku, má teď čerstvá koťata. Chceme si jedno nechat a mít tedy kočky dvě. Váháme, zda kočičku nebo kocourka. V obou případech by šli na sterilizaci i kočka -matka půjde, další koťátka nechceme. Chceme aby se dobře snášeli, máme větší šanci s kočičkou nebo kocourkem ? Máme dům se zahradou, většinu času by byli venku. Poradíte ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Matka s dcerou se mohou dobře snášet, ale po čase i nemusí... Někdy může nastat problém, až když třeba "přijde" třetí kočka. Když jsem pročítala různé diskuze, tak spíše doporučovali ke kočce kocoura.
Je to sázka do loterie.
Mám příklad ze života. Kamarádka má dvě kočky, sedmiletou a šestiletou, jsou to matka s dcerou, obyč kočky domácí z vesnice. kočičí dcera dělá kočičí matce naschvály, hrozně na ni žárlí, syčí na ni, závidí jí žrádlo ač dostávají totéž, hrůza.
asi to chce mít při výběru parťáka štěstí. nebo investovat do obecně snášenlivého plemene.

Měli jsme obyčejné kočky domácí kočku a kocoura - jejího syna. Kočka byla po těch jedněch koťatech vykastrovaná - snášeli se velice dobře. Kocour byl nekastrovaný a když přišel dorvaný z toulek, trpělivě ho ošetřovala.
Nakonec odešel a už se nevrátil, ale to už mu bylo kolem 10 let. Teď jsme přinesli mladého kocourka ( ten už kastrovaný je ) a na toho syčí, sem tam po něm sekne.
Renča1122

XXX.XXX.45.152
Děkuji všem za reakce, jěště zvážíme a snad nebudeme mít na zahradě bitevní pole :) :).
Ono je to asi jedno. Já mám zkušenost, že máma kočka s dcerami vycházela dobře, jednalo se v průběhu let o víc koček, naopak, kocouři kočky šikanovali, včetně vlastní matky, poslední, kastrovanou, dokonce vyhnali. Měli jsme jejího syna (kastrovaný, tehdy tříletý) a dva nalezence (přišli k nám tak v pěti týdnech). Jak se začli orážet, tak kočku vyháněli a synek se přidával, až jednou nedošla .
HANELE77
napsal(a):
Dobrý den,
20 let jsem chovala britky.
Zájemcům jsem vždycky doporučovala kocourky (pokud nechtěli odchovávat koťata ).
Kocouři jsou oproti kočkám mnohem mazlivější, přátelštější a hezčí
Navíc kastrace je oproti kočkám "hračkou"
Snášet se budou v pohodě, obzvláště budou-li kastráti
Jak je zřejmé z příspěvku výše, v pohodě se snášet vždy nemusí.
Já mám zkušenost kastrovaná kočka a její dvě kastrované dcery, každá z jiného vrhu. S matkou obě úplně pohodový vztah, k sobě navzájem chladný, ale ne nepřátelství.
Bude to zvíře od zvířete, ja osobně bych spíše volil pohlaví stejné.
Měla (a mám) jak kastrované kočky, tak kocoury. Nemyslím, že snášenlivost by byla až tak na pohlaví, ale jak si kočky sednou...
Většinou kocouři (kastrovaní) kočce uhnou, dokonce o ni i pečují (moje zkušenost), ale dvě "baby" se ne vždy musí...
Ale jak říkám, kastráti se vždycky snášeli velmi dobře...šikanují se většinou kočky nekastrované...Za těch 20 let jsem těch koček a kocourů poznala fakt dost..nejen svých, ale i většinu svých odchovů a koček mých přátel...
Z hlediska kastrace a mazlivosti doporučuji kocoura. Kočka kastrací povahu moc nezmění, kocour je naopak mnohem mazlivější a pohodovější ( je hormony více ovlivňován, nežli kočka).
Ona stejně ta kočka po odstavu koťat nebude za chvíli řešit, zda je či není to její potomek. Za nějaký čas to prostě "splyne", proto by pak kočka neměla problém nechat se nakrýt vlastním synem...
Takže jestli se domníváte, že když to bude její dcera (nebo syn) a bude to jiné, není to pravda. Prostě pak už své děti bere jako každou jinou kočku, nebo kocoura.
joanne.s
napsal(a):
Je to sázka do loterie.
Mám příklad ze života. Kamarádka má dvě kočky, sedmiletou a šestiletou, jsou to matka s dcerou, obyč kočky domácí z vesnice. kočičí dcera dělá kočičí matce naschvály, hrozně na ni žárlí, syčí na ni, závidí jí žrádlo ač dostávají totéž, hrůza.
asi to chce mít při výběru parťáka štěstí. nebo investovat do obecně snášenlivého plemene.
Viz můj případ: mladší kocour nesnáší staršího - prakticky ze stejného důvodu - extrémně žárlí - nejen na jídlo, ale samozřejmě i na lásku. Včera jsem se mazlila se starším kocourem - měla jsem jej na sobě, když jsem ležela v posteli. Mladej, ač byl v jiném pokoji, to ihned zmerčil, přiběhl, lehl si zezadu za moji hlavu a položil mi přední packu na rameno, aby měl také kousek dotyku a kontaktu se mnou.
fikovnice
napsal(a):
Viz můj případ: mladší kocour nesnáší staršího - prakticky ze stejného důvodu - extrémně žárlí - nejen na jídlo, ale samozřejmě i na lásku. Včera jsem se mazlila se starším kocourem - měla jsem jej na sobě, když jsem ležela v posteli. Mladej, ač byl v jiném pokoji, to ihned zmerčil, přiběhl, lehl si zezadu za moji hlavu a položil mi přední packu na rameno, aby měl také kousek dotyku a kontaktu se mnou.
Jo a podotýkám, že s mladším se mazlím také a v součtu času určitě více než se starším. Přesto je mladší strašná žárlivka!
Mám teď v bytě tři kočky matku a odrostlá koťata(za týden 8 měsíců) kocoura a kočku, kocour je od kastrace jako trdlo a upnutý na jakýkoli kontakt, dřív jsem alespoň mohla zavřít dveře do koupelny teď by ty dveře zničil. Kočka matka kontakt moc nevyžaduje ale když už se pro něj rozhodně tak své děti urputně odhání protože v tu chvíli jsem jen její. Na druhou stranu koťata jsou na sobě vzájemně velmi uprnutá a to soužití ve dvou ji ohromně svědčí.
Neporadím vám ani jedno spíš jen nástin toho jak to funguje jinde.
Matka s oběma lehává společně na křesle jedí spolu z jedné misky, vzájemně se všichni tři umývají.
Dnes jsem našla kočku jak zkouší u matky zda nebylo mlíko což mě třeba překvapilo, do pátého měsíce ještě příležitostně kojení probíhalo ale aby je to napadlo v 8? každopádně dostala malá kočka od maminky přes tlamičku.
saty
napsal(a):
Mám teď v bytě tři kočky matku a odrostlá koťata(za týden 8 měsíců) kocoura a kočku, kocour je od kastrace jako trdlo a upnutý na jakýkoli kontakt, dřív jsem alespoň mohla zavřít dveře do koupelny teď by ty dveře zničil. Kočka matka kontakt moc nevyžaduje ale když už se pro něj rozhodně tak své děti urputně odhání protože v tu chvíli jsem jen její. Na druhou stranu koťata jsou na sobě vzájemně velmi uprnutá a to soužití ve dvou ji ohromně svědčí.
Neporadím vám ani jedno spíš jen nástin toho jak to funguje jinde.
Matka s oběma lehává společně na křesle jedí spolu z jedné misky, vzájemně se všichni tři umývají.
Dnes jsem našla kočku jak zkouší u matky zda nebylo mlíko což mě třeba překvapilo, do pátého měsíce ještě příležitostně kojení probíhalo ale aby je to napadlo v 8? každopádně dostala malá kočka od maminky přes tlamičku.
"...kocour je od kastrace jako trdlo a upnutý na jakýkoli kontakt, dřív jsem alespoň mohla zavřít dveře do koupelny teď by ty dveře zničil..."
Toto mě, "Saty", překvapuje! Já tak strašně moc doufala, že mladýho kastrace změní a NIC! Je pořád stejně žárlivý, stejně divoký, ale je pravda, že na mně také visí. Ale to už před kastrací. Já nemůžu zavřít dveře ani před jedním z kocourů - oba se IHNED začnou ke mně dobývat. V tomto jsou závisláci oba, anebo si myslí, že mám za dveřmi nějaké super jídlo nebo nevím...
fikovnice
napsal(a):
"...kocour je od kastrace jako trdlo a upnutý na jakýkoli kontakt, dřív jsem alespoň mohla zavřít dveře do koupelny teď by ty dveře zničil..."
Toto mě, "Saty", překvapuje! Já tak strašně moc doufala, že mladýho kastrace změní a NIC! Je pořád stejně žárlivý, stejně divoký, ale je pravda, že na mně také visí. Ale to už před kastrací. Já nemůžu zavřít dveře ani před jedním z kocourů - oba se IHNED začnou ke mně dobývat. V tomto jsou závisláci oba, anebo si myslí, že mám za dveřmi nějaké super jídlo nebo nevím...
Vyměním :-D ja už si občas říkám že ho zabiju, už tři krát jsem ho přivřela do ledničky, nemůžu si ani sednou na záchod aby se nedožadoval mi sedět na klíně, spí pod peřinou přitisknutý v ohybu kolene.
Otevřu skříň už v ní sedí, lehnu si beru deku on už pod ní leží, vytáhnu židli zpod stolu než dosednu už je na ní mě z něj odvezou do blázince.
saty
napsal(a):
Vyměním :-D ja už si občas říkám že ho zabiju, už tři krát jsem ho přivřela do ledničky, nemůžu si ani sednou na záchod aby se nedožadoval mi sedět na klíně, spí pod peřinou přitisknutý v ohybu kolene.
Otevřu skříň už v ní sedí, lehnu si beru deku on už pod ní leží, vytáhnu židli zpod stolu než dosednu už je na ní mě z něj odvezou do blázince.
To je fakt zajímavé. A takový tedy před kastrací nebyl?
saty
napsal(a):
To nebyl. Před kastrací byl víc ukecaný, vyváděl po nocích, jako mazel to byl od malička ale nebylo o sním tak strašné. Ono se řekne že je to krásné ale je to fakt strašlivé mít na sobě pořád pověšenou kočku.
Tak toto mi dělá můj mladší kocour. Ovšem on už před kastrací ! Právě jsem si už kolikrát říkala a i psala sem, že jednou jej buď zašlápnu nebo on zabije mě, jak o něj zakopnu a spadnu. Největší bomba bylo, jak na mě ležel velký kocour a tady ten vtěrka se pořád zezadu přilísával blíža blíž, jako by nenápadně , a pak mi položil "ruku" na rameno ! Aby náhodou nebyl o něco ošizen...
pak

XXX.XXX.6.50
Dobrý den, narodila se nám kotátka a maminku přejelo auto.. kotátka jsou 3, pipláme je, ale každé 2 hodi ny, nebo i po hodině je to záhul.. nemáte někdo kočičku, která by kotata přijmula.. děkuji za reakce..
Pokud byste v okolí nikoho s kojící kočkou nesehnala, koukněte sem na pár tipů.
http://www.kocky.ok.cz/clanky/jak-byt-mamou-ctrnactidennim-kotatum.
pak

XXX.XXX.6.50
Děkuji za reakci.. přeposílám kamarádce..

Zkuste založit nové vlákno, aby to bylo z nadpisu patrné (spěchá, akutní...) A ještě bude dobré upřesnit lokalitu, aby bylo jasné odkud by pomoc měla být Hodně zdaru!
Existuje Facebooková skupina: Sháním/nabízím kojící fenu/kočku
https://www.facebook.com/pages/Sh%C3%A1n%C3%ADmnab%C3%ADz%C3%ADm-koj%C3%ADc%C3%AD-fenuko%C4%8Dku/715004288547055?fref=ts.
joanne.s
napsal(a):
Hééj, ta prasnice je taky super nápad.
Pokud mléko spustí i fena, která nemá štěňata,
možná by tedy stálo za zkoušku dát kotě k dospělé kočce, i když nemá koťata, ne?
Muselo by se jednat o kočku s vysokým mateřským pudem- 99% koček koťata zfackuje a bude na ně prskat.
Buď najít kojnou kočku nebo prostě vydržet.

joanne.s
napsal(a):
Hééj, ta prasnice je taky super nápad.
Pokud mléko spustí i fena, která nemá štěňata,
možná by tedy stálo za zkoušku dát kotě k dospělé kočce, i když nemá koťata, ne?
Mlíko spustí fena, která má falešku. Pro odchov různé havěti super, ty feny jsou v hormonálním rozpoložení "mamina" a často pustí mlíko i na pískací hračky.
U koček to tak nefunguje.