kobylatko
napsal(a):
Máte vyzkoušeno?a jak obojek na kočce funguje?
Narovinu - já obojky u koček neuznávám. Měla jsem období, kdy jsem zkusila kocourům nasadit, a mladší dostal přímo amok - lítal po bytě jak zběsilý, bylo to fakt příšerné. Ihned jsem mu obojek sundala a ihned se zklidnil. Ale hlavně se bojím, že jakákoli pojistka proti oběšení může selhat, a ty případy už bohužel byly...
Z praxe v chovatelských potřebách... je levný a z tohoto důvodu taky prodávaný, proti klíšťatům prý zabírá tak na 50% o účinnosti na blechy raději nemluvit, ´
Jinak cena se podepisuje na kvalitě bezpečnostního provedení za mě pro venkovní tulačku ani náhodou a u domácí by ho vystěhoval ten zápach co se z toho šíří.
Já se obojku vyhýbala, jenže okolnosti mě donutili - pipeta kterou jsem koupila u veta nezabrala a chudák kočka měla každou chvíli klíšťata a dostat je z ní byl pokaždé boj - jí se to nelíbilo když byla násilně držena a my byli od ní poškrábani takže jsem riskla a koupila obojek... musím, že ten ji pomohl a je bez klíšťat a to jich mívala klidně i 6 na obličeji teď už ne... taky jsem se bála, aby někde se nezachytla a aby nehysterčila když ho bude mít na sobě ale naštěstí nic takového se nestalo a snad se i nestane... je to polodivoká kočka, toulala se okolo domku tak jsem ji začala krmit až u nás zůstala... za mnou chodí jak pejsek, na zavolání přiběhne ale furt je to divoška která je zvyklá se celé dny někde toulat... takže za sebe doporučuju vyzkoušet a uvidíte jestli obojek bude správná volba nebo ne...
saty
napsal(a):
Z praxe v chovatelských potřebách... je levný a z tohoto důvodu taky prodávaný, proti klíšťatům prý zabírá tak na 50% o účinnosti na blechy raději nemluvit, ´
Jinak cena se podepisuje na kvalitě bezpečnostního provedení za mě pro venkovní tulačku ani náhodou a u domácí by ho vystěhoval ten zápach co se z toho šíří.
Já si také myslím, že můj mladej řádil hlavně kvůli zápachu linoucímu se z toho obojku...a to to měl být obojek napuštěný látkou na zklidnění. Zápach, resp. intenzita tak silná, že to vadilo i mně, natož kočce!
kobylatko
napsal(a):
Však záleží i natom jak komu který vyhovuje proto je takový výběr né?Já od Beapharu loni koupila obojek psovi a jako měl neobvykou "vůni" ale že by mu vadila nebo mě to né.Já spíš slyšela hodně že Scalibor ve smradu vede.
Scalibor je enzymatický to je trošku jiná kategorie než práškový jako je beaphar
spíš se většina lidí shoduje že smradoch je kiltix.