Dobrý den, dovolím si vložit i sem, zdá se tu víc živo. Pokud je to proti pravidlům, tak prosím o upozornění, smažu.
Máme dva starší kocoury a jedno malé kotě. Kocouři jsou vesnická klasika, chodí domu i ven. Kotě je maličká peršanka a zatím je pouze doma, počítám, že časem bude chodit i ven, stejně jako naše předchozí peršanka.
Krátce po přinesení kotěte kocouři dostali plíseň. Myslím, že to s kotětem nijak nesouvisí, protože olezlých je většina koček ze vsi, přenašeč bude někde venku, možná liška či kuna.
Preventivně kocoury nepouštíme domu, ale spory už budou všude. Kotě je zatím zdravé. Veterinář kotě naočkoval Biofelem a dostali jsme očkování i pro kocoury + postižená místa potírat Imaverolem.
Dále jsem koupila Solfatan, ale tady je problém. Jak koupat, kolik nasypat do koupele prášku?
Ideální by bylo neoplachovat, jen je omočené v koupeli vypustit ven, aby oschli. Je to možné? Neotrávím je?
Děkuji.
joanne.s
napsal(a):
Já bych opláchla. Je jasné, že si to kočka olíže, stejně to na sobě nenechá jen tak.
Já bych je taky radši opláchla, ale bude to náročné. Prádelnu mám v rekonstrukci a v koupelně je s ohledem na malé a zatím neplesnivé kotě koupat nechci.
Navíc to bude boj na život i na smrt, myslím na náš život a smrt, naši kocouři umí být dost agresivní.
Měli jsme v úmyslu v lavoru rozmíchat roztok, využít moment překvapení a kocoura v mžiku vydrbat v lavoru a pak ho vypustit na dvůr, aby oschnul.
Veterinář zná naše kocoury a radši nám dal i vakcíny domu, manžel má naštěstí zkušenosti s prací se zvířaty, tak to není problém.
joanne.s
napsal(a):
Dejte vedle sebe dva lavory, jeden s roztokem, druhá čistá teplá voda.
To vám celý proces usnadní a urychlí, to je u koupání koček základ.
Než se kočka vzpamatuje, je umytá i opláchnutá.
Solfatan není nutné oplachovat, ani z koček. Řešila jsem koncem jara totéž s kočkou a koťaty, která se nám přistěhovala do stáje, olezlí byli všichni, v laborce potvrzena plíseň. V balení byl návod na to kolik toho použít, přepočítali jsme to od oka na množství vody v kbelíku. Fofrem tam kočku šoupli, pořádně namočili aby se roztok dostal opravdu až na pokožku a vypustili. Doškrabaní a dokousaní jsme byli i tak, ale hlavně, že čičouni už jsou ok. Měla jsem strach, že nám to přenesou na koně. Veterinář říkal, že když se to opláchne, je to jako by se to vůbec neaplikovalo. Přežili to všichni - teda málem kromě nás -, tak měl asi pravdu
fikovnice
napsal(a):
Něco jsem našla...
Ehm...tak jsem sice něco našla, ale vložit to nejde, tak koukněte na tyto stránky a tam si otevřete příbalový leták.
http://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/8595027900997/solfatan-prisada-do-koupeli-4x100g.
fawnalee
napsal(a):
Solfatan není nutné oplachovat, ani z koček. Řešila jsem koncem jara totéž s kočkou a koťaty, která se nám přistěhovala do stáje, olezlí byli všichni, v laborce potvrzena plíseň. V balení byl návod na to kolik toho použít, přepočítali jsme to od oka na množství vody v kbelíku. Fofrem tam kočku šoupli, pořádně namočili aby se roztok dostal opravdu až na pokožku a vypustili. Doškrabaní a dokousaní jsme byli i tak, ale hlavně, že čičouni už jsou ok. Měla jsem strach, že nám to přenesou na koně. Veterinář říkal, že když se to opláchne, je to jako by se to vůbec neaplikovalo. Přežili to všichni - teda málem kromě nás -, tak měl asi pravdu
Děkuji moc, zítra jdeme na akci.
Já bych tolik neplašila, ale máme malé děti a chodí k nám na návštěvu malé děti a kocouři jsou hodně kontaktní, nerada bych aby někdo další zplesnivěl. Na kocoury teď nechceme moc sahat, tak se o to víc lísají a já o to víc trnu. Už aby to bylo za náma.
fikovnice
napsal(a):
Ehm...tak jsem sice něco našla, ale vložit to nejde, tak koukněte na tyto stránky a tam si otevřete příbalový leták.
http://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/8595027900997/solfatan-prisada-do-koupeli-4x100g.
A dočetla jste se něco o tom, že není třeba z koček oplachovat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

joanne.s
napsal(a):
A dočetla jste se něco o tom, že není třeba z koček oplachovat?
Není potřeba oplachovat. Dokonce se dá použít i na sucho a prášek vetřít do srsti.