Zdravím, nedávno jsem koupila koťatům na vyzkoušení granule Calibra cat kitten. Po otevření mne přivítal nevábný smrad koňského hnoje. Je to u těchto granulí normální? Měl jste je někdo? Přiznám se, že nemám odvahu to kočkám dát - i když zájem o ně evidentně projevují (jak při čichové tak chuťové zkoušce pár granulek).
Jako pamlsek jsem k tomu dostala ještě Calibra Cat Joy duck cubes, které podle recenzí maji mít ideální velikost kostiček a mají být měkké - no já asi dostala nějaký jiný balení. Kostičky jsou obrovské a hrozně tvrdé, kocour se mi málem udávil v nestřeženém okamžiku když kostičku ukradnul než jsem ji stačila rozkrájet.
Ještě uvidíme jaký budou kapsičky. Za mě teda ale bohužel zatím tahle značka nic moc, přitom je všude hodně pozitivních recenzí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím jak kotěcí, ale někdy loni jsem měla k dispozici vzorek adult. Kocourům nechutnaly (a to jeden zblajzne ledacos) a byly hodně tvrdé.
Adult obsahují jen 13% tuku. Pro aktivní kočky mi to přijde málo. A kukuřici (ideální granule jsou bez obilovin jen s rýží nebo bramborami).

MaBa: bezobilné krmivo je bezobilné
MaBa
napsal(a):
Zdravím, nedávno jsem koupila koťatům na vyzkoušení granule Calibra cat kitten. Po otevření mne přivítal nevábný smrad koňského hnoje. Je to u těchto granulí normální? Měl jste je někdo? Přiznám se, že nemám odvahu to kočkám dát - i když zájem o ně evidentně projevují (jak při čichové tak chuťové zkoušce pár granulek).
Jako pamlsek jsem k tomu dostala ještě Calibra Cat Joy duck cubes, které podle recenzí maji mít ideální velikost kostiček a mají být měkké - no já asi dostala nějaký jiný balení. Kostičky jsou obrovské a hrozně tvrdé, kocour se mi málem udávil v nestřeženém okamžiku když kostičku ukradnul než jsem ji stačila rozkrájet.
Ještě uvidíme jaký budou kapsičky. Za mě teda ale bohužel zatím tahle značka nic moc, přitom je všude hodně pozitivních recenzí.
Dostali jsme Calibra adult granule jako vzorek. Nekupovala bych je, je tam kukuřice a taky smrděly. Naše kočinda s kocourkem to stejně ani nechtěli. A k tomu pamlsku, no určitě jste nedostala divné balení. Zkoušeli jsme taky ty kostky a jak říkáte, jsou hodně tvrdý. A je to asi jediný pamlsek, který ani jeden z nich nechtěli. Mnohem víc chutnal Calibra Joy Cat Fish Stripes. Ale jinak kupujeme Perrito Chicken&Seafood jerky. Akorát je dražší než Calibra. A kapsičku jsme měli taky jako vzorek a taky nám strašně smrděla a taky jí ani nechtěli. Ani jsem se jim nedivila.
Granule Calibra cat kitten
Složení: kuřecí maso, rýže, kukuřice, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly, zdroji vitamínu E), lososový olej, hydrolyzovaný kuřecí protein, přírodní chuť, sušená jablka, pivovarské kvasnice, extrakt z juky (80 mg/kg), minerální látky, mannanoligosacharidy (150 mg/kg), fruktooligosacharidy (100 mg/kg).
u tohoto druhu Calibry jsem našla, že má tuku 18 procent.
nejvíc mě pobavilo toto:
Rýže jako kvalitní zdroj sacharidů zároveň dodává rostoucímu organismu dlouhodobou energii.
tak tomu říkám řádná reklamní masáž, ani fakt že jde o krmivo pro masožravce je nezastavil...
joanne.s
napsal(a):
Granule Calibra cat kitten
Složení: kuřecí maso, rýže, kukuřice, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly, zdroji vitamínu E), lososový olej, hydrolyzovaný kuřecí protein, přírodní chuť, sušená jablka, pivovarské kvasnice, extrakt z juky (80 mg/kg), minerální látky, mannanoligosacharidy (150 mg/kg), fruktooligosacharidy (100 mg/kg).
u tohoto druhu Calibry jsem našla, že má tuku 18 procent.
nejvíc mě pobavilo toto:
Rýže jako kvalitní zdroj sacharidů zároveň dodává rostoucímu organismu dlouhodobou energii.
tak tomu říkám řádná reklamní masáž, ani fakt že jde o krmivo pro masožravce je nezastavil...
Jo a já mám navíc po rýži vždy hrozně brzy hlad!
Tak jakápak "dlouhodobá energie?"
Jelikož mi to nedalo kontaktovala jsem výrobce granulí, že se mi nějak nezdají. Vyžádali si vzorek na kontrolu a poslali mi nové balení + dárek. a ty nové granulky hned po otevření už nesmrdí a kočičky je papkají. Takže s nimi asi opravdu něco bylo v nepořádku. Čekám teď jestli mi pošlou výsledky těch testů. Uvidíme. Každopádně přístup a vstřícnost výrobce hodnotím na výbornou. Přesto, že evidentně nejspíš někdo došlo k chybě při skladování v konkrétním obchodě než na výrobní lince tak byli moc vstřícní a ani jsem nečekala, že by mi zaslali nové balení. To jsem byla opravdu mile překvapena.

Skvělé Já před časem psala na Brit prosbu, jaké používají konzervanty při výrobě granulí. Na obale jsem to nenašla. Neozvali se :-/.
Já jsem se zase ptala - myslím, že zrovna na Hill´s o jakého se jedná tuňáka v těch granulích pro koťata. jak se loví, kde se loví, jaký druh konkrétně... nerada bych podporovala ilegální lov ohrožených druhů...taky jsem nedostala nikdy odpověď.
Tady u Calibry opravdu hrozně fajn a rychlá reakce, já po nich ani nic nechtěla, jen jsem měla dotaz jestli je tento zápach normální :).

A ještě k té komunikaci s výrobci krmiv. Dotazovala jsem se na Applaws. Zajímala mě trvanlivost granulí. Tam mi odpověděli do dvou dnů, viz níže:
"Doba trvanlivosti u zavřeného, správně skladovaného a neporušeného balení je dva roky.
- Balení nesmí být vystaveno slunci a má být uchováváno v chladu a suchu.
- Pokud je balení otevřeno, je granule třeba zkrmit během šesti měsíců.
- Při dlouhodobějším zkrmování balení doporučujeme z velkého balení odebrat „mezi-zásobu“ do dózy či zásobníku na granule, odkud budete pravidelně krmit.
- Velké balení hermeticky uzavřete zipem, který je na balení, uložte do chladu a otevírejte jen když budete doplňovat zásobník.
- Vzhledem k tomu, že je do granulí Applaws zapracováno čerstvé maso, je pro trvanlivost granulí lepší otevírat velké balení méně často. ".
napsal(a):
A ještě k té komunikaci s výrobci krmiv. Dotazovala jsem se na Applaws. Zajímala mě trvanlivost granulí. Tam mi odpověděli do dvou dnů, viz níže:
"Doba trvanlivosti u zavřeného, správně skladovaného a neporušeného balení je dva roky.
- Balení nesmí být vystaveno slunci a má být uchováváno v chladu a suchu.
- Pokud je balení otevřeno, je granule třeba zkrmit během šesti měsíců.
- Při dlouhodobějším zkrmování balení doporučujeme z velkého balení odebrat „mezi-zásobu“ do dózy či zásobníku na granule, odkud budete pravidelně krmit.
- Velké balení hermeticky uzavřete zipem, který je na balení, uložte do chladu a otevírejte jen když budete doplňovat zásobník.
- Vzhledem k tomu, že je do granulí Applaws zapracováno čerstvé maso, je pro trvanlivost granulí lepší otevírat velké balení méně často. ".
Dobrý večer "Blazice", shodou okolností jsem dnes zrovna ze ZOOHITU objednala 2kg balení Applaws - tak jsem zvědavá, co na to kocouři... Jen bylo celkem komické, že jsem objednávala telefonicky a jejich operátor vyslovoval název "Aplaus" .
catlady

XXX.XXX.163.56
fikovnice
napsal(a):
Dobrý večer "Blazice", shodou okolností jsem dnes zrovna ze ZOOHITU objednala 2kg balení Applaws - tak jsem zvědavá, co na to kocouři... Jen bylo celkem komické, že jsem objednávala telefonicky a jejich operátor vyslovoval název "Aplaus" .
"fikovnice" a jak by to měl vyslovovat? Pokud se nepletu, Applaws se vyslovuje Aplaus.
Jinak granule Applaws kupuji uz delší dobu, jsou velice kvalitní a "zvěři" chutnají všechny druhy :D