Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2015 10:59
belgicanda

XXX.XXX.52.22

Včera jsme u baráku našli kotě, hrálo si u nás se sousedovic kočkou a snažila se jí přisát na cecíky takže je asi ještě kojená ale mámu nikde nemá. Myslíme si že ji tu někdo vyhodil, tak malá se zatoulat nemohla. Co ji máme dát najíst? Nikdy jsme kočky neměli a sousedi je krmí rohlíkem s mlékem. Nakrájela jsem jí kuřecí maso na malé kousky ale nechci ji nějak ublížit. Máme jí vzít k veterináři? Proti něčemu očkovat?

11.8.2015 11:19
belgicanda

XXX.XXX.52.22

Můžu ji dát konzervu MAX pro psa? A můžete doporučit nějaké dobré granule s vysokým podílem masa?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2015 11:20

To je nádherná "želvička". Jste laskavá. Rapotacka11 ví, takže ta Vám nic špatného neporadí Hodně zdaru!
Psí konzervu jen v nouzi nejvyšší. Neobsahuje taurin a to je pro kočku špatně. Raději to maso syrové, vařené. Granule pro koťata nejsou špatné třeba Brit care, to je taková zlatá střední cesta. Hodně záleží, kolik jste do nich ochotni investovat. Výborné jsou Orijen, TOTW, Applaws. Klidně je můžete i trochu namočit.

11.8.2015 11:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Konzerva pro psa ji nezabije. V NOUZI lze použít.
Granulky pro koťata můžete zkusit, ale nedávala bych jen granule.
Zkoušejte na drobounko nakrájené maso - veškeré, stačí trochu - tak polévkovou lžíci, ať má pestrou, bohatou stravu

http://search.seznam.cz/?q=chov+ko%C4%8Dek+pro+za%C4%8D%C3%A1te%C4%8Dn%C3%ADky&sourceid=szn-HP&sgId=RMCZuJPY4iurRZEghVu8hhwokSzfzGqjkiz7YGqbzq%3D%3D&oq=chov+ko%C4%8Dek&aq=2&thru=sug&su=c.

http://www.miciny.cz/clanky/pece-a-zdravi-kocek-46/proc-maso-ano-a-paralen-ne-jak-funguje-kocici-traveni-14027/.

Je třeba zkoušet.
Každému zvířeti vyhovuje něco jiného.

11.8.2015 11:33
belgicanda

XXX.XXX.52.22

rapotacka11 napsal(a):
Konzerva pro psa ji nezabije. V NOUZI lze použít.
Granulky pro koťata můžete zkusit, ale nedávala bych jen granule.
Zkoušejte na drobounko nakrájené maso - veškeré, stačí trochu - tak polévkovou lžíci, ať má pestrou, bohatou stravu

http://search.seznam.cz/?q=chov+ko%C4%8Dek+pro+za%C4%8D%C3%A1te%C4%8Dn%C3%ADky&sourceid=szn-HP&sgId=RMCZuJPY4iurRZEghVu8hhwokSzfzGqjkiz7YGqbzq%3D%3D&oq=chov+ko%C4%8Dek&aq=2&thru=sug&su=c.

http://www.miciny.cz/clanky/pece-a-zdravi-kocek-46/proc-maso-ano-a-paralen-ne-jak-funguje-kocici-traveni-14027/.

Je třeba zkoušet.
Každému zvířeti vyhovuje něco jiného.

Díky za radu, včera večer jsem ji nakrájela maso ale měla problém ho sníst i když bylo na malinké kousíčky, nemá skoro žádné zuby a pořád hledá na kočce cecíky a snaží se sát. Na internetu jsem našla že od matky můžou jít nejdříve v 84 dnech což určitě nemá, nemůže jí to nějak ublížit? A čím ji mám odčervit? Psovi dávám tablety ale ty jsou od 5kg a kočka má 490g když jsem ji zvážila.

11.8.2015 11:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

My jsme takto malého nalezence odchovali na sunaru.
Dalšího na kondenzovaném neslazeném Tatra mléku.
Respektive na krupicové kaši. Tatru jsme TROCHU naředili horkou vodou,
a do toho lžičku instantní krupičky. Kočky to milují dodnes.
To mléko ne vodové, spíš smetanové.

Maso třeba namlít nebo povařit...zkoušet.

U veta odčerví pastou a poradí jak dál.

11.8.2015 12:10
belgicanda

XXX.XXX.52.22

rapotacka11 napsal(a):
My jsme takto malého nalezence odchovali na sunaru.
Dalšího na kondenzovaném neslazeném Tatra mléku.
Respektive na krupicové kaši. Tatru jsme TROCHU naředili horkou vodou,
a do toho lžičku instantní krupičky. Kočky to milují dodnes.
To mléko ne vodové, spíš smetanové.

Maso třeba namlít nebo povařit...zkoušet.

U veta odčerví pastou a poradí jak dál.

Tu tatru s krupicí zkusím. A můžu jakékoliv maso? Nebo ze začátku jen kuřecí? Abych mu nezpůsobila zažívací potíže?

11.8.2015 12:13
saty

XXX.XXX.10.1

belgicanda napsal(a):
Tu tatru s krupicí zkusím. A můžu jakékoliv maso? Nebo ze začátku jen kuřecí? Abych mu nezpůsobila zažívací potíže?

Jakékoli, hovězí a hlavńě vepřové je tučnejší, mě se u kotat skvěle osvedčili kuřecí srdíčka ze začátku jsem jim dělala kaši, hodit do mixéru kousek masa, kousek kůže, drobnou chrupavku a podobně. + vodu pro mrnousky spíš vodovější později hutnější potom přechod na klasické mleté na malé kousky masa až větší... skok o třídu výš vždy v řádu 3-4 dnů.

11.8.2015 12:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Maso veškeré.
Kuřecí je jemné- vhodné ALE, měla bych trochu
obavy v tomhle teple... (salmonela) nevím.
Tu krupicovou kašičku řiďounkou, ale ne vodovou.

Voda samozřejmě stále k dispozici.

11.8.2015 12:40
belgicanda

XXX.XXX.52.22

rapotacka11 napsal(a):
Maso veškeré.
Kuřecí je jemné- vhodné ALE, měla bych trochu
obavy v tomhle teple... (salmonela) nevím.
Tu krupicovou kašičku řiďounkou, ale ne vodovou.

Voda samozřejmě stále k dispozici.

Mám doma hodně druhů masa v mražáku, pes barfuje takže bych mu vždycky trochu ukradla. Myslíte že by mohlo být i tak riziko salmonely? Doma máme chladno.

11.8.2015 12:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Snad ne.
Po nakrmení hned uklidit...

11.8.2015 14:17
fikovnice

XXX.XXX.240.1

belgicanda napsal(a):
Díky za radu, včera večer jsem ji nakrájela maso ale měla problém ho sníst i když bylo na malinké kousíčky, nemá skoro žádné zuby a pořád hledá na kočce cecíky a snaží se sát. Na internetu jsem našla že od matky můžou jít nejdříve v 84 dnech což určitě nemá, nemůže jí to nějak ublížit? A čím ji mám odčervit? Psovi dávám tablety ale ty jsou od 5kg a kočka má 490g když jsem ji zvážila.

Maso se doporučuje syrové, např. hovězí naškrábat a rozmíchat třeba se žloutkem. Kotě musíte zkusit naučit jíst - třeba tady tu masovou směs mu máznout do tlamky, zkrátka ze začátku mu pomáhat než se chytne.
Je krásná! A vy jestli si ji necháte, tak jste úžasní!

11.8.2015 14:20
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Dále mléčné výrobky typu tvaroh (tučný), bílý jogurt, zákys. S mlékem uvidíte - některé kočky snáší, ale většina po nich průjmuje. Doporučována bývá také TATRA mléko, myslím Vám ji už ale někdo radil.

11.8.2015 18:22
belgicanda

XXX.XXX.52.22

Tak děkuji všem za rady. Kočičku si určitě necháme, koupila jsem mleté maso a krásně papá plus tatra mléko s krupičkou. Kočičku si určitě necháme ale zjistili jsme že špatně dýchá (proto ji někdo vyhodil) často kucká a sípe. Má asi nějakou vrozenou vadu. A kdyby vás náhodou napadlo nějaké jméno pro kočičku tak sem s ním.

11.8.2015 18:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Odčervit... třeba se zlepší...

11.8.2015 18:49
belgicanda

XXX.XXX.52.22

rapotacka11 napsal(a):

Už jsme dostali pastu u veta a má i ušní svrab tak mažeme a čistíme.

11.8.2015 19:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

belgicanda napsal(a):
Tak děkuji všem za rady. Kočičku si určitě necháme, koupila jsem mleté maso a krásně papá plus tatra mléko s krupičkou. Kočičku si určitě necháme ale zjistili jsme že špatně dýchá (proto ji někdo vyhodil) často kucká a sípe. Má asi nějakou vrozenou vadu. A kdyby vás náhodou napadlo nějaké jméno pro kočičku tak sem s ním.

Pokud nemá prořízlé zuby, tak nemá čím pořádně maso zpracovat, takže ze začátku fakt to mleté masíko či masové kaše.

A není to náhodou kotěcí rýma? Co vám na to kuckání řekl doktor? Jinak na svrab ideál spot on - jmenuje se to Stronghold. Dá se kapka na kohoutek, kotě se tím i odčerveí, odbleší a zbaví svrabu. Pokud má hodně špinavá ouška, tak to chce kapky do uší - kápnout, promnout a co vyleze ven, to setřít tamponem. Nijak do ouška hlouběji nelézt, bolelo by ji to.

11.8.2015 20:16
ralfa

XXX.XXX.196.175

Pozor na ten Stronghold! pokud by mela tasemnici, nebo skrkavku myslim, coz je celkem dost mozne, byla by z toho velka paseka, u tak maleho kotete ji totiz stronghold zabije, ale kocka ji nevylouci trusem, tasemnice vylucuje pro kocku jed, nevim co presne, ale muze ji to zabit. Mluvim z vlastnich zkusenosti, krisili mi potom kote tri dny na kapackach atd u veterinare a bylo to o fous...takze nedoporucuji u tak male kocicky! Z niceho nic zustala uplne apaticka a bylo zle, nebyt okamzite pomoci u veterinare, bylo by zle.

11.8.2015 20:57
belgicanda

XXX.XXX.52.22

lavacca napsal(a):
Pokud nemá prořízlé zuby, tak nemá čím pořádně maso zpracovat, takže ze začátku fakt to mleté masíko či masové kaše.

A není to náhodou kotěcí rýma? Co vám na to kuckání řekl doktor? Jinak na svrab ideál spot on - jmenuje se to Stronghold. Dá se kapka na kohoutek, kotě se tím i odčerveí, odbleší a zbaví svrabu. Pokud má hodně špinavá ouška, tak to chce kapky do uší - kápnout, promnout a co vyleze ven, to setřít tamponem. Nijak do ouška hlouběji nelézt, bolelo by ji to.

Vet řekl že je možné že má nedovyvinuté plíce ale že až se odčerví a zbaví se svrabu tak se uvidí.

11.8.2015 22:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

belgicanda napsal(a):
Vet řekl že je možné že má nedovyvinuté plíce ale že až se odčerví a zbaví se svrabu tak se uvidí.

Aha, ok a okolí nosánku má čisté?

Ono jde hlavně o to, že pokud by to byla ta rýma, tak je potřeba dát ATB a to z jednoho prostého důvodu - kočka s dýchacími problémy nechce moc jíst a chřadne. Pokud má okolí nosánku čisté, jinak je aktivní, atd. tak je opravdu případně můžný nějaký vrozený problém či taky je otázka, zda nemohla něco vdechnout, co by ji dráždilo v průdušnici, apod.. a tím, že to tam sedí, hůře se jí dýchá..kdoví no.

12.8.2015 00:24
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):

Ano, také se přikláním k tomu, že kotě může být začervené. Část vývojového cyklu škrkavek probíhá právě v plicích. Takže určitě odčervit.

12.8.2015 00:28
fikovnice

XXX.XXX.240.1

belgicanda napsal(a):

S tím jménem...je to kočka či kocour? Asi kočička, že? Já měla pro svého kocoura vybrané jméno Čiko. Pak jsem mu dala jméno jiné. Ale kdybych si znovu pořizovala kotě, tak bych jej asi Čiko pojmenovala. Písněte pohlaví a pak třeba tady padnou nějaké návrhy jmen .

12.8.2015 00:29
fikovnice

XXX.XXX.240.1

belgicanda napsal(a):

A děkuji za to, že další bezprizorní číča najde domov u hodných lidí!

12.8.2015 05:49

fikovnice napsal(a):
S tím jménem...je to kočka či kocour? Asi kočička, že? Já měla pro svého kocoura vybrané jméno Čiko. Pak jsem mu dala jméno jiné. Ale kdybych si znovu pořizovala kotě, tak bych jej asi Čiko pojmenovala. Písněte pohlaví a pak třeba tady padnou nějaké návrhy jmen .

My měli Čika jednoho přivandrovalečka. Přišel kost a kůže, ale krásně jedl, takže z něho byl zanedlouho krásný velký kocour smajlík

12.8.2015 06:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Mimi, Lucinka, Barunka, Kačenka, Amálka, Sisi...

12.8.2015 06:57

Loni jsme našli jedno koťátko, ale hned jsme mu našli domov. Pracovně jsme mu říkali Halina smajlíkHttp://www.miciny.cz/kocky/kalendar-kocicich-jmen/

12.8.2015 10:05
belgicanda

XXX.XXX.52.22

lavacca napsal(a):
Aha, ok a okolí nosánku má čisté?

Ono jde hlavně o to, že pokud by to byla ta rýma, tak je potřeba dát ATB a to z jednoho prostého důvodu - kočka s dýchacími problémy nechce moc jíst a chřadne. Pokud má okolí nosánku čisté, jinak je aktivní, atd. tak je opravdu případně můžný nějaký vrozený problém či taky je otázka, zda nemohla něco vdechnout, co by ji dráždilo v průdušnici, apod.. a tím, že to tam sedí, hůře se jí dýchá..kdoví no.

Okolí nosánku má čisté, uši má totálně černé a jelikož je dlouhosrstá tak se to špatně čistí a ještě tak malinké ouška a hrozně ji to svědí.

12.8.2015 10:07
belgicanda

XXX.XXX.52.22

fikovnice napsal(a):

Kočička :).

12.8.2015 15:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

belgicanda napsal(a):
Okolí nosánku má čisté, uši má totálně černé a jelikož je dlouhosrstá tak se to špatně čistí a ještě tak malinké ouška a hrozně ji to svědí.

Tak to pak asi fakt bude spíš začervením nebo vrozená vada no..uvidíte.

To věřím, ušní svrab je u venkovních koček docela běžný a je to na delší dobu. A máte teda nějaké kapky, co tam kapete?

12.8.2015 20:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):

Fikovnice, je to určitě kočka. Jedině kočka má totiž želvovinovou barvu. Občas se sice příroda splete, ale to by měli opravdovou raritu, počítám jednu z několika tisíc (možná spíš deseti tisíc) želvovinových koček, a to nepředpokládám. Jednou - kdysi - tady byla uveřejněná fotka želvovinového kocourka, tu jsem si uschovala v PC jako raritu. Říká se, že želvovinový kocour je neplodný, ale jestli je to někde dokázané, to nevím. A jinak souhlasím, že belgicandě patří dík, že se kotěte ujala.

12.8.2015 22:00
belgicanda

XXX.XXX.52.22

lavacca napsal(a):
Tak to pak asi fakt bude spíš začervením nebo vrozená vada no..uvidíte.

To věřím, ušní svrab je u venkovních koček docela běžný a je to na delší dobu. A máte teda nějaké kapky, co tam kapete?

Dostali jsme Otofin a máme kapat co druhý den a čistit. Jinak dostala nějakou injekci která je i na odčervení a aby ji to zbavilo svrabu a za 10 dní máme přijít na kontrolu.550, - jen to hvízdlo. Veterinář mi i ukázal ty potvory pod mikroskopem a byl to hnus, sám říkal že tak extrémně zasvrabenou kočku neviděl. A řekl mi že musím všechno vyvařit a umýt což bude horší protože spala v posteli atd. tak peru peřiny, povlečení atd.. Doufám že to od ní nechytne pes.

12.8.2015 23:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

belgicanda napsal(a):
Dostali jsme Otofin a máme kapat co druhý den a čistit. Jinak dostala nějakou injekci která je i na odčervení a aby ji to zbavilo svrabu a za 10 dní máme přijít na kontrolu.550, - jen to hvízdlo. Veterinář mi i ukázal ty potvory pod mikroskopem a byl to hnus, sám říkal že tak extrémně zasvrabenou kočku neviděl. A řekl mi že musím všechno vyvařit a umýt což bude horší protože spala v posteli atd. tak peru peřiny, povlečení atd.. Doufám že to od ní nechytne pes.

Jasný, tak to pak jo. Jestli vás to potěší, tak máte ještě cenově přijatelného veta. Vím z okolí, že někde je to pomalu jen za pozdrav 500, - jen to lupne...

Ano, ideálně vše vyprat, vysát, vytřít, atd. Na přenos na psa pozor, ideálně bych je držela prozatím od sebe.

13.8.2015 06:32
belgicanda

XXX.XXX.52.22

lavacca napsal(a):
Jasný, tak to pak jo. Jestli vás to potěší, tak máte ještě cenově přijatelného veta. Vím z okolí, že někde je to pomalu jen za pozdrav 500, - jen to lupne...

Ano, ideálně vše vyprat, vysát, vytřít, atd. Na přenos na psa pozor, ideálně bych je držela prozatím od sebe.

Tak mám i takového veta ale k tomu chodíme jen s vážnějšími věcmi. Tak já už jsem všechno vyprala, vysála i vytřela ale i tak ještě budu muset dlouho prát než se toho svrabu zbavíme. Pes spí s kočkou v jedné místnosti takže je to těžké ale snad nic nechytne, nemazlí se spolu.

13.8.2015 06:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Ale, nebojte se .

13.8.2015 06:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

belgicanda napsal(a):

Řeším teď podobný problém. Sháněla jsem kotě určité barvy a našla na inzerát. Jela jsem pro ně 150 km a když jsem tu chudinku viděla, měla jsem vztek. Kotě má sotva 7 týdnů, má blechy, červi, ušní svrab a matnou zježenou srst. Matku mě (asi pro jistotu) neukázali - prý tam není, kotě mě předali skoro mezi dveřma a na cestu mu dali kapsičku Whiskas. Prý už je poslední, všichni sourozenci už jsou z domu. Ani jsem se už na nic neptala. Kotě jsem si vzala, bylo mě ho líto. Teď jsem se zachovala přesně jako lidi, kteří si jdou pro štěně do množírny a kterým tady stále radím NEBRAT! Fakt je ten, že kotě bylo zadarmo, je to taková "obecní směska". Takže kotě putovalo doma hned na samotku (nestojím si o to léčit svých dalších 5 koček). Dostalo prášek na odčervení, jela jsem k našemu veterináři, chtěla jsem Stronghold (hlavně na ten svrab, před časem jsme s ním úspěšně vyléčili lišku z prašiviny), ale ten prý on už nemá a používá teď Advocate. Tak kotě dostalo Advocate (220 Kč) a teď čekám, co to udělá. Předpokládám, že se zbaví všech cizopasníků a bude v pořádku. Krmím syrovým kuřecím a hovězím masem nakrájeným na malinké kousíčky, smetanou, tvarohem, stále má k dispozici granule pro koťata a vodu. Mám to kotě 5 dní a zdá se mě, že začalo přibírat. Takoví lidi, co dokáží množit zvířata aniž by jim dali tu základní péči, tak to bych věšela do průvanu. Bohužel v chovu koček jich je hodně, mnoho lidí vůbec netuší, že se musí odčervovat a odblešovat i staré kočky, natož koťata. A o kvalitě žrádla nemluvě - vždyť kočce stačí kousek rohlíku v mléce.

13.8.2015 07:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Kotě jsem si vzala, bylo mě ho líto. Teď jsem se zachovala přesně jako lidi, kteří si jdou pro štěně do množírny a kterým tady stále radím NEBRAT! Fakt je ten, že kotě bylo zadarmo, je to taková "obecní směska".

Každý holt nemá hroší kůži....

13.8.2015 07:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Koňadra: já vidím jasný rozdíl. nepodpořila jste množírnu finančně nijak, ani korunu. jen jste zachránila zvířátko v nouzi. já dávám palec nahoru a tleskámsmajlík

13.8.2015 09:12
koňadra

XXX.XXX.138.226

joanne.s napsal(a):
Koňadra: já vidím jasný rozdíl. nepodpořila jste množírnu finančně nijak, ani korunu. jen jste zachránila zvířátko v nouzi. já dávám palec nahoru a tleskámsmajlík

Upřímně: brala jsem si koťata už několikrát, mám obyčejné kočky na myši, takže většinou to bylo na inzerát z rubriky "zdarma". Nicméně, když jsem viděla, že koťata jsou pěkná, zdravá, tak jsem těm lidem vždycky nějakou korunu nechala, i když nic nechtěli, ale jsem soudná a vím, že aby koťata vypadala dobře, tak to taky něco stojí. Ale téhle "chovatelce" jsem nenechala nic, jednak si nic nezasloužila, protože do kotěte (kromě špatné stravy) nic nedala a druhak já sama mám (a možná budu mít) výdaje, abych to kotě dostala do pořádku. A kromě toho netřeba, aby si takoví lidé zvykali, že na koťatech se dá i "vydělat" (pro někoho je třeba i 300 korun výdělek). Sama "chovatelka" řekla, že matku nechají vykastrovat, že se koťata nevyplatí, tak jsem si v duchu pomyslela "chvála bohu!". A snad to bude pravda, protože i kastrace stojí peníze - zvlášť u kočky.

13.8.2015 09:29

Koňadra: souhlasím s joanne.s. Množírna = zpeněžení.
Udělala jste dobrý skutek smajlík A že jste z osobního rozhodnutí něco za pěkné kotě dala, to je jiná věc...

13.8.2015 11:43
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
Ano, také se přikláním k tomu, že kotě může být začervené. Část vývojového cyklu škrkavek probíhá právě v plicích. Takže určitě odčervit.

Tak tak, je to prava. Ten náš kocourek co je tak strašně začervený kašle a kucká v jednom kuse. Chvilama jakoby se úplně dávil a pak polyká jak divej. Moc si přeju, aby už ti paraziti byli pryč

13.8.2015 12:05
belgicanda

XXX.XXX.52.22

koňadra napsal(a):
Řeším teď podobný problém. Sháněla jsem kotě určité barvy a našla na inzerát. Jela jsem pro ně 150 km a když jsem tu chudinku viděla, měla jsem vztek. Kotě má sotva 7 týdnů, má blechy, červi, ušní svrab a matnou zježenou srst. Matku mě (asi pro jistotu) neukázali - prý tam není, kotě mě předali skoro mezi dveřma a na cestu mu dali kapsičku Whiskas. Prý už je poslední, všichni sourozenci už jsou z domu. Ani jsem se už na nic neptala. Kotě jsem si vzala, bylo mě ho líto. Teď jsem se zachovala přesně jako lidi, kteří si jdou pro štěně do množírny a kterým tady stále radím NEBRAT! Fakt je ten, že kotě bylo zadarmo, je to taková "obecní směska". Takže kotě putovalo doma hned na samotku (nestojím si o to léčit svých dalších 5 koček). Dostalo prášek na odčervení, jela jsem k našemu veterináři, chtěla jsem Stronghold (hlavně na ten svrab, před časem jsme s ním úspěšně vyléčili lišku z prašiviny), ale ten prý on už nemá a používá teď Advocate. Tak kotě dostalo Advocate (220 Kč) a teď čekám, co to udělá. Předpokládám, že se zbaví všech cizopasníků a bude v pořádku. Krmím syrovým kuřecím a hovězím masem nakrájeným na malinké kousíčky, smetanou, tvarohem, stále má k dispozici granule pro koťata a vodu. Mám to kotě 5 dní a zdá se mě, že začalo přibírat. Takoví lidi, co dokáží množit zvířata aniž by jim dali tu základní péči, tak to bych věšela do průvanu. Bohužel v chovu koček jich je hodně, mnoho lidí vůbec netuší, že se musí odčervovat a odblešovat i staré kočky, natož koťata. A o kvalitě žrádla nemluvě - vždyť kočce stačí kousek rohlíku v mléce.

Advocate nám chtěl taky dát ale kotě mělo 750g a advocate je až od 1kg což by mu mohlo ublížit.

13.8.2015 12:40
koňadra

XXX.XXX.138.226

belgicanda napsal(a):
Advocate nám chtěl taky dát ale kotě mělo 750g a advocate je až od 1kg což by mu mohlo ublížit.

Já to riskla, to moje kotě je taky jako závan dechu, kilo určitě nemá. Kotě žije a zdá se, že se mu daří čím dál lépe. Uši jsem mu vyčistila vatou s dětským olejem a zatím se mu tam další "špína" nevytváří. Tak snad to bude dobré. Přeji i vašemu koťátku, aby se z toho brzy dostalo. Jo, a nemyslím si, že by ho někdo vyhodil proto, že sípe. Lidi jsou ho.va.da a jestli kotě bylo v takovém stavu, tak si nejspíš toho sípání ani nevšimli, ale prostě se chtěli kočky zbavit. A to sípání bych taky myslela, že je kvůli tomu, že má začervené plíce.

13.8.2015 12:44
fikovnice

XXX.XXX.240.1

koňadra napsal(a):
Fikovnice, je to určitě kočka. Jedině kočka má totiž želvovinovou barvu. Občas se sice příroda splete, ale to by měli opravdovou raritu, počítám jednu z několika tisíc (možná spíš deseti tisíc) želvovinových koček, a to nepředpokládám. Jednou - kdysi - tady byla uveřejněná fotka želvovinového kocourka, tu jsem si uschovala v PC jako raritu. Říká se, že želvovinový kocour je neplodný, ale jestli je to někde dokázané, to nevím. A jinak souhlasím, že belgicandě patří dík, že se kotěte ujala.

Aha, to jsem nevěděla, tedy možná někdy v minulosti ano, ale úspěšně jsem to zapomněla. Tak děkuji za doplnění vědomostí!

13.8.2015 12:47
fikovnice

XXX.XXX.240.1

koňadra napsal(a):
Upřímně: brala jsem si koťata už několikrát, mám obyčejné kočky na myši, takže většinou to bylo na inzerát z rubriky "zdarma". Nicméně, když jsem viděla, že koťata jsou pěkná, zdravá, tak jsem těm lidem vždycky nějakou korunu nechala, i když nic nechtěli, ale jsem soudná a vím, že aby koťata vypadala dobře, tak to taky něco stojí. Ale téhle "chovatelce" jsem nenechala nic, jednak si nic nezasloužila, protože do kotěte (kromě špatné stravy) nic nedala a druhak já sama mám (a možná budu mít) výdaje, abych to kotě dostala do pořádku. A kromě toho netřeba, aby si takoví lidé zvykali, že na koťatech se dá i "vydělat" (pro někoho je třeba i 300 korun výdělek). Sama "chovatelka" řekla, že matku nechají vykastrovat, že se koťata nevyplatí, tak jsem si v duchu pomyslela "chvála bohu!". A snad to bude pravda, protože i kastrace stojí peníze - zvlášť u kočky.

Obávám se, že Vám lhala - s tou kastrací. Přece jen u kočky je to více peněz. No ale třeba se mýlím...

13.8.2015 12:49
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Tina125 napsal(a):
Tak tak, je to prava. Ten náš kocourek co je tak strašně začervený kašle a kucká v jednom kuse. Chvilama jakoby se úplně dávil a pak polyká jak divej. Moc si přeju, aby už ti paraziti byli pryč

To je právě to smutné - že spolykáním zahájí další fázi vývoje parazitů. Tak ať už se jich konečně zbavíte!

13.8.2015 13:38
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
To je právě to smutné - že spolykáním zahájí další fázi vývoje parazitů. Tak ať už se jich konečně zbavíte!

Já vím, že jo. A to už těch odčervovacích prostředků dostal tolik. Vůbec si ani nechci představit kolik toho v sobě musel mít a ještě má. A kočička to kvůli němu má taky. Dostal v pátek Milbemax a příští týden v pátek dostane druhý a stejně to pořád vykašlává. I když u zadavatelky by tohle asi byla lepší varianta, než špatné plíce...

13.8.2015 22:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Já vím, že jo. A to už těch odčervovacích prostředků dostal tolik. Vůbec si ani nechci představit kolik toho v sobě musel mít a ještě má. A kočička to kvůli němu má taky. Dostal v pátek Milbemax a příští týden v pátek dostane druhý a stejně to pořád vykašlává. I když u zadavatelky by tohle asi byla lepší varianta, než špatné plíce...

To ano, také myslím, že by to byla ještě únosná varianta...

Přidejte reakci

Přidat smajlík