IvanaKrupn
napsal(a):
Co si myslíte o těchto granulích/kapsičkách?
Zajímavý způsob jak kočce zničit ledviny a játra.
V kapsičkách ani granulých nenajdete pořádně maso v granulých jen obiloviny a v obojím spoustu barviv a solí které jsou pro kočky dost špatné.
V ceně této značky platíte vlastně jen tu reklamu
Za u cenu pořídíte i kvalitnější žrádlo.
IvanaKrupn
napsal(a):
Žere, chutnají jí. Ale spousta kočkařů v mém okolí tvrdí, že je to nekvalitní značka. Asi kvůli tak malého obsahu procent masa, ale když kočce chutnají...
Chutnají protože použitá dochucovadla jsou na bázi návykové látky,
je to stejné jako s námi a fastfoodem taky nám chutná ale co to udělá s naším tělem když ho budeme jíst pořád.
Utečte od toho je to fakt zlo
třeba brit premium má podobnou cenu a je to nesrovnatelný skok v kvalitě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

IvanaKrupn
napsal(a):
Co si myslíte o těchto granulích/kapsičkách?
Whiskas či jiné barevné sušenky, to je pochutina srovnatelná s polívkou z pytlíku nebo s kuřecími párky za 20, -/kg, které jsou ve skutečnosti vegetariánské.
Maso to nikdy nevidělo, tak maximálně malé množství "vedlejších produktů", takže kuřecí pařáty, peří, možná nějaký odřezek a konec. Zbytek je soja a obilniny, a aby to ty kočky - obligátní masožravci - vůbec byly ochotné pozřít, je to ochucené, solené, barvené.
Kočka po pozření whiskas nepadne mrtvá k zemi, stejně tak jako člověk neumře po pozření polívky z pytlíku. Ale kdyby člověk jedl polívky z pytlíku celý život každý den, moc dlouhý ten život nebude, a s kočkami je to stejné.

IvanaKrupn
napsal(a):
Žere, chutnají jí. Ale spousta kočkařů v mém okolí tvrdí, že je to nekvalitní značka. Asi kvůli tak malého obsahu procent masa, ale když kočce chutnají...
Máte děti? Když bude chtít takové dítě baštit jen hranolky, taky pokrčíte rameny "proč ne, když ti chutná?".
saty
napsal(a):
Chutnají protože použitá dochucovadla jsou na bázi návykové látky,
je to stejné jako s námi a fastfoodem taky nám chutná ale co to udělá s naším tělem když ho budeme jíst pořád.
Utečte od toho je to fakt zlo
třeba brit premium má podobnou cenu a je to nesrovnatelný skok v kvalitě.
Souhlas. pokud vás tlačí cena, ale chcete lepší, kupte Brit premium, ovšem granule. Kapsičky Brit Premium nebrat, jsou jak whiskas.
joanne.s
napsal(a):
Souhlas. pokud vás tlačí cena, ale chcete lepší, kupte Brit premium, ovšem granule. Kapsičky Brit Premium nebrat, jsou jak whiskas.
Máte pravdu nějak pořád zapomínám že dělají i ty kapsičky... Já je teda měla v ruce naposledy na ForPets výstavě v Praze a od té doby ne tak na ně nejsem nějak zvyklá
Ale jo podle složení je to blivajs.

IvanaKrupn: do Whiskas se dávají tuny obilí, odpad z kafilérií, kaly... Dále ochucovadla, chemické antioxidanty a barviva. Dokládá to kniha: Kočky by kupovaly myši.

Pokud bude Vače kočička naučená na maso (syrové i vařené), vyjde Vás to nejlevněji. Jinak kvalitní konzervy - tedy s masem:
Shiny cat, Cosma - cenově rozumnější, dále Brit care, Shesir, Animonda carne (hrubě mleté), animonda carne ocean (filetky), Miamor (jen filetky!), Scheba (jen filetky!), Porta 21, Grenwoods, Applaws...
Ještě horší kapsičky než Whiskas jsou Friskies. Mojí kočce chutná Friskies nejvíc, měla je u původního chovatele. Tak jsem ji přeučovala na ty prémiový a nakonec superpremiový. Nejlepší jsou Brit care, ale jsou doplňkový. Z kompletních je nejlepší Animonda. Má nejvíc masa a je to jediná značka, která vyrábí i klokaní a pštrosí kapsičky.
saty
napsal(a):
V kapsičkách ani granulých nenajdete pořádně maso v granulých jen obiloviny a v obojím spoustu barviv a solí které jsou pro kočky dost špatné.
"Saty", já myslím, že za jejich předraženou cenu sežene paní 3x tolik žrádla o sto procent lepšího - viz např. flákota syrového. Dnes jsem koupila vepřové plecko v akci - 29Kč a když si vezmu, že to je cena tak asi dvou těch otřesných kapsiček Whiskas, tak kocouři to budou mít tak na čtyřikrát.
rapotacka11
napsal(a):
Krmte maso. Granule a paštičky střídejte.
Když ten šunt dostane 1x za čas, nezabije to žádnou kočku.
Jj, já jsem rezignovala a občas dávám Gourmetky. Whiskas apod. odmítám, ale moji kocouři zase odmítají kvalitní konzervy, takže jako kompromis holt mají občas Gourmet.
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice: a co smíchat gourmetku napůl s nějakou jinou, zdravou? zkoušela jste? některé kočky aspoň takto sežerou i zdravější, masovější /Cosma, Shiny, Brit care/.
Abych pravdu řekla, nezkoušela, ale asi zkusím. Shiny catky mi ale nežerou vůbec a Cosmy se asi v kamenných obchodech nedají sehnat...? Respektive nikdy jsem na ně ještě nenarazila.
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice: v kamenném obchodě seženete z kvalitních ShinyCat, Animonda, Schesir, Brit care. Cosma, Feringa, Greenwoods jsou výhradně na zoohit.cz.
"Joanne", a prosím, kde se dá sehnat ta všemi vychvalovaná Bozita? V kamenných obchodech nebo jen na netu, a event. jen na ZOOHITU? A Váš kocour je s Bozitou spokojený? Já krmím, jak víte, Gourmety. Říkám si, že tím, že mají moji chlapi všechno možné - syrové maso, granule i kapsičky, tak snad ten Gourmet až taková tragédie není. Doufám, že to není co do hrůzy srovnatelné třeba s Whiskasem apod...? Náš minulý kocourek zemřel na selhání ledvin, jenže to byl venkovní kocour a nadevše miloval uzeniny. A my (tedy hlavně mamka) jsme mu je dopřávali , na druhou stranu on na nás vždy věrně čekával, kdyby neměl nás, tak sousedi krmí jen zbytky od svých jídel, tak si říkám, že snad s námi měl hezký život... A na venkovního kocoura, který se přes týden protloukal sám, si myslím, že věk 12let je celkem hezký. Navíc byl nekastrovaný a toulal se... Kolikrát jsem trnula, že jej přejede auto, ale mockrát jsem jej na druhou stranu viděla, jak uměl autům uhýbat. Nakonec mu selhaly ledviny.
Bozitu lze koupit nejen v různých e-shopech, včetně zoohit, ale i některé kamenné petshopy je berou. sama jsem tím nikdy nekrmila, to vícesložkové složení mě nějak zarazilo, bývá tam i vepřové, taky hmotnost toho balení /100g konzervičky mi velmi vyhovují velikostí, tyto jsou docela velké. Jinak můj kocourek nemá rád paštikovité, a nevím, jestli tyto nejsou taky mleté.
joanne.s
napsal(a):
Bozitu lze koupit nejen v různých e-shopech, včetně zoohit, ale i některé kamenné petshopy je berou. sama jsem tím nikdy nekrmila, to vícesložkové složení mě nějak zarazilo, bývá tam i vepřové, taky hmotnost toho balení /100g konzervičky mi velmi vyhovují velikostí, tyto jsou docela velké. Jinak můj kocourek nemá rád paštikovité, a nevím, jestli tyto nejsou taky mleté.
Bozitu z velkých řetěžců bere třeba hornbach.
Bozita tetrapack jsem všechno kousky pokud vím.
Kočičí svět: Není Animonda jako Animonda. Top je kapsa Animonda vom feinsten Select, pěkné kousky masa v želé.
Zato Animonda Carny konzerva. Složení super, ale pořád je to paštika. A ty spousta koček nerado, bohužel včetně té mojí.
Pokud chcete přejít na kvalitnější kapsy a konzervy, zkuste osvědčenou konzervičku Shiny Cat, Brit care /kapsy i konzervičky/, Cosma thai a Cosma original.
Ovšem nečekejte zázrak. Tohle jsou ty chutnější, lépe přijímané. Přesto pokud mému kocourovi nabídnu vedle Felixe, Gourmetku či Dein Bestes vámi uváděné, vždy si vybere tyto ochucené obyč..
joanne.s
napsal(a):
Kočičí svět: Není Animonda jako Animonda. Top je kapsa Animonda vom feinsten Select, pěkné kousky masa v želé.
Zato Animonda Carny konzerva. Složení super, ale pořád je to paštika. A ty spousta koček nerado, bohužel včetně té mojí.
Pokud chcete přejít na kvalitnější kapsy a konzervy, zkuste osvědčenou konzervičku Shiny Cat, Brit care /kapsy i konzervičky/, Cosma thai a Cosma original.
Ovšem nečekejte zázrak. Tohle jsou ty chutnější, lépe přijímané. Přesto pokud mému kocourovi nabídnu vedle Felixe, Gourmetku či Dein Bestes vámi uváděné, vždy si vybere tyto ochucené obyč..
U nás bohužel ani Shiny Cat, ani Brit care nejsou konzumovány, prostě se jich netknou. A máte pravdu - Gourmet, Felix - ty by do nich naopak lítaly.
saty
napsal(a):
Zajímavý a také celkem drahý způsob...
Hanulik

XXX.XXX.24.1
Whiskas a jim podobne značky jak pro psy a kočky bych zakázala. Vůbec nechápu jak to může někdo tem chlupáčům dávat. A výmluvy mojich známých že na dražší nemaji ze je to investice odpovídám jednoduše nepořizuj si zvíře. Nevím já mela hromadu zvířat ale ani kralikovi jsem nekupovala podřadné krmivo a natož kocickam. Přitom kdyz pro kočky koupite nejlevnější kanadské krmivo tak cena je skoro stejná a kvalita nesrovnatelná.
Hanulik
napsal(a):
Whiskas a jim podobne značky jak pro psy a kočky bych zakázala. Vůbec nechápu jak to může někdo tem chlupáčům dávat. A výmluvy mojich známých že na dražší nemaji ze je to investice odpovídám jednoduše nepořizuj si zvíře. Nevím já mela hromadu zvířat ale ani kralikovi jsem nekupovala podřadné krmivo a natož kocickam. Přitom kdyz pro kočky koupite nejlevnější kanadské krmivo tak cena je skoro stejná a kvalita nesrovnatelná.
Právě, ono ani na cenu se vymlouvat takoví lidé nemůžou. Protože za stejnou cenu koupí mnohem kvalitnější krmení a hlavně - takové, které maso nevidělo jen z rychlíku..
Hanulik

XXX.XXX.49.67
Jak jsem již několikrát psala stačí si propocitat krmne dávky a zjistíte ze to drahé kvalitní vydrží déle a vyjde nakonec levněji.
Markéta35

XXX.XXX.0.0
Může mi napsat vzorek denního jídelníčku někdo, kdo krmí běžným masem?Mám briťáka, taky jedeme na whiskas, bohužel, občas felix.Kapsičku denně a granule má běžně k dispozici, tak neodhadnu, kolik toho sní.Když vařím, pár kousků syrového masa sní, ale žádná sláva.Jiné granule, např.na váhu ze zverexu nechtěl.Díky.
milan78

XXX.XXX.227.76
Markéta35
napsal(a):
Může mi napsat vzorek denního jídelníčku někdo, kdo krmí běžným masem?Mám briťáka, taky jedeme na whiskas, bohužel, občas felix.Kapsičku denně a granule má běžně k dispozici, tak neodhadnu, kolik toho sní.Když vařím, pár kousků syrového masa sní, ale žádná sláva.Jiné granule, např.na váhu ze zverexu nechtěl.Díky.
Taky máme briťáka, má 5 měsíců a váhu cca 3.80. Ráno krmime syrové maso a večer syrové maso. Granule má neustále k dispozici celodenně. Kemime bezobilné granule Aplaws. Důležité je, aby mel porad k dispozici dostatek čisté vody. Jinak maso stridame, nejraději má ryby a krůtu. Dávku nevazim, krmim od oka, ale na den je to tak cca 10 -15 dkg masa.Na radu zde na Ifauně přidávám do masa lžičku olivového oleje. Ten jde kocourkovi náramně k duhu.Maso se olejem i částečně ochuti a Kocourek ho ochotneji sežere.
Markéta35

XXX.XXX.0.0
Super, děkuji moc.

Chytrý to kocourek , když nechce rozvažované granule... Není o co stát. Buchví jak dlouho je pytel otevřený = zvětralé krmivo, absorbující vzdušnou vlhkost (hrozí plíseň) a dokonce se stalo, že v pytli nebylo to, co tam být mělo
Někdy je to opravdu problém, "najít" ty pravé granule pro svého miláčka, ale pokud se na to dáte, tak nejlépe grain free. Krmení masem je perfektní
Rozvažované granule jsou opravdu riziko, souhlas s Blazicí. Kdoví jak jsou dlouho otevřené, hrozí plísně, chytají další pachy, přestávají křupat atpod.
Jestli vám bude masíčko syrové žrát, je to to nej. čtyřkilové kočce bych odhadla 160 g syrového masa denně, pokud budete kombinovat s kvalitními granulemi, stačí i méně.
Markéta35
napsal(a):
Dospělá kočka by měla mít množství masa 2-4% z ideální tělesné váhy (tj. pokud by byl při těle, dávkuje se na ideální cílenou váhu, naopak hubeňour dostane více :). U koťat je běžné 4-6% z těl.váhy, některá jí běžně i více. Zvlášť u koťat bych na dávce zcela netrvala pokud nebudou jak kuličky.
Krmím nejvíce vepřové, hovězí a ryby, občas zvěřinu a drůbež. A nejen svalovinu, ale i drobné kosti, vnitřnosti, chrupavky, atd. Doporučuji si přečíst tento článek, je to tam hezky popsané: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0.
Granule mu změňte za lepší - zkuste přejít pomalu aspoň na Brit (u většího balení vychází na 55, -/kg a je to obrovské zlepšení oproti Whiskasu). Dělá se to tak, že do stávajícího krmení pomalu začnete míchat nové granule. Pokud bude dál kocour žrát svou dávku, tak postupně ubíráte staré granule a přidáváte ty nové až ty staré úplně vyloučíte. Opravdu pomalu a důsledně přejděte, je zbytečné cpát kocoura samým obilím a konzervanty, když může jíst za stejnou cenu lepší kvalitu. A vydržte a přecházejte klidně 2 a více týdnů. Whiskas, apod. jsou hrozně dochucované a ovoněné, takže Brit a další lepší, co nejsou dochucované, žádná kočka hnedka neocení. Jinak možná bych šla do Bcir salmon, pokud kočičák rád ryby, ty jsou výraznější. Taky jsem před lety přecházela z marketovek na lepší a dneska jen kroutím hlavou, proč jsem si to složení granulí nečetla už dříve..
Jinak co se týče vážených granulí, jak už psáno výše, bývají dlouho otevřené a vyčichlé. Navíc jste asi nemíchala ani do těch Whiskas, ne? Málokterá kočka si vezme nové granule hnedka, většinou se musí takhle pomaleji - kočky jsou, co se týče krmení a vůbec, dost konzervativní.
joanne.s
napsal(a):
Rozvažované granule jsou opravdu riziko, souhlas s Blazicí. Kdoví jak jsou dlouho otevřené, hrozí plísně, chytají další pachy, přestávají křupat atpod.
Jestli vám bude masíčko syrové žrát, je to to nej. čtyřkilové kočce bych odhadla 160 g syrového masa denně, pokud budete kombinovat s kvalitními granulemi, stačí i méně.
U nás v obchodě se zvířaty mají pytle s granulemi otevřené, hodně mě to štve. už tam nenakupuji a raději objednávám přes e-shop po malých balíčcích.
macomb
napsal(a):
Whiskas je opravdu předražený obilý Vyujistila jsem, že třeba v Penny mají ty mističky za 7, - a obsahují 50% masa, jsem čučela jak puk
No, upřímně, mističkám z Penny bych tedy také moc nevěřila, ani tak vysokému obsahu masa. Napište prosím název tohoto krmení...nebo je to značka vyráběná výhradně jen pro Penny?
Fikovnice: podle mého názoru jde spíš o původ a jakost masa. Je to možné, že má tolik masových složek, pokud se jedná o paštiku. V DM jsem také našla jednu, co má tuším 40 procent masa. Ale kocour ani neochutnal, paštiky nerad. Tuším, že paštička 100 g stála 8.90 Kč, což není moc, ale ani úplně málo /ve srovnání např. s Animondou Carny/.
fikovnice
napsal(a):
No, upřímně, mističkám z Penny bych tedy také moc nevěřila, ani tak vysokému obsahu masa. Napište prosím název tohoto krmení...nebo je to značka vyráběná výhradně jen pro Penny?
Je to ta jejich značka paštiky to nejsou.Neříkám, že je to cenová bomba, ale pokud mě dojdou konzervy ze zoohitu tak koupím raději tohle než ty whiskasácký
joanne.s
napsal(a):
Tak to mě zajímá. jak přesně zní složení? a jak se jmenují přesně? jde o kousky masa ve šťávě, jsou lisované?
To vám teďkom nepovím Jmenuje se to luisa, je to vedený jako paštika, ale jsou to takové jakože asi jak píšete lisované kousky v želé. Teďkom je doma nemám, ale jak pojedu do Penny tak vezmu a kdyžtak vám pošlu foto toho složení co k tomu řeknete. Na netu se mě to nedaří vyhledat.
A myslíte, že tam nebylo napsáno maso a vedlejší produkty živočišného původu? to je totiž ten zásadní problém, co máme s levnými marketovými kapsičkami a konzervičkami. Když výrobce počítá i toto, má tam "masa" běžně víc než padesát procent, ovšem druhově určené jsou třeba jen 4 procenta kuřecího apod..
joanne.s
napsal(a):
A myslíte, že tam nebylo napsáno maso a vedlejší produkty živočišného původu? to je totiž ten zásadní problém, co máme s levnými marketovými kapsičkami a konzervičkami. Když výrobce počítá i toto, má tam "masa" běžně víc než padesát procent, ovšem druhově určené jsou třeba jen 4 procenta kuřecího apod..
Mnooo, to si teď vůbec nejsem jistá. Musím nato ještě mrknout jak je to tam uvedeno přesně ať nemystifikuju
joanne.s
napsal(a):
Slíbené složení.

Ještě mě napadá - budou "výrobky živočišného původu" totéž jako "vedlejší produkty živočišného původu (ryb)... U těch ryb to takto definováno mají.
Bohužel to není žádná výjimka. Dříve slušné mokré krmivo Dein bestes z DM má složení obdobné. Dokonce i řada kapsiček Brit premium má složení s vedlejšími živočišnými produkty: Kapsičky s masem z krocana a kuřete:
◾ Složení: 36% maso a vedlejší produkty živočišného původu (4% kuřecí maso,4% maso z krocana), vedlejší produkty rostlinného původu (0,4% inulin), minerální látky.
◾ Jakostní znaky: proteiny 8,5%, vlhkost 82%, tuky 4,5%, hrubé popeloviny 2,5%, hrubá vláknina 0,4%, vitamín D3 250 m.j./ kg, vitamín E (alfatokoferol) 100 mg / kg, zinek (včetně organické složky) 10 mg / kg, mangan 2 mg / kg, jód 0,7 mg / kg, měď 0,2 mg / kg, biotin 0,1 mg / kg, taurin 450 mg / kg.
Kapsičky s hovězím masem a hráškem:
◾ Složení: 32% maso a vedlejší produkty živočišného původu (4% hovězí maso), vedlejší produkty rostlinného původu (0,4% inulin), zelenina (0,4% hrách), minerální látky.
◾ Jakostní znaky: proteiny 8,5%, vlhkost 82%, tuky 4,5%, hrubé popeloviny 2,5%, hrubá vláknina 0,4%, vitamín D3 250 m.j./ kg, vitamín E (alfatokoferol) 100 mg / kg, zinek 10 mg / kg, mangan 2 mg / kg, měď 0,2 mg / kg, taurin 450 mg / kg, biotin 100 m.j./ kg.
Kapsičky s masem z tresky:
◾ Složení: 28% maso a vedlejší produkty živočišného původu,8% ryby a vedlejší výrobky z ryb (4% maso z tresky), vedlejší produkty rostlinného původu (0,4% inulin), minerální látky.
◾ Jakostní znaky: proteiny 8,5%, vlhkost 82%, tuky 4,5%, hrubé popeloviny 2,5%, hrubá vláknina 0,4%, vitamín D3 250 m.j./ kg, vitamín E (alfatokoferol) 100 mg / kg, zinek (včetně organické složky) 10 mg / kg, mangan 2 mg / kg, jód 0,7 mg / kg, měď 0,2 mg / kg, biotin 0,1 mg / kg, taurin 450 mg / kg.
Kapsičky z masem z lososa a pstruha:
◾ Složení: 28% maso a vedlejší produkty živočišného původu,8% ryby a vedlejší výrobky z ryb (4% maso z lososa,4% maso ze pstruha), vedlejší produkty rostlinného původu (0,4% inulin), minerální látky.
Nevím co si mám představit pod vedlejšími produkty živ. původu? Nějak tomu nerozumím. Byla jsem docela překvapena, když jsem četla složení granulí Brit care pro psy, že tam jsou také. Přitom granule nejsou úplně nejlevnější a dle složení mi přišly ještě horší než brit Premium pro psy, tam vedl. produkty třeba nebyly. Zajímalo by mě o co se vlastně jedná.
Já si představuju vše ze zvířete, co není přímo maso - zobáky, hlava, šlachy, pařáty apod. Nicméně vedlejší produkty jsou ve složení již uvedeny pouze v Brit care pro psy. Pro kočky existuje již novější řada Brit care, jmenuje se I´m-Ive, bezobilná, která vedlejší produkty nemá.
Každopádně masových složek má Brit premium o kus méně, než Brit care.

V knize Kočky by kupovaly myši je uvedeno, že se celá zvířata vhazují do velkého mlýna.
Rozhodla jsem se, že sem napíšu jednu "zajímavost". Asi 10dní zpátky jsem potkala paní od nás z domu, uplakanou - musela nechat uspat kočku, kterou měla neuvěřitelných 22let. Chtěla se mnou mluvit, prý jestli bych nechtěla zadarmo stelivo, co jí zbylo. To jsem samozřejmě chtěla. Paní po chvíli přišla a přinesla nejen dva pytle steliva, ale plnou krabici kapsiček a granulí, že by to jinak vyhodila. No - a na tomto vlákně už asi tušíte, o jakou značku šlo . Většina byly Whiskas, myslím, že nějaké Kitekat, a granule Purina. Nechci tím napsat, že je Whiskas úžasný, to ani náhodou. Ale věk té kočky, kterého se prý v plném zdraví po celou dobu dožila, mi připadá téměř neuvěřitelný! Prostě - o krmivech to všechno není...

To je krásný věk
Krmení je klíčové pro dobrou kondici zvířete, ale výjimky potvrzují pravidlo. Velkou roli hrají i dědičné dispozice zvířátka. I mezi lidmi se najde například celoživotně silný kuřák, který umře v 92 letech na stáří.
A když má zvíře dobrou genetickou výbavu, která není zatížená chorobami více či méně vyskytující se u šlechtičen, tak "přežije" i ten Whiskas
fikovnice
napsal(a):
Rozhodla jsem se, že sem napíšu jednu "zajímavost". Asi 10dní zpátky jsem potkala paní od nás z domu, uplakanou - musela nechat uspat kočku, kterou měla neuvěřitelných 22let. Chtěla se mnou mluvit, prý jestli bych nechtěla zadarmo stelivo, co jí zbylo. To jsem samozřejmě chtěla. Paní po chvíli přišla a přinesla nejen dva pytle steliva, ale plnou krabici kapsiček a granulí, že by to jinak vyhodila. No - a na tomto vlákně už asi tušíte, o jakou značku šlo . Většina byly Whiskas, myslím, že nějaké Kitekat, a granule Purina. Nechci tím napsat, že je Whiskas úžasný, to ani náhodou. Ale věk té kočky, kterého se prý v plném zdraví po celou dobu dožila, mi připadá téměř neuvěřitelný! Prostě - o krmivech to všechno není...
Ono je otázka, jak dlouho by se dožila, kdyby jedla kvalitnější stravu. ;) Ale jasně, že dost záleží i na genetické predispozici i na psychice kočky, apod. Taková samotou trpící kočka, jež bude jíst jen to nej, stejně tolik nedožije - kočky mají zdraví hodně sepjaté právě s psychikou a dost často i z psychického strádání onemocní, atd. Takže je to samozřejmě různé - inu jako u lidí. Někdy se lidi cpou celý život nezdravým a jsou tu dlouho, jiný se cpe zdravým a dlouho tu nepobude.
Známé umřela kočka ve 23 letech - klasická venkovská myšilovka krmená, co doma zbylo + kozím mlékem (měli doma kozu) + si k tomu samozřejmě ulovila i tu myš, apod.
joanne.s
napsal(a):
Jak se Lavacca zmínila o tom kozím mléce. Nedávno jsem pro kocourka koupila řecký jogurt z kozího mléka, v biokvalitě. a dal si jen symbolickou ochutnávku, moc ho nechtěl. Tak nevím. Přitom kravský tučnější bílý jogurt miluje..
Tak zas je otázka, jak byl zpracován, apod... přece jogurt x čerstvě nadojené mléko je taky něco jinačího. :) Navíc pro ty venkovní kočeny dřív byly na to kozí mléko většinou naučené už odmala ve formě přikrmů, takže byly zvyklé.
Jj, souhlasím s vámi se všemi. Tedy hlavně s tím příkladem "Blazice", že mezi lidmi se najde třeba silný kuřák, který se dožije klidně 90let, no a pak třeba mladý sportovec umře na maligní arytmii nebo na infarkt či na embolii - jak se teď stalo v mém okolí. Osobně mi to přijde celkem nespravedlivé, ale nic s tím nenadělám .
Jinak co vím, tak ta čičina té paní byla hodně malá (právě možná vlivem krmení nekvalitním Whiskasem apod.), ale zas je pravda, že já ji viděla až teď ve stáří. Příznačné je to, že paní si myslela, že krmila tím nejlepším co je na trhu. Vzhledem k tomu, že už si nechce a nebude vzhledem k věku novou kočku pořizovat, tak jsem ji nechala žít v tom klamu. Aby ji třeba nemrzelo, že čičinu krmila nekvalitně.
joanne.s
napsal(a):
Třeba je opravdu klíčové dávat mokré krmení, i když jen whiskas. A třeba jen na kvalitních jen granulích, ale bez mokrého by dopadla paradoxně hůř - protože pití...
Ano, to psala ta kanadská veterinářka v článku - že i marketová konzerva/kapsička dělá své, že už tím kočka do sebe dostane pití a je to mnohem lepší než jen suché krmení - byť kvalitní.
Co si myslíte např. o těchto granulích ?
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/mica-hovezi-20-kg/specifikace/#section
Mám to pro venkovní kočky, u nichž těžko kontrolovat co kde sní, proto hledám mezi 20kg baleními, cenově výhodnějšími...
kapitanmorgan
napsal(a):
Co si myslíte např. o těchto granulích ?
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/mica-hovezi-20-kg/specifikace/#section
Mám to pro venkovní kočky, u nichž těžko kontrolovat co kde sní, proto hledám mezi 20kg baleními, cenově výhodnějšími...
Pokud hledáte něco levnějšího a aby odpovídala cena x kvalita, tak směle do toho. ;) Jinak známá tím taky krmí venkovní tulačky a říkala, že nejradši mají lososovou příchuť.
joanne.s
napsal(a):
Kapitanmorgan: mezi levnými granulemi je Míca jednoznačný vítěz.
fikovnice: čičina si určitě myslela, že JE krmena královsky! Můj kocourek by si na Whiskas kapsičky/ ale i granule/ taky nestěžoval, omáčku mají návykovou.
Tak já mám asi nějaké vzorňáky - zkusila jsem jim onen zděděný Whiskas dát a nezájem! I když možná, že starší si omáčky trochu lízl, on je vůbec omáčkovej - vždy šťávu vylíže a kousky nechá...potfora!
joanne.s
napsal(a):
Také jsem to zažila. na tohle znám léčbu: stačí další půlden bez kapsičky! zopakováno několikrát, a zpravidla to zabere. Aspoň dočasně.
No jo, ale to bych je musela při krmení oddělit, a to by mi přišlo nespravedlivé plus by se velký k malému dobýval. No, holt je budu mít asi rozmazlené .

Nesouvisí to s Whiskas, ale nechtěla jsem tvořit nové vlákno. Znáte někdo tohle krmení? Vyrábí to Vetamix a obsahuje: hovězí maso 40%, drůbeží 30%, kachní 20% a játra 10%. Hrubě mletá konzistence, více přichutí a vakuově baleno. Dívám se v Kauflandu do regálu, co to tam mají za "nevzhledné" válečky a on je to skoro "poklad" No vzala jsem dva, byla jsem zvědavá... Voní to příjemně a jeden kocour se do toho s chutí pustil!

Je to mimo chlaďák, ale je to vakuované jako kapsičky, tak to musí vydržet. Paštiku normálně nežerynká ani jeden z kocourů, ale tohle to si jeden dal. Byla jsem překvapená, proto jsem to tady napsala. Není to suché jako třeba lančmít, je v tom šťáva. Od Vetamixu sestra objednávala maso pro hafana.

joanne.s
napsal(a):
Jojo, Vetamix prodává a distribuuje maso pro BARF že ano?
a jaká je cena a hmotnost té vaší dobrotky? vyrábí se v ČR?
Na takovou důležitou informaci jsem zapomněla Výrobce Vetamix s.r.o. Praha a stojí 12,90 Kč/ 100 g.
napsal(a):
Nesouvisí to s Whiskas, ale nechtěla jsem tvořit nové vlákno. Znáte někdo tohle krmení? Vyrábí to Vetamix a obsahuje: hovězí maso 40%, drůbeží 30%, kachní 20% a játra 10%. Hrubě mletá konzistence, více přichutí a vakuově baleno. Dívám se v Kauflandu do regálu, co to tam mají za "nevzhledné" válečky a on je to skoro "poklad" No vzala jsem dva, byla jsem zvědavá... Voní to příjemně a jeden kocour se do toho s chutí pustil!
A je to tedy vyráběno speciálně pro Kaufland? Jinde sehnat nelze? Zkusím to také koupit...

fikovnice
napsal(a):
A je to tedy vyráběno speciálně pro Kaufland? Jinde sehnat nelze? Zkusím to také koupit...
Přímo pro Kaufland ne.
E-shop Vetamixu:
http://www.vetamix.cz/produkty/ostatni-sortiment/pro-kocky/19272-sterilizovane-salamky/granule-mix-10kg.
napsal(a):
Přímo pro Kaufland ne.
E-shop Vetamixu:
http://www.vetamix.cz/produkty/ostatni-sortiment/pro-kocky/19272-sterilizovane-salamky/granule-mix-10kg.
Díky moc!
Jenže moji chlapiska teď jeden od druhého odkoukávají anorexii. Tak nevím... Prostě mají asi míň žravé období...
napsal(a):
Občas koupím stejně tak i některé mražené od vetamixu tohle ale konkretně musím zavírat do skříně ty moje mrchy rozcupují i ten obal jak to chutná... ale to dělají i u balíčků sušeného masa.
joanne.s
napsal(a):
Balíčků sušeného masa? hoďte tip, jaké kupujete. Díky
Http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/huhubamboo-cat-kachna-kousky-60-g/ kupuji kachnu i kuře
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-care-cat-let-s-80-g/
https://alfazoo.cz/index.php?product=95389
tyhle mám odzkoušeny asi nejvíc
milan78

XXX.XXX.227.76
saty
napsal(a):
Http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/huhubamboo-cat-kachna-kousky-60-g/ kupuji kachnu i kuře
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/brit-care-cat-let-s-80-g/
https://alfazoo.cz/index.php?product=95389
tyhle mám odzkoušeny asi nejvíc
Ty huhubamboo kachni kousky můžu jen doporučit.Náš se po nich může utlouct.Dávám jen občas jako mlsku při mazleni.
milan78
napsal(a):
Ty huhubamboo kachni kousky můžu jen doporučit.Náš se po nich může utlouct.Dávám jen občas jako mlsku při mazleni.
Ja je takhle přinesla domu než jsem vynosila nakup k auta měli je ty moje potvory zatažené pod postelí prokousaný obal a 70% obsahu sežráno toliko k tomu jak je milují.
napsal(a):
To vypadá dobře .Mají to teda v Kaufu jó ?Já v kaufu oběvila konzervu Butchers
Maso a živ. deriváty (47% z toho hovězí 9% čerstvé 26% ), koupila sem kocourovi hovězí a kuřecí, krásně to voní a vypadá, kousky jsou v želé a kocourovi nejvíc chutnala ta hovězí, cena je 17 kč.
No mě kocour sežere i tu obyčejnou konzervu za 10kč .
kobylatko
napsal(a):
To vypadá dobře .Mají to teda v Kaufu jó ?Já v kaufu oběvila konzervu Butchers
Maso a živ. deriváty (47% z toho hovězí 9% čerstvé 26% ), koupila sem kocourovi hovězí a kuřecí, krásně to voní a vypadá, kousky jsou v želé a kocourovi nejvíc chutnala ta hovězí, cena je 17 kč.
No mě kocour sežere i tu obyčejnou konzervu za 10kč .
Kaufland, hornbach mívají to i některá petcentra.
Já jim občas koupím tyto: http://www.spokojenypes.cz/brit-calibra/calibra-joy-cat-salmon-sticks-70g?id=77250
a teď pokukuji i po těhle: http://www.spokojenypes.cz/ostatni-pamlsky2/mapes-pro-kocky-lososove-lupinky-se-santou-30-g?id=79076 - nezkoušel to někdo pro své kočeny? Já beru od Mapes sušené hrtany, apod. pro psy a kočky občas dostávají sušené střívko nastříhané na malé, apod. tak si říkám, že tohle by jim taky mohlo chutnat. :).
joanne.s
napsal(a):
To mi povídejte. O víkendu mi kocour dvakrát! nechal v misce kus ShinyCatky, donedávna sežrané bez potíží!
Tak to jsem v podstatě ráda, že v tom nejsem sama a že je teď třeba jen nějaké nežravé období. Přitom velkej furt něco chce, dostane, rozfrfňá to, dá pokoj a za půl hoďky jej najdu jak potichu sedí vzpřímeně u misky = jeho způsob říkání si o jídlo.
fikovnice
napsal(a):
Tak to jsem v podstatě ráda, že v tom nejsem sama a že je teď třeba jen nějaké nežravé období. Přitom velkej furt něco chce, dostane, rozfrfňá to, dá pokoj a za půl hoďky jej najdu jak potichu sedí vzpřímeně u misky = jeho způsob říkání si o jídlo.
Btw, sedí u té misky jak sfinga - vztyčeně, hrdě, důstojně...
To mladej si o jídlo pěkně z plna hrdla zakřičí...

kobylatko
napsal(a):
Mám divný dotaz a né nemám v plánu to kupovat , jen potřebuji vědět pro srovnání.Za kolik je tak cca 1Kg Whiskasu.
napsal(a):
Http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/whiskas.
Bože můj .To je dražší než Fitmin.Kámoška totiž krmí Whiskasem a kupuje balení 1,5kg za nějakých 135, - v obchodě tak jí chci vysvětlit že má lepší si zajít do zveráče a koupit rozvažovaný Fitmin kde maj 1kg kolem 80kč.
kobylatko
napsal(a):
Bože můj .To je dražší než Fitmin.Kámoška totiž krmí Whiskasem a kupuje balení 1,5kg za nějakých 135, - v obchodě tak jí chci vysvětlit že má lepší si zajít do zveráče a koupit rozvažovaný Fitmin kde maj 1kg kolem 80kč.
Ano, to ano. Člověk čumí, kolik to obarvené obilí stojí, že?
Zkuste ji navrhnout Brita, Ontario, apod. Brit má ve velkém balení z e-shopu za 55, -/kg a kvalitou je to oproti Whiskasu úplně jak nebe a dudy.
novajul

XXX.XXX.225.103
Dobrý večer.Proč se tady nikdo nezmiňuje o "kitekatu"?Já tím krmím kočku už léta ale nikdy jsem nečetla složení.Je to tak špatné jako zmiňovaný "vhiskas"?
novajul
napsal(a):
Dobrý večer.Proč se tady nikdo nezmiňuje o "kitekatu"?Já tím krmím kočku už léta ale nikdy jsem nečetla složení.Je to tak špatné jako zmiňovaný "vhiskas"?
Whiskas, Kitekat, apod. je to samé - spousta obilí, barviv, konzervantů způsobujícím rakovinu... i za darmo by to bylo drahý.
Přečte si pozorně složení - kočka je masožravec, takže na prvním místě složení má být maso, ale obilí...a z příloh nejlépe rýže či brambor, nikoli pšenice a kukuřice. A čisté maso, ne "maso a vedlejší výrobky". Vždy se píše složení dle množství zastoupení v krmivu (tj. na 1.místě je ta největší část složení, v ideálním případě maso). A maso ideálně sušené. Nikoli čerstvé (to pustí až 60-70% vody a šup, je o několik příček ve složení níže).
novajul

XXX.XXX.225.103
Dobrý večer.Děkuji za odpovědi a hned to změním.Doufám že jsem tím kočině moc neublížila.
novajul
napsal(a):
Dobrý večer.Děkuji za odpovědi a hned to změním.Doufám že jsem tím kočině moc neublížila.
Zkuste nejdřív přejít na o něco lepší verzi (např. Brit premium) a pak až na tu ještě lepší. Přechod z granulí ala samé obilí hnedka na masité by ji nemusel udělat úplně nejlépe na zažívání.
Taky granule postupně míchejte - vždy se začíná troškou těch nových do stávajících a postupně se zvyšuje podíl těch nových a snižuje těch stávajících. Zvlášť u přechodu z Kitekatu, který je dost dochucovaný (stejně tak Whiskas, Friskies, apod.) může být trochu problém s tím, že ji ty kvalitnější nebudou tak chutnat, protože nejsou dochucované. Takže míchat klidně 14 dní, aby si lépe na ty novější - kvalitnější snáze zvykla.
lavacca
napsal(a):
Whiskas, Kitekat, apod. je to samé - spousta obilí, barviv, konzervantů způsobujícím rakovinu... i za darmo by to bylo drahý.
Přečte si pozorně složení - kočka je masožravec, takže na prvním místě složení má být maso, ale obilí...a z příloh nejlépe rýže či brambor, nikoli pšenice a kukuřice. A čisté maso, ne "maso a vedlejší výrobky". Vždy se píše složení dle množství zastoupení v krmivu (tj. na 1.místě je ta největší část složení, v ideálním případě maso). A maso ideálně sušené. Nikoli čerstvé (to pustí až 60-70% vody a šup, je o několik příček ve složení níže).
Já mám ale fakt pocit, že Kitekat je ještě horší než Whiskas. A to je opravdu co říct!
lavacca
napsal(a):
Zkuste nejdřív přejít na o něco lepší verzi (např. Brit premium) a pak až na tu ještě lepší. Přechod z granulí ala samé obilí hnedka na masité by ji nemusel udělat úplně nejlépe na zažívání.
Taky granule postupně míchejte - vždy se začíná troškou těch nových do stávajících a postupně se zvyšuje podíl těch nových a snižuje těch stávajících. Zvlášť u přechodu z Kitekatu, který je dost dochucovaný (stejně tak Whiskas, Friskies, apod.) může být trochu problém s tím, že ji ty kvalitnější nebudou tak chutnat, protože nejsou dochucované. Takže míchat klidně 14 dní, aby si lépe na ty novější - kvalitnější snáze zvykla.
No a ještě bych Vás doplnila naší všeobecnou (mám na mysli nás stálé návštěvníky tohoto fóra) radou - přejít nebo aspoň doplnit krmivo o syrové maso. Myslím, že Vy jste popisovala několikrát i přechod z granulí (či kapsiček a konzerv) na syrové. Zadavatelce by to mohlo vyhovovat i z důvodu toho, že to prostě vyjde levněji.
fikovnice
napsal(a):
Já mám ale fakt pocit, že Kitekat je ještě horší než Whiskas. A to je opravdu co říct!
No, obojí stojí za zlámanou grešli..
Kitekat s hovězím:
obiloviny, maso a výrobky živočišného původu (min.4% hovězího masav hnědých granulích), vedlejší výrobkyrostlinného původu, bílkovinné extraktyrostlinného původu, oleje a tuky, minerální látky, zelenina ( min.4% karotkyv oranžových a min.4% hrášku v zelených granulích)
Deklarované jakostní znaky: protein 28%, tuk 9%, popel 9%, hrubá vláknina 2,5%
Whiskas s hovězím:
obiloviny (min.4%), maso a výrobky živočišného původu (min.4% hovězího masa v červených granulích, min.4% jater v náplni polštářků), bílkovinné extrakty rostlinného původu, oleje a tuky (min.0.1% slunečnicového oleje), vedlejší výrobky rostlinného původu, minerální látky, zelenina (min.4% mrkve v oranžových granulích, min.4% hrášku v zelených granulích).
N – látky 32%, tuky 11%, anorganické látky 8%, vláknina 1.5%, vápník 1.1%, fosfor 1%, taurin 1000 mg/kg.
lavacca
napsal(a):
No, obojí stojí za zlámanou grešli..
Kitekat s hovězím:
obiloviny, maso a výrobky živočišného původu (min.4% hovězího masav hnědých granulích), vedlejší výrobkyrostlinného původu, bílkovinné extraktyrostlinného původu, oleje a tuky, minerální látky, zelenina ( min.4% karotkyv oranžových a min.4% hrášku v zelených granulích)
Deklarované jakostní znaky: protein 28%, tuk 9%, popel 9%, hrubá vláknina 2,5%
Whiskas s hovězím:
obiloviny (min.4%), maso a výrobky živočišného původu (min.4% hovězího masa v červených granulích, min.4% jater v náplni polštářků), bílkovinné extrakty rostlinného původu, oleje a tuky (min.0.1% slunečnicového oleje), vedlejší výrobky rostlinného původu, minerální látky, zelenina (min.4% mrkve v oranžových granulích, min.4% hrášku v zelených granulích).
N – látky 32%, tuky 11%, anorganické látky 8%, vláknina 1.5%, vápník 1.1%, fosfor 1%, taurin 1000 mg/kg.
A co v tom vlastně probůh je? Když u Whiskasu napočítám "by voko" ta procenta, tak se nedostanu ani na číslo 20. Co jsou ta další "plnidla", nevíte?

Fikovnice: min.4 % obilovin, tak si vezměte kolik toho tam může být... A výrobky živočišného původu - všechno, co zbyde ze zvířete a nepoužije se to v potravinářství. Ale i třeba zdechliny, které se celé pomelou, někteří výrobci používají i kaly
napsal(a):
Fikovnice: min.4 % obilovin, tak si vezměte kolik toho tam může být... A výrobky živočišného původu - všechno, co zbyde ze zvířete a nepoužije se to v potravinářství. Ale i třeba zdechliny, které se celé pomelou, někteří výrobci používají i kaly
No jo vlastně - "min." - to je to důležité slůvko, které jsem já nebrala v potaz. Teď už je mi to jasné...