tereza.128
napsal(a):
Kočičí obojek musí mít část tvořenou gumou. Většinou je to někde u zapínání, kde je obojek ukončen a přezka je ukotvena do pružné ploché gumy. Při zachycení se obojek roztáhne a kočka z něj vyklouzne.
Ještě je varianta bezpečnostních spon. Úplnou shodou náhod jsem si dnes prohlížela obojek, který jsem v nevědomosti dříve koupila kocourovi, ale nosil jej jen krátký čas. Jednak mu vadil a druhak jsem se bála přece jen oběšení. Takže dnes se mi ten obojek dostal znovu do ruky a funguje tak, že při větším tahu (zřejmě kdyby se kočka někde zachytila, někde visela apod.) se ta spona prostě rozpojí.
kobylatko
napsal(a):
Mají vaše kočky co chodí ven obojek, adresářem ?nemyslím ten anti. p.A jaký vybrat aby se kočka při zachycení neoběsila?
Obojky na kočky jsem jeden čas používala. Mám kočku, která se často a dlouho toulá. Myslím si, že přebývá v poli, ale také je možné, že nějaký čas bydlí u někoho jiného. Tak jsem jí dala obojek, aby bylo jasné, že někomu patří, v jednu chvíli jsem jí na něj dala i adresář se zprávou pro její případné dočasné jiné majitele, ale kočka přišla bez adresáře (ale s obojkem) asi za 3 dny. Jestli jí ho někdo sundal, a nebo ho ztratila, to samozřejmě nevím. Jen nechápu, jak se mohl jen tak vyvléct z obojku, když byl na kroužku a zmizel i s kroužkem. Nicméně obojky už kočka ztratila dva. Měla s bezpečnostní sponou, která - jak se zdá - funguje. Jeden obojek jsem náhodou našla pověšený na trčícím drátku u díry v plotě, druhý jsem zatím nenašla vůbec. Ale už jsem obojky u kočky vzdala, protože u kočky nemají cenu, neboť je - jak vidno - často ztratí. Aby je neztratila, musel by být pevný a tam je zase jistota, že se kočka oběsí.
Jen jednou jsem byla ráda, že obojek kočka měla. Přejeli ji na silnici, sousedi říkali, že tam viděli naši mrtvou kočku. Když jsem ji šla hledat, kočku jsem nenašla, nenašla jsem vůbec nic, co by nasvědčovalo, že tam v tom místě někdy ležela mrtvá kočka - až na ten obojek s rozbitou sponou. Bylo to sice smutné, ale alespoň byla jistota, co se kočce stalo. Nejhorší je, když kočka nepřijde pár dní domů a člověk neví, co s ní je - ta nejistota.
Proto obojek chci.Kocour se někdy courá někde i 10dni a příjde se jen najíst pozdě večer a zase mizí, navíc bydlíme tak bokem a i kvůli myslivcům a lidem celkově aby věděli že kocour někomu patří.Našemu kočičákovi obojek nevadí, teď má antiparazitní a pohoda, nechal si ho i vklidu nasadit má ho skoro už 2 měsíce.No každopádně bych koupila ten s gumičkou.
kobylatko
napsal(a):
Proto obojek chci.Kocour se někdy courá někde i 10dni a příjde se jen najíst pozdě večer a zase mizí, navíc bydlíme tak bokem a i kvůli myslivcům a lidem celkově aby věděli že kocour někomu patří.Našemu kočičákovi obojek nevadí, teď má antiparazitní a pohoda, nechal si ho i vklidu nasadit má ho skoro už 2 měsíce.No každopádně bych koupila ten s gumičkou.
Já používala obojky tyto: http://www.rajkrmiv.cz/obojky-pro-kocky/reflexni-obojek-pro-kocku-podlozeny-rolnicka-trixie. Byly reflexní, doufala jsem, že alespoň řidiči kočku dříve uvidí. Což - jak patrno z příspěvku výše - ani to stejně jedné naší kočce nezachránilo život, ale když třeba skočila pod auto z boku na poslední chvíli, tak asi řidič stejně nemohl nic dělat (kdyby teda chtěl - jsou i tací, kteří ani nechtějí). Tu rolničku jsem samozřejmě hned zahodila - chudák kočka, která by běhala s rolničkou, to by si snad ani myš neulovila a ještě, aby z toho cinkání zblbla. S obojkem s gumou zkušenosti nemám, ale asi bych tomu moc nevěřila. Když si představím, že bych třeba kočce dala na krk obojek celý z nějaké širší gumy (ne jen z kousku, který se samozřejmě roztáhne méně), tak jsem přesvědčená, že by se i na ní za určitých okolností oběsila spíš, než na obojku, který se při trochu větším tahu rozepne. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu a má s těmi gumovými obojky dobré zkušenosti. Kočkám obojek skutečně nevadí, sice se prvních pár hodin všelijak kroutí a snaží se ho zbavit - více, či méně, ale za pár dní už ho ani nevnímají.
Pokud kočka vyskočí z příkopu tak je to jasný že řidič nestihne zareágovat, mě osobně sejmuli kocoura přímo před očima kamiónem a to už byl kocour u hrany chodníku, nechápu doteď co to mělo znamenat.Já mám v plánu takvýto http://www.spokojenypes.cz/inshop/catalogue/products/pictures/CHP54615-1396610929.jpg, rolnička ta samozrejmě pomaže dolů z obojku.
kobylatko
napsal(a):
Pokud kočka vyskočí z příkopu tak je to jasný že řidič nestihne zareágovat, mě osobně sejmuli kocoura přímo před očima kamiónem a to už byl kocour u hrany chodníku, nechápu doteď co to mělo znamenat.Já mám v plánu takvýto http://www.spokojenypes.cz/inshop/catalogue/products/pictures/CHP54615-1396610929.jpg, rolnička ta samozrejmě pomaže dolů z obojku.
Ten obojek nevypadá špatně, jen trošku nechápu, jak vlastně drží zapnutý, jestli ta spona není zase moc volná - jen tak na provlečení. No, ale uvidíte, na fotce hodně věcí vypadá jinak (většinou bohužel lépe) než ve skutečnosti.
kobylatko
napsal(a):
A máte jej kastrovaného? Aspoň trochu byste tím omezili toulání.