Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanulik

30.8.2015 19:56
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Potřebuju poradit jaké granulky vaham mezi značkami Acana Orijen a Firstmate. Máte s nějakými dobrou zkušenost? Nebo i jinou značku ale hlavně bez obilovin.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2015 20:03

Bez obilovin také Applaws, Nutram grain free, Porta 21 grain free, Annamaet, Canidie, N&D, Meowing heads...

30.8.2015 20:25
joanne.s

XXX.XXX.39.197

Obiloviny nemusí být to nejhorší. Záleží i na použitých surovinách, jejich jakosti i původu, konzerantech, antioxidantech, někdy dokonce i barvivech. Kolikrát jsou bílkoviny zčásti nahnané bílkovinami rostlinnými, zdaleka nejen masem.
S ohledem na uvedené doporučuji Taste of the wild, Canidae, Acana, Orijen, Artemis, Arden grange, Porta 21 zelená grain free, Wildcat, Annamaet, Go natural, Now grain free.

Co se týče výběru dle ceny, neřiďte se cenou za kilogram granulí, ale doporučenou denní krmnou dávkou.

Pammpalini

30.8.2015 20:30
Pammpalini

XXX.XXX.38.232

Výborné jsou: Orijen, Purizon, N&D obě řady, Acana, Ferringa.

Pokud jde o Porta21 - mají chemickou konzervaci! A taste of the wild jako vysoko obsahové ve skutečnosti nejsou.

Pokud budete chtít, mohu Vám poslat trochu N&D na vyzkoušení

Hanulik

30.8.2015 20:36
Hanulik

XXX.XXX.24.1

No ja ted mam to firstmate obsahuji jen 16% tuku bo kocourci mají vysoký apetit a pribiraji. U nich je denní dávka cca 60g na 5kg kocoura. Bohužel oni jsou schopni sežrat i kilo denně. Na to N&D jsem se samozřejmě divala ale ceny se pohybují kolem 2 000kc za 10kg a to si nemůžu dovolit. Otázka je jak dlouho by zas vydrželi pro 5kg a 3kg kocoura.

milan78

30.8.2015 20:44
milan78

XXX.XXX.227.76

U nás vede Aplaws.

Hanulik

30.8.2015 20:47
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Neni to náhodou země původu UK? Ja teda spis preferuji kanadské značky.

30.8.2015 21:04
joanne.s

XXX.XXX.39.197

ND jsou italské. A jak jsou na tom s konzervanty, antioxidanty ND, Pampalini?

O té portě jsem to nevěděla, že má chemickou konzervaci. Ještě jsem je neměla. Čím tedy konzervují konkrétně, víte?

Hanulík: pokud vám připadá, že obě kočky hrubě překračují doporučenou dávku, určitě bych krmivo dávala na příděl, s režimem plná miska skoncujte. Pokud je kočka obézní, těžko se hubně, natož hubnout zdravě.

Taste of the wild mají masa docela dost, ale jsou i masovější - Orijen, Artemis, Annamaet. Ovšem taky jsou o kus dražší na kilo...

Pammpalini

30.8.2015 21:16
Pammpalini

XXX.XXX.38.232

Joanne,
N&D používá vitamíny a minerály v chelátové formě a konzervuje přírodními antioxidanty ;-). V rámci FB je skupina, kde je to o Portě napsáno.

Konkrétně u nás Portu grain free sice baštily, ale ve wecku sloni :-D. Taste of the wild má sice víc masa než třeba RC, ale na 60% se nedotahuje. Ano, bílkovin má hodně, aby ne... Dohání to bílkovinným proteinem, a že je ho víc jak masa ;-).

N&D: Hanulíku, pokud to bude troufalost, zanechte tu majlík ;-).

30.8.2015 21:22
joanne.s

XXX.XXX.39.197

A co Feringa, ta má podle vás více masa než taste? A ta má konzervaci v pořádku?

Pammpalini

30.8.2015 21:31
Pammpalini

XXX.XXX.38.232

Feringa je brána jako PRÉMIOVKA ;-), chem. konzervanty nemá, vitamínky asi budou... Kotěcí dosahuje 55% živočišných bílkovin.

S chutností to asi bude horší, u nás vedly kotěcí a kachna.

No ale cenově hitparáda nejsou. Teda vedle RC, britu aj. jasně lepší ;-).

30.8.2015 21:42
joanne.s

XXX.XXX.39.197

Jaké vitamínky Feringu ohrožují? nějak jsem nepochopila.

já se zeptala proto, že se vám Taste of the wild nepozdával s obsahem masa, Přesto takovou Feringu jste zařadila do seznamu za krmiva jako Orijen, Purizon, N&D, Acana.

osobně Taste nekrmím, preferuju Orijen, Go natural, Canidae.
Ale do seznamu doporučených krmiv ho přesto řadím, a to výš než třeba Feringa/která je samosebou slušná, ale pořád premiovka.

Hanulik

30.8.2015 21:45
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Mejlik. Hanulik.op@seznam.cz. Jinak kocouri mají pouze denní dávku rozdelenou na dvakrát ale jsou schopni sežrat hodně :D ale je fakt ze kdyz jsem kupovala brit premium byla dávka pres 100g u těch kvalitních poloviční.

Pammpalini

30.8.2015 22:10
Pammpalini

XXX.XXX.38.232

Joanne, u Feringy pochybuju u kvality vitamínů ;-) a nad Taste je nepovyšuju... Jen Feringa si nehraje na super premiovku, ale pouze premiovku, což ale neodpovídá ceně. U taste je sice na 1. místě maso, ale od druhého rostlinné složky.
Pokud krmíte Orijen, Go, Canidae - tak u Vás maj teda micky hody ;-), nic lepšího se sehnat nedá. Pouze jednou jsem narazil v UK na granule co měly 90% masa, ale cena byla šílená, kolem 600 / kg. A granulky barevné.

Jinak pokud jde o mne... Na cenu bych nehleděl, hlavně aby micáci prospívali. Někdy ani grain free s vysokým obsahem sednout nemusí a sednou ty, o kterých jsou pochyby. Tím nemyslím hurá do Whiskasu, ale pokud zadavatelka taky hledí na kapsu, daj se najít i levnější.

U nás Orijen skončil poté, co jsme rozdělali pytel z oficiální distribuce a bylo v něm peří i pařátkem ( důkaz že je ze slepic smajlík ).

Pokud jde o krmnou dávku: u nás je miska plná. Jedna kočka prostě nepřibere ( anorektička ), ať je u misky non-stop, její sestra skoro nebaští a je jak soudek smajlík.
Prostě je to geneticky. Ono všeobecně s light granulí se víc přibírá...

30.8.2015 22:24
joanne.s

XXX.XXX.39.197

Souhlas, light granule ani granule pro kastráty neuznávám taky. To raději bych kontrolovala denní dávku. Snad všechny light co jsem zatím studovala, měly méně živočišných bílkovin.

Sama dávku granulí jen zhruba kontroluji, ale miska je vždy plná, celodenně k dispozici, a kocour se nepřežírá. Ovšem není výjimkou, že některé kočky ano, bohužel. Zvlášť ty, co kdy zažily hlad, strádání, ale jsou i žravky, které prostě mají tento sklon.

Orijen jsem měla několik pytlů, a vaši zkušenost nemám, naštěstí. /kupuji opakovaně na siera.cz/. U nás jedny z nejoblíbenějších. Máte pravdu, kupuji drahé, ale aktuálně krmím jen jednu domácí kočindu, tak ji hýčkám, on ten pytel vydrží při jedné dlouhosmajlík

Hanulik

30.8.2015 22:30
Hanulik

XXX.XXX.24.1

Tak ono asi nemá cenu šetřit na granulich ja platim 1400 za 9kg firstmate a to je půlka jen ryby a pulka maso jako klasické. Začala sem ho kupovat kdyz kocouri měli prujmy a spravili se ale nevím zda u nich zůstat nebo jít o třídu výš. Hlavně jsou hypoalergenni a uplne bez obilovin s boruvkami a brusinkami.

Pammpalini

30.8.2015 22:41
Pammpalini

XXX.XXX.38.232

Já vždy lituju ty, co krmí light + kastrátek granulky. Podle mne je to jen tah na peněženku a masa to moc nevidělo :-/.
U nás je taky miska non-stop, jinak by to dopadlo špatně. Takhle si zbaští kolik potřebují. A bez přežírání smajlík.
My měli Orijen od českého distributora a dovozce, a prošli jsme šokem smajlík. Navíc mívaj občas výpadek, takže při naší spotřebě to je problém... Pro jednu až 3 micky jsou bezkonkurenční. Tady bych opravdu nehleděl na cenu. Ono sice jsou dražší, ale opticky... Nic jinýho bych nedával... A zbaští toho rozhodně míň...
Nevím, jestli se ještě prodávají, ale na granule.cz měli i nějaké německé...

Pokud jde o Orijen: myslím, že ostatní se snaží jim vyrovnat, ale na 80% nedosáhl nikdo. Pravda, ne každé micce chutnaj.

31.8.2015 01:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Pammpalini napsal(a):

Pokud jde o Porta21 - mají chemickou konzervaci! A taste of the wild jako vysoko obsahové ve skutečnosti nejsou.

Vidíte - já bych o vzorek NandD stála. i mně byste poslala na vyzkoušení? Mám dva kocoury a jsem z Brna.

31.8.2015 01:07
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Pammpalini napsal(a):
Joanne,
N&D používá vitamíny a minerály v chelátové formě a konzervuje přírodními antioxidanty ;-). V rámci FB je skupina, kde je to o Portě napsáno.

Konkrétně u nás Portu grain free sice baštily, ale ve wecku sloni :-D. Taste of the wild má sice víc masa než třeba RC, ale na 60% se nedotahuje. Ano, bílkovin má hodně, aby ne... Dohání to bílkovinným proteinem, a že je ho víc jak masa ;-).

N&D: Hanulíku, pokud to bude troufalost, zanechte tu majlík ;-).

...tak na TOTW slyším čím dál víc připomínek...na to jak je drahé .

31.8.2015 07:13

Pammpalini napsal(a):

Kopíruji z popisu výrobku Porta21 grain free:

Bez přidání barviv a dochucovadel. Přírodně konzervováno a bohaté na mastné kyseliny Omega 3 a 6. Obsahuje antioxidanty povolené EU: silné extrakty obsahující tokoferol přirozeného původu (vitamín E) a trvanlivá kyselina askorbová.

Může to být tak, že část konzervantů není v popisu?

Mám z toho rozporuplné pocity. Opravdu si to výrobci mohou dovolit klamat zákazníka?

31.8.2015 08:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Proč by nemohli ?

Hanulik

31.8.2015 09:14
Hanulik

XXX.XXX.49.1

Co jsem tak koukala v n&d jsou obiloviny v té nižší řadě. To není moc vhodné ne?

31.8.2015 11:12
joanne.s

XXX.XXX.42.119

Výborné ND jsou jen ty grain free.

Pampalini: prosím, hoďte sem odkaz, kde se píše o chemické konzervaci Porta 21 zelená - sensible grain free. Výrobce uvádí něco jiného, tak to chceme prověřit.

Blazice: Samotnou by mě to zajímalo. První co mě napadlo je, že popletli typ porty, přece jenom jich je víc.

Ten popisek konzervace na první dojem dobrý. Ovšem trvanlivá kyselina askorbová, je to totéž jako vitamin C? tak proč to tak nenapíšou?

Jinak si vybavuji, že formulace antioxidanty povolené v EU /bez podrobného celého rozpisu/ může být cokoliv, i chemie..
Jaké mají datum spotřeby? déle než rok a čtvrt od nákupu?

31.8.2015 15:48

rapotacka11 napsal(a):
Proč by nemohli ?

Protože se tím poškozují. Nedělám si iluze, ale snad jsou mezi výrobci krmiv nějaké rozdíly a nejsou všechna krmiva šmejdy.

Pammpalini

31.8.2015 21:20
Pammpalini

XXX.XXX.37.148

Mnohé výrobky obsahujú prirodzené antioxidanty, ako sú napríklad flavonoidy, látky trieslovinovej povahy, najmä deriváty kyseliny kávovej (3,4-dihydroxyškoricovej), kyseliny askorbovej (vitamín C) a iné. Viaceré sú obsiahnuté v koreninách (majorán, šalvia), ale prirodzené antioxidanty väčšinou nemajú stále zloženie, izoláciou sa stávajú menej účinnými a sú drahé. Preto sa na stabilizáciu presne vymedzeného sortimentu potravinových produktov používajú povolené antioxidanty, ako sú tokoferoly (vitamín E), Kyselina L-askorbová, estery kyseliny gallovej, BHT, BHA a iné.

Ad www porty:
Technological additives:
Contains EU-approved antioxidants: preserved with high tocopherol content extracts from natural sources (vitamin E) and L-ascorbic acid. Tedy "užity konzervanty schválené EU, syntetické výroby...

Kdyby bylo: konzervováno rozmarýnem... Asi to vzalo za své...

Pammpalini

31.8.2015 21:33
Pammpalini

XXX.XXX.37.148

Porta21: u Grain free edice, holistických aj. mají uvedeno:
Užity konzervanty: mix přírodních tokoferolů

U zelené: hláška o schválených antioxidantech... Tedy + kys. L-askorbovou použil v chemické syntetické verzi a ta již může poškozovat ledviny...

31.8.2015 21:35
joanne.s

XXX.XXX.36.78

Kyselina askorbová je špatná? Myslela jsem, že je to jako vitamin C, pletu se?

Mně to zní teda v pohodě. BHA ani BHT tam není.

31.8.2015 21:37
joanne.s

XXX.XXX.36.78

Pozn. Portá 21 zelená je označená grain free sensible..

Pammpalini

31.8.2015 21:59
Pammpalini

XXX.XXX.37.148

Joanne, kys. ascorbová je vit. C ;-), ale je otázka formy...
Všeobecně se... Jeden řekne jo, druhej = vyberte si :-D.

1.9.2015 00:04
JanulaM

XXX.XXX.54.89

Zajímavé čtení o Portě 21, teď jsem zrovna koupila pytel na zkoušku, kočka ho ze začátku s chutí jedla, ale teď čím dál tím častěji zůstává miska plná. Už ji asi nekoupím i když si myslím, že konzervace vit C by neměla být na škodu ne? Vždyť i potraviny pro lidi se takto konzervují.
A jinak co říkáte na Applaws, někde jsem četla, že se nemůže rovnat s Orijen, ale tam je také 80% masa, nebo se pletu? Moje kočka je má ráda a srst má nádherně lesklou, tak pokud by byly dobré, zůstala bych u nich.

1.9.2015 05:21

JanulaM: ač moji kocouři Applaws nechtějí, maximálně si vezmou pár granulek z ruky na ochutnání, za mě ANO.
Některé kočky mohou mít průjem, zvlášť, když se přechází z obilných.

V dTestu 8/2015 vyšly na 17. místě z 24 vzorků. Ale celý test je "postavený na hlavu". Nemá vůbec vypovídací hodnotu! Takže, kdybyste na něj narazila, ať se neznejistíte.

1.9.2015 06:50

V publikaci - Kočky by kupovaly myši jsem se dočetla informace, že pod údaj "konzervanty povolené EU" se může schovat cokoliv. U krmiv se použité konzervanty nemusí rozepisovat jako u potravin.
Mno, z té Porty 21 mám po příspěvcích zde smíšené pocity

A nakonec, kvalitní výrobce se rád pochlubí, že používá přírodní antioxidanty. To je asi zásadní ukazatel, dle kterého se lze řídit...

Pammpalini

1.9.2015 09:50
Pammpalini

XXX.XXX.55.178

Mě osobně u Porty zelené zarazilo víc věcí. Jednak to, že moje kočky mlsné nejsou, ale taky dostávaj to nejlepší, snad... Ale projíst 20 kg zelené Porty byl boj. Rychle je začaly odmítat a po přičuchnutí žebrat...
Ale dřív bylo uvedeno: konzervováno směsí bylinek ( majoránka + rozmarýn ). Teď už je tam hláška o konzervaci Tokoferoly a antioxidanty schválenými EU.

Zvláštní...

1.9.2015 09:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To nejlepší a to chuťově nejatraktivnější jde ruku v ruce málokdy. Porta je docela tvrdá, to každá kočka nemusí, a odmítání granulí snad nikdy nesouvisí s použitím těch kterých konzervantů, antioxidantů.

že mi kočka žere Orijen a Go natural ještě neznamená, že když nabídnu obilné barvené chemické Whiskas, že po nich neskočí, bohužel..

1.9.2015 09:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Bez přidání barviv a dochucovadel. Přírodně konzervováno a bohaté na mastné kyseliny Omega 3 a 6. Obsahuje antioxidanty povolené EU: silné extrakty obsahující tokoferol přirozeného původu (vitamín E) a trvanlivá kyselina askorbová.

Pampalini, vy to chápete tak, že nejde o úplný rozpis antioxidantů? Já to chápu tak, že tam konkrétní rozpis konzervace je.

1.9.2015 21:12
senda

XXX.XXX.119.172

Vyzkoušela jsem hodně kvalitních granulí, včetně bezobilné Acany, Orijenu, Annamaet, Aplaws a dalších, ale kocour žere jen Artemis, First Mate, Essential. Chci zkusit ještě Go, Now a Canidae. Co říkáte na Wildcat ?

4.9.2015 08:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Senda: mají dobré složení. Ovšem poměr cena kvalita není až tak super: 849 Kč a víc za 3 kg granulí? marně hledám emotikon, který by si symbolicky odplivnul

5.9.2015 23:55
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Pammpalini napsal(a):
Porta21: u Grain free edice, holistických aj. mají uvedeno:
Užity konzervanty: mix přírodních tokoferolů

U zelené: hláška o schválených antioxidantech... Tedy + kys. L-askorbovou použil v chemické syntetické verzi a ta již může poškozovat ledviny...

Nemyslím si, že by kyselina l-askorbová poškozovala ledviny. Snad si dovedu představit, že by tzv. krystalurie ledviny poškodila, ale to by musely být opravdu kvanta vitamínu C.

Přidejte reakci

Přidat smajlík