Sharlott

XXX.XXX.52.22
Dobrý den,
Včera jsme ráno pustili naši kastrovanou roční kočičku ven (je takhle zvyklá chodit), pršelo a tak jsme si mysleli, že se vrátí, ale nevrátila. Odpoledne když přijížíme domů chodí nás vítat, ale tentokrát nepřišla. Už nám to bylo divné a tak jsme ji šli hledat a volali jsme ji (přiběhne na zavolání) nikde jsme ji nenašli. Takhle dlouho venku nebyla vždycky se přišla aspoň najíst ale ona nikde. Bydlíme na vesnici takže ji asi auto nesrazilo moc jich tu nejezdi. Ale hrozně nám chybí. Je to náš člen rodiny a truchlíme tu. Je nám tu bez ní smutno. Co se s ní mohlo stát? Mám ještě doufat jestli se vrátí? Všichni ji tu oplakáváte s hledáme, ale ona se nevrací:, (.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste se ještě poptat v okolí, jestli někdo kočičku omylem nezavřel třeba do sklepa nebo do garáže. Já bych ji ještě neoplakávala... Držím palce.
Má na krku známku, obojek? Je čipovaná? Chodívají v sousedství jiné kočky? Máte v sousedství psy, kteří kočky nesnáší?
Ještě bych hledala, prošla bych okolí. Jestli máte psa, se psem. Vylepit plakátky s fotkou po vsi, včetně obecního úřadu. Známá žije ve městě, a nedávno našla kočku po dvou týdnech. Vyhladovalá, omylem zavřená ve sklepě vedlejšího vchodu do činžáku, ale žila, a žije.
Sharlott

XXX.XXX.52.22
Má obojek s rolničkou, tak chodím a poslouchám jestli ji někde nezaslechnu ale nic Nemohl ji sebrat třeba dravec?:( Chodila často na pole, ale celé jsem prohledala a ani schovaná není...mohla se třeba zaběhnout do lesa. Doufám, že se nám vrátí když už teď bude zima co teprv:( K sousedům nechodí mají tam psy a ti kočky nesnáší. Bez ní je to tu vážně takové...osamělé

Sharlott
napsal(a):
Má obojek s rolničkou, tak chodím a poslouchám jestli ji někde nezaslechnu ale nic Nemohl ji sebrat třeba dravec?:( Chodila často na pole, ale celé jsem prohledala a ani schovaná není...mohla se třeba zaběhnout do lesa. Doufám, že se nám vrátí když už teď bude zima co teprv:( K sousedům nechodí mají tam psy a ti kočky nesnáší. Bez ní je to tu vážně takové...osamělé
Ještě vydržte. Kočky jsou zvláštní stvoření. Někdy se i čistě dvorková, zahradní "povalečka" může na chvíli "ztratit" a potom se zčista jasna objeví. Ale chápu Vás. Když jsme měli polovenkovní kočku a chvíli se někde zdržela, už jsme byla jak na jehlách, obličej přilepený na okně...
Sharlott - jsou kočky, které se prostě toulají. Mám taky takovou, podotýkám, že vykastrovanou, takže není pravda, že se vykastrované kočky drží více baráku. Naše kočka vždycky zmizí na několik dní, dokonce i několik týdnů (!). Jednou nebyla doma 6 týdnů, už jsem si myslela, že se opravdu nevrátí. Když byla kotě, držela se u domu, čím byla starší, tím se její akční rádius a doby návratu zvětšovaly. Nejprve nebyla doma na noc, potom na déle a déle. Zase má období, kdy je doma denně třeba 14 dní a potom zase zmizí. Prostě kočka je kočka a vždycky si bude dělat jenom to, co chce sama.
Sharlott
napsal(a):
Dravec spíš ne nemáte v okolí myslivce? zeptejte se ho oni někteří rádi sřílý po kočkách pro ně je to škodná,
Ale nebojte taky si u nás prostě kočky udělají na dva dny pauzu. Už se mi vrátil i kocourek po půli roce - dle péče zavřeli ho někam děti.
"Sharlott", tak co, jaká je situace? Moc dobře vím, jak se cítíte? Co já se mnohokrát nahledala mého minulého kocoura! Ale on byl nekastrovaný. No a sousedovic nekastrovaný kocour jim opakovaně mizí řádově na mnoho měsíců! Evidentně se vždy na čas přestěhuje někam jinam, zřejmě do úplně jiné vesnice. U kastrované, a navíc kočky, je sice situace jiná, jak ale píše "Koňadra", i ty se mohou toulat. Můj kastrovaný kocour např. šíleně rád loví, takže řádově na desítky hodin už se mi také "ztratil".
Nejhorší je nejistota. Proto Vám moc držím pěsti a neztrácejte ještě naději! A hlavně se ozvěte, co je nového!
angel_fairy
napsal(a):
Taky mam venkovní kocicky a minuly týden taky dlouho nepřišla a když přišla, museli jsme hned k vetovi. Kulhala a pořad jenom ležela, nespala. Ani nezrala. Měla teplotu. Tak zkuste ty letáky a zkuste ji zavolat ještě jednou zavolat. Nebojte, vrátí se
Ano, vyvěšení letáků mě v minulosti také přivedlo na stopu asi 3týdny ztraceného kocoura - byl v několik km vzdálené vesnici.
koňadra
napsal(a):
Sharlott - jsou kočky, které se prostě toulají. Mám taky takovou, podotýkám, že vykastrovanou, takže není pravda, že se vykastrované kočky drží více baráku. Naše kočka vždycky zmizí na několik dní, dokonce i několik týdnů (!). Jednou nebyla doma 6 týdnů, už jsem si myslela, že se opravdu nevrátí. Když byla kotě, držela se u domu, čím byla starší, tím se její akční rádius a doby návratu zvětšovaly. Nejprve nebyla doma na noc, potom na déle a déle. Zase má období, kdy je doma denně třeba 14 dní a potom zase zmizí. Prostě kočka je kočka a vždycky si bude dělat jenom to, co chce sama.
"Koňadro", protože píšete, že máte koček více, setkala jste se s tím, že "smečka" koček by vyhnala jednoho člena, resp. členku pryč? Toto se teď děje u tety - má asi 6 koček a prý jí vyhánějí její nejstarší kočku - paradoxně jde o odrostlá koťata této kočky. Prý jsou na ni opravdu zlí, teta ji musí např. u jídla chránit, aby se nažrala, a vyhánění už mělo za následek, že tato kočka řádově na týdny zmizela. Podotýkám, že jde o kočky čistě venkovní a nehrozí u nich, že by si ji třeba vzali domů. Je to tak, že kočky nejstarší, a asi teď už nejslabší, členku vyštvávají? Nebo i ostatní - nevíte - stává se takováto věc u koček?
Sharlott

XXX.XXX.52.22
Zatím nic nového..kočička se nám bohužel ještě nevrátila Hodně ráda lovila, ale chodila jen na pole, kde teď není. Kdyby ji střelil myslivec myslíte si, že by ji odnesl? Protože já celou louku prohledala, ale ona tam ani neleží nebo tak něco. Opravdu nevím jestli se třeba jen toulá, ale musí mít přeci hlad ne? Tak by se mohla vrátit. Ještě mě napadlo, že jak pršelo tak se mohla někam schovat ale už nemůže ven:( Ale nechápu proč se nešla schovat domů...Zkusím ještě ty letáky a uvidíme.
fikovnice
napsal(a):
"Koňadro", protože píšete, že máte koček více, setkala jste se s tím, že "smečka" koček by vyhnala jednoho člena, resp. členku pryč? Toto se teď děje u tety - má asi 6 koček a prý jí vyhánějí její nejstarší kočku - paradoxně jde o odrostlá koťata této kočky. Prý jsou na ni opravdu zlí, teta ji musí např. u jídla chránit, aby se nažrala, a vyhánění už mělo za následek, že tato kočka řádově na týdny zmizela. Podotýkám, že jde o kočky čistě venkovní a nehrozí u nich, že by si ji třeba vzali domů. Je to tak, že kočky nejstarší, a asi teď už nejslabší, členku vyštvávají? Nebo i ostatní - nevíte - stává se takováto věc u koček?
Nám takhle kocouři vyštvali kastrovanou kočku, schodou okolností matku nejstaršího kastrovaného kocoura. Druzí dva byli nalezenci, bylo jim pár týdnů, když nám je někdo vysypal před barák. Jak rostli, tak si na kočku začali dovolovat (byla to jediná kočka, zbytek byli ti tři kocouři), až nakonec jí vyštvali z kuchyně, začla bydlit ve sklepě a pak jednou v létě už nepřišla. Nevím, jak to řešit, kočky máme venkovně-domácí, nebylo možné ji izolovat, jen jí dávat zvláš´t žrát, ale to nepomohlo.
Sharlott

XXX.XXX.52.22
Děkuji všem co mě podrželi, kočička se nám vrátila! Ne úplně vrátila, ale když jsme ji šli hledat tak jsme na silnici před barákem viděli kočku. Jakmile nás viděla zaběhla za plot. Šli jsme k sousedům k plotu a volali na ni jménem a ona začala hrozně mňoukat. Asi nás zprvu nepoznala, ale pak přišla blíže k pohlazení. Měla velký hlad, ale jinak je v pořádku jenom byla trochu cítit benzinem. Rolničku tedy sundám a jsme rádi že se "jen" zatoulala!

Sharlott
napsal(a):
Děkuji všem co mě podrželi, kočička se nám vrátila! Ne úplně vrátila, ale když jsme ji šli hledat tak jsme na silnici před barákem viděli kočku. Jakmile nás viděla zaběhla za plot. Šli jsme k sousedům k plotu a volali na ni jménem a ona začala hrozně mňoukat. Asi nás zprvu nepoznala, ale pak přišla blíže k pohlazení. Měla velký hlad, ale jinak je v pořádku jenom byla trochu cítit benzinem. Rolničku tedy sundám a jsme rádi že se "jen" zatoulala!
Skvělé! Možná byla opravdu někde omylem zavřená v garáži. A z toho stresu trochu zmatená. Hlavně, že už je doma
mesič
napsal(a):
Super, gratuluji... tohle je moje noční můra, kdykoliv pouštím našeho kocoura na zahradu. On se totiž chodí promenádovat i před dům, kde je silnice, naštěstí jsme předposlední dům, ale i tam mám o něj každý den trochu strach.
Nemusíte se bát, kočka ví jak se kdy zachovat.
fikovnice
napsal(a):
Tak musím říct, že já jsem se s tím ještě nesetkala, moje kočičí "smečka" spolu vcelku vychází, i když čas od času nějaký jedinec ubyde a jiný přibyde. Nicméně určitě nevylučuji, že někdy nemusí nějaká kočka "zapadnout do kolektivu". Jediná z mých koček - "tulačka" (už jsem o ní zde psala) - má trošku odstup od ostatních koček, ale to je - podle mne - dáno tím, že se toulá a někdy není doma i týdny, takže se prostě tak nějak úplně s ostatními nemá čas sžít, lépe řečeno se vždycky spíš odcizí tím, že není doma. Ale že by se nějak vyháněly od žrádla, nebo ze zahrady, tak to nepozoruji. Nemyslím si, že by kočky všeobecně nějak řešily "nejslabší článek" - zvláště, když žijí venku a každá má možnost mít kolem sebe dostatečný prostor. Kočky spíše vyhání cizí kočku ze "svého" prostoru. Proč kočky Vaší tety vyhání tu nejstarší - možná proto, že nebyla doma, tak se také odcizila a už ji už neberou jako vlastní, natož vlastní matku.
koňadra
napsal(a):
Tak musím říct, že já jsem se s tím ještě nesetkala, moje kočičí "smečka" spolu vcelku vychází, i když čas od času nějaký jedinec ubyde a jiný přibyde. Nicméně určitě nevylučuji, že někdy nemusí nějaká kočka "zapadnout do kolektivu". Jediná z mých koček - "tulačka" (už jsem o ní zde psala) - má trošku odstup od ostatních koček, ale to je - podle mne - dáno tím, že se toulá a někdy není doma i týdny, takže se prostě tak nějak úplně s ostatními nemá čas sžít, lépe řečeno se vždycky spíš odcizí tím, že není doma. Ale že by se nějak vyháněly od žrádla, nebo ze zahrady, tak to nepozoruji. Nemyslím si, že by kočky všeobecně nějak řešily "nejslabší článek" - zvláště, když žijí venku a každá má možnost mít kolem sebe dostatečný prostor. Kočky spíše vyhání cizí kočku ze "svého" prostoru. Proč kočky Vaší tety vyhání tu nejstarší - možná proto, že nebyla doma, tak se také odcizila a už ji už neberou jako vlastní, natož vlastní matku.
Jako matku ji neberou určitě, protože se ji v minulosti snažili nakrýt. Kočka žije u tety už celkem dost let a obzvlášť kocouři - samci ji vyštvávají. Druhá kočka - samice prý až tak ne. Je to podobné jak píše výše "amiš". Já právě ten důvod také nechápu, ale tetě věřím. Pryč byla kočka asi 3 týdny až měsíc, a vyštvávali ji již předtím. Spolu s tím jde ruku v ruce prý také to, že kočka se teď bojí už i tety - nenechá se pohladit, přitom v minulosti byla normálně kontaktní. Také mi to u čistě venkovní smečky připadá fakt zvláštní, ostatní spolu drží postaru, tj. např. spávají v jednom klubku.
Sharlott
napsal(a):
Taky gratuluju, dopadlo to dobře. Sundejte i ten obojek, neriskujte, že se někde zachytí, i kdyby byl ten obojek s bezpečnostní sponou. Ten názor, že rolnička je na ochranu ptáků jsem slyšel, ale nevím...Když se kočka plíží, rolnička asi moc necinká. když již pak vyrazí k útoku, tak jestli je blízko, pták už nejspíš zareagovat nestihne, pokud je daleko a vyrazí předčasně, nejspíš by ho stejně nechytila.
Já bych se ale kočce obojek bál dát, aby se za něj někde nazachytla i když někdo si třeba myslí, že kočku s obojkem myslivec nezastřelí. A někdo chce třeba jen mít cool kočku.
Sharlott
napsal(a):
To je super že je zpátky mám radost za vás.
Tak mám radost, že jste ji našli. Prožívám úplně stejné pocity, když svého miláčka vezmu třeba o víkendu na zahradu a potvůrka se neobjeví často celé odpoledne, nereaguje na zavolání, nic. Už jsem si zvykla, že někde spí, a myslím, že je jen kousíček ode mě. Vyleze až kolem 18-19 hod a jak se v dálce navzájem poznáme, běží za mnou s mňaukotem. Nejkrásnější je pro mě okamžik, když po dlouhém hledání najednou vidím v poli nádherná černá velká ouška, to se mi chce až brečet radostí, a pak už sprintuje ke mně, naberu ji do přepravky a jedeme domů čičina si užívá volnosti a přírody a já z víkendu nemám nic, jelikož jsem ve strachu, jestli ji ještě uvidím. Nevím, co bych dělala, kdyby se mi nevrátila. Asi bych pořád břečela
fikovnice
napsal(a):
Tak s takovým chováním jsem se ještě nesetkala. Jediné, co mě napadá je to, zda nemůže být kočka nějak nemocná a oni to na ni cítí a chtějí ji kvůli tomu vyloučit ze smečky/ u lvů, apod. se to občas děje, že nemocného člena opustí, i když nedávno byl dokument, že nejstarší lvici naopak jedna z dcer dokonce maso předžvýkávala a pak ji ho vyvrhovala jako kočka koťatům).
U nás spolu trochu "válčí" 3 letá nově příchozí kočka s naší 9 letou kočenou, která do té doby vládla smečce...nicméně spíš se občas s prsknutím proběhnou, ale do krve se nikdy nepopraly a ani se nijak nevyhání. Jídlo dostávají zvlášť (snesou se tak 1-1,5 metru od sebe), ale nějaké extrémní napadání, to zas ne. Plus jsem je nedávno obě viděla, jak šly po zatoulaném kocourovi, co nám vlezl na zahradu k drůbeži společně, takže bych řekla, že jsou to akorát menší potyčky uvnitř smečky, kterou spolu tak jako tak tvoří.
lavacca
napsal(a):
Tak s takovým chováním jsem se ještě nesetkala. Jediné, co mě napadá je to, zda nemůže být kočka nějak nemocná a oni to na ni cítí a chtějí ji kvůli tomu vyloučit ze smečky/ u lvů, apod. se to občas děje, že nemocného člena opustí, i když nedávno byl dokument, že nejstarší lvici naopak jedna z dcer dokonce maso předžvýkávala a pak ji ho vyvrhovala jako kočka koťatům).
U nás spolu trochu "válčí" 3 letá nově příchozí kočka s naší 9 letou kočenou, která do té doby vládla smečce...nicméně spíš se občas s prsknutím proběhnou, ale do krve se nikdy nepopraly a ani se nijak nevyhání. Jídlo dostávají zvlášť (snesou se tak 1-1,5 metru od sebe), ale nějaké extrémní napadání, to zas ne. Plus jsem je nedávno obě viděla, jak šly po zatoulaném kocourovi, co nám vlezl na zahradu k drůbeži společně, takže bych řekla, že jsou to akorát menší potyčky uvnitř smečky, kterou spolu tak jako tak tvoří.
Právě. Já o tom také dříve neslyšela. A víte, co se prý také stalo? Pryč prý odešla, když už byla vysoce březí. Pak se vrátila a porodila již doma. No a vyštvávání pokračuje, teď už prý i od té dospělé samice, předtím to dělali jen kluci.
Moji kocouři se taky nějak nemusí, ale není to o vyštvávání, teď např. se mnou oba svorně leží v posteli.
To, že by tetina kočka byla nemocná a ostatní kočky to poznaly, mě už také napadlo. Ale právě jsem nevěděla, zda se takto kočičí smečka chová - zda nejslabší a nemocné kusy odhání...
rapotacka11
napsal(a):
Napadá je.
Děkuji "Rapotacko" za Váš názor. Je tedy poněkud v rozporu s "Koňadrou", i "Lavacca" k tomu napsala své stanovisko - vy všechny máte určitě zkušenost s větší kočičí smečkou, takže teď si musím poradit s tím, že jedna píšete, že k takovému napadání u koček nedochází, jiná to píšete trochu jinak... Tedy já si s tím nemusím poradit, nejsou to moje kočky, ale tím, že jsou v rodině, tak mě to mrzí, stejně jako by mě to mrzelo i u anonymních koček. Už několik let se rozhoupávají ke kastracím. Dřív jsem je chtěla zasponzorovat. Teď bez mámy už je finančně nezasponzoruji, ale neustále jsem opakovaně nabízela zapůjčení mé přepravky a dovoz a pak odvoz odoperovaného zvířete. Chtějí jet do Kunštátu a ten je od nich cca 20km.
lavacca
napsal(a):
Ještě mám "Lavacco" dotaz na Vás - dle Vašeho psaní se dá usoudit, že i v kočičí smečce je vždy nějaký/nějaká vůdce/vůdkyně? Myslíte, že i v dvoučlenné? Tedy mezi mými dvěma kocoury? Obecně jsem ráda, že své nejhorší léto jsem skoro celé strávila na chalupě, ne že by mi psychicky tady bylo výrazně lépe, ale cítím a vnímám, že kocouři zde k sobě mnohem mnohem více našli cestu. Odjíždívála jsem třeba dopol. pryč a vracela se až pozdě večer. Prakticky vždy mě hned za vraty čekal kočkopes=mladší kocour. Větší se vždy objevil tak v průměru do hodiny. Najedli se, pak si postupně během prázdnin hledali místa na spaní co nejblíže sobě, až to skončilo vzájemným spaním na jedné posteli - dnes se mnou - a celkem pravidelným umýváním malého kocoura velkým. Velký velmi důkladně i ouška mlaďasovi čistí! Tak si říkám, že takto se snad nechovají dva jedinci, kteří by se nenáviděli. ALE - občasné spory, jak já říkám podpásovky, honičky navážno - to se ještě vyskytne... .

Vždycky je nějaká hierarchie. I u nás. Ale vzhledem k mírné povaze našich kocourů to vypadá jen jako hra.
Měli jsme dost dominantního a žárlivého kastrovaného kocourka, který ostatní kočky, když to na něj přišlo napadal. Nebylo to, že by je vyštvával ale ukazoval, spíš ukazoval kdo je pán, jinak vládlo příměří. (Byl také špatně socializovaný, našli jsme ho jako hodně malého, naše ostatní kočky, ač spolu mezi sebou vycházely, ho nepřijaly a vyhýbaly se mu.) Potupně, když dvě z koček na tom již stářím byly již špatně, nikdy je nenapadl. Vyhledal jejich blízkost a sedl si k nim. Dle reakce koček, žádná tichá agrese v tom nebyla, žádné seknutí packou po pokusu čichnout si k sobě, nebo syčení se nekonalo. Přiklonil bych se tedy k názoru, že nemoc příčinou vyhánění není. Ovšem soudím dle jednoho kocoura. (Před touto smečkou jsme roky vždy měli jednoho kocoura a z dětství si detailně chování kočičí smečky již nepamatuji.)
Lavaco, že by kočky koťatům vyvrhovaly potravu jsem nikdy neviděl a ani nečetl.
Ele

XXX.XXX.11.234
angel_fairy
napsal(a):
Taky mam venkovní kocicky a minuly týden taky dlouho nepřišla a když přišla, museli jsme hned k vetovi. Kulhala a pořad jenom ležela, nespala. Ani nezrala. Měla teplotu. Tak zkuste ty letáky a zkuste ji zavolat ještě jednou zavolat. Nebojte, vrátí se
A co bylo kočičce,my máme vykastrovanou kočku 1den se nevrátila domů až druhý den a trošku kulhá na zadní páčky když se to nezlepší tak pojedeme na veterinu.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!