Květiny v bytě - bezpečné pro kočky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2015 12:21
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Ahojte kočkaři a kočkařky, moc vás prosím, které rostliny a květiny můžu mít v bytě, když mám čičiny? Zatím nemám jedinou kytku a chtěla bych to změnit. Moje čičiny je ale budou určitě ohlodávat. Co je prosím pro ně při pozření neškodné a bezpečné? Moc děkuji za odpovědi!

11.9.2015 12:27
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jako bezpečné literatura doporučuje

•Chlorophylum (zelenec)
•Begonie
•Ibišek
•Africká fialka
•Šáchor
•Sukulenty
•Bambus
•Banánovník

Osobně mám v bytě volně jen růže a bylinky - máta, bazalka, oregano, fenykl apod.

11.9.2015 12:33
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Seznam jedovatých a jinak nebezpečných rostlin:

•africká kopřiva, agáve, aloe, amarylis, áron, asparágus, azalka
•barvínek, begonie, bobkovišeň lékařská, brambořík, břečťan
•cesmína, čemeřice
•diefenbachie, dračinec, dracena, durman, datura
•filodendron, fíkovník šplhavý, fíkus gumovník
•hortenzie, hyacint
•chryzantéma, listopadka
•jalovec, jmelí
•kala, kapradí, kapusta, klívie, řemenatka, konvalinka, kosatec, kosmatec, kroton, křín
•libora, lilek ozdobný,
•mahonie, mučenka, myrta,
•náprstník, narcis
•oleandr, oměj, orchidej
•pelargonie, pryšec, prvosenka, psí víno, ptačí zob
•rebarbora, rododendron,
•skalník, skočec, sleziník, svlačec
•šafrán, krokus
•tchýnin jazyk, tis, toulaka, trnová koruna, třešeň, tulipán
•užovník
•vánoční hvězda, vánoční kaktus, vlčí bob, voskovka
•wisterie
•zerav, túje, zimolez.

11.9.2015 12:34
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mojí kolegyni se kočka otrávila dracénou. Bylo to vážné, málem ji to stálo život, stále zvratky s krví, velmi zhubla. Až po čase se to spravilo úplně, váhu nabírala zpět snad půl roku.

11.9.2015 13:27
saty

XXX.XXX.10.1

Ještě bych dodala v poslední době oblíbený zamioculos nebo jak se to píše není jedovatý ale jeho krystalky v listech mohou být nebezpečné pro žaludek kočky.

11.9.2015 13:57
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

joanne.s napsal(a):
Seznam jedovatých a jinak nebezpečných rostlin:

•africká kopřiva, agáve, aloe, amarylis, áron, asparágus, azalka
•barvínek, begonie, bobkovišeň lékařská, brambořík, břečťan
•cesmína, čemeřice
•diefenbachie, dračinec, dracena, durman, datura
•filodendron, fíkovník šplhavý, fíkus gumovník
•hortenzie, hyacint
•chryzantéma, listopadka
•jalovec, jmelí
•kala, kapradí, kapusta, klívie, řemenatka, konvalinka, kosatec, kosmatec, kroton, křín
•libora, lilek ozdobný,
•mahonie, mučenka, myrta,
•náprstník, narcis
•oleandr, oměj, orchidej
•pelargonie, pryšec, prvosenka, psí víno, ptačí zob
•rebarbora, rododendron,
•skalník, skočec, sleziník, svlačec
•šafrán, krokus
•tchýnin jazyk, tis, toulaka, trnová koruna, třešeň, tulipán
•užovník
•vánoční hvězda, vánoční kaktus, vlčí bob, voskovka
•wisterie
•zerav, túje, zimolez.

Ale např. begonie je jak s seznamu bezpečných, tak v seznamu nebezpečných

11.9.2015 14:02
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jojo, je to protimluv. čerpáno z miciny.cz

řekla bych, že begonie přímo jedovatá nebude. jen potenciálně nebezpečná.

Shora jsem napsala i vlastní přístup, které rostliny mám v bytě jásmajlík

11.9.2015 14:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ceska-kocka.cz uvádí jen tyto jako nebezpečné:

•Opravdu smrtelně jedovatá je lilie, a to jakákoliv její část
•Diffenbachie - má leptavý účinek a může kočku zabít
•Durmán - velmi jedovatý
•Oleandr - velmi jedovatý
•Kroton
•Calatea
•Hyacint
•Narcisky (jen cibule)
•Vánoční hvězda
•Jmelí
•Cokoliv, co má barevné, strakaté listy je často jedovaté

Jmelí jsem doma, nevěda, měla. Kočka po něm vůbec nešla.
Pak jsem měla i dvě orchideje, těm se kočka párkrát na zoubek podívala - resp. na listy, trošinku je ohlodala. Nic se jí nestalo, naštěstí. Ale orchideje - phalaenopsis - jsem stejně z bytu odstranila.

11.9.2015 14:11
saty

XXX.XXX.10.2

Jak jsem psala mám doma kaktusy a sukulenty ty kočky rovna nelákají přežila mi jedna fialka... mamča má orchidejí asi 30 a kočky si jich všimnou jen v té míře že je schazují z oken :-D.

11.9.2015 14:23
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

saty napsal(a):
Jak jsem psala mám doma kaktusy a sukulenty ty kočky rovna nelákají přežila mi jedna fialka... mamča má orchidejí asi 30 a kočky si jich všimnou jen v té míře že je schazují z oken :-D.

No tak teď jsem se zasmála. Na parapet raději nic dávat nebudu, vím naprosto přesně, co bych viděla, až bych přišla domů z práce Moje čičiny jsou divošky a všechno musí prozkoumat, s čím se dá pohnout, s tím pohnou

11.9.2015 14:28
saty

XXX.XXX.10.2

Kočičí svět napsal(a):
No tak teď jsem se zasmála. Na parapet raději nic dávat nebudu, vím naprosto přesně, co bych viděla, až bych přišla domů z práce Moje čičiny jsou divošky a všechno musí prozkoumat, s čím se dá pohnout, s tím pohnou

Já už tam taky nic kromě deky pro kočky nemám... deka aby je nestudily dlaždičky co tam jsou...

11.9.2015 14:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fakt? mně teda kocour květináč nikdy neshodil. Shazuje věci úmyslně packou spíše výjimečně, a to jen drobnosti - šperky, korkový špunt, vršek od pet láhve, gumičku do vlasů, apod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2015 14:46

saty napsal(a):
Ještě bych dodala v poslední době oblíbený zamioculos nebo jak se to píše není jedovatý ale jeho krystalky v listech mohou být nebezpečné pro žaludek kočky.

Jste mě předběhla... Údajně se ty krystalky zapichují i do ústní sliznice a vyvolávají zánět.

11.9.2015 14:59
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

saty napsal(a):
Já už tam taky nic kromě deky pro kočky nemám... deka aby je nestudily dlaždičky co tam jsou...

Já tam právě že taky zatím nic nemám, jenže byt je tím pádem holý, chtěla bych ho trochu zútulnit. jinak na zemi mám ponožky, papírové kapesníky, tužky, kolíčky na prádlo, srolovaný koberec...

11.9.2015 15:29
saty

XXX.XXX.10.1

Kočičí svět napsal(a):
Já tam právě že taky zatím nic nemám, jenže byt je tím pádem holý, chtěla bych ho trochu zútulnit. jinak na zemi mám ponožky, papírové kapesníky, tužky, kolíčky na prádlo, srolovaný koberec...

To vypadá jako by jste popisovala můj byt nevím jak u vás ale u mě kocour ty ponožky vážně miluje nosí si je z koupelny sám!

11.9.2015 15:59
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

saty napsal(a):
To vypadá jako by jste popisovala můj byt nevím jak u vás ale u mě kocour ty ponožky vážně miluje nosí si je z koupelny sám!

U mě nosí v puse všechno. máme jednu hračku myšku, která je už napůl odmotaná a čičina si vždycky vezme tu šňůrku do pusy a chodí s tím po bytě a tělo té myšky se kýve ve vzduchu. chudáček to nedá z pusinky a chodí bytem a hledá, kam by si to schovalo, aby mu to druhá kočka nevzala. jinak kocour si zase chodí pro tyčinky do uší, vybírá to ze sáčku a nosí po bytě. a velkou radost mají taky, když shodí na zem hromadu mých oblečení a pak se v tom válí a perou se s tím (myslím jako že s tím bojují, ne že se s tím perou v pračcesmajlík. ale nejkrásnější jsou ty honičky přes gauč, za gauč, na parapet, na skříň, pak chodbou do druhého pokoje, pak si jedna počká za rohem a skočí na druhou a pak se jejich pozice vymění, prostě úžasné.

11.9.2015 16:17
saty

XXX.XXX.10.2

Kočičí svět napsal(a):
U mě nosí v puse všechno. máme jednu hračku myšku, která je už napůl odmotaná a čičina si vždycky vezme tu šňůrku do pusy a chodí s tím po bytě a tělo té myšky se kýve ve vzduchu. chudáček to nedá z pusinky a chodí bytem a hledá, kam by si to schovalo, aby mu to druhá kočka nevzala. jinak kocour si zase chodí pro tyčinky do uší, vybírá to ze sáčku a nosí po bytě. a velkou radost mají taky, když shodí na zem hromadu mých oblečení a pak se v tom válí a perou se s tím (myslím jako že s tím bojují, ne že se s tím perou v pračcesmajlík. ale nejkrásnější jsou ty honičky přes gauč, za gauč, na parapet, na skříň, pak chodbou do druhého pokoje, pak si jedna počká za rohem a skočí na druhou a pak se jejich pozice vymění, prostě úžasné.

Mluvíte mi z duše... když večer odkládám gumičku do vlasů obmotávám si s ní telefon nebo jí do 15-i minut nemám... uchoštoury? to je lábuž hlavně ty použité na ty fredie chodí specialně do odpadkového koše jo když z koše na prádlo fredie ukradl mojí podprsenku a zaháknutý v ní běhal po bytě no to jsem se před návštěvou moc nezasmála díky za tolerantní kamarády...
Honičky okolo bytu ty znám je to pár dní co na mě při jedné zvrhli skleničku z vodou u postele...

11.9.2015 19:21
mesič

XXX.XXX.174.1

joanne.s napsal(a):
Fakt? mně teda kocour květináč nikdy neshodil. Shazuje věci úmyslně packou spíše výjimečně, a to jen drobnosti - šperky, korkový špunt, vršek od pet láhve, gumičku do vlasů, apod.

Teď jsem se zasmála, jak jsem četla Váš příspěvek, čekala jsem jiné pokračování, korkový špunt, vršek... od piva korek od vína, špunt ze šampusu, víčko od vodky... měla jste v té větě tak pěkně našlápnuto

11.9.2015 19:31
joanne.s

XXX.XXX.61.250

to jo.

Nevím čím to je, ale kocour miluje všechny vršky. Od pití všeho druhu, ale i podprsenky S každým je ochoten po bytě běhat!

11.9.2015 19:41

joanne.s napsal(a):
to jo.

Nevím čím to je, ale kocour miluje všechny vršky. Od pití všeho druhu, ale i podprsenky S každým je ochoten po bytě běhat!

A zásobujete se pravidelně? To není jen tak, krajková ho může po chvíli přestat bavit, tak aby měl nachystanou třeba sportovní! ;-).

11.9.2015 20:10
joanne.s

XXX.XXX.63.13

Máte recht. díky za tip, kocourek bude mít brzo narozeniny

11.9.2015 22:03
saty

XXX.XXX.209.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A zásobujete se pravidelně? To není jen tak, krajková ho může po chvíli přestat bavit, tak aby měl nachystanou třeba sportovní! ;-).

Nedělejte si srandu týden jsem hledala svoji pracovni sportovní podprdu a kde Byla? V domečku ve škrabadle... tam jsem ji fakt nedala ani jsem ji tam nehledala.

Pajasechorf

26.5.2020 16:38
Pajasechorf

XXX.XXX.55.54

Můj kocour se taky otravil dracenou, v noci, kdy mě probudil epilepticky záchvat okamžitě jsem s ním jela na kapacky. Dva dny byl špatný ale dostal se z toho.

Kika17

2.12.2020 14:04
Kika17

XXX.XXX.25.133

Ahoj ,
Ja mám kočku a milujem rastlinky.
Je vela jedovatých rastlín ale z mojej skúsenosti: kočka mi nežere listy , ktoré sú hutné, ktoré majú voskové listy. Doporučujem peperomie. Ďalej nežere nič čo má veľké listy.
Najlepšie je zabezpečiť jej v každej miestnosti kočiči trávu teda šachor. Potom nebude mať nutkanie niečo iné ožierať. 😉 Kočka to totiž potrebuje na trávenie.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík