Zdravím děvčata,
tak mám čerstvě dvě hodiny doma dva přírustky jen si nevím rady s věkem.
Odhaduji asi 4-5 týdnů. Vše mám kočičí sunar pelíšek podložky zabrali si mojí šálu
Jaký věk odhadujete vy?
Spíš si lámu hlavu jestli jim zatím nechat ten sunar nebo už pokoušet příkrmy jako tvaroh masovou kaši a tak
Uživatel s deaktivovaným účtem

saty
napsal(a):
Zdravím děvčata,
Odhaduji asi 4-5 týdnů. Vše mám kočičí sunar pelíšek podložky zabrali si mojí šálu
Jaký věk odhadujete vy?
Spíš si lámu hlavu jestli jim zatím nechat ten sunar nebo už pokoušet příkrmy jako tvaroh masovou kaši a tak
Tak měsíc. Mladší ještě nejsou takhle hotová a starším už se začínají barvit oči.
Koťata takového stáří už nepotřebují mlíko z lahve, i když u mámy by ho ještě pila. Ale odstav už zvládnou. Normálně masíčko.

A ta tříbarevka je úžasná.
napsal(a):
Tak měsíc. Mladší ještě nejsou takhle hotová a starším už se začínají barvit oči.
Koťata takového stáří už nepotřebují mlíko z lahve, i když u mámy by ho ještě pila. Ale odstav už zvládnou. Normálně masíčko.
Teď dostali z lahve dost jim chutnalo v noci jim ještě dám z láhve a zítra budeme zkoušet misku.
ta tříbarevka se povedla a taky je pěkně uřvaná.

saty
napsal(a):
Teď dostali z lahve dost jim chutnalo v noci jim ještě dám z láhve a zítra budeme zkoušet misku.
ta tříbarevka se povedla a taky je pěkně uřvaná.
A tak já netvrdím, že mlíko jim nechutná nebo uškodí Ale taková koťata se dají odchovat už bez mlíka, jen na mase a dobrých konzervách pro koťata (takové ty jemné paštičky).
napsal(a):
A tak já netvrdím, že mlíko jim nechutná nebo uškodí Ale taková koťata se dají odchovat už bez mlíka, jen na mase a dobrých konzervách pro koťata (takové ty jemné paštičky).
Jj to chápu mlíko i lahvičky mám doma jako povinnou výbavu pro každý případ tak je to jedno paštičky asi nemám ale masa pro zbytek smečky je dost tak je podělím.
napsal(a):
Jen ještě technicka otázka na vaš iodbornost bodlinko mam doma od červovaci pastu BANMINTH je pro ty mrnouse V pořádku? Dávkování je tam vcelku dobře popsaného dle váhy.
saty
napsal(a):
Zdravím děvčata,
Jaký věk odhadujete vy?
"Saty", a Vy si zase rozšíříte smečku o dva kusy?
saty
napsal(a):
Zdravím děvčata,
Jaký věk odhadujete vy?
Jo, a můj odhad věku je přesně takový jako Váš - 4-5 týdnů. Tak ať se mrňousům daří! Mně se zas večer rafli kocouři...

saty
napsal(a):
Jen ještě technicka otázka na vaš iodbornost bodlinko mam doma od červovaci pastu BANMINTH je pro ty mrnouse V pořádku? Dávkování je tam vcelku dobře popsaného dle váhy.
Banmith určitě, můžou i caniverm. Koťata se odčervují od třetího týdne věku.
fikovnice
napsal(a):
"Saty", já dnes vůbec neusnula, ještě se snažím teď na chvíli zabrat, ale nic, tak koukám na iFAUNU a na Vaše roztomilouše!
Já taky toho moc nenaspala. Jo roztomilousi to jsou hlavně když si ve 4 ráno chtějí hrát a nebo když mnaučí celou cestu v autě.
Ted je mám v práci tak díky bohu spí za kasou v přepravce. Na zítra pro ně hledám hlídání jdu do školy a úplně nevím jak by se na přednášce tvářili na koťata pod stolem.
saty
napsal(a):
Zdravím děvčata,
Jaký věk odhadujete vy?
Jsou kouzelná. Jinak můj odhad věku fakt těch cca 5 týdnů. Klidně můžete dát mlíčko, ale měla by zvládnout v pohodě i na drobno krájené maso, tvaroh, apod.
A pokud máte možnost je nechat v místnosti, kde budou mít klid, záchůdek, teplý pelíšek + jim nandáte masíko a dost vody, tak bych je nechala doma bez nějakého vození sem a tam. To je akorát bude stresovat. Takhle velká koťata už to zvládnou, předpokládám, že v té škole nejste zcela od rána do večera, ne?
lavacca
napsal(a):
Jsou kouzelná. Jinak můj odhad věku fakt těch cca 5 týdnů. Klidně můžete dát mlíčko, ale měla by zvládnout v pohodě i na drobno krájené maso, tvaroh, apod.
A pokud máte možnost je nechat v místnosti, kde budou mít klid, záchůdek, teplý pelíšek + jim nandáte masíko a dost vody, tak bych je nechala doma bez nějakého vození sem a tam. To je akorát bude stresovat. Takhle velká koťata už to zvládnou, předpokládám, že v té škole nejste zcela od rána do večera, ne?
Spíš hledám hlídání co se na ně dojde podívat. Dneska jsou se mnou v práci protože se vracím domů po 13-14 hodinách a dnes tam nikdo zajít nemohl ale na zítra už mám zajištěnou kontrolní návštěvu jinak ve škole jsem asi 8 hodin.

Obě koťátka jsou krásná, ale ta želvička, ta je prostě úžasná!
saty
napsal(a):
Spíš hledám hlídání co se na ně dojde podívat. Dneska jsou se mnou v práci protože se vracím domů po 13-14 hodinách a dnes tam nikdo zajít nemohl ale na zítra už mám zajištěnou kontrolní návštěvu jinak ve škole jsem asi 8 hodin.
Jasný, tak pokud je to takhle, tak to je dlouho no..to by chtělo právě někoho, kdo by na ně došel mrknout, dal čerstvé masíko, atd. no.
lavacca
napsal(a):
Jasný, tak pokud je to takhle, tak to je dlouho no..to by chtělo právě někoho, kdo by na ně došel mrknout, dal čerstvé masíko, atd. no.
Nějak to půjde zítra i v sobotu když jsem na přednáškách budou mít hlídání v pondělí kdy musím do práce no těžko říct jak to bude... ještě že v práci prcci nikomu nevadí.
Tak máme chůvu. Fredie 11 měsíců kocourek kastrát je adoptoval Umývá, zahřívá.. kdyby mohl asi i kojí.

saty
napsal(a):
Tak máme chůvu. Fredie 11 měsíců kocourek kastrát je adoptoval Umývá, zahřívá.. kdyby mohl asi i kojí.
To je krásné Stejně, jak to ta příroda někdy zařídí
Doma máme teď taky přírůstky a tyhle se mi zdají o kapičku větší, ale bude to tak ten pátý týden. Naše koťata se sami nadšeně vrhly na kapsičku a nestačila jsem se divit, že u nás nebyl potřeba žádný přechod z mateřského mléka na tuhou stravu, dokonce začaly chroupat granulky. Je jim 5 týdnů. Tak ať se Vám daří a kocour zaslouží pochvalu :).
AnetaM
napsal(a):
Doma máme teď taky přírůstky a tyhle se mi zdají o kapičku větší, ale bude to tak ten pátý týden. Naše koťata se sami nadšeně vrhly na kapsičku a nestačila jsem se divit, že u nás nebyl potřeba žádný přechod z mateřského mléka na tuhou stravu, dokonce začaly chroupat granulky. Je jim 5 týdnů. Tak ať se Vám daří a kocour zaslouží pochvalu :).
Já jim podstrojuji mlíčko masíčko a ted je najdu v misce granulí ujídat drobky co těm velkým upadly od tlamy? že já se nervuju.

saty
napsal(a):
Já jim podstrojuji mlíčko masíčko a ted je najdu v misce granulí ujídat drobky co těm velkým upadly od tlamy? že já se nervuju.
saty
napsal(a):
Šikulka.
Taky mě pak napadlo Vám ještě napsat, že bych jim dala k dispozici i kotěcí granule, že by si v pauze mezi masem mohli zkusit dát...a koukám, že už na to prcci přišli sami. Šikulky to jsou.
lavacca
napsal(a):
Šikulka.
Taky mě pak napadlo Vám ještě napsat, že bych jim dala k dispozici i kotěcí granule, že by si v pauze mezi masem mohli zkusit dát...a koukám, že už na to prcci přišli sami. Šikulky to jsou.
S kotěcími granulemi jsem chtěla přijít až začátkem příštího týdne když si zvyknou na pevnější stravu než tekutou ale dali mi to najevo dříve tak už je mají.
Dámy technická
Myslíte že se ten de.ilní kocour uklidní až pujdou kotatka pryč?
Zatím se to hysterická náhradní matka pořad nad nimi stojí když se mu rozutečou s šíleným výrazem v očích běhá od jednoho k druhému a když kotata oddělím tak leží u dveří a hlídá.
U všeho ječí jak mrouskající kočka.
Pitomeček malej. S kotaty je ve styku 12-18 hodin denně.
saty
napsal(a):
Dámy technická
Zatím se to hysterická náhradní matka pořad nad nimi stojí když se mu rozutečou s šíleným výrazem v očích běhá od jednoho k druhému a když kotata oddělím tak leží u dveří a hlídá.
"Saty", Váš příspěvek je asi určen k pobavení, že jo? Já se tedy u něj chechtala . Jestli ale máte fakt obavy, tak až dáte koťata pryč, tak bych si s Freddiem asi víc hrála a on postupně zapomene.
saty
napsal(a):
Dámy technická
Holt máte kocoura-transsexuála. Duše kočky v těle kocoura!
fikovnice
napsal(a):
"Saty", Váš příspěvek je asi určen k pobavení, že jo? Já se tedy u něj chechtala . Jestli ale máte fakt obavy, tak až dáte koťata pryč, tak bych si s Freddiem asi víc hrála a on postupně zapomene.
Ano z velké části je to k pobavení.
Na druhou stranu kocourovi říkám ty pitomče vždyť tě trefí infarkt. Kočky jo čuchnou k nim hraji si s nimi ale Ferdinand je prostě matka.
Pravda už několikrát mě mnoho lidí upozornovalo že je s jeho povahou něco nestandartního
Tatka mu od kastrace říká "eunuchu" a teď to změnil na "ty teplej blázínku" samozdřejně se všechny tyto přezdívky odehrávájí když mu ferdyš spokojeně přede v náručí.
Aby jste se nedivila kocourek má více přezdívek Freddie, Ferdinand, Ferdyš. Stejně jako Bela Beluška Beluně.
saty
napsal(a):
Dámy technická
A kam koťátka půjdou? Máte zájemce?
fikovnice
napsal(a):
...no tak to budu chodit bosa...
Ale o to snazší bude najít domov té želvičce, i když chápu, že chcete příští majitele mít prověřené.
Hledám opatrně a dávám tomu na čas. Majitelku černobílé znám delší dobu tak tam opravdu vím kam jde. Já je zatím nikde ani moc nenabízela. Zkoušela jsem to asi na fb přes pár kočičích skupin ale nic tak tomu dám čas
saty
napsal(a):
Hledám opatrně a dávám tomu na čas. Majitelku černobílé znám delší dobu tak tam opravdu vím kam jde. Já je zatím nikde ani moc nenabízela. Zkoušela jsem to asi na fb přes pár kočičích skupin ale nic tak tomu dám čas
Jasný. Lépe prověřit než dát prvnímu zájemci, co se namane. Ostatně i po prověření se může stát to, co se teď popisuje na "Psech" také jste tam přispívala - to zbídačení ovčouna u té "cvičitelky" ...
fikovnice
napsal(a):
Jasný. Lépe prověřit než dát prvnímu zájemci, co se namane. Ostatně i po prověření se může stát to, co se teď popisuje na "Psech" také jste tam přispívala - to zbídačení ovčouna u té "cvičitelky" ...
Jo jo vím už jsem vám tam i odpovídala :-D
Ono je to vždycky těžké snažím se hledat domov co nejbíž a ideálně u známích.

Já bych si hned vzala tu želvičku Dojela bych si pro ni i na větší vzdálenost. Ale kočičku polovenkovní už nee
saty
napsal(a):
Blazice pokud by šlo o váš vám kočku dovezu klidně s mašličkou na krku i přes celou republiku protože vím že se bude mít skvěle.
Myslím si úplně to stejné, navíc kluci kocouří od "Blazice" by želvičku snad v pohodě přijali. To ten můj mladší raubíř - tam bych se bála...
Nemužu se rozhodnout kočka nebo kocour? Nutno dodat že se pořad kroutí no znáte to u kočky jsou si jista nejen barvou ale tady jsem nějaka bezradna.

saty
napsal(a):
Nemužu se rozhodnout kočka nebo kocour? Nutno dodat že se pořad kroutí no znáte to u kočky jsou si jista nejen barvou ale tady jsem nějaka bezradna.
Hlavolam... Ale Lavacca to rozlouskne!

Určení pohlaví tady, fotka níže v textu :
http://pesklub.cz/magazin/jak-poznat-pohlavi-u-kocky/.
napsal(a):
Určení pohlaví tady, fotka níže v textu :
http://pesklub.cz/magazin/jak-poznat-pohlavi-u-kocky/.
Ale to Já zznám normálne je rozeznávam aletenhle konkrétní mi přijde proste něco mezi a nnavícta hromada chlupů co ma.
Tak jen pro zajímavost holky, ano nakonec obě holčičky, už jsou u nových majitelů.
Černobíla v rodině s dětmi a 5 yorksirama přičemž jednoho má za sourozence a Třibarevka jela dneska přes celou republiku a jak se má už nám poví jen Blazice potažmo její rodina
Akorát Ferdinand doma smutni vola hledá tluče do dveří ven jestli tam třeba není. Vím že ho to přejde ale je mi ho lito

Milá Saty, Ferdinanda je mi líto... Dovedu si představit, když ho vidíte jak teskní a nemůžete mu pomoci - co to s Vámi dělá
Ale kočička se bude mít jako v bavlnce, za to Vám ručím! Cestu prospinkala na klíně "zprostředkovatelky" a další, už ne tak dlouhou cestu prospala na své dečce v přepravce. Za celou cestu ani jednou nemňoukla! Je nádherná a tak prťavoučká, oproti těm našim téměř šestikilovým mackům Děkuji (i za sestru)
saty
napsal(a):
Tak jen pro zajímavost holky, ano nakonec obě holčičky, už jsou u nových majitelů.
Černobíla v rodině s dětmi a 5 yorksirama přičemž jednoho má za sourozence a Třibarevka jela dneska přes celou republiku a jak se má už nám poví jen Blazice potažmo její rodina
Akorát Ferdinand doma smutni vola hledá tluče do dveří ven jestli tam třeba není. Vím že ho to přejde ale je mi ho lito
Jejda, tak koukám, že už jste to dávno rozlouskli, ale aspoň jsem se nespletla !
Ale co to čtu? Želvička je tedy nově ségra kluků "Blazice"? Rozumím tomu dobře? Jestli ano, tak to je tedy paráda!
saty
napsal(a):
Vím že to bude dobré v noci když hledal a mnaucil jsem ho Vždy odnesla k sobe pod peřinu a tam se uklidnil a chvíli spal... zlato moje potřebuje Ted jen hodně lasky.
Teda to je fakt kouzelný kocourek! Něco jako náš pes! Ten střeží kotě jak oko v hlavě, jak je to jen možné, už se snaží je celé olízat - kotě je pak komplet mokré ! No, pomalu čekám, kdy se mu spustí mléko?

fikovnice
napsal(a):
Jejda, tak koukám, že už jste to dávno rozlouskli, ale aspoň jsem se nespletla !
Ale co to čtu? Želvička je tedy nově ségra kluků "Blazice"? Rozumím tomu dobře? Jestli ano, tak to je tedy paráda!
Fikovnice, želvička Színka je kocourů sestřenice Sestře před dvěma měsíci umřela kočička a ač to neměla nějakou dobu v plánu, Színce nabídla nový domov. Mám to k ní pět minut a za chvilku se chystám na návštěvu Sestra měla pokojíček nachystaný s tím, aby se Színka v klidu rozkoukala... A ta malá treperenda, jen co se rozhlédla tak šup a už šla všude na průzkum. Je moc šikovná, hnedle našla zachůdek, dobře se napapala, hrála si s peřím a předla jako motorek
napsal(a):
Fikovnice, želvička Színka je kocourů sestřenice Sestře před dvěma měsíci umřela kočička a ač to neměla nějakou dobu v plánu, Színce nabídla nový domov. Mám to k ní pět minut a za chvilku se chystám na návštěvu Sestra měla pokojíček nachystaný s tím, aby se Színka v klidu rozkoukala... A ta malá treperenda, jen co se rozhlédla tak šup a už šla všude na průzkum. Je moc šikovná, hnedle našla zachůdek, dobře se napapala, hrála si s peřím a předla jako motorek
Úžasné! Tyto zprávy čtu nejraději!
napsal(a):
Jen se zeptám - nezvyklé jméno - jak k němu přišli?

fikovnice
napsal(a):
Jen se zeptám - nezvyklé jméno - jak k němu přišli?
Sestra hledala ve slovnících výraz, pro "barvy" nebo jejich odvozeninu, protože je kočička trojbarevka. Našla szína (maďarsky - barevná), což se ji líbilo a tak kočičce začala říkat, když se "usadila" myšlenka, že si ji vezme.
napsal(a):
Sestra hledala ve slovnících výraz, pro "barvy" nebo jejich odvozeninu, protože je kočička trojbarevka. Našla szína (maďarsky - barevná), což se ji líbilo a tak kočičce začala říkat, když se "usadila" myšlenka, že si ji vezme.
Super! Já u prvního kocoura také celkem dost dlouho vybírala jméno. Nechci je psát sem veřejně, ale myslím, že jsem Vám je psala do SZ. Je to odvozenina od latinského "víra", "věřit"...takže jsem to vlastně prozradila !
U mladého jsem měla několik jmen a nakonec rozhodl bratranec - ptala jsem se jej na názor a jednoznačně řekl to jedno jméno. Já bych dnes asi volila jinak...jenže on na to slyší tak, že snad i kdyby spal tím nejtvrdším spánkem a já jeho jméno jen špitla, tak ihned se ozve "Vrrrk!" !
napsal(a):
Jo, a čte se to se "S" nebo "Š" na začátku?
fikovnice
napsal(a):
Teda to je fakt kouzelný kocourek! Něco jako náš pes! Ten střeží kotě jak oko v hlavě, jak je to jen možné, už se snaží je celé olízat - kotě je pak komplet mokré ! No, pomalu čekám, kdy se mu spustí mléko?
Mazlík bláznivá je to dneska teda přestal blbnout a šel si normálně lehnout do postele.. No normálně.. tak dlouho do mě dloubal až jsem nadzvedla peřinu a nechala ho uvelebit se pod peřinou. nakonec mi peřinu skoro sebral ještě že mám v záloze druhou
Blazice mi psala že malá je opravdu velmi kontaktní mazlík což Ferdinand je taky na všechny včetně cizích lidí a malých dětí.
Někdy uvažuji o tom jestli by ho bavila felinoterapie není sice hadrová panenka ale příšerné tulítko přižemž mu nevadí cestování a cizí prostředí (testováno na příbuzných a sousedech).

fikovnice
napsal(a):
Jo, a čte se to se "S" nebo "Š" na začátku?
Říkáme ji Šína, Šínka A je úplně zlatá, kontaktní, pořád se chce mazlit a hrát si a krásně všechno papká! Oproti těm našim macíkům je malinkatá, no jsem z ní úplně "odvařená"
Raduska50

XXX.XXX.30.25
Dobrý den máme u baráku volně žijicí kočku která teď donesla koťátka.Má jich 6.Ráda bych je včas vzala domů a odchovala než seženem nové domovy.Začínají šmejdit nad garáží a už jsem je viděla chroupat granulky.Jen nemám odhad kolik jim je týdnů A nechci je brát mámě pokud je brzy.Poradíte jak se s tím poprat?Děkuji