Jak oslovujete své "kožíšky"? :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2015 10:21

Občas se v některém vláknu objeví příspěvek s tím, jakými "tituly" oslovujete své kočičky a kocourky... Tak sem s nimi

10.10.2015 11:22
mesič

XXX.XXX.174.1

Náš 5ti letý ragdoll má v papírech psáno Aramis. My ho přejmenovali na Quentin. Říkáme mu Qvenťa, Qventineček, Qvenťoš, Qvenťoušek, časem jsme o něm začli muvit jako o Qventoslavovi a teď má na záchodě jmenovnku Slávek. Ale jemu říkáme pořák stejně, aby se mu to nepletlo. Když se příjde přitulit tak mu říkám Maličkej, Pišišvorek, Mijáček a Bebešek. Občas i Prdelka a Tlamička.

10.10.2015 11:26

mesič napsal(a):
Náš 5ti letý ragdoll má v papírech psáno Aramis. My ho přejmenovali na Quentin. Říkáme mu Qvenťa, Qventineček, Qvenťoš, Qvenťoušek, časem jsme o něm začli muvit jako o Qventoslavovi a teď má na záchodě jmenovnku Slávek. Ale jemu říkáme pořák stejně, aby se mu to nepletlo. Když se příjde přitulit tak mu říkám Maličkej, Pišišvorek, Mijáček a Bebešek. Občas i Prdelka a Tlamička.

10.10.2015 11:46
saty

XXX.XXX.10.1

Jo to já ráda zmiňuju jak jim nadáváme.
Freddie - Ferdinand, Ferdyš, Eunuch, Teplá kočka, ty umazlenče, vtěrko no jak to vyjde
Bella - Beluška, Beluně, Balóne, Matko, Tluštochu(když si sedne do výhledu na televizi)
Pulnoc - Noc, černa můro, černoušku, Velkoočko, Slečinko, píďalko
Amálka - Amálie, psychoušku, uslintanče, pání nálada
Hysterka - Hysterie, vztekloune, blbko, ťupko,

Někdy se daří.

10.10.2015 11:51

saty napsal(a):
Jo to já ráda zmiňuju jak jim nadáváme.
Freddie - Ferdinand, Ferdyš, Eunuch, Teplá kočka, ty umazlenče, vtěrko no jak to vyjde
Bella - Beluška, Beluně, Balóne, Matko, Tluštochu(když si sedne do výhledu na televizi)
Pulnoc - Noc, černa můro, černoušku, Velkoočko, Slečinko, píďalko
Amálka - Amálie, psychoušku, uslintanče, pání nálada
Hysterka - Hysterie, vztekloune, blbko, ťupko,

Někdy se daří.

Supéér! To jsem potřebovala... Od srdce se zasmát ;-).

10.10.2015 12:02
joanne.s

XXX.XXX.55.217

Lumpiku, Lumpine, Sviňko, Blbinku, Bedánku, Berdychu, Ouško, Mišinku

10.10.2015 12:05
saty

XXX.XXX.10.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Supéér! To jsem potřebovala... Od srdce se zasmát ;-).

To mě těší že jsem vás alespoň pobavila.

10.10.2015 13:28

joanne.s napsal(a):
Lumpiku, Lumpine, Sviňko, Blbinku, Bedánku, Berdychu, Ouško, Mišinku

Tak Sviňka jóó
Těm našim někdy říkám Mašíku jeden... Ale také Muštelko, Hadrabo, Ňufínku, Žabule, Maškaro, Ťapíku, Mupísku, Prcmochu...
Jeden člen mé rodiny jim říká Šmejdi a Čmoudi a když se nedívám, tak se s nimi mazlí , druhý člen - Koťátko (mazlí se s nimi, i když se dívám) a třetí člen - Zvíře (za ním chodí jako pejsci)

milan78

10.10.2015 14:00
milan78

XXX.XXX.227.76

U nás je to Ťaman, Ťamik, Ťama, Ťamuša, Ťamula. A když zlobí, tak ty bestyo jedna

10.10.2015 17:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Občas se v některém vláknu objeví příspěvek s tím, jakými "tituly" oslovujete své kočičky a kocourky... Tak sem s nimi

Když se přijdou pomazlit - obzvlášť starší, tak šeptám do ouška:"Ty jsi moje všechno!"

10.10.2015 18:32
joanne.s

XXX.XXX.32.45

Někdy na kocourka šišlám říkám mu Kotátko, a Pane Kotátko

10.10.2015 18:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jinak - hezké, zajímavé a odlehčené téma!

10.10.2015 18:51

fikovnice napsal(a):
Jinak - hezké, zajímavé a odlehčené téma!

obdivuji, jak jsou všichni vynalézaví A zároveň se dobře bavím

10.10.2015 18:56

Dnes byl na pořadu dne Nenažranec, Břichoušek, Ušatka a Mydlivousek

10.10.2015 19:13
peggi16

XXX.XXX.33.240

Tak já oslovuju - Miluška - Milu, Žíhanytečka (je žíhaná), Inči, Inčičunita - na vše slyší a doblblá není .
Další - Freddy - Freddy Pupík, Freddy Pupino.
Dále - Eliška - Eli, Elišátko, Eliškovna.
Pak Střapatá - Střapalenka, Bonifác je i Lajdák, Dobrošek je i Pardál nebo Dobrošek Dobrotivý a poslední je Droběna nebo Drobná Droběnita.

Tak trochu pakárna, ale kočkám to absolutně nevadí.

4.11.2015 14:01
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Aktuálně: Koni, Oslíku, ve vypjatých situacích frčí i Tysviňáku a Tyne.er (zejména jsem-li buzena v noci taháním za nohu vyčuhující zpodpeřiny)

4.11.2015 16:40

Dneska máme doma Šňupáky a Čmuchetky smajlík A modrásek je Kvikoun...

4.11.2015 16:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak my zas tak originální nejsme, i když každý má taky víc verzí oslovení

Bobo - běžné na ni voláme Bóbika, Bóbísku
Čiky - Čikuš, Čikouši, Čikuno, když zlobí, tak jen Kuno a vzhledem k tomu, že už má poslední špičák, tak poslední dobou i Bezzubko. :) A když se jó táhne pomalu, když ji nesu speciálně dávku masa na drobko, tak "přidej, stará rašple"
Cesťa - Cesťulíno, Třeštidlo
Jeníček - Jenda, Jeňouš - zmeťouš
Ella - Elíí, Bellino, když dělá, že neslyší
Damísek - Damí, Tlusťochu, Damouši, když je v líně a oblizuje mi bradu, tak mu říkám "ty moje zlato chlupatý" a "milášku", apod. :)
Angelika - běžně ji říkáme Angie, Angíku, Angulíku /"Enžulíku"/
Kate - Kate kočka, Katie, Kejtička (hrozně ráda nastavuje kejtičky k mazlení :)
Bico - Bicí, Bicouši
Lucka - Lucí, Lucino a Poitíku (je to colorpointka)

no a běžně souhrně "kóčky, zlata, chlupatky, zlobidla", když hodí občas šavli po konzumaci šáchoru na koberec nebo ještě líp na peřinu a můžu jít převlíkat, tak "ty prase chlupatý" a tak no. Člověk se s nima vskutku nenudí. :).

4.11.2015 17:24
joanne.s

XXX.XXX.42.74

A kdo ublinkne, vyslouží si oslovení Ty Poblijooonku.

4.11.2015 17:39

Když najdu vyzvracené chlupy, tak jsou to mašíci :-D

4.11.2015 18:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
A kdo ublinkne, vyslouží si oslovení Ty Poblijooonku.

Je fakt, že když uslyším takový ten zvuk, jak začíná dávit, chytnu a dám do wc a hodí to tam. Ale když nejsem doma, občas se ta nehoda na koberci, apod. stane no...a málokdy se k tomu někdo přizná. Tak jim říkám "tak který čuně to bylo?" a všechny se tváří, že vůbec nemají šajna, o co jde.

5.11.2015 07:33
mesič

XXX.XXX.163.49

lavacca napsal(a):
Je fakt, že když uslyším takový ten zvuk, jak začíná dávit, chytnu a dám do wc a hodí to tam. Ale když nejsem doma, občas se ta nehoda na koberci, apod. stane no...a málokdy se k tomu někdo přizná. Tak jim říkám "tak který čuně to bylo?" a všechny se tváří, že vůbec nemají šajna, o co jde.

Náš kocour má přístup ven a ani když bydlel jen v bytě nikdy chlupy nevyzvracel... to mi příjde divný. Tak 1x za 2-3 měsíce vyvrhne granule. A kdykoliv dostane hovězí maso, tak to letí na 100%
V poslední době je jak přísavka, tak mu říkám Maličkej nebo Prdelečko a tulím ho. Válí se mi na opěradle sedačky a to na něj dokážu z 10ti cm zírat, jak je to zvířátko krásný a dokonalý
A když se ve 3 ráno začne olizovat a nejlépe u toho klepe nohou do topení, at z toho taky něco mám, tak mu ani nemám sílu nadat
A ráno, když má strach, aby mu něco neuteklo a lítá mi pod nohama, když musím za pár minut vyjít a div se nezabiju, abycho o něj nespadla tak mu říkám "Ty blbče jeden, dyť se vo tebe zabiju"... ale to spíš pro sebe, než pro něj

5.11.2015 07:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mesič: to znám, chce si užít poslední ranní okamžiky s vámi, než mu utečete ! holt kočky mají nejen po ránu přebytek energie. Já si kvůli tomu musím trošku přivstat, abych stihla kocourka uspokojit hrami na sto způsobů - aportování míčku, lovení udičky s peříčky apod.

5.11.2015 17:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
Náš kocour má přístup ven a ani když bydlel jen v bytě nikdy chlupy nevyzvracel... to mi příjde divný. Tak 1x za 2-3 měsíce vyvrhne granule. A kdykoliv dostane hovězí maso, tak to letí na 100%
V poslední době je jak přísavka, tak mu říkám Maličkej nebo Prdelečko a tulím ho. Válí se mi na opěradle sedačky a to na něj dokážu z 10ti cm zírat, jak je to zvířátko krásný a dokonalý
A když se ve 3 ráno začne olizovat a nejlépe u toho klepe nohou do topení, at z toho taky něco mám, tak mu ani nemám sílu nadat
A ráno, když má strach, aby mu něco neuteklo a lítá mi pod nohama, když musím za pár minut vyjít a div se nezabiju, abycho o něj nespadla tak mu říkám "Ty blbče jeden, dyť se vo tebe zabiju"... ale to spíš pro sebe, než pro něj

Tak ono britky přece jen línají více než ostatní plemena. ;) A naše nějaké smotky nezvrací, spíš jen trošku chloupků + šťávy spolu s kusem listu šáchoru. Jinak jídlo nezvrací vůbec.

To hovězí - může na to být i alergický a tělo mu samo řekne, že to nemá... i když by to nemusel rovnou ani jíst, že? :).

5.11.2015 19:31

Pokud by se chtěl někdo podívat, jak vypadá trichobezoár střednědlouhosrsté kočky (jen pro zajímavost), přiložím foto. Podotýkám, že je to "nevzhledné", nechci to tady dávat bez "varování"

6.11.2015 02:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Pokud by se chtěl někdo podívat, jak vypadá trichobezoár střednědlouhosrsté kočky (jen pro zajímavost), přiložím foto. Podotýkám, že je to "nevzhledné", nechci to tady dávat bez "varování"

Vložte "Blazice". My už jsme otrlí diskutéři! Vždyť já sem dávala foto tasemnice! No a moji kocouři nezvrací vůbec (ťuky ťuk), tak ať vím jak bezoár v reálu vypadá! Horší než ta tasemnice to být určitě nemůže!

6.11.2015 05:18

fikovnice napsal(a):
Vložte "Blazice". My už jsme otrlí diskutéři! Vždyť já sem dávala foto tasemnice! No a moji kocouři nezvrací vůbec (ťuky ťuk), tak ať vím jak bezoár v reálu vypadá! Horší než ta tasemnice to být určitě nemůže!

Fůjj! Tenhle měl 7 cm...

6.11.2015 05:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Fůjj! Tenhle měl 7 cm...

Fíííha, to vypadá fakt divně. Ani jsem netušila, že "to" může mít takový tvar. To mi připadá jako by to vyzvracel nejen ze žaludku, ale že mu to snad zacpávalo i dvanáctník, prostě má to fakt divný tvar, a ta velikost to je tedy síla! Co proti tomu děláte?

6.11.2015 05:32

Tráva, pasty, polštářky s maltózou, měla jsem i nějaký pamlsek s trávou, česání a přesto jeden kocour na to trpí. Druhému to v pohodě projde trávicím traktem. Kocour začal línat někdy v únoru a od té doby měl problém s jídlem, trpěl nechutenstvím do prázdnin (řeknu Vám, to byl tedy stres. Navštívili jsme tři veterináře, zda by si některý s tím nevěděl rady). Přidávala jsem i Calopetku, jinak by mi kocour snad umřel hlady. Od konce prázdnin papká obstojně, "nebojí" se nových chutí smajlík

6.11.2015 05:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tráva, pasty, polštářky s maltózou, měla jsem i nějaký pamlsek s trávou, česání a přesto jeden kocour na to trpí. Druhému to v pohodě projde trávicím traktem. Kocour začal línat někdy v únoru a od té doby měl problém s jídlem, trpěl nechutenstvím do prázdnin (řeknu Vám, to byl tedy stres. Navštívili jsme tři veterináře, zda by si některý s tím nevěděl rady). Přidávala jsem i Calopetku, jinak by mi kocour snad umřel hlady. Od konce prázdnin papká obstojně, "nebojí" se nových chutí smajlík

Aha, takže chudák málo jedl možná i proto, že byl ucpán takovýmto svinstvem... Představte si, že mně kocouři prostě nezvrací vůbec, a to trávu neměli již dlouho, stejně tak žádné antibezoárové prostředky. Zvláštní, že? A to tedy celkem línají...
A "Blazice", o jakých granulích teď tedy uvažujete?

6.11.2015 07:31

fikovnice napsal(a):
Aha, takže chudák málo jedl možná i proto, že byl ucpán takovýmto svinstvem... Představte si, že mně kocouři prostě nezvrací vůbec, a to trávu neměli již dlouho, stejně tak žádné antibezoárové prostředky. Zvláštní, že? A to tedy celkem línají...
A "Blazice", o jakých granulích teď tedy uvažujete?

Tak už jsem to zrealizovala... Máme doma Meowing heads. Zkoušela jsem je někdy na jaře. Pokud jsem je jen míchala tak to bylo O.K., ale jak už byl v misce větší podíl těch nových, tak to kocour nechtěl. Jak jsem psala výše, už je holomek zlatý ochotný zkusit i něco jiného. Takže V pátek jsem přimíchal do zbytku Greenwoods část "Mňoukavek" a včera jsem dosypávala, tak je to tak 2:8. a papká smajlík

Ano, měl žaludek "pravidelně" plný chlupů a problém byl na světě smajlík

6.11.2015 08:28
mesič

XXX.XXX.174.1

Fůjj! Tenhle měl 7 cm...

Teda já si představovala něco úplně jiného. Chuďátko, todle mít v žaludku a pak to ze sebe dostávat... Jak říkám náš to za 2 roky v bytě nikdy neudělal, teď má přístup ven, takže nemohu ručit smajlík Ale nechutenstvím netrpí teda vůbec. Romazlnec jeden malej, miska s granulema musí být furt plná, jinak nedá pokoj a denně dostává maso. Největší hit je teď vepřový. Srdíčko nebo kuřecí žaludek klidně nechá seschnout vyšprtnutej ven z misky

6.11.2015 16:02

Mesic: byla jsem z toho nešťastná (kdo by nebyl ). Na radu veterináře jsem zkoušela kde co, vařila, kupovala, míchala, mlela, jen aby se kocourek na něčem rozjedl... Hledala informace, psala do diskuzí, ale na někoho s podobnou osobní zkušeností jsem nenatrefila. Nakonec nás "zachránil" pytlík granulí Greenwoods a konzervy Brit care. Na můj vkus je v těch granulích moc rýže, ale byla jsem šťastná, že konečně něco sní. Obsahují jeden druh masa a to mu na trávení zřejmě dělá dobře. Snědl málo, ale přece... Přes prázdniny už to bylo lepší, to už se mu ten žaludek tak nezacpával, ale zase byly ty horka. To pořádně nejedl ani druhý kocour. A od konce prázdnin už kocourek pojí i něco jiného, než jen konzervu Brit care smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík