Uživatel s deaktivovaným účtem

joanne.s
napsal(a):
Jaká je to značka? Nemají jiný obal než minule? Např. Nutram má prý novou, ale horší recepturu. brit má tuším také nějaké nové receptury.
Uf, to jste mě zaskočila s tím Nutramem Ale nový ještě není na trhu, jen zatím řeší sklady.
joanne.s
napsal(a):
Jaká je to značka? Nemají jiný obal než minule? Např. Nutram má prý novou, ale horší recepturu. brit má tuším také nějaké nové receptury.
Nene jsou to N&D Grain Free. A koupili jsme je ve stejné prodejně jako minule. já spíš přemýšlím jestli s nima vůbec něco je. Protože nijak nesmrdí. Jen lepí, tak nevím no.
Vyzkoušeli jsme spoustu značek, a co pamatuju, a nelepily nikdy žádné. Ani levné, ani drahé. ND jsem myslím neměla. Spíš se mi stalo u vzorku granulí, že byly třeba jednotlivé granule rozdrobené. To co popisujete se mi stalo jen u jídla pro lidi /tuším želatinové bonbony, asi špatné skladování tipla bych/. zkusila bych jim to vrátit výměnou za jiné, normální mi to nepřipadá.

Také jsem jednou měla N&D grain free rybí a jehněčí. Připadaly mi takové mastné a měkčí. A zkusila jsem v "nouzi" i ty s tou špaldou. Ty byly sušší. Třeba Purizon jehněčí jsou také jakoby mastné, olepené drobečky.

joanne.s
napsal(a):
Blazice: takže ND ulepené nepůsobily?
Že by vysloveně lepily, tak to ne. Ale byly jiné než většina granulí. Voněly příjemně po mase. Za to Brit care mi vysloveně smrdí Kočkám však chutná, co jsem tak zkusmo vyzkoušela.
Tak ony jsou takové, že prostě když je naberete rukou, tak na ní zůstanou přilepený. A ten sáček je uvnitř taky opatlaný. V obchodě otevřeli aji jinou šarži a bylo to tam taky. Peníze odmítli vrátit s tím, že je to jenom uvolněný tuk a to není závadné, ani nesmrdí. Jsem z toho docela nešťastná, nejde to s nima vyhádat. Taky se nám takhle jiný N&D nechovali.
A ještě další otázka. Co by jste řekli na názor, že granule Orijen mají zastaralou recepturu a mají celkově nevyvážené doplňkové látky, ionty atd.?
Janaaa
napsal(a):
To je divný.N&D kupuji pravidelně a vždycky byly suché, žádné ulepení...já tedy kupuji dva druhy rybích, voní po rybách a sem tam kouká i kousek kostičky z ryb.Jestli je neměli v těch vedrech skladované někde v moc velkém teple a takhle to dopadlo...
Oni mají 2 druhy rybích? Já myslela, že mají jen to losos + pomeranč...
Tina125
napsal(a):
Tak ony jsou takové, že prostě když je naberete rukou, tak na ní zůstanou přilepený. A ten sáček je uvnitř taky opatlaný. V obchodě otevřeli aji jinou šarži a bylo to tam taky. Peníze odmítli vrátit s tím, že je to jenom uvolněný tuk a to není závadné, ani nesmrdí. Jsem z toho docela nešťastná, nejde to s nima vyhádat. Taky se nám takhle jiný N&D nechovali.
A ještě další otázka. Co by jste řekli na názor, že granule Orijen mají zastaralou recepturu a mají celkově nevyvážené doplňkové látky, ionty atd.?
Být vámi, zkrmila bych je, pokud nesmrdí, a kočka neodmítá. Ale v tomto obchodě už bych příště určitě nenakoupila.
K těm orijenům, pokud to někdo tvrdí, vyžádala bych si konkrétní čísla. Argument v této podobě je pro mě osobně jen plácnutím do vody. Znám ho z jiných stránek, kde píšou často i prodejci evropských granulí, tudíž brojí proti top krmivům prodávaným v Americe.
joanne.s
napsal(a):
Být vámi, zkrmila bych je, pokud nesmrdí, a kočka neodmítá. Ale v tomto obchodě už bych příště určitě nenakoupila.
K těm orijenům, pokud to někdo tvrdí, vyžádala bych si konkrétní čísla. Argument v této podobě je pro mě osobně jen plácnutím do vody. Znám ho z jiných stránek, kde píšou často i prodejci evropských granulí, tudíž brojí proti top krmivům prodávaným v Americe.
Právě že je odmítá První den si je vzal a pak už je nechtěl, což je mi u něj divný.
A s těma Orijenama nám to tvrdila naše vetrinářka. Ale musím podotknout, že nám nevnucovala žádný jiný. Jen že jsou na trhu lepší receptury.
Škoda že se dělá žebříček jen u psích granulí. Ale orientačně se jím při výběru granulí stejně řídím. http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2015-whole-dog-journal/.

joanne.s
napsal(a):
Já naopak nesnáším, když mi osvědčená věc, krmivo zničehonic změní recepturu, která vyhovovala..
Ani mi nemluvte. Také to nemám ráda...
joanne.s
napsal(a):
Je plno veterinářů, kteří v životě neviděli žebříček top krmiv ten se aktualizuje každoročně, a orijen se na něm stále drží, stejně jako acana.
Nene napřiklad ty N&D a ANF Holistic, to byly jenom dva příklady. Ale taky musím asi říct, že nám to doporučila a naopak nedoporučila krmit Orijenama kvůli tomu jeho písku. Vás jsem se na to taky ptala v jiné diskuzu. On má písek, ale malinko. Ale má ho tam už dlouho a nemůžeme se ho zbavit. Říkala, že dát ho rovnou na dietu jí přijde zbytečný, ale změnila by recepturu jídla.
Já teď jenom nevím jak zjistit, jestli s tím opravdu něco je, nebo jestli to odmítá po těch Orijenech...Protože N&dd už jsme tu měli všechny příchutě a tohle se mi nestalo.
joanne.s
napsal(a):
A nemyslela to teda tak, abyste zatím nekrmila krmivo s vysokým obsahem proteinů? dokud se toho písku nezbaví? Orijen jsou chutné, možné to je. Kocour je občas upřednostnil i před kapsičkou, přitom mokré má odjakživa nejradši.
Jako určitě jsme to řešili pro jeho konkrétní případ. Ale aji tak mi doslova řekla, že Orijen byly jedny z prvních který začali dělat bezobilné krmivo, ale dnes už je ta receptura zastaralá a nevyvážená. A že jsou dnes na trhu lepší. Ona se o krmivo docela hodně zajímá, ale nevím no. Zase mu nechci ublížit. Tu Animondu Carny mi schválila. Jo ale je mi divný, že N&D tad bylo taky a aji během orijenů. Tam kde objednáváme písek, tak jsme vždy dostali vzorky N&D a pokaždý je snědl.
Víte, mě by poznámkou o nevyváženosti ve složení granulí nedostala. Stačí mi, když granule mají co nejvíc masa, aby to maso bylo jakžtakž, bez chemické konzervace. Krmila bych klidně i obilné granule, pokud by byly bez pšenice a kukuřice, ta mi teda vadí. Zrovna tak by mohl někdo říct, že krmit masem není vyvážená strava. Není, ale v případě šelmy mi to připadají řeči. Mimochodem ANF je na trhu taky spoustu let. Není to špatné krmivo. Má o kus méně masa, je s rýží ta mi nevadí, ale bohužel konzervují chemicky.
joanne.s
napsal(a):
Víte, mě by poznámkou o nevyváženosti ve složení granulí nedostala. Stačí mi, když granule mají co nejvíc masa, aby to maso bylo jakžtakž, bez chemické konzervace. Krmila bych klidně i obilné granule, pokud by byly bez pšenice a kukuřice, ta mi teda vadí. Zrovna tak by mohl někdo říct, že krmit masem není vyvážená strava. Není, ale v případě šelmy mi to připadají řeči. Mimochodem ANF je na trhu taky spoustu let. Není to špatné krmivo. Má o kus méně masa, je s rýží ta mi nevadí, ale bohužel konzervují chemicky.
A tak ona mi tvrdila, že mají strašně moc vysoký obsah proteinů a přitom paradoxně ne živočišných. Není možný, že by to myslela tak, že v tom složení je skoro všechno uvedený jak čerstvý, což se úpravou do těch granulí značně smrskne? Já fakt nevím. Mně je totiž zase divný, že ona není ten veterinář kterej by Vám něco vnucoval. Jako když nám naše minulá tvrdila kupte si Hills, tak ok, ale tohle ona nedělá. A chodí k ní fakt strašně moc lidí. Ona tvrdila, že hlavně nemají vyvážený ty doplňkový látky.
Já jen nevím co teď s těma N&D. Ale kdyby byly zkažený, tak by smrděly, ne?

Tina125
napsal(a):
A tak ona mi tvrdila, že mají strašně moc vysoký obsah proteinů a přitom paradoxně ne živočišných. Není možný, že by to myslela tak, že v tom složení je skoro všechno uvedený jak čerstvý, což se úpravou do těch granulí značně smrskne? Já fakt nevím. Mně je totiž zase divný, že ona není ten veterinář kterej by Vám něco vnucoval. Jako když nám naše minulá tvrdila kupte si Hills, tak ok, ale tohle ona nedělá. A chodí k ní fakt strašně moc lidí. Ona tvrdila, že hlavně nemají vyvážený ty doplňkový látky.
Já jen nevím co teď s těma N&D. Ale kdyby byly zkažený, tak by smrděly, ne?
Když se převedou všechny položky masa v Orijenu na sušinu, tak je to 32%, což je skvělé. Jasně, není to čistá bílkovina, ale v porovnání s ostatními krmivy je to O.K.
napsal(a):
Když se převedou všechny položky masa v Orijenu na sušinu, tak je to 32%, což je skvělé. Jasně, není to čistá bílkovina, ale v porovnání s ostatními krmivy je to O.K.
Já měla taky za to, že Orijeny jsou nejlepší. Nechápu proč vlastně říka, že mají vysoký obsah proteinů a přitom ne živočišných.
A nevíte jak by to bylo u těch N&D?Protože tam je toho málo. Je tam 2x kuře, z toho jednou čerstvé a 2x ten herring, ale tam nemají množství, ale bude to si myslím málo.

Čerstvé vykostěné kuře (30%) to je 9 % sušiny + sušené kuřecí maso (28%) = 37% sušiny takže také skvělé Osobně se mi N&D velmi zamlouvají, ale mým tygříkům ne
Z čerstvého masa je potřeba odečíst 70 %, což je množství vody v něm obsažené a máte sušinu.
Rostlinné bílkoviny jsou v sóje, hrachu, pšenici, kukuřici a někdy uvádějí přímo tu bílkovinu, čímž je lepek.
Takže třeba ten zatracovaný RC má vysoký obsah bílkovin právě proto, že obsahuje rostlinný proteinový isolát (brr - už jen ten název), kukuřičný lepek... A kukuřici má na prvním místě, tudíž je jí tam nejvíc v poměru k ostatním surovinám
napsal(a):
Čerstvé vykostěné kuře (30%) to je 9 % sušiny + sušené kuřecí maso (28%) = 37% sušiny takže také skvělé Osobně se mi N&D velmi zamlouvají, ale mým tygříkům ne
Z čerstvého masa je potřeba odečíst 70 %, což je množství vody v něm obsažené a máte sušinu.
Rostlinné bílkoviny jsou v sóje, hrachu, pšenici, kukuřici a někdy uvádějí přímo tu bílkovinu, čímž je lepek.
Takže třeba ten zatracovaný RC má vysoký obsah bílkovin právě proto, že obsahuje rostlinný proteinový isolát (brr - už jen ten název), kukuřičný lepek... A kukuřici má na prvním místě, tudíž je jí tam nejvíc v poměru k ostatním surovinám
No jo já jsem ale... To bych si musela vzpomenout, že má 70% vody. Ale moc děkuji.
My když jsme měli dřív RC pro rozmazlený kočky, tak kukuřici měli na druhým místě, ale aji tak. No hrůza a to si člověk myslel co jim nekupuje
N&D mají pro kočky dva druhy rybích.V jednom druhu je ryba herring s bramborem a ve druhém treska, špalda, pomeranč...s lososem jsem neviděla nebo to bylo i s kuřetem a to moje kočka nemůže, ja alergická na kuřecí a jehněčí.
tady jsou ty dva druhy:
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/farmina-n-d-grain-free-cat-adult-fish-plus-orange-10-kg/specifikace/#section
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/farmina-n-d-low-grain-cat-adult-codfish-plus-orange-10-kg/specifikace/.
Janaaa
napsal(a):
N&D mají pro kočky dva druhy rybích.V jednom druhu je ryba herring s bramborem a ve druhém treska, špalda, pomeranč...s lososem jsem neviděla nebo to bylo i s kuřetem a to moje kočka nemůže, ja alergická na kuřecí a jehněčí.
tady jsou ty dva druhy:
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/farmina-n-d-grain-free-cat-adult-fish-plus-orange-10-kg/specifikace/#section
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/farmina-n-d-low-grain-cat-adult-codfish-plus-orange-10-kg/specifikace/.
Aha, já Vás špatně pochopila. Myslela jsem, že myslíte dvoje u těch Grain Free. Ty Low Grain vůbec nekupujeme.

Tina125
napsal(a):
A to nevadí? My jsme měli vzorek a kocourkovi taky strašně chutnaly.
I když je tam špalda, pořád tato řada obsahuje 31% sušiny z masa a mimo to ještě nějakou tu rybu. Takže bych se tomuto typu také nebránila. A pro kočky, které průjmují po granin free je tato řada určitě dobrou alternativou.
Pro Joane.Já kupuji obě tyto balení po 10 kilech -pouze rybích a můžu vám říct, že víc u nás jedou ty s tou špaldou víc, než ten herring i když je o hodně dražší.Stále hledám další a další granule, kde není ani špetka kuřecího nebo jehněčího tuku a je to fakt těžký.Ta kočka potvora mě stojí peněz...cpe se jenom králíkem s rýží nebo rybama.
Janaaa
napsal(a):
Pro Joane.Já kupuji obě tyto balení po 10 kilech -pouze rybích a můžu vám říct, že víc u nás jedou ty s tou špaldou víc, než ten herring i když je o hodně dražší.Stále hledám další a další granule, kde není ani špetka kuřecího nebo jehněčího tuku a je to fakt těžký.Ta kočka potvora mě stojí peněz...cpe se jenom králíkem s rýží nebo rybama.
Já si dovolím reagovat. Je pravda, že my jsme tu měli vzorek těch low grain, ale bylo to kuře a granátové jablko. Kocourek se na to vrhal víc jak na ty grain free. Takže jim to možná s tím chutná víc u všech příchutí.