Proč nás koťátko tak hrozně kouše?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lada1975

16.10.2015 23:03
Lada1975

XXX.XXX.232.41

Máme dvouměsíčního kocourka a je občas docela agresivní, jakmile pohnu s rukou, tak se mi po ní hned vrhne a když ho z té ruky shodím, tak se mi zdá, že to bere jako výzvu a skočí na mě znova Čím je větší, tím to začíná více bolet a nevíme co s ním. Kocourek se mnou spí v pokoji a jakmile jdu spát a udělám pohyb rukou např. abych se zakryl peřinou, tak mi hned skočí po ruce a začne kousat, nedávno jsem si na ni musel vzít i rukavice abych si ji mohl pochovat, co s tím? Děkuji.

16.10.2015 23:07
saty

XXX.XXX.209.212

Nic kotě v téhle době je v neagresivnějším období kdy testuje své lovecké dovednosti v ideálním případě na matce a sourozencích nebo na lidech.
Základ je hodně hraček, mávatek, myšek na provázku a denně věnovat hodně času hře a utahání koťátka.

Lada1975

16.10.2015 23:09
Lada1975

XXX.XXX.232.41

Super, přesně o to se i snažím, hodně si sní hrajeme, hodně hraček a tak, ale i přes to nám občas hodně skáče po dlaních, to je v pořádku tedy?

Lada1975

16.10.2015 23:09
Lada1975

XXX.XXX.232.41

Mám úplně dodrápané ruce

16.10.2015 23:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Radím druhé kotě - hned.
Ne až za rok .

16.10.2015 23:12
saty

XXX.XXX.209.212

Je to normální, teď tu mám dvě kotátka 6 týdnů zrovna teď jeno vypadá že druhému ukosně ucho schytám to jen když se připletu v noci do rvačky nebo když druhý není na dosah. Podrápané ruce a nohy mám už 15 let to prostě ke kočkám patří i dospělá si chce občas hrát a vystartuje na bosou nohu zpod skříně nebo poškrábou člověka nechtěně když se snaži chytit.
Ale v tomhle věku je to normální trénuje lovecké pudy to přejde v rámci pár týdnů to nejhorší a pak se to bude zlepšovat do dospělosti kdy to bude jen občas.

Lada1975

16.10.2015 23:13
Lada1975

XXX.XXX.232.41

Druhé už určitě ne, jeden rošťák nám stačí :D Nevím, jestli je víc on unavený ze mě, nebo já z něho

16.10.2015 23:15
saty

XXX.XXX.209.212

rapotacka11 napsal(a):
Radím druhé kotě - hned.
Ne až za rok .

To je fakt dvě kočky jsou v tomhle lepší. Vím o čem mluvím měla jsem jich jeden čas jsme jich měli 12 z toho 9 koťat odcházet začali ve 12-ti týdnech ale bylo to krásné zabavili se spolu utok na člověka byl spíš vyjímečný.. člověk byl krmič a mazlení.

Lada1975

16.10.2015 23:16
Lada1975

XXX.XXX.232.41

Super, děkuji moc za rady, ulevilo se mi :) A drápky se nějak kočičkám zastříhávají, když jsou jenom doma? Jsem s kočkama uplný začátečník, díky moc.

16.10.2015 23:20
saty

XXX.XXX.209.212

Pokud si je má kde brousit (škrabadla atd.) přijde mi to zbytečné. Někdo to dělá, kolegyně v práci říkala že to zkoušela a že rostou rychleji a brousí se do víc ostra :-D jako drápky u domácích kontroluju ale nikdy jsem nestříhala... Když jsem kočkám lakovala drápky tak to byl boj natož stříhat

16.10.2015 23:21
saty

XXX.XXX.209.212

Jinak kdyby cokoli můžete se ptát i na prkotiny, mi se možná zasmějeme ale vy to vědět potřebujete když začínáte.

Lada1975

16.10.2015 23:33
Lada1975

XXX.XXX.232.41

saty napsal(a):
Jinak kdyby cokoli můžete se ptát i na prkotiny, mi se možná zasmějeme ale vy to vědět potřebujete když začínáte.

Jasný, chápu, teď přemýšlím, na co bych se tak ještě mohl zeptat, když už jsem tu :D.

Lada1975

16.10.2015 23:40
Lada1975

XXX.XXX.232.41

Furt mi na krku hledá bradavku :D.

Lada1975

16.10.2015 23:45
Lada1975

XXX.XXX.232.41

Co všechno se kočičce musí pravidelně dělat, aby byla spokojená? Např. čištění uši, koupaní a takovéhle věci? Nebo takhle, co je nutné, abychom dělali? A co nám ještě poradíte, ohledně kotátka kocourka, jako začátečníkovi? :).

17.10.2015 00:08
saty

XXX.XXX.209.212

Ve dvou měsících je to normální u maminky by ještě pricucavalo mléka. Uši ccítím jednou za dva týdnyjen kouskem toaletního papíru otíram jen venek vnitřek ucha cístim dle potřeby kapickami k tomu urcenymi. Kopat jen když je to nutne něco co si sama neumeje. Pravidelne kontrolovat srst proti parazitum. Jinak milovat mazlit a milovat.. Kocourka určíte Kastrovat ale az když mu začne moč smrdět kocourinou... Krmit kvalitne a pestře... syrové maso tvaroh jogurt kvalitnější konzervy ideálne granulky bez obilovin.

Lada1975

17.10.2015 00:09
Lada1975

XXX.XXX.232.41

saty napsal(a):
Ve dvou měsících je to normální u maminky by ještě pricucavalo mléka. Uši ccítím jednou za dva týdnyjen kouskem toaletního papíru otíram jen venek vnitřek ucha cístim dle potřeby kapickami k tomu urcenymi. Kopat jen když je to nutne něco co si sama neumeje. Pravidelne kontrolovat srst proti parazitum. Jinak milovat mazlit a milovat.. Kocourka určíte Kastrovat ale az když mu začne moč smrdět kocourinou... Krmit kvalitne a pestře... syrové maso tvaroh jogurt kvalitnější konzervy ideálne granulky bez obilovin.

Bezva děkuji mockrat.

17.10.2015 00:16
saty

XXX.XXX.209.212

Lada1975 napsal(a):
Bezva děkuji mockrat.

Není za co ptejte se na cokoli... doporučuji tady pročíst nějake diskuze o krmeni. Nebojte se ptát na všechno co vás napadne troufám si říct že tu máme skvělou základnu diskutujících kteří mají dost zkušeností a nebojí se poradit i když to někdy nemusí vyznít úplne nejmileji.

17.10.2015 01:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

Lada1975 napsal(a):
Super, přesně o to se i snažím, hodně si sní hrajeme, hodně hraček a tak, ale i přes to nám občas hodně skáče po dlaních, to je v pořádku tedy?

Je to hravé kotě. Nicméně určitě ho neučte, že drápat ruce je ok. Vždy si tak s kotětem hrajte s míčky(házení míčků), udičkami (provázek s peříčky či myškou na konci, apod.), aby nespokojovalo tu kořist s vaší rukou. Jinak nedá pokoj ani v dospělosti a čím větší bude, tím větší síla = tím více to bude bolet.

Jinak mají výše pravdu - pokud by měl parťáka, tak se vyblbnou spolu a na vás zbyde jen to mazleníčko. :)

Drápky nestříhám (mají škrabadlo, tak si brousí tam), nekoupu (koupala jsem jednu dobu jen venkovní kočku, jež chytla od myši nějakou plíseň a musela se koupat ve speciální koupeli; jinak pro zašpinění dělají suché šampóny, takže kočku není nutné namáčet - ostatně málokterá kočka má vodu ráda). Uši čistím dle potřeby - venkovním cca 1x za měsíc (jak kdy, v létě jak se válí venku v trávě a hlíně si občas víc napráší do ucha), bytovým tak 1x za rok. :)

Co se týče další péče - ráno a večer krmím (u nás nejvíc masem + jako doplněk granule bez obilovin - Taste of the Wild, Brit Care I´m - střídám více druhů), večer čistím wc (některé kočky rády oddělují malou a velkou potřebu, tj. je dobré mít pro 1 číču 2 záchody, ať je to bez nehod).Určitě stabilní škrabadlo (jeden sloupek 80 cm a více - aby se dospělá kočka krásně při škrábání protáhla + různé polehy / pelíšky výše. Kočky milují výšky). A nejlepší pelíšek je u nás fleecové deka na okně, židli, apod. Plus samozřejmě peřina na posteli. :) Hračky různé míčky, myšky, koulodráha + hračky na gumičce (dá se pověsit na škrabadlo).

18.10.2015 01:31
helas

XXX.XXX.12.12

K drápkům: naše kotě škrábalo škrabadla pořád, ale stejně si drápky dost neobrousilo.
Takže stříhám.
Není to vůbec těžké. Položím si ho na stůl, hladím a povídám mu, roztahuju tlapičky.
Pak stříhám těmi kleštičkami na nehty.

Žádám po něm, aby leželo, chvílemi se s ním mazlím jednou rukou a tak... aby bylo klidné.

Kupodivu u toho přede smajlík Možná dělá své, že je přitom zády přitisklé na mě; nevím.

Jen je potřeba vzít jen kousek drápku; nezastřihnout moc.

To naše kotě je už tříletý kocour a funguje to pořád. Asi to bere jako jiné ošetřující úkony - česání a podobně.
Ono je stejně vhodné už kotě na tyto úkony navyknout, aby se jich později nebálo, když budou zapotřebí.

V téhle souvisoti ještě jedna věc: je dobré vzít kotě k veterináři, v přepravce - jen tak. Většina veterinářů tohle i doporučuje a umožní. Prostě - kotě se v ordinaci vyndá z přepravky, pohladí, pomazlí, dá zpátky a jede se domů.

Ona je sice pravda, že když kočce něco je, vycítí, že jí chceme pomoci a nebojuje, ale návštěva veterináře je stres pro domácí kočku často tak obrovský, že jí třeba nezabere sedace (u kastrace), nebo upadne do šoku. Zažila jsem to. Nic moc, fakt.
Není nad preveci smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2015 06:51

Našim dvěma kocourům drápky stříhám od mala. Jen tročku cca 2 mm. Kočka si o škrabadlo drápky neobrousí, naopak. Jak ji drápky rostou, tak se uvolňuje vnější vrstvička rohoviny (je to jakoby taková "slupka") a tu si tím škrábáním odstraní. Pod škrabadlem lze tyto slupky najít. Tím pádem mají zase drápky špičaté a ostré Připravené k lovu smajlík Pokud mají kočky drápky ostříhané, tak potom tak neponičí čalounění.

19.10.2015 01:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Našim dvěma kocourům drápky stříhám od mala. Jen tročku cca 2 mm. Kočka si o škrabadlo drápky neobrousí, naopak. Jak ji drápky rostou, tak se uvolňuje vnější vrstvička rohoviny (je to jakoby taková "slupka") a tu si tím škrábáním odstraní. Pod škrabadlem lze tyto slupky najít. Tím pádem mají zase drápky špičaté a ostré Připravené k lovu smajlík Pokud mají kočky drápky ostříhané, tak potom tak neponičí čalounění.

Já jsem tedy s tím stříháním na vážkách. Mým kocourům drápy nestříhám a nezdá se, že by je měli přerostlé. Ale je fakt, že jednou za čas si je mohou obrousit i venku - na chalupě, kdežto Vaši jsou asi čistí byťáci. Ale opravdu co jsem po této info pátrala - zda stříhat či ne, tak odpovědi cca 50:50 .

19.10.2015 07:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ještě jsem neviděla kočku s přerostlými drápky, ani tu bytovou. Za to psů mnoho - např. jsem chodila stříhat drápky pekinézovi i 2 jezevčíkům, všichni byli v bytě a procházky měli tak kolem baráku. U toho pekinéze (než se dostal do mé pravidelné péče) to byla fakt hrůza, dost odsuzuji majitelku, že to vůbec nechala dojít tak daleko, drápky stočené, zaryté v polštářcích, pes nemohl ani chodit. U koček bych řekla, že čím více se stříhají, tím více rostou. I když kočka bytová nemá žádné škrabadlo, najde si ho sama - na nábytku.

19.10.2015 07:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: Je to jen na vás. Já kočku bytovou stříhám jen kvůli sobě - aby při hře mě nebo návštěvu nedrápla omylem, aby tolik neničila drápáním sedačku, koberec. Na škrabadle se škrábe a rozhodně jí nepřerůstají.

19.10.2015 08:39

Venkovní kočičce ani kocourovi jsem drápky nestříhala. Bytovým kocourům drápky nikdy nepřerostly, ale někdy si divoce hrají, tak ať nejsou poškrábaní a tak jak psala Joanne.s jako ochrana před nábytkem. Zastřihávám jen špičku, psala jsem někde výše, že cca 2 mm, ale když to teď porovnám s pravítkem tak to není ani ty 2 mm.

19.10.2015 08:52

Všechny moje staré kočky s neomezeným přístupem ven mají přerostlé drápky.

"zabavili se spolu utok na člověka byl spíš vyjímečný.. člověk byl krmič a mazlení"
nejlepší hračkou (tím myslím zaseknout drápky a zároveň zakousnout...) pro mého víc než 2letého kastrovaného kocoura jsem já a to právě proto, že já ty drápy nemám, na rozdíl od druhého kocoura, a nemůžu mu to adekvátně vrátit. A stejně tak jsem dobrá "hračka" i pro druhého (cca 8 let)...oni oba dobře ví, kde jim z druhé strany nic nehrozí...

19.10.2015 19:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):
Ještě jsem neviděla kočku s přerostlými drápky, ani tu bytovou. Za to psů mnoho - např. jsem chodila stříhat drápky pekinézovi i 2 jezevčíkům, všichni byli v bytě a procházky měli tak kolem baráku. U toho pekinéze (než se dostal do mé pravidelné péče) to byla fakt hrůza, dost odsuzuji majitelku, že to vůbec nechala dojít tak daleko, drápky stočené, zaryté v polštářcích, pes nemohl ani chodit. U koček bych řekla, že čím více se stříhají, tím více rostou. I když kočka bytová nemá žádné škrabadlo, najde si ho sama - na nábytku.

Ano, taky jsme nezažila kočku, která by měla přerostlé drápy. A to máme jak venkovní, tak čistě bytové kočky. Bytové pravidelně používají škrabadlo a pohoda.

Jinak zcela z logického hlediska - zastřihnutý dráp sice nezajede tak hluboko, ale udělá širší stopu, ne? Takže ani jako ochrana nábytku či rukou to moc není, ne? Stejně je člověk poškrábaný a ještě širšími "proužky"...

Našich psím seniorům drápy stříhám dle potřeby (přece jen jak už více polehávají, tak toho tolik neobrousí), to samé průběžně zastříhávám drápy morčatům, králíkům, apod. ale u těch koček mě to nikdy nenapadlo - nebyl důvod.

19.10.2015 21:47
fawnalee

XXX.XXX.229.100

lavacca napsal(a):
Ano, taky jsme nezažila kočku, která by měla přerostlé drápy. A to máme jak venkovní, tak čistě bytové kočky. Bytové pravidelně používají škrabadlo a pohoda.

Jinak zcela z logického hlediska - zastřihnutý dráp sice nezajede tak hluboko, ale udělá širší stopu, ne? Takže ani jako ochrana nábytku či rukou to moc není, ne? Stejně je člověk poškrábaný a ještě širšími "proužky"...

Našich psím seniorům drápy stříhám dle potřeby (přece jen jak už více polehávají, tak toho tolik neobrousí), to samé průběžně zastříhávám drápy morčatům, králíkům, apod. ale u těch koček mě to nikdy nenapadlo - nebyl důvod.

Zastřihnutý dráp neudělá širší stopu. Je prostě na konci tupý, tak se nezapíchne. My stříhali bytovým koťatům drápky v době, kdy měla období šplhání po závěsech a záclonách, kde hrozilo, že to na sebe strhnou i s garnýží, která byla fest těžká. Při zastřižených drápcích jim to lezení prostě nešlo, tak to vzdali Takže pokud vám kočka škrábe ruce, určitě je lepší zastřihnout špičku drápků, chce to pravidelně, cca jednou za týden až deset dní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík