Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2015 16:36
Tina125

XXX.XXX.12.95

Dobrý den,

jakoby nestačilo, že jedna naše kočka téměř nic nejí, tak to najednou udělal aji kocourek. Bez problému baštil jídlo jaké dostával a najednou to nechce. Nic mu není. Jen si hraje na rozmazlenýho. Jak se tohle dá odnaučit? Jestli se to teda vůbec dá. Že nebude diktovat on mně. Funguje metoda jídlo odebrat a později zase nabídnout? Na moji druhou kočku totiž nefunguje. Ale té už je 10 let. Jemu je rok, tak by možná mohl být trochu líp zpracovatelný. Spíš mě zaráží, že to bez problému baštil a najednou to nechce. Není to ani žádná nová várka, že by třeba změnili recepturu. Nevím jak správně na něj. Moje předchozí kočičky baštily bez problému a nebyly takhle šíleně rozmazlený.

27.10.2015 17:17
joanne.s

XXX.XXX.42.212

Funguje, ale chce to koule. být pevná a nepolevit. Vyberte jedno krmivo, které byl dříve ochoten v pohodě žrát, a vytrvejte. nabízet klidně jen dvakrát denně, deset minut a schovat. druhý den si jistě vezme. držím palce.

27.10.2015 17:42
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Funguje, ale chce to koule. být pevná a nepolevit. Vyberte jedno krmivo, které byl dříve ochoten v pohodě žrát, a vytrvejte. nabízet klidně jen dvakrát denně, deset minut a schovat. druhý den si jistě vezme. držím palce.

Však víte, že na tu druhou to nefunguje. Ta když se šprajcne, tak je schopná zůstat hlady aji 3 dny. Takže to u něj vydržím s přehledem, protože nechci aby taky došel do takovýho extrému. Jsem tentokrát na oba pěkně naštvaná. Ale pokud mám správné informace, tak se to nemá děla dýl jak 24 hodin. Je to tak? A nějaká rada, kdyby se šprajcl aji tak?

27.10.2015 17:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Co jim nechutná ?

27.10.2015 17:53
joanne.s

XXX.XXX.42.212

Pokud nežere několik druhů žrádla, které dřív v poho žral, zkusila bych to. klidně dva dny, u zdravého zvířete.

27.10.2015 17:59
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Pokud nežere několik druhů žrádla, které dřív v poho žral, zkusila bych to. klidně dva dny, u zdravého zvířete.

No najednou se začal kroutit nad vším právě. U granulí kvůli tomu přechodu, ale jinak má všechno stejný. Ale hlavně nechci aby došel tam, kam druhá kočička. Ta taky začala takhle nenápadně. Pořád se jí ustupovalo a teď nechce nic. Od konzerv přes maso, prostě nic. Jo jenom žebrá třeba salám když tady je. Což nechápu, protože ho nedostává. Celkově strašně málo jí. Však víte jak to s ní je...Já to teda zkusím, snad se nebude moc bránit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2015 17:59

Náš jeden kocour měl stejný problém v únoru. Byl úplně v pořádku, ale začal odmítat jídlo. Na radu veterináře jsem zkoušela, nabízela, vařila, kupovala... Později se ukázalo, že v tom pravděpodobně "měly prsty" trichobezoáry, které mohou nechutenství zpustit. Nějakou dobu to trvalo, rozjedl se na Greenwoods granulích a Brit care konzervách. Ale až od konce léta je ochotný zkusit a jíst i něco jiného. Na těch Greenwoodskách ho nechci nechat, takže se zaobírám tím, co dál...
Ale přidávám jen svou zkušenost s nechutenstvím, což neznamená, že to bude u Vás podobné. Držím palce, ať si dá Váš kocourek brzy "říct" smajlík

27.10.2015 18:04
Tina125

XXX.XXX.12.95

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Náš jeden kocour měl stejný problém v únoru. Byl úplně v pořádku, ale začal odmítat jídlo. Na radu veterináře jsem zkoušela, nabízela, vařila, kupovala... Později se ukázalo, že v tom pravděpodobně "měly prsty" trichobezoáry, které mohou nechutenství zpustit. Nějakou dobu to trvalo, rozjedl se na Greenwoods granulích a Brit care konzervách. Ale až od konce léta je ochotný zkusit a jíst i něco jiného. Na těch Greenwoodskách ho nechci nechat, takže se zaobírám tím, co dál...
Ale přidávám jen svou zkušenost s nechutenstvím, což neznamená, že to bude u Vás podobné. Držím palce, ať si dá Váš kocourek brzy "říct" smajlík

Já bych řekla, že to tímhle nebude. On má takovou jinou srst a vůbec nelíná. Ale vím, že si to vylíže při čištění. Ale hlavně podle těch granulí vím, že netrpí nechutenstvím. Protože ty původní si bere. Ale to další jídlo má stejný beze změny a tam teda najednou začal stávkovat. A taky hodně žebrá naše jídlo, takže nechutenství jako takový si myslím, že to nebude...

27.10.2015 20:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud je zdravý, tak mu chvilková dietka neuškodí. Vytrvejte, však on si brzy dá říct. Granule máte jaké? Má je už déle? Střídáte je? Občas se stane, že se jedné značky - příchutě prostě přejedí /no, ruku na srdce, kdo by chtěl den co den jíst to samé - proto to našim kočenám střídám po pytli, tj. cca po tom měsíci nebo i kratší dobu tak, že mám otevřené dvoje a střídám jim to/.

27.10.2015 21:25
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Pokud je zdravý, tak mu chvilková dietka neuškodí. Vytrvejte, však on si brzy dá říct. Granule máte jaké? Má je už déle? Střídáte je? Občas se stane, že se jedné značky - příchutě prostě přejedí /no, ruku na srdce, kdo by chtěl den co den jíst to samé - proto to našim kočenám střídám po pytli, tj. cca po tom měsíci nebo i kratší dobu tak, že mám otevřené dvoje a střídám jim to/.

Nemělo by mu nic být. Od začátku má zdravotní potíže, tak je pod neustálým dohledem. Má písek, záněty v očích, lehký průjem a měl spoustu parazitů. Granule jsme mu dávali N&D, potom Orijeny. Na doporučení jsme se vrátili k N&D. Předtím mu hrozně chutnaly, ale po Orijenech je nechce. A to ani když jsme to zkusili formou přimíchávání. Ze začátku z toho byl nadšený, pak už to nechtěl. Máme ty Grain Free kuře s granátovým jablíčkem a losos s pomerančem. Ale víc mě zaráží, že mu k tomu dáváme Animondu Carny, kterou baští už delší dobu (střídáme příchutě) a najednou začal stávkovat. Nechápu proč. Nedáváme mu něco jak uzeniny a jiný podobný čím se zvířata často zkazí. A ani to není nová várka. Je to teď z jedné objednávky a já jsem si tak poslední dva dny všimla jak se nad tím začíná kroutit a dneska už to nechtěl vůbec. Tak jsem mu to odebrala a dala při dalším krmení. No tak jedl ale plival to všude okolo a trochu stejně nechal.
Ani druhá kočička není nemocná, ta právě když se takhle začala chovat, tak prošla na několikrát všema testama a všechno má v pořádku. Teda až na to, že špatně trráví bílkoviny. Na to už dlouhodobě bere léky, ale vidět to nikde není. Takže to její nejezení tím asi způsobený nebylo. A navíc když dostane něco novýho tak to baští s nadšením a pak už to nikdy nechce. Max tak 3x si to dá...

28.10.2015 06:39
joanne.s

XXX.XXX.37.65

No, s přijímáním konzerv se čas od času potýkám také. A prostě jinou nedám, den kdy ji způlky nechá, jinou nedostane a je na granulích. Jinak mám fakt zkušenost, že je lépe žere právě tehdy, kdy jedu klidně týden stejné kapsičky dokola. jak střídám každý pes jiná ves, začal být s kapsičkami problém.

28.10.2015 11:16
MaBa

XXX.XXX.168.24

Mě najednou koťata před nedávnem přestala baštit to co předtím bez problému hned jedl a vyblízalii - stačilo jim to proložit 1-2 dny, případně i alespoň na půl den nečím jiným a pak to zase bez problému snědli. I krátkodobá změna na něco jiného měla okamžitý efekt, prostě jen nechtěli stejný typ stravy za sebou :) Tím nemyslím ani tak příchuť, jako spíš strukturu žrádla (maso, konzervička kousky, "sekaná", kapsička...)Takže prostě vím, že jim nemůžu dát to jedno větší balení ten den najednou, ale rozložit to tak, aby to měli třeba ráno a k večeri a oběd něco jiného. Přestali mi totiž najednou žrát i maso. Hold teda musím střídat, ale pak zblajznou všechno - dokonce i to do čeho se jim nikdy nechtělo ani na začátku :) Než jsem na tento systém plánovaných změn přišla trvalo to asi 2 týdny.U něčeho i teď vím, že se budou ošívat když jim to nakombinuju blbě - ale stačí jim to dát ve správném pořadí a je po potížích :) Případně to proložit úplnou novinkou co ještě nikdy neměli.

28.10.2015 11:35
joanne.s

XXX.XXX.43.225

Přílišným střídáním žrádla můžete vyšlechtit z kotěte vybíravou kočku.

28.10.2015 11:51
mesič

XXX.XXX.174.1

Já začla našemu 5ti letýmu kocourovi dávat denně maso (v misce má granule 24h k dispozici - když začnou docházet, tak vyvádí, jak kdyby měl umřít hlady, když mu je dosypeme, tak jen zobne, ale musí mít pořád plnou misku). Co začal dostávat maso, tak bych řekla, že si ho rozmazluju... maso, které ze začátku miloval dnes pocuchá, podobně jako MaBa kombinuji. Dávám různé druhy mas a některých musím dávat menší porce, navíc mi přijde, že začal víc loudit, ale mě to nevadí, mám ho jako dítě a vím, že mu maso chutná, ale kdybych dávala např.2 dny po sobě rybu, tak taky ohrne nos. Mám v mrazáku krabičku, kde mám cca 5 druhů: rybu, krůtu, kuře, kuřecí žaludky a vepřové a každý den mu pár kousků rozmrazím.

28.10.2015 12:05
MaBa

XXX.XXX.168.24

Když si vezmu, že v týdnu mají 3 typy jídel, plus tak 1x za 2-3 týdny na změnu nějakou kapsičku či něco podobného (většinou při zvláštních příležitostech), tak mi to nepřijde hodně. Já bych taky nedokázala jíst třeba týden v kuse sekanou :D.

28.10.2015 12:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Záleží asi na jedinci, nicméně u nás mají denně maso (střídám 2-3 druhy za týden) + k tomu granule (střídám jim je po pytlích či mám otevřené 2 a míchám ji to či postupně přejdu z jedněch na druhé a zpátky). Občas (tak 2-3x do měsíce) dostanou kapsičku či konzervu a vařené maso. Neříkám, že všechny sežerou vždy všechno, ale málokdy některé ta stávky vydrží déle než půl dne či den. Když nechce, klidným hlasem jí řeknu "nechceš? tak to nejez no, tvoje volba" a vezmu jí to a dám to té, které to chutná. Ono velmi brzy zjistily, že panička si z toho nervy nedělá a nutit jim to nebude.

29.10.2015 00:06
Tina125

XXX.XXX.12.95

Ach jo. Bohužel to tvrtohlavě stále odmítá

29.10.2015 07:24
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nejen konzervu, ale i granule? Jak dlouho nežral?

29.10.2015 08:47

"Ani druhá kočička není nemocná, ta právě když se takhle začala chovat, tak prošla na několikrát všema testama a všechno má v pořádku. Teda až na to, že špatně trráví bílkoviny"
takže není v pořádku, ona asi ví proč je tak vybíravá...

Totéž kocourek, popisujete jeho zdravotní potíže...

Můj kocour trpí nespecifickými záněty střev a střídá se u něj období jenom granulové, kdy mu není dobře a období normální, kdy žere hlavně maso. Prostě si to řídí sám...

29.10.2015 09:17
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Nejen konzervu, ale i granule? Jak dlouho nežral?

Víte co on mi dělá? Vždycky si vezme trošičku a zbytek nechá.

29.10.2015 09:18
Tina125

XXX.XXX.12.95

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Ani druhá kočička není nemocná, ta právě když se takhle začala chovat, tak prošla na několikrát všema testama a všechno má v pořádku. Teda až na to, že špatně trráví bílkoviny"
takže není v pořádku, ona asi ví proč je tak vybíravá...

Totéž kocourek, popisujete jeho zdravotní potíže...

Můj kocour trpí nespecifickými záněty střev a střídá se u něj období jenom granulové, kdy mu není dobře a období normální, kdy žere hlavně maso. Prostě si to řídí sám...

Jenomže ona už je u konce léčby. A hlavně naše jídlo oba žebrají.

29.10.2015 09:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A co když byste jim dala od vás třeba kus masa? Sežere?

29.10.2015 10:15
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
A co když byste jim dala od vás třeba kus masa? Sežere?

No to jo, ale jenom pečený a je to kořeněný, takže to bych jim nedávala. Např. syrové maso kocourek sní, ale zvrací ho. Kočička si ho neveme vůbec. Je mi ale stejně divný, že když to celou dobu bez problému jedl, že najednou to nechce. A jinak žebrá. Minulej týden byl na UZV celého břicha a nic tam nebylo. A myslím, že zbaštit nic nemohl, dávám si pozor na věci. A hlavně si myslím, že by pak nežebral salám. A přitom takový jídla nedostávají.

29.10.2015 10:40
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já maso dávám. Syrové kocourek nechce žrát, takže dávám pečené nebo dušené, zpravidla z ruky. Maso dělám s trochou mrkve, celeru, petržele, nekořením, max. velmi mírně osolím a to ničemu neva. /ostatně i v každých granulích malé množství soli vždy je/.

29.10.2015 10:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jednoznačně vede králičí a kachnísmajlík

29.10.2015 13:57
Tina125

XXX.XXX.12.95

No uvidíme, snad to vzdá.

29.10.2015 14:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Vzdá to, pak dejte vědět....kremace ?
Chtěl by pečený ? No to je blbý.
Přece nenecháte pro něj, kousek neokořeněnej, to fakt né.
Dal by si dokonce salám. To už vůbec !
Ať zajde hlady, přeci nebude po jeho .
Držte se svých zásad !
Ještě by to chtělo gastroskopii, třeba pochopí
a rozežere se.

29.10.2015 14:49
Tina125

XXX.XXX.12.95

rapotacka11 napsal(a):
Vzdá to, pak dejte vědět....kremace ?
Chtěl by pečený ? No to je blbý.
Přece nenecháte pro něj, kousek neokořeněnej, to fakt né.
Dal by si dokonce salám. To už vůbec !
Ať zajde hlady, přeci nebude po jeho .
Držte se svých zásad !
Ještě by to chtělo gastroskopii, třeba pochopí
a rozežere se.

Víte co. Vy jste mi vlastně za celou dobu ani jednou neporadila. Můžete si nechat svoji ironii pro sebe. Ne že bych mu nedala klidně aji kousek pečenýho. Ale nebude si už v roce takhle diktovat. Jakej bude za pár let? Přesně tuhle chybu jsem udělala u své druhé kočky, neustále jsem ji ustupovala a dneska nechce už vůbec nic a je horor do ní cokoliv dostat, protože princezna chce pokaždý něco novýho. Předchozí kočky se takhle nechovali! A umřít hlady bych ho samozřejmě nenechala.

29.10.2015 15:01
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pokud kočka nechce granule, maso bych klidně dala. Pokud po syrovém zvrací, dala bych pečené nebo dušené.
Když kočka chce radši maso, to mi nepřijde jako žádné vymrčování ani rozmazlování, na to bych přistoupila klidně.

29.10.2015 15:03
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Pokud kočka nechce granule, maso bych klidně dala. Pokud po syrovém zvrací, dala bych pečené nebo dušené.
Když kočka chce radši maso, to mi nepřijde jako žádné vymrčování ani rozmazlování, na to bych přistoupila klidně.

Mylsela jsem to tak, že po zkušenosti s druhou kočičkou bude nějakou dobu baštit maso a pak bude chtít zase něco jinýho a tak pořád dokola a víte kam až jsem se s ní dostala...

29.10.2015 15:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
No to jo, ale jenom pečený a je to kořeněný, takže to bych jim nedávala. Např. syrové maso kocourek sní, ale zvrací ho. Kočička si ho neveme vůbec. Je mi ale stejně divný, že když to celou dobu bez problému jedl, že najednou to nechce. A jinak žebrá. Minulej týden byl na UZV celého břicha a nic tam nebylo. A myslím, že zbaštit nic nemohl, dávám si pozor na věci. A hlavně si myslím, že by pak nežebral salám. A přitom takový jídla nedostávají.

A zkoušela jste u kocourka všechny možné druhy syrového masa? Tj. vepřové, drůběží, hovězí, různé druhy ryb, apod.? Mně teď kocouři také míň jí syrové maso. Beru to tak, že jsou ho přežraní, tak jsou zas víc na kapsičkách.

29.10.2015 15:32

Řekla bych, že se kočkám mění chutě i dle ročního období...

29.10.2015 15:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Blazice: to i mně!

30.10.2015 09:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tino nechci se Vás dotknout - ale nepřijde vám zvláštní, že obě kočky u vás takhle stávkují? I nalezenec? A že nalezenci naopak bývají "slupnu na co přijdu" a žádné vybíravky nejsou (vím z vlastní zkušenosti i ze zkušenosti známých).

Pokud kocourovi není špatně, tak bych se s ním až tak "nemazlila" - chceš? nechceš, tak nežer. Zdravé zvíře u plné misky fakt hlady neumře. Klidně mu šoupněte do vody trochu hroznového cukru, pokud se bojíte, že by rychle slábnul. Ale fakt jsem nezažila zvíře, které by víc jak 2 dny nic nesnědlo, když má plnou misku. A to i ta, kterým bylo špatně, ale něco si vždy vzala...

30.10.2015 10:12
Tina125

XXX.XXX.12.95

lavacca napsal(a):
Tino nechci se Vás dotknout - ale nepřijde vám zvláštní, že obě kočky u vás takhle stávkují? I nalezenec? A že nalezenci naopak bývají "slupnu na co přijdu" a žádné vybíravky nejsou (vím z vlastní zkušenosti i ze zkušenosti známých).

Pokud kocourovi není špatně, tak bych se s ním až tak "nemazlila" - chceš? nechceš, tak nežer. Zdravé zvíře u plné misky fakt hlady neumře. Klidně mu šoupněte do vody trochu hroznového cukru, pokud se bojíte, že by rychle slábnul. Ale fakt jsem nezažila zvíře, které by víc jak 2 dny nic nesnědlo, když má plnou misku. A to i ta, kterým bylo špatně, ale něco si vždy vzala...

Jemu opravdu nic není, to na něm vidím. Vyloženě to jídlo žebrá. Ale očividně chce jiný. A já neříkám, že nesní vůbec nic. Ale veme si trochu a jde hledat do kuchyně. Zbytek uschlej vyhazuju. Anebo když to schovávám, tak později, kdyby už to bylo zkažený. Opravdu jsem si jistá, že mu nic není. A na slábnutí teda nevypadá, řádí jak divej.

30.10.2015 10:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):
Jemu opravdu nic není, to na něm vidím. Vyloženě to jídlo žebrá. Ale očividně chce jiný. A já neříkám, že nesní vůbec nic. Ale veme si trochu a jde hledat do kuchyně. Zbytek uschlej vyhazuju. Anebo když to schovávám, tak později, kdyby už to bylo zkažený. Opravdu jsem si jistá, že mu nic není. A na slábnutí teda nevypadá, řádí jak divej.

Tak potom prostě vydržet a nedat nic jinýho. Pokud sní jen trochu - dát jídlo, nechat ho najíst a hnedka to uklidit. Pokud je to maso, apod. co se může kazit, tak zandat do lednice. A dát najíst až při dalším krmení. Však ono mu dojde, že je dobrý se najíst, když má příležitost.

30.10.2015 12:05
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Super plán chce to jen vytrvat.

Ale nabízela bych fakt maso, ve vašem případě tepelně upravené.

31.10.2015 16:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

No, přidám se "Lavacco" k Vám. Můj mladej je pořád na jídlo jak divej! Starší až tak ne, ale občas chodí o jídlo žebrat. Hlavně tedy na mladším vidím pořád jako by hladovost, snad strach, že se zas bude muset s jídlem dělit s x jinejma kočkama (oba jsou útulkáči).
Také se nechci "Tiny" dotknout, ale nevím, jestli "Tino" neřešíte kočky až přespříliš a pak je máte až moc rozmazlené (mimochodem já mám máslo na hlavě - také je mám rozmazlené, ale ne až tak moc, že by si diktovali jídlo). Navíc kočky od sebe strašně moc obkoukávají. Nevím, v jakém stavu je teď Vaše starší kočka - jestli je pořád nežravka a čím ji teď krmíte? Jestli s jídlem stávkují oba nebo jen kocour...?

31.10.2015 17:04
ladd

XXX.XXX.52.6

Jsou to šelmy, jeden den v týdnu hladovka by jim jenom prospěla. A pak jak píše Lavaca - nechceš, jiný nedostaneš, za nějakou dobu to vezmu pryč (-někdy se kočce musí dát trochu času, aby se rozhodla, jestli bude nebo nebude jíst, případně to zkouší, jestli Vás zlomí a nabídnete něco jiného) a dám zas až večer. Hlavní je nasadit takovýto režim od koťat, krmit veškeré maso, ne moc na drobno, jogurt, tvaroh vajíčko. Když nechce nedat, jeden den v týdnu hladovka (matka každý den taky neuloví), + naučit na granule pro případ, že nebudu doma. - Čistá teorie, kočky nekrmím jen já. Taky máme potvory zmlsaný. Ovšem co píše Týna je vrchol, lituju ji.

1.11.2015 23:24
Tina125

XXX.XXX.12.95

Tak už to začíná chápat a pomalu to vzdává. Hlady být nemusel, jen toho některé dny snědl míň. V sobotu jsem to nevydržela a rozdělila se s ním o pečený kuře. A potom u svýho jídla chvíli stávkoval, ale nakonec to zbaštil. Tak myslím, že to pochopí. Vyzkouším mu to proložit aji tím masem, dokonce mi ho poprvé ani nevyzvracel. Děkuji všem za rady

2.11.2015 03:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Tak už to začíná chápat a pomalu to vzdává. Hlady být nemusel, jen toho některé dny snědl míň. V sobotu jsem to nevydržela a rozdělila se s ním o pečený kuře. A potom u svýho jídla chvíli stávkoval, ale nakonec to zbaštil. Tak myslím, že to pochopí. Vyzkouším mu to proložit aji tím masem, dokonce mi ho poprvé ani nevyzvracel. Děkuji všem za rady

No vida, to jsou dobré zprávy!

2.11.2015 07:39
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Upečte mu maso s troškou zeleniny. Kdyby to kocourek chtěl, udělám to taky.

2.11.2015 17:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tina125 napsal(a):

Super zprávy. Jen tak dále!

Přidejte reakci

Přidat smajlík