Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

zadavetelka

3.11.2015 19:39
zadavetelka

XXX.XXX.50.2

Máme kočku. Nevíme kdy přesně zabřezla. Někdy na začátku září. Podle ultrazvuku má rodit do 15.11. Dneska pořád ležela ani jíst nechtěla. Pak s ní vytekla trošku voda. Mysleli sme že to je plodová vodá, ale pořád nic. Bylo to ve 16:30. Pak šla hned do bedýnky. Lízala se, pak ležela, pak vylezla, zalezla, šla se najíst, zalezla, lízala se, vrněla, a teď spí. Sou to už 3 hodiny. Je to prvorodička britská. Nevíme jestli to byl planej poplach, a teď prostě jenom spí. Nebo jestli to byla plodová voda. Jestli ano proč se nic neděje? Má to přeci přijít do hodiny. Po šesti hodinách když se nic neděje se má jít k vetovi, ale mi ani nevíme jistě jestli to bylo plodovka. Ani zhluboka nedýchá, ale nemá stahy tak nevíme jestli máme být v noci vzhůru, nebo jestli to nic není a porodí až za pár dní.

3.11.2015 22:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

zadavetelka napsal(a):
Máme kočku. Nevíme kdy přesně zabřezla. Někdy na začátku září. Podle ultrazvuku má rodit do 15.11. Dneska pořád ležela ani jíst nechtěla. Pak s ní vytekla trošku voda. Mysleli sme že to je plodová vodá, ale pořád nic. Bylo to ve 16:30. Pak šla hned do bedýnky. Lízala se, pak ležela, pak vylezla, zalezla, šla se najíst, zalezla, lízala se, vrněla, a teď spí. Sou to už 3 hodiny. Je to prvorodička britská. Nevíme jestli to byl planej poplach, a teď prostě jenom spí. Nebo jestli to byla plodová voda. Jestli ano proč se nic neděje? Má to přeci přijít do hodiny. Po šesti hodinách když se nic neděje se má jít k vetovi, ale mi ani nevíme jistě jestli to bylo plodovka. Ani zhluboka nedýchá, ale nemá stahy tak nevíme jestli máme být v noci vzhůru, nebo jestli to nic není a porodí až za pár dní.

Doufám, že jste už dávno na veterině..už kvůli kočce samotné. Lepší plašit zbytečně než něco zanedbat. Kort u těhule, kde může jít pak o minuty...

Z kočky opravdu normálně voda neteče! Pokud ani nevíte přesný termín je to těžší, ale musela už mít 2-3 dny výtok, spadlé břicho níže, atd. + většina koček v dne porodu nejí či jí méně, takže další příznak...to samé lezení do bedny, atd. prostě jasné známky přicházejícího porodu... Zas tak nepozorovatelné to není... nicméně odteklá voda a víc jak 3 hodiny nic? To už je na návštěvu veterináře, aby zkontroloval, co se děje. Pokud nemá stahy, dává se provokačka, atd. Mohlo se stát, že se kotě v porodních cestách zaseklo, atd... suma sumárum jedině návštěva veterináře řekne více a čičině pomůže.

3.11.2015 22:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

Leda že by to byli "poslíčci", jenže u těch zase neteče žádná voda... a že kočka spí a nemá stahy opravdu není známka toho, že už porod nezačal. Občas se stane, že kočka prostě stahy nedostane a buď zabere vyvolávací injekce nebo se musí dělat císařský řez... no, držím palce, ať je čiči v pořádku.

zadavatelka

4.11.2015 06:51
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Dnes...7 hodin stale nic. Kocka nornalne spi. Nelize se, uz i zrala. Zadne priznaky porodu. Tak sme asi plasili zbytecne.

4.11.2015 07:25
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Chtělo by to dnes dopoledne zajít s ní na veterinu, ať víte.

4.11.2015 16:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

zadavatelka napsal(a):
Dnes...7 hodin stale nic. Kocka nornalne spi. Nelize se, uz i zrala. Zadne priznaky porodu. Tak sme asi plasili zbytecne.

A byli jste s ní pro jistotu u veta?

zadavatelka

5.11.2015 09:53
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Dnes rano z ni vytekla hneda tekutina. Lizala se, hodne rychle dychala s otevrenp7 tlanou a slabe krvacela. A mela taky kontrakce. A ted zase nic. Vylezla z bedny, a spi pod stol3m. A po4rod nikde. Nevum č9 mam delat. Zustala s3m kvuli tomu doma.

5.11.2015 10:10
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Vy jste s ní u toho veterináře nebyla? tak s ní běžte k vetovi teď! Jestli v ní koťátka neumřela, nedejbože..

zadavatelka

5.11.2015 10:23
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

A proc by mela umirat? Proste noermalne rodi. Uz vstala a ma zase stahy, jenom nechce lezwt v bwdne tak ji necham na gauci. Uz to asi brzo bude. Na netu pisou ze by ji veterinar jedine stresoval. Tak tomu nwcham volny prubeh ted si odpocla a deme zase tlacit. Pak budu informovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2015 10:34

zadavatelka napsal(a):
A proc by mela umirat? Proste noermalne rodi. Uz vstala a ma zase stahy, jenom nechce lezwt v bwdne tak ji necham na gauci. Uz to asi brzo bude. Na netu pisou ze by ji veterinar jedine stresoval. Tak tomu nwcham volny prubeh ted si odpocla a deme zase tlacit. Pak budu informovat.

Pokud z kočky vytéká tekutina hnědé barvy, aniž by vyšlo kotě, máte problém a vzhledem k časovému prodlení už v kočce aspoň jedno mrtvé kotě.

5.11.2015 10:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Myslela jsem, že se nevíte co máte dělat, když z kočičky teče hnědé, a není to první den.. Rady jste dostala, je to na vás.

5.11.2015 10:37

zadavatelka napsal(a):

Nevím, jestli jste někdy viděla porod kočky, ale prostě pokud je všechno v pořádku, neprobíhá to tak, že kočka tlačí, má viditelné kontrakce, ale nedojde prakticky hned k porodu kotěte. Pokud vidíte intenzivní stahy - to je druhá fáze porodní a ta trvá max 20 minut. Spíš je to tak, že kočka se olizuje, pak 2x hekne a pak má kotě. Cokoliv jiného - kočka, která tlačí s přestávkami už jak dlouho, den, dva? A jde z ní krev a hnědá tekutina a žádné kotě - je průser. Veterinář jí nebude stresovat, ale zachraňovat život.

Ach jo, debilové by neměli množit.

zadavatelka

5.11.2015 10:56
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Tak ja nevim, ale kocka si ma prwci vse obstarat sama. Ja yslim ze to tak zle neni. Vy nechapete ze priroda si taky umi poradit aama? Porad jenom vet. Kdyz ma kocka stahy 5ák ji nepotahnu k vetovi. Ja verim tomz ze az se vzbudi tak zalwze do bedny a porodi. Kdyby se nic nestalo do vecera tak hi tam vezmu, ale vypada v pohode kdyz spi. Ted sem basla clanek ze koxka zacala rodit a vsechna kotata prisla na svet treba az za 2 dny a nektera za den. Peirosa siporadi, verim tpnu. Pajinka se vyspi a porodi.

zadavatelka

5.11.2015 11:01
5.11.2015 11:01
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nechte si poradit. Bodlinka je zkušená veterinářka.

zadavatelka

5.11.2015 11:08
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Prave sem dovolala s vetem. Opravdu mi rekl at ji necham v klidu a ze urcite brzy privede na svet kotata. Tak nevim cemu verit. Ted ae zase lize.

5.11.2015 11:45

zadavatelka napsal(a):
Tak ja nevim, ale kocka si ma prwci vse obstarat sama. Ja yslim ze to tak zle neni. Vy nechapete ze priroda si taky umi poradit aama? Porad jenom vet. Kdyz ma kocka stahy 5ák ji nepotahnu k vetovi. Ja verim tomz ze az se vzbudi tak zalwze do bedny a porodi. Kdyby se nic nestalo do vecera tak hi tam vezmu, ale vypada v pohode kdyz spi. Ted sem basla clanek ze koxka zacala rodit a vsechna kotata prisla na svet treba az za 2 dny a nektera za den. Peirosa siporadi, verim tpnu. Pajinka se vyspi a porodi.

Jo, kočka si většinou vše obstará sama. A ta, která má problém, uhyne. Tak to prostě v přírodě chodí.

Pokud má kočka stahy a nedošlo k porodu kotěte, tak má problém.

Víte, ty články velmi často nerozlišují doby porodní. První doba porodní může trvat i 24 hodin. Děloha se začíná stahovat a koťata vstupují do porodních cest. Taková kočka je neklidná, hledá si místo k porodu, vstává a zas si lehá... prostě vidíte, že se něco děje. Taky jí spadne břicho. Ale pak začíná druhá doba porodní. Začíná tak, že z kočky odteče hlenová zátka a pak plodové vody, které zvlhčí pochvu a kočka začne tlačit. Má stahy, které jsou vidět při pohledu na kočku, se zapojením břišního lisu. To v první době není, tam pracuje jen děloha a na kočce to není vidět. Druhá doba porodní, to je rychlost. Při intenzivních kontrakcích je přijatelných max 20 minut do porodu kotěte, při občasných stazích do dvou hodin. Jak to trvá déle, už je to ztížený porod. Jde o to, že stahy břišního lisu a dělohy samotné cpou koťata do porodního kanálu ale také odlučují placentu. Okraj placenty kočky je hnědý. Když má kočka hnědý výtok, znamená to, že se odlučuje minimálně jedna placenta. Po odloučení placenty musí být kotě buď na světě, nebo se udusí.

Takže vys_rte se ku_va na články na internetu, máte problém.

Takhle jedni klienti dumali tři dny nad rodící ovcí, taky někde vyčetli, že to může trvat i takhle dlouho, než ovce porodí, a nechali jí ty tři dny neustále tlačit - druhá doba porodní, nepravidelná poloha plodu, jehně šlo do porodních cest ocáskem. Takže z ovce jsem vytáhla už dávno mrtvé jehně - kdyby to řešili hned, tak by bylo normálně živé - a ovce byla tak vysílená - když jsem k ní přijela, už jen ležela - že to taky nerozchodila.

5.11.2015 11:48

Taky jsem zažila takhle kočku, jo, vesnickou, to si obstará všechno sama, nechali jí takhle rodit nerodit až nakonec porodila koťata rozložená na malé kousíčky a měla z toho takový zánět dělohy, že jí hnis tekl po zadních nohách. A baba taky koukala jak puk, že jí bude stát kastrace hodně peněz..

zadavatelka

5.11.2015 12:08
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Jeste chvili pockame. Mozna si odpocne a pak porodi. A co by ji udelal veterinar kdybysme ji tam vzali?

5.11.2015 12:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Sono břicha? otevřel kočku a vyndal koťata ven? zachránil kočce rodičce život?

zadavatelka

5.11.2015 12:13
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

A co vy jste za bodlinku? Mela jste nchs? A nebydlela jste nejaky cas v Anglii?

5.11.2015 12:15

zadavatelka napsal(a):
Jeste chvili pockame. Mozna si odpocne a pak porodi. A co by ji udelal veterinar kdybysme ji tam vzali?

Sono břicha k ověření životnosti plodů či známek jejich tísně? Císařský řez?

zadavatelka

5.11.2015 12:17
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

A nemuze proste poodit aama? I kdyby mrtva kotata, ale muai porpdit. Staci kdyz se bude snazit a tlacit. Vet mi rek ze mm pockat ze jenom odpociva a pak poros dokonci chapete?

5.11.2015 12:18

zadavatelka napsal(a):
A co vy jste za bodlinku? Mela jste nchs? A nebydlela jste nejaky cas v Anglii?

Jsem bodlinka. V Anglii jsem byla jednou na výletě. Chovatelskou stanici koček nemám, ale občas se u mě doma nějaká březí a rodící vyskytne a obecně jsem osoba, která se vyskytuje tam, kde probíhá ztížený porod, či třeba i porod normální v případě, že jsou majitelé rodícího zvířete nezkušení a chtějí mít jistotu, že nepřehlédnou žádný problém.

zadavatelka

5.11.2015 12:19
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Tak sem se na kotatka tesila. Mrzi me ze ma kocka problemy

zadavatelka

5.11.2015 12:21
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsem bodlinka. V Anglii jsem byla jednou na výletě. Chovatelskou stanici koček nemám, ale občas se u mě doma nějaká březí a rodící vyskytne a obecně jsem osoba, která se vyskytuje tam, kde probíhá ztížený porod, či třeba i porod normální v případě, že jsou majitelé rodícího zvířete nezkušení a chtějí mít jistotu, že nepřehlédnou žádný problém.

Nchs piskomilu?

5.11.2015 12:22

zadavatelka napsal(a):
A nemuze proste poodit aama? I kdyby mrtva kotata, ale muai porpdit. Staci kdyz se bude snazit a tlacit. Vet mi rek ze mm pockat ze jenom odpociva a pak poros dokonci chapete?

Ne, pokud sama porodit nemůže, tak prostě nemůže. Stačí, když bude kotě dobře vzpříčené v porodních cestách, nebo prostě příliš velké, nebo se jedná třeba o zrůdu. Prostě kočka může tlačit a snažit se a nejde to a nepůjde to a kočka a její děloha se vyčerpá a pak už to nepůjde vůbec. Mrtvé plody se začnou rozkládat a způsobí zánět dělohy a tento zánět prostoupí do okolních orgánů a způsobí zánět pobřišnice a otravu krve a kočka uhyne. Jo, když bude mít "štěstí", tak se jí podaří porodit ta rozkládající se koťata po kouscích, jak už jsem říkala, ale ten zánět dělohy bude mít tak i tak.

Ta vaše kočka nemá co dokončovat, když nemáte jediné kotě, jen kočku, co druhý den tlačí.

5.11.2015 12:23

zadavatelka napsal(a):
Nchs piskomilu?

Ne. Pískáče jsem měla kdysi dvě samice, ale nikdy jsem je nemnožila.

5.11.2015 12:23

zadavatelka napsal(a):

KVRVA DRÁT VÁS TO NEMÁ CO MRZET, ALE UŽ MÁTE BÝT DVA DNY NA VETERINĚ. DO PRDEIE.

5.11.2015 12:26
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Je to marné, bodlinko. Tady je asi další rada zbytečná. Napsala jste, co se dalo.

5.11.2015 12:31

joanne.s napsal(a):
Je to marné, bodlinko. Tady je asi další rada zbytečná. Napsala jste, co se dalo.

Ale kvůli tomu zvířeti mě to stejně strašně štve. Takových debilů potkáván několik do roka. Úplně vidím ten výraz, čumí jak péro z gauče a blekotají něco o tom, jak se těšily na mimina a jak nevěděli... to by jim člověk fakt rozbil hubu.

zadavatelka

5.11.2015 12:42
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ne, pokud sama porodit nemůže, tak prostě nemůže. Stačí, když bude kotě dobře vzpříčené v porodních cestách, nebo prostě příliš velké, nebo se jedná třeba o zrůdu. Prostě kočka může tlačit a snažit se a nejde to a nepůjde to a kočka a její děloha se vyčerpá a pak už to nepůjde vůbec. Mrtvé plody se začnou rozkládat a způsobí zánět dělohy a tento zánět prostoupí do okolních orgánů a způsobí zánět pobřišnice a otravu krve a kočka uhyne. Jo, když bude mít "štěstí", tak se jí podaří porodit ta rozkládající se koťata po kouscích, jak už jsem říkala, ale ten zánět dělohy bude mít tak i tak.

Ta vaše kočka nemá co dokončovat, když nemáte jediné kotě, jen kočku, co druhý den tlačí.

Jakou zrudu?

5.11.2015 12:44
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zadavatelka: Jestli opravdu máte! doma kočku ve stavu, jaký jste popsala, přestaňte sem vypisovat, popadněte kočku a šupem na nejbližší veterinu!

zadavatelka

5.11.2015 12:45
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ne. Pískáče jsem měla kdysi dvě samice, ale nikdy jsem je nemnožila.

Jabsem mela puskonily od Bodlinky tak me to jenom napadlo.

5.11.2015 12:45

zadavatelka napsal(a):
Jakou zrudu?

No, občas se to stává, že se něco nepovede. Různí hrbáči, co se do porodních cest nevejdou, zkroucené končetiny, které brzdí, celková vodnatelnost plodu, která ho zvětšuje, nebo třeba i siamská dvojčata.

Zrůda je lékařský termín pro těžké fyzické vrozené vady. Všechny ostatní významy jsou až přenesené, Podobně jako třeba zmetek není nic jiného než potracený plod.

5.11.2015 12:46
sarabubu

XXX.XXX.95.167

zadavatelka napsal(a):

Málokdy se vměšuji, ale tohle mi už nedá. Proč vás zajímá, jestli byla bodlinka v Anglii a co je zač?! Vy se máte starat o to, že máte doma kočku, co má evidentně problém! Bylo vám odborně poraděno a vy tady pořád dřepíte a plácáte nesmysly, jak jste se těšila na koťátka. Zvedněte zadek, vemte kočku a mazejte k vetovi! Jestli je vám líto peněz, co to bude stát neměla jste si žádný zvíře pořizovat, natož množit a čekat, že to nějak dopadne. Chudák číča.

zadavatelka

5.11.2015 13:06
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Penez mi neni lito a rad si cenim, jen myslim ze je klidne moznw zwe tohle cele je teprve prvni doba a ze do vecera porodi. rek mi to i vet.

5.11.2015 13:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Je to marný. Je to marný. Je to marný.

5.11.2015 13:20

Konečně se k tomu postavte zodpovědně a něco udělejte! Možná Vám umírá kočka!

zadavatelka

5.11.2015 13:35
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ted sem volala mamce kte4a uz osrodila hodne kk5át a taky rekla ze je to v pohode ze porodi pozdeji. Ze u lidi se taky uvadi poros do deseti hosin a 6e ona poeosilaaz po dvou dnech a bylo to v poho. Vse je pry individualni. Mame ji nechat at porodi az to na ni prijde a kdyby byla divna a vypadala nemocne tak ji mame odnest.

5.11.2015 13:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Prosím admina, aby téma uzamkl. Další příspěvky jsou opravdu zbytečné, evidentně.

zadavatelka

5.11.2015 13:44
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ne, nezamykejtw ho. Budu vas informovat jak to dopadlo.

5.11.2015 13:53

zadavatelka napsal(a):
Ted sem volala mamce kte4a uz osrodila hodne kk5át a taky rekla ze je to v pohode ze porodi pozdeji. Ze u lidi se taky uvadi poros do deseti hosin a 6e ona poeosilaaz po dvou dnech a bylo to v poho. Vse je pry individualni. Mame ji nechat at porodi az to na ni prijde a kdyby byla divna a vypadala nemocne tak ji mame odnest.

Jo, porod do deseti hodin, ale ne porod do deseti hodin kdy už rodička heká na sále. No, dělejte jak myslíte, ale kusy rozkládajících se plodů vycházejících z evidentně těžce nemocné matky neposkytují vůbec hezký pohled, tak se na to psychicky připravte. A vykopejte si hrobeček.

zadavatelka

5.11.2015 14:23
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ted sem byla na veterine ukazat tu plenu od krve a zeptat se. Rikali ze to muze takhle trvat normalne a ze ji tam mme prinest a ze se ji pokuai nejak pomoct a dostat je ven kdyz neumi poradbe zatlacit.

zadavatelka

5.11.2015 14:58
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Mame dalsi stahy. Pri kazdym se ukaze cerna hlavicka. Ale ty stahy sou hrozne slaby, skoro u nich spi a vubec nerve jako by mela. Proate malo tlaci. Odnesu ji tam aby ji ponohli je dpatat ven.

5.11.2015 14:59
koňadra

XXX.XXX.128.31

Já už se musím jen smát - kdyby to nebylo celé úplně debi.lní a smutné! Zadavatelka (co je zač? Zpovídá druhé a sama je asi děcko) si z nás snad dělá srandu?! Nebo někdo provokuje. Jinak to není možné, že někdo čeká 2 dny (!) jestli z kočky vypadne kotě.

5.11.2015 15:03

Taky už mě to napadlo, že se někdo "velmi dobře baví"...

zadavatelka

5.11.2015 15:55
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Nedelam ai srandu. Jestli si to myslite tak neradte. Prisaham

ALE PRAVE JSEM SE S NI VRATILA Z VETERINY. CESTOU Z NI VYTEKLA DALSI HNEDA TEKUTINA. PANI VETERERINARKA JI PROHMATALA A REKLA ZE JE TO V PORADKU. ZE JE ALE ATRASNE MALO OTEVRENA A ZE NEMUZE ANI PICHNPUT OXITOCIN. PRY TAM CITI 3-4 ZIVA MLADATA. ZADNE MRTVE. MAME JI JESTE NECHAT DO 6 A PAK JI ZAVOLAT. KDYZ PORAD NIC, TAK JI TO PICHNE A KDYZ NIC DO RANA TAK UDELA ZITRA CISARAK. ALE CITI JE TAM ZIVY!

5.11.2015 16:14

zadavatelka napsal(a):
Nedelam ai srandu. Jestli si to myslite tak neradte. Prisaham

ALE PRAVE JSEM SE S NI VRATILA Z VETERINY. CESTOU Z NI VYTEKLA DALSI HNEDA TEKUTINA. PANI VETERERINARKA JI PROHMATALA A REKLA ZE JE TO V PORADKU. ZE JE ALE ATRASNE MALO OTEVRENA A ZE NEMUZE ANI PICHNPUT OXITOCIN. PRY TAM CITI 3-4 ZIVA MLADATA. ZADNE MRTVE. MAME JI JESTE NECHAT DO 6 A PAK JI ZAVOLAT. KDYZ PORAD NIC, TAK JI TO PICHNE A KDYZ NIC DO RANA TAK UDELA ZITRA CISARAK. ALE CITI JE TAM ZIVY!

Sežeňte si prosím jinýho veterináře, protože není lege artis postup ani omylem.

5.11.2015 16:34

Pokud nejde o hloupý vtip, tak Vám přeji ať to má šťastný konec...

5.11.2015 16:40

Pokud nejde o hloupý vtip, tak Vám přeji ať to má šťastný konec...

Tohle šťastný konec mít nebude. Nejdřív panička dva dny odkládá návštěvu veterináře a tam narazí na slečnu s rentgenovým zrakem, která určí že koťata jsou v pohodě a že se jí vlastně nechce s tím nic dělat.

Protože nepokračující porod se opravdu neřeší stylem "dejte nám pokoj a přijeďte za dvě hodiny nebo radši vůbec".

zadavatelka

5.11.2015 16:41
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Sežeňte si prosím jinýho veterináře, protože není lege artis postup ani omylem.

Rekla jste na veterinu. Jdu k osvwscenemu vetwrinari ke kteremu chosik uz x let a zase je to spatne. Tak uz nevim xo chcete. Jestli myslite ze jesiny spravny vwt jstw vy tak prijedtw sama. Nas vet tam citil ziva mladata. Myslite zw kwcal?

5.11.2015 16:44

zadavatelka napsal(a):
Rekla jste na veterinu. Jdu k osvwscenemu vetwrinari ke kteremu chosik uz x let a zase je to spatne. Tak uz nevim xo chcete. Jestli myslite ze jesiny spravny vwt jstw vy tak prijedtw sama. Nas vet tam citil ziva mladata. Myslite zw kwcal?

Nevím, jestli kecal, ale víte, ono takové vynálezy jako sono byly vynalezené právě proto, že pohmatem se mnoho nepozná. Fakt bych si netroufla tvářit se jako machr a tvrdit, že po pohmatu vím přesně kolik koťat v sobě kočka má a jestli jsou všechna živá. Minimálně na to v pánvi prostě nemohl dosáhnout. A další věc, sonografické vyšetření dokáže zobrazit a tím pádem i změřit tepovou frekvenci plodu. To je jediný spolehlivý ukazatel jeho tísně. Jediný. Že kotě žije teď neznamená, že bude žít i v šest, pokud teda žije. A je-li ultrazvukem zjištěna tíseň plodu, je to indikace pro okamžitý císařský řez.

5.11.2015 16:47

Jinak lege artis postup při ztíženém porodu je ne poslat pacienta domů. Je to toto ultrasonografické vyšetření, které dokáže určit, jak se věci v matce mají, jestli je potřeba udělat císař hned nebo jestli je možné počkat - přičemž to čekání se ukrátí aplikací vápníku a glukózy matce, může to někdy nastartovat stahy unavené dělohy, zváží se, jestli se zvíře otvírá, jestli je možné aplikovat oxytocin, a když to - poměrně rychle, bavíme se o desítkách minut max, ne o dvou hodinách - nevede k porodu mláděte, tak se dělá ten císař i tak.

zadavatelka

5.11.2015 16:55
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ja nasemu vetovi verim, delal to uz xxxkrat. Ale jestli nevwrite tak jak rikam muzete orijet vy.

5.11.2015 17:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):

Čtu ty Vaše příspěvky a dospěla jsem k závěru, že si vše vymýšlíte, co tu píšete. Jinak to není možné!

5.11.2015 17:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ve finále se stejně ukáže, že jde o Schrödingerovu kočku...

5.11.2015 17:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud si paní nevymýšlí, tak silně lituji tu kočku. Můžu říct, že mě až mrazí, když si pomyslím, jak kočka trpí a panička si tu zvesela píše, že je v pohodě... jasně, ono kočka, ze které teče hnědý výtok a krev bez toho, aby porodila kotě, je totiž děsně" v pohodě"...a vyšetření bez sona, taky super...fakt odborníci. To samé pokud jí řekli, ať počká a když nic, tak se píchne injekce a případně se ráno udělá císař...co na tom, že ráno už budou vybírat z dělohy jen mrtvolky a kočka bude mít otravu krve... vždyť o co jde...

Doufám, že to kočka sama chudák přežije a vy ji necháte vykastrovat, aby tohle už nikdy nemusela absolvovat!

5.11.2015 17:50
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Pokud si paní nevymýšlí, tak silně lituji tu kočku. Můžu říct, že mě až mrazí, když si pomyslím, jak kočka trpí a panička si tu zvesela píše, že je v pohodě... jasně, ono kočka, ze které teče hnědý výtok a krev bez toho, aby porodila kotě, je totiž děsně" v pohodě"...a vyšetření bez sona, taky super...fakt odborníci. To samé pokud jí řekli, ať počká a když nic, tak se píchne injekce a případně se ráno udělá císař...co na tom, že ráno už budou vybírat z dělohy jen mrtvolky a kočka bude mít otravu krve... vždyť o co jde...

Doufám, že to kočka sama chudák přežije a vy ji necháte vykastrovat, aby tohle už nikdy nemusela absolvovat!

Já z toho mám pocit, že ty příspěvky píše děcko a buď vše nebo velkou část si vymýšlí. Jinak mi to přijde tak moc absurdní, že tomu nejsem schopná uvěřit!

5.11.2015 22:18
Felow

XXX.XXX.188.103

fikovnice napsal(a):
Já z toho mám pocit, že ty příspěvky píše děcko a buď vše nebo velkou část si vymýšlí. Jinak mi to přijde tak moc absurdní, že tomu nejsem schopná uvěřit!

Raději bych, aby to byla nějaká "blbá legrace", aby to snad ani nebyla pravda. Na diskuse o kočkách příliš často nechodím, ale jestli toto je vážně pravda, tak je to teda síla. Vzhledem k tomu, že slečna zadavatelka se odmlčela, tak se bojím, že se vážně něco děje a jde takzvaně do tuhého. A živá koťata to asi nebudou, to už by se děvče asi pochlubilo. Pane bože, proč takoví ldé chovají zvířata, já bych jim nesvěřila ani kočku plyšovou. Chudák zvíře...

zadavatelka

5.11.2015 22:58
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Neodmlcela jsem se jen me stve to vase nadavani. S Pajou stale tlacime, pri atazich je videt cast kotete.

5.11.2015 23:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jinak lege artis postup při ztíženém porodu je ne poslat pacienta domů. Je to toto ultrasonografické vyšetření, které dokáže určit, jak se věci v matce mají, jestli je potřeba udělat císař hned nebo jestli je možné počkat - přičemž to čekání se ukrátí aplikací vápníku a glukózy matce, může to někdy nastartovat stahy unavené dělohy, zváží se, jestli se zvíře otvírá, jestli je možné aplikovat oxytocin, a když to - poměrně rychle, bavíme se o desítkách minut max, ne o dvou hodinách - nevede k porodu mláděte, tak se dělá ten císař i tak.

ČETLA JSTE TO ?

6.11.2015 01:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):
Neodmlcela jsem se jen me stve to vase nadavani. S Pajou stale tlacime, pri atazich je videt cast kotete.

Naštěstí Vám nevěřím...ale i tak nemám nejmenší tušení, co Vám to vypisování zde přináší. To Vás nějak uspokojuje nebo co?!
"S Pajou stale tlacime..." To fakt nezní moc normálně... !

6.11.2015 05:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):

Jo, jinak - první příspěvek o tom, že kočka rodí jste dávala 3.11., s tím, že z ní opakovaně odešla "hnědá tekutina". Zatím naposledy jste se ozvala včera pozdě večer s tím, že "s Pajou stále tlačíte". Kdyby to, nedejbože, byla pravda, tak Vás nezaráží a nedonutí jít k vetovi ani to, že už "to" trvá více než 48hod?!

zadavatelka

6.11.2015 07:31
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ale my sme u toho veta sakra byli. A znova jsem mu volala dnes i vcera. Rekl nam to co sem psala! Mame pockat a dokud tlaci a nwzere tak je to v poradku.

zadavatelka

6.11.2015 07:39
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

fikovnice napsal(a):
Naštěstí Vám nevěřím...ale i tak nemám nejmenší tušení, co Vám to vypisování zde přináší. To Vás nějak uspokojuje nebo co?!
"S Pajou stale tlacime..." To fakt nezní moc normálně... !

Jdete s tim do haje. Tim mi opravdu nepomahate. Take nevim co b y nekomu prinaselo to tu vypisovat. Ale ja nic nevypisuji ale jen popisuji. S temahle svyma moudrama dete nekam.

Nevim co na tom neni normalni. Proste s Pajou rodime na posteli. Celou noc u ni lezim, chce me u sebe, porad si pro me chodi a vodi me tam. Chce abych ji drzela nohy a ona tlaci. Uz se otevira vic, predtim nebyla skoro vubec otevrena, a ted je tak na 1 cm i bez tlaceni. Snad uz ho konecne vytlaci. Jeste si vzpominam jak jsem si jako mala rodila stene. Fena cekala jen jedno a rodila taky prea 24 h. Sedela sem u ni celou noc a ona taky tlacula, byla malo otevrena, pak se sla najistvatd...a to uz taky mela velke stahy a asi po 30ti hodinach tlaceni porodila zdrave stene.

KateHabibi

6.11.2015 07:39
KateHabibi

XXX.XXX.115.30

Co je na tom v pořádku, že kočka už dva dny rodí? Neříkala jste náhodou, že kočce mají dát večer injekci? Proběhlo to? Nebo tam jen voláte a nikdo nic neřeší? Prostě jděte k jinýmu veterináři. Víte jak to tu kočku vyčerpává?

6.11.2015 08:06

zadavatelka napsal(a):
Ale my sme u toho veta sakra byli. A znova jsem mu volala dnes i vcera. Rekl nam to co sem psala! Mame pockat a dokud tlaci a nwzere tak je to v poradku.

Jo, a až nebude tlačit, tak bude mrtvá a studená

Tady už se fakt nedá nic jinýho dodat.

zadavatelka

6.11.2015 08:07
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Meli ji ji dat, ale kdyz sem ji volala tak rekli ze ji to bemuzou dat dokud neni otevrena. Ze by bylo zbytecn ze ma velke stahy kdZ tam to kote proste neprojde a neumi zabrat. A dneska sem ji zase volala a rekli ze ji mame dat proate cas, ze takovych plaseni uz zazili spoustu. A ze dokud tlaci a nezere tak je tl normalni. Pry ldybý jedla tak uz potratila a pak je vyndaji cisarem. Ale ze je to zasah do tela a ze je silna a az se ktevre tak porksi sama.

6.11.2015 08:09

zadavatelka napsal(a):
Meli ji ji dat, ale kdyz sem ji volala tak rekli ze ji to bemuzou dat dokud neni otevrena. Ze by bylo zbytecn ze ma velke stahy kdZ tam to kote proste neprojde a neumi zabrat. A dneska sem ji zase volala a rekli ze ji mame dat proate cas, ze takovych plaseni uz zazili spoustu. A ze dokud tlaci a nezere tak je tl normalni. Pry ldybý jedla tak uz potratila a pak je vyndaji cisarem. Ale ze je to zasah do tela a ze je silna a az se ktevre tak porksi sama.

Kde že je ten vet? Abych mohla všechny svoje známé varovat, že tam nikdy?

zadavatelka

6.11.2015 08:10
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Jo, a až nebude tlačit, tak bude mrtvá a studená

Tady už se fakt nedá nic jinýho dodat.

My ji verime. Chodime k ni spoustu let, operovala nam u toolik zvirat a ted nam jako zkusena veterinarka jasne rekla ze se o ni nemame bat, ze cisar se muze udelat vzdy. Kdyby se Paje neco stalo tak uz k ni nikdy neplachneme ale za 20 let n VZDY pomohla a s poeldem musi mit zkusenosti.

6.11.2015 08:11

zadavatelka napsal(a):

Víte, ano, rodící kočka tlačí a nežere. Ale tlačení delší než dvě hodiny bez porodu kotěte nejsou normální.

Ono to zvíře to vydrží relativně dlouho, a pak vám bez pomoci taky relativně rychle CHCÍPNE. Že u ní sedíte je jí k hovnu.

6.11.2015 08:12

zadavatelka napsal(a):
My ji verime. Chodime k ni spoustu let, operovala nam u toolik zvirat a ted nam jako zkusena veterinarka jasne rekla ze se o ni nemame bat, ze cisar se muze udelat vzdy. Kdyby se Paje neco stalo tak uz k ni nikdy neplachneme ale za 20 let n VZDY pomohla a s poeldem musi mit zkusenosti.

Tak jo, to bude Páje ale k ničemu, že k tomu veterináři pak už nikdy nepřijdete.

Protože už teď máte mrtvá koťata a zítra budete mít i mrtvou kočku.

Císařský řez se "dá udělat vždy" ale u totálně vyčerpané matky s otravou krve z rozkládajících se plodů je celá operace kapku rizikovější a pravděpodobnost, že se matka neprobudí z narkózy trošičku větší.

6.11.2015 08:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nejspíš je zadavatelka připravena kočce poskytnout dýchání z úst do tlamy, jistota je jistota

6.11.2015 08:14

Příznaky ztíženého porodu u koček:

doba trvání gravidity přes 70 dní
porod prvního kotěte trvající déle než 5 hodin při viditelných porodních bolestech bez jeho vypuzení
intenzivní, neochabující kontrakce delší než 30 minut bez vypuzení plodu
interval od porodu posledního plodu delší než 24 hodin bez viditelných kontrakcí
intenzivní kontrakce po prasknutí plodových obalů trvající déle než 1 hodinu bez vypuzení plodu
interval po porodu koťat trvající 2-3 hodiny, provázený neúspěšnými nepravidelnými kontrakcemi.
déle než 24 hodin trvající odmítání potravy
narušení celkového zdravotního stavu.

KateHabibi

6.11.2015 08:17
KateHabibi

XXX.XXX.115.30

Bodlinko, máte můj obdiv, že na tohle máte nervy, energii a sílu. Bohužel paní zadavatelce asi už nikdo neporadí. Chtěla rady, ale pak si to stejně řeší po svém.

6.11.2015 08:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tak jo, to bude Páje ale k ničemu, že k tomu veterináři pak už nikdy nepřijdete.

Protože už teď máte mrtvá koťata a zítra budete mít i mrtvou kočku.

Císařský řez se "dá udělat vždy" ale u totálně vyčerpané matky s otravou krve z rozkládajících se plodů je celá operace kapku rizikovější a pravděpodobnost, že se matka neprobudí z narkózy trošičku větší.

"Bodlinko", Vy tomu věříte? Vykopírovala jsem Vám část zadavatelčina příspěvku. To prostě normální člověk nenapíše:

"Chce abych ji drzela nohy a ona tlaci. Uz se otevira vic, predtim nebyla skoro vubec otevrena, a ted je tak na 1 cm i bez tlaceni. Snad uz ho konecne vytlaci."

Sorry, mně už to přijde až úchylné... !

zadavatelka

6.11.2015 08:18
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Kde že je ten vet? Abych mohla všechny svoje známé varovat, že tam nikdy?

Myslim ze to neni potreba. Je mala pravdepodobnost ze vy nebo vasi znamy bydlite pobliz. KdBy jo, tak bych si vas nasla na netu a uz byste byla u nas, ale v okoli zadny specialita (nacoz specialistka) primo jenom na porody neni.

A samozrejme ani nebudu na svou vetku hazet spinu. Alespon dokud se nepotvrdi jedna z veci co ste rikala vy. Pokud Paja porodi mrtve mnebo se neco stane ji, tak vam reknu co je to za veterinu. Slibuji.

6.11.2015 08:21

Slečno zadavatelko, problémům se musí předcházet a ne čekat, až se něco stane a potom to "řešit". Máte se v životě toho hodně učit...

6.11.2015 08:24

fikovnice napsal(a):
"Bodlinko", Vy tomu věříte? Vykopírovala jsem Vám část zadavatelčina příspěvku. To prostě normální člověk nenapíše:

"Chce abych ji drzela nohy a ona tlaci. Uz se otevira vic, predtim nebyla skoro vubec otevrena, a ted je tak na 1 cm i bez tlaceni. Snad uz ho konecne vytlaci."

Já už jsem viděla v životě různý věci, takže bohužel, je-li zadavatelka troll, tak velmi přesvědčivý.

zadavatelka

6.11.2015 08:24
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

fikovnice napsal(a):

Poros vam prijde uchylny? Paja je jako moje site a neprijde mi uchylne ji pomoct pri porodu kdyz potrebuje poji oporu.

6.11.2015 08:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Já už jsem viděla v životě různý věci, takže bohužel, je-li zadavatelka troll, tak velmi přesvědčivý.

Mně to přijde jako jasný trolling, ale faktem je, že pravdu se stejně nedozvíme. Možná bude Paja tlačit ještě další dva dny - pokud jen virtuálně, zaplaťpánbů za to!

6.11.2015 08:26

zadavatelka napsal(a):
Myslim ze to neni potreba. Je mala pravdepodobnost ze vy nebo vasi znamy bydlite pobliz. KdBy jo, tak bych si vas nasla na netu a uz byste byla u nas, ale v okoli zadny specialita (nacoz specialistka) primo jenom na porody neni.

A samozrejme ani nebudu na svou vetku hazet spinu. Alespon dokud se nepotvrdi jedna z veci co ste rikala vy. Pokud Paja porodi mrtve mnebo se neco stane ji, tak vam reknu co je to za veterinu. Slibuji.

Nepotřebujete specialistu na porody, ale prostě někoho, kdo zná výše vypsané příznaky ztíženého porodu a neodbude vás tvrzením, že je to v pohodě, když očividně není.

Ale abych nepomlouvala případného kolegu... je otázka, jak probíhal ten telefonní hovor. Je dost dobře možné, že on či ona vám celou dobu zuřivě naznačuje, ať přijedete, ale vy si melete svou, že je to v pohodě, a chcete po něm jen slyšet, že máte čekat.

6.11.2015 08:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):
Poros vam prijde uchylny? Paja je jako moje site a neprijde mi uchylne ji pomoct pri porodu kdyz potrebuje poji oporu.

A jak stíháte jí držet ty nohy při tlačení a neustále se sem vypisovat? Btw, přes noc jste buď tlačili echt usilovně, anebo jste spala, neboť příspěvky sem píšete zas až teď od rána.

6.11.2015 08:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):

Nevím, nakolik je to etické, nakolik to umožňují pravidla diskuse, atd., ale tak tedy vyfoťte Vaši rodící kočku a dejte sem foto...

KateHabibi

6.11.2015 08:29
KateHabibi

XXX.XXX.115.30

fikovnice napsal(a):
A jak stíháte jí držet ty nohy při tlačení a neustále se sem vypisovat? Btw, přes noc jste buď tlačili echt usilovně, anebo jste spala, neboť příspěvky sem píšete zas až teď od rána.

V noci se přece spí. Pája si dala voraz a řekla, že s porodem počká do rána, že je to jedno, jestli bude rodit dva dny nebo tejden.

zadavatelka

6.11.2015 08:30
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ja opravdu zany troll nejsem. Jen nevim komu mam verit, kazdy rika neco jineho..
Nenavidim se a to co zazivam jsou nejhorsi dny v mym zivote. Vzdyt tohle by ani zadnemu trollovi nemohlo delat radost..
Bodlinko prosim, odkud jste?
Lituji toho ze sem nezabranila nakryti.

6.11.2015 08:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

KateHabibi napsal(a):
V noci se přece spí. Pája si dala voraz a řekla, že s porodem počká do rána, že je to jedno, jestli bude rodit dva dny nebo tejden.

Právě! Hned jsem si říkala to, co Vy... .

6.11.2015 08:31
joanne.s

XXX.XXX.41.2

zadavatelka napsal(a):

Jaké házení špíny? Vždyť váš veterinář dělá všecko správně. Tak směle do toho a doporučujte, kam jít, až budou rodit čindy naše

zadavatelka

6.11.2015 08:33
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Nepotřebujete specialistu na porody, ale prostě někoho, kdo zná výše vypsané příznaky ztíženého porodu a neodbude vás tvrzením, že je to v pohodě, když očividně není.

Ale abych nepomlouvala případného kolegu... je otázka, jak probíhal ten telefonní hovor. Je dost dobře možné, že on či ona vám celou dobu zuřivě naznačuje, ať přijedete, ale vy si melete svou, že je to v pohodě, a chcete po něm jen slyšet, že máte čekat.

Ne, tak to neni. Moc jsem si prala aby mi rekli ze ji ten cisar udelaji hned, ale nerekli a po 20ti letech ji proste verim.

KateHabibi

6.11.2015 08:34
KateHabibi

XXX.XXX.115.30

zadavatelka napsal(a):
Ne, tak to neni. Moc jsem si prala aby mi rekli ze ji ten cisar udelaji hned, ale nerekli a po 20ti letech ji proste verim.

Tak se na to zeptejte. Řekněte, že se vám to nezdá a po konzultaci s jiným veterinářem vám bylo řečeno, že to není úplně v pořádku a císař by byl vhodný.

6.11.2015 08:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):

Vložte sem foto Vaší rodící kočky, i když i to se dá samozřejmě stáhnout z netu...

zadavatelka

6.11.2015 08:35
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

fikovnice napsal(a):
Nevím, nakolik je to etické, nakolik to umožňují pravidla diskuse, atd., ale tak tedy vyfoťte Vaši rodící kočku a dejte sem foto...

No tak jestli tedy muzu tak vyfotim, protoze si nevymyslim.

6.11.2015 08:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Po dvaceti letech? a já myslela, že zadavatelce je stěží patnáct.

6.11.2015 08:38

Zavolejte na tuto kliniku, ať to vyhodnotí jiný odborník a nechte si poradit.
Medipet Zlín: 602 716 839.

6.11.2015 08:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):
Jdete s tim do haje. Tim mi opravdu nepomahate. Take nevim co b y nekomu prinaselo to tu vypisovat. Ale ja nic nevypisuji ale jen popisuji. S temahle svyma moudrama dete nekam.

Nevim co na tom neni normalni. Proste s Pajou rodime na posteli. Celou noc u ni lezim, chce me u sebe, porad si pro me chodi a vodi me tam. Chce abych ji drzela nohy a ona tlaci. Uz se otevira vic, predtim nebyla skoro vubec otevrena, a ted je tak na 1 cm i bez tlaceni. Snad uz ho konecne vytlaci. Jeste si vzpominam jak jsem si jako mala rodila stene. Fena cekala jen jedno a rodila taky prea 24 h. Sedela sem u ni celou noc a ona taky tlacula, byla malo otevrena, pak se sla najistvatd...a to uz taky mela velke stahy a asi po 30ti hodinach tlaceni porodila zdrave stene.

"Uz se otevira vic, predtim nebyla skoro vubec otevrena, a ted je tak na 1 cm i bez tlaceni."

Co vlastně znamená toto? Nepsala jste náhodou už před mnoha hodinami, že při stahu se objevuje v porodních cestách hlavička?

6.11.2015 08:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):
No tak jestli tedy muzu tak vyfotim, protoze si nevymyslim.

OK, vložte foto. Nemyslím, že by to bylo proti pravidlům.

6.11.2015 08:41

fikovnice napsal(a):
"Uz se otevira vic, predtim nebyla skoro vubec otevrena, a ted je tak na 1 cm i bez tlaceni."

Co vlastně znamená toto? Nepsala jste náhodou už před mnoha hodinami, že při stahu se objevuje v porodních cestách hlavička?

Myslím si, že tím "otevřená" myslí průměr vulvy, nebo tak. Protože pochybuju, že si jí vaginálně vyšetřuje. A klidně to může být tak, že ta kočka má celou dobu kotě v porodním kanálu, tomu bych i věřila. Ale porod nepokračuje.

6.11.2015 08:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Myslím si, že tím "otevřená" myslí průměr vulvy, nebo tak. Protože pochybuju, že si jí vaginálně vyšetřuje. A klidně to může být tak, že ta kočka má celou dobu kotě v porodním kanálu, tomu bych i věřila. Ale porod nepokračuje.

No právě, na to jsem narážela. Že, pokud je to všechno tedy vůbec pravda, asi píše o otevření vulvy... No, trochu jste mě zviklala, že by to snad všechno i mohla být pravda - šílenství!

zadavatelka

6.11.2015 09:04
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Nevim jak sem to mela vyfotit aby to bylo videt. Ted pri stahu opravdu vidim kus asi toho vaku. Myslim ze je to spise vak ne hlacicka ale uz docela hodne. Ale dal to proste nejde, oba je hrozneuuzka, nemute se to tam vejit pode me.

zadavatelka

6.11.2015 09:07
zadavatelka

XXX.XXX.50.2

Ted uz fakt tlaci, pri stazich i rve, ale proste ten vak nevytlaci, bema silu nebo je moc uzka. Je mi ji tak lito.

6.11.2015 09:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

zadavatelka napsal(a):
Nevim jak sem to mela vyfotit aby to bylo videt. Ted pri stahu opravdu vidim kus asi toho vaku. Myslim ze je to spise vak ne hlacicka ale uz docela hodne. Ale dal to proste nejde, oba je hrozneuuzka, nemute se to tam vejit pode me.

Pokud je to opravdu fotka Vaší už 3.DEN rodící kočky, přestaňte sem neustále psát, sedněte do auta a jeďte k jinému veterináři než kde jste byla!

6.11.2015 09:14

zadavatelka napsal(a):
Ted uz fakt tlaci, pri stazich i rve, ale proste ten vak nevytlaci, bema silu nebo je moc uzka. Je mi ji tak lito.

Jo, jen se na ní ještě chvilku dívejte, ať jí rupne děloha a bude definitivně po ní

6.11.2015 09:14
danielakurcova

XXX.XXX.50.2

fikovnice napsal(a):
Pokud je to opravdu fotka Vaší už 3.DEN rodící kočky, přestaňte sem neustále psát, sedněte do auta a jeďte k jinému veterináři než kde jste byla!

No spíš ten druhý den. Te první ještě nerodila, s tou vodou se mi to asi jenom zdálo. Tlačí až od včerejška.

A chápete moji zoufalost? My k té vetce chodíme už spustu let a vždycky nám pomohla. na nám teď radí tak a virtuální lidi na netu který ani neznam zase onak. Všichni říkají něco jiného.

6.11.2015 09:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jo, jen se na ní ještě chvilku dívejte, ať jí rupne děloha a bude definitivně po ní

...a bohužel za šíleného utrpení... !

6.11.2015 09:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Další vypisování je zbytečné.

Prosím admina, aby tuto diskuzi uzamkl.

KateHabibi

6.11.2015 09:21
KateHabibi

XXX.XXX.115.30

Tak jděte za úplně jiným veterinářem. Nemáte snad v okolí jen jednoho. Uslyšíte názor další osoby, ale musíte přesně popsat situace a to i to, co se stalo před dvěma dny a tak. A taky řekněte, že se vám to nezdá, že to trvá dlouho a prostě popište vše. Informace jsou pro něj důležité.

6.11.2015 09:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Další vypisování je zbytečné.

Prosím admina, aby tuto diskuzi uzamkl.

Už mě to také napadlo.
Je-li to vše pravda, to snad až hraničí s týráním zvířete...

6.11.2015 10:36
macomb

XXX.XXX.200.22

Tohle snad ani není možný

6.11.2015 14:11
jakuka

XXX.XXX.6.10

Jsem zvědavá, co z toho vyleze . Buď se jedná o hodně špatný vtip, nebo o člověka, který nemá rozum.

6.11.2015 14:21
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Myslím, že by se toto vlákno mělo ignorovat...ale sama to nedokážu. Zviklala mě "Bodlinka" a pořád teď přemýšlím, že to snad i je pravda ...

KateHabibi

6.11.2015 14:28
KateHabibi

XXX.XXX.115.30

Já hlavně doufám, že pokud je tento otřesný případ pravda, tak že už je zadavatelka dávno na veterině a řeší to a že kočka bude nakonec v pořádku.

6.11.2015 16:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

KateHabibi napsal(a):
Já hlavně doufám, že pokud je tento otřesný případ pravda, tak že už je zadavatelka dávno na veterině a řeší to a že kočka bude nakonec v pořádku.

Já myslím, že dobře to dopadnout nemohlo, přinejmenším pro ta koťata...

6.11.2015 17:06
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zadavatelka je genius! Bez vyšetření pozná, nakolik je kočka "otevřená". Jo, dělá si z nás blázny, protože za tu dobu, co kočka prý "rodí" by už musela být koťata po smrti a možná i kočka na otravu krve z rozkládajících se mrtvých koťat. Zadavatelka vždycky napíše nějakou kravinu a potom se doma (možná i s kámoškama) směje, jak jí na to skočíte. Já se směji, když si představím, jak s "Pájou rodí a drží ji za nohy". Je toto vůbec možné? Bodlinko, vybodněte se na ni, nemá to cenu.

6.11.2015 18:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

zadavatelka napsal(a):

Nepodáváte přesné informace a pak je problém... pokud vykukuje jen takový tmavý váček tekutiny, tak je to teprve začátek porodu. Ačkoli pokud kočka opravdu už od rána tlačí a nic, tak už jste měli být dávno u veterináře. Max. doba od prasknutí vody (první voda je čirá a po ní následuje právě tmavý váček, který když praskne, během pár minut by mělo být kotě již na světě - jinak hrozí udušení) po nepříchod kotěte jsou 3-4 hodiny. Pokud do té doby nevyjde kotě a kočka tlačí, je to na vyšetření - mohlo se jí kotě seknout v porodních cestách a kočka při veškeré snaze přirozenou cestou neporodí.

Tady máte foto tmavého "váčku", po kterém již do několika minut následuje samotný porod kotěte.

6.11.2015 18:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):
Zadavatelka je genius! Bez vyšetření pozná, nakolik je kočka "otevřená". Jo, dělá si z nás blázny, protože za tu dobu, co kočka prý "rodí" by už musela být koťata po smrti a možná i kočka na otravu krve z rozkládajících se mrtvých koťat. Zadavatelka vždycky napíše nějakou kravinu a potom se doma (možná i s kámoškama) směje, jak jí na to skočíte. Já se směji, když si představím, jak s "Pájou rodí a drží ji za nohy". Je toto vůbec možné? Bodlinko, vybodněte se na ni, nemá to cenu.

Jen k tomu poslednímu - u nás taky kočky vždy vyžadovaly mou přítomnost a běžně se při těžších stazích opíraly nohama o mě, aby jim to v pelíšku neujíždělo, protože sebou šoupaly, jak si chtěly ulevit od bolesti.

Nicméně pokud je to vážně jen vtip, tak velmi, ale velmi nevhodný.

7.11.2015 13:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tak co zadavatelko, ozvete se ještě? Dostala jste zde ode všech na frak, až budete mít čas, tak si celou tu diskusi pročtěte a snad konečně pochpíte proč.
Pokud jste si z nás nedělala šoufky, tak by mě hodně zajímalo jak to celé dopadlo. Přežila aspoň kočka?

Zuzzana

7.11.2015 19:29
Zuzzana

XXX.XXX.161.158

Nenapíše. Buď si dělala srandu nebo to celé po*rala a nepřizná to.

7.11.2015 19:36
Felow

XXX.XXX.188.103

Zuzzana napsal(a):
Nenapíše. Buď si dělala srandu nebo to celé po*rala a nepřizná to.

Také si to myslím.

8.11.2015 19:53
rybka

XXX.XXX.80.149

Také by mne zajímalo jak to drama dopadlo.
V říjnu se nám narodila první koťátka a řeknu vám, že to byly nervy, ale měla jsem veta domluveného na termín už daleko dopředu. Krytí bylo plánováno, takže jsem věděla i termín porodu, který vyšel opravdu na den a veta připraveného na to, že v případě komplikací ho budeme budit i v noci. Mám to k vetovi 30 km a sama neřídím, takže chtě, nechtě by musel vyzkočit z pelíšku i manžel.
Micinka zvládla porod večer a vcelku sama, jenom jedno koťátko šlo zadníma nožičkama. Zaseklo se hlavičkou tak tam jsem trochu pomohla. To co šlo po něm vyletělo jako střela
Já bych neměla nervy nechat jakékoliv zvíře trápit. Když je to v mých silách pomůžu, pokud na to nemám, nebo si nevím rady, vyhledám pomoc veta.
Mám štěstí, že ten můj je ochoten v případě nutnosti dojet i v noci a bez nočního příplatku.
Před pár lety jsem měla u dvou oveček špatné porody kdy ovce rodily v noci a nepodařilo se obrátit jehňátka do správné polohy. Nebudu rozepisovat jak to probíhalo a jak to skončilo, ale odjížděl až ráno a když viděl jak jsem z toho špatná, mávl jen rukou a dodal, že už tak jsem zaplatila dost.
Myslím, že mám opravdu štěstí, protože dobrých zvířecích doktorů je málo a vůbec těch co se nezaměřují pouze na určitý druh zvířectva.

8.11.2015 20:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rybka napsal(a):
Také by mne zajímalo jak to drama dopadlo.
V říjnu se nám narodila první koťátka a řeknu vám, že to byly nervy, ale měla jsem veta domluveného na termín už daleko dopředu. Krytí bylo plánováno, takže jsem věděla i termín porodu, který vyšel opravdu na den a veta připraveného na to, že v případě komplikací ho budeme budit i v noci. Mám to k vetovi 30 km a sama neřídím, takže chtě, nechtě by musel vyzkočit z pelíšku i manžel.
Micinka zvládla porod večer a vcelku sama, jenom jedno koťátko šlo zadníma nožičkama. Zaseklo se hlavičkou tak tam jsem trochu pomohla. To co šlo po něm vyletělo jako střela
Já bych neměla nervy nechat jakékoliv zvíře trápit. Když je to v mých silách pomůžu, pokud na to nemám, nebo si nevím rady, vyhledám pomoc veta.
Mám štěstí, že ten můj je ochoten v případě nutnosti dojet i v noci a bez nočního příplatku.
Před pár lety jsem měla u dvou oveček špatné porody kdy ovce rodily v noci a nepodařilo se obrátit jehňátka do správné polohy. Nebudu rozepisovat jak to probíhalo a jak to skončilo, ale odjížděl až ráno a když viděl jak jsem z toho špatná, mávl jen rukou a dodal, že už tak jsem zaplatila dost.
Myslím, že mám opravdu štěstí, protože dobrých zvířecích doktorů je málo a vůbec těch co se nezaměřují pouze na určitý druh zvířectva.

8.11.2015 21:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

Taky mám velmi nepříjemný pocit, že to nedopadlo dobře a zadavatelka to nepřizná...

Ano, pokud nechám zvíře v mé péči se rozmnožit, jsem za něj plně zodpovědná a i kdyby mi jeden veterinář tvrdil, že je to ok a viděla bych, že zvíře dál trpí, tak jedu jinam. Veterinář je taky jenom člověk. A hlavně - nezná zvíře jako majitel, takže mu může taky něco uniknout - proto se veterináři vyptávají než začnou s pořádným vyšetřováním, co tomu předcházelo, atd. Zvířecích porodů mám za ta léta za sebou desítky a možná i právě proto vím, že pomalu každý porod je individuální a nesmí se to podceňovat. A že je vždy lepší být připraven na ty horší varianty (vet. na telefonu, zjištěné nonstop veteriny v okolí + základní výbava doma) a pak si oddechnout, že toho člověk nemusel využít.

9.11.2015 06:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

"TA"... evidentně připravená byla !
Je mi z ní zle. Fakt zle.

Zle, zle, kam se člověk podívá jen hnus a hnus.
Mrknu do novin, na Tv - zle
a pak si přečtu, co dokáží lidi se "zvěří" - zle,
pak ztratím peněženku...
- pak si dám ten lexaurin
- za chvíli,
na chvíli bude líp....

9.11.2015 07:22
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já stále doufám, že šlo jen o nevhodný žert. Jinak bych ji musela udat, že tu kočinu týrá.

9.11.2015 07:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Dívat se hodiny, na něčí utrpení, dokáže jen....doplň si sám.

9.11.2015 17:43
rybka

XXX.XXX.80.149

Mám obavu, že to nedopadlo dobře, jinak by už paní dávno napsala, že si své rady máme příště strčit někam.
Je mi z toho smutno když se dívám na ty naše prťátka jak moc se jim líbí na světě a jak si užívají každou chvilku než, odpadnou " únavou...ach jo. Děsí mne pomyšlení, že by se některé z nich dostalo k někomu takovému .

10.11.2015 04:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

rapotacka11 napsal(a):
"TA"... evidentně připravená byla !
Je mi z ní zle. Fakt zle.

Zle, zle, kam se člověk podívá jen hnus a hnus.
Mrknu do novin, na Tv - zle
a pak si přečtu, co dokáží lidi se "zvěří" - zle,
pak ztratím peněženku...
- pak si dám ten lexaurin
- za chvíli,
na chvíli bude líp....

Na Lexaurin se "Rapotacko" vykašlete. Teď je tu nový lék! Příběh "Paba" - ve vlákně "Příběh kocoura" - takže v tomto zkaženém hnusném světě se sice zcela výjimečně, ale přece jen občas dějí i věci krásné, já je někdy mám tenenci označovat až jako magické!

16.11.2015 05:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Nedá mi to... Zadavatelko, dostala jste zde sice kartáč, ale také milión rad ode všech. Tak bych považovala za slušnost se ještě ozvat... Pokud to vše byla pravda a dopadlo to špatně, tak si myslím, že v šoku nebudeme - protože jsme to většina z nás předpokládali.
Ale Váš případ a přístup může do budoucna posloužit někomu jinému - jak NEpostupovat a co NEdělat, když se porod sekne, trvá dlouho a nepostupuje.

Treyi

6.12.2015 22:18
Treyi

XXX.XXX.176.85

To je konverzace jak na základní škole :D zajímavě se to čte.Já mám doma dvě kočky a když vidím že jim něco je, i když je to jen pitomá maličkost tak s nimi jdu k veterináři.nechápu lidi co si pořídí zvíře a pak na něj serou ! Hnus..a nestydím se to tady napsat! Já sama za sebe by jsem svým kočkám poskytla první poslední... a nakonec až já...

Treyi

6.12.2015 22:22
Treyi

XXX.XXX.176.85

Vždyť i ty zvířata jsou chytřejší než lidi... a docela lituji že patří do našeho světa, protože jsou lidi co si je vůbec, ale vůbec nezaslouží... ať se tady klidně do mě bude někdo navažovat nebo ne, nebudu mu to brát, každý ma na to jiný názor, jen nesnáším jak někdo ubližuje zvířatům, at je to pes či kočka..

7.12.2015 06:57
rapotacka11

XXX.XXX.79.59

Dementi by neměli vlastnit zvíře,
ale bohužel.......

13.12.2015 16:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Treyi napsal(a):
Vždyť i ty zvířata jsou chytřejší než lidi... a docela lituji že patří do našeho světa, protože jsou lidi co si je vůbec, ale vůbec nezaslouží... ať se tady klidně do mě bude někdo navažovat nebo ne, nebudu mu to brát, každý ma na to jiný názor, jen nesnáším jak někdo ubližuje zvířatům, at je to pes či kočka..

Za to se do Vás nebude nikdo navážet, obzvlášť ne tady, kde se to hemží milovníky zvířat. Mně se vždy otvírá kudla v kapse, když čtu na zpravodajských serverech jak někdo trápí zvířata. Onehá se partner chtěl pomstít partnerce, tak vyhodil její psy z okna ve vysokém patře baráku. Kde to jsme?! Co to je za hajz.y?! Sice jsem na "Psech" oponovala, když tam kdosi psal, že bychom jako lidstvo potřebovali nějaký RESET a začít pěkně od začátku, ale někdy si říkám, zda se k tomu skutečně sami nedopracujeme. Svým sobectvím a pýchou. Je člověk, pak zase člověk, pak dlouho nic a pak příroda, na kterou se prostě se.e!

Přidejte reakci

Přidat smajlík