Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2015 08:01
alisha

XXX.XXX.214.104

Ahoj, teď si budu pořizovat další kočku, ale pořád váhám nad plemeny. Chtěla bych něco více klidného a mazlivého
Byla bych moc ráda, kdyby jste mi napsaly co nejvíce o vašich kočičkách

8.11.2015 08:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Kolikátou ?
Ke komu ?

8.11.2015 08:16
alisha

XXX.XXX.214.104

rapotacka11 napsal(a):
Kolikátou ?
Ke komu ?

Druhou, a máme dceru (13 let) a syna (11 let). Ale samozřejmě vím, že kočka patří do rukou dospělého

8.11.2015 10:33
fikovnice

XXX.XXX.99.69

alisha napsal(a):
Druhou, a máme dceru (13 let) a syna (11 let). Ale samozřejmě vím, že kočka patří do rukou dospělého

Jako že tu první kočku ještě máte a k ní budete pořizovat další, anebo tím myslíte, že jste již o první kočku přišli a teď si tedy pořizujete novou? Pokud by byla správná varianta č.1, tak se Vám také může stát, že se kočky neskamarádí a nebudou se snášet ...

8.11.2015 12:21
alisha

XXX.XXX.214.104

fikovnice napsal(a):
Jako že tu první kočku ještě máte a k ní budete pořizovat další, anebo tím myslíte, že jste již o první kočku přišli a teď si tedy pořizujete novou? Pokud by byla správná varianta č.1, tak se Vám také může stát, že se kočky neskamarádí a nebudou se snášet ...

První kočička před rokem zemřela

8.11.2015 19:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

alisha napsal(a):
První kočička před rokem zemřela

Aha ...
A nechcete si vzít nějakého útulkáčka? Pokud byste padla na dobrý útulek, měli by být schopni Vám říct, která kočka má jakou povahu... Já mám dva útulkáče, a ze dvou útulků mám dvě různé zkušenosti - jednu výbornou a jednu nic moc - paní mi o kočkách nic moc neřekla, byla ráda, že jsem popadla kocoura, zaplatila a vypadla. Takže je opravdu potřeba dobře vybírat.

8.11.2015 21:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

alisha napsal(a):
Ahoj, teď si budu pořizovat další kočku, ale pořád váhám nad plemeny. Chtěla bych něco více klidného a mazlivého
Byla bych moc ráda, kdyby jste mi napsaly co nejvíce o vašich kočičkách

A jaké kočky se Vám líbí'? krátkosrsté? dlouhosrsté? placatý čumáček? užší lebka? Těch plemen je tolik... být vám prolistuji encyklopedii a vyberu několik, co mi padnou do oka a pak o nich víc načtu - temperament, atd. a uvidíte. Každému sedne něco jiného.

Já jsem např. zamilovaná do britek, ale máme i "obyčejnou" evropskou čičinu a taky je suprová. To samé kříženeček z útulku s delším chlupem. Každý má své kouzlo.

9.11.2015 08:18
mesič

XXX.XXX.174.1

Dobrý den,
co se týká plemene Vám tady každý poradí svého favorita, za mě by to byl ragdoll, ale musíte i sama vědět, co se Vám líbí, jak píše Lavacca. Ani u ragdolla nepo jiného tipu plemene nebudete mít 100% jistotu, ale u klidnějších ras je větší šance, že se trefíte. Ale možná bych zauvažovala o koupi 2 koťat, vyblbnou se spolu (nebudete muset hodinu lítat s hračkama), Vy se přidáte, když budete chtít. Můžete je pozorovat a nebudete v pozdějším věku řešit zabydlení druhé kočky. Já když kupovala našeho kocoura a chovatelka se mě mimo řečí zeptala jestli nechci rovnou 2 tak mě málem ranilo (za prvé finančně), ale za druhé jsem si představovala, že to je hrozně moc - peněz za granule, veterinu, chlupů atd., ale dnes toho lituju.

9.11.2015 09:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Souhlas s mesič. Také lituji, že jsem si nevzala kocoury rovnou dva, dokud byl mladej mladej..Není to jen tak, za rok za dva si to rozmyslet a pořídit druhého. A jednomu je doma samotnému víc smutno.

10.11.2015 12:58
Janaaa

XXX.XXX.226.3

No taky jsem litovala, že jsem si nekoupila ocicatky hned dvě i když mi je paní nabízela se slevou, Po roce jsem jí stejně musela koupit kamaráda, protože jí bylo samotné tak smutno...takhle jsou dva na hraní, mytí, lumpárny a když nejsem doma, tak spí u sebe a už je to za ty léta sehraná dvojka.

Olouver

10.11.2015 17:53
Olouver

XXX.XXX.146.158

Zdravím! My máme dvě kočky , jednu siamskou(šlechtěnou) a ta je moc hodna mazlí se někdy i kouše, ale to jen, když jí hodně zlobíme. Naše druhá kočka je křížená s kočkou venkovní a mainská mývalí, když jsem ji kupovali byla malinká, ale báli jsme se že bude veliká jako je většina koček mainských, ale naštěstí není nijak zvlášť velká. A i tato kočka je moc hodná, moc ráda si hraje. A kouše, ale to hodně lehce až to někdy lechtá na noze.

Bejina

10.11.2015 18:21
Bejina

XXX.XXX.112.69

My máme dvě modré britské kočičky- sestřičky. Jsou vychovávány spolu stejně a jedna je k nám hodně mazlivá a druhá málo, takže ono je to o štěstí, na jakou povahu kočky zrovna natrefíte. Jelikož jsou spolu od malička, nehnou se od sebe a úžasně si spolu vyhrají a vylítají se. Jedna bez druhé nedají ránu a dokážou po hrátkách spolu odpočívat v klubíčku, objímají se a olizují. Sledovat tuto kočičí lásku je až dojemné, proto bych už nechtěla mít doma jen jednu kočičku.
Ale každá kočka je jiná, máme ještě jednu kočičku obyčejnou a ta je spíš samotář a o hrátky nestojí. Ty dvě jen sleduje, ale nezapojí se. Ty dvě mladší treperendy ji respektují a nechávají ji v klidu.
Jinak co se týče výběru plemen... sto lidí, sto názorů... ;-) takže těžko radit. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík