M&V&B

XXX.XXX.49.3
Zdravím a prosím podělte se o vaše zkušenosti. Mám doma kotě - nalezence. Přinesla jsem si ho už s průjmem. Žádný akutní, kdy by v sobě mrňous nic neudržel, jen spal atd... To ne. Jen měl prostě řídkou stolici. Tak jsem ho odčervila. Průjem trval, i po druhém odčervení. Tak jsem ho vzala na veterinu, kde mu naprali antibiotika. Po nich všechno jako před nimi. Po třech dnech dostal další injekci a zase všechno zůstalo při starém. Zítra se máme jít na veterinu ukázat znovu, ale popravdě už jsem z tohodle stylu léčení otrávená a ani se mi tam nechce. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
To je stále dokola.Veterináři umí léčit jenom antibiotiky aniž by vyšetřili hovínko.Nejlepší je se domluvit s firmou Sevaron, na netu mají dotazník a sami pošlete hovínka na vyšetření.Vyjde vás to levněji a ještě vám zjistí případné bakterie a která antibiotika, by kote mělo brát, pokud je vůbec potřebuje.Z poloviny případů je kote vůbec nepotřebuje a stačí změnit hlavně stravu, tak jako u lidí.Žádné kapsičky ani konzervičky, vařené maso a rýži(maso raději krůtí na kuřecí může mít kote alergii a z toho může mít ten průjem.Už jsem tady někomu radila, at koupí granule TROVET RRD králík s rýží a pokud kotě po cca 14ti dnech bude mít po průjmu je na něco alergické.Dále je doré koupit probiotika PROBICAN aby kotě nemělo z těch antibiotik zničená střeva...Mluvím z vlastní zkušenosti, moje kočka jako kotě měla to samé a trvalo to dva roky, než jsem sama přišla na to, že je alergická na kuřecí a jehněčí maso.Chce to pomalu po průjmu zkoušet kupovat jenom vzorky granulí a čekat cca tři dny, pokud se projeví zase průjem, je tam nějaká látka, na kterou je kotě alergické.Kupte mu v lékárně IMUNOGLUKAN sirup a dávejte jednu lžičku denně.Kočky to mají rády, je to na imunitu pro děti ale chovatelé to používají i pro kočičky.Opravdu pomáhá a kočka se rychleji vyléčí...
M&V&B
napsal(a):
Zdravím a prosím podělte se o vaše zkušenosti. Mám doma kotě - nalezence. Přinesla jsem si ho už s průjmem. Žádný akutní, kdy by v sobě mrňous nic neudržel, jen spal atd... To ne. Jen měl prostě řídkou stolici. Tak jsem ho odčervila. Průjem trval, i po druhém odčervení. Tak jsem ho vzala na veterinu, kde mu naprali antibiotika. Po nich všechno jako před nimi. Po třech dnech dostal další injekci a zase všechno zůstalo při starém. Zítra se máme jít na veterinu ukázat znovu, ale popravdě už jsem z tohodle stylu léčení otrávená a ani se mi tam nechce. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
A čím kotě krmíte? Taky jsme měli kotě s průjmem - úplně stačilo 3 dny dávat jen vařené maso s trochou rýže (rýži většinou nechalo vedle. :D). A bylo po problému.
Pokud nezabere změna stravy, tak vyšetřit, co se děje - začervení? nemělo by být, ale mohly být ty potvůrky přemnožené, že se jich ještě všech nezbavilo. Nenasazovala bych ATB jen tak, když se neví, co se děje. Navíc po ATB může mít rozhozenou mikrofloru, takže ten Probican by byl super dát.
M&V&B

XXX.XXX.49.3
Mě se ATB od začátku nezdály. Teď baští jen granulky - Royal Canin pro koťata a taky jedl Hills. Dneska začal jezdit zadečkem po podlaze, tak jsem zvědavá, co nám zítra řeknou na tohle. Jako absolutní laik bych tipovala, že je začervený, i když by být neměl...tak uvidím.
M&V&B
napsal(a):
Mě se ATB od začátku nezdály. Teď baští jen granulky - Royal Canin pro koťata a taky jedl Hills. Dneska začal jezdit zadečkem po podlaze, tak jsem zvědavá, co nám zítra řeknou na tohle. Jako absolutní laik bych tipovala, že je začervený, i když by být neměl...tak uvidím.
Já bych mu uvařila masíko s trochu rýže /ta staví/. Granule bych nechala až na dobu, kdy bude fit (a rozhodně větší kvalitu, ne pytlík obilí. ;) Možná vám je nacpali na veterině, ale fakt to žádná špička ani jedno není )
Ježdění po zadečku by zas ukazovalo docela na ty červy...čím a v jakém množství jste odčervovali? Pastou? tabletkou?
M&V&B
napsal(a):
...a pak se divíme, proč nám narůstá strmě procento rezistentních bakterií... !
M&V&B
napsal(a):
Ano, to vypadá na začervení. Chtělo by to stopro udělat koprologii jak raí výše "Janaaa".
M&V&B

XXX.XXX.49.3
Tak Vincentovi jeste dneska naprali ATB a pres vikend mame sbirat bobky, v pondeli mam donest tri vzorky na rozbor a bastit ma kureci s ryzi.Tak snad se nekam pohneme. Akorat vetka rikala, ze bobek vzdycky malicko pokapat vodou, aby vzorky nevyschly, ten prvni vzorek mam teda pokapavat asi kazdy den trochu az do pondeli, chapu to dobre?
Jsou i probiotika pro kočky a psy, pokud chcete mít jistotu že do něj dostanete co je potřeba. mrkněte na http://www.pharmaagency.cz/veterinarni-produkty/e-shop.htm/prod_15/.
Já mám nejlepši zkušenosti s těmito laktobacily pro kočky.Vydrží krabička přes rok pro dvě kočky...
http://www.zbozi.cz/vyrobek/aptus-aptobalance-pet-140-g/
Veterináři řeší vše hned antibiotiky a to je není dobré.Ono to může být značkou granulí a naše kočka měla průjem právě z Royalek.Kupte kočičce veterinární granule TROVET RRD, králík s rýží, kočkám chutnají a kočce se upraví střeva během týdne nebo do 14 dní.Přidávejte probiotika a syrové masíčko.Vynechala bych raději kuřecí...vlastní zkušenost...