Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2015 19:25
mesič

XXX.XXX.174.1

Pojďme si udělat vlákno, ve kterém bychom přikládali fotky a mohli se rozplývat, ať nemusíme spamovat ostatní témata smajlík)

Mimochodem, taky nevíte jaké napsat i/y, když píšete o nás z ifauny? Já nás beru jako babinec, ale chlap se tady občas taky mihne

Já kdybych mohla tak jedu klidně hned pro tuto kočičku, to je přesně to, co se mi hned po ragdollech líbí

je teď v inzerci...
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2638802/kocicka-minda-4-mes-touzi-po-domove-a-pohlazeni/.

22.11.2015 20:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

Je hezounká, my máme podobnou - naše Bobo ("Bóbika", jak ji často doma říkáme. :).

22.11.2015 20:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ten, pro kterého bije moje srdce...

22.11.2015 20:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

A druhý, pro něhož také bije moje srdce, ale který současně systematicky ničí moje už tak dost chabé nervy !

22.11.2015 20:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
Pojďme si udělat vlákno, ve kterém bychom přikládali fotky a mohli se rozplývat, ať nemusíme spamovat ostatní témata smajlík)

Mimochodem, taky nevíte jaké napsat i/y, když píšete o nás z ifauny? Já nás beru jako babinec, ale chlap se tady občas taky mihne

Já kdybych mohla tak jedu klidně hned pro tuto kočičku, to je přesně to, co se mi hned po ragdollech líbí

je teď v inzerci...
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2638802/kocicka-minda-4-mes-touzi-po-domove-a-pohlazeni/.

Mimochodem - jednak super nápad na téma, a přestože mě dnes smutek válcuje mnohem více než jindy, tak ten název vlákna mi vyloudil úsměv ve tváři, takže děkuji "mesič" !

22.11.2015 20:50
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tady je na tom mém raubíři vidět to, co jsem psala jinde. že vzadu na zadních nohách má bílé přímo podkolenky, a na předních nohách má jen náznak ponožek, tudiž dvě podušky černé, dvě podušky růžové !

22.11.2015 20:53
mesič

XXX.XXX.174.1

fikovnice napsal(a):
Mimochodem - jednak super nápad na téma, a přestože mě dnes smutek válcuje mnohem více než jindy, tak ten název vlákna mi vyloudil úsměv ve tváři, takže děkuji "mesič" !

smajlík Váš starší kocour má nádherný oči, to jsem Vám už ale vlastně psala.-)
Já koukám už roky na fotnu z internetu... asi si kompenzuji tu bíločernou..

22.11.2015 20:56
mesič

XXX.XXX.174.1

lavacca napsal(a):
Je hezounká, my máme podobnou - naše Bobo ("Bóbika", jak ji často doma říkáme. :).

No je moc krásná

22.11.2015 21:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):

Jj, také miluji oči mého staršího kocoura! Mají i úplně jiný výraz než má mlaďoch. Proto jsem zde i v minulosti zakládala vlákno, zda se dá z výrazu "tváře" a očí zvířete poznat jejich povaha. Podle mě dá. Starší kocour je prostě mírný a vstřícný. Kdežto mladému prostě z očí koukají čertoviny a neplechy, a také divokost, která je pro něj typická. Nesnáším ale, když mu oči jako by úplně ztmavnou - vyloženě poznám, že to je zlobou a chystá se zaútočit na staršího. Ten už si to naštěstí zdaleka nenechá líbit tak jako dřív...
Jinak je zajímavé, jak tu máme každá (opravdu jsme zde v totální převaze ženy ) svoje preferenční zbarvení. Já jsem holt na ty mouráky, a bílé znaky (ale namám na mysli takovou tu klasicky bílomourovatou kočku), nýbrž jen bílé tlapky a hruď - tak to už je pak pro mě úplná třešnička na dortu. Když ještě žila máma, tak někde u Brna nabízeli koťata - ale to byl přesně můj typ - a dokonce jedno z těch koťat mělo bílou špičku ocasu - vypadalo to jak anténka .

22.11.2015 21:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
No je moc krásná

Díky. Je to moje oblíbenkyně, znáte to - miluje je všechny, ale ona z těch nynějších byla doma první a je to prostě ještě o něco intenzivnější. :) Plus na ni miluju to, že je z každé strany jiná - prostě se neokouká. :) Viz fotky.

Já se přiznám, že co se týče barev koček mám své favority -miluju asi nejvíc všechny barvy v kombinaci s bílou :) Hlavně modrobílé, černobílé a mourovatobílé. A teď mě dostaly ještě ty kouřové s bílými znaky. Ale nepotkala jsem kočku, která by se mi nelíbila - většina koček, která nemá třeba tak perfektní barvu, tak to zas dohání mazlivostí, atd.

22.11.2015 21:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Tomu říkám krásná kukadla. Ono vůbec mourci mívají úžasná očka.

22.11.2015 21:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Díky. Je to moje oblíbenkyně, znáte to - miluje je všechny, ale ona z těch nynějších byla doma první a je to prostě ještě o něco intenzivnější. :) Plus na ni miluju to, že je z každé strany jiná - prostě se neokouká. :) Viz fotky.

Já se přiznám, že co se týče barev koček mám své favority -miluju asi nejvíc všechny barvy v kombinaci s bílou :) Hlavně modrobílé, černobílé a mourovatobílé. A teď mě dostaly ještě ty kouřové s bílými znaky. Ale nepotkala jsem kočku, která by se mi nelíbila - většina koček, která nemá třeba tak perfektní barvu, tak to zas dohání mazlivostí, atd.

Jéé, ta je fakt zajímavá ! Jak je z jedné strany bílá a z druhé strany má více těch černých fleků - to je fakt takové atypické. Je moc pěkná!

22.11.2015 21:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Tomu říkám krásná kukadla. Ono vůbec mourci mívají úžasná očka.

No ale představte si, že moji dva mouráci je mají fakt fest odlišné. Vlastně až mnohem později jsem si uvědomila, že se mi moc nelíbí žluté zbarvení očí jako má můj mladší kocour. No ale to není důležité. Důležité je, že přes jeho zlobivost, jej zkrátka mám také moc ráda!

22.11.2015 21:40
saty

XXX.XXX.209.206

Bomba a ted vás trošku zahltím :-D
1. jak se nám před rokem a měsícem urodilo
2.Maminka beluška
3.Půlnoc 8 měsíců
4.Princátko Ferdinand.

22.11.2015 21:42
mesič

XXX.XXX.174.1

lavacca napsal(a):

Na té první fotce je úplně na pomuckání

22.11.2015 21:50
saty

XXX.XXX.209.206

1.krmeni dravé zvěře
2.Ferdinand milovník dětí
3.Ferdinand s další ségrou "hysterkou"
4.Naše trošku přihlouplá Amálie.

22.11.2015 22:00
saty

XXX.XXX.209.206

Ještě jsem chtěla přidat nalezenečky
černobílá Eliška žije ve velké rodině se straším kocourem čtyřmi yorky a čivavou tříbarevka Szína byldí u sestry Blazice.

22.11.2015 22:07
saty

XXX.XXX.209.206

1. a 2. Dnešní tuli tuli máma + dcera
3. Další muj tentokrát nekočičí záchranářský počin Tequila
4. Důkaz multi zvířecí lásky.

22.11.2015 22:08
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jsou všichni krásní. ;)

Já teď na FB narazila na tuhle číču - úplně mě fascinuje ta tmavá bradička. To jsem dlouho neviděla, aby to měla číča takhle pravidelné. A to má paní dokonce dvojčata - kocoura s kočkou a oba jak přes kopírák až na to ukončení lysinky.

22.11.2015 22:08
saty

XXX.XXX.209.206

fikovnice napsal(a):

Má nádherná kukadla

22.11.2015 22:14
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Jéé, ta je fakt zajímavá ! Jak je z jedné strany bílá a z druhé strany má více těch černých fleků - to je fakt takové atypické. Je moc pěkná!

Je fakt, že jsem černobílých koček už viděla za ty roky prolézání inzerátů, útulků, apod. hodně, ale žádná takováhle nebyla. Bobinka je prostě originál. Hlavně, jak má v té těch černých chlupech ty "záhyby" bílé barvy. Plus ji postupně věkem začaly prolézat bílé chlupy v černých plochách.

A neodpustím si její posed, když byla malá. Jo, a taky má ještě originálně na břiše černý flíček. :).

22.11.2015 22:16
joanne.s

XXX.XXX.33.135

Dost dobrý posed!

22.11.2015 22:22
saty

XXX.XXX.209.206

lavacca napsal(a):
Jsou všichni krásní. ;)

Já teď na FB narazila na tuhle číču - úplně mě fascinuje ta tmavá bradička. To jsem dlouho neviděla, aby to měla číča takhle pravidelné. A to má paní dokonce dvojčata - kocoura s kočkou a oba jak přes kopírák až na to ukončení lysinky.

Koukám že sledujeme stejné stránky :-D ta vaše černobílá je ale taky kouzelná a ten flíček na bříšku

22.11.2015 22:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Koukám že sledujeme stejné stránky :-D ta vaše černobílá je ale taky kouzelná a ten flíček na bříšku

A taky na nich vždy strávíte dost času než projedete nové fotky, že¨? Člověk nějak neodolá. :).

22.11.2015 22:42
saty

XXX.XXX.209.206

lavacca napsal(a):
A taky na nich vždy strávíte dost času než projedete nové fotky, že¨? Člověk nějak neodolá. :).

Jojo člověk než to projde fotky videa atd :-D.

23.11.2015 04:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):

je teď v inzerci...

Ach jo, a ta čičina je z Brna... A já čekám, až mě nějaká čičinka bude potřebovat... Co já mám dělat...?

23.11.2015 04:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Bomba a ted vás trošku zahltím :-D
1. jak se nám před rokem a měsícem urodilo
2.Maminka beluška
3.Půlnoc 8 měsíců
4.Princátko Ferdinand.

U mě vyhrává Ferdinand! Už proto, že byl chůvou koťatům! Musí to být úžasný kocour!

23.11.2015 04:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
Na té první fotce je úplně na pomuckání

Jj, ta první fotka je boží!

23.11.2015 04:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
1.krmeni dravé zvěře
2.Ferdinand milovník dětí
3.Ferdinand s další ségrou "hysterkou"
4.Naše trošku přihlouplá Amálie.

Tak tedy Ferdinanda je pořádný kusanec! Kolikpak "Saty" váží? Já pozoruji jaký kousek je z mého staršího kocoura. Ale pozoruji to trochu s obavami. Že moc tloustne... Rozdíl mezi ním a mlaďochem už je markantní. Poradíte? Mám mu přece jen redukovat trochu jídlo? A vlastně víte někdo nějakou přesnější definici, kdy se dá o kočce říct, že je obézní? Nemyslím takové ty koule, kdy to poznáte na první pohled. Ale zkrátka, zda podle míry (délky) kočky/kocoura existuje nějaký váhový limit (jako že určitě existuje), nad nímž už je kočka obézní...?

23.11.2015 04:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
černobílá Eliška žije ve velké rodině se straším kocourem čtyřmi yorky a čivavou tříbarevka Szína byldí u sestry Blazice.

Fotka s Ferdinandem je úplně boží!
Teď už je pozdě na to, co napíšu...ale vlastně nepřemýšlela jste "Saty" dát koťata jednomu člověku spolu? Vím, že jste jim zajistila to nejkvalitnější bydlení jaké asi mohou mít, ale teď mě to nějak napadlo... ...

23.11.2015 04:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
1. a 2. Dnešní tuli tuli máma + dcera
3. Další muj tentokrát nekočičí záchranářský počin Tequila
4. Důkaz multi zvířecí lásky.

Sluší Vám to "Saty"!

23.11.2015 04:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Jsou všichni krásní. ;)

A ta je také na darování? Nebo tedy k adopci? Budu muset "Mesič" nakonec zklamat a přestat na toto vlákno asi chodit , ptž jinak bych měla tendenci je snad adoptovat všechny do jednoho!

23.11.2015 04:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Má nádherná kukadla

Děkuji! To opravdu má! A já v nich vidím dobrotu.

23.11.2015 04:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Je fakt, že jsem černobílých koček už viděla za ty roky prolézání inzerátů, útulků, apod. hodně, ale žádná takováhle nebyla. Bobinka je prostě originál. Hlavně, jak má v té těch černých chlupech ty "záhyby" bílé barvy. Plus ji postupně věkem začaly prolézat bílé chlupy v černých plochách.

A neodpustím si její posed, když byla malá. Jo, a taky má ještě originálně na břiše černý flíček. :).

No to tedy jo - ten černý flíček na břiše to už je úplná raritka...i když cosi se mi plete, že něco obdobného, ale bílého má mladej také na břiše, teď si neuvědomuji, kde přesně, a panstvo chrní spánkem "těžce upracovaného jedince", tak jej nechci budit. Ale při nejbližší příležitosti to znovu prozkoumám. U něj jsou typické ty bílé tlapky + bílý motýlek pod krkem, přitom jsem chtěla takového toho, co má právě celou náprsenku bílou. Vím, že jsem se tehdy chovala nerozumně. Bylo to poté, co muselo být uspáno to kotě s FIP, mě to hodilo do ještě větší deprese a chtěla jsem sehnat velkému parťáka stůj co stůj a co nejdřív. Ale - kdybych tomu bývala dala čas a nějakou shodou náhod se dostala do stejného depozita, odkud mladého mám, tak si myslím, že by ani ten časový odstup nepomohl. Už jsem to tu psala...Z paní bylo poznat, že žije jen a jen pro kočky (bylo to mj. poznat i dle šíleného puchu v celém bytě), jenže jak si je zřejmě stále shromažďuje a udání jistě není tak jednoduché (udání koček do nových domovů mám na mysli), tak dle mě prostě ztrácí o kočkách přehled, anebo se o ně snad v tomto ani nezajímá. Už jsem to tu psala vícekrát, ale snad to nevadí - paní prostě ohledně povahy mnou vybíraných koček stále jen opakovala:"No ta je úžasná, tu si vezměte!" U další:"Zase jste se strefila - výborná kočka, určitě doporučuji!" No a tak to šlo se všemi těmi, o něž jsem projevovala zájem a ve finále, když jsem se definitivně rozhodla pro mlaďase, tak nešlo v jejím običeji nevidět takový pocit jakéhosi uspokojení... Celá ta návštěva prostě byla divná. Jen, prosím Vás, tím ani náhodou nechci paní očerňovat, to zas opravdu ne! Ale tím, že jsem měla srovnání s útulkem, odkud je můj velký kocour, tak to je prostě jak tisíc ku jedné...

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2015 05:20

mesič napsal(a):

Jů! Tak tohle je náš Čokoládík smajlík Tedy s malou obměnou. Odznaky nemá seal, ale jako tmavá čokoláda!

23.11.2015 08:19
mesič

XXX.XXX.174.1

fikovnice napsal(a):
Ach jo, a ta čičina je z Brna... A já čekám, až mě nějaká čičinka bude potřebovat... Co já mám dělat...?

Právě že je z Brna, já v Brně bydlela skoro 30 let a teď bydlím 25km od Brna, ale v Brně pracuji a chodím tam cvičit, takže bych pro ni mohla zajet, kdyby přítel nebyl tak moc proti. Už jsem i přemýšlela, že bych ji prostě donesla, ale mám pocit, že by to fakt neprošlo
Navíc jak jsem psala, že je teď kocour loudílek a otravuje u přípravy jídla, tak to přítele začíná točit. Už mi z toho začíná hrabat, dnes se mi o druhé kočičce dokonce zdálo.

23.11.2015 08:20
mesič

XXX.XXX.174.1

Šaty: všichni jsou moc krásní. Na jaký FB stránky to chodíte? Děkuji.

23.11.2015 08:51
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Můj koucour, pan Fox , už jej mám tři roky a je to zlatíčko a můj osobní muchlací kocour .Občas semou a psama chodí na procházky a také má bíle ponožky na packách .

23.11.2015 09:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Juuu to je pěkné, ta mazlicí fotka s pesanem! nebo drbací?

Kocourek se také venčí? ale bez vodítka, to je diskriminace, psí život!

23.11.2015 09:26
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jj občas s náma chodí pokud zrovna někde necourá .Fotečka je mazlící, oni dvá jsou super kámoši , hrajou si spolu, spí spolu... .

23.11.2015 15:53
macomb

XXX.XXX.200.22

23.11.2015 16:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
A ta je také na darování? Nebo tedy k adopci? Budu muset "Mesič" nakonec zklamat a přestat na toto vlákno asi chodit , ptž jinak bych měla tendenci je snad adoptovat všechny do jednoho!

Nene, ta má svou rodinu. Jen se mi líbila ta tmavá brada, tak jsem neodolala to sem nehodit, když jsme řešili černobílé čičiny. :)

Jinak na FB je to skupina MŮJ ŽIVOT S KOČKOU.

23.11.2015 16:46

Lavacca: Modrásek takhle relaxuje často

23.11.2015 17:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
Právě že je z Brna, já v Brně bydlela skoro 30 let a teď bydlím 25km od Brna, ale v Brně pracuji a chodím tam cvičit, takže bych pro ni mohla zajet, kdyby přítel nebyl tak moc proti. Už jsem i přemýšlela, že bych ji prostě donesla, ale mám pocit, že by to fakt neprošlo
Navíc jak jsem psala, že je teď kocour loudílek a otravuje u přípravy jídla, tak to přítele začíná točit. Už mi z toho začíná hrabat, dnes se mi o druhé kočičce dokonce zdálo.

No já jsem Brňačka, tak kdybyste někdy měla chuť, můžeme se někdy někde ve městě potkat - na kafču nebo já na pivku .

23.11.2015 17:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):

Btw, "Saty" - foto č.2 - vypadá to, že máte stejnou přepravku jako já. Ale u mě celkem nespokojenost - mladej párkrát zalomcuje dvířky a ty se uvolní z pantů. Jaká je Vaše zkušenost?
Budu asi kupovat druhou přepravku. Máte-li někdo tip na nějakou dobrou i s výhodnou cenou, tak šup sem s ní!

23.11.2015 19:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Taky hezký kocourek - já ty s mramorováním fakt můžu. :)

https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2639740/kocourek/

Co se týče přepravky, nedám dopustit na přepravku LINUS. Viz foto. Je super, že má 2 držadla, takže je stabilnější a kočka tak nikam nejezdí, jak se nese. :).

23.11.2015 20:06
mesič

XXX.XXX.174.1

lavacca napsal(a):
Nene, ta má svou rodinu. Jen se mi líbila ta tmavá brada, tak jsem neodolala to sem nehodit, když jsme řešili černobílé čičiny. :)

Jinak na FB je to skupina MŮJ ŽIVOT S KOČKOU.

Děkuji na fb mrknu. A kočenka vypadala skvěle na té druhé jak kdyby měla rty namalovaný černou rtěnkou

23.11.2015 20:53
joanne.s

XXX.XXX.35.103

LAVACCAA: mám stejnou přepravku, a funguje dobře, spokojenost. kupovaná v kamenném obchodě.

23.11.2015 21:16
saty

XXX.XXX.209.206

fikovnice napsal(a):
Btw, "Saty" - foto č.2 - vypadá to, že máte stejnou přepravku jako já. Ale u mě celkem nespokojenost - mladej párkrát zalomcuje dvířky a ty se uvolní z pantů. Jaká je Vaše zkušenost?
Budu asi kupovat druhou přepravku. Máte-li někdo tip na nějakou dobrou i s výhodnou cenou, tak šup sem s ní!

Mám obyčejnou ferplast atlas 10 El... v akci asi 290 Kč zlatíčka se ven z přepravky nesnaží dostat tak tuhle zkušenost nemám vzhledem k velikosti miláčku uvažuji o prostornější ale zase abych neskončila u kočičího kočárku

Bejina

23.11.2015 21:40
Bejina

XXX.XXX.112.69

Moje tři holky...
(4-letá Lucka a 7-měsíční Sofi a Lilly).

24.11.2015 03:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kobylatko napsal(a):
Můj koucour, pan Fox , už jej mám tři roky a je to zlatíčko a můj osobní muchlací kocour .Občas semou a psama chodí na procházky a také má bíle ponožky na packách .

Náherný! Co mi to všichni děláte?!smajlík Zase to moje milované zbarvení!

24.11.2015 03:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lavacca: Modrásek takhle relaxuje často

24.11.2015 03:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Co se týče přepravky, nedám dopustit na přepravku LINUS. Viz foto. Je super, že má 2 držadla, takže je stabilnější a kočka tak nikam nejezdí, jak se nese. :).

Jéé, díky moc!

24.11.2015 03:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Aaaa, doprčic, to je fakt krásnej kocour!

24.11.2015 03:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Kvůli tomu mramoráčovi já asi vůbec neusnu...

24.11.2015 11:26
peggi16

XXX.XXX.41.2

saty napsal(a):

Ta tříbarevná je úžasná! Krásně zbarvená...

24.11.2015 11:29
peggi16

XXX.XXX.41.2

fikovnice napsal(a):

Máte 2 kocoury, třetí kočičák...proč ne, když to finančně člověk utáhne a místo se snad najde.

24.11.2015 11:34
peggi16

XXX.XXX.41.2

Mně osobně se líbí i čistě bílá kočka, jednou bych takovou chtěla. Zatím se nepodařilo...

24.11.2015 15:30
rybka

XXX.XXX.80.149

To jsou, nebo byly moje venkovní zlatíčka...žlutoočky a u kořene ocásku mají, měly obě černé srdíčka . O prázdninách ta s barevnou hlavičkou nepřišla na snídani. Nemohla...našla jsem ji u cesty na příkopě přejetou . I když je ve vsi omezená rychlost, někteří stále jezdí jako HO - - DA.

24.11.2015 15:37
rybka

XXX.XXX.80.149

A to jsou momentálně moje domácí zlatíčka

24.11.2015 17:06

Rybka: to je mi líto té bílé kočičky. Jsou moc hezké na fotografii. A ta chlupátka plyšová! Jak vidím něco maličkého, chlupaťoučkého - je ze mě dětina To by se mi také líbilo, mít doma také koťátka.
Ale nemůžu chovat - nedokázala bych ty kuličky dát z domu

24.11.2015 18:32
koňadra

XXX.XXX.128.31

24.11.2015 18:33
koňadra

XXX.XXX.128.31

A Lavacco něco pro Vás (ta černá brada!).

24.11.2015 18:43
kobylatko

XXX.XXX.45.44

rybka napsal(a):

Tak ty jsou božský ! .Můj sem je Mývalka, ale koukala sem že jsou dost drahý.

24.11.2015 21:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Že jo? :) Je to krasavec. :)

Já jsem vám dneska tak zblblá, že nevím, ve které diskuzi jsme řešili ty měkké deky. Dneska jsem byla v Kiku a vedle fleecovek tam mají ty měkké deky za 279, -. Jsou teda úžasně jemňoučké, úplně by se do nich člověk zavrtal ještě v krámu. Ale nevím, zda budou odolné vůči kočičím drápkům, jak se rády kočeny protahují po probuzení, apod..

PS: Ty fleecové mají je tam za 75, - /velikost 130x170 cm) a fakt jsou krásné - ač jich mám doma už několik, dneska jsem neodolala a 2 fialové koupila. Předtím jsem tam nikdy fialové neviděla, tak mám ještě růžovou a tmavě červené. :).

24.11.2015 21:19
saty

XXX.XXX.209.160

fikovnice napsal(a):

Souhlasím je to fakt krasavec.

24.11.2015 21:19
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lavacca napsal(a):

Já jsem vám dneska tak zblblá, že nevím, ve které diskuzi jsme řešili ty měkké deky. Dneska jsem byla v Kiku a vedle fleecovek tam mají ty měkké deky za 279, -. Jsou teda úžasně jemňoučké, úplně by se do nich člověk zavrtal ještě v krámu. Ale nevím, zda budou odolné vůči kočičím drápkům, jak se rády kočeny protahují po probuzení, apod..

PS: Ty fleecové mají je tam za 75, - /velikost 130x170 cm) a fakt jsou krásné - ač jich mám doma už několik, dneska jsem neodolala a 2 fialové koupila. Předtím jsem tam nikdy fialové neviděla, tak mám ještě růžovou a tmavě červené. :).

No já byla též nedávno v Kiku a neslačila sem koukat za jaké to ceny tam maj hračky pro psy, pamlsky... a věcičky tak celkově, do domu, sem těm cedulkám s cenou nechtěla věřit .

24.11.2015 21:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):
A Lavacco něco pro Vás (ta černá brada!).

Tak ta je boží! Díky. :) V dlouhosrsté variantě mi přijdou ještě úžasnější.

Takhle jsem si málem přivezla kočku /viz foto/ před 7 lety z VB, kde jsem byla na studijním pobytu na 5 týdnů a chodila jsem se s kočenou denně mazlit (bydlela o dům dál a chodila na plácek trávy naproti). Byl to opravdový andílek. Do teď na ni ráda vzpomínám.

24.11.2015 21:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

No a tenhle prdelka na mě juknul, když jsem šla na diskuzi. No, není sladkej? :)

https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2640210/britsky-cokoladovobily-kocourek/.

24.11.2015 21:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

lavacca napsal(a):
No a tenhle prdelka na mě juknul, když jsem šla na diskuzi. No, není sladkej? :)

https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2640210/britsky-cokoladovobily-kocourek/.

Koukám na web CHS a vidím poprvé takhle zbarvenou kočku s každým okem jiným.

http://www.viridian.wz.cz/foto_one.html.

24.11.2015 21:42
mesič

XXX.XXX.174.1

Ach jo... a pak ať někdo řekne, že tohle není vzdychací vlákno
Lavaco, ta černobílá je nádherná, je na ní vidět, jakej to je mucací andílek. A toho briťáčka co jste vložila, no to je taky krása. To zbarvení je hodně netradiční a ta hnědá se mi moc líbí.
Proč všichni můžou mít víc než jednu kočku a já nic? Musím vymyslet, jak toho mýho muže přesvědčit. Snad na jaře, až se bude dát s miminem hrát venku... Začínám zjišťovat, že bych byla v pořizování a zachraňování dost neurvalá, kdyby bylo na mým, tak mám hranici tak 3 kousků, ale to by asi nebylo konečný číslo...

24.11.2015 21:56
mesič

XXX.XXX.174.1

lavacca napsal(a):

Teda... ale to nevypadá ani hezky... Mě zaráží, že je vůbec ten kocourek uchovněnej.
Njn britksý koťátko vypadá roztomile, ale já na ty kulatý tlamičky nejsem
Za mě ragdoll, birma, mainská mývalí, ale taky jak která, norská lesní, bengálská a pak klasika evropanka. ideál bíločerná, ale to už asi víte. Např. sphynx mi nic neříká, když jsem viděla v "Mé pekelné kočce" ty vytahaný bříška...

24.11.2015 22:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
Ach jo... a pak ať někdo řekne, že tohle není vzdychací vlákno
Lavaco, ta černobílá je nádherná, je na ní vidět, jakej to je mucací andílek. A toho briťáčka co jste vložila, no to je taky krása. To zbarvení je hodně netradiční a ta hnědá se mi moc líbí.
Proč všichni můžou mít víc než jednu kočku a já nic? Musím vymyslet, jak toho mýho muže přesvědčit. Snad na jaře, až se bude dát s miminem hrát venku... Začínám zjišťovat, že bych byla v pořizování a zachraňování dost neurvalá, kdyby bylo na mým, tak mám hranici tak 3 kousků, ale to by asi nebylo konečný číslo...

No, název sednul jak pr*el na hrnec..

Jo, do teď na ni vzpomínám, jak byla přítulná. Ona byla bytová, ale když přijela majitelce dcera s vnoučetem, tak kočka byla vypuštěna ven na ulici a chodila tak naproti na trávník se slunit, atd. A tam jsem ji chodila ňuchat /já měla absťák, jak jsem byla na déle od těch našich zlatíček/, takže jsme si s ní padly do oka. Obě takové opuštěné. :)

Jo jo, čokoládové bicolorky taky můžu. Ne vždycky je teda to rozložení barvy dle mého vkusu, ale tenhle je hezoučký. :)

Na to se musí šalamounsky... u nás taky nakloněni další kočce nikdy tak nebyli...od jisté doby už se neptám. :D Tak vezmu-li to do konečného důsledku, tak se o ně starám a platím vše koem nich já. Na ostatní zbývá už jen mazlící péče a to si myslím není vůbec špatné. :).

24.11.2015 22:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
Teda... ale to nevypadá ani hezky... Mě zaráží, že je vůbec ten kocourek uchovněnej.
Njn britksý koťátko vypadá roztomile, ale já na ty kulatý tlamičky nejsem
Za mě ragdoll, birma, mainská mývalí, ale taky jak která, norská lesní, bengálská a pak klasika evropanka. ideál bíločerná, ale to už asi víte. Např. sphynx mi nic neříká, když jsem viděla v "Mé pekelné kočce" ty vytahaný bříška...

Je to zajímavé, ale taky bych ho domů nechtěla. Já teda kulaťoučké hlavičky fakt můžu, takže mírně tu u koťátka slintám.

Jj, ragdollky mám taky ráda, mainky mají na mě už moc úzké hlavy... ale to je ono, každý máme své favority, což je dobře. Aspoň je to pestré. :).

24.11.2015 22:19
mesič

XXX.XXX.174.1

Na mainkách a norksých se mi líbí ta mohutnost, a poslední dobou ty bengálky...
Jak píšete, taky jsou finance a starání na mě. Přítel teda lítá na veterinu, protože nejsem moc sběhlá v jízdě autem a veterina je tak 20 km. Takže veškerý očkování je na něm, což by zvládl, jezdí se psem a naším kocourem, další kočinu, by taky odvezl, ale spíš mám strach, že by nadával, že s ní musí jezdit ze začátku, než by si k ní udělal vztah smajlík. Když onemocněl pes - měl nějakou virózu, tak s ním jezdil týden na injekce každý den a staral se jak o dítě (přišla jsem z práce a doma navařený kuřecí a krůtí maso, rýže, vývar a já měla zákaz do čehokoliv zasahovat. Ten týden jsem si nemohla vzít ani 10min dovču, tak to bylo na něm a já se až za 3 týdny z meziřeči dozvěděla, že měl doktor podezření na otravu. Nechtěl mě stresovat a jezdil tam a každej den jsme večer řešili, jak se zdravotní stav lepší. To píšu, aby si nikdo nemyslel, že muž je necita, to vůbec ne. Spíš si myslím, že má i strach, aby se nová kočena třeba netoulala a např ji nesrazilo auto, ví, že jsem cíťa a náš kocour je pro mě jak dítě, ale ten naštěstí lítá jen po naší zahradě a když ho načapu před barákem na ulici u našeho domu, tak mě berou mrákoty, když vím, co za potvory psy má soused. Asi tady nechce sedět a koukat na mě jak to blbě nesu, navíc mi říkal, že když byl on malej, tak babička koťata topila a byl to de facto spotřební materiál... což je bohužel situace i dnes, viz rozhovor 2 lidí z vesnice, kde bydlíme, kdy se jeden ptal druhýho, jestli nechce kotě a ten druhej, jestli je bílo-černý. Sice dostal odpověď, že ne, ale pak uznal, no co... na to léto... stejně to zajede auto... A ten druhej mu na to odpověděl, že mu jedno doveze
To jsem se zas teda rozvášnila...

25.11.2015 07:40
koňadra

XXX.XXX.128.31

lavacca napsal(a):

Tak ještě jedna pro Vás - bílá kočka má jedno oko modré, druhé žluté, vypadá trošku jako příšera, ale je to mazel a neskutečný lovec myší. Pravděpodobně je i hluchá na jedno ucho.

A ta vaše černobílá z VB je taky boží. Také mám slabost pro černo-bílé kočky a taky pro bílé, modré, rezavé, dlouho i krátkosrsté... prostě skoro pro všechny, nejlépe mohutného typu (ovšem doma mám i takové, které do mohutnosti mají daleko, ale když už se u nás ocitly, tak mají také právo na hezký život).

25.11.2015 07:51

lavacca napsal(a):

Turecké van mívají každé oko jiné, ale u barevné kočky jsem to také ještě neviděla...

25.11.2015 15:32
peggi16

XXX.XXX.61.147

koňadra napsal(a):
Peggi16 - něco pro Vás.

Nádhera!

25.11.2015 16:02
peggi16

XXX.XXX.61.147

25.11.2015 16:41

Peggi: nádherné!

25.11.2015 16:46
peggi16

XXX.XXX.61.147

Peggi: nádherné!

Děkuji, na fotkách jsou ještě jako mlaďoši, krom té žíhané, snažila jsem se vybrat nějaké hezké fotky.

25.11.2015 16:46
lavacca

XXX.XXX.164.49

peggi16 napsal(a):
Taky přispěju nějakou tou fotečkou...

Super sestavička.

25.11.2015 16:48
peggi16

XXX.XXX.61.147

lavacca napsal(a):
Super sestavička.

Díky, ale nejsou tam všichni mí kočičáci.

25.11.2015 16:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):
Tak ještě jedna pro Vás - bílá kočka má jedno oko modré, druhé žluté, vypadá trošku jako příšera, ale je to mazel a neskutečný lovec myší. Pravděpodobně je i hluchá na jedno ucho.

A ta vaše černobílá z VB je taky boží. Také mám slabost pro černo-bílé kočky a taky pro bílé, modré, rezavé, dlouho i krátkosrsté... prostě skoro pro všechny, nejlépe mohutného typu (ovšem doma mám i takové, které do mohutnosti mají daleko, ale když už se u nás ocitly, tak mají také právo na hezký život).

Jj, u bílých jsem to viděla vlastně nejčastěji. U toho čokoládovobílého mě to docela zarazilo, že i to lze... ale byl by hezčí s oběma oranžovýma. :)

Jojo, já např. nejsem na úzké hlavičky mainek, ale doma máme křížence asi právě mainky. Je to "trdlo" z útulku, trvalo déle než si zvykl, že mu člověk neublíží a teď by vám vlezl i a hlavu, jak miluje mazlinkání. A taky nošení v náručí - to je jeho. No, uznejte sami, copak nelze něco tak kouzelnýho nemilovat? :)

25.11.2015 16:53

Lavacca: vizáží lord a k tomu krásný smajlík

25.11.2015 16:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

peggi16 napsal(a):
Díky, ale nejsou tam všichni mí kočičáci.

Tak rychle dodat zbytek, ať jim to není líto.

25.11.2015 18:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak tohle mě pobavilo - zvlášť to video dole. Kočička má můj obdiv, že se nechala..

http://www.holidaycat.cz/13-duvodu-proc-jsou-vanoce-lepsi-s-kockou/.

25.11.2015 18:57
kobylatko

XXX.XXX.45.44

peggi16 napsal(a):
Taky přispěju nějakou tou fotečkou...

Moc nádherný kočičky , jsou úplně k umuchlání

25.11.2015 18:59
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lavacca napsal(a):
Jj, u bílých jsem to viděla vlastně nejčastěji. U toho čokoládovobílého mě to docela zarazilo, že i to lze... ale byl by hezčí s oběma oranžovýma. :)

Jojo, já např. nejsem na úzké hlavičky mainek, ale doma máme křížence asi právě mainky. Je to "trdlo" z útulku, trvalo déle než si zvykl, že mu člověk neublíží a teď by vám vlezl i a hlavu, jak miluje mazlinkání. A taky nošení v náručí - to je jeho. No, uznejte sami, copak nelze něco tak kouzelnýho nemilovat? :)

Je to fešák smajlík, úplně bych ho umazlila takovýho chlupáče nádhernýho smajlík.

25.11.2015 21:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

kobylatko napsal(a):
Je to fešák smajlík, úplně bych ho umazlila takovýho chlupáče nádhernýho smajlík.

Přesně tak, člověk se ho nemůže nabažit. Zvlášť začne-li do člověka ducat a dožadovat se mazlení i když před ním přistane hromada masa. Prej to mu neuteče. :) Je to zlato. Úplně si mě za ten rok u nás obtočil kolem prstu. :).

25.11.2015 22:22
mesič

XXX.XXX.174.1

Peggi 16: jsem si myslela, že na jedné z těch fotek je lev smajlík
Lavacco: Mainský kocourek je krásnej, vypadá jak aristokrat

26.11.2015 12:52
saty

XXX.XXX.209.164

Takovou kočičku asi potřebuju škoda že je divoká a chráněná.

26.11.2015 13:04

Tato kočička je také moje srdeční záležitost smajlík

26.11.2015 13:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Blazice: juuuu co to je za kočíka?

26.11.2015 13:10
mesič

XXX.XXX.163.49

Tato kočička je také moje srdeční záležitost smajlík

Jé to je Vaše nebo si ji přejete? Co je to za rasu? Je nádherná!

26.11.2015 14:47

Joanne.s, Mesić: smajlík to je manul, divoká šelmička. Tak si o ní nechávám alespoň zdát... ;-).

26.11.2015 14:50
koňadra

XXX.XXX.128.31

Takových divokých krásných šelmiček je! Třeba leopard, tygr, serval... Líbí se mě všechny takové kočky, ale na druhou stranu si uvědomuji, co chov takových "přerostlých" koček obnáší, a tak se do toho nehrnu. Je to obrovský závazek a obrovská odpovědnost. Už jenom to, že od mých obyčejných Micek mohu klidně odjet třeba na týden (stačí, že jim soused nasype misky), ale od velké kočky bych se nehnula celý její život.

26.11.2015 15:03

Divoká šelma patří do přírody... Jedině tam je šťastná smajlík Bohužel někteří chtiví lidé na to "neslyší"... smajlík

26.11.2015 15:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jenom můj kocour si myslí, že patří všude! na balkon, do sklepa, na půdu i do postele!

26.11.2015 15:37
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Joanne.s, Mesić: smajlík to je manul, divoká šelmička. Tak si o ní nechávám alespoň zdát... ;-).

Ježiš ten je krásný :).Takový mini rys :).

26.11.2015 15:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

saty napsal(a):
Takovou kočičku asi potřebuju škoda že je divoká a chráněná.

Také nádherná kočička .

26.11.2015 15:46
mesič

XXX.XXX.163.49

To máte pravdu, divoká patří do přírody. Viděla jsem nedávno video, jak má někdo tygra v bytě. Chodil si po obýváku, vyžadoval hlazení, no jako přerostlá kočka, ale je mi jasné, že je to pro zvíře nepřirozené a učitelka na základce nám vyprávěla příběh o "chovatelích"- tuším puma - jednoho dne vyvraždila půl rodiny.

26.11.2015 15:52
saty

XXX.XXX.209.164

Kousek od nás mají v paneláku rysa chodí ho venčit do stejných míst jako já psa... no už vím že tam psa na volno nepustím. jednou jsem je potkala s rysem na farmářských trhách měl ho chlap na kšírách a stál sním frontu před autem řezníka, rys vypadal spíš znuděně ale stejně mi to přišlo moc zvláštní.

26.11.2015 17:37

Když si přimyslím šedý kožíšek, větší hlavu s malinkýma ouškama, tak je skoro jako ten manul

26.11.2015 17:57
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Když si přimyslím šedý kožíšek, větší hlavu s malinkýma ouškama, tak je skoro jako ten manul

Čeho jsou kříženci tyhle kočky? Je možný že normální kočky a manula třeba?

26.11.2015 18:01

kobylatko napsal(a):
Čeho jsou kříženci tyhle kočky? Je možný že normální kočky a manula třeba?

To je náš "Modrásek" - posvátná birma ;-).

26.11.2015 18:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jo, divoké kočeny jsou krásné, ale už ošetřování naší 4 kilové miciny, kdy byla hodně proti a skončilo to 2 krvavými šrámy na mé ruce mi stačilo, abych si ujasnila, že větší číču opravdu ne. :D

Jinak jeden pán dávat do FB skupiny videa karakala se servalem, jež má doma na mazla. Jsou pěkní, ale víc než na sedačce by se mi líbili ve velkém výběhu plném stromů a další zeleně. :).

26.11.2015 19:51
fikovnice

XXX.XXX.99.69

peggi16 napsal(a):
Máte 2 kocoury, třetí kočičák...proč ne, když to finančně člověk utáhne a místo se snad najde.

Nooo, finančně už začínám celkem zápasit...ale hlavně - pokud někdy rozum bude ovládnut srdcem a emocemi, asi bych chtěla čičinu, už ne kocourka. Já mám šílené zatížení na pohlaví samce , všichni naši psi (a to už je pěkná řádka - asi 7) byli samci, teď mám dva kocoury, a jak to tu občas zmiňuji mladej si nesedl úplně s velkým - prostě žárlí, z toho pramení občasné "boje" (naštěstí se celkem zmírnily), takže když už tak fakt čičinka. Já myslím, že velkej kocour by přijal s nadšením snad i mamuta , ale mladej "díky" té své povaze - prostě nechci znovu riskovat.
Mimochodem - nemáte někdo faaakt střelenýho kocoura/kočku? Co tím mám na mysli: mladýmu už je přes rok (v srpnu dle útulku měl rok) a je pořád TOTÁLNĚ jak z divokejch vajec. Obzvlášť když se dobře nažere, je spokojený, tak začne řádit, lítat po bytě, shazovat různé věci, velkej jej jen s rozšířenýma očima pozoruje. To vše by bylo OK, ale tuším včera při tom řádnění vlítl do fontánky - tu skoro celou rozlil - já pak tak půl hodiny vytírala, v duchu mu spílala a měla nervy, jestli nevytopil dolní sousedy (část vody byla i pod pračkou). Tak co? Máte někdo také takového rapla?

26.11.2015 19:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

peggi16 napsal(a):
Mně osobně se líbí i čistě bílá kočka, jednou bych takovou chtěla. Zatím se nepodařilo...

...ty jsou ale často hluché...ale to asi víte...

26.11.2015 19:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rybka napsal(a):

26.11.2015 19:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Jééé, tak to děkuji za tip! Jeden už mi přišel do SZ... .

26.11.2015 19:56

fikovnice napsal(a):

Záleží. Bílá s modrýma očima bývá hluchá, ale třeba bílé mainské mývalí (se žlutýma očima) nebo angora je v pohodě.

26.11.2015 19:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

...tak to je fakt hodně zajímavé...
Sousedi mají BOCku - ta má jedno oko modré, druhé hnědé, ale bohužel postupně už téměř ohluchla. A tam si myslím, že to různé zbarvení očí není až taková výjimka. Ale u kočky to také vidím poprvé...

26.11.2015 20:04

fikovnice napsal(a):
Sousedi mají BOCku - ta má jedno oko modré, druhé hnědé, ale bohužel postupně už téměř ohluchla. A tam si myslím, že to různé zbarvení očí není až taková výjimka. Ale u kočky to také vidím poprvé...

U tureckých angor nebývá různookost žádnou výjimkou...

26.11.2015 20:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Jenom můj kocour si myslí, že patří všude! na balkon, do sklepa, na půdu i do postele!

...ne ne, to si myslí i ti moji!

26.11.2015 20:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Jo, divoké kočeny jsou krásné, ale už ošetřování naší 4 kilové miciny, kdy byla hodně proti a skončilo to 2 krvavými šrámy na mé ruce mi stačilo, abych si ujasnila, že větší číču opravdu ne. :D

Jinak jeden pán dávat do FB skupiny videa karakala se servalem, jež má doma na mazla. Jsou pěkní, ale víc než na sedačce by se mi líbili ve velkém výběhu plném stromů a další zeleně. :).

Jeee, můj starší kocour už asi bude mít pomalu k 6 kilům, možná i víc... Musím jej zvážit.
Jinak projíždím "vzdychací vlákno" a jen lajkuku (a vzdychám... )!

26.11.2015 20:24
saty

XXX.XXX.209.164

fikovnice napsal(a):
Jeee, můj starší kocour už asi bude mít pomalu k 6 kilům, možná i víc... Musím jej zvážit.
Jinak projíždím "vzdychací vlákno" a jen lajkuku (a vzdychám... )!

Už ve Fredieho 7 měsících jsem si od veterináře poslechla "ježiš toho je kus" ted má rok a měsíc přes 8 kg a pořád by se chtěl nechat nosit a mazlit na druhou stranu nechá líbit vlastně cokoliv. To je jeho 6-ti kilovou matkou je cokoli jako boj na život a na smrt. Ona je náladová když jí v hlavě přeskočí kolečka vydrží vztekle lítat bytem a střídavě týrat spoje děti a když napadne Ferdyška ze zálohy tak to teprve lítají chlupy a ničí co je v dosahu...
Pak jí ale skočí kolečka do jiných kolejí a mazlivějšího tvora bych nenašla hold život je plný překvapení

26.11.2015 22:38
koňadra

XXX.XXX.128.31

Záleží. Bílá s modrýma očima bývá hluchá, ale třeba bílé mainské mývalí (se žlutýma očima) nebo angora je v pohodě.

Hluchá může být i bílá se žlutýma očima - vlastní zkušenost, mám takovou už druhou, obyčejnou venkovskou Micku.

27.11.2015 08:59
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Znáte někdo osobně nějakou kočku tohoto plemene? https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2621612/burmilla-s-pp/.

27.11.2015 09:33

Joanne.s : Já ji loni viděla na Světové výstavě. Chtěla jsem se poptat chovatele na nějaké podrobnosti, ale byl to angličan a vzhledem k tomu, že umím anglicky jen dvě věty, tak jsem se jen omluvila a pokračovala dále

27.11.2015 09:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Takže je to u nás opravdu plemeno výjimečné?

27.11.2015 09:44

joanne.s napsal(a):
Znáte někdo osobně nějakou kočku tohoto plemene? https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2621612/burmilla-s-pp/.

Znám dvě.

27.11.2015 10:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Juuu. a jaké jsou, mírné?

27.11.2015 17:09
peggi16

XXX.XXX.61.147

fikovnice napsal(a):
Nooo, finančně už začínám celkem zápasit...ale hlavně - pokud někdy rozum bude ovládnut srdcem a emocemi, asi bych chtěla čičinu, už ne kocourka. Já mám šílené zatížení na pohlaví samce , všichni naši psi (a to už je pěkná řádka - asi 7) byli samci, teď mám dva kocoury, a jak to tu občas zmiňuji mladej si nesedl úplně s velkým - prostě žárlí, z toho pramení občasné "boje" (naštěstí se celkem zmírnily), takže když už tak fakt čičinka. Já myslím, že velkej kocour by přijal s nadšením snad i mamuta , ale mladej "díky" té své povaze - prostě nechci znovu riskovat.
Mimochodem - nemáte někdo faaakt střelenýho kocoura/kočku? Co tím mám na mysli: mladýmu už je přes rok (v srpnu dle útulku měl rok) a je pořád TOTÁLNĚ jak z divokejch vajec. Obzvlášť když se dobře nažere, je spokojený, tak začne řádit, lítat po bytě, shazovat různé věci, velkej jej jen s rozšířenýma očima pozoruje. To vše by bylo OK, ale tuším včera při tom řádnění vlítl do fontánky - tu skoro celou rozlil - já pak tak půl hodiny vytírala, v duchu mu spílala a měla nervy, jestli nevytopil dolní sousedy (část vody byla i pod pračkou). Tak co? Máte někdo také takového rapla?

Ten věčný boj s financemi znám taky.
Myslím si, že ke dvěma kocourům by se hodila kočička, já to měla taky tak...kdysi. Ale pravdou je, že kocouři byli v pohodě, nervali se (a to nebyli vykastrovaní), spávali spolu.
Moje nejstarší kočka (9,5 roku) je taky někdy jak z divokých vajec, najednou jí hrábne a lítá jak kulový blesk, ze židle se odrazí až ji málem shodí (a to je židle docela stabilní)...no prostě síla. Kdysi se taťkovi v běhu odrazila od hrudníku (pravda je, že ji provokoval).
Váš kocour je stále mlaďoch, má ještě nárok. Snad mu to nezůstane dlouho, ale stát se může.

27.11.2015 17:10
peggi16

XXX.XXX.61.147

fikovnice napsal(a):

Kdysi jsem to slyšela (a přiznám se, že už i zapomněla). Jedna známá měla bílou kočku, byla v pohodě.

27.11.2015 17:15

joanne.s napsal(a):
Juuu. a jaké jsou, mírné?

Nevím, takové normální. Povahou prostě běžná kočka nevymykající se průměru. Zvláštní jsou jen vzhledem.

27.11.2015 17:20

peggi16 napsal(a):
Kdysi jsem to slyšela (a přiznám se, že už i zapomněla). Jedna známá měla bílou kočku, byla v pohodě.

Sestra má v pořadí druhého bílého kocourka a první kocour slyšel a druhý také tak. Ten však má hluchou sestru.

28.11.2015 01:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Děkuju za doplnění, toto jsem nevěděla.

28.11.2015 01:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):

"Bodlinko", a tady ten případ s BOCkou, co jsem popsala, tak ten je typický? Mám na mysli hluchotu a různooké BOCky? A navíc - tedy PRÝ - podle sousedů ohluchla postupně. Teď už je chuděra jak poleno, sedí zády u plotu, já na ni mluvím - ona nic - až na dotek nebo když mám třeba nějaký pamlsek, tak na čich zareaguje. Anebo samozřejmě když mě zmerčí zrakem.

28.11.2015 15:31
jamaka

XXX.XXX.155.40

Taky se přidám do diskuze... My si našli kocourka ( nejmenšího z vrhu ) a nikdo ho nechtěl... Tak ho máme doma.. :D a jsem za něj strašně ráda... Lepší než kdejaká nafrňená kočka za 10 000.. :D. Jinak je to plachťák. ( orientalka).

28.11.2015 15:52

jamaka napsal(a):
Taky se přidám do diskuze... My si našli kocourka ( nejmenšího z vrhu ) a nikdo ho nechtěl... Tak ho máme doma.. :D a jsem za něj strašně ráda... Lepší než kdejaká nafrňená kočka za 10 000.. :D. Jinak je to plachťák. ( orientalka).

I ta "nafrněná" kočka může být skvělý kamarád Není to o původu kočky, ale o vztahu člověka se zvířetem smajlík
A Váš kocourek je nádherný!

29.11.2015 16:02
mesič

XXX.XXX.174.1

Mě se hrozně líbí bengálské, teď jsem i inzerci objevila CHS http://www.ossirianbengals.com/home.html, kde mají nádherný kočky i kocoury. V inzerci si bengálek všímám, ale většinou mají kresbu jen jako tečky, ale tyhle rozety jsou opravdu nádherný...

29.11.2015 16:03
mesič

XXX.XXX.174.1

mesič napsal(a):
Mě se hrozně líbí bengálské, teď jsem i inzerci objevila CHS http://www.ossirianbengals.com/home.html, kde mají nádherný kočky i kocoury. V inzerci si bengálek všímám, ale většinou mají kresbu jen jako tečky, ale tyhle rozety jsou opravdu nádherný...

A fotečku

29.11.2015 17:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):

To já chodím okukovat bengálky na web CHS SUmárum (http://www.sumarum.cz/kocky/ ) ta Chocolate, Monika a Fiona mají úžasnou barvičku. :) A z kocourů mi přijde nej Bombastic. :)

Ale vím, že k nám by nám povahově nehodily, takže jen tak mrknu vždy na ty barvičky. :).

29.11.2015 18:09
peggi16

XXX.XXX.61.147

mesič napsal(a):

Taky se mi hodně líbí, jsou krásné.

29.11.2015 18:10
peggi16

XXX.XXX.61.147

lavacca napsal(a):
To já chodím okukovat bengálky na web CHS SUmárum (http://www.sumarum.cz/kocky/ ) ta Chocolate, Monika a Fiona mají úžasnou barvičku. :) A z kocourů mi přijde nej Bombastic. :)

Ale vím, že k nám by nám povahově nehodily, takže jen tak mrknu vždy na ty barvičky. :).

A jaké jsou povahově?

29.11.2015 18:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
A fotečku

To já pokukuju po Egyptské mau nebo Ocicatce...ale fakt jen "pokukuji" smajlík.

29.11.2015 18:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jamaka napsal(a):

Krásný! Vlastně jsem se chtěla zeptat, co je to za plemeno?

29.11.2015 21:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

peggi16 napsal(a):
A jaké jsou povahově?

Na mě moc aktivní, ukecané (má je známá a neustále ji něco povídají, zlaté tiché britky proti nim. ), navíc já mám radši typově kulatější kočeny. Ale bengálky mají zas krásné barvy kožíšků. :).

30.11.2015 10:26
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nádherný kocourek s PP za pár korun! https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2642810/birma-s-pp/.

30.11.2015 11:18
mesič

XXX.XXX.163.49

Ano ten je krásnej, navíc má nádherně sytou barvu oka!

30.11.2015 12:55

joanne.s napsal(a):
Nádherný kocourek s PP za pár korun! https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2642810/birma-s-pp/.

Miluji je smajlík

30.11.2015 13:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Má nádherný kukuč, a ta barvička oka, luxus.

A srst, k pomuchání!

30.11.2015 13:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dnes mě zaujal i angoráčeksmajlík https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2644101/turecka-angora-stribrity-kocourek-s-pp/ Ach jo, já chci další kočičku!

30.11.2015 14:21

joanne.s napsal(a):
Dnes mě zaujal i angoráčeksmajlík https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2644101/turecka-angora-stribrity-kocourek-s-pp/ Ach jo, já chci další kočičku!

Náádheernýý! Ano, vezměte si ho... Já budu jezdit na návštěvy

30.11.2015 14:31
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jen nevím, jak by se na takového přivandrovalce můj tříletý rusák tvářil..

30.11.2015 19:32
saty

XXX.XXX.209.164

fikovnice napsal(a):
To já pokukuju po Egyptské mau nebo Ocicatce...ale fakt jen "pokukuji" smajlík.

Ja pokukuji po savannah ale to je fakt utopie

30.11.2015 19:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

To ej jasný - první dny by dělal drahoty a pak by byl rád, že má parťáka. ;).

30.11.2015 20:58
jamaka

XXX.XXX.1.89

fikovnice napsal(a):
Krásný! Vlastně jsem se chtěla zeptat, co je to za plemeno?

Orientální :).

30.11.2015 20:59
jamaka

XXX.XXX.1.89

Všechny kočky jsou prostě boží :) ale každému sedne hold jiná :).

30.11.2015 22:17
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak se zasním s váma .Já toužím po Britské modré a Mainské mývalí kočce :) :).

30.11.2015 22:48
JanulaM

XXX.XXX.237.2

Já bych chtěla páreček ragdoll, ale teď nemůžu máme už jednu kočku a ta by žárlila

30.11.2015 22:49
JanulaM

XXX.XXX.237.2

kobylatko napsal(a):
Tak se zasním s váma .Já toužím po Britské modré a Mainské mývalí kočce :) :).

Britka je supr, ale není moc mazlící ne? Exteriérově ale u mě vede na plné čáře

30.11.2015 22:58
saty

XXX.XXX.209.164

JanulaM napsal(a):

Pár britek znám a jediné co o nich umím říct je že jsou stejné jako britský humor a pravé aristokratky

30.11.2015 23:05
JanulaM

XXX.XXX.237.2

Já právě žádnou neznám, jen co jsem slyšela, moc se mi ale líbí, váhám mezi nimi a ragdoll, možná od každého plemene jeden kus časem.

30.11.2015 23:16
saty

XXX.XXX.209.164

JanulaM napsal(a):
Já právě žádnou neznám, jen co jsem slyšela, moc se mi ale líbí, váhám mezi nimi a ragdoll, možná od každého plemene jeden kus časem.

Mám dvě kříženky britky a někdy mám pocit že nemám kočku ale náladového psa. Obě jsou upnuty k jedné osobně jsou to pěkný konzervativci a na všechno musí mít náladu a přes to nejede vlak. Někdy má milá Beluška naladu se mazlit a jde si pro pomazlení a pak řeším nastalé situace jako když při pokusu skočit mi do náručí mezi dveřmi jsem jí nestihla chytit a místo vyplnění touhy plácnout sebou do bazénu jsem jela navštívit pohotovost a nechat si sešít ten šrám na břiše... ale to byla spíš katastrofická vyjímka
Druhá polobritka Amálie když se v sousedním bytě narodilo dítě ( a ona nesnáší děti) tak se z trucu na asi 7 měsíců odstěhovala k psovi do boudy.

30.11.2015 23:36
JanulaM

XXX.XXX.237.2

tak takové zážitky s mou pouliční směsí nemám. Akorát jednou ještě jak jsme bydleli v bytě skočila z balkónu, ale to byla ještě malé kotě a neznala panelák. Jo a občas se mi vy..re do postele od té doby co máme děti, tak asi žárlí.

1.12.2015 09:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

JanulaM napsal(a):

Záleží na povaze - máme jich několik doma a většina by člověku seděla na klíně celý den a mazlila se. :) O povinném mazlení ráno a večer v posteli ani nemluvě. :) Avšak máme i 2 dámy, které na to musí mít náladu - tj. musí samy přijít, jinak nejraději leží kousek od člověka a pozorují, co dělá a zda by z toho náhodou něco nebylo (mňamka). Zbytek si přijde pro mazlení, jak může - ano, občas se člověk málem přizabije, když někam chce dojít, ale zas kdo by je nemiloval, že? :).

1.12.2015 15:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

Právě...
Po mé zkušenosti bych nadšení pro nového člena rodiny přece jen trochu mírnila .

1.12.2015 16:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
To je ale krásná divoškasmajlík
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2643549/sbt-savannah-s-pp-savanova-kotatka-na-mazla-i-pro-chov/.

Tomu říkám ušatka. :) Ale sluší jim to. :)

My máme doma malou "divošku" ve stříbřitém. :) Máma je britka, otec kdoví... ale je teda celá tatínek. Až teď na zimu nabrala, tak má naducanější tvářičky, ale jaro-podzim je to naše štíhlá lady. :).

2.12.2015 00:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Tomu říkám ušatka. :) Ale sluší jim to. :)

My máme doma malou "divošku" ve stříbřitém. :) Máma je britka, otec kdoví... ale je teda celá tatínek. Až teď na zimu nabrala, tak má naducanější tvářičky, ale jaro-podzim je to naše štíhlá lady. :).

Tak ta je tedy luxusní! To je útulkáčka? Je nádherná!

3.12.2015 22:46
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Tak ta je tedy luxusní! To je útulkáčka? Je nádherná!

Nn, ta je naše vlastní - tu si přinesla prý "neplodná" britka, co běhá i venku. No, "asi" nebyla.

4.12.2015 17:09
inkunka

XXX.XXX.33.177

fikovnice napsal(a):
A druhý, pro něhož také bije moje srdce, ale který současně systematicky ničí moje už tak dost chabé nervy !

Mourci jsou prostě nej .
Náš Harry a jeho maminka Julinka, kterou nám na jaře, bohužel, přejelo auto.

4.12.2015 17:46
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

inkunka napsal(a):
Mourci jsou prostě nej .

Julinka byla krásná...ale vidím tam taky britku, takže obyčejný mourek to nebude

4.12.2015 17:59
mesič

XXX.XXX.174.1

lesnížínka napsal(a):
Julinka byla krásná...ale vidím tam taky britku, takže obyčejný mourek to nebude

Jj britka z ní pěkně kouká smajlík

4.12.2015 18:16
mesič

XXX.XXX.174.1

Před pár dny jsem četla v knížce "kočka důvěrně" (doufám, že to bylo tam...) krásnou pasáž, kde je psáno, že kočkce je vlastně uplně jedno, jestli vy se chcete nebo nechcete mazlit nebo tulit, jestli máte čas, aby vám seděla na klíně nebo ne, že kočka se toho tak dlouho dožaduje a domáhá, dokud to nedostane. To je na 100% pravda a je to věc, která se mi i na kočkách líbí, že si lásku projevují, ale když nechcou... sednou k vám zádama a je jasný, co si myslí..
Miluju našeho psa, že je tak prátelskej a na ukázání by člověku vlezl za krk, aby mu projevil lásku, ale na druhou stranu miluju i na nasem kocourovi to, že si člověk jen tak říct nemůže a musí si počkat na projev přízně... jak se říká, kočka se neodmítá
Mimochodem náš kocour úspěšně dva týdny trucoval, že jsem si koupila novou skříňku v ikey, zásadně seděl zády k ní nebo ke mě, ale když jsem mu poslední přihrádku vypodložila dekou, tak se do toho místa zamiloval. A já jsem šťastná, protože mě v noci nebudí skákáním po parapetu přes topení a umýváním s tím, že rozvibruje snad i sousedovic žaluzky... Kvalita fotky je ubohá, vím a omlovám se, je to spíš pro představu, kde má nový pelíšek

5.12.2015 15:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

inkunka napsal(a):
Mourci jsou prostě nej .

Byla nádherná, škoda ji. :( Jinak Harry je krasaveček - má krásná kukadla a správňácky pravidelné M na čele. :).

5.12.2015 15:41
JanulaM

XXX.XXX.237.2

Přikládám taky nějaké fotky. Náš retrívr se osvědčil v prvních měsících jako kojná

10.12.2015 20:51
loraena

XXX.XXX.91.69

Http://9gag.com/gag/a9P3KvL

číča z gifu neni sice naše, ale přišlo mi to vtipné a roztomilé, tak třeba se to taky někomu bude líbit :)

A přikládám i foto "našich" koček, mourka je rodičů číča, zrzek je kotě, co jsme v létě našli venku a nakonec skončil u naší kamarádky :).

13.12.2015 17:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jé, Vy jste také na mouráče? Tak to vítejte v klubu!

13.12.2015 17:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Byla nádherná, škoda ji. :( Jinak Harry je krasaveček - má krásná kukadla a správňácky pravidelné M na čele. :).

Jo, to "M" mě taky vždycky fascinuje!

13.12.2015 17:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

JanulaM napsal(a):
Přikládám taky nějaké fotky. Náš retrívr se osvědčil v prvních měsících jako kojná

Super fotky!

13.12.2015 17:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2650562/prosim-o-pomoc-stratila-se-nam-kocicka/
ta je nádherná.

Je krásná...ale obávám se, že k majitelům se už nevrátí, ta už je asi u někoho jiného...
Já za minulého kocoura, když se ztratil, starého venkovního mouráče, kterého jsem ale strašně moc milovala, vypsala odměnu 4tis.Kč! Lidi z vesnice si ťukali na čelo. Ale pro mě měl ten kocour prostě nevyčíslitelnou cenu. Nakonec se našel...ale brzy nato musel být uspán kvůli selhání ledvin.

13.12.2015 19:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Je krásná...ale obávám se, že k majitelům se už nevrátí, ta už je asi u někoho jiného...
Já za minulého kocoura, když se ztratil, starého venkovního mouráče, kterého jsem ale strašně moc milovala, vypsala odměnu 4tis.Kč! Lidi z vesnice si ťukali na čelo. Ale pro mě měl ten kocour prostě nevyčíslitelnou cenu. Nakonec se našel...ale brzy nato musel být uspán kvůli selhání ledvin.

Taky si myslím, že už ji má někdo doma. I když bohužel se jí taky mohlo něco stát /auto, apod./, ale pevně doufám, že to bylo to první.

14.12.2015 05:20
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Taky si myslím, že už ji má někdo doma. I když bohužel se jí taky mohlo něco stát /auto, apod./, ale pevně doufám, že to bylo to první.

Právě...
Tím mým příspěvkem jsem chtěla říct, že pokud by mi na té kočeně moc záleželo, nabídla bych fakt velkou odměnu a holt TŘEBA ji vykoupila vlastně zpět.

16.12.2015 09:58
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak co ?Dostanou vaši kočičáci něco k Vánocům ? Foxí dostane pamlsky .

16.12.2015 10:32

kobylatko napsal(a):

"Javor" - hračky smajlík

16.12.2015 11:12
mesič

XXX.XXX.129.58

U nás taky pamlsky, jehněčí sušené jerky, zkusím sehnat kozlík kořen a nějaká kulička na hraní, ať mám na čem uklouznout

19.12.2015 23:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kobylatko napsal(a):

Tak já mám zážitek: přestože jsem nemocná, vydala jsem se do OC, koukám - tam PET Centrum - nemusím je, no, ale když už jsem byla tam... Tak říkám, že sháním nějakou interaktivní hračku pro kočky. Slečna evidentně ani nevěděla, co znamená "interaktivní". Tak jsem si tam sama cosi vybrala. A teď pozor! Měli 3 kusy, tak říkám, ať mi to předvedou - jak to funguje. A co myslíte?! Všechny 3 nefunkční! A to mi ze začátku už ten jeden se chystala zabalit, že jej jako koupím bez vyzkoušení...

19.12.2015 23:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):
U nás taky pamlsky, jehněčí sušené jerky, zkusím sehnat kozlík kořen a nějaká kulička na hraní, ať mám na čem uklouznout

"...nějaká kulička na hraní, ať mám na čem uklouznout..."

20.12.2015 22:58
saty

XXX.XXX.134.217

Tak se s vámi musím podělit o dnešní zážitek... Od toho tu to vzdychaci vlákno mame... včera v noci jsem koukala na horor který jsem musela přepnout protoze bydli v relativne tmavém byte jen Já a kočky a asi bych se po strachy tak si dnes po osme řeknu že si nechám rozsviceno a dokoukam ho... dokoukam film hledám co zapnu dal... z koupelny se ozve zvuk splachování záchodu fakt se mi strachy zjezili snad všechny chloupky na krku pomalu vstávám a jdu ke koupelně a znovu splachování... přiblížím se do koupelny jako už vazne vydesena a uvidím Ferdinanda jak sedi na nádržce a má z toho strašnou Srandu! Tak bych toho svého miláčka nejradeji prerazila...

21.12.2015 00:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Tak se s vámi musím podělit o dnešní zážitek... Od toho tu to vzdychaci vlákno mame... včera v noci jsem koukala na horor který jsem musela přepnout protoze bydli v relativne tmavém byte jen Já a kočky a asi bych se po strachy tak si dnes po osme řeknu že si nechám rozsviceno a dokoukam ho... dokoukam film hledám co zapnu dal... z koupelny se ozve zvuk splachování záchodu fakt se mi strachy zjezili snad všechny chloupky na krku pomalu vstávám a jdu ke koupelně a znovu splachování... přiblížím se do koupelny jako už vazne vydesena a uvidím Ferdinanda jak sedi na nádržce a má z toho strašnou Srandu! Tak bych toho svého miláčka nejradeji prerazila...

21.12.2015 01:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):

"Saty", a co říkáte mému zážitku z PET CENTRA, je o pár příspěvků výše? Nebo jste v rámci studia VŠ už opustila svoji práci?

21.12.2015 01:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mesič napsal(a):

"jehněčí sušené jerky"

Jejda, co to je? A kde se to dá event. sehnat?

21.12.2015 07:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Sušené maso. koukněte sem, vyrábí to několik výrobců:

http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/f:q:jerky/.

21.12.2015 12:06
mesič

XXX.XXX.129.58

fikovnice napsal(a):
"jehněčí sušené jerky"

Jejda, co to je? A kde se to dá event. sehnat?

Já ho kupovala v pet centru. Když budete vybírat tak pozor, na rozdíl: 100% masa nebo 100% natural. Ty natural sice působí, že jsou jen z masa ale nemusí být.

21.12.2015 13:12
lavacca

XXX.XXX.141.145

saty napsal(a):

To věřím, úplně to vidím...

21.12.2015 17:40
saty

XXX.XXX.209.119

fikovnice napsal(a):
"Saty", a co říkáte mému zážitku z PET CENTRA, je o pár příspěvků výše? Nebo jste v rámci studia VŠ už opustila svoji práci?

Já už raději neříkám nic. V rámci zachování svého psychického zdraví jsem změnila zaměstnavatele Tohle je těžké ty hračky jsou prodejní ležáky které jsou na prodejně v lepším případě měsíce ale spíše roky... přehazují se z místa na místo zákazníci je shazují z regálů atd. já třeba mívala na prodejně myšku v díře vystavenou a zákazníci si jí mohli pustit je pro mě automatické jim hračku předvést atd. ale vím že to není a nebyla běžná praxe protože se stane že zákazník nemá čas zjištovat jestli a jak to funguje

Pipi-na

21.12.2015 23:27
31.12.2015 10:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2661359/evropska-kocicka-s-pp-cerne-mramorovana/

Tak tato se mi tedy hodně líbí...

Jo, taky jsem na ní teďka akorát koukala.

31.12.2015 10:33
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Včera můj kocour na horkém topenísmajlíkMůj mazlíčeksmajlík

31.12.2015 10:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Jo, taky jsem na ní teďka akorát koukala.

Že? Na "obyčejnou" evropanku to krásné mramorování...

31.12.2015 18:32
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Ahojte, jsem tu nová, mám doma svoji první kočičku britku Lily. Přikládám pár fotek Lily.

31.12.2015 20:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Že? Na "obyčejnou" evropanku to krásné mramorování...

Není to tak časté, ale sem tam se takové vyskytnou. A je zajímavé, že nejvíc jsme jich viděla v kombinaci s bílou - tj. bílá lysinka a ponožky. :)

Akorát na Štědrý den jsem takové kotě potkala na procházce se psy. Asi ho někdo vyhodil (nevhodný dárek ?!?). Došla jsem dát psy domů, vzala maso a hodinu kotě přemlouvala, ať se nechá chytit (zalezlo do roury, kam nešlo sáhnout), že ho vezmu domů do tepla. Druhý den jsem ho málem chytila, ale pláchlo mi... od té doby jsem ho neviděla. :( Tak kdoví, jak chudák dopadlo... mělo cca 6-7 týdnů dle velikosti. :(.

1.1.2016 05:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lenulstvu napsal(a):
Ahojte, jsem tu nová, mám doma svoji první kočičku britku Lily. Přikládám pár fotek Lily.

Ta je krásná a milá!

1.1.2016 12:37
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

fikovnice napsal(a):
Ta je krásná a milá!

Děkujeme, je to náš malý mazel

1.1.2016 12:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Lenulstvu napsal(a):

Je nádherná :), taková úplně k umuchlání .

1.1.2016 18:29
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

kobylatko napsal(a):
Je nádherná :), taková úplně k umuchlání .

Ona se nezdá, je to raubíř když se rozjede tak to stojí za to

1.1.2016 18:51
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Lenulstvu napsal(a):
Ona se nezdá, je to raubíř když se rozjede tak to stojí za to

Fox též , kolikrát přemýšlím že ho naučím povel pusť!Když je při hře rozpičouřenej tak klidně projede drápama i zubama mou docela tlustou mikinu s kožískem .

1.1.2016 19:24
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

To znám jsem od Lily cela dodrápaná ale jinak je to zlatíčko.

1.1.2016 21:34
canka

XXX.XXX.33.9

Taky přikládám fotku našeho Majkýho, jinak přezdívaného u nás doma mramorová krása

1.1.2016 23:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kobylatko napsal(a):
Fox též , kolikrát přemýšlím že ho naučím povel pusť!Když je při hře rozpičouřenej tak klidně projede drápama i zubama mou docela tlustou mikinu s kožískem .

"rozpičouřenej"...?
Tak to slovo slyším poprvé. Zas budem pátrat po původu jako u "amrdolu"?

2.1.2016 09:31
joanne.s

XXX.XXX.57.134

U nás na Hané se taky běžně užívásmajlík).

3.1.2016 01:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
U nás na Hané se taky běžně užívásmajlík).

No ale naše chalupa není daleko od Hané, babička třeba mluvila "po hanácke" , ale já to neznám. Zeptám se širší rodiny...

3.1.2016 19:35

Když tu koukám na všechny ty krásný čičiny, co kdo doma máte, tak se musím taky pochlubit našim miláčkem

3.1.2016 20:42
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Ta je boží ta první fotka je naprosto perfektní

4.1.2016 10:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Když tu koukám na všechny ty krásný čičiny, co kdo doma máte, tak se musím taky pochlubit našim miláčkem

Co mi to všichni děláte? Vy snad všichni vlastníte kočky mého milovaného zbarvení! Ta Vaše - to je prostě nádhera a to zbarvení...fakt vzdychací vlákno!

4.1.2016 10:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lenulstvu napsal(a):

A barevně je podobná te Vaší krasavičce, že jo?

4.1.2016 15:50
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

fikovnice napsal(a):
A barevně je podobná te Vaší krasavičce, že jo?

Taky jsem se dívala, že je podobná zbarvením naše Lily je ještě trošku řízla na zádech "zrzavou".

5.1.2016 10:34
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Někde jsem četla článek... důvodů proč mít doma kočku, bylo tam i napsáno co vše kočka pomáhá léčit a teď to za boha nemůžu najít .

5.1.2016 10:50

Lenulstvu napsal(a):

Ta první je ještě vzpomínka na léto, když byl koťátko. Teď už nám z něj roste pěknej velkej kocour, i když povahově pořád stejný jinak Vaše je teda fakt krásná.

5.1.2016 10:58

fikovnice napsal(a):
Co mi to všichni děláte? Vy snad všichni vlastníte kočky mého milovaného zbarvení! Ta Vaše - to je prostě nádhera a to zbarvení...fakt vzdychací vlákno!

Děkuji mě se taky strašně líbí hlavně povahově to je nejlepší kocour, co znám. Když si uvědomím, jak moc ho mám ráda, tak si připadám jako blázen. Jen doufám, že se povahově po kastraci v budoucnu nezmění.
Jinak vaši kocourci se mi taky moc líbí a je opravdu zvláštní, že jejich oči sedí na ty povahy, jak jste je popisovala. Staršímu z těch krásně kulatých oček kouká dobrota a mladšímu z těch užších zase koukají lumpárny mladší má krásné ponožky, to se mi na kočkách líbí

6.1.2016 08:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Děkuji mě se taky strašně líbí hlavně povahově to je nejlepší kocour, co znám. Když si uvědomím, jak moc ho mám ráda, tak si připadám jako blázen. Jen doufám, že se povahově po kastraci v budoucnu nezmění.
Jinak vaši kocourci se mi taky moc líbí a je opravdu zvláštní, že jejich oči sedí na ty povahy, jak jste je popisovala. Staršímu z těch krásně kulatých oček kouká dobrota a mladšímu z těch užších zase koukají lumpárny mladší má krásné ponožky, to se mi na kočkách líbí

Jo, naprosto přesně to u mých kocourů vystihujete, a už mi to i plno lidí řeklo - že jim jejich povahy koukají z očí. Velkej je opravdu neobyčejný dobrák a také jej šíleně miluji. A mladej - lumpárny, ale občas mu oči i ztmavnou a to vím, že jde udělat něco nedobrého staršímu. Přesto je to už také můj milovaný kocour, který se zrovna před chvílí uvelebil na mně...
A také děkujeme za pochvalu. Ty bílé znaky u mourovatých miluji, ale ne bílomourovaté klasické micky, ale jen s náprsenkou a ponožkami smajlík. Mladej má teda spíš jen motýlka, než celou náprsenku!
Jo, a když jsem před dvěma lety přišla o kocoura, který šel velkým kusem mého života, tak jsem si byla jistá, že jej žádný jiný už povahově nepřekoná. A ono asi jo (promiň mi to Bubo do kočičího nebe! Stejně na Tebe nikdy nezapomenu!). Současný starší kocour se prostě neuvěřitelně vyvedl!

7.1.2016 17:42
lenulem

XXX.XXX.201.242

Mí milačci :*
Ten zrzavy uz je ale v nebíčku
Černobílí mi ale dělá pořád radost

11.1.2016 12:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Kobylatko: juuu ta je nádherná!

11.1.2016 12:19
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Zachvilu nebudu vědět kterou kočku si v budoucnu vybrat .

11.1.2016 12:51
mesič

XXX.XXX.129.58

kobylatko napsal(a):
Norská lesní, nádherná kočička http://www.chovzvirat.cz/images/zvirata/norska-lesni-kocka_tfk52eg.jpg.

Jééé ta je nádherná! Působí divoce, díky tomu širšímu čumáčku vypadá jak lev smajlík

11.1.2016 12:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taky se mi líbí plemen koček hned několik.

Když to nepůjde jinak, jednomu podlehnu a hotovo Mám ještě malou rezervu, v bytě jen jeden kocoureksmajlík

11.1.2016 13:34
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Mě se líbí Britská modra, Ruská modrá, Mainská mývalí kočka, Radgoll, obyčejný venkovský kočky a teď přibyla Norská lesní .

11.1.2016 13:42
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mně se líbí i ta potvůrka habeška, od poslední výstavy. A ještě birma. Herdek, já toho taky mámsmajlík).

14.1.2016 12:36
mesič

XXX.XXX.129.58

joanne.s napsal(a):
Malinký sibiřáček https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2669878/sibirska-kotata-s-pp/.

Ani mi nemluvte, málem mě ranilo! A to se v práci nemůžu dostat na stránky CHS. Je tak nádhernej! Bíločerná je moje srdcovka.

14.1.2016 13:34

Norská lesní se mi také líbí, avšak srdeční záležitostí zůstává birma.
A víte, že podle severské mytologie vůz bohyně plodnosti Freyi byl údajně tažen právě norskými lesními kočkami. Kdekoliv se objevila Freya se svým vozem, kvetly květiny a klíčila setba. Proto Skandinávci stavěli na svá pole misky s mlékem a doufali, že tak získají přízeň bohyně plodnosti...
Pěkné, viďte?! smajlík (Mimochodem, birma má také svou legendu ;-).

18.1.2016 11:39
joanne.s

XXX.XXX.41.2

27.1.2016 20:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Jak jsem nebyla na britky, tak tato je pěkná: https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2672400/modra-zelvovinova-s-mramorem/.

Pročpak se jí ale zbavují? Připadá mi už dospělá, rozhodně už to není žádné koťátko...

27.1.2016 20:23
fikovnice

XXX.XXX.99.69

27.1.2016 20:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Norská lesní se mi také líbí, avšak srdeční záležitostí zůstává birma.
A víte, že podle severské mytologie vůz bohyně plodnosti Freyi byl údajně tažen právě norskými lesními kočkami. Kdekoliv se objevila Freya se svým vozem, kvetly květiny a klíčila setba. Proto Skandinávci stavěli na svá pole misky s mlékem a doufali, že tak získají přízeň bohyně plodnosti...
Pěkné, viďte?! smajlík (Mimochodem, birma má také svou legendu ;-).

"Blazice", tak napište legendu o birmě, jsem zvědavá, a jistě ne sama...

27.1.2016 20:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Pročpak se jí ale zbavují? Připadá mi už dospělá, rozhodně už to není žádné koťátko...

Nemusí sedět k domácímu chovnému kocourovi... nebo cokoli dalšího. těch koček, co hledá poslední dobou domov ve věku 2 roky a víc je nějak hodně...

27.1.2016 20:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Nemusí sedět k domácímu chovnému kocourovi... nebo cokoli dalšího. těch koček, co hledá poslední dobou domov ve věku 2 roky a víc je nějak hodně...

Také se mi zdá...

28.1.2016 07:05

fikovnice napsal(a):
"Blazice", tak napište legendu o birmě, jsem zvědavá, a jistě ne sama...

Fikovnice, trochu jsem to zkrátila - je to dlouhé smajlík

Legenda o Posvátné Birmě

Kdysi dávno skupina několika kněží vyznávajících náboženství Kittah žila v tajemné zemi jménem Tibet. Uctívali boha Song-Hyo a bohyni převtělování Tsun Kyan-Kse. Stavěli krásná místa k uctívání svých bohů, krásné zdobené chrámy pokryté zlatým listím a obklopené vysokými zdmi. Tyto vysoké zdi nabízeli ochranu kněžím a současně chránili stovky bílých koček, které byly chovány v každém chrámu. Kočky hrály důležitou roli v náboženství Kittah. Když zemřel kněží, převtělila bohyně jeho duši do bílé kočky. V chrámu Lao-Tsun, postaveném na úpatí hory Lugh žil kněz jménem Mun-Ha. Mun-Hovi myšlenky byly věnovány pouze bohu Song-Hyo a bohyni Tsun Kyan-Kse. Byla to bohyně, která rozhodovala, které z duší kněžích bude dovoleno opět žít v těle posvátné kočky. Bohyně Tsun Kyan-Kse měla krásné modré oči, bílý kocour Sinh, který vždy doprovázel svého pána Mun-Ha měl oči zlaté, jeho oči odráželi zlaté vousy svého pána.

Jedné zlé noci byl chrám napaden bandou vražedných nájezdníků ze Siamu. Ti během svého drancování zabili i kněze Mun-Ha, který nepřestával meditovat před zlatou sochou bohyně. Až do své poslední chvíle se díval do safírových očí Tsun Kyan-Kse a pak se stal zázrak převtělení duše, Sinh skočil na hlavu svého mrtvého pána a stejně jako on, pokračoval v pohledu do očí bohyně. V tu chvíli se barva Sinhových očí změnila v safírovou, stejně zářivou jako oči bohyně. Jeho bílá srst na nohou a ocase se změnila na tmavou barvu a na jeho tváři se objevila tmavá maska. Zbytek jeho těla dostal zlatý odstín. Pouze jeho tlapky, které se dotýkaly hlavy starého kněze, zůstaly čistě bílé, na znamení čistoty. Jen jednou Sinh otočil hlavu směrem k obrovské chrámové bráně a kněžím se podařilo zavřít brány tak, že další drancování bylo zastaveno. Sedm dní a nocí zůstal Sinh sedět se svým pánem a stále se díval do očí krásné bohyně, bez jídla, bez pití. Věděl, že jen jeho smrt umožní jeho pánovi setkat se s bohyní. Zemřel sedmý den a odnesl duši Mun-Ha k bohyni Tsun Kyan-Kse.

O sedm dní později se kněží Kittah shromáždili kolem sochy bohyně a chtěli rozhodnout, kdo by se stal nástupcem kněze Mun-Ha. Náhle se objevily všechny chrámové kočky, barva všech se změnila stejně, jako se změnila barva věrného Mun-hova Sinha. V naprostém tichu se kočky seskupily kolem nejmladšího z kněží Kittah a takto bohyně vybrala Mun-Hova nástupce. Toto je legenda o posvátné birmě. Mají zářivě modré oči krásné bohyně, zlatý odstín těla, který je odrazem obou jejich pánů i zlaté sochy bohyně, i tmavě hnědou barvu v odznacích jako symbol země a bílé tlapičky jako symbol čistoty duše...

30.1.2016 12:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Fikovnice, trochu jsem to zkrátila - je to dlouhé smajlík

Legenda o Posvátné Birmě

Kdysi dávno skupina několika kněží vyznávajících náboženství Kittah žila v tajemné zemi jménem Tibet. Uctívali boha Song-Hyo a bohyni převtělování Tsun Kyan-Kse. Stavěli krásná místa k uctívání svých bohů, krásné zdobené chrámy pokryté zlatým listím a obklopené vysokými zdmi. Tyto vysoké zdi nabízeli ochranu kněžím a současně chránili stovky bílých koček, které byly chovány v každém chrámu. Kočky hrály důležitou roli v náboženství Kittah. Když zemřel kněží, převtělila bohyně jeho duši do bílé kočky. V chrámu Lao-Tsun, postaveném na úpatí hory Lugh žil kněz jménem Mun-Ha. Mun-Hovi myšlenky byly věnovány pouze bohu Song-Hyo a bohyni Tsun Kyan-Kse. Byla to bohyně, která rozhodovala, které z duší kněžích bude dovoleno opět žít v těle posvátné kočky. Bohyně Tsun Kyan-Kse měla krásné modré oči, bílý kocour Sinh, který vždy doprovázel svého pána Mun-Ha měl oči zlaté, jeho oči odráželi zlaté vousy svého pána.

Jedné zlé noci byl chrám napaden bandou vražedných nájezdníků ze Siamu. Ti během svého drancování zabili i kněze Mun-Ha, který nepřestával meditovat před zlatou sochou bohyně. Až do své poslední chvíle se díval do safírových očí Tsun Kyan-Kse a pak se stal zázrak převtělení duše, Sinh skočil na hlavu svého mrtvého pána a stejně jako on, pokračoval v pohledu do očí bohyně. V tu chvíli se barva Sinhových očí změnila v safírovou, stejně zářivou jako oči bohyně. Jeho bílá srst na nohou a ocase se změnila na tmavou barvu a na jeho tváři se objevila tmavá maska. Zbytek jeho těla dostal zlatý odstín. Pouze jeho tlapky, které se dotýkaly hlavy starého kněze, zůstaly čistě bílé, na znamení čistoty. Jen jednou Sinh otočil hlavu směrem k obrovské chrámové bráně a kněžím se podařilo zavřít brány tak, že další drancování bylo zastaveno. Sedm dní a nocí zůstal Sinh sedět se svým pánem a stále se díval do očí krásné bohyně, bez jídla, bez pití. Věděl, že jen jeho smrt umožní jeho pánovi setkat se s bohyní. Zemřel sedmý den a odnesl duši Mun-Ha k bohyni Tsun Kyan-Kse.

O sedm dní později se kněží Kittah shromáždili kolem sochy bohyně a chtěli rozhodnout, kdo by se stal nástupcem kněze Mun-Ha. Náhle se objevily všechny chrámové kočky, barva všech se změnila stejně, jako se změnila barva věrného Mun-hova Sinha. V naprostém tichu se kočky seskupily kolem nejmladšího z kněží Kittah a takto bohyně vybrala Mun-Hova nástupce. Toto je legenda o posvátné birmě. Mají zářivě modré oči krásné bohyně, zlatý odstín těla, který je odrazem obou jejich pánů i zlaté sochy bohyně, i tmavě hnědou barvu v odznacích jako symbol země a bílé tlapičky jako symbol čistoty duše...

Tak to je moc krásné...
A pro mě úplná novinka, neznám tyto legendy a je moc zajímavé se je dozvídat!

1.2.2016 08:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Tato fotečka mě dnes chytla za srdce:.

1.2.2016 11:43
mesič

XXX.XXX.129.58

Dívala jsem se na ně, zaujal mě kocourek... to je moje barva.
Moc bych jim přála, aby mohli jít do nového domova spolu.

1.2.2016 16:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

mesič napsal(a):
Dívala jsem se na ně, zaujal mě kocourek... to je moje barva.
Moc bych jim přála, aby mohli jít do nového domova spolu.

Jj, taky jsem na něj koukala. :) Snad se někdo takový najde, co si je vezme spolu. Byla by škoda je dělit.

11.2.2016 12:21
inkunka

XXX.XXX.83.194

Harryho babička byla čistokrevná britka jménem Harissa. Měli jsme ji od jejího 1 roku, plánovali jsme ji vykastrovat, ale byla rychlejší než my. Utekla ven za kocourem a říkali jsme si, že ji necháme vykastrovat po porodu. Teď vím, že to byla chyba, porod nešel normálně.
Jeli jsme k veterinářovi na císařský řez a u toho ji vykastroval. Druhý den po kontrole, kdy jsme se vraceli domů v autě začala krvácet a za pár minut byl konec. Dle slov veterináře praskl nějaký steh nebo tepna a ona vykrvácela. Bylo to děsné.
Její koťátka se podařilo vychovat na umělé stravě, za to děkuji manželově mamince. Jedno jsme si nechali a ostatní rozdali po známých.
Julinku jsme měli doma, ale ona byla raději venku na svém lovu. Po druhých koťatech jsme ji nechali vykastrovat, po kastraci se změnila. Byla náš "věrný pejsek" . Jen dovnitř stále nechtěla. Chvilku se ohřála a honem ven na lov. Den, kdy jsme ji našli v zahradě mrtvou byl hrozný.
No a Harry také náš záměr stát se gaučákem nepochopil a je stejný myšilovec jako jeho mamina. Na chvilku se běží ohřát domů, sníst, co najde a zase pospíchá na lov.
Jinak venku máme ještě venkovní číči, celkem 3 chlupáče a jednoho přespolního kocoura a doma Tondu, ten je naopak náš gaučový tip (poslední foto, omlouvám se za špatnou kvalitu)

12.2.2016 17:34

14.2.2016 08:44

Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2688225/britska-kratkosrsta-kotatka/

Mufínka trojbarevná smajlík

Půjčila jsem si obrázek, snad to nevadí...

14.2.2016 14:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Tato fotečka mě dnes chytla za srdce:.

Ta fotka je opravdu super a ty kočeny by od sebe prostě oddělit neměli, snad i za cenu, že budou spolu v depozitu...? Nevím - v tomto si asi neumím udělat "správný" názor. Co by pro ně bylo lepší - za každá sama do nového domova, anebo spolu v útulku. Co myslíte ostatní?

14.2.2016 14:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Ta fotka je opravdu super a ty kočeny by od sebe prostě oddělit neměli, snad i za cenu, že budou spolu v depozitu...? Nevím - v tomto si asi neumím udělat "správný" názor. Co by pro ně bylo lepší - za každá sama do nového domova, anebo spolu v útulku. Co myslíte ostatní?

Mám od kocoura urvanou klávesu "D", takže se omlouvám za občasné vypadnutí tohoto písmena. V mém příspěvku má být ve třetím řádku "zda" místo "za" .

Přidejte reakci

Přidat smajlík