Bacon

XXX.XXX.201.200
Dobry den všem! Nemužu se rozhodnout mezi něvskou maškarádou a birmou. Chtěla bych kocku, která by se hodně mazlila, popřípadě by se mnou spala třeba i v posteli, ale aby byla i hravá. Četla jsem že něvska maskarada miluje vodu a rada jezdi treba i na dovolenou, ale nemuzu nikde najit bližší informave o birmě :( ještě bych se chtěla zeptat jestli s peci o srst neni nejaka extra prace a jestli nejak moc nelinaji. Jsem vděčná za každou radu :) děkuji.
Já mám dvě orientálky a ty tak dávají najevo svou lásku a tak se šíleně mazlí...a jsou zase více aktivní...jak si je rozmazlíte, takové budou..Moje první kočka Ocicat, tak tu jsem si koupila až v pěti měsících a ta se vůbec mazlit neuměla.Nikdo jí to nenaučil. Ale já jsem se jí věnovala, hrála si s ní, mazlila, a za týden poprvé začala příst a dneska je to mazlík, který teda nejde do klína ale stále se o mě otírá hlavičkou a přede nahlas a spí mi každou noc u hlavy
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme dva kocoury - birmu. Jeden je introvert a druhý extrovert. Ten první nevyžaduje časté mazlení, ale máme spolu "mazlící" rituály. Je takový vznešený a vůči nám všem doma pozorný Druhý je naše mazlivá "vařbuchta"- Je hodně hravý, pořád by se mazlil a je něco jako "přetrhdílo"
Spí rád na zádech. Také nás má rád všechny. Nejsou fixovaní jen na jednoho člena rodiny a mají velmi mírnou povahu. Když k nám někdo přijde, jdou se podívat a když se na ně dotyčný nevrhá, tak návštěvu přivítají...
Kocourům roste podsada, takže línají. Péče o srst není náročná, nezacuchává se, ale jeden z kocourů "trpí" na trichobezoáry.
Birma potřebuje společnost nejlépe druhé kočky. Ideálně pořídit dvě koťata (samozřejmě nemusí to být dvě birmy).
Bacon

XXX.XXX.201.200
Děkuji moc za odpovedi, ja hlavne nechci aby po kocicce byly vsude chloupky kvuli malemu synovci ktery je u nas casto, ale myslim ze castym uklidem a hlavne vycesavanim by se dalo mnozstvi chlupu omezit :).
Bacon

XXX.XXX.201.200
Popravde v to doufam protoze po birmicce popř. Nevske maskarade touzim od detstvi.

Bacon
napsal(a):
Popravde v to doufam protoze po birmicce popř. Nevske maskarade touzim od detstvi.
Chlupy budou. Byly by i po krátkosrsté kočce, natož po chlupáčích.
S tím se musí počítat.
Také jsem měla vysněnou Birmu, ale když jsem videla(až do důsledku) to utrpení těch venkovních micin, tak me rozhodnuti bylo jasné - vzít si zvířátko v nouzi! Dnes jich mám sedm černého dlouhosrsteho bez ocasku(srazeny autem), potomka divoké lesni(zastřelena maminka) atd. Každy ma úplně jinou povahu, ale všichni jsou neuvěřitelně mazlívi! Prosím vás, co vlastně řešíte? Jak bude vaše kočička vypadat v růžové oblečku?! Co se tyče cestování, někdo v přepravce zvraci a někdo ne, takže dovolena s kočičkou nebo ne?! Je vám při cestě v autě špatně nebo ne?! Kolik Vám je let-12 ?! Jsou stejní individualisti jako my! Vemte si zvířátko z ulice nebo útulku a pak poznáte, co je to opravdova oddanost ano i ta kočičí!
Bacon

XXX.XXX.201.200
Budu mit prvni kocicku v byte takze se chci informovat a omlouvam se za svojí neznalost rozhodne jsem tu nekoho nechtela nastvat tim na co se ptam. Jinak vim co je to kocici oddanost na chalupe se stram o 5 kocicek ktere nemaji domov a jsou uzasne.
To jsem rada. Proste už tak reagují, protože hodně lidi pořad uprednostuje jen ty čistokrevné a ty původní jsou pro ne jen povl! A to mě s..e! Klidně si ji vem té domu! Taky je mám doma. Od podzimu do jara je ven nepouštím, ale potom ano. Ale je to o nervy, protože mám o ne strach, ale vězně z nich dělat nechci. Samozřejmě jsou naockovane atd. Jestli mate byt a kotě nebo kočička nijak extra nepoznali venek, tak kocicce život jen v bytě vadit nebude. Ale samozřejmě musíte kocicce k tomu vytvořit náležitě podmínky. Hodně štěstí a šťastnou kočičku, protože tím pádem budete spokojena i vy.
Bacon

XXX.XXX.201.200
No prave my bydlime v panelovem dome ve tretim patr v Praze a kocicky na chalupe jsou zvykle na nepretrzitou volnost a potulovani po vesnici takze bych je nechtela omezit tim ze je zavru do ctyrpokojoveho bytu. A s tim ze je to o nervy naprosto souhlasim.
Ono je opravdu hodně možností jak micině zpřijemnit život v bytě. Nejlepší by bylo, kdyby byly dvě. Když budete pryč, tak si budou spolu hrát a samozřejmě chrnět. Balkon jde zabezpečit. Sítě, které jsou k tomu přímo určené se dají už dnes lehce sehnat. V létě a na jaře tak budou na čerstvém vzduchu. Koupit kvalitní škrabadlo-hrozně důležité je aby bylo celosisalové! Někdo vyrábí s plyšovými sloupky nebo s částečným sisálem, ale ty jsou na nic, protože miciny si je hned zničí. Nejlépe seženete na Heuréce ve srovnání cen. U stejných škrabadel jsou výrazné cenové rozdíly! Pořádnou kádíbudku s horním krytem-vypadá jako domeček+kvalitní podestýlku nejlépe silikátovou-déle vydrží a nesmrdí, ale bobky samozřejmě pravidelně vybírat-jsou na tuto podestýlku i vhodné lopatky a v bytě žádný zápach a vůbec když bude šelmička vykastrovaná. Tak hodně štěstí.
Bacon

XXX.XXX.201.200
Dekuju moc za rady vsechno uz mam nakoupene i krmeni :) s tim balkonem pocitam pokusim se to zaridit co nejdriv no a zachod mame zatim bez horniho krytu, nekde jsem cetla ze kotatka se zezacatku krytu boji tak postupne horni kryt dokoupime (k tomuto modelu to jde) tak snad to bude vsechno ok a micinka bude spokojena :).
Bacon

XXX.XXX.201.200
Jinak kockolit jedine silikatovy.
Ale nebojí. Koťatko jemně vemte dejte do domečku buďte u nej klidnete ho po potřebě krásně pochvalte parkrát zoopakujte a je to! Mnoho lidi si mysli, ze když tam kočičku stoupne, ze je to všechno, ale samozřejmě pro ni je to něco jiného, tak neví která bije a samozřejmě se boji. Klid vy to zvládnete. Přeji hodně štěstí, hrozné moc mazleni a hromadu srandy!

Ceron
napsal(a):
To jsem rada. Proste už tak reagují, protože hodně lidi pořad uprednostuje jen ty čistokrevné a ty původní jsou pro ne jen povl! A to mě s..e! Klidně si ji vem té domu! Taky je mám doma. Od podzimu do jara je ven nepouštím, ale potom ano. Ale je to o nervy, protože mám o ne strach, ale vězně z nich dělat nechci. Samozřejmě jsou naockovane atd. Jestli mate byt a kotě nebo kočička nijak extra nepoznali venek, tak kocicce život jen v bytě vadit nebude. Ale samozřejmě musíte kocicce k tomu vytvořit náležitě podmínky. Hodně štěstí a šťastnou kočičku, protože tím pádem budete spokojena i vy.
Možná hodně lidí upřednostňuje čistokrevné kočky, ale osobně znám spoustu lidí, kteří milují kočku jako takovou právě proto, že je to kočka. "Původ" nehraje žádnou roli...
Bacon
napsal(a):
Dekuju moc za rady vsechno uz mam nakoupene i krmeni :) s tim balkonem pocitam pokusim se to zaridit co nejdriv no a zachod mame zatim bez horniho krytu, nekde jsem cetla ze kotatka se zezacatku krytu boji tak postupne horni kryt dokoupime (k tomuto modelu to jde) tak snad to bude vsechno ok a micinka bude spokojena :).
Záleží odkud budete mít kotě - doma chovaná koťata ve většině případů odchází do nových domovů už naučená na kryté wc.
Co se týče steliva - v první řadě záleží na kočce. Je mnoho koček, co silikát nesnesou (divně šumí, když se vyčůrají, dost hlučí, když zahrabávají nadílku, atd.). Zvlášť pokud byste měla venkovní kočku, tak bych pořídila wc ještě s hrudkovacím stelivem a ať si vybere. Ale jen silikát nee...aby vám nechodila vedle wc...
Do bytu si vemte buď bytovou kočku či kotě z venku. Dospělé kočky zvyklé být venku se málokdy s bytem sžijí. Pokud by mohly i ven, bylo by to pro ně ok (tak by si užívaly domova a zároveň si zaběhly ven, aby se vybily a uspokojily svou touhu po svobodě, kterou do té doby měly. Ideální je tak RD se zahradou). Ale zavřít dospělou kočku zvyklou na svobodu jen mezi 4 stěny, to nebude dělat dobrotu...ač to dost útulků a depozit dělá, že odchytí kočky venku a dají je jen do bytu, ale... za mě ne. Nebude to dělat dobrotu.
Ceron
napsal(a):
Za prve, přečte si celou diskusí od samého zacatku a potom "jeďte" ve svých názorech. Všech sedm šelmíček mám z útulku, takže no coment !
Milá "Ceron" diskuzi jsem přečetla celou, ale myslíte, že když si vezmete 7 koček z útulku, že máte patent na rozum?!? Jak staré kočky jste si brala? Jak byly předtím zvyklé žít? Spoustu koček tam končí po několika letech v bytě, kdy se najednou majitel vzpomene, že vlastně kvůli dítěti, stěhování, atd. kočku již mít nemůže. Koťata se tam dostávají většinou odchycená z venku a ta si dobře zvyknou i na byt. Ale stojím si za tím, že pro dospělou kočku zvyklou nadivoko je zavření do bytu prostě utrpení. Ano, v případě možnosti zahrady, proč ne. Ale zavřít ji mezi 4 stěny a čekat, že bude nadšená? To fakt asi znáte málo koček...
Máme s mamkou koček 6 jeden čas jich bylo i 12 ale vzít kočku z venku a zavřít do bytu je o rozum člověka i kočky to prostě nefunguje... jinak nemyslí to zle ale o znalostech nevypovídá ani počet koček ani odkud jsou ano je to šlechtěný čin zachránit tolik koček ale je dobře Mít zkušenosti i odjinud a jako první reakci předvést skoro pohoršení nad tim ze chce někdo čistokrevného zástupce plemene to se mi prostě lidský nelíbi..
jinak pro zadavatelku potkala jsem se s pár zástupci obou plemen s maškaradou s podstatě méně jedinci než birmy co vam poradit je ze ať se rozhodnete pro kteroukoliv ideální je když si necháte i trošku poradit chovatelem on většinou moc dobře ví jak se které kote projevuje povahou a lecos už ti zkušenější odhadnout..
třeba naše uřvane kote přezdívaný hysterka je ujecena a po více jak roce je porad stejna... a mala půlnoc byla trochu slečinka co se držela zpátky když zbytek rozslapaval tvaroh po podlaze no a citlivka je to porad i trochu vody na dlažbě obchází obloukem... proste výraznější charakterove znaky poznáte hned
To je super vítám v klubu, takže se doma taky nenudite to by člověk mohl vyprávět hodiny a hodiny. Jedna si stále stěžuje a stěžuje, vodu jen z kohoutku, malém mi spí na hlavě- jo a na fontánu háže salám, ale ostatní ji využívají jako koupaliště - ještě že máme dlažbu. A kdybych měla pokračovat o ostatních, tak to píšu do rána. Jsou to proste individualisti. No nic jdu vyklidit kádíbudky a jdu taky chrnět ti už dávno chrní do peřin.
Bacon

XXX.XXX.201.200
Tak jsem si projizdela inzeraty a natrefila jsem na cerne kotatko ktere se narodilo bez ocicka a hrozne me zaujalo ma proste takove kouzlo vim ze jsem se tady ptala na cistokrevne kocicky ale zajimal by me vas nazor na kotatko bez oka jestli nebude mit treba nejake zdravotni problemy a jestli je rozumne si ho brat. Moc dekuji
Zdravotní problémy jako takové asi ne. Jedna z prvních kočiče, kterou jsem si vzala z venku teda problémy s kukačkou měla dost, ale to bylo dlouhodobě vředové onemocnění. Až po třetí operaci byla babča OK-viděla dobře a taky šlo vidět, že ji chytla druhá miza no blbla jako kotě Teď ta poslední babička musela mít nějakou nehodu-auto, nebo ji někdo praštil kopnul, nevíme Taky je po trojnásobné operaci-na očičko vidí, a hlavně že ji nebolí. Ma ho trošku zataženější, ale na kouzlu ji to neubralo. Někdy ji říkáme, že vypadá jáko kapitán Hook. Jestli se to koťatko s tím už narodilo, tak si opravdu myslím, že by problém tam být neměl. Jak to vypadá? Je to koťatko z útulku nebo odkud?
Bacon

XXX.XXX.201.200
Praveze ho nabizeji nejaci lide na inzerci a kotatko vypada uplne zdrave jen jakoby melo jedno ocko zavrene.
Bacon

XXX.XXX.201.200
To prave nevim chystam se jim napsat na email ale jeste jsem tam nepsala kdyztak vam hodim odkaz na ten inzerat takhle se to spatne popisuje.
Bacon

XXX.XXX.201.200
Ceron
napsal(a):
Šak v Itálii, teď už nevím v kterém století, propukl dyniovy mor. A proč, protože miciny vyvražďovali bylo plno myši, potkánů atd.tim pádem nositele moru neměl kdo lovit. Kočka byla služkou ďábla, tak se musela likvidovat. Ještě dnes je mezi námi spousta totálního imbecilů!
*dýmějový mor.
Ceron
napsal(a):
A oni tvrdí, že už se tak narodilo? Jako fotky zkreslující, co si budeme říkat... Nejlepší by bylo, kdyby jste ho viděla innatura prostě na vlastní oči. Ono by se taky mohlo jednat o atrofii. A nevíte jestli s nim byli u doktora?
Atrofie oka celého (mám na mysli celou oční bulvu se vším "příslušenstvím", co k oku patří) neexistuje. Zvíře bez jenoho oka (pes, kočka) se obvykle dobře přizpůsobí i životu venku. Viz náš někdejší pes - nějaký haj.l mu vykopnul oko, chvíli si pes zvykal, ale pak s námi ještě x let žil. Navíc, jde o zvířata, kde hraje velkou roli čich a sluch...
lavacca
napsal(a):
Záleží odkud budete mít kotě - doma chovaná koťata ve většině případů odchází do nových domovů už naučená na kryté wc.
Co se týče steliva - v první řadě záleží na kočce. Je mnoho koček, co silikát nesnesou (divně šumí, když se vyčůrají, dost hlučí, když zahrabávají nadílku, atd.). Zvlášť pokud byste měla venkovní kočku, tak bych pořídila wc ještě s hrudkovacím stelivem a ať si vybere. Ale jen silikát nee...aby vám nechodila vedle wc...
Do bytu si vemte buď bytovou kočku či kotě z venku. Dospělé kočky zvyklé být venku se málokdy s bytem sžijí. Pokud by mohly i ven, bylo by to pro ně ok (tak by si užívaly domova a zároveň si zaběhly ven, aby se vybily a uspokojily svou touhu po svobodě, kterou do té doby měly. Ideální je tak RD se zahradou). Ale zavřít dospělou kočku zvyklou na svobodu jen mezi 4 stěny, to nebude dělat dobrotu...ač to dost útulků a depozit dělá, že odchytí kočky venku a dají je jen do bytu, ale... za mě ne. Nebude to dělat dobrotu.
"Co se týče steliva - v první řadě záleží na kočce. Je mnoho koček, co silikát nesnesou (divně šumí, když se vyčůrají, dost hlučí, když zahrabávají nadílku, atd.)."
Toto potvrzuji - jeden kocour mi jde jen do hrudkujícího steliva, druhý jen do silikátgelového...