Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2015 14:07
Hanna

XXX.XXX.35.94

Dobrý den, můžete mi poskytnout nějaké informace o tom, co dělat s 10měsíčním kocourkem když je na něj přítel alergický? Existují nějaké utulky? Prosím o nějakou radu, nevím co dělat :(
Kocourka jsme si moc přáli, ale přítel s ním bohužel nemůže byt vubec v kontaktu. Jelikož máme kocourka pouze doma, tak se pohybuje skoro po celem domě. Děkuji za odpovědi :).

10.12.2015 14:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

"Pokud vám říká váš lékař, že jediným řešením je zbavit se kočky, najděte si jiného lékaře. Znám jeden případ chovatelky, která s manželem i dětmi trpí astmatem a lékař na ni doslova křičel, aby dala ty kočky pryč. Našla si jiného lékaře, který má rád domácí mazlíčky a sám má alergii i zvířata, a společnými silami našli cestu k vhodné léčbě.

Pamatujte, že léčba alergií si vyžaduje také vaše odhodlání bojovat s ní, stejně jako s jakoukoliv jinou nemocí. Pokud milujete svá zvířata, jistě najdete řešení, jak zvládnout jejich chov i alergii.".

10.12.2015 17:24
saty

XXX.XXX.134.217

Mám alergií a středne těžke astma... a máme v baráku 5 psu 6 koček a chovnou stanici papoušků... doktorka na me jecela a pod přestala jsem tam chodit misto toho chodim na plicní kde mi pise léky na astma ( stejne je skoro nepouzivam) a jedině na cem kvůli papouškum trvá je 1x rocne rentgen plic... alergie se dá zvládnout dulezita je čistota pravidelný úklid na všechny hladke povrchy používám sanicat který pomáhá mírnit alergeny + vřele doporučuji čističku vzduchu... a hodně trpělivosti brát prášky a protahovat dobu kdy si je vzít třeba Ted když si zapsikam zasmrkam tak vpohode když mi otecou oci ze nic nevidím tak už si ten prášek Teda vezmu projevy se zhoršují hlavně při nemoci a oslabení imunity jinak to jde zvládnou

jina situace je pokud se přitel rovnou dusi jako ze oteka krk tak to bych potom kočku nabídla v inzerci a nové majitele si vybirala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2015 18:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

U mého muže se také projevila alergie na kočky a začal to řešit. Bere léky a alergii má pod kontrolou. Pořídili jsme i čističku vzduchu, denně luxuji a do ložnice kočky nesmí. Ono totiž zbavení se kočky problém úplně nevyřeší, protože jsou alergeny všude. Abyste se jich zbavili tak to stojí hodně úsilí počínaje vyhozením všech čalouněných věcí a textilií, důkladného úklidu a malováním konče Ani tak však není zaručeno, že se jich zbavíte dokonale. Bílkoviny způsobující alergie nelze nijak "neutralizovat".
Sestra je astmatička a její organizmus si na ty "své" alergeny - psa i kočku zvykl. Ale jak přijde do kontaktu třeba a těmi našimi, tak už si musí vzít někdy i prášek. Takže určitě existuje stav, že si tělo na určitý alergen, kterému je dlouhodobě vystavené zvykne.

Samozřejmě, pokud jde opravdu o život, nedá se nic dělat, kočičce musíte najít nový domov.

10.12.2015 18:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.72

Snad nedáte své zvíře do útulku !
Pořídíte si zvíře a nedohodli jste se s rodinou, kdyby se "něco" stalo,
že se o zvíře postarají ?

10.12.2015 21:45
mesič

XXX.XXX.174.1

Mám alergii i na kočky a můj dokrot se na kočku doma moc netvářil, řekla jsem mu, že jinak to nebude a že bych jich chtěla víc. Naštěstí mě nijak nemoralizoval.
1) dle testů jsem sice alergická, ale doma žádné příznaky nemám, můj doktor mi řekl, že si moje tělo vytvořilo obrané látky na konkrétního jedince, u ostatních bych příznaky mít prý mohla, ale ani to jsem nepozorovala
2) tentokrát nebudu souhlasit se "saty", doktor právě říkal, že se léky užívat mají, aby se potlačily příznaky alergie, když se nepotlačují, alergie se prohlubuje a rozšiřuje na další alergeny - myslím tím užívání např. zyrtec, xyzal a pod. Jsem totální laik, jen "tlumočím"
3) pomoct by mohly tvrdé, omyvatelné povrchy, žádné koberce, závěsy, dečky, cokoliv kde se mohou usazovat prach a nečistoty
4) v dnešní době je každý alergický na něco, alergie se objevují i v dospělosti a starším věku, pokud nejsou opravdu silné, radila bych konzultaci s lékařem a podávání léků. Ta radost, co vám i příteli kocourek přinese je dostatečná kompenzace, věřte mi
5) existuje i "vakcinace" dnes již nemusí pacient chodit 3x do týdne na injekce, ale namíchá se jakoby výtažek z alergenu, ten si člověk kape mám pocit,4x týdně pod jazyk. cca rok -tuším. U mě byl problém v disciplíně si to opravdu pravidelně kapat a navíc mi kapky opravdu nechutnaly, když vstávám v 4:30 a mám si to kapnout pod jazyk, tak žaludek byl silně proti...

10.12.2015 22:27
saty

XXX.XXX.209.41

mesič napsal(a):
Mám alergii i na kočky a můj dokrot se na kočku doma moc netvářil, řekla jsem mu, že jinak to nebude a že bych jich chtěla víc. Naštěstí mě nijak nemoralizoval.
1) dle testů jsem sice alergická, ale doma žádné příznaky nemám, můj doktor mi řekl, že si moje tělo vytvořilo obrané látky na konkrétního jedince, u ostatních bych příznaky mít prý mohla, ale ani to jsem nepozorovala
2) tentokrát nebudu souhlasit se "saty", doktor právě říkal, že se léky užívat mají, aby se potlačily příznaky alergie, když se nepotlačují, alergie se prohlubuje a rozšiřuje na další alergeny - myslím tím užívání např. zyrtec, xyzal a pod. Jsem totální laik, jen "tlumočím"
3) pomoct by mohly tvrdé, omyvatelné povrchy, žádné koberce, závěsy, dečky, cokoliv kde se mohou usazovat prach a nečistoty
4) v dnešní době je každý alergický na něco, alergie se objevují i v dospělosti a starším věku, pokud nejsou opravdu silné, radila bych konzultaci s lékařem a podávání léků. Ta radost, co vám i příteli kocourek přinese je dostatečná kompenzace, věřte mi
5) existuje i "vakcinace" dnes již nemusí pacient chodit 3x do týdne na injekce, ale namíchá se jakoby výtažek z alergenu, ten si člověk kape mám pocit,4x týdně pod jazyk. cca rok -tuším. U mě byl problém v disciplíně si to opravdu pravidelně kapat a navíc mi kapky opravdu nechutnaly, když vstávám v 4:30 a mám si to kapnout pod jazyk, tak žaludek byl silně proti...

Klidně nesouhlaste to je zdravé :-D a já to beru
jen na vysvětlenou dodám že jsem sice mladá a blbá(nebo se dá říct nezkušená) ale u nás doma se vždy preferovali léky až jako úplně poslední možnost i proto že moje maminka mám již od asi 25 zničené zažívání od přílišných léků a ted je ve stavu že jí většina léků ani nezabírá je už rok na chemoterapeutické léčbě a lepší vyhlídky nemá...
to k vysvětlení mojí averze k léčivům

ale k lékům když je nejhůř mám z lékarny analergin.

11.12.2015 06:31
mesič

XXX.XXX.129.58

saty napsal(a):
Klidně nesouhlaste to je zdravé :-D a já to beru
jen na vysvětlenou dodám že jsem sice mladá a blbá(nebo se dá říct nezkušená) ale u nás doma se vždy preferovali léky až jako úplně poslední možnost i proto že moje maminka mám již od asi 25 zničené zažívání od přílišných léků a ted je ve stavu že jí většina léků ani nezabírá je už rok na chemoterapeutické léčbě a lepší vyhlídky nemá...
to k vysvětlení mojí averze k léčivům

ale k lékům když je nejhůř mám z lékarny analergin.

Já léky taky užívám, když už je nejhůř, kolegyně do sebe sype prášky proti bolesti hlavy, já raději otevřu okno, napiju se vody a prášek vezmu, když už nejde jinak.
Ty na alergii beru prakticky celé léto, první léto na baráku jsem bez nich fakt málem nepřežila. Letos jsem v půlce léta nevzala jeden a pak si na ně vzpomněla asi za 14 dní, že je vlastně neberu. Ale letos bylo takový vedro, že asi ani nic nekvetlo

11.12.2015 21:28
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Když je tu řeč o alergiích, taky mám zkušenost. Muž má pylovou alergii, nemá přesně zjištěno na co, na testy nikdy nešel, jen z jara a pak znovu při travách kýchá a slzí, otéká mu (jako byl měl nějaký zánět) pravá polovina obličeje. Tedy bylo to tak, než začal sportovat, zdravěji se stravovat, zhubnul, změnil zaměstnání, kde se nestresuje a hlavně - od jara do zimy pracuje v každé volné chvíli v zahradě. Ano tam, kde se s těmi alergeny neustále potkával a potkává. Po prvním roce na zahradě a těžkém ataku alergie, kdy dostal prášky(které ale ze zásady také brát nechce) změnil svůj přístup k elergii i životu a výsledkem je, že už je cca 6 let bez prášků a alergie se, kromě občasného kýchnutí, už vůbec neobjevuje. Také si myslím, že tělo si časem tak nějak zvykne..Hlavně ho vyděsila informace přední české imunoložky, že léky potlačující imunitu, s velkou pravděpodobností přispívají k rozvoji nádorů, protože procento alergiků s rakovinou je mnohem vyšší, než v populaci lidí, kteří tyto léky neberou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík