Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2015 00:14
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Zdravím Vás.
Mám na Vás 3 otázky.
Zaprvé jaké plemena jsou podle Vás nejlepší k lovu ?
Zadruhé kočka vs kuna u babičky jsou kuny, tak by mě zajímalo jestli jsou kočky, které by je dokázali vyhnat.
A zatřetí máte někdo zkušenosti se Savanovou kočkou ?
Jinak přeji krásné Vánoce a Šťastný Nový rok :).

25.12.2015 09:28
lidule

XXX.XXX.117.206

Já nedám dopustit na obyčejné venkovské kočky... sami jednu máme, přitoulala se k nám, já ji začala pravidelně krmit a ona se nám zavděčila lovením myší (jednou nám donesla i veverku a potkana)... kromě návštěv u veterináře ohledně odčervení je zcela zdravá, celkem i přítulná... jinak kuny u nás nemáme, teda doteď jsem je nepotakala ale co tchán odemě často žádá je deka od fretek prý to je na kuny celkem účinné, stačí rozvěsit kde se vyskytují a je od nich pokoj... sama tomu celkem věřím protože než jsme měli fretky tak se kuny v létě vyskytovali u nás na třešních a dělali celkem bordel, pak jsem si pořídila fretky a často je brala pod tu samou třešeň a od té doby se neukázali...

25.12.2015 19:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Přesně tak, nevymýšlela bych s exotkama, které se myslím ani do našich podmínek nehodí(nejsou na ně fyzicky přizpůsobené) dobrou službu udělá pořádná micina. Na ty je spoleh. Sama mám sice britky(lovec je jen kočka, kocour spíše sváteční ) ale co jsme doma mívali normální miciny, tak ty chytali všechny a všechno. Stará babi micka dokonce po lítém boji s potkanem přišla o kus obličeje, zůstal jí úsměv jako má Joker.

25.12.2015 19:52
koňadra

XXX.XXX.128.31

Biochemik napsal(a):
Zdravím Vás.
Mám na Vás 3 otázky.
Zaprvé jaké plemena jsou podle Vás nejlepší k lovu ?
Zadruhé kočka vs kuna u babičky jsou kuny, tak by mě zajímalo jestli jsou kočky, které by je dokázali vyhnat.
A zatřetí máte někdo zkušenosti se Savanovou kočkou ?
Jinak přeji krásné Vánoce a Šťastný Nový rok :).

1) K lovu jsou nejlepší asi obyčejné vesnické myšilovky, ale také "šlechtěná plemena" nejsou úplně bez šance. Mám křížence norské lesní x ragdoll, celé generace předků žily jen v bytě, ale náš kocour se venku aklimatizoval velmi dobře a chytá myši i hryzce. Jinak je to kus od kusu - některé kočky loví myši více, jiné méně. Nejlepší naše myšilovka je kočka, kterou lidé odchovali na flašce, protože její maminka 3 dny po porodu zahynula pod autem. A to tady někdo na podobném vlákně psal, že bytové kočky odchované člověkem myši neloví. Takže naše kočka je důkazem, že je to hloupost. Prostě kočka buď vlohy má, nebo nemá, bohužel se to nepozná na kotěti, ale je-li po rodičích, kteří myši loví, je velký předpoklad, že je bude lovit také.
2) Kočka nedokáže vyhnat kunu. Většinou kuna i kočka koexistují vedle sebe, jednoduše se sobě spíše vyhýbají.
3) Zkušenosti se savanovou kočkou nemám.

27.12.2015 14:58
Biochemik

XXX.XXX.130.106

To mě vede k otázce, zda-li se dají sehnat někde koťata kočky divoké? :) Když to tady pročítám tak vidím, že tu lidé často chovají rysy, oceloti, karakali atd.. :D
A jestli je potřeba registrace :).

27.12.2015 16:27
koňadra

XXX.XXX.128.31

Kočka divoká je přísně chráněná a jako domácího mazlíčka ji prostě chovat nelze. Možná jako za stejných podmínek jako chovají lidi doma tygry apod. Ale to byste musel na diskusi exotických zvířat. Sama za sebe bych se ale přimlouvala ať divoká kočka žije raději v přírodě než v domácnosti. Vždyť je dnes tolik plemen koček, že vybrat si může snad každý.

27.12.2015 16:38
Biochemik

XXX.XXX.130.106

Ano souhlasím a chápu :)
Nehledám kočku pro domácnost a být :) Hledám kočku která bude lovit škůdce :).

28.12.2015 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

I kdyby jste nakrásně nějakým způsobem sehnal kočku divokou, zastřelí vám ji první myslivec, co ji uvidí. Oni totiž mají už jako děcka vymyté mozky a do DNA vloženou averzi ke kočkám...

28.12.2015 12:08
amiš

XXX.XXX.11.50

Žádné divoké zvíře se nebude chovat jako domácí. Zapomeňte na to, že by se kočka divoká chovala jako profi lovec myší u vaší chalupy. kočka domácí se tak chová, protože stovky let se šlechtila a uzpůsobovala životu s člověkem. To je jako chtít na vlkovi aby hlídal, páč je, divočejší, a žil s člověkem stejně jako pes. Divoká kočka, pokud ji člověk chce chovat, musí být jako rys, levhart apod. v kleci, je to šelma nezvyklá na člověka, naopak, v genech má přirozenou plachost a strach. Pokud chcete myšilova, sežeňte si kotě už odrostlejší, tedy po 12 týdnu věku, po matce, co dobře loví, nejlíp i potkany. Ta koťatům úlovky nosí a učí je co lovit. Ale probůch, na divočinu zapomeňte.

29.12.2015 13:13
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Myslivci by jí rozhodně nezastřelili :)
Amiš z části máte rozhodně pravdu :)
Z kočky divoké jsem upustil už to mám jinak vymyšlené :).

29.12.2015 13:32
joanne.s

XXX.XXX.45.7

Proč nezastřelili?

i obyč domácím kočkám se to v lese čas od času přihodí.

29.12.2015 13:46
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Podle Bernské úmluvy ( Rady Evropy o ochraně volně žijících živočichů a rostlin ) je ppřísný zákaz lovit kočku divokou ! Nikolov však domácí .
Proto jste správně napsala, i obyč domcím kočkám se to v lese čas od času přihodí,
Ale mělo by to být, jenom kočce domácí. Pak už záleží jen na kvalitě zdejšího myslivce, zda-li dokáže tyto kočky od sebe rozeznat, není to uplně jednoduché.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2015 14:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Biochemik napsal(a):
Podle Bernské úmluvy ( Rady Evropy o ochraně volně žijících živočichů a rostlin ) je ppřísný zákaz lovit kočku divokou ! Nikolov však domácí .
Proto jste správně napsala, i obyč domcím kočkám se to v lese čas od času přihodí,
Ale mělo by to být, jenom kočce domácí. Pak už záleží jen na kvalitě zdejšího myslivce, zda-li dokáže tyto kočky od sebe rozeznat, není to uplně jednoduché.

Přísný zákaz je i lovit medvědy a vlky :D

A co se kočky divoké týče, přece byste nechtěl, aby myslivec při tom shonu koukal, jaká má ta kočka támhle v poli proužky na ocase.

29.12.2015 16:49
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bodlinka - A co se kočky divoké týče, přece byste nechtěl, aby myslivec při tom shonu koukal, jaká má ta kočka támhle v poli proužky na ocase.
Asi tak.

29.12.2015 16:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Biochemik - Z kočky divoké jsem upustil už to mám jinak vymyšlené :) - a nechcete nám to prozradit? Jsem zvědavá jako opice

29.12.2015 17:39
lidule

XXX.XXX.117.206

lesnížínka napsal(a):
I kdyby jste nakrásně nějakým způsobem sehnal kočku divokou, zastřelí vám ji první myslivec, co ji uvidí. Oni totiž mají už jako děcka vymyté mozky a do DNA vloženou averzi ke kočkám...

Ne každý myslivec ma averzi ke kockam...

29.12.2015 18:00
Biochemik

XXX.XXX.211.55

To je věc druhá jak to chodí ve skutečnosti
Zatím vede Savanová kočka F2-F4 kocour

30.12.2015 10:12
ladd

XXX.XXX.34.53

Biochemik napsal(a):
To je věc druhá jak to chodí ve skutečnosti
Zatím vede Savanová kočka F2-F4 kocour

Jsem zvědav, jak dlouho vydrží naživu, až se pustí sousedům do slepice.

2.2.2016 20:05
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Vypadá krásně, ale už zamluvené mám. A rok je už docela dost.

2.2.2016 20:21
joanne.s

XXX.XXX.51.24

Jestli to není chyba - čtyřměsíční kotě vám kuny nezažene!

2.2.2016 20:37
Biochemik

XXX.XXX.211.55

To by šlo
Můžete být můj osobní chovatel.Takže hezky studujte ať je vychovaná

2.2.2016 22:06
hodann

XXX.XXX.208.96

Já mám kocoura cca tři roky. Je to običejnej mourek. Loví myši a jiné drobné živočichy a domácích zvířat si moc nevšímá. Dokonce ho nezajímají ani domácí holubi.

2.2.2016 22:16
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Tak by to mělo být

Přidejte reakci

Přidat smajlík