Dobrý den, včera sme našli vyhozené cca 3-4 měsíční kotě v igelitce na autobusové zastávce.kotě (kočka) se teda usídlila u nás doma, ale nemám bohužel s koťaty žádnou zkušenost.kočička vypadá zdravá, není nijak výrazně pohublá ani zablešená, ale přiznám se nevím si rady..dala sem jí po troškách kočičí konzervu to jí ale ještě sem jí neviděla pít (dala sem vodu) a dnes ráno navštívila úspěšně i kočkolit. takže je čistotná, evidentně zvyklá na děti (moje děti 2 a 5 let se jí moc líbí popřád se kolem nich lísá.k manželovi je normálně přítulná, ale jak si jí vezmu já začne mi olizovat a okusovat prsty a pořád se mi vtírá (dost agresivně) do podpaží a zatíná drápy do hrudníku a prsou..čím to může být?myslíte že jí něco chybí?
Uživatel s deaktivovaným účtem

"ale jak si jí vezmu já začne mi olizovat a okusovat prsty a pořád se mi vtírá (dost agresivně) do podpaží a zatíná drápy do hrudníku a prsou..čím to může být?"
Klídek, to je projev přízně!
Pořiďte si nějakou knížku o kočkách, ať víte, co a jak.
https://www.ifauna.cz/kocky/clanky/r/detail/64/nez-si-poridite-kocku/
http://www.mitkocicku.estranky.cz/.

marrwenn
napsal(a):
Dobrý den, včera sme našli vyhozené cca 3-4 měsíční kotě v igelitce na autobusové zastávce.kotě (kočka) se teda usídlila u nás doma, ale nemám bohužel s koťaty žádnou zkušenost.kočička vypadá zdravá, není nijak výrazně pohublá ani zablešená, ale přiznám se nevím si rady..dala sem jí po troškách kočičí konzervu to jí ale ještě sem jí neviděla pít (dala sem vodu) a dnes ráno navštívila úspěšně i kočkolit. takže je čistotná, evidentně zvyklá na děti (moje děti 2 a 5 let se jí moc líbí popřád se kolem nich lísá.k manželovi je normálně přítulná, ale jak si jí vezmu já začne mi olizovat a okusovat prsty a pořád se mi vtírá (dost agresivně) do podpaží a zatíná drápy do hrudníku a prsou..čím to může být?myslíte že jí něco chybí?
S kočkami je to jednoduché. Prostě se nechte ochočit:)
Kotěti by neublížilo odčervení, jinak ho asi nemusíte řešit.
Když kočka při mazlení zatíná drápky, znamená to, že super. Některé hodně tulivé jsou tím až otravné, mám jednu takovou, které kvůli tomu drápky stříhám na krátko a hlavně na tupo. To stejný ducání hlavičkou. Prostě vám dává najevo, že je moc ráda, že se přistěhovala.

Vždycky bulím jako želva dojetím, když čtu, že někdo pomohl nějakému bezprizornímu zvířeti. Ať Vám dělá jenom radost Avšak je potřeba počítat s tím, že kočky mají "svou hlavu"
marrwenn
napsal(a):
Já sem kočku chtěla, ale manžel moc ne.máme sice domek ale kočku bych chtěla domácí ne venkovní.nakonec sme se shodli na tom že dokud jsou děti malé nebudeme to lámat přes koleno a počkáme si.tak se to tak nějak vyřešilo za nás..
Proč domácí u domku? To jí nedělejte Pokud není možnost kočičích dvířek, naučí se škrábat na okno, stejně tak to dělají naše kočky. Teď ji klidně mějte doma, naučí se doma pohybovat a čistotnosti, na jaře bych ji seznamovala se zahrádkou. My jsme to ovšem měli opačně. Kočky byly do roku a půl čistě venkovní(v zahradním domku) postupně se i se psy učili fungovat v domě. Nenaučili se lozit po nábytku, záclonách, brousit si o něco doma drápky, chovají se doma slušně, jen si někde poleží, nají se...a na WC chodí odjakživa ven. Pokud se stane, že se odněkud dlouho nevrátíme a jsou doma, kočka když by nevydržela, umí udělat bobka do čistící komory k WC(na dlažbu do rohu) ví, že to má povolené.
fikovnice
napsal(a):
To je stejně síla jak člověk zcela neplánovaně přijde ke kočce. Doufejme, že u zadavatelky se bude mít fajn a kočka si své lidi ochočí ke svým potřebám...
To mi připomnělo jak jsme přišli k naší Mourince (viz sousední vlákno), tehdy jsme taky s kočkama neměli žádné zkušenosti akorát že jsme nenašli my ji ale spíš ona nás - přidala se k mamce na procházce jako kotě, přišla s ní až domů a už zůstala (vzhledem k tomu že se objevila těsně poté co jsme se přistěhovali by se dalo říct že se nastěhovala s náma).
Taky držím palce s koťátkem a přeju mu ať se má dobře a dělá dlouho radost.
marrwenn
napsal(a):
Chci kočku domácí protože máme 100m od baráku frekventovanou silnici (u který sme kočku našli vyhozenou) a nechci čekat až mi jí přežehlí auto..když už do toho budu vkládat nějaký peníze tak bych taky ráda aby mi chvíli vydržela..
Já vás chápu, nemám tu sice frekventovanou cestu, jen takovou boční, po které sem tam auto projede, ale strach mám také. Stejně jako psi, i kočky se asi umí na cestu naučit, ty chytré to pak zvládají celý život v pohodě(babičky kočka) ty hloupější tam bohužel zůstanou. Mého psa by přejelo první auto, i když se také celý život snažím ho naučit pod ně nelozit, voříšci, co mají po vsi volný pohyb, to na silnicích zvládají bravurně.
lesnížínka
napsal(a):
Já vás chápu, nemám tu sice frekventovanou cestu, jen takovou boční, po které sem tam auto projede, ale strach mám také. Stejně jako psi, i kočky se asi umí na cestu naučit, ty chytré to pak zvládají celý život v pohodě(babičky kočka) ty hloupější tam bohužel zůstanou. Mého psa by přejelo první auto, i když se také celý život snažím ho naučit pod ně nelozit, voříšci, co mají po vsi volný pohyb, to na silnicích zvládají bravurně.
Babička co bydlí pod náma měla koček už spoustu.čas od času o nějakou přijde..naposledy měla dva kocoury.jeden ted už je mu 8 let se k silnici nepřiblíží a druhej rok a půl se k silnici nehnul a pak šel a bylo po kocourovi..takže jako ano kočka je tvor venkovní ale ten stres jestli se vrátí nebo ne.. :/.
Taky se nám stalo něco podobného.. asi 20 metrů od domu kvílelo kotě, vylezlé na stromě, tak jsem mu pomohla dolů, kotě bylo asi 2 měsíce staré. Doprovodilo mě za odměnu až ke dveřím, a tak opatrně a vyloženě nesměle pokukovalo okolo. V té době nám zrovna naše kočka porodila 5 koťat, z čehož jsme měli plnou hlavu co s nimi. Nicméně kotě-přistěhovalec bylo vytrvalé a když čekalo u dveří i druhý den, tak se mi ho zželelo a už bydlí s námi. Co mohu říct, tak je z našich koček nejpřítulnější, máme nakonec 3
Hodně štěstí, s kočkou to není těžké, o to, že nepije vodu se nebojte, dostává vlhkost z konzerv a občas si "cucne" vody, ale v misce je to sotva znatelné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
fikovnice
napsal(a):
To je stejně síla jak člověk zcela neplánovaně přijde ke kočce. Doufejme, že u zadavatelky se bude mít fajn a kočka si své lidi ochočí ke svým potřebám...
A že jich je teď dost...
Už 2.1. kdy jsem v práci už tu bylo nejméně 6 lidí, co takto přišli ke kotěti...
Ale zas je dobře, že jsou tu na světě dobré duše, které tyhle nevhodné dárky adoptují
Hlavně od začátku co nejpestřejší stravu. V první řadě syrové maso, vnitřnosti, kuřecí krky i s kůží a kostmi, syrové vajíčko, jogurt. Kvalitní granule pro případ, že by jste ji museli nechat několik dní doma samotnou. Najde te tu spoustu témat o kočkách "zkažených" nevhodným jednostraným krmením, kdy nic kromě např. granulí již nejedí - od toho se pak odvíjí zdravotní problémy. + Květináč se zasetou kočečí trávu.
Osobně bych taky kočce možnost chodit ven dopřál.
ladd
napsal(a):
Hlavně od začátku co nejpestřejší stravu. V první řadě syrové maso, vnitřnosti, kuřecí krky i s kůží a kostmi, syrové vajíčko, jogurt. Kvalitní granule pro případ, že by jste ji museli nechat několik dní doma samotnou. Najde te tu spoustu témat o kočkách "zkažených" nevhodným jednostraným krmením, kdy nic kromě např. granulí již nejedí - od toho se pak odvíjí zdravotní problémy. + Květináč se zasetou kočečí trávu.
Osobně bych taky kočce možnost chodit ven dopřál.
S pestrou stravou souhlasím.
Co se týče chození ven - pokud už ano, tak ale až po kastraci a postupně ji nechat za tepla jít z baráku, ať si zvykne na okolí domu...
Icey
napsal(a):
To mi připomnělo jak jsme přišli k naší Mourince (viz sousední vlákno), tehdy jsme taky s kočkama neměli žádné zkušenosti akorát že jsme nenašli my ji ale spíš ona nás - přidala se k mamce na procházce jako kotě, přišla s ní až domů a už zůstala (vzhledem k tomu že se objevila těsně poté co jsme se přistěhovali by se dalo říct že se nastěhovala s náma).
Taky držím palce s koťátkem a přeju mu ať se má dobře a dělá dlouho radost.
Poznala dobré lidi, kočky (i psi) na to mají "čich"!
AnetaM
napsal(a):
Taky se nám stalo něco podobného.. asi 20 metrů od domu kvílelo kotě, vylezlé na stromě, tak jsem mu pomohla dolů, kotě bylo asi 2 měsíce staré. Doprovodilo mě za odměnu až ke dveřím, a tak opatrně a vyloženě nesměle pokukovalo okolo. V té době nám zrovna naše kočka porodila 5 koťat, z čehož jsme měli plnou hlavu co s nimi. Nicméně kotě-přistěhovalec bylo vytrvalé a když čekalo u dveří i druhý den, tak se mi ho zželelo a už bydlí s námi. Co mohu říct, tak je z našich koček nejpřítulnější, máme nakonec 3
Hodně štěstí, s kočkou to není těžké, o to, že nepije vodu se nebojte, dostává vlhkost z konzerv a občas si "cucne" vody, ale v misce je to sotva znatelné.
Je super, že jste se ujali kotěte!
Ale o pití u koček je potřeba se bát, přirozeně pijí málo, ale o to víc pak trpí na ledvinné problémy! Takže stále čerstvá voda k dispozici musí být samozřejmostí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A že jich je teď dost...
Už 2.1. kdy jsem v práci už tu bylo nejméně 6 lidí, co takto přišli ke kotěti...
Ale zas je dobře, že jsou tu na světě dobré duše, které tyhle nevhodné dárky adoptují
No vidíte...a mně takto přišla kočka (odrostené kotě) k baráku už před Vánocemi. Majitele jsem nenašla, tak u nás zůstala, přece ji nevykopnu, protože už jich mám 7. Čeká ji kastrace, doma si už zvykla. Počítám, že ji někdo vyhodil, nebyla zablešená, špinavá, očividně zvyklá v bytě, na lidi, na psa...Nechápu, na co si lidi pořizují nějaké zvíře, když se ho za pár dní nabaží a vyhodí ho jak odpad.
peggi16
napsal(a):
No vidíte...a mně takto přišla kočka (odrostené kotě) k baráku už před Vánocemi. Majitele jsem nenašla, tak u nás zůstala, přece ji nevykopnu, protože už jich mám 7. Čeká ji kastrace, doma si už zvykla. Počítám, že ji někdo vyhodil, nebyla zablešená, špinavá, očividně zvyklá v bytě, na lidi, na psa...Nechápu, na co si lidi pořizují nějaké zvíře, když se ho za pár dní nabaží a vyhodí ho jak odpad.
Přesně nad tím taky furt přemýšlím. Když člověk vidí to množství koček v útulku a tak. Jak si někdo může pořídit zvíře a - má li ke zvířatům všeobecně vztah ho pak vyhodit na ulici nebo nedej bože mu nějak ublížit. A pokud k tomu člověk vztah nemá, tak snad to o sobě ví a nepořídí si zvíře...
mesič
napsal(a):
Přesně nad tím taky furt přemýšlím. Když člověk vidí to množství koček v útulku a tak. Jak si někdo může pořídit zvíře a - má li ke zvířatům všeobecně vztah ho pak vyhodit na ulici nebo nedej bože mu nějak ublížit. A pokud k tomu člověk vztah nemá, tak snad to o sobě ví a nepořídí si zvíře...
Pokud takové zvíře dá člověk ještě do útulku, je to dobré. Ale jak ho někam vyveze autem a vyhodí třeba u cesty, to je na zabití, minimálně pořádně přes hubu. Bohužel většina nechtěných zvířat končí takto. Než si člověk nějaké zvíře pořídí, měl by pořádně zauvažovat a popřemýšlet, jestli často mnohaletý závazek zvládne. Sakra vždyť zvíře není věc.
Chtěla bych se zeptat..kočka je normálně veselá, hravá dost spavá..ale má řídké kadění..neřekla bych vyloženě průjem jde tak 4-5x denně ale hovínko není bobek ale kaše..krmím zatím kotěcími granulemi a kapsičkami.nevíme čím jí krmili předtím tak sem myslela aby si trochu srovnala břícho než jí začnu přidávat syrové maso..ale ono to asi nefunguje..
Koupila sem na zkoušku Brit premium kitten. granule má v misce celý den a ještě jí 3x denně po troškách dávám kapsičku..u veterináře sme ještě nebyli kotě máme od 5.1 večer takže k tomu se teprv chystám.odčervené ale nejspíš nebude..ale možná jo netuším..kočka byla nejspíš vánoční dárek dětem..
Lepší od Brita je tohle: http://www.spokojenypes.cz/brit-brit-care-cat/brit-care-cat-crazy-i-m-kitten-2kg?id=79355
Brit premium obsahuje kukuřici, ta je pro kočky nevhodná (alergen).
Možná bych chvíli vynechala kapsičku, i z toho by mohla být řidší stolička. Kdo ví, na co bylo kotě zvyklé...
marrwenn
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat..kočka je normálně veselá, hravá dost spavá..ale má řídké kadění..neřekla bych vyloženě průjem jde tak 4-5x denně ale hovínko není bobek ale kaše..krmím zatím kotěcími granulemi a kapsičkami.nevíme čím jí krmili předtím tak sem myslela aby si trochu srovnala břícho než jí začnu přidávat syrové maso..ale ono to asi nefunguje..
Odčervit.. Naše kotě to mělo stejně, hravé, chuť k jídlu mu nechyběla, ale mělo průjem. Zřejmě bylo začervené už od matky, po odčervení se to cca do 3 dnů napravilo
ladd
napsal(a):
Vynechte kapsičku a dejte syrové maso. Začal bych přemraženým hovězím. Pokud se to nezlepší tak k veterináři na výtěry.
Přesně tak, odčervit, vynechat kapsičku a dát maso. Ze začátku můžete povařit s trochou rýže (ta staví). Nebo uvařit rýži samotnou a dát na talířek se syrovým masem. To záleží, co by mu šmakovalo více. :)
A granulky bych mu pořídila ty Brit Care Crazy, je tam jen rýže, což je snadno stravitelné.