Kočička je nešťastná

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Niky+Lara

17.1.2016 13:53
Niky+Lara

XXX.XXX.164.101

Dobrý den, prosím o radu.
Máme 10ti měsíční kočičku, se kterou jsme se před dvěma dny přestěhovali z velkého domu, kde žila od malička, do malého pokoje ve velkém městě. Dříve byla zvyklá lítat po celém domě, ale tady ji nemůžeme pustit, aby se nezaběhla a také proto, že jsou tu další spolubydlící.
Kočička pořád mňouká, nechce jíst, pořád jen sedí na okně a mňouká a mňouká.
Nic nepomáhá. Nevíme, jak jí pomoci, aby si rychleji zvykla.
Prosím poraďte.

17.1.2016 16:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

Niky+Lara napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu.
Máme 10ti měsíční kočičku, se kterou jsme se před dvěma dny přestěhovali z velkého domu, kde žila od malička, do malého pokoje ve velkém městě. Dříve byla zvyklá lítat po celém domě, ale tady ji nemůžeme pustit, aby se nezaběhla a také proto, že jsou tu další spolubydlící.
Kočička pořád mňouká, nechce jíst, pořád jen sedí na okně a mňouká a mňouká.
Nic nepomáhá. Nevíme, jak jí pomoci, aby si rychleji zvykla.
Prosím poraďte.

Chápu ji, z velkého domu do malého pokoje je hodně velká změna, kdy to šlo z dobrého do horšího.. věnujte se jí - hrajte si s ní. Máte-li možnost, udělejte ji na stěně poličky, atd ať má větší prostor na zlobení (může běhat nahoru a dolů, i když je na malém prostoru).

17.1.2016 18:25
mesič

XXX.XXX.174.1

Taky bych poradila hodně různých poliček a skákadel, viděla jsem, že někdo má celý pokoj u stropu obehnaný deskama, po kterých může kočička proběhnout celý pokoj a pozorovat - když se s tím vyhraje, tak to vypadá velice vkusně a hezky.
Kočička musí být nešťastná, vidím na našem kocourovi, že se mu na jednu stranu do mrazu nechce, ale na druhou stranu chce jít ven. Problém je, že za půl hodinky zapomene, že tam pořád mrzne a asi doufá v jaro, tak mě žene ke dveřím a zas se zabrzdí před dveřma a dá zpátečku. Ale kdyby chtěl, tak ven může.
Vaše kočička je v nejdivočejším období, takže se potřebuje vyblbnout. Taže různý hračky, vábničky, peříčka na provázku a opravdu ji musíte utahat, aby jí lítání venku nechybělo.
Je to bohužel přechod z "lepšího do horšího", na což si bude hůř zvykat.

18.1.2016 09:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Podle mě je život pro kočku v jednom malém pokoji neúnosný.

18.1.2016 11:01
fikovnice

XXX.XXX.131.20

joanne.s napsal(a):

18.1.2016 11:37
Kočičí svět

XXX.XXX.32.254

joanne.s napsal(a):

Myslím si to stejné, já jsem si donesla 9 letou kočku, která žila celý život venku, do bytu 3+1 a víc jak měsíc močila všude možně. Pak si ale zvykla. Myslím si ale, že držení kočky v jednom pokoji je týrání. Moje kočičky se nesnesou, ale nemohla bych kočku držet v jednom pokoji. Různě ji přes den přenáším z jednoho pokoje do druhého, aby ji druhá kočka nenapadla. Musí to být pro kočku šok být v jednom pokoji, musí se cítit jako ve vězení. Nevím co poradit, snad jen hodně se jí věnovat, aby zapomněla na tu psychickou bolest. Poličky, udička, míčky, mazlení, pamlsky...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2016 12:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jeden pokoj je nic moc, ale žádné kdyby není... Jak už bylo napsáno, kočku co nejvíce zabavit. Pořídit různé police, krabice - pospojovat, vyřezat otvory, ať má něco "nového" zajímavého. Noste domů něco z venku na očichání. Jednou větvičku, podruhé kamínek... Osvědčili se i různé boxy nebo úložné díly z Ikea. Kupte v lékárně kozlík - dobrou zkušenost má Fikovnice Buďte trpělivá. Může to trvat, než se trochu zadaptuje... Hodně zdaru smajlík

Bejina

20.1.2016 09:21
Bejina

XXX.XXX.112.69

Je to pro ni velká změna a navíc z lepšího do horšího. Časem si zvykne, ale potrvá to. Takže jak už tu radili jiní, zabavovat ji. Kdyby měla k sobě ještě parťáka k hraní, bylo by to lepší, ale do jednoho pokoje už druhou kočku asi chtít nebudete. Naše kočičky (britské modré) jsme začali nedávno po kastraci pouštět ven, mají dvířka, takže si chodí domů a ven kdykoliv se jim zachce a je na nich vidět jak ožily a jak jsou velmi šťastné, zřejmě z té svobody... takže věřím, že vaše kočička musí v jednom pokoji trpět. Čas ukáže, jestli si zvykne... držím palce.

20.1.2016 09:39
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Do jediného pokoje druhou kočku ani omylem: když bude potřeba kočičky oddělit, není kam. To je pak veliký problém, nejen zdejší diskutující by mohl o tom vyprávět..

20.1.2016 09:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Asi vám to bude znít drsně, ale zvažte, jestli nemáte komu ji darovat do dobrých rukou. Kdo má pro kočenu lepší podmínky, než jediný pokojík. Je to teprve odrostlé kotě, deset měsíců není nic, klidně by to zvládla. Také jsem si pořídila kočku podobně starou, a zvykla si na novou paničku v pohodě..

20.1.2016 18:41
peggi16

XXX.XXX.61.147

Taky si nedokážu představit, že bych kočku zavřela do jednoho malého pokoje. Kočka miluje svobodu a nezávislost.
Možná si časem zvykne, je ještě mladá, zkusila bych rady viz výše, aby se kočička zabavila, ale jestli se to nebude zlepšovat, asi bych radila hledat nový domov. Zbytečně by se jinak trápila.
I když upřímně, nedokážu si představit kočku zavřenou v jednom malém pokoji, že by nesměla i do jiných částí bytu. To je pomalu jako vězení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík