Dobry den, prosím o radu. Mam sedmimesicniho kocoura ragdolla. Zatím není kastrovan. Dnes večer vytlačit hovinko, poměrně pevné. Většinou ho ma mekkci. Na jeho konci bylo trochu krve. Ale na konecniku krev nebyla. Pri tlaceni nenarikal. Choval a chova se zcela normalne. Hrali jsme si, jedl i pil. Je krmen granulemi Applaws a Orijen, konzervami Applaws. O víkendu podruhé v životě snědl syrové maso, které dosud odmítal.mohla by ta krev byt zpusobena prasklou cevkou, kdyt tlačil hovinko? Nebo mam začít silet a jet na pohotovost? Nebo když je v pohodě, staci návštěva veta až zítra? Je to moje první kočka, tak uvitam jestli s tím mate nějaké zkušenosti.
lusice
napsal(a):
Dobry den, prosím o radu. Mam sedmimesicniho kocoura ragdolla. Zatím není kastrovan. Dnes večer vytlačit hovinko, poměrně pevné. Většinou ho ma mekkci. Na jeho konci bylo trochu krve. Ale na konecniku krev nebyla. Pri tlaceni nenarikal. Choval a chova se zcela normalne. Hrali jsme si, jedl i pil. Je krmen granulemi Applaws a Orijen, konzervami Applaws. O víkendu podruhé v životě snědl syrové maso, které dosud odmítal.mohla by ta krev byt zpusobena prasklou cevkou, kdyt tlačil hovinko? Nebo mam začít silet a jet na pohotovost? Nebo když je v pohodě, staci návštěva veta až zítra? Je to moje první kočka, tak uvitam jestli s tím mate nějaké zkušenosti.
Tipuju to spíš na tu cévku. Pokud je odčervený a je jinak v pohodě, tak si myslím, že to na pohotovost není.
Dala bych více mokrého krmení, ať dost pije. Do konzervy/kapsičky klidně přimíchat převařenou vodu, kočky to milují. Na srovnání trávení velmi doporučuji bílý jogurt, nejlépe smetanový, ten chutná/max. jedna polévková lžíce denně. Můžete vyzkoušet přidat jednu kávovou lžičku zdravého oleje do mokrého krmení - lněný, ale lze i lososový, dýňový konopný.. to je na dobré kakání taky bezva.
micubisi

XXX.XXX.81.23
Měla jsem stejné problémy s kocourkem, musel se udělat rozbor stolice a byl přeléčen. Zatím máme klid.
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Dobrý den
Mám 3 kočičky nalezence, mám je už 4roky stále mají ve stolici krev (ne pokaždé)
Na veterině jsem dostala různé léky (nepamatuji si už jaké) ve stolici nadále občas krev.
Posla jsem hovínka na rozbor do Prahy, nález byl negativní. Veterinář říkal, že to dál řešit nebudeme. Mám dva kocouři jednu kočičku, jsou kastrované, odčervěné, očkované.
Kočičky jsou veselé, hravé, velice aktivní.Jsou domací ven nechodí.
PLANETA
napsal(a):
Dobrý den
Mám 3 kočičky nalezence, mám je už 4roky stále mají ve stolici krev (ne pokaždé)
Na veterině jsem dostala různé léky (nepamatuji si už jaké) ve stolici nadále občas krev.
Posla jsem hovínka na rozbor do Prahy, nález byl negativní. Veterinář říkal, že to dál řešit nebudeme. Mám dva kocouři jednu kočičku, jsou kastrované, odčervěné, očkované.
Kočičky jsou veselé, hravé, velice aktivní.Jsou domací ven nechodí.
A tu krev mívají všichni tři?
PLANETA

XXX.XXX.33.17
NE JENOM DVĚ, KOCOUREK A KOŠIČKA.
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Krmím granulemi Gemon kuře, rýže. Kapsičky Felikse.
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Máte radu jaké krmivo by bylo vhodné?
Tak v podobné cenové kategorii alespon Brit premium, nebo ideálně lépe Brit care, carnilove, N&D, ontario, nutram... je to fuk co vyberete jen čtete složení
tohle dáváte ted
obiloviny, maso a vedlejší živočišné produkty (čerstvé kuřecí maso min.8%, čerstvé krutí maso 8%), tuky a oleje (lososový olej 0,5%), zelenina, ryby a vedlejší rybí produkty, minerály, kvasnice (mannan-oligosacharidy MOS 500 mg/kg), F.O.S. (fruktooligosacharidy) 500 mg/kg, juka schidigera 1.000 mg/kg
vysvětlení Obiloviny na prvním místě je vždycky špatně, maso v čerstvém stavu? odečte 70% vody a zbývají 2%? to je horší než whiskas a to je extra hnus... hlavně když kočka je masožravec
Pro srovnání brit care s kuřetem
dehydratované kuře 22%, rýže, kuřecí moučka 20%, rýžové otruby, dehydratovaný krocan 6%, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), sušená jablka, kuřecí játra 2%, lososový olej, pivovarské kvasnice, psyllium 200mg, mannan-oligosacharidy 155mg, frukto-oligosacharidy 125mg, extrakt z juky schidigera 85mg, rakytník 50mg Analytické složky: protein 35%, tuk 16%, vlhkost 10%, hrubý popel 5,5%, vláknina 3%, vápník 1,3%, fosfor 1%, metabolizovatelná energie 4.000kcal/kg, hořčík 0,09%, sodík 0,02% Nutriční složky: vitamín A 22.500mj, vitamín D3 900mj, vitamín E (alfatokoferol) 650mg, E6 zinek (včetně organické složky) 150mg, E1 železo 47mg, E5 mangan 56mg, E2 jód 3,7mg, E4 měď 11mg, E8 selen (včetně organické složky) 0,23mg, biotin 1,8mg, cholinchlorid 2.100mg, taurin 2.300mg
Když sečtu maso bez vody a moučku je to 42% a to už je slušne 7kg stojí 629kč tj 89,8kč/kg Pričemž gemon jsem našla za 85,3kč/kg teda pokud neberete 20kg pytel tam to vychází kolem 51kč/kg.
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Gemon beru 20kg ale nechám si poradit zkusím Brit care atd. děkuji za radu, jsem o něco chytřejší.
saty
napsal(a):
A potom jak píše rapotacka maso maso maso ideální je najít si sveho řezníka muzete vyzkoušet ruzné druhy po kouskách a pak třeba vzít vetší kus naporcovat a zamrazit nebo si chodit častěji.
Doplním "Saty", že ty moje potvory mají raději než svalovinu vnitřnosti. Kuřecí játra a kuřecí srdíčka. Některé kočky to prohání (moje ne), ale pokud kočky zadavatelky mají spíš zácpu, tak by právě třeba ty občasné SYROVÉ vnitřnosti byly užitečné.
PLANETA
napsal(a):
Gemon beru 20kg ale nechám si poradit zkusím Brit care atd. děkuji za radu, jsem o něco chytřejší.
Hlavně to maso, a nezoufejte, když některé nebudou chtít. Chce to fakt vyzkoušet toho mnoho než přijdete na to, co chtějí mlsné jazýčky Vašich chlupáčů. A navíc - posléze zjistíte, že Vás to vyjde daleko nejlevněji než granule nebo kapsičky.
saty
napsal(a):
Zaroven jde o to obiloviny zanáší streva s tím muže(a nemusí) souviset ta krev ve stolici.
Tady už není téměř co dodat, Fikovnice a saty to popsaly moc pěkně.
Jen vydržte, pokud nebyly kočeny na maso zvyklé, tak to chvíli trvá, něž pochopí, že je to k jídlu a dobré. U nás se začínalo také na kuřecích srdíčkách a dnes už jim jede i svalovina kuřecí a hovězí i ryba. Jen jedna kočička vše odmítá, někdy si trošičku vezme a já se raduji, jako malá. Baštila maso jen když byla těhotná a kojila, pak zase přestala. A to jí to krájím na maličké- mikro kousíčky, větší by jen očichala a odešla.
Levná krmiva jsou dochucená chemicky, proto ze zdá, že jim víc chutnají a jsou lepší, ale opak je pravdou. Dražší krmiva jsou nedochucovaná a kočkám ze začátku moc nechutnají. To míchání stávajících a postupné přecházení na větší procento těch kvalitních je nejlepší postup.
PLANETA

XXX.XXX.33.17
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Toto krmivo jsem kdysy kupovala a bylo mi řečeno (u nás v prodejně Žako) že je špatné.PURINA cat chow 3v1 komplete.
Machyska
napsal(a):
To tmavé kouřové, je jako náš Čertík, jen mladší vydání a sříbrňáček je kouzelný
Já jsem právě na stříbrňáky, anebo na ty jako je můj malý - celomourovatí - jen s bílou náprsenkou a bílými ponožkami. Když jsem mladého sháněla, tak toto zbarvení jsem nikde nemohla nalézt, až ve zmiňovaném útulku. A to ještě nemá tu náprsenku velkou. Ale i tak je to miláček.
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Dnes jsem koupila granule Brit Care-kočičkám moc chutná a to je dobře.
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Tak mi to tam skočilo, chtěla jsem napsat že ta dvojka jsou sourozenci a mají ten problém s tou krví, ty jsem našla bylo jim 5 měsícu a ten mourovatý je nováček mám ho 7měsíců, ten je v pohodě byl pouze vyhladovělý, hubený, špinavý.
Tak já krmím od počátku, jak nejlépe mohu (podle diskuzí tady by to všechno mělo být kvalitní). Mokré krmení dvakrát denně. Kocour pije. Jogurt, ricottu má rád. A stejně tam tu krev má. Uvidím, jestli pomůžou ty Trovet granule. Akorát nevím co s mokrým. Asi nějaký čas mu je dávat nebudu. Uvidím, kolik bude pít. A pokud krev zmizí, začnu postupně zase dávat. Syrové(vařené) maso jíst kocour nechce, i kdybych se na hlavu postavila. A asi jsem dnes přecitlivělá, ale mantra maso maso maso mne unavuje a vhání slzy do očí, neb mám pocit, že něco dělám špatně, že za tu krev můžu, když jsem kocoura jíst maso nenaučila.
PLANETA
napsal(a):
Tak mi to tam skočilo, chtěla jsem napsat že ta dvojka jsou sourozenci a mají ten problém s tou krví, ty jsem našla bylo jim 5 měsícu a ten mourovatý je nováček mám ho 7měsíců, ten je v pohodě byl pouze vyhladovělý, hubený, špinavý.
Jaký problém s krví, mohu se zeptat? Asi mi něco uniklo. Také nějakou hnusnou nemoc jako má můj malý (FeLV)...?
PLANETA
napsal(a):
Aha, já jsem tupec, krev ve stolici, že ano? Nikoli nějaký hematologický problém...?
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Jak už jsem psala nahoře, moje kočičky mívájí občas ve stolici krev ale nález je negativní.
Pravděpodobně to bude stravou, musím vše změnit.Jiné granule a spestřit jídelníček.
Jsem na začátku, uvidíme.
PLANETA

XXX.XXX.33.17
Dobrý den všem co mi radili, byl to problém s krví ve stolici.
Změnila jsem stravu a vše co mi tady bylo raděno, kočičky nadále májí občas krev ve stolici, tak jsem šla na VET. vše jsme znova probrali a došly k závěru, že by mohly mít vřídek který praskne a proto je ve stolici občas krev. Dostali jsme léky na zahojení tohoto preblému, tak snad bude vše OK.
Niska

XXX.XXX.241.251
Dobrý den chtěla bych se zeptat doma máme asi měsíční kočku ještě to pořád takové kotě je malá je bílo zrzavá Už když jsme ji dostali byla jiná než jsme měli kočky první měla problém s okem to se vyřešilo Je to v pořádku i bez veterináře potom měla dost často průjem ten už teď taky zmizel ale teďka má ve stolici krev mohla bych se zeptat jak to že u tak mladé kočky se to děje a jak to vyřešit
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měsíční kotě má být ještě u mámy. Na problémy je veterinář.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!