Neustále mě líže. proč ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2016 10:24
verush

XXX.XXX.236.11

Zdravím, ať jsem hledala jak jsem hledala nemůžu dohledat a proto se obracím na vás.

Mám 3 měsíce starého kocourka a poslední 2 týdny mě neustále líže.
Je tím uplně posedlý.Nedá se odradit a jen by lízal. Kdykoliv si lehnu, nebo stačí aby se přiblížil hned mě začne lízat.
Nejhorší je to v noci, kdy se probudí uprostřed noci a hned jde ke mě a zase líže.

Nevíte prosím čí by to mohlo být ? Už jsem z toho zoufalá.

Děkuji.

29.1.2016 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

V kolika měsících jste si ho vzala od maminky? Někdy to umanutě dělají podtržená koťata.

29.1.2016 10:49
verush

XXX.XXX.236.11

Měl přesně 2 měsíce.

29.1.2016 11:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

Čím krmíte? Může mít nedostatek minerálů - tipuju, že Vás líže na vnitřní straně ruky, co?

29.1.2016 11:33
Isistera

XXX.XXX.166.190

Nebo vás má prostě rád a takhle přehnaně vám to dává najevo... Jestli je jedináček, přimlouvám se, abyste mu pořídila kamaráda, nebude na vás pak tolik fixovaný.

29.1.2016 11:35
verush

XXX.XXX.236.11

Krmíme granulemi Brit care a 1x týdně dostane konzervu/ kapsu.
Líže mě převážně na boku, břicho, klíční kost a na ramenu.
Je tím úplně posedlý, nedá se zastavit.

29.1.2016 11:45
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Myslím, že mu chybí maminka. Podrtržené kotě, jak řekla lesní žínka.

29.1.2016 13:22
Isistera

XXX.XXX.166.190

Ta hranice 13 týdnů je ale bohužel povinná jen pro oficiální chovné stanice. Já jsem si svoje kluky brala taky ve 2 měsících (v té době jsem ani netušila, že by to mohlo být brzy). Koťata od vesnické kočky na inzerát zdarma. Měli aspoň tu výhodu, že jsem si vzala 2 najednou. V tom jsem měla jasno od začátku. Naštěstí nemají žádné potíže, jsou to mazlíci (někdy skoro až přísavky :-D) a hraví uličníci. Ale myslím, že obzvlášť jeden z nich by byl sám nešťastný, bez brášky nedá ani ránu. Takže mi v podstatě přijde paradoxně jednodušší péče o dva než kdyby byl sám.

29.1.2016 13:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Takže mi v podstatě přijde paradoxně jednodušší péče o dva než kdyby byl sám.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Mám stejnou zkušenost.
Jestli ještě někdy kotě, tak jedině dvě.
Je to o 100% lepší, řekla bych dokonalé.
Lidi tomu nevěří...

29.1.2016 15:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

verush napsal(a):
Krmíme granulemi Brit care a 1x týdně dostane konzervu/ kapsu.
Líže mě převážně na boku, břicho, klíční kost a na ramenu.
Je tím úplně posedlý, nedá se zastavit.

A co maso? Zkoušela jste? Je to mrně ve vývinu, přijde mi krutý ho krmit jen suchým... ač jsou Brit Care kvalitní, tak stejně jen granulemi mi přijde u kočky nepřirozené. Navíc i do budoucna si zaděláváte na problém, kdy jak na granulích málo pijí, občas mají moč. problémy.

Maso mu dejte pro začátek klidně mleté nebo na drobné kousky. Zkuste hovězí, vepřové, ryby. Kuře taky můžete, ale kočky jsou na jeho kvalitu docela háklivé.

Jinak může to být i tím, že je vzatý brzy, nicméně mám doma již skoro 4 letého kocoura, který šel od mámy ve 4 měsících a dělá mi to občas taky. A to nejvíc, když je hodně uvolněný při muchlování - tj. mi chce ty něžnosti oplatit, akorát v jeho podání je to spíš mučení.

29.1.2016 17:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

rapotacka11 napsal(a):
Takže mi v podstatě přijde paradoxně jednodušší péče o dva než kdyby byl sám.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Mám stejnou zkušenost.
Jestli ještě někdy kotě, tak jedině dvě.
Je to o 100% lepší, řekla bych dokonalé.
Lidi tomu nevěří...

To určitě. Kočky jsou strašně hravé a jedno kotě...to mi přijde úplně až strašné. My jsme brali taky dvě koťata a to už jsme doma měli dvě štěňata A mamka si vzala kotě ke štěňátku a to byly bitky, to bylo honění, tóčo Vydrželi jsme na ně koukat hodiny

29.1.2016 17:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Někdo si pořídí masožravce a nedá mu maso ?
Zvláštní...

29.1.2016 17:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lavacca - A to nejvíc, když je hodně uvolněný při muchlování - tj. mi chce ty něžnosti oplatit, akorát v jeho podání je to spíš mučení - to je přesné Nám to dělá taky jen briťák kocour, když chce dát najevo, jak moc nás má rád, tak oblizuje všechny prsty, někdy i na nohách(a to tedy vydrží málokdo ) Hlavně muži, já to přisuzovala právě tomu, že jemu se fakt hodně potí ruce a kocouru chutná ta sůl. Mě víc, smrdí" různou kosmetikou a čistidlama, tak na mne se vrhá jen vyjímečně. Kočka snad nikdy v životě. Ta se šmoldí klasicky po kočičácku o nohy a nechá se drbat za ušima, ale nelíže.

29.1.2016 17:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

rapotacka11 napsal(a):
Někdo si pořídí masožravce a nedá mu maso ?
Zvláštní...

No, já taky ne Kočičákovi (jak jsem už psala jinde) jsem ho vnucovala 8let a nenašla jsem jediné, co by jen alespoň olíznul Kočka...tak ta si občas kousek dá: krůtí, králičí a včera a dnes dostala mleté hovězí. Z toho se tak zblila, že tuším vyblila včerejší i dnešní porci Tak má kapsičku

29.1.2016 18:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

No, ale dala jste mu možnost výběru.

29.1.2016 18:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
lavacca - A to nejvíc, když je hodně uvolněný při muchlování - tj. mi chce ty něžnosti oplatit, akorát v jeho podání je to spíš mučení - to je přesné Nám to dělá taky jen briťák kocour, když chce dát najevo, jak moc nás má rád, tak oblizuje všechny prsty, někdy i na nohách(a to tedy vydrží málokdo ) Hlavně muži, já to přisuzovala právě tomu, že jemu se fakt hodně potí ruce a kocouru chutná ta sůl. Mě víc, smrdí" různou kosmetikou a čistidlama, tak na mne se vrhá jen vyjímečně. Kočka snad nikdy v životě. Ta se šmoldí klasicky po kočičácku o nohy a nechá se drbat za ušima, ale nelíže.

Náš mi líže vnitřek zápěstí a bradu. :D A to je teprve mučeníčko! Jinak zajímavostí je, že mi to dělají nejvíc kocouři (druhý kocour mi zas rád češe čelo a vlasy :), kočky - holky to nikdy moc nelákalo.

29.1.2016 20:51
verush

XXX.XXX.236.11

No nevím stím masem, Veterinář nás od toho odrazoval. Že všechno co potřebuje je v granulích a přilepšujeme mu kapsičkama a různýma pamlskama.

No po vašich radách už zvažujeme druhé kotě. smajlík

29.1.2016 22:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

verush napsal(a):
No nevím stím masem, Veterinář nás od toho odrazoval. Že všechno co potřebuje je v granulích a přilepšujeme mu kapsičkama a různýma pamlskama.

A co konkrétního špatného vidí veterinář na krmení kočky - masožravce masem ?!? Není on náhodou dealer granulí ?

Z masa si kočka vezme vše, co potřebuje. Ano, není vhodné krmit jen čistou svalovinou, ale dávat i vnitřnosti, drobné kosti, kůže, chrupavky, atd. Hezky je to popsané zde: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0.

Pokud si navíc srovnáte cenu kapsiček a jejich obsah x ceně masa, budete překvapená, na jakou cenu se to dostanete.

29.1.2016 22:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

verush napsal(a):

Spíš začněte přilepšovat masem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík