Reakce koček na vysavač

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rey

29.1.2016 11:05
Rey

XXX.XXX.178.179

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak reagují vaše kočky na vysavač? Tu moji normálně vyděsí málokterý zvuk, nevadí jí vůbec vrtačka, petardy, hlučná pračka, myčka... ale už jen když vidí vysavač, běží se schovat pod postel a tam je po celou dobu vysávání schovaná, vyplašená a vyleze až tak po cca 15 minutách po vypnutí. Myslíte že je možné že ten konkrétní vysavač vydává zvuk o frekvenci kterou kočka nesnáší a bylo by vhodné ho vyměnit, nebo kočky prostě obecně nesnáší zvuk vysavačů? Děkuji.

29.1.2016 11:10
lusice

XXX.XXX.27.162

Můj kocour vysavač taky nijak zvlášť nemiluje. Neschovává se (na to je moc zvědavý smajlík ), ale ani se nepřibližuje a většinou ho sleduje z nějaké metrové vzdálenosti usazený na vršku sedačky nebo na stole.

29.1.2016 11:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

Nezažila jsem kočku, která by měla vysavač ráda. :) U nás část vyleze na stůl, část vyskočí nahoru na skříň a kouká dolů, co tam jezdí. Většinou během toho čekání než skončím usnou. :D Takže pak sleze jen část, část si spí zvesela dále nahoře.

29.1.2016 11:21
TomášS

XXX.XXX.218.155

Máme jiný vysavač i jinou kočku a taky se bojí běží se schovat jen co se vyndá ze skříně tak nový kupovat nemusíte

29.1.2016 11:30
Isistera

XXX.XXX.166.190

Moji když byli malincí, tak zdrhali hned po zapnutí. Teď občas zkouší statečně vydržet ve stejné místnosti, ale stejně to za chvilku vzdají a prchnou pod postel :-D Taky jim vadí kávovar a nadšení nejsou ani z fénu...

29.1.2016 11:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taky přidám zkušenost. Pračka nevadí, mikrovlnka nevadí, mixování tyčovým mixérem! nevadí. Fén vadí trošku. Ovšem luxování, to vadí moc moc!

Řeším to tak, že začínám byt luxovat v pokoji, kde kočka zrovna není. Pokoj si zavřu. jinak by kočka vlítla pod postel a jak se přiblížím s vysavačem, zděšeně vylítla.
V druhé místnosti bytu vysavač musím přepojit do jiné zásuvky, a během toho se kočka přemístí vedle.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2016 13:27

U nás nevadí mikrovlnka, mixér, ohňostroj. Jeden kocour vysavač nesnáší, vždy se jde schovat. Druhý sedí a kouká, když se k němu moc přiblížím, tak si odsedne... Co ovšem oba nesnášejí, tak znělku našeho obecního úřadu. Přikrčí se a vydávají houkavé zvuky. Hledají místo, kde se schovat, což je problém, jelikož je slyšet ze všech stran.

29.1.2016 13:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Co ovšem oba nesnáší, tak znělku našeho obecního úřadu. Přikrčí se a vydávají houkavé zvuky

tak to je dobré.

29.1.2016 13:32

joanne.s napsal(a):
Co ovšem oba nesnáší, tak znělku našeho obecního úřadu. Přikrčí se a vydávají houkavé zvuky

tak to je dobré.

Takové tlumené hluboké houkání, nevím k čemu to přirovnat

29.1.2016 13:43
joanne.s

XXX.XXX.41.2

To je specialita birem, houkání?

i když můj rusáček vlastně taky houkal - když mu jednou veterinář měřil teplotku v zadečku. Od té doby upadl vet v nemilost:).

29.1.2016 14:01
Isistera

XXX.XXX.166.190

Já jsem si dokonce pořídila kvůli té jejich fobii z vysavače... a taky trochu z lenosti vytahovat vždy vysavač a všechny ty hadice...mechanický zametač Chiron. Hlavně do obýváku na kusový koberec, kde kocouři nejvíc pobývají (a taky to podle toho vypadá). A musím říct, že jsem úplně koukala, kolik chlupů na tom koberci oproti vysavači posbíral! Celou hrst! A koberec jako nový. On má jeden můj kocour takové polodlouhé heboučké chlupy jako vata a to mi prostě vysavač zaboha nebral.
Zametače se nebojí, zásadně se posadí na ten koberec, který čistím, že do nich musím občas trošku žďuchnout, aby uhnuli a já mohla ten kousek uklidit :-D.

29.1.2016 18:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Máme vysavač centrální, takže motor je mimo dům, v garáži. Nedá se ovšem říct, že by to bylo nějaké tiché - ten zvuk se nese asi těma trubkama a hlavně - největší hluk stejně dělá ten vzduch v hadici. Kočka, ta je celkem hrdinka, nezdrhá, pokud leží nad ním, tak jen pozoruje, pokud sedí na zemi, tak znechuceně odejde. Kocour je totální posera, takže vysávám jen pokud je v místnosti, kde vysávat nemíním a nebo je venku. Ten se ale bojí i mopu To kočka se nehne, dokud do ní nedrcnu, ať uhne.

30.1.2016 01:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

"...ale už jen když vidí vysavač, běží se schovat pod postel a tam je po celou dobu vysávání schovaná, vyplašená a vyleze až tak po cca 15 minutách po vypnutí."

Přesně takto se chovají oba mí kocouři. Mladej se zpočátku až tak nebál. Ale velký ano, a jelikož mladej dělá vše podle velkého, tak naznal, že hrozí obrovské nebezpečí , a už se také letí schovat pod postel.

Bejina

30.1.2016 08:35
Bejina

XXX.XXX.112.69

lavacca napsal(a):
Nezažila jsem kočku, která by měla vysavač ráda. :) U nás část vyleze na stůl, část vyskočí nahoru na skříň a kouká dolů, co tam jezdí. Většinou během toho čekání než skončím usnou. :D Takže pak sleze jen část, část si spí zvesela dále nahoře.

Tak asi máme doma výjimky, protože našim oběma mladým britkám vysavač vůbec nevadí. Dokonce i když vysávám sedačku, tak leží na ní nehnutě... nakonec musím do nich vysavačem šťouchnout, aby se přesunuly jinam a já to mohla pod nimi vysát. Naší starší kočce zvuk také nevadí, ale vysavač vždy jen sleduje z určité, bezpečné vzdálenosti.
Takže výjimky tedy existují a mám je zrovna já. ... možná mám výjimečný vysavač

30.1.2016 08:47
mesič

XXX.XXX.174.1

Máme plovku, takže vysavač neřeším, mám vlastně ten malej ruční, ale toho se mladej nebojí. Ale ze začátku se hrozně bál popelářů, prolítl celej byt a pokud byl na dvoře tak pádil do zahrady. Nejvtipnější na tom bylo, že tuhle histerii naučil i psa - v té době odrostlý štěně, tak letěli spolu... Naštěstí pes časem pochopil, že je kocour poseroutka zbytečně a už neprchá, kocour si časem taky zvykl. Ale např. pes se bojí, když přítel vyleze na půdu, jak vidí otevřený ty dvířka, tak zaleze do boudy a pozoruje to z bezpečné vzdálenosti

30.1.2016 09:11

Isistera napsal(a):
Já jsem si dokonce pořídila kvůli té jejich fobii z vysavače... a taky trochu z lenosti vytahovat vždy vysavač a všechny ty hadice...mechanický zametač Chiron. Hlavně do obýváku na kusový koberec, kde kocouři nejvíc pobývají (a taky to podle toho vypadá). A musím říct, že jsem úplně koukala, kolik chlupů na tom koberci oproti vysavači posbíral! Celou hrst! A koberec jako nový. On má jeden můj kocour takové polodlouhé heboučké chlupy jako vata a to mi prostě vysavač zaboha nebral.
Zametače se nebojí, zásadně se posadí na ten koberec, který čistím, že do nich musím občas trošku žďuchnout, aby uhnuli a já mohla ten kousek uklidit :-D.

Překvapila jste mě tím zametačem Chiron. Vůbec jsem netušila, že se pořád vyrábí. Pamatuji si ho z dětství. Byl to docela dobrý pomocník smajlík Určitě si ho pořídím =^..^=.

30.1.2016 11:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Bejina napsal(a):
Tak asi máme doma výjimky, protože našim oběma mladým britkám vysavač vůbec nevadí. Dokonce i když vysávám sedačku, tak leží na ní nehnutě... nakonec musím do nich vysavačem šťouchnout, aby se přesunuly jinam a já to mohla pod nimi vysát. Naší starší kočce zvuk také nevadí, ale vysavač vždy jen sleduje z určité, bezpečné vzdálenosti.
Takže výjimky tedy existují a mám je zrovna já. ... možná mám výjimečný vysavač

30.1.2016 11:15
Isistera

XXX.XXX.73.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Překvapila jste mě tím zametačem Chiron. Vůbec jsem netušila, že se pořád vyrábí. Pamatuji si ho z dětství. Byl to docela dobrý pomocník smajlík Určitě si ho pořídím =^..^=.

Taky mě to překvapilo. A je to pořád stejný poctivý design, převážně z kovu. Měl dokonce lepší recenze než moderní novinky.

30.1.2016 11:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Isistera napsal(a):
Taky mě to překvapilo. A je to pořád stejný poctivý design, převážně z kovu. Měl dokonce lepší recenze než moderní novinky.

Já ho asi také znám! Je to takový ten "lux", co se s ním mechanicky "jezdí" po koberci a on má zespoda takové kartáčky, ne?

30.1.2016 12:14
Isistera

XXX.XXX.73.4

fikovnice napsal(a):
Já ho asi také znám! Je to takový ten "lux", co se s ním mechanicky "jezdí" po koberci a on má zespoda takové kartáčky, ne?

Jo, to je on ;-).

30.1.2016 14:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Isistera napsal(a):
Jo, to je on ;-).

Jj, měli jsme různě velké i různě barevné!

30.1.2016 23:55
saty

XXX.XXX.134.217

To je jako bez Elektriky? Jak to Funguje? Mám asi hloupe otázky ale asi jsem moc mlada jako Dítě si pamatuju ze něco takového mela babi v kumbale ale nic vic.

31.1.2016 01:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
To je jako bez Elektriky? Jak to Funguje? Mám asi hloupe otázky ale asi jsem moc mlada jako Dítě si pamatuju ze něco takového mela babi v kumbale ale nic vic.

Má to takové madlo - tyčku, Vy stím šouláte po koberci tam a zpět, tím se pod tím otáčejí ty kartáčky a sbírají bordel z koberce. My tomu ale říkali normálně luxování.

31.1.2016 05:30

saty napsal(a):

Elektrický vysavač to nenahradí, ale pamatuji si, že to chlupy, vlasy i drobky bezvadně posbíralo.

31.1.2016 10:18
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Má to takové madlo - tyčku, Vy stím šouláte po koberci tam a zpět, tím se pod tím otáčejí ty kartáčky a sbírají bordel z koberce. My tomu ale říkali normálně luxování.

Přesně tak. Taky ho máme doma, teda od značky Leifleit, ale funkce totožné s Chironem. :) Nicméně na chlupy z britek to moc účinné není, na to je lepší elektrický. :) Ale na různé drobky, apod. je to šikovné, že nemusí člověk vytahovat ten velký, ale chytne tenhle menší a přejede to a je uklizeno.

31.1.2016 13:44
stovi

XXX.XXX.112.229

Já si myslím že je to úplně normální že se kočka bojí vysavače.

Přidejte reakci

Přidat smajlík