Britská kočička bez PP Okolí Liberce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2016 19:14
Monika28

XXX.XXX.23.108

Ahoj vím, že nemáte rádi, když se někdo shání po zvířátkách bez PP. Dnes bohužel rodičům po deseti letech odešla kočička a chtěla bych jim uďělat radost a pořídit koťátko. Bohužel deset tisíc za kotě dát nemůžu. Tak kdyby někdo věděl o koťátkách...

29.1.2016 19:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika28 napsal(a):
Ahoj vím, že nemáte rádi, když se někdo shání po zvířátkách bez PP. Dnes bohužel rodičům po deseti letech odešla kočička a chtěla bych jim uďělat radost a pořídit koťátko. Bohužel deset tisíc za kotě dát nemůžu. Tak kdyby někdo věděl o koťátkách...

Projděte si inzerci - tady na fauně, na bazos.cz, atd.

A trvají na kotěti?

29.1.2016 19:57
Monika28

XXX.XXX.23.108

Ta první je hrozně daleko Ale na tu druhou zavolám Díky.

29.1.2016 20:00
Monika28

XXX.XXX.23.108

No chtěli radši kotě. protože už mají kočky, které jsou sice venku, ale občas taky můžou dovnitř a bijí se jak ba si zvykla dospělá A podle mé vlastní zkušenosti to kočky nesou hodně špatně v dospělosti. Na bazoš jsem koukala, ale přijde mi to jako samí množitel...

29.1.2016 20:05
mesič

XXX.XXX.174.1

Myslím, že joanne.s dává dobré tipy. A pokud by si vzali již dospělou kočičku, tak by si nemuseli s ní tolik hrát a mohla by být i tvárnější v naučení, jestli může na stůl, linku a pod. Nemuseli by se "trápit smajlík" s puberťákem. A pokud by netrvali na britce, tak i v útulku najdete spoustu krásných kočiček, kterým naopak např. umřel páníček. Takové starší už moc šanci na nový domov nemají.

29.1.2016 20:12
Monika28

XXX.XXX.23.108

Tak prý by klidně i dospělou bude jen doma takže by snad neměl být problém. A je fakt, že s koťátkem by bylo mnohem víc starostí Budeme koukat..

29.1.2016 20:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika28 napsal(a):
Tak prý by klidně i dospělou bude jen doma takže by snad neměl být problém. A je fakt, že s koťátkem by bylo mnohem víc starostí Budeme koukat..

Pokud na ni nespěchají, sledujte pravidelně inzerce. Mnohdy lidé darují roční, dvouleté kočenky a rodiče by tak mohli pomoct čičině "v nouzi". :).

29.1.2016 21:30
Monika28

XXX.XXX.23.108

Ne, ne nespěchají. už jsem na nějaké koukala, ale většinou jsou na druhém konci republiky

29.1.2016 21:48
mesič

XXX.XXX.174.1

29.1.2016 23:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Monika28 napsal(a):

Starosti s kotětem ?
Znám jen radosti .

30.1.2016 14:24
Monika28

XXX.XXX.23.108

No třeba loužičky. Zničené věci. Nevím jestli by měli ještě na koťátko trpělivost. A pokud ještě pomůžeme nějaké kočičce tak tim líp

30.1.2016 14:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Věřte nebo ne, louži od kotěte jsem v životě nezažila.
Od 4 týdnů chodilo na WC.
Pak jsem měla 2 koťata najednou, z venkova - ze stodoly,
nikdo je na WC neučil a pochopila to okamžitě.
Ani nejmenší nehoda se nekonala.
Nic neničily. Je pravda, že dokud byly malé=lehké, lezly po zácloně, ale to netrvalo
dlouho.

A když vaši mají jiné kočky... chtějí fakt další ?

30.1.2016 15:45
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Věřte nebo ne, louži od kotěte jsem v životě nezažila.
Od 4 týdnů chodilo na WC.
Pak jsem měla 2 koťata najednou, z venkova - ze stodoly,
nikdo je na WC neučil a pochopila to okamžitě.
Ani nejmenší nehoda se nekonala.
Nic neničily. Je pravda, že dokud byly malé=lehké, lezly po zácloně, ale to netrvalo
dlouho.

A když vaši mají jiné kočky... chtějí fakt další ?

Ne ne, toto je jiná slečna či paní než ta z vedlejšího vlákna, kteří mají toho kocourka s kardiomyopatií.

30.1.2016 15:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Ne ne, toto je jiná slečna či paní než ta z vedlejšího vlákna, kteří mají toho kocourka s kardiomyopatií.

Aaa, tak beru zpět, byla jsem moc zbrklá , tito mají ještě venkovní čičiny...

30.1.2016 16:12
Monika28

XXX.XXX.23.108

Přesně venkovní mají asi 4. Ale to jsou opravdy takove kočky co se přijdou nažrat a kolikrát je i několik měsíců nevidí a pak zase na nějakou dobu přijdou. To jsou kocouři a doma měli kočku. Tak by chtěli zase kočičku domácí

30.1.2016 16:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Monika28 napsal(a):
Přesně venkovní mají asi 4. Ale to jsou opravdy takove kočky co se přijdou nažrat a kolikrát je i několik měsíců nevidí a pak zase na nějakou dobu přijdou. To jsou kocouři a doma měli kočku. Tak by chtěli zase kočičku domácí

Všichni 4 kocouři? A jak staří? Od určitého věku už kastrace nemusí zabránit toulání, ale pokud je tam nějakej mlaďoch, co by se dal ještě vymazlit...? Nešlo by to takto?

30.1.2016 16:59
Monika28

XXX.XXX.23.108

To jsou všichni taky uz starouši:) Bohužel ten nejmladší jim umřel asi před měsícem tomu byli dva roky. A ten se držel doma, ale jednou přišel ošklivě potrhanej. Nevíme od čeho nebo koho.. a museli ho nechat utratit:(.

30.1.2016 17:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Monika28 napsal(a):
To jsou všichni taky uz starouši:) Bohužel ten nejmladší jim umřel asi před měsícem tomu byli dva roky. A ten se držel doma, ale jednou přišel ošklivě potrhanej. Nevíme od čeho nebo koho.. a museli ho nechat utratit:(.

Poraďte rodičům, ať se přece jen poradí s vetem stran kastrace. Právě, aby se nevraceli domů dorvaní (a také, aby neplodili další koťata). Ale je možné, že kvůli věku to už vet nedoporučí.
Tedy předpokládám, že jde o nekastráty...?

30.1.2016 20:00
Monika28

XXX.XXX.23.108

Jo jsou nekastrovany.. Ale pochybuju, ze je budou pomalu v osmi letech kastrovat. Proto chceme kočičku.

31.1.2016 16:02
Isistera

XXX.XXX.132.161

A trváte na té britské? Pokud ano, tak v útulcích jich asi moc není... Ale vím o jedné v Plzni, jen nemá ocásek:
http://www.nadejeprokocky.cz/p/blog-page.html
Robinka

Nebo Chlupinka a Mazlinka jsou taky krasavice.

31.1.2016 18:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika28 napsal(a):
Jo jsou nekastrovany.. Ale pochybuju, ze je budou pomalu v osmi letech kastrovat. Proto chceme kočičku.

A proč by ne? U kocourů je to krátký zákrok, není potřeba ani velké zotavování. Kočky se běžně dožívají kolem 12-15, ale i více let. Tak proč by nemohli další půlku života prožít jako klidní kastráti?

31.1.2016 20:38
Monika28

XXX.XXX.23.108

Protože nedají 5000, - za kastrace. Já vím, že to nechcete slyšet, ale tak to prostě je:(.

31.1.2016 20:44
joanne.s

XXX.XXX.38.105

Nepořizovala bych do toho další kočičku. Dyť mají čtyři, o které se musí postarat. A evidentně jsou finance omezené.

31.1.2016 20:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika28 napsal(a):
Protože nedají 5000, - za kastrace. Já vím, že to nechcete slyšet, ale tak to prostě je:(.

Nevím, kam chodí na veterinu, ale u nás kousek za Prahou jsem platila vloni za kastraci kocoura 600, -.

Nicméně pokud nemají na to, aby dali vykastrovat kocoury, má pak opravdu smysl pořizovat další kočku ?!? Ta taky bude potřeba vykastrovat (a u koček - holek to stojí více). Navíc stane-li se nějaký úraz, apod. co pak? Dají kočku utratit, protože nebude na veterinu?!?

31.1.2016 20:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Asi se moc nestarají, když je vidí občas...

31.1.2016 21:23
Monika28

XXX.XXX.23.108

To jsem přesně čekala.. Všichni byste kastrovali na potkání a kdyz to někdo vidí jinak hned, že se o kočky nestaraj.. Staraj se o ně dobře, ale očividně nikdo nebydlíte na vesnici a nemáte venkovní kočky. Kdyby se něco stalo tak jí samozřejmě neutratí pokud to není nutný. Jestli narážíte na kocourka o kterém jsem psala tak tomu chyběla cela spodní čelist tak mi ukažte lidi ktery by ho nechali dál trápit.. A vůbec kdxby se vykastrovali úplně všechny kočky tak je vyhladíte. A každej prostě neda tisíce za kočku...

1.2.2016 16:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika28 napsal(a):
To jsem přesně čekala.. Všichni byste kastrovali na potkání a kdyz to někdo vidí jinak hned, že se o kočky nestaraj.. Staraj se o ně dobře, ale očividně nikdo nebydlíte na vesnici a nemáte venkovní kočky. Kdyby se něco stalo tak jí samozřejmě neutratí pokud to není nutný. Jestli narážíte na kocourka o kterém jsem psala tak tomu chyběla cela spodní čelist tak mi ukažte lidi ktery by ho nechali dál trápit.. A vůbec kdxby se vykastrovali úplně všechny kočky tak je vyhladíte. A každej prostě neda tisíce za kočku...

Milá Moniko, na vesnici bydlím odmala a světe div se - kočky máme kastrované. I většina sousedů. Nevidím rozdíl v péči o bytovou x venkovní kočku. Všechny vakcinujeme, venkovním kočkám dávám pravidelně spot ony proti klíšťatům, denně mají všechny maso a granule. Akorát venkovní spí ve venkovním domku a mají volnost, kdežto bytové se válí doma v posteli a ven jdou max. na kšírách, aby se nevydali směr silnice a něco je hnedka nepřejelo.

A ne, nikdy nezajistíte 100% kastrace, takže vždy se budou kočky množit dál. To je utopie, že by byly kastrované úplně všechny.

Ale mně osobně by vadilo, že mi kocouři courají mimo domov, chodí domů otrhaní a můžou chytit všelijaké nemoci při krytí cizích koček.

A tisíce to nestojí. Kočka žije v průměru 10-15 let. I kdybych brala, že žije 10 let, tak i za předpokladu, že by to fakt stálo 1000, -, tak to máte 100, -/rok. To Vám přijde moc?

2.2.2016 15:15
Monika28

XXX.XXX.23.108

Mě ne. já osobně mám taky kastrovaného psa. Jejich kočka by byla taky kastrovaná samozřejmě jinak bych jim ji ani nesháněla. Ale oni to prostě s těma kocourama vidí jinak. Je to stará škola. mají je rádi taky dostávají každý den granule, kapsičky občas maso. Ale prostě jsou to pro ně kočky které jim kolem baráku loví myši. A já je nemůžu nutit aby je dali všechny vykastrovat. Já osobně bych to taky nechtěla. Radši budu mít kočku doma jako mazlíčka. Což oni by chtěli taky právě radši kočičku, která bude doma spát s nima v posteli. Hold to, že to takhle máte vy neznamená, že všichni budou mít stejný názor jako vy..

2.2.2016 15:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Monika: Kocour může být také domácí, bytový mazlíček. Tak na co pořizovat další kočku. Stačí jednoho šoupnout do domu, nechat vykastrovat a hotovo.

p.s. Některé britky mazlivé nejsou.

2.2.2016 16:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Monika: Kocour může být také domácí, bytový mazlíček. Tak na co pořizovat další kočku. Stačí jednoho šoupnout do domu, nechat vykastrovat a hotovo.

p.s. Některé britky mazlivé nejsou.

Přesně tak. Vsadím se, že jak by byli kocouři kastrovaní, budou víc doma, budou i mazlivější a velmi rychle se přihlásí dobrovolník, co se půjde mačkat na křeslo. :).

2.2.2016 16:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika28 napsal(a):
Mě ne. já osobně mám taky kastrovaného psa. Jejich kočka by byla taky kastrovaná samozřejmě jinak bych jim ji ani nesháněla. Ale oni to prostě s těma kocourama vidí jinak. Je to stará škola. mají je rádi taky dostávají každý den granule, kapsičky občas maso. Ale prostě jsou to pro ně kočky které jim kolem baráku loví myši. A já je nemůžu nutit aby je dali všechny vykastrovat. Já osobně bych to taky nechtěla. Radši budu mít kočku doma jako mazlíčka. Což oni by chtěli taky právě radši kočičku, která bude doma spát s nima v posteli. Hold to, že to takhle máte vy neznamená, že všichni budou mít stejný názor jako vy..

Já osobně bych to taky nechtěla a to z jakého důvodu?!?

Přidejte reakci

Přidat smajlík