Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2016 17:55
Bacon

XXX.XXX.246.254

Krásný den, nedávno jsem se s přítelem rozhodla že si pořídíme koťátko a pak přišla nařadu rozhodující otázka zda-li koťe adoptovat, koťe z ChS a nebo kotě pres inzerat. Docela dlouho jsme uvažovali o koťeti s pp z chovne stanice, ale pak mi kamaradka vyprávěla o tom jak u jeji babicky na chalupě każdý koťata po narození topi, nebo s nimi hazí o zem. V tu chvíli mě napadlo vzít si kote, které to potřebuje a zachranime mu tím život. Touto cestou bych se chtela zeptat jestli někdo nemá kotě (klidně malé, ktere se musí dokrmovat ) a nechce ho tak bych se ho ráda ujala a poskytla mu spokojený život. Jsem z Prahy.

30.1.2016 18:20
joanne.s

XXX.XXX.36.218

Kotě tak malé, že se musí dokrmovat, vám velmi nedoporučuji shánět. Narozené kotě má být u maminky celé tři! měsíce, spousta koťat, které to tak neměly, si to nesou pak do života a dělá to paseku. Radši koukněte sem https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/?q=&psc=11000&okoli=50&CenaMin=&CenaMax=&Filter1=0&plemena_filter1=0&plemena_filter2=0&typ=100&stari=0.

30.1.2016 18:23
joanne.s

XXX.XXX.36.218

30.1.2016 18:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Kotě tak malé, že se musí dokrmovat, vám velmi nedoporučuji shánět. Narozené kotě má být u maminky celé tři! měsíce, spousta koťat, které to tak neměly, si to nesou pak do života a dělá to paseku. Radši koukněte sem https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/?q=&psc=11000&okoli=50&CenaMin=&CenaMax=&Filter1=0&plemena_filter1=0&plemena_filter2=0&typ=100&stari=0.

Třeba má zadavatelka na mysli kotě, které přišlo o mámu nebo které chce někdo opravdu usmrtit (mmch. můj skorotchán zabíjel koťata tak, že je dal do pytle, pak šel na beton a...; jsem šťastná, že už nemám nic ani s jeho synem!).
Jinak máte samozřejmě pravdu, že mámu a sourozence člověk kotěti nenahradí.

30.1.2016 18:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Leda tak.
Jinak nechte kotě s mámou a sourozenci !
Už tady někdo popisoval, jak si vzal
živou hračku
předčasně. Skončilo to fatálně.
Kotě to nepřežilo.

30.1.2016 18:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

joanne.s napsal(a):
Http://www.moje-kocka.cz/zivot-s-kockou/co-potrebuji-kocky-172.html

Kupte si nějakou knihu o kočkách.

Knížkou začněte.

30.1.2016 19:02
Bacon

XXX.XXX.246.254

Samozřejmě jsem nemyslela kote, ktere ma možnost normálně vyrustat se souroznci a mamou. Měla jsem namysli kotě, ktere o mamu přišlo nebo se ho chce nekdo zbavit. Jinak o kočkách toho vím víc než dost (studuji veterinu) takže knižku vážně nepotřebuji...

30.1.2016 19:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bacon napsal(a):
Samozřejmě jsem nemyslela kote, ktere ma možnost normálně vyrustat se souroznci a mamou. Měla jsem namysli kotě, ktere o mamu přišlo nebo se ho chce nekdo zbavit. Jinak o kočkách toho vím víc než dost (studuji veterinu) takže knižku vážně nepotřebuji...

Pak byste měla vědět, že nejideálnější by bylo vzít si rovnou koťata dvě...

Osobně celkem dost pochybuji, že se Vám někdo přizná, že likviduje takto kočce koťata místo toho, aby ji nechat vykastrovat...

Co takhle si vzít kotě z útulku? Např. v Praze - Měcholupech pokud je tam kočka déle jak 4 měsíce a neudá se... už prostě není... Nebo se spojte se soukromými depozity, ty kolikrát zachraňují březí kočky, tak byste jim třeba mohla pomoci s dočáskou (dočasná péče) s tím, že byste kočku odrodila, koťata odchovala a 2 z vrhu si nechala doma nebo mámu s kotětem, starší kočky se hůře udávají...

30.1.2016 21:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Pak byste měla vědět, že nejideálnější by bylo vzít si rovnou koťata dvě...

Osobně celkem dost pochybuji, že se Vám někdo přizná, že likviduje takto kočce koťata místo toho, aby ji nechat vykastrovat...

Co takhle si vzít kotě z útulku? Např. v Praze - Měcholupech pokud je tam kočka déle jak 4 měsíce a neudá se... už prostě není... Nebo se spojte se soukromými depozity, ty kolikrát zachraňují březí kočky, tak byste jim třeba mohla pomoci s dočáskou (dočasná péče) s tím, že byste kočku odrodila, koťata odchovala a 2 z vrhu si nechala doma nebo mámu s kotětem, starší kočky se hůře udávají...

"Např. v Praze - Měcholupech pokud je tam kočka déle jak 4 měsíce a neudá se... už prostě není... "

Opravdu? Jsem z toho v šoku! Myslela jsem, že naše útulky nesmějí (snad nějak legislativně ošetřeno?) zvířata usmrcovat.

30.1.2016 23:50
saty

XXX.XXX.134.217

fikovnice napsal(a):
"Např. v Praze - Měcholupech pokud je tam kočka déle jak 4 měsíce a neudá se... už prostě není... "

Opravdu? Jsem z toho v šoku! Myslela jsem, že naše útulky nesmějí (snad nějak legislativně ošetřeno?) zvířata usmrcovat.

Nedivila bych se Měcholupy jsou takove dost divne.

31.1.2016 10:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Ano, záleží teda na množství koček tam. Pokud už jich je tam kolem 100, většinou udělají "čistku" těch, co jsou tam nejdéle.

Ono na jednu stranu je mi těch koček líto, ale na druhou stranu - umíte si představit, že by si je tam všechny nechávali, když za rok přijmou kolem 1300 koček? Za a) ty prostory nemají nafukovací, za b) kolik by takový provoz vyšel? Navíc špatné svědomí by měli mít nejvíc ti, od kterých se tam ty kočky dostávají.

Jinak v zákoně je, pokud vím, povoleno utracení pro redukci počtu zvířat.

31.1.2016 10:11
lavacca

XXX.XXX.164.49

saty napsal(a):
Nedivila bych se Měcholupy jsou takove dost divne.

Máme od nich kocoura, dle zkušenosti s nimi, bych si vzala klidně další kočku. Všichni byli příjemní, bylo vidět, že k těm kočkám vztah mají. Ale prostě nafukovací tam nejsou... a hlavně to financuje město, takže to rozhoduje, zda tam peníze dá či ne...

31.1.2016 14:44
Bacon

XXX.XXX.14.80

V Měcholupech jsem se byla ptát právě na možnost postarání se o novorozené koťe. Paní tam byla dost nepříjemná a když jsme se chteli kouknout na koťátka, ktera byla již k odběru tak nas k nim nechtela ani pustit.

evan

31.1.2016 16:29
evan

XXX.XXX.50.252

Bacon napsal(a):
V Měcholupech jsem se byla ptát právě na možnost postarání se o novorozené koťe. Paní tam byla dost nepříjemná a když jsme se chteli kouknout na koťátka, ktera byla již k odběru tak nas k nim nechtela ani pustit.

Právě proto, že chtít novorozené kotě "na dokrmení" je dost bizarní nápad, tak asi nevěřila, že to myslíte vážně. Tipuju, že mohla pojmout podezření, že máte doma třeba hladovou krajtu a chcete to kotě využít takto, což se ji příčilo, tak vám ukázala dveře.

31.1.2016 18:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

evan napsal(a):
Právě proto, že chtít novorozené kotě "na dokrmení" je dost bizarní nápad, tak asi nevěřila, že to myslíte vážně. Tipuju, že mohla pojmout podezření, že máte doma třeba hladovou krajtu a chcete to kotě využít takto, což se ji příčilo, tak vám ukázala dveře.

Taky si myslím, že ji ten dotaz na novorozené kotě mohl vyděsit...lidi jsou různí. A opravdu velmi často chovatelé hadů ta koťata chtění na zkrmení. :(

Jinak Vás totiž vezmou po zazvonění dozadu, kde se dostanete do pokoje, kde jsou asi desatery pletivové dveře, kde jsou umístěné kočky nyní k odběru, aby byly vidět. Zbytek je vzadu v karanténě.

31.1.2016 21:31
Bacon

XXX.XXX.14.80

Nechapu lidi kteří můžou dát kote hadovi jako jidlo to je proste stašné. Já chtela jen pomoct, ale s reakcemi na tomto webu toho asi moc nevykouzlím. Mám pocit ze je lepsi mit kote doma na flašce, než v pytli v rybniku jenže nekteří tu jaksi nechápou moje záměry...

31.1.2016 22:48
saty

XXX.XXX.134.217

Bacon napsal(a):
Nechapu lidi kteří můžou dát kote hadovi jako jidlo to je proste stašné. Já chtela jen pomoct, ale s reakcemi na tomto webu toho asi moc nevykouzlím. Mám pocit ze je lepsi mit kote doma na flašce, než v pytli v rybniku jenže nekteří tu jaksi nechápou moje záměry...

Chápou ale útulek vam takove kote nedá protoze jim nemůžete dost dobře prokázat sve záměry a zkušenosti... jedna šance je ze budete v sezóně objíždět vesnice a hledat někoho kdo se koťat zbaví což sice zachrání jeden dva životy ale problém s nekontrolovanym množením a vražděním koček to nikterak neresi.

1.2.2016 16:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bacon napsal(a):

To asi nikdo, kdo má rád kočky...

Nám je jasné, že jste chtěla pomoct. To Vám nikdo nebere. ;) Jen rovnou říkáme, že v útulku Vám takhle malé kotě nedají a málokdo se Vám přizná, že vraždí kočce koťata po porodu a nabídne vám je k odběru.

1.2.2016 16:28
TBerry

XXX.XXX.32.199

lavacca napsal(a):
To asi nikdo, kdo má rád kočky...

Nám je jasné, že jste chtěla pomoct. To Vám nikdo nebere. ;) Jen rovnou říkáme, že v útulku Vám takhle malé kotě nedají a málokdo se Vám přizná, že vraždí kočce koťata po porodu a nabídne vám je k odběru.

Přesně, kdo koťata topí, tak je prostě bude topit dál a na to, aby Vám jedno schoval bokem, že si ho dokrmíte, se vyprdne. Jestli je topí běžně, tak nebude mít potřebu jedno zachraňovat a bude pro něj jednodušší do toho kýble rovnou hodit celou várku než ho dát Vám. Je to smutné, ale je to tak. Vezměte si rovnou dvě koťátka z útulku v normálním věku k odběru a uděláte stejně dobrý skutek

2.2.2016 15:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Bacon napsal(a):

Jediné, co mě napadá - občas se objeví i zde inzerát - že někomu uhynula kočka a že hledají náhradní (kočku, fenu). Když nenajdou, tak se sami snaží krmit a udržet při životě a takoví by asi pomoc přivítali...

3.2.2016 07:34
Bacon

XXX.XXX.14.80

Fikovnice - super moc dekuju urcite se po necem takovem kouknu.

3.2.2016 08:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

P.s. rozhodně si vemte koťata radši dvě, než jedno. Bude jim veseleji, a pro vás ve výsledku větší pohoda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2016 09:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také Vám doporučuji ujmout se dvou koťat smajlík Uvidíte, že nebudete v budoucnu litovat

3.2.2016 15:20
Kočičí svět

XXX.XXX.32.202

fikovnice napsal(a):
Třeba má zadavatelka na mysli kotě, které přišlo o mámu nebo které chce někdo opravdu usmrtit (mmch. můj skorotchán zabíjel koťata tak, že je dal do pytle, pak šel na beton a...; jsem šťastná, že už nemám nic ani s jeho synem!).
Jinak máte samozřejmě pravdu, že mámu a sourozence člověk kotěti nenahradí.

A vy jste se na to dívala nebo jste se to doslechla, až bylo po tom?

6.2.2016 00:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kočičí svět napsal(a):
A vy jste se na to dívala nebo jste se to doslechla, až bylo po tom?

Vy jako myslíte, že bych byla schopná se na něco takového dívat? Je mi jasné, že mj. je to trestný čin. Dozvěděla jsem se to ex post - tehdy jsem ještě s přítelem chodila; zděsila jsem se a řekla mu, ať kočky nechají ihned vykastrovat. Odpověď - "To u nás neprojde, u nás se to prostě dělá takto...!" Jak říkám, ještě že už s nimi nemám nic společného...

Přidejte reakci

Přidat smajlík