M&V&B

XXX.XXX.49.3
Zdravím. Používáte někdo furminator? Zkušenosti, rady, typy? Mám dvě obyč. krátkosrsté kočky v bytě a z chlupů jsem nešťastná , tak doufám, že tohle by nám mohlo pomoct.
A další otázka. Když už, tak značkový? Nejlevnější okolo 600, - nebo nemáte zkušenost někdo s obyč furminatorem z Aukra? Tam se dá sehnat do 200, -...
Děkuju za rady :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Furminátor doma mám - nic extra, ale funguje dobře, avšak naši dva polodlouhosrstí kocouři se po jeho používání pořád drbali. Přestala jsem ho používat a přestali se drbat.
U čistě bytových koček je trochu problém v tom, že více či méně línají celý rok A u krátkostrstých koček se chloupky "rády" zapíchávají do čalounění.
V kočičí domácnosti se bohužel nedá chlupů nikdy zbavit...
Já jsem zase s Furminátorem spokojená nadmíru a mám obyč z aukra do těch 200, - jak píšete.Mám 3 kočky z toho dvě krátkosrsté a na ty je to úplná pecka, tím samo nechci říct, že z nich nevypadne ani chlup, ale dají se normálně hladit aniž by člověk měl dlaň plnou chlupů v období línání.U kocoura co má srst delší to už taková hitparáda není, tahá ho to, ale pro krátkostrstý super
M&V&B
napsal(a):
Zdravím. Používáte někdo furminator? Zkušenosti, rady, typy? Mám dvě obyč. krátkosrsté kočky v bytě a z chlupů jsem nešťastná , tak doufám, že tohle by nám mohlo pomoct.
A další otázka. Když už, tak značkový? Nejlevnější okolo 600, - nebo nemáte zkušenost někdo s obyč furminatorem z Aukra? Tam se dá sehnat do 200, -...
Děkuju za rady :).
Mám ten z aukra už pár let, tehdy stál kolem 300, -. Na psa funguje suprově, kočkám se moc nelíbí, jak je tvrdý. Co milují a co je krásně vyčeše je gumový kartáč. Viz příloha. Stojí kolem 60, - a je výborný - kočeny to česání milují, krásně je vyčeše a odstraňuju s ním chlupy i z dek, škrabadel, apod.
Eemii

XXX.XXX.221.97
Chtela bych se zeptat, zda je vhodne pouzivat furminator kazdy den?Mam pulrocniho britskeho kocoura a nerada bych nejak poskodila srst.Mimo jine pouzivam i ten kulaty, gumovy.Ovsem rozdil je znacny.Mam pocit, jako by furminator bral i chlupy, ktere by nevypadly, trimuje.
Eemii
napsal(a):
Chtela bych se zeptat, zda je vhodne pouzivat furminator kazdy den?Mam pulrocniho britskeho kocoura a nerada bych nejak poskodila srst.Mimo jine pouzivam i ten kulaty, gumovy.Ovsem rozdil je znacny.Mam pocit, jako by furminator bral i chlupy, ktere by nevypadly, trimuje.
Denně bych to určitě nedělala, max. v době línání Jinak tak 1x týdne.
Jinak ten gumovy kartáč mam ze spokojenypes.cz - https://www.spokojenypes.cz/kart-le-salon-essentials-gumov-kulat/.
Eemii

XXX.XXX.221.97
Diky zaodpoved.Ja ten kulaty mam a pouzivam.
Eemii
napsal(a):
Furminátor máme. Jsme spokojeni. Dobře zbavuje chlupů. Dělat se s ním má max.1-2 týdně. Mohla by se podráždit kůže. Je to i v návodu. Ono když to přejede, tak ta česací část je poměrně ostrá.