Dobrý deň. Nikdy som nemala mačku ale od leta 2015 už áno. Takže o mačkách skoro nič neviem. Niekto ho totiž vyhodil u mňa v práci a ja som sa nad ním zľutovala a vzala ho k nám aj keď som nevedela ako to dopadne, keďže máme dva psy. Bývame v domčeku kocúrik Cyrilko ako dospieva tak sa s neho stáva taký polodivoký kocúr. Niekedy celý deň prespí naje sa a vypýta sa von. Maznať sa nechce ako náhle si ho chcem vziať na ruky tak mi začne prsty hrýzť a škriabať, že ho musím položiť. Občas sa príde pozrieť domov poobtiera sa povrčí ale to len preto, že chce jesť. On bol taká netýkavka od malého kocúrika ale vtedy ma aspoň prišiel vyoblizovať po brade. Prečo vlastne píšem? Dnes som sa ráno zobudil na strašný rev vonku to bol môj kocúr a pri ňom bol druhý a mravčali dosť som sa zľakla. To je vlastne ruja alebo boj o teritórium neviem poradíte mi? Chcem sa vás opýtať keď dám kocúra vykastrovať čo sa tým zmení. Bude ešte mravčať(ako by plakalo dieťa) a bude sa celú noc túlať?Ďakujem
ladka
napsal(a):
Dobrý deň. Nikdy som nemala mačku ale od leta 2015 už áno. Takže o mačkách skoro nič neviem. Niekto ho totiž vyhodil u mňa v práci a ja som sa nad ním zľutovala a vzala ho k nám aj keď som nevedela ako to dopadne, keďže máme dva psy. Bývame v domčeku kocúrik Cyrilko ako dospieva tak sa s neho stáva taký polodivoký kocúr. Niekedy celý deň prespí naje sa a vypýta sa von. Maznať sa nechce ako náhle si ho chcem vziať na ruky tak mi začne prsty hrýzť a škriabať, že ho musím položiť. Občas sa príde pozrieť domov poobtiera sa povrčí ale to len preto, že chce jesť. On bol taká netýkavka od malého kocúrika ale vtedy ma aspoň prišiel vyoblizovať po brade. Prečo vlastne píšem? Dnes som sa ráno zobudil na strašný rev vonku to bol môj kocúr a pri ňom bol druhý a mravčali dosť som sa zľakla. To je vlastne ruja alebo boj o teritórium neviem poradíte mi? Chcem sa vás opýtať keď dám kocúra vykastrovať čo sa tým zmení. Bude ešte mravčať(ako by plakalo dieťa) a bude sa celú noc túlať?Ďakujem
Kocour je to nádherný! A rada je jednoduchá - opravdu jej nechte vykastrovat. Jednak se nebude toulat, nebude se rvát, nebude plodit další nechtěná koťata...a s tím mazlením - to uvidíte. Já mám dva kastrované kocoury a jeden z nich se pomazlí jen když chce. V tom je potřeba holt kočky respektovat. Kočky jsou osobnosti a prakticky nic u nich nelze dosáhnout nějakými příkazy, povelováním, apod. Takže určitě jděte do kastrace. Jen se zeptám - když jej máte od léta 2015, znamená to, že je mu teprve cca tři čtvrtě roku nebo jste si jej vzala již jako odrostlejšího? Ony se totiž různí názory, kdy nechat kastrovat. Někdo říká, že až po jednom roku věku kocoura. Já to takto měla u staršího kocoura, tomu bylo v době kastrace cca 14 měsíců (plus mínus). Mladší kocour začal hodně smrdět (moč mu smrděla kocouřinou) a mňaučet (volal kočky), tak šel pod nůž v necelém roku věku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Dnes som sa ráno zobudil na strašný rev vonku to bol môj kocúr a pri ňom bol druhý a mravčali dosť som sa zľakla. To je vlastne ruja alebo boj o teritórium neviem poradíte mi? Chcem sa vás opýtať keď dám kocúra vykastrovať čo sa tým zmení. Bude ešte mravčať(ako by plakalo dieťa) a bude sa celú noc túlať?"
Kočky jsou v říji, tak jsou kocouři akčnější, on to je i boj o teritorium. To zpívání (jestli je to teda ono) kastrace neřeší, když jdou do boje moji kastráti, tak zpívají jak o dušu. To noční toulání spadá do přirozeného režimu kočky, ale po kastraci by se kocour mohl (ale taky nemusí) držet víc při chalupě.
"Maznať sa nechce ako náhle si ho chcem vziať na ruky tak mi začne prsty hrýzť a škriabať, že ho musím položiť."
ne každá kočka je ráda nošena, taky jsem měla jedince, kteří se na to museli učit. A to hryzání prstů (samozřejmě nevím, jestli to je u tvého kocoura totéž) - jeden můj mourek v rámci mazlení, když je mocmocmoc spokojený, mi začne ohryzávat prsty...
Rozhodně ho dejte vykastrovat. Mi jsme našeho kocoura dát kastrovat nechtěli (hlavně tedy manžel), od 10 měsíce se toulal, nebyl doma třeba 3 dny, vracel se špinavý, hubený, doma se nažral, vyspal a zas táhnul. Byl jako kotě mazlík, teď na nás neměl náladu. Když mu byl rok, vrátil se z průstřelem břicha, horkotěžko jsme ho zachránili, každý den jsme s ním jezdila na injekce a bylo rozhodnuto- po udravení šel pod kudlu. A byl klid. Dnes máme mazlíka, který hlídá své teritorium, loví myši i potkany, nikam se nevydává a vypadá krásně. Pochybuju, že se rmoutí nad tím, že už není kluk. Kdyby zůstal, stejně už by nebyl mezi živými ( je mu 7 let). Takže, pokud chcete kocourovi prodloužit i zkvalitnit život, kastrace je jediná možnost.
Dobrý deň. Kocúrika mám od niekto ho vyhodil vnoci pri pumpe 16.7.2015 podľa veterinára mohol mať caa dva mesiace tak rok bude mať asi v 5/16 myslíte, že mám počkať až do toho května. Všimla som si keď spal, že mal v okolí pohlavia také biele kvapky. Aj z papuľky mu nepekne vonia Mrzí ma, že je taký nevdačný máme ho radi nikto mu neubližuje príde si domov kedy chce dostane hneď papať spať môže na gauči, posteli kde chce. Pridám vám nejaké fotky.
Kocourek je moc hezký . Pokud se již toulá, já bych na nic nečekala a kastrovala. Jednou může padnout na psa, zlého člověka, vběhne pod auto, radši bych do toho šla hned. Jinak co se týče povahy. Kromě výše zmíněného kocoura mám i dva 3 a půl leté. Ty jsme získali tak, že je někdo i s jejich sestrou vysypal před vsí na silnici a nechal je tam. Ještě měli modré oči, takže fakt prckové (ostatně staršího kocoura jsme zas dostali tak, že nám v listopadu jeho matku z hlavní silnice hodil do zahrady). Ségru jsme udali, kocouři zůstali. Zatímco jeden je mazel, jak se k němu člověk přiblíží na metr hodí záda a chce drbat pod bradou a na bříšku, druhý je takový zlostný patron. Když dospíval, vyjížděl po všem, co ho minulo do půl metru. Pohladit se nechal, ale jen když měl on náladu. Kočky se mu radši vyhýbali, takže, ač nejmenší, měl vždy kolem sebe volno. Vyjížděl i po lidech, když jsme mu dávala žrádlo v misce, klidně mi seknul natvrdo, do krve. Takže vždy okřiknutí nespíš a lehký pohlavek. Tak si pak dával pozor. Po roce a půl (odhadem) z toho vyrostl. Občas lehce sekne po ostatních kočkách, ale s bratrem se ignorují, se starším kocourem se mají docela rádi a klidně spolu spí obtoženi kolem sebe. Co se týče lidí, stále se nechá hladit, když chce on, ale ke mně občas příde a skočí mi na klín, to je vyznamenání ! A občas ho chytne mazlicí nálada, ale to to pak lítá . Jinak je to svétáz non plus ultra, ale právě proto ho mám ze všech nejradši. Držím palce, ať vše dobře dopadne Jarka.
amiš
napsal(a):
Kocourek je moc hezký . Pokud se již toulá, já bych na nic nečekala a kastrovala. Jednou může padnout na psa, zlého člověka, vběhne pod auto, radši bych do toho šla hned. Jinak co se týče povahy. Kromě výše zmíněného kocoura mám i dva 3 a půl leté. Ty jsme získali tak, že je někdo i s jejich sestrou vysypal před vsí na silnici a nechal je tam. Ještě měli modré oči, takže fakt prckové (ostatně staršího kocoura jsme zas dostali tak, že nám v listopadu jeho matku z hlavní silnice hodil do zahrady). Ségru jsme udali, kocouři zůstali. Zatímco jeden je mazel, jak se k němu člověk přiblíží na metr hodí záda a chce drbat pod bradou a na bříšku, druhý je takový zlostný patron. Když dospíval, vyjížděl po všem, co ho minulo do půl metru. Pohladit se nechal, ale jen když měl on náladu. Kočky se mu radši vyhýbali, takže, ač nejmenší, měl vždy kolem sebe volno. Vyjížděl i po lidech, když jsme mu dávala žrádlo v misce, klidně mi seknul natvrdo, do krve. Takže vždy okřiknutí nespíš a lehký pohlavek. Tak si pak dával pozor. Po roce a půl (odhadem) z toho vyrostl. Občas lehce sekne po ostatních kočkách, ale s bratrem se ignorují, se starším kocourem se mají docela rádi a klidně spolu spí obtoženi kolem sebe. Co se týče lidí, stále se nechá hladit, když chce on, ale ke mně občas příde a skočí mi na klín, to je vyznamenání ! A občas ho chytne mazlicí nálada, ale to to pak lítá . Jinak je to svétáz non plus ultra, ale právě proto ho mám ze všech nejradši. Držím palce, ať vše dobře dopadne Jarka.
Pardon, píši z práce, samozřejmě okřiknutí je nesmíš a matku nám hodili, omlouvám se.
Ďakujem on je tigrovaný z nádychom do siva ale bruško má také ryšavé.Beriem ho takého aký je len tomu nerozumiem prečo chce ísť von keď mrzne a kľudne tam je aj pol dňa. Aj to škrabanie by si mohol odpustiť. On bol taký malý nebojsa už ako som ho doniesla prvý deň medzi psy takže si nedovolili k nemu nič.