Jak prokázat vlastnictví kočky ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kaaača

14.3.2016 16:56
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Dobrý den, zajímalo by mě, jak se prokazuje vlastnictví kočky. Když najdu venku kočku, vezmu si ji, a někdo po měsíci tvrdit, že je jeho, jak se to prokáže? Kupní smlouva se dá přeci zfalšovat...

14.3.2016 17:03
lidule

XXX.XXX.117.206

Kaaača napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, jak se prokazuje vlastnictví kočky. Když najdu venku kočku, vezmu si ji, a někdo po měsíci tvrdit, že je jeho, jak se to prokáže? Kupní smlouva se dá přeci zfalšovat...

Tak mohli by mít třeba svědky či nějaké fotky, že ta kočka je opravdu jejich... nic víc mě v tu chvíli nenapadá...

14.3.2016 18:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kaaača napsal(a):

Nevím, co ostatní, ale já mám pro jednotlivé kočky složku fotek v počítači (většina jich má už kolem 150-200). :) Navíc co znám kočky, majitele poznají klidně i po měsíci, takže i dle chování kočky se to dá poznat pokud to není nějaký jo bojánek. ;).

14.3.2016 18:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

A nezaměnitelným označením je pak čip. Ten se zfalšovat nedá.

14.3.2016 20:39
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Kolik to čipování stojí?

Kaaača

14.3.2016 20:56
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Kolem 700, -.

Kaaača

14.3.2016 20:57
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Čipíček nemáme :).

14.3.2016 21:03
N.u

XXX.XXX.94.250

A proč si berete cizí kočku kterou najdete venku?Nebo to byla nějaká čistokrevná? Manželova sestra si pořídila už dvě koťata nechala je naočkovat odčervit a vždy si je přivlastnili sousedi.Mysleli si, že je to opuštěna kočka tak si ji vzali.Když se na to přišlo po dvou měsících tak nemělo cenu si kočku brát zpět už byla zvykla na novè majitele.

Kaaača

14.3.2016 21:06
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Já jsem o kočku nepřišla, naopak jsem jednu vzala před vesnickou sámoškou, kde do ní vágusové ožralí cpaly špekáčky, v lepším případě, v horším po ní kopaly, teda po něm. Perskej kocour, vyhublej byl na kost, začervenej, srst byla jeden velkej dread. No a náhle, po měsíci, se údajná "velmi vzorná" majitelka vzteká, že ho chce zpět... No a mě se nechce ho vracet tam, odkud jsem ho zachránila, když vim, že za pár dnů bude zas venku bez jídla. Navíc jsem ho ostříhala strojkem téměř dohola, takže ven stejně nemůže. Potřebuju ho bránit. Obyvatelé vesnice říkají to samé, ten se tady toulá, oni se o něj nestarají... Teď je spokojený v bytě, s kočičkou a v jednom kuse chrní u kamen, nebo s mýma třema psíkama v pelíšku, na záchod se naučil, pomalinku po třech týdnech zvracení se mu srovnal žaludek na kaši mletou koninou a pak kuřecím, konečně začal přibírat. Nemůžu ho poslat zpět na ulici, jen prosím prom něj o pomoc...

Kaaača

14.3.2016 21:09
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Bez veterinární a mojí péče by asi dlouho nevydržel, byl vážně na kost- perský kocour 2,3 kg, měl by mít min 4kg
Nekradu kočky jen tak, kdyby nebyl tak vyzáblý, nestarala bych se o vesnickou kočku. Mám zvířat dost i tak.

14.3.2016 21:13
joanne.s

XXX.XXX.53.9

A jak paní dokázala, že je kocour její? Viděla ho venku u vašeho? On se k ní má?

Pokud se nepřiznáte vy dobrovolně, těžko vám dokáže, že jde o kočku její..

Kaaača

14.3.2016 21:13
Kaaača

XXX.XXX.110.42

A ani, když jsem s tou paní mluvila, mě nepřesvědčilo. Čekala bych "Vy máte našeho kocourka? To jsem ráda že je živý" Ne! "Jestli mi toho kocoura nepřivezete do večera, zavolám policajty a budou to řešit oni".

14.3.2016 21:15
joanne.s

XXX.XXX.53.9

Zkuste se zamyslet. O co jí jde, podle vás? O peníze? Chybí jí?

V nejhorším bych jí nějakou stovku nabídla. Třeba jí jde právě o to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2016 21:18

Kaaača napsal(a):
A ani, když jsem s tou paní mluvila, mě nepřesvědčilo. Čekala bych "Vy máte našeho kocourka? To jsem ráda že je živý" Ne! "Jestli mi toho kocoura nepřivezete do večera, zavolám policajty a budou to řešit oni".

Volat policii klidně může. Prostě kocour je váš a s tím jejím nemá nic společného, pokud není to zvíře trvale označeno, je to tvrzení proti tvrzení.

14.3.2016 21:19
joanne.s

XXX.XXX.53.9

A co jí říct, že ji udáte pro týrání zvířat, když vám nedá pokoj? Pokud byl v katastrofálním stavu, nekrmený, neudržovaný, začervený, kost a kůže..

N.u

XXX.XXX.94.250

Tak to jo to bych ji ho taky nedala.Podivejte se ona chce kocoura tak to je ona kdo musí prokázat, že je její.Řekněte ať vám přinese důkazy o tom že kocoura vlastní....

Kaaača

Kaaača

XXX.XXX.110.42

Prý je zlá a nikdo se s ní nechce pouštět do křížku. A kdyby toho kocourka měla ráda, určitě by nedopustila, aby se dostal do takovéhleho stavu... Že je její se nepokusila dokázat, ještě se jí na to zeptám. Co když řeknu, že mi utekl?

14.3.2016 21:20
joanne.s

XXX.XXX.53.9

JJ, policajti vám domovní prohlídku kvůli kočce, která může být klidně vaše, dělat nebude. Akorát je blbé, pokud jste někomu řekla, ano, ta kočka u mě je té a té paní, vím o tom.

14.3.2016 21:22
N.u

XXX.XXX.94.250

A mela jste si udělat fotky jak kocour vypadal.

Kaaača

14.3.2016 21:23
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Krámská a vágusové vědí, že jsem si ho odvezla, řekla jsem jim to a jeden mě viděl. Takže nejlepší obrana bude říct, že mi utekl co? Mohla bych ji žalovat za týrání, ale to zas kdyby dala pokoj, tak nebudu zbytečně dělat tlaky.

14.3.2016 21:26

Kaaača napsal(a):
Prý je zlá a nikdo se s ní nechce pouštět do křížku. A kdyby toho kocourka měla ráda, určitě by nedopustila, aby se dostal do takovéhleho stavu... Že je její se nepokusila dokázat, ještě se jí na to zeptám. Co když řeknu, že mi utekl?

No, v pohodě. normálně řekněte, že už kocoura nemáte a hotovo.

Kaaača

Kaaača

XXX.XXX.110.42

Fotky mám, ale z toho není moc vidět, byl zplstnatělěj, to na fotkách vidět není, a ani to jak byl hubenej neni na fotce tak děsný, jak to bylo doopravdy. Jedinej silnej článek je veterinář, kterej ho ošetřoval, máma, která ho fotila a holky z práce, v který jsem ho chvíli měla, když jsem ho přivezla.

joanne.s

XXX.XXX.53.9

Mohla bych ji žalovat za týrání, ale to zas kdyby dala pokoj, tak nebudu zbytečně dělat tlaky.

Udáním pro týrání zvířat bych pohrozila až v případě, že by ona vám vyhrožovala. A nejde jí teda o peníze, co myslíte?

14.3.2016 21:27
joanne.s

XXX.XXX.53.9

A co jí vyúčtovat náklady na veterináře? Třeba ji přejde chuť otravovat.

14.3.2016 21:29

joanne.s napsal(a):
A co jí vyúčtovat náklady na veterináře? Třeba ji přejde chuť otravovat.

Moc složitý. s takovýma lidma je nejlepší se nebavit. kocour byl ošetřen a vypuštěn zpátky "do přírody", už ho u sebe nemáte a nevíte, kde je, tečka, konec, nashledanou.

14.3.2016 21:30
joanne.s

XXX.XXX.53.9

Máte pravdu, bodlinko

Kaaača

14.3.2016 21:38
Kaaača

XXX.XXX.110.42

O penězích neřekla ani slovo, spíš mi přišlo, že jí vadí, že o ní lidi říkají, že se o kocoura nestará, a o mě říkají, že se tam má dobře, jakoby jí vadilo, že se má dobře. Byla to spíš otázka principu nebo nevybitejch mindráků, kdo vám bude vyhrožovat policií? Já bych tam bulela a na kolenou jí prosila, ať mi vrátí mazlíka, jako asi každej, kdo má rád nebo miluje svoje chlupstvo

Mám zprávu od veterináře, že byl zubožený a léčený, účet bych získala taky, vyšlo mě to už se vším všudy tak na tři tisíce... nechci peníze, chci, aby tady důstojně dožil...

Kaaača

14.3.2016 21:40
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Poslední dvě fotky jsou, když jsme se vrátily od doktora, pak už je to v rekonvalescenci.

Kaaača

14.3.2016 21:42
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Každopádně děkují všem, za pomoc hlavně, i za účast.

Bejina

14.3.2016 21:53
Bejina

XXX.XXX.112.69

Pokud je u vás kocourek spokojený a paní se o něj nestarala, tak udělejte vše pro to, aby mohl u vás v klidu žít, zaslouží si to... ... takže bych určitě té paní řekla, že už ho nemáte, že utekl, tak jak radí "bodlinka. To bude asi nejlepší rada.

14.3.2016 22:00
joanne.s

XXX.XXX.53.9

A byl vůbec venkovní? Peršan?

Kaaača

14.3.2016 22:39
Kaaača

XXX.XXX.110.42

Tenhle bohužel už přes rok ano... tím hůře, tohle plemeno nemá venku co dělat, proto taky asi vypadal, jak vypadal...

14.3.2016 23:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud nemá čip, nemá paní, jak dokázat, že je to její kocour. Klidně řekněte, že jste ho vezla na kontrolu k veterináři a utekl Vám, apod.

Měla by se stydět, v jakém stavu kocour byl a klidně bych ji zamávala před obličejem účtem a zprávou od veterináře, v jakém hrozném stavu kocour byl a že nechápete, proč se po něm shání až teďka? To jí jako měsíc nechyběl ?!? Nám když zmizela kočka, rozeslala jsem všude letáky a ptala se lidí ze vsi, zda ji neviděli, apod. hnedka a ne měsíc po...

Navíc ta srst se mu nezplstnatěla zde dne na den, ze dne na den taky nezhubl, atd. klidně ji můžete i říct, že jste ho odvezla na veterinu, ale už ho nezachránili... co ona ví? jen ať má výčitky svědomí, takovýhle kreatuře bych to i přála!

14.3.2016 23:15
N.u

XXX.XXX.64.23

To ne to by paní taky mohla chtít zprávu o úmrtí zvířete, ale řekněte, že vám utekl a jste ráda, že se paní ozvala a má zájem protože chcete proplatit účet za veterináře veřte že už vás otravovat nebude.

Bejina

14.3.2016 23:35
Bejina

XXX.XXX.112.69

N.u napsal(a):
To ne to by paní taky mohla chtít zprávu o úmrtí zvířete, ale řekněte, že vám utekl a jste ráda, že se paní ozvala a má zájem protože chcete proplatit účet za veterináře veřte že už vás otravovat nebude.

15.3.2016 08:59
Kočičí svět

XXX.XXX.32.128

V žádném případě jí kocoura nedávejte. A ani jí nenabízejte žádné peníze. Buďte nekompromisní a nebojte se. Pokud baba uvidí vaši nejistotu a strach, využije toho. Nereagujte na její kecy a říkejte, že kocourek utekl, že už ho třeba pár týdnů hledáte. Je jedno, jestli bude věřit nebo ne. Stůjte si za tím. POkud jste už něco před jejím kumpánem řekla, popřete to, je to opět slovo proti slovu. Jako že to třeba špatně pochopili. tečka. Pokud Vám bude vyhrožovat, chtějte po ní náhradu za veterinární léčbu a ještě ji sdělte, že ji udáte za týrání. Baba se beztak stáhne. Pokud ne, opravdu podejte to oznámení. Kdyby ta baba měla důkaz, že je kocour její, např. foto, dávno by vám ji ukázala, takže nemá nic. Je to slovo proti slovu. To vy máte důkaz, jak kocourek vypadal. Obejděte lidi, kteří vědí, že se kocourek toulal a že se o něho baba nestarala a zeptejte se jich, zda by vám to v případě potřeby dosvědčili. Máte ho v bytě, to je dobře, ukrást nebo unést vám ho tím pádem nemůže. K vám se snad nevkrade, takže já bych to neviděla tak černě. Popřípadě se zkuste poradit s právníkem, konzultace hodinová by měla vyjít do 500 Kč a mnohdy bývají i poradny zdarma (informujte se ve vašem městě). Já bych takovou bábu nakopala do pr.ele, vůbec bych se s ní nepárala. Kocourek je váš a basta. Vžila jsem se do vaší situace a trochu jsem to přenesla na sebe a tu babu z duše nenávidím. Pokud baba přece jen vytasí nějaké průkazné důkazy, poslední možností asi bude nabídnout jí peníze a především sepsat KUPNÍ SMLOUVU NA KOCOURKA A PODPISY SAMOZŘEJMĚ OVĚŘIT NA POŠTĚ NEBO U NOTÁŘE. pak už bude kocourek navždy váš.

15.3.2016 10:05
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

To by mě docela zajímalo, jak se tohle vyřeší.
Absolutně neomlouvám lidi, kteří se o zvíře nestarají, ale zase - to přece nejde si přivlastnit něčí "majetek". Jestli je někdo zlý, no - pomluvy obzvlášť na dědinách jenom frčí, tam právě stačí, aby si někdo pořídil dvoudveřové silné fáro nebo zvláštní zvíře a už je u místních drben v nemilosti a označen za "divného"..

Ono taky nemůžete posuzovat jen podle sebe, že nevyvěsila plakáty s fotkou - každý doma nemá tiskárnu a mého kolegu by třeba vůbec nenapadlo si kočku fotit; nebo že zmínila policii, lidé jsou prostě různí a jednají různě. Jim je zase divné třeba Vaše chování, to máte těžký smajlík.

Každopádně je hezké, že se cizí kočce tak věnujete. Citlivému člověku to nedá, nechat živého tvora napospas. Taky vidívám u jedněch bezdomovců chudáka psa, ale nedovolila bych si ho jim vzít. Prostě je bohužel jejich.

15.3.2016 10:13
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taky vidívám u bezdomovců psa, vlastně dva.
Psi nevypadají ani podvyživeně, ani zbědovaně.

15.3.2016 10:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Měla jsem peršanku.
Ráda chodila ven a já jsem ji ráda pouštěla.
Neměla jsem ji odmala, nebyla zvyklá na česání.
Takže když byl sníh, bylo po dešti, byla ráno rosa, tak z toho
vlhka taky plstnatěla.
1x ročně jsem ji taky ostříhala.
Před stříháním - nic moc, ale byla milovaná.
Nedokázala bych kočku, která má ráda, jít taky žít ven,
nepustit a držet ji doma.

Co má ten "Váš" na sobě ?

15.3.2016 13:52
N.u

XXX.XXX.65.16

RomčaJelča napsal(a):
To by mě docela zajímalo, jak se tohle vyřeší.
Absolutně neomlouvám lidi, kteří se o zvíře nestarají, ale zase - to přece nejde si přivlastnit něčí "majetek". Jestli je někdo zlý, no - pomluvy obzvlášť na dědinách jenom frčí, tam právě stačí, aby si někdo pořídil dvoudveřové silné fáro nebo zvláštní zvíře a už je u místních drben v nemilosti a označen za "divného"..

Ono taky nemůžete posuzovat jen podle sebe, že nevyvěsila plakáty s fotkou - každý doma nemá tiskárnu a mého kolegu by třeba vůbec nenapadlo si kočku fotit; nebo že zmínila policii, lidé jsou prostě různí a jednají různě. Jim je zase divné třeba Vaše chování, to máte těžký smajlík.

Každopádně je hezké, že se cizí kočce tak věnujete. Citlivému člověku to nedá, nechat živého tvora napospas. Taky vidívám u jedněch bezdomovců chudáka psa, ale nedovolila bych si ho jim vzít. Prostě je bohužel jejich.

Lidi jsou různí Já bych taky nevzala jen tak kočku, ale jen proto, že mám doma zvířat už dost.Nic méně viděla ste fotky tè kočky a pokud i vet byl v šoku z žalostnèho stavu zvířete tak je lepší, že se ji paní ujala než aby venku chcípla.Paní psala, že je spokojena a vyhřívá se u kamen tak to ani nevypadá, že by jí život venku chyběl

15.3.2016 15:30
Aliana

XXX.XXX.200.20

U venkovní Peršanky těžko posoudit míru zanedbanosti.
Taky jsem měla venkovní peršanku, podědila jsem jí, byla zvyklá chodit ven. Doma nás týrala loužičkama, nakonec to vyřešili lítací dvířka. Ovšem kočka sama se nakonec ubytovala v kotelně.
Asi nemá cenu psát jek vypadala, to zvíře na fotce je oproti ní nádherné. A přesto byla milovaná a měla péči. Dokonce i to chození k opilcům ke krámu na ní sedí, měla ráda lidi, tak je vyhledávala. Hádám, že kdyby to nebylo všeobecně známé zvíře, tak nám jí tak nějaký aktivista zabaví za týraní.
Srst jí v tomto počasí zplstnatěla snad ze dne na den, ostříhaná skončila dvakrát do roka, jinak to nešlo.

Teď mám pouze pokojové Peršanky a je to nebe a dudy. Srst se udržuje krásně a stříhat není třeba.

Osobně bych neměla na to kočku nevrátit, akorát bych trvala na zaplacení účtu od veterináře.

Ještě mne napadá, co vše si vlastně veterinář naúčtoval? Protože jestli to bylo ostříhání kočky, tak bych vás jako majitelka venkovní Peršanky taky poslala do háje.

15.3.2016 15:42
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

N.u napsal(a):
Lidi jsou různí Já bych taky nevzala jen tak kočku, ale jen proto, že mám doma zvířat už dost.Nic méně viděla ste fotky tè kočky a pokud i vet byl v šoku z žalostnèho stavu zvířete tak je lepší, že se ji paní ujala než aby venku chcípla.Paní psala, že je spokojena a vyhřívá se u kamen tak to ani nevypadá, že by jí život venku chyběl

Jasně, však já nic neodsuzuji, jen jsem napsala názor, protože zrovna loni na podzim jsem viděla tak krásné rezavé kotě, malinké, pobíhalo po silnici v jedné dědině (ale nic tam nejezdilo), tak jsem se pomazlila a hned bych si ho vzala, ale přece jen jsem si říkala, že asi bude patřit někomu z těch okolních domů, navíc tedy nevypadalo zanedbaně a ani se nějak vyjukaně nerozhlíželo, asi tam holt bylo doma smajlík.

S tím peršáčkem..., je to nepříjemná situace. Čím je člověk citlivější, tím to má v životě těžší, no. Ženskou, která zvíře zanedbala, asi svědomí nekouše a zachránce má akorát starosti a výdaje (já vím, i radost)..

15.3.2016 16:00
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ano, samozřejmě je něco jiného si kočku jen tak přivlastnit a nezjišťovat majitele - klasicky se to hlásí na obec, do nejbližších útulků, apod. že se zvíře našlo a kontakt na nálezce. Ale pokud se ví, že to dané zvíře se tam déle toulá a hlavně - je v takto žalostném stavu, tak bych po majiteli nijak nepátrala. Evidentně se tam toulal déle - tj. paní měla možnost ho hledat, kdyby chtěla..což ale neudělala. Vzpomněla si až měsíc poté, co ho zadavatelka zachránila - hubeného a venku. Co ho tam asi čekalo?!?

Takže ano, dala bych ji k proplacení účet a kocour prostě utekl. A nazdar. S takovouhle osobou bych se víc nezatěžovala. A policie ? No a co jako dokáže? Je kocour čipovaný? Není. Takže má paní smůlu, nemá ani jak dokázat, že je to její zvíře...

Přidejte reakci

Přidat smajlík