Čím zastřiháváte bytové kočce drápky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2016 10:27
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Milí kočkaři, co se vám osvědčilo na stříhání drápků bytovým kočkám? Já zastřihávám cvakátkem na nehty pro lidi, přijde mi to jednoduché a přesné.

21.3.2016 10:38
lusice

XXX.XXX.27.162

Koupila jsem si nějaké obyčejné kleštičky. Ale občas používám i ty lidské. Spíš jak se mi chce. Nevidím v tom nějaký velký rozdíl. Co je pro stříhání důležitější, je nálada kocoura. Musí být unavený, umazlený a stejně většinou zvládnu ostříhat dvě packy a za pár dní další dvě. To samé vystříhávání chlupů na tlapkách.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2016 14:30

Používán tyto, je to šup šup...

21.3.2016 14:47
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Já bych si to nedovolila, hodně věcí nechávám radši na veterináři.

21.3.2016 18:34

lusice napsal(a):
Koupila jsem si nějaké obyčejné kleštičky. Ale občas používám i ty lidské. Spíš jak se mi chce. Nevidím v tom nějaký velký rozdíl. Co je pro stříhání důležitější, je nálada kocoura. Musí být unavený, umazlený a stejně většinou zvládnu ostříhat dvě packy a za pár dní další dvě. To samé vystříhávání chlupů na tlapkách.

Stříháte i na zadních nožkách? většinou si kočky dělají "pedikůru" na zadních nohách sami. Naši kocouři to mají tak tak smajlík

21.3.2016 18:46
joanne.s

XXX.XXX.51.135

Já stříhám i zadní. Ale ne pokaždé, jen cca každé třetí stříhání..

21.3.2016 19:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já se přiznám, že naše si manikúru a pedikúru dělají kočeny samy. :) Přední o škrabadlo, zadní si občas zastřihnou zoubky. :).

22.3.2016 07:38
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lavacca napsal(a):
Já se přiznám, že naše si manikúru a pedikúru dělají kočeny samy. :) Přední o škrabadlo, zadní si občas zastřihnou zoubky. :).

Jo, to jsi mi připomněla, že občas slyším takové to klasické lupání - musím se tomu smát; taky si tu hygienu naše kočky obstarávají dost samy. smajlík A do jisté doby jsem nevěděla, že budu doma nacházet "prázdné" drápy. smajlík Taky je vaše kočky "shazují"?

22.3.2016 07:55
lusice

XXX.XXX.27.162

Zadní tlapky stříhám méně často než přední. Škrabadlo využívá kocour pokaždé, když přijdu z práce domů (součást vítacího rituálu) a občas ráno při vstávání. I když u škrabadla nacházím odloupnuté drápky, stříhám špičku drápku, co má jak jehličku - cca 1-2mm. Ze začátku jsem nestříhala, neb chovatelka říkala, že ona nestříhá a přijde jí to zbytečné. Ale pak se stávalo, že mne při hře kocour škrábnul a mně zůstal šrám. Co zastříhávám špičky drápků, jsem bez šrámů, povytažené drápky mi jen přejedou po kůži.

22.3.2016 07:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lavacca: Vaše kočeny jsou ale polovenkovní, viďte?

22.3.2016 07:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lusice: Měla jsem to stejně, proto stříhám. Ze začátku jsem chodila k vetovi, teď už stříhám sama, samozřejmě opatrně.

22.3.2016 15:42
lavacca

XXX.XXX.141.150

RomčaJelča napsal(a):
Jo, to jsi mi připomněla, že občas slyším takové to klasické lupání - musím se tomu smát; taky si tu hygienu naše kočky obstarávají dost samy. smajlík A do jisté doby jsem nevěděla, že budu doma nacházet "prázdné" drápy. smajlík Taky je vaše kočky "shazují"?

Jj, běžně nacházím pod škrabadlem několik "obalů". :).

22.3.2016 15:43
lavacca

XXX.XXX.141.150

joanne.s napsal(a):
Lavacca: Vaše kočeny jsou ale polovenkovní, viďte?

Nene, jsou jen bytové. Máme část jen bytové a část (momentálně 3), které jsou venkovní s tím, že občas zajdou na spaní domů.

22.3.2016 15:47
lavacca

XXX.XXX.141.150

lusice napsal(a):
Zadní tlapky stříhám méně často než přední. Škrabadlo využívá kocour pokaždé, když přijdu z práce domů (součást vítacího rituálu) a občas ráno při vstávání. I když u škrabadla nacházím odloupnuté drápky, stříhám špičku drápku, co má jak jehličku - cca 1-2mm. Ze začátku jsem nestříhala, neb chovatelka říkala, že ona nestříhá a přijde jí to zbytečné. Ale pak se stávalo, že mne při hře kocour škrábnul a mně zůstal šrám. Co zastříhávám špičky drápků, jsem bez šrámů, povytažené drápky mi jen přejedou po kůži.

Jo? Já právě mám zkušenost od králíků a morčat, že po zastřižení sice tak nedrápali, ale když jim nožka po kůži sjela, tak nechali širší stopu než neostříhaní...ale zas to nebylo tak hluboké no...

23.3.2016 07:08
lusice

XXX.XXX.27.162

lavacca napsal(a):
Jo? Já právě mám zkušenost od králíků a morčat, že po zastřižení sice tak nedrápali, ale když jim nožka po kůži sjela, tak nechali širší stopu než neostříhaní...ale zas to nebylo tak hluboké no...

Ono k tomu škrábnutí docházelo při hře - kocour leží na zádech a já nad ním mávám myškou nebo provázkem, případně ho šťouchám do tlapek a on mi chytá ruce (tam je největší nebezpečí úrazu , ale když nás to baví ). Když měl špičky, stačilo jen přejet po kůži a hned byl krvavý šrám a měla jsem opíchané prsty jak od jehly. Teď i když mi drápkem přejede po kůži, tak tam nanejvýš zůstane bílá čára, která za chvilku zmizí. Jehličky nemá, tak píchance nejsou. Asi kdyby mě chtěl skutečně škrábnout, tak by to bylo horší než s jehličkami, ale to on naštěstí nedělá.

23.3.2016 10:17
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

případně ho šťouchám do tlapek a on mi chytá ruce (tam je největší nebezpečí úrazu
, ale když nás to baví
). Když měl špičky, stačilo jen přejet po kůži a hned byl krvavý šrám a měla jsem opíchané prsty jak od jehly

Tak už jedině rukavice smajlík smajlík.
Taky mívám ruce, jako bych se neustále prodírala nějakým křovím smajlík. Ale drápky nestříhám, bojím se.

24.3.2016 02:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stříháte i na zadních nožkách? většinou si kočky dělají "pedikůru" na zadních nohách sami. Naši kocouři to mají tak tak smajlík

Vidíte, toto téma jsme tu už měli dříve... Já totiž kocourům drápy vůbec nestříhám. Je fakt, že teď jak už hooodně dlouho nebyli venku, tak velkej kocour si provádí celkem často pedikúru - hlavně zadních nohou. Myslíte, že je stříhání drápů vůbec nutné? Vždyť všichni pro ně máme škrabadla, tak já jsem předpokládala, že to stačí. Teď jsem tedy poněkud v rozpacích...

24.3.2016 02:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

RomčaJelča napsal(a):

Jj, já je nacházím pořád! A také jsem to dřív nevěděla, že mají takové slupkoidní drápy!

24.3.2016 07:44
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jasně že to není nutné, fikovnice.

Já to dělám. Ale hlavně kvůli sobě - jinak mám věčně řádné šrámy, mám kocourka dost akčního. Třeba leží leží leží, venku zapípá pták, vystartuje z klína a já mám dva šrámy přes půl stehna..

24.3.2016 10:48
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

joanne.s napsal(a):
Jasně že to není nutné, fikovnice.

Já to dělám. Ale hlavně kvůli sobě - jinak mám věčně řádné šrámy, mám kocourka dost akčního. Třeba leží leží leží, venku zapípá pták, vystartuje z klína a já mám dva šrámy přes půl stehna..

Hmm, vypozorovala jsem, že náš kocour má úplně jiný odraz než kočka. Razantnější.

25.3.2016 11:44
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nikdy mě nenapadlo stříhat kočkám drápy. Nejen venkovním, ale ani těm domácím. Není to proti přírodě? U psů to chápu, hlavně u těch, co žijí stále na kobercích a projít se jdou jen kolem domu. Znala jsem takového pekinéze - měl dlouhatánské drápy, které se stáčely zpět k tlapce a zarůstaly do polštářků. A majitelce to jaksi nebylo divné! Pes sotva chodil. Snažila jsem se jí vysvětlit, že tohle tedy normální není, nakonec s ním zašla k veterináři. Naštěstí. Ale u koček jsem nikdy neviděla, že by jim drápy přerůstaly takovýmto způsobem, kočka si vždycky najde způsob, jak si drápy obrousit. Když nemá možnost na stromě, nebo škrabadlo, využije nábytek.

25.3.2016 11:46
joanne.s

XXX.XXX.38.124

Koňadra: venkovním ani polovenkovním kočkám se přece drápy stříhat ani nesmí.

25.3.2016 12:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Nikdy mě nenapadlo stříhat kočkám drápy. Nejen venkovním, ale ani těm domácím. Není to proti přírodě? U psů to chápu, hlavně u těch, co žijí stále na kobercích a projít se jdou jen kolem domu. Znala jsem takového pekinéze - měl dlouhatánské drápy, které se stáčely zpět k tlapce a zarůstaly do polštářků. A majitelce to jaksi nebylo divné! Pes sotva chodil. Snažila jsem se jí vysvětlit, že tohle tedy normální není, nakonec s ním zašla k veterináři. Naštěstí. Ale u koček jsem nikdy neviděla, že by jim drápy přerůstaly takovýmto způsobem, kočka si vždycky najde způsob, jak si drápy obrousit. Když nemá možnost na stromě, nebo škrabadlo, využije nábytek.

No, mě to právě také překvapilo. A také mě to ani nenapadalo. Tak jsem ráda, že Vy a "Joanne" jste to uvedly na pravou míru!

25.3.2016 13:08
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
Hmm, vypozorovala jsem, že náš kocour má úplně jiný odraz než kočka. Razantnější.

Vždyť je to jasné - jsou mohutnější a většinou i nasvalenější, tudíž mají i ten "odpich" razantnější.

25.3.2016 13:31
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
Koňadra: venkovním ani polovenkovním kočkám se přece drápy stříhat ani nesmí.

Já mám tři polovenkovní kočky a nikdy jsem jim drápy nestříhala. Často vidím jak si drápy samy brousí o strom nebo o dřevěnou bránu a doma o škrabadlo, takže se obstarají samy. Ale kolem sebe znám lidi, kteří jim je stříhají kvůli ochraně nábytku i když škrabadla doma mají. Naše mladé britky se po kastraci zklidnily natolik, že není potřeba stříhat ani kvůli nábytku...

26.3.2016 03:56
Tina125

XXX.XXX.12.95

joanne.s napsal(a):
Milí kočkaři, co se vám osvědčilo na stříhání drápků bytovým kočkám? Já zastřihávám cvakátkem na nehty pro lidi, přijde mi to jednoduché a přesné.

My teda stříháme drápky u obou. Na předních i zadních tlapkách. Hlavně kvůli tomu, že si často "vyřizují účty" a už se nám stalo, že si podrápali oči. Museli jsme potom dávat gel. A u kocourka aji kvůli nám, páč když si s ním hrajeme, tak je to potom teda au au au...

Nám se nejvíc osvědčily kleště DoggyMan. U všech ostatních se nám stávalo, že jak jsme cvakli, tak ten drápek popraskal. Tyhle jediný nám to nedělají. Nevím čím to u těch ostatních je...?

26.3.2016 09:26
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

lavacca napsal(a):
Vždyť je to jasné - jsou mohutnější a většinou i nasvalenější, tudíž mají i ten "odpich" razantnější.

No tak to bych právě u našich koček neřekla, protože jsou obě dvě téměř stejné váhy (4,90) a obě dvě stejně velké, kocour má dokonce takovou subtilnější postavu, hlavičku na kocoura fakt malou, svaly nemá kocour oproti kočce kde vzít, protože naopak on se neustále vyvaluje v peřinách, zatímco kočka aspoň párkrát denně vehementně "cvičí", když drápe na okno balkónových dveří nebo na pokojové dveře (to jsem u kocoura nikdy neviděla, ten se z té postele jen líně rozhlíží...)

Mně pobavilo, jakou bl.bku jste ze mě udělala smajlík smajlík. Fakt jsem se zasmála skoro nahlas. smajlík Kdyby přece byl náš kocour osvalenější a mohutnější, tak bych to sem přece nepsala smajlík.-). Ale právě že to u nás tak "jasné", není, zmínila jsem to. smajlík
Samozřejmě odhaduji, že konstituce kocoura a kočky je od přírody jiná. Tak jako u chlapů a žen - ale ty "praktické" příčiny pro jeho hrubší odpich fakt nenacházím. smajlík

26.3.2016 10:01
N.u

XXX.XXX.250.23

Zrovna včera nás čekalo koupání, čištění oušek, stříhání a číštění drápků...Čím je starší tak se ji to koupání míň a míň libí a je to dvakrát do měsíce boj, ale pak mi leží na zádech na klíně usne a Já jí dodělám ouška a drápky kterè střihám dětskými nůžtičky. Zadní drápky ji střihám míň, ale přední střihám hlavně proto, že se s nimi zachytává o záclonu a nemůže se odháknout.

26.3.2016 10:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

N.u napsal(a):
Zrovna včera nás čekalo koupání, čištění oušek, stříhání a číštění drápků...Čím je starší tak se ji to koupání míň a míň libí a je to dvakrát do měsíce boj, ale pak mi leží na zádech na klíně usne a Já jí dodělám ouška a drápky kterè střihám dětskými nůžtičky. Zadní drápky ji střihám míň, ale přední střihám hlavně proto, že se s nimi zachytává o záclonu a nemůže se odháknout.

Hmm, já bych tedy kočku - není-li to nezbytné (třeba kdyby přišla chudák politá olejem) - nikdy nekoupala. Ani si to u těch ých neumím prakticky představit. Myjí se pořád a sami, občas velkej myje mlaďocha, prostě vyjma toho, co jsem uvedla výše, koupání ne. A ještě mě zarazilo i čištění drápků - to děláte čím? A uši - jako boltce? A ty čistíte čím? Já nic z tohoto nedělám...

26.3.2016 10:58
joanne.s

XXX.XXX.52.204

Fikovnice: já taky koupání, čištění oušek a číštění drápků neprovozuju, nejste v tom sama. Sice jsem vyčetla, že se ouška čistit mají, tak je kontroluju. Ale zatím mi nikdy špinavé nepřipadaly /kocour má 3,5 roku/. Občas čistím oči vatovým tamponkem.

26.3.2016 11:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: já taky koupání, čištění oušek a číštění drápků neprovozuju, nejste v tom sama. Sice jsem vyčetla, že se ouška čistit mají, tak je kontroluju. Ale zatím mi nikdy špinavé nepřipadaly /kocour má 3,5 roku/. Občas čistím oči vatovým tamponkem.

Jj. Mladej má zrovna takové miniflíčky vevnitř na boltci, ale usoudila jsem, že jej zatím trápit nebudu.

26.3.2016 11:08
joanne.s

XXX.XXX.52.204

Tuším, že se na čištění uší prodávají i nějaké spreje, pro psy i kočky, takže to jde v případě potřeby zvládnout i bez šťourání, drhnutí atd.

26.3.2016 11:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Tuším, že se na čištění uší prodávají i nějaké spreje, pro psy i kočky, takže to jde v případě potřeby zvládnout i bez šťourání, drhnutí atd.

Jako že ten sprej šplíchnete na vatovej tampón? Ptž jinak se kocouři spreje bojí.

26.3.2016 11:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dokonce mám šantu ve spreji, a musím nejdřív hračky pošplíchat (to se vyklidí z místnosti), až pak přijdou a velkýho to dostane do takové extáze, že už rozerval jednu myšku na tom ležícím/hracím oblouku (asi víte, co mám na mysli, že jo?). Tak jsem teď ze ZOOHITU odjednala novej. Beztak je pořád o ležení na něm boj...

26.3.2016 11:23
joanne.s

XXX.XXX.52.204

Ti vaši kocourci se ale mají!

26.3.2016 12:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Ti vaši kocourci se ale mají!

...méně už já!

26.3.2016 12:06
N.u

XXX.XXX.250.23

Tak já taky ty naše chlupatý nekoupu třeba naše Bengalská viděla vodu jen když spadla do akvária ale tu co chlupy nemá prostě koupat musím i když se ji to nelíbí.Oni se strašně mastěj takže ji vždy omeju dětský sprcháčem měli by se koupat jednou týdně, ale Já to propaguju 2x za měsíc.Uši se musí čistit častěji, protože se jim taky hodně mastěj.Veterinář, který vidí sphynxe poprvé se s vámi hádá, že má svrab.Opravdu z těch uší vyndáváte hroudy mazu.Čistím dětským olejem, tampónkama a uchošťoury a stejně čistím i drápky tam se zachytává taky hodně mazu.Ale po koupání ji zabalim do ručníku položím na klín a ona celou procedůru prospí dokonce ji pak ani nebudim položím ji na gauč a ona chrápe dál. Tady je video když byla malá, ale takhle spí i teď
https://m.youtube.com/watch?v=0LqX4MxcAzM.

26.3.2016 12:16
Janaaa

XXX.XXX.115.168

Já kočkám stříhám drápky pravidelně jednou za cca 2 měsíce.Kocour nejenom, že když je nemá zastřižené zadrhává drápky o koberec a když mi šlape po krku a mazlí se, tak mám krk samou krvavou tečku, jak je má dlouhý a hlavně ostrý.A asi mu to taky vadí, protože se je když je má dlouhý snaží sám jakoby vykousnout.A škrabadlo máme dost veliký plus dvě malý u oken...

26.3.2016 12:27
Janaaa

XXX.XXX.115.168

fikovnice napsal(a):
Dokonce mám šantu ve spreji, a musím nejdřív hračky pošplíchat (to se vyklidí z místnosti), až pak přijdou a velkýho to dostane do takové extáze, že už rozerval jednu myšku na tom ležícím/hracím oblouku (asi víte, co mám na mysli, že jo?). Tak jsem teď ze ZOOHITU odjednala novej. Beztak je pořád o ležení na něm boj...

Šantu ve spreji?Nejsou to vyhozené peníze?Já kočkám vždy vysadím na jaře velký truhlík šanty kočičí, oni si jí na balkoně okusují čerstvou a sklízím tak 3x přes léto, nasuším, dám do pytlíků z kanavy a kočky to žužlají jako dudlík.Jinak mají šantu nasypanou sušenou na malé dečce a kocour jí pravidelně líže suchou, moc mu to chutná.Jediný co jim kupuji, jsou kozlíkové kapky(taky na trávení) nakapu na myšku (hračku) a kocour jí celou olíže.Letos jsem poprvé zkusila nechat čerstvou šantu přes celou zimu v chladnější místnosti u balkonu a ted, když už nemrzne jí mají kočky na balkoně pořád čerstvou a vydržela!smajlíkviz.obrázek.

26.3.2016 12:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
No tak to bych právě u našich koček neřekla, protože jsou obě dvě téměř stejné váhy (4,90) a obě dvě stejně velké, kocour má dokonce takovou subtilnější postavu, hlavičku na kocoura fakt malou, svaly nemá kocour oproti kočce kde vzít, protože naopak on se neustále vyvaluje v peřinách, zatímco kočka aspoň párkrát denně vehementně "cvičí", když drápe na okno balkónových dveří nebo na pokojové dveře (to jsem u kocoura nikdy neviděla, ten se z té postele jen líně rozhlíží...)

Mně pobavilo, jakou bl.bku jste ze mě udělala smajlík smajlík. Fakt jsem se zasmála skoro nahlas. smajlík Kdyby přece byl náš kocour osvalenější a mohutnější, tak bych to sem přece nepsala smajlík.-). Ale právě že to u nás tak "jasné", není, zmínila jsem to. smajlík
Samozřejmě odhaduji, že konstituce kocoura a kočky je od přírody jiná. Tak jako u chlapů a žen - ale ty "praktické" příčiny pro jeho hrubší odpich fakt nenacházím. smajlík

Ono se to nezdá, ale většina kocourů má od přírody i silnější zadní končetiny (taky když se zamyslíte, tak pro krytí právě oni nejvíce používají zadních nohou - při šlapání i při samotném krytí).

Blbku jsem z Vás nedělat fakt nechtěla. Ale u nás i když byl kocour stejně těžký jako kočka, tak byl vždy "udělanější" a vždy měli kocouři razantnější odpich než kočky. Možná je to i tím, že kočka dává více pozor? Kdoví no..

26.3.2016 12:38
joanne.s

XXX.XXX.52.204

Třeba jsou kocouři temperamentnější, zbrklejší, víc spěchají a míň hledí..

26.3.2016 12:39
joanne.s

XXX.XXX.52.204

Mně zůstávaly škrábance na nohách po kocourkově odrazu, i když byl hodně štíhlý..

26.3.2016 12:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

Janaaa napsal(a):
Šantu ve spreji?Nejsou to vyhozené peníze?Já kočkám vždy vysadím na jaře velký truhlík šanty kočičí, oni si jí na balkoně okusují čerstvou a sklízím tak 3x přes léto, nasuším, dám do pytlíků z kanavy a kočky to žužlají jako dudlík.Jinak mají šantu nasypanou sušenou na malé dečce a kocour jí pravidelně líže suchou, moc mu to chutná.Jediný co jim kupuji, jsou kozlíkové kapky(taky na trávení) nakapu na myšku (hračku) a kocour jí celou olíže.Letos jsem poprvé zkusila nechat čerstvou šantu přes celou zimu v chladnější místnosti u balkonu a ted, když už nemrzne jí mají kočky na balkoně pořád čerstvou a vydržela!smajlíkviz.obrázek.

Taky přemýšlím o pořízení zelené šanty. :)

Jinak taky kupuju šantu ve spreji ( od Trixe 250 ml za nějakých 67, -) a pak s tím stříkám hračky i sloupek škrabadla. Střídám s kozlíkem ve spreji (ten jsem náhodně objevila v inzerci, dělá ho taky Trixie, předtím jsem měla lahvičku od kočičího útulku z umisťovací výstavy a pak jsme v lékarně koupila ty kapky, když došel, protože kočky ho zbožňují.

26.3.2016 13:25
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Pppppp...

Děkuji Vám za možnost popoledního pobavení, to jsem se fakt zasmála, je to úžasné smajlík... Klidně sem přihoďte ještě nějaká Vaše videa. S těmi kočkami je fakt sranda.
Video jsem hned přeposlala dceři a sestrám smajlík.

My naš obyčejné kočky taky nekoupeme, Jendou mi kocour ze zvědavosti vlezl na vanu a sklouzl a to se teda okamžitě vší silou celý zděšený drápal ven. smajlík Moc si neumím představit, jak bych ho (bezbolestně - ostříhané drápy, neostříhané drápy) nořila do vody smajlík.

26.3.2016 13:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

N.u napsal(a):
Tak já taky ty naše chlupatý nekoupu třeba naše Bengalská viděla vodu jen když spadla do akvária ale tu co chlupy nemá prostě koupat musím i když se ji to nelíbí.Oni se strašně mastěj takže ji vždy omeju dětský sprcháčem měli by se koupat jednou týdně, ale Já to propaguju 2x za měsíc.Uši se musí čistit častěji, protože se jim taky hodně mastěj.Veterinář, který vidí sphynxe poprvé se s vámi hádá, že má svrab.Opravdu z těch uší vyndáváte hroudy mazu.Čistím dětským olejem, tampónkama a uchošťoury a stejně čistím i drápky tam se zachytává taky hodně mazu.Ale po koupání ji zabalim do ručníku položím na klín a ona celou procedůru prospí dokonce ji pak ani nebudim položím ji na gauč a ona chrápe dál. Tady je video když byla malá, ale takhle spí i teď

Aha jo, Vy máte vlastně toho sphynxe, to jsem zapomněla.

26.3.2016 13:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Janaaa napsal(a):

No a já zas kupuju kozlík jako drogu - nasušený kořen a ten mi také pojídají.

26.3.2016 13:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Třeba jsou kocouři temperamentnější, zbrklejší, víc spěchají a míň hledí..

Je to kus od kusu. Mladej je takovej zbrklant, že není dne, aby něco neshodil, nevylil, nerozbil, atd. Velkej je pravá šelma, chodí pomalým krokem, šíleně obezřetně a vždy myslí dopředu. Mladej včera skočil k velkýmu na takovou sedačku na okně (vlítla nám na okno moucha), samozřejmě ten sedák to nevydržel, oba spadli a s sebou strhli lampu. To bylo jak zemětřesení. Upřímně - musela jsem se smát a i teď se směju jak to píšu. Ještě štěstí, že mají takové reflexy, že i před takovou pohromohou dokážou uhnout a nic se jim nestalo! Jen ten údiv a pak šok velkého - to byl pohled k nezaplacení!

26.3.2016 13:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Je to kus od kusu. Mladej je takovej zbrklant, že není dne, aby něco neshodil, nevylil, nerozbil, atd. Velkej je pravá šelma, chodí pomalým krokem, šíleně obezřetně a vždy myslí dopředu. Mladej včera skočil k velkýmu na takovou sedačku na okně (vlítla nám na okno moucha), samozřejmě ten sedák to nevydržel, oba spadli a s sebou strhli lampu. To bylo jak zemětřesení. Upřímně - musela jsem se smát a i teď se směju jak to píšu. Ještě štěstí, že mají takové reflexy, že i před takovou pohromohou dokážou uhnout a nic se jim nestalo! Jen ten údiv a pak šok velkého - to byl pohled k nezaplacení!

*pohromou.

26.3.2016 13:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

N.u napsal(a):

To je fakt super video! Vaše kočka mi připadá jak na nějaké lázeňské kúře!

26.3.2016 13:35
joanne.s

XXX.XXX.52.204

fikovnice napsal(a):

26.3.2016 13:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

Jo, ještě teď se směju. Já koza ještě řekla takovým typickým tónem "Můra!" A mladej se mohl přetrhnout, absolutně nepřemýšlel, že ten sedák je jen pro jednoho a už to bylo!

26.3.2016 14:03
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

fikovnice napsal(a):
To je fakt super video! Vaše kočka mi připadá jak na nějaké lázeňské kúře!

Vypadá tam tak labužnicky, že. smajlík

micubisi

26.3.2016 15:28
micubisi

XXX.XXX.81.23

Nikdy jsem kočkám drápky stříhat nemusela, ale nejmladší Dáša zůstává viset za koberec a moje oblečení. Škrabadel mám několik, včetně stromu na balkoně, ale jí se musí na předních nožičkách stříhat drápky asi každé tři týdny, Jen jednou jsem to zvládla sama, nyní čekám na syna aby mi pomohl. Já držím, on stříhá a Dáša hodně šňafe. Stačí vidět kleštičky a už zdrhá. Drápky má světlé, dobře je na ně vidět a nikdy jsme jí neublížili, ale fakt se jí to nelíbí. Ona je dost plachá, žádná návštěva ji ještě neviděla. Je pouze bytová, Jarynkovi nestříhám, jezdí v létě se mnou na chalupu a ani mu drápky nijak nepřerůstají. Před lety jsem občas zašla na stříhání drápků s Micubiškou na veterinu, dožila se šestnácti let a jako starší si už drápky moc neobrousila. Na fotce je Dáša, narodila se jedné venkovní toulavce asi před rokem.

26.3.2016 15:36
Janaaa

XXX.XXX.115.168

Dáša je teda krasavicesmajlíkVypadá jako z chovné stanice...

26.3.2016 21:04
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Jéééé, Dáša je teda opravdu výstavní kus smajlík. Moc krásná! No jak těmhle zvířatům člověk může odolat smajlík (nedejbože ublížit).

micubisi

26.3.2016 21:10
micubisi

XXX.XXX.81.23

Jo a stříhám lidskýma kleštičkama. přidávám ještě Jarynka, ten na mne čekal v útulku, je to takový kočkopes.

26.3.2016 21:44
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Ježíšmarjá, Micubisi, Vy teda máte nádherná zvířatiska! Gratuluji. Krása.
Už jsem se zase naladila tak, že pronesu svoje oblíbené "kdybych měla barák, měla bych sto koček a padesát psů" smajlík smajlík smajlík.

micubisi

26.3.2016 22:41
micubisi

XXX.XXX.81.23

RomčaJelča napsal(a):
Ježíšmarjá, Micubisi, Vy teda máte nádherná zvířatiska! Gratuluji. Krása.
Už jsem se zase naladila tak, že pronesu svoje oblíbené "kdybych měla barák, měla bych sto koček a padesát psů" smajlík smajlík smajlík.

To já taky, ale mám malý byt, většinou jsem měla tři kočičky. V létě nám ale Nanýnek dvanáctiletý umřel. Byl dlouho nemocný a po poslední narkoze mu selhalo srdíčko.

28.3.2016 00:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

micubisi napsal(a):
Jo a stříhám lidskýma kleštičkama. přidávám ještě Jarynka, ten na mne čekal v útulku, je to takový kočkopes.

Panebože, Vy máte dvojníka mého staršího kocoura!

PavelM.

2.6.2017 20:57
PavelM.

XXX.XXX.149.22

Tina125 napsal(a):
My teda stříháme drápky u obou. Na předních i zadních tlapkách. Hlavně kvůli tomu, že si často "vyřizují účty" a už se nám stalo, že si podrápali oči. Museli jsme potom dávat gel. A u kocourka aji kvůli nám, páč když si s ním hrajeme, tak je to potom teda au au au...

Nám se nejvíc osvědčily kleště DoggyMan. U všech ostatních se nám stávalo, že jak jsme cvakli, tak ten drápek popraskal. Tyhle jediný nám to nedělají. Nevím čím to u těch ostatních je...?

Mohu se, prosím, zeptat, jaká je to velikost těch Vašich kleští?
Dělají se 8,5/12,5/16,5 cm.

3.6.2017 05:58
Tina125

XXX.XXX.12.95

PavelM. napsal(a):
Mohu se, prosím, zeptat, jaká je to velikost těch Vašich kleští?
Dělají se 8,5/12,5/16,5 cm.

Máme ty 16,5 cm. Od jiné značky máme i ty menší, ale mně se ty větší líp drží a líp se mi s nima cvaká.

PavelM.

3.6.2017 07:52
PavelM.

XXX.XXX.149.22

Děkuji, šlo mi o správnou velikost pro kočku, i aby se s nimi dobře pracovalo. Nyní mám tyhle http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/tlapky/124467, ale nejsem s nimi spokojen.
Drápek kloudně nestřihnou, navíc ho roztřepí.

3.6.2017 10:05
Tina125

XXX.XXX.12.95

PavelM. napsal(a):
Děkuji, šlo mi o správnou velikost pro kočku, i aby se s nimi dobře pracovalo. Nyní mám tyhle http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/tlapky/124467, ale nejsem s nimi spokojen.
Drápek kloudně nestřihnou, navíc ho roztřepí.

Jo gilotinu tu máme taky a je k ničemu. Mně se s těma velkýma co máme teď cvaká dobře. Ovšem víte jak...můžete na to mít jiný názor. Máme tedy přesně tyhle:

https://kosmetika-a-uprava-psa.heureka.cz/kruuse-doggyman-kleste-na-drapky-stranove-16_5cm/#.

3.6.2017 16:29
koňadra

XXX.XXX.128.31

Našim venkovním kočkám drápy stříhat nemusím, občas psovi, štěňatům, papouškovi... Vyzkoušela jsem několik určených pro zvířata, ale moc se neosvědčily. Nakonec používám normální boční kleště na dráty - viz https://kleste-stipaci.heureka.cz/fortum-kleste-stipaci-bocni-160mm-61crv5_4770331/# a řekla bych, že nemají chybu.

PavelM.

3.6.2017 17:40
PavelM.

XXX.XXX.149.22

Štípačkami jsem začínal, ale také se neosvědčily, než drápek odcvaknou, tak ho rozdrtí.

3.6.2017 18:39
Tina125

XXX.XXX.12.95

PavelM. napsal(a):
Štípačkami jsem začínal, ale také se neosvědčily, než drápek odcvaknou, tak ho rozdrtí.

Je ale pravda, že i ty kleště, co máme teď to někdy udělají. Jakože ten drápek při cvaknutí popraská. Myslím, že se tomu úplně nevyhnete u žádných kleští, nůžek a ani štípaček. Taky už jsem si říkala jestli je to jenom tím náčiním, nebo třeba i stavem drápků...?

PavelM.

3.6.2017 19:31
PavelM.

XXX.XXX.149.22

Ano, taky si říkám, zda kocourovi něco nechybí ve stravě, nějaký kolagen nebo něco takového.

3.6.2017 19:39
Tina125

XXX.XXX.12.95

PavelM. napsal(a):
Ano, taky si říkám, zda kocourovi něco nechybí ve stravě, nějaký kolagen nebo něco takového.

Jo to já neposoudím, ono té naší je 12 let a je poměrně dost nemocná. Kocourek nám v minulém roce zemřel. Sice byl mladý, ale hodně nemocný. Ale co tak hloubu v paměti, tak za mlada jí to myslím takhle nepraskalo.

3.6.2017 19:47

Drápky praskají a třepí se, když jsou kleště na drápky TUPÉ.

3.6.2017 20:02
Tina125

XXX.XXX.12.95

Drápky praskají a třepí se, když jsou kleště na drápky TUPÉ.

Tak to pochybuju, že by najednou všechny nové kleště byly tupé.

3.6.2017 20:06

Tina125 napsal(a):
Tak to pochybuju, že by najednou všechny nové kleště byly tupé.

Nejsou nové kleště jako nové kleště. některé jsou prostě tupé už od začátku.

ledaže by najednou měla všechna zvířata abnormálně pevnou rohovinu a problém kupodivu mizel s použitím vyzkoušených kleští.

3.6.2017 20:09
Tina125

XXX.XXX.12.95

Nejsou nové kleště jako nové kleště. některé jsou prostě tupé už od začátku.

ledaže by najednou měla všechna zvířata abnormálně pevnou rohovinu a problém kupodivu mizel s použitím vyzkoušených kleští.

Nevím. Těch kleští tady mám asi 6 a dělají mi to úplně všechny. Ale dokud byla mladá a zdravá, tak se to nikdy nestávalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík