xbimbobl

XXX.XXX.128.34
Dobrý den,
chtěli bychom si pořídit k domu kočičku a nemůžeme se rozhodnout zda kočku nebo kocourka.
Rádi bychom si chtěli pořídit hned 2 koťátka. Může mi prosím někdo poradit z vlastní zkušenosti.
Děkuji.
Kocouři mi jsou tak nějak sympatičtější. Psa mám fenu, koně jsem měla vždy kobyly, ale kočky jsou kocouři. Máme čtyři, kromě jednoho, co nikdy nejde dovnitř, ti tři můžou kdykoli tam i zpátky. Jeden je šestiletý, dva bratři jsou tříletí. Nikdy nebyly boje, jen drobné šarvátky mezi jedním z bratrů a starším kocourem. Ale už je to v klidu a spí jeden na druhém. Starší je kastrovaný.
Ale po pravdě-ono je to vlastně jedno. Stejně budete s největší pravděpodobností kastrovat.
Mě přijde kocour takový majestátnější, díky tomu, že je větší. A důstojnější. Ovšem, náš starší kocour, kromě té velikosti (6 kg), je splachovací opak .
Pokud budou vykastrovaná, je to v podstatě jedno, jen se tvrdí, že kocouři mají tendence se více vzdalovat od domu, než kočky. Pokud je budete mít jen v bytě, pak je to zřejmě jedno. Známí se nemohli rozhodnout tak jako vy a tak si pořídili sourozence kočku a kocourka a jsou spokojeni.
Schvaluji dvě koťata, my si vzali dvě sestřičky a rozhodně nelitujeme, naopak každému doporučuji, protože je nádherné sledovat je spolu od malička, jak si vyhrají, to člověk nikdy jedináčkovi nevynahradí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ač jsem původně chtěla jednu kočičku, na doporučení chovatelky máme dva kocoury. Jsem moc ráda, že jsem dala na tuto radu Jsou skvělí. Kocouři jsou jen bytoví, kastrovaní. A největší kamarádi
Máme kočku a kocoura, nesnášejí se. Kočku máme od kotěte, kocour nám byl přinesen jako 6letý. Kocour strašně žárlí, je mi pořád v patách, vyhání kočku z peřin, od žrádla, odkudkoliv. Kocour mi spává ve skříni, kočka způsobně na parapetu. Kočka je disciplinovanější, neloudí žrádlo až tak vehementně jako kocour, ale je otravnější ve zlozvycích. Ale to nebude pohlavím, spíš výchovou.
Mám kočky i kocoury - venkovní. Když je tak sleduji, tak na myši jsou lepší kočky. Kocouři jsou víc lenošní. Ne, že by myši nechytali, ale častěji je vidim jak se jen tak povalují. Navíc značkují, což je i venku nepříjemné - fasáda domu, balíky sena na půdě, květináč v zahrádce... jen kvůli tomu je čeká kastrace. Kočky kastruji, aby pořád nerodily koťata. Pár by se jich udalo, ale co bych dělala s tím zbytkem od 6 koček, to tedy nevím. A jinak vřele také doporučuji pořídit hned 2 koťata.
Kocouři jsou víc lenošní. Ne, že by myši nechytali, ale častěji je vidim jak se jen tak povalují.
Svatá pravda . Náš kocour se téměř nepřetržitě vyvaluje v peřinách, a když ho to přestane bavit, jde si lehnout na moje oblečení do skříně. Omlouvám se za náznak feminismu, ale říkávám na to v legraci: typický chlap - buď žere nebo spí.
Kočka se zajímá o kvítka a květináče, dokáže sledovat dost dlouho dění na ulici, pořád popochází z místnosti do místnosti...
Taky bych se přimlouvala za dvě koťata.
RomčaJelča
napsal(a):
Máme kočku a kocoura, nesnášejí se. Kočku máme od kotěte, kocour nám byl přinesen jako 6letý. Kocour strašně žárlí, je mi pořád v patách, vyhání kočku z peřin, od žrádla, odkudkoliv. Kocour mi spává ve skříni, kočka způsobně na parapetu. Kočka je disciplinovanější, neloudí žrádlo až tak vehementně jako kocour, ale je otravnější ve zlozvycích. Ale to nebude pohlavím, spíš výchovou.
A měli jste tedy první doma kočku? Pokud ano, tak je to podobné jako u mě. Nově příchozí druhý kocour si na mě dělá větší nároky než kocour, kterého mám o rok a půl déle. Zvláštní, čekala bych, že to bude naopak.

Tak mí kocouři jsou i po kastraci akční až až...
"Nově příchozí druhý kocour si na mě dělá větší nároky než kocour, kterého mám o rok a půl déle. Zvláštní, čekala bych, že to bude naopak."
to nebude o pořadí příchozích, ale o povaze toho kterého konkrétního jedince.
Naše kočky vždy lovily myši, i když byly nasycené. Naše kocoury jsem lovit myši nikdy neviděla. Oni "lovili" kočky...
Povahově byli každý jiný bez ohledu na pohlaví.
Nyní mám nejraději kočku Mouru, je ze všech nejmilejší, nejchytřejší a nejposlušnější - možná je to tím, že je s námi už 15 let.
fikovnice
napsal(a):
A měli jste tedy první doma kočku? Pokud ano, tak je to podobné jako u mě. Nově příchozí druhý kocour si na mě dělá větší nároky než kocour, kterého mám o rok a půl déle. Zvláštní, čekala bych, že to bude naopak.
Měli jsme nejdřív kočku. Ona sice proti kocourovi chvíli syčí a chrčí, ale vždycky zdrhá. Možná je to i tím, že byla jednak jedináček, a jednak ty 3 roky, než děcka donesli pětiletého kocoura, se nemusela s nikým "hádat" ani bojovat, tudíž to asi neumí, tak prostě ustupuje "silnějšímu" nebo spíš do té doby něčemu nezvyklému.
napsal(a):
Tak mí kocouři jsou i po kastraci akční až až...
"Nově příchozí druhý kocour si na mě dělá větší nároky než kocour, kterého mám o rok a půl déle. Zvláštní, čekala bych, že to bude naopak."
to nebude o pořadí příchozích, ale o povaze toho kterého konkrétního jedince.
No jo, už jsem to také zjistila... Přitom starší kocour je tak velký a mohutný, že kdyby chtěl, tak mladšího srovná levou zadní. Jenže je prostě příliš hodný a mírný...
RomčaJelča
napsal(a):
Měli jsme nejdřív kočku. Ona sice proti kocourovi chvíli syčí a chrčí, ale vždycky zdrhá. Možná je to i tím, že byla jednak jedináček, a jednak ty 3 roky, než děcka donesli pětiletého kocoura, se nemusela s nikým "hádat" ani bojovat, tudíž to asi neumí, tak prostě ustupuje "silnějšímu" nebo spíš do té doby něčemu nezvyklému.
Tak to je u nás trochu podobné, vyjma toho syčení, prskání, apod. To se nevyskytuje, ale starší je schopen mladšímu ustupovat třeba co se místa na spaní týká, vyhlídky na okně, apod.
fikovnice
napsal(a):
Tak to je u nás trochu podobné, vyjma toho syčení, prskání, apod. To se nevyskytuje, ale starší je schopen mladšímu ustupovat třeba co se místa na spaní týká, vyhlídky na okně, apod.
Tak že kočka syčí a prská, to už jsem znala, ale že vzápětí po zasyčení při nádechu chrochtá, tomu se smějeme teda dost. To jsem ještě nikdy od žádné kočky neslyšela.-).
U nás je prostě slyšet: sssss, sssss, chro, chro, sss, chro...
Kdyby to slyšel někdo za dveřmi, tak by se musel myslet, že snad v bytě chováme malé prase.