Sig

XXX.XXX.79.254
Zdravím,
Před lety jsem se zamilovala do tohoto kočičího plemene, párkrát jsem ho obdivovala na výstavách, něco si načetla… vlastní kočku jsem si ale až do letoška nemohla dovolit (nekočkomilní spolubydlící). Brzy se ale situace změní a tak se pomalu začínám zajímat, číst a zjišťovat. Proto bych ráda požádala zkušené majitele tohoto plemene o nějaká ta doporučení a kontakty na spolehlivé a kvalitní CHS.
Ideálně Brno a okolí, JM kraj… samozřejmě beru tipy i na jiné kraje, počítám i se vzdálenějšími místy, kvalita chovu a zdraví zvířete je pro mě na prvním místě. Jen tedy ještě upřesním, že mi jde výhradně o domácího mazla.
A také mě napadlo, zda někdo z přítomných chovatelů neplánuje účast na letošním Interfelis v Brně? Byl by někdo ochotný tam věnovat chvilku času zvědavému zájemci se spoustou otázek? :)
Předem děkuji všem
Nechci být uštěpačná, ale přijde mi, že jste můj příspěvek četla tak na půl oka a domyslela si něco, co tam není;)
Píši, že jsem si kočku doteď nemohla dovolit z důvodů spolubydlících, kterým kočka vadila (alergie).
A také píši, že nyní se tato situace změní.
Myslím, že jsem dostatečně zodpovědná, abych svou situaci dokázala správně vyhodnotit.
Změna spočívá ve stěhování do vlastního bytu, nejde o žádný pokojíček.
Také vím, že kočka vyžaduje pravidelnou péči a nedá se vypnout
Nic ve zlém.
Pod pojmem kočkomilní spolubydlící si představuji člověka, který ve svém pokoji buď má, nebo v dohledné době bude mít, také svou kočičku.
A tím že píšete o spolubydlící v bytě, to mi připadá docela automatické, že budete mít sama pro sebe jeden pokoj. A přesně ten bude mít k dispozici vaše kočička.
Pletu se? nic ve zlém.
Už tu byla slečna ve stejné situaci, a sešly se dvě cizí kočičky v bytě- každá spolubydlící ve stejném období pořídila svou, a happyend to nebyl. Je těžké / a pro kočku celkem kruté/ držet ji každá v jednom nevelkém pokoji..
Já vám asi nerozumím.
Jasně jsem v prvním příspěvku napsala, že šlo o NEkočkomilné spolubydlící.
A také jsem jasně uvedla, že situace se teď změní a budu si moci konečně kočku dovolit.
Ve druhém příspěvku jsem to znovu vyvětlila. A upřesnila, že se stěhuji do vlastního bytu.
Byt = prostor s více mísnostmi. Pokoj = pokoj.
Já se nestěhuji do pokoje, nýbrž do bytu.
O případě nějaké slečny nevím nic a asi se mě to ani netýká
Možná by to chtělo lépe číst, než začnete vynášet soudy.
Vlastní kočku jsem si ale až do letoška nemohla dovolit (nekočkomilní spolubydlící). Brzy se ale situace změní a tak
Mně přišlo jasné, že budete nyní mít místo spolubydlící nekočkomilní novou, kočkomilní. Jestli to tak není, tak to fakt sorry.
Ale rozhodně jsem vás nesoudila. Byla to rada, a přátelská.
Devon rex je skvělá volba. Mám doma devoního kocoura - je to nejmilejší a nejpřizpůsobivější zvířátko, co jsem kdy měla. Takový oživlý plyšáček. Kromě příjemné povahy je velkou předností devona, že prakticky nelíná. Jen upozorňuji, že těžce nesou samotu. Pokud chodíte do práce, zvažte pořízení rovnou dvou koťat.
Pokud by Vám nevadilo kousek si zajet, mohu Vám doporučit CHS Egyptian Beauty z Hradce. Pochází z ní můj Teddy a zkušenost s paní chovatelkou je jen ta nejlepší.
http://www.egyptianbeauty.cz/devon.html
https://www.facebook.com/nikola.hrubesova.3?fref=ts.
Sig
napsal(a):
Zdravím,
Před lety jsem se zamilovala do tohoto kočičího plemene, párkrát jsem ho obdivovala na výstavách, něco si načetla… vlastní kočku jsem si ale až do letoška nemohla dovolit (nekočkomilní spolubydlící). Brzy se ale situace změní a tak se pomalu začínám zajímat, číst a zjišťovat. Proto bych ráda požádala zkušené majitele tohoto plemene o nějaká ta doporučení a kontakty na spolehlivé a kvalitní CHS.
Ideálně Brno a okolí, JM kraj… samozřejmě beru tipy i na jiné kraje, počítám i se vzdálenějšími místy, kvalita chovu a zdraví zvířete je pro mě na prvním místě. Jen tedy ještě upřesním, že mi jde výhradně o domácího mazla.
A také mě napadlo, zda někdo z přítomných chovatelů neplánuje účast na letošním Interfelis v Brně? Byl by někdo ochotný tam věnovat chvilku času zvědavému zájemci se spoustou otázek? :)
Předem děkuji všem
Dobrý den.
Děkuju za dotaz, snad se připojí více chovatelů této nádherné kočičky.
Já jsem na ni přišla teprve nedávno, ale už jsem si jistá, že jednou bude členem naší domácnosti. Proto taky velice uvítám jakékoliv postřehy a zkušenosti s touto rasou. Úžasná výhoda pro mě je to, že prý téměř nelíná...je to opravdu tak?
Jak se snáší třeba s pejsky? Je mi jasné, že to chce zvykat a záleží, jak se bude chovat pes, ale budeme se stěhovat do domku a pořizovat si pudlíka, tak k němu "pudlí kočka" by mohla být ideální volba...což?
balisek
napsal(a):
Devon rex je skvělá volba. Mám doma devoního kocoura - je to nejmilejší a nejpřizpůsobivější zvířátko, co jsem kdy měla. Takový oživlý plyšáček. Kromě příjemné povahy je velkou předností devona, že prakticky nelíná. Jen upozorňuji, že těžce nesou samotu. Pokud chodíte do práce, zvažte pořízení rovnou dvou koťat.
Pokud by Vám nevadilo kousek si zajet, mohu Vám doporučit CHS Egyptian Beauty z Hradce. Pochází z ní můj Teddy a zkušenost s paní chovatelkou je jen ta nejlepší.
http://www.egyptianbeauty.cz/devon.html
https://www.facebook.com/nikola.hrubesova.3?fref=ts.
Ukažte TeddyhoJá taky o něm přemýšlím...mám doma dvě ukecané orientálky, tak nějaký kliďásek by se hodil do party
Pppppppppp

XXX.XXX.106.253
No ten začátek vlákna je ukrutnej Joanne.s co si hulila asi dobrej model
Devon opravdu prakticky nelíná. Maximálně jsou občas něco málo černých žmolků (kocour je černý) na potahu sedačky, ale nábytek a oblečení olepené chlupy či chuchvalce válející se na podlaze opravdu nenajdete.
Údržba srsti je prakticky nulová, dokonce se nesmí kartáčovat (poškodili byste mu jemné chlupy). Zvýšenou péči vyžadují akorát uši, které se hodně zanáší mazem a cca 1x týdně je musíte pořádně vytřít smotkem vaty.
Povahově je devon velice příjemná, komunikativní, mírná a přizpůsobivá kočka. Miluje lidský kontakt a nespokojenější je, když může být nalepený na svém člověku. Vyjde prakticky s jakýmkoliv živočišným druhem. Velmi dobře se snáší s naší kočkou, která jinak nenávidí celý svět. Bez problémů vyjde i s našim psem. Přitom to není žádný gaučák - aktivně se zajímá o vše kolem, je zvědavý a pozorný.
Tady je pár fotek našeho Teda:.
balisek
napsal(a):
Devon opravdu prakticky nelíná. Maximálně jsou občas něco málo černých žmolků (kocour je černý) na potahu sedačky, ale nábytek a oblečení olepené chlupy či chuchvalce válející se na podlaze opravdu nenajdete.
Údržba srsti je prakticky nulová, dokonce se nesmí kartáčovat (poškodili byste mu jemné chlupy). Zvýšenou péči vyžadují akorát uši, které se hodně zanáší mazem a cca 1x týdně je musíte pořádně vytřít smotkem vaty.
Povahově je devon velice příjemná, komunikativní, mírná a přizpůsobivá kočka. Miluje lidský kontakt a nespokojenější je, když může být nalepený na svém člověku. Vyjde prakticky s jakýmkoliv živočišným druhem. Velmi dobře se snáší s naší kočkou, která jinak nenávidí celý svět. Bez problémů vyjde i s našim psem. Přitom to není žádný gaučák - aktivně se zajímá o vše kolem, je zvědavý a pozorný.
Tady je pár fotek našeho Teda:.
Krásný milášek:) A ta lvice, co leží za ním? To je prosím co? Nádhera! Můžete sem prosím dát i jiné její fotky?
Druhá lvice je, resp. byl taky kluk - siamák s lila odznaky Luke Skywalker (bohužel v pěti letech uhynul na selhání jater). V domácnosti ještě máme lila orientálku,11letou madam Ileshu (poslední foto).
balisek
napsal(a):
Druhá lvice je, resp. byl taky kluk - siamák s lila odznaky Luke Skywalker (bohužel v pěti letech uhynul na selhání jater). V domácnosti ještě máme lila orientálku,11letou madam Ileshu (poslední foto).
No tak to jsou nádherné micinky! Nepouštět to chlupy, mám jich plný barák
pannikdo

XXX.XXX.220.6
Http://www.modrykocour.cz/adresar/chovatelske-stanice?misto=0-0&plemeno=28
Taky je adresář chovatelů Devon rex. Koukněte se na stránky, zkontaktujte, jestli mají koťátka, popřípadě rozjeďte se podívat.