xbimbobl

XXX.XXX.128.34
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu, které granule jsou nejvhodnější (poměr kvalita/ cena) pro koťatka po odstavu. A popřípadě jaký jídelníček připravit mrňouskům starým cca 8 týdnů.
Chtěla bych, aby měli od malička dobrý základ.Děkuji moc za rady.
xbimbobl
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu, které granule jsou nejvhodnější (poměr kvalita/ cena) pro koťatka po odstavu. A popřípadě jaký jídelníček připravit mrňouskům starým cca 8 týdnů.
Chtěla bych, aby měli od malička dobrý základ.Děkuji moc za rady.
Pro koťata je ideální začít s naškrábaným masem, poté přejít na kousky syrového masa a k tomu jako doplněk dát i granule - špička je Applaws, Arden Grange, Meowing Heads, apod. Pro začátek lze lehce máčet, aby byly granulky měkčí.
Pokud se jedná o to, co dát koťatům po příjezdu do nového domova - po několik prvních dní dávejte to, co chovatel, aby neměla koťat několik změn najednou. Poté pokud budete měnit granule, tak postupně vmíchávat ty nové do stávajících až se cca za týden až dva dostanete na plný objem nových granulí. K tomu dále maso, mléčné výrobky, atd.
Krásně je to popsáno zde: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0
Ještě bych doplnila mezi kvalitní značky granulí Orijen a N&D. Až budou starší, tak i Essential Foods Jaguar (granulky jsou trošku tvrdší, tak nevím, jestli by je malá koťata zvládla) z těch levnějších potom Brit Care (superprémiová řada, bílé pytle) a Taste of the Wild.
A určitě dávat maso, nejlépe syrové přemražené, případně kvalitní konzervy (Animonda Carny, Cosma, Catz Finefood, Grand) nebo kapsičky (Brit Care, Animonda Carny Exotic, Cosma, Feringa).
Isistera
napsal(a):
Ještě bych doplnila mezi kvalitní značky granulí Orijen a N&D. Až budou starší, tak i Essential Foods Jaguar (granulky jsou trošku tvrdší, tak nevím, jestli by je malá koťata zvládla) z těch levnějších potom Brit Care (superprémiová řada, bílé pytle) a Taste of the Wild.
A určitě dávat maso, nejlépe syrové přemražené, případně kvalitní konzervy (Animonda Carny, Cosma, Catz Finefood, Grand) nebo kapsičky (Brit Care, Animonda Carny Exotic, Cosma, Feringa).
Určitě. :) Já jsem právě psala jen ty, jež mají i kitten řadu, kde jsou ty granulky drobnější. :) I když později samozřejmě může paní začít dávat i ty "for all ages".
xbimbobl

XXX.XXX.128.34
Děkuji moc za rady... mám vybrané Applaws pro koťata, ale na recenzi jsem četla, že někdy mají po granulkach průjem... tak nevím...jinak bych chtěla zařadit syrové maso, ale vůbec si nevím rady s mléčnými výrobky, mám jim je dávat a popripade co a v jakem mnozstvi..mam mit nachystane ještě nějaké mléko pro koťata. Budou mít 7-8 týdnu. Děkuji za radu.
Datrias

XXX.XXX.245.234
My taky dáváme Applaws, a žádné problémy s němi nebyly :) Můžu jen doporučit.
xbimbobl
napsal(a):
Děkuji moc za rady... mám vybrané Applaws pro koťata, ale na recenzi jsem četla, že někdy mají po granulkach průjem... tak nevím...jinak bych chtěla zařadit syrové maso, ale vůbec si nevím rady s mléčnými výrobky, mám jim je dávat a popripade co a v jakem mnozstvi..mam mit nachystane ještě nějaké mléko pro koťata. Budou mít 7-8 týdnu. Děkuji za radu.
Takže je teprve od někoho budete mít? A na co jsou zvyklá tam? Prvně vážně aspoň 5-7 dní krmit tím, na co budou zvyklá ještě z bývalého domova a až poté začít se zařazením nových granulí, atd.
Maso pomalu začít můžete už 2.-3.den, ze začátku bych volila libové kuřecí či hovězí na malé kousky (cca 1x1x cm). Mléčné výrobky - polotučný jogurt, polotučný / tučný tvaroh, někdo dává i smetanu, ale tu bych zatím vynechala než si min. zvyknou na jinou stravu, at´vám neprůjmují. ;) Jinak mléčné výrobky tak 1-2x týdně v množství cca čajová lžička na kotě. Poté postupně zvýšit na polévkovou lžíci u dospěláků.
Kotěcí mléko už nepotřebují, měla by přijímat v pohodě i vodu, naopak byste jim mohla tím kotěcím mlékem způsobit průjem, když na něj nejsou zvyklí (přece jen má jiné složení než pravé mléko od kočky).
ŠárkaP

XXX.XXX.168.216
Pozor na granule Applaws. Přebrala je Francouzská firma a kvalita šla celkem šíleně dolů. Granule začali solit a nejen granule, ale i konzervy. Nevím tedy jak s granulema pro koťata, ale mám doma pytel pro dospělé kočky a přesolený.
ŠárkaP

XXX.XXX.168.216
Ano, psali to na stránkách, že to převzala jiná firma a stačí, když koupíte konzervu tuňak například a olíznete, to by nejedl ani člověk a granule změnili tvar a jsou posypané bílými tečkami - sůl.
Překlad vyjádření výrobce k reklamacím kočičích granulí Applaws z 11.2.2016
„Na konci roku 2015 byla část výroby kočičích granulí Applaws převedena do výrobny ve Francii, kde se již vyrábí Applaws granule pro psy.
Receptura Dry Cat Adult LAMB, která je nejnovější, je již zcela vyráběna na této lince. Ostatní receptury jsou stále částečně vyráběny v UK a pouze část výroby byla přesunuta. Důvodem přesunu bylo, stejně jako u psích granulí, dosažení větší křehkosti a nadýchanosti granulí při zachování složení. Granule z francouzské výroby jsou proto větší a někdy světlejší. Menší hustota granulí je podle našich posledních poznatků pro kočky lépe a efektivněji stravitelná. To byl hlavní důvod ke změně.
Bohužel jsme při výrobě prvních šarží z nové výrobní linky zaznamenali nedostatky. Jak již bylo uvedeno, termolabilní tuky, vitamíny, minerály a probiotika jsou nanesena na granule na konci výrobního procesu. U výroby obilninových granulí dochází k samovolnému nasátí tuku (většinou olivový olej spolu s přidanými látkami) ihned do granulí. U granulí z masa, jako je Applaws, k tomu nedochází. Proto musí bezobilné granule projít ještě vakuovým procesem, který vtahuje tuk (u nás lososový olej s vitamíny, minerály a probiotiky) do těla granule. Vakuový coater, který tento proces zajišťuje, měl problém s těsností a nebyl zcela efektivní. Proto u některých granulí zůstalo na povrchu větší množství tuku a viditelných krystalků minerálů a vitamínů, než je u našich granulí obvyklé. V žádném případě se nejedná o sůl! Tato závada již byla opravena a na dalších šaržích se již krystalky v takové míře vyskytovat nebudou. S touto závadou souviselo i silnější aroma, které jsme ale zaznamenali jen u několika prvních 7,5kg balení Cat Dry.
Pokud se týká dotazů na zažívací potíže, my jsme žádné nezaznamenali, a vzhledem k tomu, že složení i obsah tuku je stejný, ani není důvod, aby k nim docházelo. Snad jen u koček velmi citlivých, kterým nevyhovovalo větší množství tuku na povrchu granulí, než obvykle.“.
SarkaP

XXX.XXX.228.237
Kupte si konzervu applaws pro kocky s prichuti tunak a uvidime. Nejde o sul, zajimave ze to po soli tedy chutna.
hanullina
napsal(a):
Tak ja tady jeste do toho vrtnu. Chtela bych se zeptat: Nemate nekdo zkusenosti s granulkami od Fitmin? Mam na ne doporuceni ale nemyslim si, ze by byly nejaka extra trida. S kterou znackou nebo s jakymi jinymi granulkami by se tak daly srovnat?
Fitmin cat Kitten na netu 10 kg za 908, -
drůbeží moučka (33 %), drůbeží tuk, rýže zlomková, kukuřice, vejce, vepřová játra (4,5 %), drůbeží játra (4 %), rybí moučka (4 %), cukrovarské řízky sušené, sušená syrovátka, pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, lněné semeno, sušené inaktivované kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae (2 %), škvarková moučka, sušené jablečné výlisky, lososový olej (1 %), uhličitan vápenatý, fruktooligosacharidy (0,4 %), chlorid sodný, chlorid draselný, dihydrogenfosforečnan sodný, juka, komplex přírodních antioxidantů.
- neidentifikovaná moučka (kuře?), rýže ok, ale co ta kukuřice? Za 90, -/kg už seženete kvalitnější krmení. Např. pokud byste chtěla zůstat u českého výrobce, tak Brit Care. Dále pak např. Porta grain free, apod.
Složením je velmi podobný Britu premium, ale ten koupíte ve velkém balení za 55, -/kg a ne o dalších 35, -/kg více..
lavacca
napsal(a):
Fitmin cat Kitten na netu 10 kg za 908, -
drůbeží moučka (33 %), drůbeží tuk, rýže zlomková, kukuřice, vejce, vepřová játra (4,5 %), drůbeží játra (4 %), rybí moučka (4 %), cukrovarské řízky sušené, sušená syrovátka, pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, lněné semeno, sušené inaktivované kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae (2 %), škvarková moučka, sušené jablečné výlisky, lososový olej (1 %), uhličitan vápenatý, fruktooligosacharidy (0,4 %), chlorid sodný, chlorid draselný, dihydrogenfosforečnan sodný, juka, komplex přírodních antioxidantů.
- neidentifikovaná moučka (kuře?), rýže ok, ale co ta kukuřice? Za 90, -/kg už seženete kvalitnější krmení. Např. pokud byste chtěla zůstat u českého výrobce, tak Brit Care. Dále pak např. Porta grain free, apod.
Složením je velmi podobný Britu premium, ale ten koupíte ve velkém balení za 55, -/kg a ne o dalších 35, -/kg více..
Dekuju :) takze udelam lip, kdyz zustanu u kotecich Royal Canin co jsem ted na rychlovku jakoze provizorne koupila...
hanullina
napsal(a):
Dekuju :) takze udelam lip, kdyz zustanu u kotecich Royal Canin co jsem ted na rychlovku jakoze provizorne koupila...
No, RC taky není žádná výhra, ale od něj k Fitminu by zlepšení nebylo... jsou tak nějak na stejno / u RC platíte jen za reklamu, ne za obsah!/
Mrkněte na ty výše vypsané značky, popř. sem písněte kolik jste měsíčně ochotná investovat, ať doporučíme něco z té cenové hladiny.
Tyto jsou skvělé.
http://www.siera.cz/cz-detail-1862-orijen-cat-kitten-340g.html.
Kolik investovat...byla bych rada, kdybych se mesicne vlezla za obe kocky do tisicovky. Ujala jsem se kotat bez mamy, mam pro ne sunar, granulky ale dostali dneska Animondu konzervu a budou mit varene maso. Vim, ze treba Acanu koupim 2,25 za cca 500 ale ti mali jsou jako pirane :-D a nemam predstavu kolik toho kote sni.
Hanullina: Mně se místo Acany osvědčil radši Orijen. Kuřecí varianta se dá sehnat do 520 Kč/2,27 kg, což je cena jako Acana, ale složení více masové, tudíž se vyplatí - má nižší krmnou dávku denně. Výrobce je stejný, ale to vám jistě říkat nemusím
Kdybyste potřebovala ušetřit, tak dobré granule za super cenu jsou Essential Jaguar a Brit Care.